16/2/13

Οι τυφλωμένοι από τη ζήλια [μικροί] αξιωματικοί

Γιατί "στοχοποιούν" τον Ανώτερο τους?


Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
 
Αναφορές για σχέσεις πολιτικών, αξιωματικών της Αστυνομίας και δικαστών με ποινικούς. Καταθέσεις για στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που συνεργάζονται με τοκογλύφους και συμμετέχουν σε έναν πόλεμο αλληλοεξόντωσης μέσα στα σώματα ασφαλείας. «Διαρροές» για υπηρεσιακούς παράγοντες που «συστεγάζονται» με κακοποιούς και έχουν κοινά συμφέροντα.

Πρόκειται για ένα μικρό μόνο δείγμα γραφής από την αδυσώπητη μάχη παρασκηνίου με οσμή εκτεταμένης διαφθοράς, που μαίνεται επί μήνες στην Κέρκυρα. Οι «εχθροπραξίες» στο νησί του Ιονίου φαίνεται να έχουν τελικό στόχο τόσο τον κερκυραίο υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Δένδια όσο και άλλους τοπικούς - πρώην και νυν - βουλευτές.

Αποδίδοντας το κλίμα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό αξιωματικός της περιοχής σε κείμενο που συνέταξε προ ημερών για τα τεκταινόμενα, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ζηλοφθονία, η εμμονή και η τρέλα είναι δυνάμεις αήττητες μέχρι το τέλος»!
Δεν είναι τυχαίο ότι τους τελευταίους μήνες έχουν αφιχθεί στην Κέρκυρα περί τις δέκα φορές κλιμάκια της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.από την Αθήνα για να καθαρίσουν την «κόπρο του Αυγείου» από το Νησί των Φαιάκων.
Η αρχή του πολυμέτωπου «εμφυλίου» στο νησί έγινε πριν από μήνες, όταν κυκλοφόρησαν πληροφορίες περί «διαπλοκής» πολιτευτών και βουλευτών της ΝΔ και του ΠαΣοΚ με ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, καθώς και ιδιώτες.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., στενός συγγενής συζύγου πολιτευτή του ΠαΣοΚ, είχε συμπράξει τότε με δύο άλλους αξιωματικούς της Ασφάλειας Κέρκυρας, οι οποίοι παλαιότερα υπηρετούσαν σε περιφερειακές υπηρεσίες του νησιού, με στόχο να «χτυπήσουν» άλλους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι διατηρούσαν καλές σχέσεις με την πρώην βουλευτή του ΠαΣοΚ - σήμερα ανεξάρτητη - κυρία Αντζελα Γκερέκου.

Σε αυτόν τον πόλεμο φαίνεται να εντάχθηκαν και πρώην βουλευτές της ΝΔ στην Κέρκυρα, που είχαν κακές σχέσεις με τον κ. Δένδια, ο οποίος κέρδισε την έδρα και έγινε και υπουργός.

Το «ριχτάδικο»
Τον Νοέμβριο του 2011 συνελήφθη στο νησί ένας σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών Αλβανός ο οποίος προχωρούσε σε παράνομες αγοραπωλησίες ηλεκτρικών ειδών με ακάλυπτες επιταγές (σσ.: το ονομαζόμενο «ριχτάδικο»).

Τότε είχε διαπιστωθεί ότι η αποθήκη στην οποία τοποθετούσε τα κλοπιμαία ανήκε σε έναν αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ στην Κέρκυρα. Ο αξιωματικός, ο οποίος έχει εν τω μεταξύ αποχωρήσει από το Σώμα, ανέφερε ότι δεν γνώριζε τη δραστηριότητα του Αλβανού και ότι ο ίδιος δεν διέπραξε καμία παράνομη ενέργεια. Ουδέποτε ασκήθηκε δίωξη εναντίον του.

Από τη δικογραφία της υπόθεσης προέκυπτε επιπλέον ότι ο Αλβανός ποινικός, αμέσως μετά τη σύλληψή του, είχε 36 διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με έναν επιχειρηματία ο οποίος είναι αδελφός βουλευτή του ΠαΣοΚ. Ο επιχειρηματίας μάλιστα επισκέφθηκε στη συνέχεια τον Αλβανό κακοποιό στη φυλακή.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διερωτώνταν τότε γιατί ο αδελφός του πολιτικου δεν συμπεριλήφθηκε στο κατηγορητήριο. Οι συνάδελφοί τους που χειρίστηκαν την υπόθεση ανταπαντούσαν ωστόσο ότι «μπορεί να ήταν φίλος του Αλβανού, όμως δεν προέκυψε ότι συνεργαζόταν μαζί του στο ριχτάδικο».

Οι εξυπηρετήσεις
Πολιτικό χρώμα είχαν και οι καταγγελίες που ακολούθησαν τους τελευταίους μήνες, για ύποπτες σχέσεις και «εξυπηρετήσεις» αστυνομικών σε πολιτικούς του νησιού και κυρίως προς την κυρία Γκερέκου. Συντάχθηκαν, μάλιστα, και σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα.

Η βουλευτής εξαρχής δήλωνε εξοργισμένη με αυτές τις αναφορές. Μάλιστα είχε ζητήσει και τη συνδρομή των επιτελών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης «προκειμένου να εντοπιστούν οι διαρροείς και οι συκοφάντες». Οι καταγγέλοντες, από την πλευρά τους, ενέπλεκαν την ίδια ώρα και δικαστικό του νησιού με αλλοδαπούς ποινικούς.
Η δεύτερη φάση του πολέμου άρχισε έπειτα από την εξάρθρωση, προ δύο εβδομάδων, μιας εγκληματικής οργάνωσης τοκογλύφων και εκβιαστών η οποία δρούσε στην Κέρκυρα και αριθμούσε 63 μέλη από τους οποίους συνελήφθησαν οι 24.

Αρχηγός του κυκλώματος που δρούσε επί σειρά ετών και είχε έσοδα τα οποία υπερέβαιναν τα 2 δισ. ευρώ ήταν ένας Ρομά. Η πολυτελής βίλα που διατηρούσε ο αθίγγανος σε τουριστικό μέρος του νησιού αποτιμάται, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε 2 εκατο. ευρώ!

