17/1/15

Δικογραφία μαμούθ

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/17012015parousiash.jpg


http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/17012015%20sxdiagramma%20ekbiaseis.jpg

Παρουσίαση του Διοικητή Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Παναγιώτη Στάθη και του Εκπρόσωπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμου Β΄ Κλεάνθη Παπαγιαννόπουλου, για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε πλήθος εκβιάσεων και εκρήξεων
Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος:
«Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας.
Σας καλέσαμε εδώ απόψε για να σας ενημερώσουμε σχετικά με ακόμη μία σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πολύ χρήμα

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/17012015.gada006.jpg
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/17012015.gada007.jpg

Τα Ντοκουμέντα

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/17012015.gada005.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/17012015.gada001.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/17012015.gada003.jpg

Kαι ο Άκης ατο κόλπο!


Ποινικοί κρατούμενοι, καταδικασμένοι για υπόθεση τρομοκρατίας, αλλά και ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, που εκτίει ποινή στις φυλακές Κορυδαλλού, φέρονται να είναι αναμεμειγμένοι στη νέα μεγάλη υπόθεση εκβιαστών σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές.

Προσαγωγές Τζιχαντιστών στο Παγκράτι



Τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές ατόμων αραβικής καταγωγής –προερχόμενα κυρίως από τη Συρία– έχει προσαγάγει τις τελευταίες ώρες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από το Παγκράτι. Φέρονται ύποπτοι για τον σχεδιασμό ένοπλης επίθεσης στο Βέλγιο που οδήγησε και στην επιχείρηση με δύο νεκρούς της βελγικής αστυνομίας στην πόλη Βερβιέ πριν από δύο ημέρες.
Ανάμεσα στους προσαχθέντες, που εντοπίστηκαν σε σπίτι στην περιοχή του Παγκρατίου και εικάζεται ότι ήταν στην Ελλάδα τους τελευτίους δύο μήνες, εκτιμάται ότι μπορεί να είναι και ο διαβόητος βέλγος τζιχαντιστής και φερόμενος ως «εγκέφαλος» του πυρήνα που διαλύθηκε την Πέμπτη στο Βέλγιο.

Εξάρτηση από το σεξ για τη σοπράνο

Η μάχη με το αλκοόλ και τα κιλά

Ντέμπορα Βόιτ: η εξομολόγηση μιας ντίβας


Δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει αλλά ο αμερικανικός - και όχι μόνο - Τύπος ασχολείται ήδη εκτενώς. Ο λόγος για την πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία της διάσημης σοπράνοΝτέμπορα Βόιτ, στην οποία η ίδια αποκαλύπτεται, όπως φαίνεται, χωρίς φόβο και πάθος. Στο βιβλίο με τίτλο «Λέγε με Ντέμπι - Ειλικρινείς εξομολογήσεις μιας προσγειωμένης ντίβας» που θα βγει στη διεθνή αγορά στις 27 Ιανουαρίου (εκδ. Harper Collins), η 54χρονη σοπράνο τα λέει όλα: για την πολύχρονη μάχη με το βάρος της, την απόφασή της να υποστεί επέμβαση γαστρικού bypass και τις συνέπειές της, τις κάθε λογής εξαρτήσεις της (σεξ, αλκοόλ και πολλές ακόμη που την οδήγησαν σε πλήρη αποπροσανατολισμό) αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κατόρθωσε να βρει εκ νέου την ισορροπία της με τη βοήθεια ενός προγράμματος 12 βημάτων και τη δύναμη που της παρείχε η χριστιανική πίστη. Το βιβλίο προσφέρει παράλληλα μια ζουμερή εικόνα των παρασκηνίων του κόσμου της όπερας: η Βόιτ αναφέρεται επωνύμως σε αρκετούς διάσημους συμπρωταγωνιστές της και τις ιδιοτροπίες τους ενώ δεν λείπουν και τα σχόλια για τους αγαπημένους της ρόλους: ανάμεσά τους η Αριάδνη και η Σαλώμη του Ρίχαρντ Στράους και οι βαγκνερικές ηρωίδες Ζιγκλίντε, Ιζόλδη και Μπρινχίλντε.

... Ροδιτική ηρωίνη



Συνελήφθησαν χθες (16.1.2015) το απόγευμα σε χωριό της Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ένας 30χρονος ημεδαπός και μια 25χρονη υπήκοος Βουλγαρίας κατηγορούμενοι για προμήθεια, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο νησί της Ρόδου.
Η κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει και έναν 41χρονο υπήκοο Αλβανίας, έγκλειστο σε φυλακή, κατ’ εντολή του οποίου ενεργούσαν.

Με πλαστή ταυτότητα

  • φωτογραφίες καταφανώς πλαστού Δελτίου Ταυτότητας, υπό στοιχεία «ΧΡΥΣΑΚΗΣ Θεοχάρης», στο οποίο υπάρχει φωτογραφία του παραπάνω συλληφθέντα υπηκόου Αλβανίας (επ.) KOKA (ον.) HARI. Το συγκεκριμένο πλαστό Δελτίο Ταυτότητας βρέθηκε και κατασχέθηκε, κατά τη διενέργεια έρευνας σε μονοκατοικία στην Κερατέα Αττικής, όπου διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Ο Αλβανός συνεργός


     
  • Φωτογραφίες του συλληφθέντα για την εμπλοκή του στην υπόθεση (επ.) KOKA (ον.) HARI του JANI και της SOFIA , γεν. 26/11/1976 στην Αλβανίας

Είναι η φίλη του Ξηρού


Τα ψώνια για χημικά στη Χαλκιδόνα

Τα Ντοκουμέντα




Νέες φωτο της Αγγελικής

κ



Τριάντα τρεις (33) φωτογραφίες της παραπάνω ημεδαπής, από τις οποίες στην πρώτη απεικονίζεται στο Δελτίο Αστυνομικής της Ταυτότητας,

Iδού η φοιτήτρια


Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού, δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, τα ακόλουθα:

16/1/15

Μύλος με τους "μπράβους"



Ο συνεργός του Χ. Ξηρού και μια δικηγόρος κατηγορούνται για εκβιασμούς

Ο 50χρονος, πρώην άνδρας των ΕΚΑΜ που κατηγορείται για υποβοήθηση του Χριστόδουλου Ξηρού, κατηγορείται επίσης για συμμετοχή και μάλιστα με κεντρικό ρόλο σε κύκλωμα εκβιαστών που ερευνά τα τελευταία 24ωρα η ΕΛΑΣ.

Για συμμετοχή στο ίδιο κύκλωμα έχει συλληφθεί και μία δικηγόρος, αλλά και συγγενείς «νονών της νύκτας» που κρατούνται στις φυλακές.

Με σπόρους και σπάθα

Τα Κατασχεμένα


Συνελήφθη, σήμερα (16-01-2015) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, ένας 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση πληροφοριών, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

... Σοκολατάκια κ.α

Ta Kατασχεμένα
 

Συνελήφθη, χθες (15-01-2015) το μεσημέρι στην περιοχή του Μαλακώντα Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 21χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Πολύ μαύρο


Συνελήφθη χθες (15-1-2015) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, 50χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Κοκαΐνη για Γιάννενα? Μπααα!

Τα Κατασχεμένα

Επιχείρηση πραγματοποίησαν χθες (15.01.2015) το μεσημέρι στην πόλη των Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 32 και 36 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εμπορίας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

To ΄παιζαν εφοριακοί


Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος 54χρονης, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και μεθοδικές έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και συνελήφθησαν ένας 48χρονος και μία 57χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη.
Ειδικότερα, ενεργώντας από κοινού, κατάφεραν να πείσουν την 54χρονη, με το πρόσχημα μεγάλης οφειλής στην εφορία, να πραγματοποιήσει αναλήψεις από διάφορες τράπεζες των Σερρών του συνολικού χρηματικού ποσού των 90.300 ευρώ και να τους το παραδώσει.

15/1/15

Ti τρέχει με τον τραπεζικό!


Αποθήκη στον Ασπρόπυργο στη διάθεση του Χρ. Ξηρού
Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής μεταφέρουν από το Εφετείο στη ΓΑΔΑ δυο άτομα που φέρονται να είναι συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού μετά την απολογία τους στον ανακριτή. ΑΠό τη δικογραφία προκύπτει ότι υπήρχαν και άλλα άτομα που «εξυπηρετούσαν» το σχέδιο επίθεσης στις φυλακές Κορυδαλλού

Μία «ύποπτη» ενοικίαση αποθήκης στην περιοχή Φούσα Ασπροπύργου τον Σεπτέμβριο του 2014, όπου πιθανόν να κρυβόταν οπλισμός και οχήματα των συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού, έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία ερευνά την κοινή δράση ποινικών και αντιεξουσιαστών για ένοπλες επιθέσεις. Στοιχεία για την ενοικίαση της εν λόγω αποθήκης εντοπίστηκαν στη «γιάφκα» του Χρ. Ξηρού στο Λουτράκι και φαίνεται τα ευρήματα από αυτήν την έρευνα να είναι «σημαντικά».

Στυγνός εκβιασμός


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης και συκοφαντικής δυσφήμησης μέσω διαδικτύου, με θύμα 44χρονη ημεδαπή. Για αυτήν την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 48χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 44χρονης, σύμφωνα με την οποία δεχόταν πλήθος κλήσεων στο κινητό της τηλέφωνο, από άγνωστα άτομα, τα οποία της ανέφεραν ότι είχαν βρει τον αριθμό του τηλεφώνου της σε ερωτικές αγγελίες, τις οποίες εντόπισαν σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Σαμπουάν με φιξάκια

Tα Κατασχεμένα

Συνελήφθη χθες (14.1.2015) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, ένας 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει και τον 27χρονο ημεδαπό κρατούμενο, για τον οποίο προορίζονταν τα ναρκωτικά.