Στη δικογραφία της υπόθεσης εντάχθηκαν τις τελευταίες ημέρες τέσσερις καταθέσεις θυμάτων των τοκογλύφων τα οποία υποστηρίζουν ότι «υπήρχε σχέση του κυκλώματος με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ. στην Κέρκυρα». Ανάμεσά τους και ένας πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Κέρκυρα, ο οποίος κατέθεσε ότι «ο συγκεκριμένος αξιωματικός τον συμβούλευσε προ τριετίας να τακτοποιήσει τις οικονομικές συναλλαγές με τον αρχιτοκογλύφο».

Αλλοι τρεις μάρτυρες κατέθεσαν ότι οι τοκογλύφοι επικαλούνταν συνεχώς στα θύματά τους «τις επαφές και γνωριμίες τους με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας».

Η φιλική συμβουλή
Μετά από αυτά ξεκίνησε νέα έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την καταγγελλόμενη εμπλοκή του ανώτατου αξιωματικού. Ο συγκεκριμένος φερόταν εξοργισμένος με τους συναδέλφους του «που πήραν αυτές τις επιβαρυντικές καταθέσεις και τις έστειλαν στους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ χωρίς να ρωτήσουν κανέναν και χωρίς να του πουν τίποτα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανώτατος αξιωματικός υπογράμμισε στους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ ότι «έδωσε απλώς μια φιλική συμβουλή στον πρώην βουλευτή και ουδέποτε είχε επαφές με τον αθίγγανο τοκογλύφο».

Επιπλέον προσκόμισε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι αξιωματικοί που ερεύνησαν την υπόθεση μπήκαν αιφνιδιαστικά στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας και ζήτησαν επιτακτικά από τέσσερις εμπλεκομένους στο κύκλωμα τοκογλυφίας να καταθέσουν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στα κρατητήρια δημιουργήθηκε επεισόδιο με τους τοκογλύφους να καταγγέλλουν τους αστυνομικούς ότι τους ασκούν αφόρητες πιέσεις γιατί θέλουν να επιβαρύνουν τον υψηλόβαθμο αξιωματικό.

Μιλώντας στο «Βήμα» στενός συνεργάτης του ανώτατου αξιωματικού - μετατέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα - εκτιμά ότι «όλα σχετίζονται με πολιτικές σκοπιμότητες αλλά και με τις επικείμενες κρίσεις στην ΕΛΑΣ.».

Οπως λέει ο ίδιος, «ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στο νησί, ο οποίος μίλησε για τις σχέσεις του ανώτατου αξιωματικού με τον τοκογλύφο, υποστηρίζει σήμερα έναν πολιτικό αντίπαλο του κ. Δένδια. Και ο υπουργός Δημόσιας Ταξης είχε καλές σχέσεις με τον κατηγορούμενο αξιωματικό - στόχο των κατηγοριών».

Οι "κλώνοι" ήταν Ρουμάνοι

Tα Ντοκουμέντα
 
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σπείρα αλλοδαπών που με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών προέβαινε σε αγορές προϊόντων από καταστήματα της Αττικής.
Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 12-2-2013 στις Αχαρνές, τρείς (3) αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 26, 27 και 28 ετών, μέλη της σπείρας, οι οποίοι λίγο πριν είχαν επιχειρήσει, με χρήση πλαστής πιστωτικής κάρτας, να αγοράσουν συσκευή κινητού τηλεφώνου, από κατάστημα ειδών κινητής τηλεφωνίας στην ίδια περιοχή.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρείς συλληφθέντες είχαν συστήσει, από τετραμήνου τουλάχιστον, εγκληματική ομάδα η οποία συστηματικά και με τη χρήση μεγάλου αριθμού πλαστών πιστωτικών καρτών, διαφόρων Τραπεζών, προέβαινε σε συναλλαγές για την αγορά καταναλωτικών αγαθών από καταστήματα της Αττικής.
Όπως εξακριβώθηκε, από τα Τμήματα Καρτών διαφόρων Πιστωτικών Ιδρυμάτων, η παραπάνω σπείρα κατά το τελευταίο τετράμηνο επιχείρησε συναλλαγές συνολικού ύψους -36.767,85- ευρώ.

Τα βαρέλια και τα όπλα των λαθρεμπόρων

ΤΑ ΝΤΟΥΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Η αστυνομική επιχείρηση ήταν σε τεντωμένο σχοινί [βλέπε Ζωνιανά] γι αυτό και όλη την εποπτεία είχε ο Υποστράτηγος Παραβολιδάκης της Κρήτης
Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Ν. Ηρακλείου Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όπλων
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, ενώ κατείχε μεγάλο αριθμό βαρέως οπλισμού
Κατασχέθηκαν περισσότερα από 220 κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
3 πολεμικά τυφέκια τύπου
Kalashnikov , 2 πιστόλια, 1 περίστροφο, 5 κυνηγετικές καραμπίνες, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, καθώς και άλλα σύνεργα εγκληματικών πράξεων
Συνελήφθησαν επτά (7) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, ενώ αναζητείται ακόμη ένα (1) άτομο
Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες  το πρωί, στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ατσιπάδες και Μοριά του Δήμου Γόρτυνας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο πλαίσιο του ειδικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όπλων.
Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και όπλων.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν επτά (7) ημεδαποί ηλικίας από 20 έως 77 ετών και ένας (1) 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αφγανιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής. Επιπλέον αναζητείται ένας 43χρονος ημεδαπός για συμμετοχή στην ανωτέρω οργάνωση.
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου, ενώ διέθετε άρτια ιεραρχική δομή και τα μέλη της δρούσαν με διακριτούς ρόλους.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στις κατοικίες των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικών λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Διακόσια είκοσι ένα (221) κιλά και πεντακόσια σαράντα πέντε (545) γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, αποθηκευμένη σε 21 πλαστικά βαρέλια και 8 πλαστικές σακούλες
  • Τρία (3) πολεμικά όπλα, τύπου Kalashnikov, με τους γεμιστήρες τους
  • Δύο (2) πιστόλια, με τους γεμιστήρες τους
  • Ένα (1) περίστροφο
  • Πέντε (5) κυνηγετικές καραμπίνες
  • (1.601) πλήρη φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων
  • Μία (1) ζυγαριά ακριβείας
  • Δύο (2) κουκούλες προσώπου (full face)
  • Ένα (1) ζευγάρι γάντια και

Οι 3 Πατρινοί διεφθαρμένοι του ΣΔΟΕ

Τα ... λερωμένα
 
Συνελήφθησαν χθες  το απόγευμα στην Λευκάδα, στο πλαίσιο επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας , δύο υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) της Πάτρας, 58 και 54 ετών αντίστοιχα, καθώς επίσης, στην Πάτρα, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ακόμη 58χρονος υπάλληλος της ίδιας Υπηρεσίας, για παθητική δωροδοκία και εκβίαση σε βάρος 57χρονου επιχειρηματία.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, το οποίο αντιστοιχούσε στο αντίτιμο που απαιτούσαν εκβιαστικά oι δύο υπάλληλοι (54 και 58 ετών) του Σ.Δ.Ο.Ε. από τον 57χρονο επιχειρηματία, προκειμένου διευθετήσουν ευνοϊκά εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του.
Ο 54χρονος και ο 58χρονος εντοπίστηκαν χθες (15.02.2013) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας σε καφετέρια στην Λευκάδα, ύστερα από προσυννενοημένη συνάντηση με τον 57χρονο επιχειρηματία, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε φάκελος με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό που τους είχε παραδώσει λίγη ώρα πριν ο επιχειρηματίας.
Από την εξέλιξη της έρευνας σχηματίσθηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος ενός ακόμη 58χρονου υπαλλήλου της ίδιας Υπηρεσίας, ο οποίος εντοπίστηκε χθες (15.02.2013) το βράδυ στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να ενεργούσε σε συνεννόηση με τους άλλους δύο υπαλλήλους.

Η ανακοίνωση για τους 2 των Καμινίων


Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος δύο Αστυφυλάκων, 26 και 31 ετών αντίστοιχα, που υπηρετούν σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, της απόπειρας εκβίασης και της παράβασης καθήκοντος.
Είχε προηγηθεί καταγγελία 31χρονου αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν, ιδιοκτήτη καταστήματος τροφίμων και ψιλικών ειδών στον Πειραιά, σχετικά με επίμεμπτες ενέργειες των δυο Αστυφυλάκων και ακολούθησε η διερεύνηση της υπόθεσης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, στις 14-02-2013 το μεσημέρι, ο 31χρονος Αστυφύλακας μετέβη για έλεγχο στο κατάστημα του 31χρονου αλλοδαπού, όπου εκείνη την ώρα ήταν προσωρινά υπεύθυνος ένας 43χρονος αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές. Ο Αστυφύλακας προσήγαγε τον 43χρονο με την αιτιολογία ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα που έφερε δεν ήταν πρωτότυπα, ενώ στην Αστυνομική Υπηρεσία κλήθηκε, ύστερα από ειδοποίηση του 43χρονου, και ο 31χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 31χρονος Αστυφύλακας, μαζί με τον 26χρονο Αστυφύλακα που στο μεταξύ είχε μεταβεί στην Υπηρεσία, απείλησαν τους δύο αλλοδαπούς με φυλάκιση λόγω υγειονομικών και φορολογικών παραβάσεων που ισχυρίστηκαν ότι εντόπισαν στο κατάστημα, για τις οποίες και συνέταξαν σχετική μήνυση.
Οι δύο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο κρατητήριο και στη συνέχεια οι δύο αστυνομικοί απαίτησαν εκβιαστικά από τον 31χρονο αλλοδαπό το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι. Μετά την άρνηση του αλλοδαπού για καταβολή των χρημάτων και τη διαπραγμάτευση του ποσού, συμφώνησαν στο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, το οποίο θα λάμβανε ο 26χρονος Αστυφύλακας από το κατάστημα του αλλοδαπού την επόμενη μέρα.
Ακολούθησε η καταγγελία του συμβάντος από τον ίδιο αλλοδαπό στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αστυνομικοί της οποίας, ανέλαβαν την διερεύνηση της υπόθεσης και προσημείωσαν, μετά από συνεννόηση, το απαιτηθέν χρηματικό ποσό.
Στις 15-2-2013 το μεσημέρι, ο 26χρονος Αστυφύλακας μετέβη στο κατάστημα του αλλοδαπού, όπου αφού παρέλαβε τα χρήματα, συνελήφθη από Αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ λίγη ώρα μετά συνελήφθη και ο 31χρονος Αστυφύλακας για τη συμμετοχή του στην υπόθεση.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δυο Αστυφύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Αλβανός παιδόφιλος στο Καπανδρίτι

Μετά το "Αλβανός τουρίστας"
 
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη χθες (15.02.2013), στο Καπανδρίτι Αττικής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διαδικτυακής αστυνομικής έρευνας που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από σχετική καταγγελία, κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στο Καπανδρίτι Αττικής, όπου πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του 39χρονου, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και
  • Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος.
Από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα του 39χρονου, εντοπίστηκαν εκατοντάδες αρχεία με «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Ο 39χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Γριά 88 ετών στο ναρκωκόλπο