Εμπλέκουν τραπεζικό στον Ξηρό



Πενηντάχρονος από το Κορωπί, υπάλληλος τράπεζας, το νέο πρόσωπο στη δικογραφία Χριστόδουλου Ξηρού
Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής μεταφέρουν από το Εφετείο στη ΓΑΔΑ μετά την απολογία τους στον ανακριτή δύο άτομα που φέρονται να είναι συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού. Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι υπήρχαν και άλλοι ποινικοί στο σύστημα υποβοήθησης του πρώην δραπέτη 

Ένα νέο πρόσωπο, ο 50χρονος κάτοικος Κορωπίου Απόστολος Π., που φέρεται να είναι υπάλληλος τράπεζας, παρουσιάζεται αιφνιδιαστικά,  στον δικαστικό φάκελο της δράσης του Χριστόδουλου Ξηρού.
Ο 50χρονος, φωτογραφία του οποίου περιέχεται στη δικογραφία, φέρεται να είναι ο άνθρωπος που νοίκιασε, χρησιμοποιώντας το όνομά του, το κατάλυμα-γιάφκα του Ξηρού στην περιοχή Ηραίου Λουτρακίου. Από την άλλη, δεν προσδιορίζεται η εμπλοκή του συνολικά στην υπόθεση ή αν έχει ποινικό παρελθόν.

Ελεύθεροι για τα Super Puma

Σχετίζονται με υπόθεση Καρατζαφέρη
Ελεύθεροι οι δύο επιχειρηματίες της υπόθεσης των Super Puma

Ελεύθεροι με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης 250.000 ευρώ στον καθένα, αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή, δύο κατηγορούμενοι επιχειρηματίες στην υπόθεση της αγοράς ελικοπτέρων Super Puma.

Οι δύο επιχειρηματίες απολογήθηκαν κατηγορούμενοι για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καθώς τους καταλογίζεται ότι διακίνησαν παράνομες πληρωμές, ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma το 2000.

Το ριφιφί

Διπλό ριφιφί στο Public της Αγίας Παρασκευής

Με διπλό ριφιφί, άγνωστοι διαρρήκτες εισέβαλαν στις 4 τα ξημερώματα, στο κατάστημα Public, στη λεωφόρο Μεσογείων 402, στην Αγία Παρασκευή.

Οι διαρρήκτες μπήκαν αρχικά σε διπλανή πολυκατοικία, όπου άνοιξαν τρύπα στη μεσοτοιχία και πέρασαν στο υπόγειο γκαράζ του καταστήματος.

14/1/15

Και σε αυγά η ηρωίνη

Κάποιος μελλοντικός ταξιδιώτης  θα τα κατάπινε
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/14012015gada5.jpg

Με ωμμοδέτες η πρέζα

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/14012015gada4.jpg

Κάπου θα την πήγαιναν μετά ...
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/14012015gada3.jpg

... Έχασε τη βαλίτσα του

 Ta Nτοκουμέντα

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/14012015gada1.jpg

 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/14012015gada2.jpg

Συνελήφθησαν χθες (13-1-2015) στα Πατήσια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 53χρονος ημεδαπός και ένας 40χρονος υπήκοος Πακιστάν, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια μεγάλης ποσότητας ηρωίνης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, στο χώρο αφίξεων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών από την Ασία στην Ελλάδα ή και διαμετακόμισης αυτών μέσω Ελλάδας προς άλλες χώρες της Ευρώπης, εντόπισαν τον 53χρονο ημεδαπό, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, την 8-1-2015, προερχόμενος από το Καράτσι Πακιστάν μέσω Αμπού Ντάμπι. Ο 53χρονος κατά την άφιξή του δήλωσε απώλεια της αποσκευής του.

To άγνωστο παρελθόν

 

Το άγνωστο παρελθόν των δύο συνεργατών του Χ. Ξηρού

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής μεταφέρουν από το εφετείο στην ΓΑΔΑ μετά την απολογία τους στον ανακριτή δυο άτομα που φέρονται να είναι συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού, Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015. Δύο άτομα, που καταζητούνταν ως συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην Καλαμάτα, και κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όπου εξετάζονται. Πρόκειται για έναν Έλληνα ηλικίας 54 ετών και έναν αλλοδαπό αλβανικής υπηκοότητας 37 ετώνΜόνιμος συνεργάτης προφυλακισμένου βαρυποινίτη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, που είχε συμμετάσχει στο σύστημα «υπόθαλψής» του, αλλά και είχε μεσολαβήσει - σύμφωνα με καταθέσεις - για να χρηματίσει δικαστικούς λειτουργούς, εμφανίζεται ο 54χρονος πρώην αστυνομικός των ΕΚΑΜ που συνελήφθη ως προμηθευτής οπλισμού του Χριστόδουλου Ξηρού.