... Στοιχημάτιζαν με την ηρωίνη
 
Τα κατασχεμένα ΙΧ
 
 
Β΄ Εγκληματική Οργάνωση
H εν λόγω εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από εξήντα επτά (67) τουλάχιστον μέλη (εξήντα άνδρες και επτά γυναίκες), που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια.
Ύστερα από πολύμηνη συστηματική αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ως «αρχηγός» της οργάνωσης, ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας έγκλειστος στις Φυλακές Πατρών, ενώ ακόμη πέντε (5) μέλη της οργάνωσης είναι έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης της χώρας, όλοι για εμπορία ναρκωτικών.
Σε ευρείας κλίμακα αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την (13-02-2013) σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο συνελήφθησαν συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα (δεκαεπτά άνδρες και επτά γυναίκες), από τα οποία τα είκοσι τρία (23) αποτελούν μέλη της οργάνωσης . Αξίζει να αναφερθεί ότι μία από τις συλληφθείσες ως μέλος της οργάνωσης, είναι 88χρονη  μητέρα 56χρονου συλληφθέντα, επίσης μέλους της οργάνωσης.  Η 88χρονη πουλούσε ναρκωτικά όταν απουσίαζε ο γιός της ή ήταν ... απασχολημένος. Η γριά δεν έβγαινε στην πιάτσα αλλά "έσπρωχνε" τις δόσεις από το σπίτι της.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνολικά εξήντα επτά (67) μελών της οργάνωσης (εξήντα ένας ημεδαποί και έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας), από τα οποία ταυτοποιήθηκαν τα εξήντα δύο (62).
Όπως προέκυψε, ο 32χρονος «αρχηγός» είχε συστήσει την οργάνωση, τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2012 . Αυτή είχε ιεραρχική δομή με διαρκή δράση, ενώ τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους και ενεργούσαν υπό τον έλεγχο και τις εντολές του 32χρονου.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τον «αρχηγό», πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια που αφορούσε αγοραπωλησία ή μεταφορά ναρκωτικών και με αυτόν τον τρόπο αυτός έλεγχε και διηύθυνε τη διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και κάνναβης σε όλη τη Θεσσαλία.
Τα μέλη της οργάνωσης προκειμένου να συγκαλύψουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να μην αποκαλυφθούν στις Διωκτικές Αρχές, λάμβαναν αυστηρά μέτρα «προστασίας», χρησιμοποιώντας πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, τις οποίες άλλαζαν συνεχώς. Επιπλέον, ήταν ιδιαίτερα προσεχτικά στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες, μιλώντας αρκετές φορές αόριστα και χρησιμοποιώντας συνθηματικές εκφράσεις και ιδιαίτερο «κώδικα» συνεννόησης, ενώ οι τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν δεν ήταν δηλωμένες στα στοιχεία ταυτότητάς τους, αλλά σε στοιχεία ταυτότητας αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών.
Η οργάνωση αποκόμιζε μεγάλα κέρδη από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, μέρος των οποίων χρησιμοποιούνταν για την κάλυψη βιοποριστικών αναγκών των μελών της, καθώς επίσης και για στοιχηματισμό σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος νομιμοποίησης των κερδών αυτών.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε δεκαεννιά (19) έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
  • το χρηματικό ποσό των (2.980) ευρώ ,
  • (30,39) γραμμάρια κάνναβης,
  • (0,5) γραμμάρια ηρωίνης,
  • (63) ναρκωτικά χάπια,
  • (2,3) γραμμάρια βουπρενορφίνης,
  • (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • (54) κινητά τηλέφωνα και (8) κάρτες SIM,
  • (20) πακέτα τηλεφωνικής σύνδεσης,
  • (5) αυτοκίνητα,
  • (4) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και
  • (4) μαχαίρια.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας για την εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, συνελήφθησαν κατά το παρελθόν σε διαφορετικές υποθέσεις δεκαπέντε (15) από τα ήδη αναφερθέντα μέλη της οργάνωσης, ενώ δύο από αυτά είναι ήδη έγκλειστοι σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας. Επίσης, έχουν κατασχεθεί:
  • (130) γραμμάρια ηρωίνης ,
  • (400) γραμμάρια κάνναβης ,
  • (350) ναρκωτικά δισκία ,
  • (2) ζυγαριές ακριβείας
  • το χρηματικό ποσό των (850) ευρώ και
  • (15) κινητά τηλέφωνα.

Βαρυποινίτης ο Αρχισυμμορίτης

Τα Ντουκουμέντα
 
Παρακάτω αναλύεται η σύσταση και η δράση για καθεμιά από τις οργανώσεις:
Α΄ Εγκληματική Οργάνωση
Ύστερα από συστηματική αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τουλάχιστον δεκατέσσερα (14) άτομα, (δώδεκα άνδρες και δύο γυναίκες), έχοντας διακριτούς ρόλους, συμμετείχαν στην οργάνωση, η οποία είχε ιεραρχική δομή και διαρκή δράση. Ως «εγκέφαλός» της ταυτοποιήθηκε ένας 50χρονος ημεδαπός, έγκλειστος στις Φυλακές Πατρών για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων, ο οποίος είχε συστήσει την οργάνωση τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2013 και διηύθυνε τις δράσεις της.
Τα μέλη της οργάνωσης υπό την καθοδήγηση του 50χρονου «εγκεφάλου», διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης στη χώρα, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά ως κέρδη, τα οποία στη συνέχεια είτε διοχέτευαν σε αποπληρωμή στεγαστικών δανείων, είτε κατέθεταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που έγινε την (11-02-2013) συνελήφθησαν σε Λάρισα, Σοφάδες Καρδίτσας και Βόλο εννέα (9) ημεδαποί (έξι άνδρες και τρεις γυναίκες), από τους οποίους οι οχτώ (8) αποτελούν μέλη της οργάνωσης.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνολικά δεκατεσσάρων (14) μελών της οργάνωσης, από τα οποία ταυτοποιήθηκαν τα δώδεκα (12) ημεδαπά μέλη. Δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής τα στοιχεία δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε έξι (6) οικίες συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • το χρηματικό ποσό των (3.770) ευρώ ,
  • (2) τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων, αποδείξεις καταθέσεων και προθεσμιακός λογαριασμός, χρηματικών ποσών που ανέρχονται στα (160.000) ευρώ ,
  • (2 κιλά και 272 γραμμάρια) κάνναβης περίπου,
  • (9,3) γραμμάρια ηρωίνης,
  • (0,3) γραμμάρια κοκαΐνης,
  • (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

... Ξεδόντιασαν τη μαφία της Λάρισας

Τα Ντοκουμέντα

Εξαρθρώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά στην ελληνική επικράτεια.
Οι δυο οργανώσεις δρούσαν ανεξάρτητα η μία από την άλλη και ο συνολικός αριθμός των μελών τους ανέρχεται στα ογδόντα ένα (81).
Ως «εγκέφαλοι» των οργανώσεων αυτών ταυτοποιήθηκαν ένας 50χρονος ημεδαπός και ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, έγκλειστοι στις Φυλακές Πατρών, ενώ ακόμη πέντε (5) κατηγορούμενοι είναι κρατούμενοι σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας, όλοι για εμπορία ναρκωτικών.
Την 11 και 13-02-2013 πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή επτά (7) εισαγγελικών λειτουργών, ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο, για τις οποίες διατέθηκαν σαράντα (40) αστυνομικοί και δεκατρία (13) οχήματα. Στο πλαίσιο αυτών των επιχειρήσεων συνελήφθησαν συνολικά τριάντα τρία (33) άτομα, από τα οποία τα τριάντα ένα (31) αποτελούν μέλη των εγκληματικών οργανώσεων και διενεργήθηκαν είκοσι πέντε (25) κατ’ οίκον έρευνες.

Η κοκαΐνη της "KRISTI"!

Και τα 17 κιλά χασίς των Αλβανών

Στη φωτο διακρίνεται  η "πλακέτα"  μέρους της κοκαΐνης με αποδέκτη το όνομα "ΚRΙΣΤΙ" 

 
Συνελήφθησαν  στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρεις (3) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 20, 24 και 26 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, για αλλοδαπούς που διακινούν ποσότητες ναρκωτικών, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και τους συνέλαβαν.
Κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ΚΟΚΑΙΝΗΣ βάρους -1.006- γραμμ.
  • Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους –16.660- γραμμ.
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • Το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Υπαρχιφύλακας με ηρωίνη στα Τρίκαλα


Συνελήφθησαν στα Τρίκαλα τρεις για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης
Ένας από τους συλληφθέντες είναι αστυνομικός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων
Συνελήφθησαν, χθες (15-02-2013) το βράδυ στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, τρεις έλληνες ηλικίας 35, 25 και 31 ετών για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης.
Ένας από τους συλληφθέντες είναι αστυνομικός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες, με οδηγό τον 35χρονο Υπαρχιφύλακα, βρέθηκε στο δάπεδο του αυτοκινήτου, κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού και κατασχέθηκε μία (1) χάρτινη συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (0,3) γραμμαρίων.

Έκαναν "ντου" στη Βίλα Κάλλας

 

Χθες  το απόγευμα και περί ώρα 19.10, ομάδα διακοσίων (200) περίπου ατόμων προσέγγισε τη βίλα της Μαρίας Κάλλας, στη συμβολή των οδών Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά και με χρήση τροχού διέρρηξαν την κεντρική θύρα.
Στο σημείο αφίχθησαν έγκαιρα αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέτρεψαν την είσοδο των ατόμων στο κτίριο.
Οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση και με τη χρήση δακρυγόνων απώθησαν τα συγκεντρωμένα άτομα.
Συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός ο οποίος συμμετείχε στην επίθεση κατά των αστυνομικών και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία.

15/2/13

Προσαγωγές 1.171 συλλήψεις μόνο 203 [βιντεο]



Οι ... Κασιδιαραίοι της Γεωργίας



Και τοκογλύφος και κλέφτης

Το όχημα που χρησιμοποιούσε
 
Εξαρθρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αχιλλείων Κέρκυρας μία ακόμη ομάδα διαρρηκτών, αποτελούμενη από τέσσερις (4) ημεδαπούς ρομά (ενός 24χρονου, μιας 25χρονης και δύο ανήλικων), οι οποίοι διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις σε σπίτια.
Ο 24χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στο πλαίσιο της επιχείρησης εξάρθρωσης του κυκλώματος τοκογλυφίας στην Κέρκυρα, στο οποίο είχε διαπιστωθεί η συμμετοχή του και από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκε η παράλληλη δράση του και στη συστηματική διάπραξη διαρρήξεων.
Ειδικότερα, από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείων διαπιστώθηκε η διαρκής και συστηματική δράση των τεσσάρων δραστών, στη διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών, τους τελευταίους τρεις μήνες τουλάχιστον, σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες κινούμενοι με διαφορετικά κατά περίπτωση αυτοκίνητα, επέλεγαν τους στόχους τους και είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης είτε με διάρρηξη, αφαιρούσαν από τις οικίες χρήματα χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Αχιλλείων έχουν εξιχνιαστεί είκοσι (20) περιπτώσεις διαρρήξεων κατά τις οποίες ενδεικτικά αφαιρέθηκαν:
  • Από οικία στον Άγιο Προκόπιο Κέρκυρας, κατά το χρονικό διάστημα από την 02.01.2013 έως το 05.01.2013, μία τηλεόραση, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και χρυσαφικά αξίας 11.600 ευρώ.
  • Από οικία στα Κατσαράτικα Κέρκυρας, κατά το χρονικό διάστημα από την 17.01.2013 έως την 18.01.2013, χρυσαφικά αξίας 1.300 ευρώ
     
  • Από οικία στην Μηλιά Κυνοπιαστών Κέρκυρας, κατά το χρονικό διάστημα από την 14.01.2013 έως την 25.01.2013, χρυσαφικά αξίας 5.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ
  • Από οικία στον Βιρό Κέρκυρας, την 29.01.2013, το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.
  • Από οικία στο Κοκκίνι Κέρκυρας, την 07.01.2013, ηλεκτρικές συσκευές χρηματικής αξίας 3.000 ευρώ.
  • Από οικία στα Κανάλια Κέρκυρας, την 23.01.2013, κοσμήματα αξίας 9.000 ευρώ.
  • Από οικία στον Ποταμό Κέρκυρας, την 25.01.2013, το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, τιμαλφή και διάφορα αντικείμενα.  στο οποίο είχε διαπιστωθεί η συμμετοχή του και από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκε η παράλληλη δράση του και στη συστηματική διάπραξη διαρρήξεων.

Συνέλαβαν 2 αστυνομικούς στα Καμίνια

Τα 'παιρναν από Πακιστανό
Σάλο προκαλούν στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ τα συνεχιζόμενα κρούσματα διαφθοράς που  φέρνουν οι μειώσεις των μισθών που επέβαλαν οι Τροϊκανοί, καθώς συνελήφθησαν  από το Εσωτερικών Υποθέσεων,  άλλοι δυο αστυνομικοί που υπηρετούν στο Α.Τ στα Καμίνια, να ζητούν 200 ευρώ από Πακιστανό ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ. Ο βασικός κατηγορούμενος μάλιστα που περίμενε να γεννήσει η γυναίκα του, αδυνατούσε να ανταποκριθεί στα νοσοκομειακά έξοδα. Η σύζυγος δε, μόλις πληροφορήθηκε την σύλληψη του άνδρα της, οδηγήθηκε εσπευσμένα στο μαιευτήριο.

Είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις του διοικητή Ασφαλείας στο Αιγάλεω, του διοικητή  Αστυνομικού Τμήματος στο Ρέντη, που ζητούσαν χρήματα από Πακιστανούς μικροκαταστηματάρχες. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η σύλληψη του απότακτου

Στη ... σέντρα

Μετά τη σύλληψη 42χρονου την 12.02.2013, στην Πάτρα, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για πορνογραφία ανηλίκων, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας, καθώς και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.
Πρόκειται για τον ΜΥΛΩΝΑ Δημήτριο του Αναστασίου και της Ιουλίας, που γεννήθηκε το 1971 και κατοικεί στην Πάτρα.
Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρήση διαδικτύου τελεσθείσα κατά συνήθεια.
Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξης αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Υπενθυμίζονται οι αριθμοί κλήσης 11012 και 210-6476464, καθώς και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gov.gr της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Ταυτοποίησαν 6 οπαδούς

 

Υποβλήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η Δικογραφία που σχηματίσθηκε και αφορά στα επεισόδια που διαδραματίσθηκαν την 18-3-2012 στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α. κατά τη διάρκεια διεξαγωγής ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
Η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους μετά από πολύμηνη, συστηματική και μεθοδική έρευνα και αξιοποίηση βιντεοληπτικού και φωτογραφικού υλικού προέβη στην αναγνώριση και ταυτοποίηση των στοιχείων έξι (6) ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια.
Πρόκειται για τέσσερις (4) ημεδαπούς ηλικίας 31, 33, 33 και 38 ετών και δύο (2) αλλοδαπούς ηλικίας 24 και 33 ετών.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα των επικίνδυνων και απλών σωματικών βλαβών, της απόπειρας σωματικών βλαβών, της διατάραξης κοινής ειρήνης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και παράβαση των Νόμων «περί όπλων», «περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού», «καταπολέμησης της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις» και «περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».

Έβγαλαν μαχαίρι σε 73χρονη

Έκαναν τις κάλτσες ... γάντια
 
Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού τμήματος Μολάων, μία (1) υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης, που είχε γίνει προχθές (13-2-2013) το βράδυ, στην Απιδέα Δήμου Ευρώτα Λακωνίας.
Μετά από αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, συνελήφθη χθες (14-2-2013) το απόγευμα, ένας (1) 23χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, για ληστεία, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα τρείς συνεργούς του.
Ειδικότερα όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, προχθές (13-2-2013) το βράδυ, αφού μπήκαν σε οικία, ιδιοκτησίας 73χρονης ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν χρήματα, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, προέκυψε ότι, την 12-2-2013 το πρωί, στην ίδια περιοχή, είχαν διαρρήξει οικία ημεδαπού και είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα.
Κατά τις έρευνες των αστυνομικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δυο (2) αυτοσχέδιες κουκούλες, ένα (1) ζευγάρι γάντια, είδη ένδυσης τα οποία χρησιμοποίησαν για να μην αφήσουν τα ίχνη τους και ένα (1) διαρρηκτικό εργαλείο.

Ο ξυλοδαρμένος αγρότης [βίντεο]



Θα φυσήξει Βοριάς στην καρέκλα του Υπαρχηγού?


Ο επόμενος Υπαρχηγός μάλλον θα ακούει στο όνομα Δημήτρης Παπαδόπουλος. Με όνομα βαρύ σαν ιστορία στην ΕΛ.ΑΣ [λεπτομέρειες ΠΡΟΣΕΧΩΣ]! Ο Αντιστράτηγος δεν ενέδωσε στον ... πειρασμό στις τελευταίες προηγούμενες κρίσεις να κατέβει στην Αθήνα, αλλά

Πάει Σαλονίκη ο Χαλάτσης?


Έντονα θετικά σχόλια διατηρούν στην Κατεχάκη για τον Θεσσαλάρχη Χαλάτση, που στα νιάτα του Τσιγγάνικη φαμίλια τοκογλύφων του κάμπου τον είχε "επικηρύξει" με συμβόλαιο θανάτου. Ο Υποστράτηγος είναι φαβορί για Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος!








 

Η κάθοδος του Παραβολιδάκη!


Η μεγαλόνησος και όμορφη Κρήτη, έχει μια ιδαιτερότητα. Τα τελευταία χρόνια [βλέπε Σταματάκη, Κασαπάκη] έχει ... επιβάλει να έχει έναν Αντιστράτηγο στην πυραμίδα της ΕΛ.ΑΣ, γι αυτό και ο Μανώλης Παραβολιδάκης θεωρείται πολύ πιθανό να κληθεί στην Αθήνα για τη θέση του Νοτίου Ελλάδος, έχοντας στη δικαιοδοσία του και την Κρήτη. Ως Υποστράτηγος πάντως έχει σημειώσει τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις και το βασικό χωρίς

Έπιασαν χασισέμπορους στην Κρήτη


Είκοσι  βαρέλια χασίς, τέσσερα Καλάσνικοφ, δυο πιστόλια των 9 mm και  1500 σφαίρες είναι ο απολογισμός αστυνοικής έρευνας στην Μεσσαρά της Κρήτης. Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί δυο άτομα.   

Φεύγει ο Υπαρχηγός?

Όσοι γνωρίζουν τον Υπαρχηγό κ. Σταματάκη, αντιλαμβάνονται πως το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα σκεπτικός, καθώς όπως λένε έχει σοβαρές ενδείξεις πως θα αντικατασταθεί. Σε λίγο πάντως θα επεξηγήσουμε και την σημαντική  ... ιδιαιτερότητα που  έχει η

Στην Κατεχάκη ο Δικόπουλος!


Δεν έχει σημασία η ... κοινή άποψη που υπάρχει για τον ΓΑΔΑρχη. Όλα συγκλίνουν πως πηγαίνει στη θέση Επιτελάρχη ή στην χειρότερη περίπτωση -όπως επιθυμούν οι επικριτές του- Επιθεωρητής Β. Ελλάδος. Δεν είναι τυχαίο πως ο κύριος Δικόπουλος αν και "απολογούμενος" πήρε μέρος στη σύσκεψη για τα αίσχη στο μπάσκετ όπου και αποφασίστηκε  μαζί με Δένδια και Αρχηγό η διαθεσιμότητα   του Ταξίαρχου Χασομέρη και η ΕΔΕ για 24 αξιωματικούς.
 Άλλη φορά θα εξηγήσουμε από που απορρέει το "πολικό ψύχος" στις σχέσεις του με τον κ.

Γιατί δεν ήταν στη σύσκεψη ο Τσακνάκης;



Η εκτίμηση στο πρόσωπο του κ. Δημήτρη Τσακνάκη είναι δεδομένη, αλλά η ενέργεια να μην προσκληθεί στη σύσκεψη υπό τον Δένδια για τα επεισόδια του μπάσκετ ανάμεσα σε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, θεωρείται ως ... προμήνυμα για πιθανή αντικατάστασή του από την καίρια θέση του Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος στην οποία υπάγονται και όλες οι υπηρεσίες

Τι θα γίνει με τον Επιτελάρχη?


Αν και ο κ. Παν. Φλήρης θεωρείται γνώστης των οικονομιτεχνικών θεμάτων και ειδικά τώρα που η αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ αλλάζει ριζικά, θεωρείται πολύ πιθανή η αντικατάστασή του Επιτελάρχη.
Με το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή διετέλεσε Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και στη συνέχεια, ως Ταξίαρχος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών του Αρχηγείου.
Την 03/03/2010 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Κλάδου Οικονομικοτεχνικών

Αλλάζει διοίκηση η Ασφάλεια;

Έρχονται οι κρίσεις
Στόχος του Crimes on air δεν είναι να προκαταβάλει αποφάσεις και να δημιουργήσει  εντυπώσεις σε βάρος κανενός, πόσο μάλιστα όταν αυτό αφορά την επίζηλη θέση του Διοικητού Ασφαλείας
Όπως σας έχουμε πει -εκτός απροόπτου- ο Αρχηγός  μένει. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε στις επερχόμενες κρίσεις φεύγουν τρεις Αντιστράτηγοι αλλά έχει διατυπωθεί η σκέψη να "ανακληθεί" πρόωρα στην Κατεχάκη ο Διοικητής Ασφαλείας Αττικής, αν και έχει την εύνοια του κ. Παπαγιαννόπουλου και για έναν επιπλέον λόγο ότι είναι και "συμπατριώτες" από τη Ναύπακτο.
Πολλές υπηρεσίες του ΥΔΕΖΙ "χολένουν" και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η δυσαρέσκεια να έχει περάσει και στο γραφείο Δένδια. Είναι ενδεικτικό πως οι μεγαλύτερες σε ένταση επιτυχίες έχουν σημειωθεί από τις περιφεριακές υποδιευθύνσεις Ασφαλείας, δηλαδή από τη  Β/Α, Ν/Α αλλά και Δυτική Αττική. Ο κ. Σαλαμούρας εξετάζεται η περίπτωση ως Υποστράτηγος

Τι θα γίνει στην πυραμίδα της ΕΛ.ΑΣ?

Εντός ολίγου μόνο στο Crimes on air

Τα ... καλόπαιδα με το Zastava

Πιάστηκαν στο Χαϊδάρι να ... γέρνουν προς τα άκρα δεξιά?

Ο ΔΡΑΚΟΣ Παναγιώτης


 Ο ΧΑΪΔΑΣ Γρηγόριος-Λουκάς
 

O Δένδιας πήγε Κάρολο

 
 
 

Δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο
«Είχα   την τιμή και τη χαρά να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα θέματα που αφορούν το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα και σαν κοινωνία από την εγκληματικότητα, το μεταναστευτικό, την τρομοκρατία, αλλά και τη ρατσιστική βία.
Και θα μου επιτρέψετε με αυτή την ευκαιρία, να απευθύνω μία έκκληση συνολικά προς την κοινωνία, αλλά και προς τα Κόμματα του συνταγματικού τόξου για σύνεση και μετριοπάθεια. Νομίζω ότι αυτά είναι απαραίτητα για να αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών» .

Το "Καρτέλ του υγραερίου"

Οι "Καρχαρίες" των πολυεθνικών προκαλούν ελέγχους σε αντιπάλους;
 
Η υπόθεση -όπως ανακοίνωσε η Οικονομική Αστυνομία- ξεκίνησε στο πλαίσιο διερεύνησης  στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 11012, αστυνομικοί του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.
 
Όλος ο μηχανισμός τέθηκε σε ... συναγερμό. Με τη συνδρομή κλιμακίων της Διεύθυνσης Εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Διεύθυνσης Μετρολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, αστυνομικοί του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας  στην περιοχή του Αιγάλεω.


Η υπόθεση έχει ... βάθος!
Από την  Οικονομική Αστυνομία  έγινε την Τετάρτη στο Αιγάλεω έρευνα σε εμφιαλωτήριο υγραερίου.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς να έχει τις απαιτούμενες από το νόμο άδειες και δραστηριοποιούνταν στην παράνομη εμπορία και εμφιάλωση υγραερίου.
Συνολικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

Δουλεμπόριο σε πτηνοτροφείο

Μπράβο στο Α.Τ Χαλανδρίτσας
 
Συνελήφθησαν   σε περιοχή της Κεντρικής Αχαΐας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ένας 48χρονος έλληνας  και μια 38χρονη υπήκοος Ρουμανίας σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.
Ο 48χρονος κατηγορείται επίσης, για εισφοροδιαφυγή καθότι απασχολούσε οκτώ συνολικά εργάτες ανασφάλιστους σε πτηνοτροφική του εγκατάσταση.
Από τις ενέργειες των Αστυνομικών ελευθερώθηκε μια 20χρονη υπήκοος Ρουμανίας την οποία οι δράστες με χρήση βίας και απειλές κατακρατούσαν εξαναγκάζοντας την να εργάζεται επί 14ωρο καθημερινά χωρίς πληρωμή, ασφαλιστική κάλυψη και υγειονομική περίθαλψη.
Ειδικότερα οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας ερευνώντας καταγγελία συγγενικού προσώπου της 20χρονης στη Ρουμανία μέσω της Interpol , ενέργησαν επισταμένες έρευνες με αποτέλεσμα να εντοπίσουν πτηνοτροφική εγκατάσταση στην οποία διέμενε τόσο η παθούσα όσο και άλλοι αλλοδαποί εργάτες.
Μετά από παρακολούθηση, οργανώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδριτσας αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν ο 48χρονος ιδιοκτήτης του πτηνοτροφείου και η 38χρονη επιστάτρια των εργατών του.
Από την ερευνά που ακολούθησε προέκυψε ότι από 14-8-2012 έως σήμερα η 20χρονη διέμενε παρά τη θέληση της και εργαζόταν στην πτηνοτροφική εγκατάσταση του 48χρονου, επί 14ωρο καθημερινά, χωρίς να αμείβεται ενώ αρχικά της είχε υποσχεθεί νόμιμη εργασία με αμοιβή 500 ευρώ μηνιαίως.

Σφάζονται σαν τα κοκόρια

 
 Του Βασίλη Λαμπρόπουλου


 
Πρώην και νυν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ερίζουν  για την …εξάρθρωση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς»  που δεν έχει γίνει ωστόσο ποτέ.
Τη στιγμή που ο νέος βραχίονας της οργάνωσης προχωρά σε βομβιστικές επιθέσεις και ληστείες υπάρχει σε εκκρεμότητα αίτημα 250 αστυνομικών -κυρίως της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας- να βραβευθούν για την «διάλυση» της συγκεκριμένης ένοπλης ομάδας.  Το εντυπωσιακό είναι ότι σε αυτήν την διαδικασία, που έχει εξελιχθεί σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την  Διεύθυνση Διαχείρισης Κρίσεων(!),  έχουν υπάρξει «παρεμβάσεις» άλλων πρώην και νυν στελεχών της ΕΛΑΣ. Οι αξιωματούχοι αυτοί  καταγγέλλουν συναδέλφους τους ότι τους έχουν αποκλείσει από την διαδικασία βράβευσης- η οποία θα συνοδευτεί από χρηματική αμοιβή- γιατί είχαν και αυτοί σημαντικό ρόλο στην «εξάρθρωση» των «Πυρήνων»!  Οι οποίοι ωστόσο παρατείνουν τη δράση τους.
Το αίτημα για βράβευση των 250 περίπου αστυνομικών για την εξάρθρωση των «Πυρήνων» υποβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2012, με έγγραφο στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Το αίτημα βασιζόταν στις επιτυχημένες επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την σύλληψη μελών των «Πυρήνων» σε Αγρίνιο, Πειραιά, Καλλιθέα και Βόλο, την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2010 μέχρι τον Μάιο του 2011 και ζητείται η βράβευση όλων των αστυνομικών που συμμετείχαν σε αυτές.  Στις αρχές του 2012 υπήρχε η πεποίθηση στις διωκτικές αρχές ότι η οργάνωση, μετά τα αλλεπάλληλα πλήγματα από την ΕΛ.ΑΣ, «έχει  πλέον εξουδετερωθεί και κλείσει τον κύκλο της». Ετσι λοιπόν αποφασίστηκε να κινηθούν οι διαδικασίες  βράβευσης όσων συμμετείχαν στον εντοπισμό των τελευταίων κρησφύγετων της οργάνωσης. Όμως εκεί άρχισαν οι εμπλοκές και οι διαψεύσεις των εκτιμήσεων.

Έσπασε καρέκλα στο κεφάλι 75χρονου τσαγκάρη

Συνελήφθη  από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας ένας  άνδρας ηλικίας 37 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ειδικότερα   (13-2-2013) το μεσημέρι, ο 37χρονος μετέβηκε σε κατάστημα επιδιόρθωσης υποδημάτων 75χρονου  στο Πύργο όπου μετά από φραστικό επεισόδιο με τον ιδιοκτήτη, με μια καρέκλα προκάλεσε φθορές και χτύπησε τον 75χρονο στο κεφάλι ο οποίος έπεσε μπρούμυτα στο έδαφος σε ημιλιποθυμη κατάσταση.
Στη συνέχεια ο δράστης πήρε ένα μαχαίρι από τον πάγκο του καταστήματος και έπληξε τον 75χρονο στη πλάτη.
Ο παθόντας διεκομισθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου όπου παρέμεινε για νοσηλεία.
Για την ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από τους Αστυνομικούς με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του και τη σύλληψη του λίγες ώρες αργότερα.

Τα λαθραία του 49χρονου

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ
 
Συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Αλεξανδρούπολης, 49χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για λαθρεμπόριο τσιγάρων.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο του δράστη, εντόπισαν και κατέσχεσαν 1.000 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί οι ανάλογοι δασμοί και φόροι.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 49χρονου, στην Αλεξανδρούπολη, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν άλλα 670 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

14/2/13

Ψάχνουν Λυκειάρχη σύζυγο υπ. Βουλευτίνας


... ΠΥΡ ΚΑΤΑ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ
   


 Ο ΔΡΑΚΟΣ Παναγιώτης 27 ετών

Ο ΧΑΪΔΑΣ Γρηγόριος-Λουκάς 17 ετών
Λυκειάρχης στην Κρήτη, με σύζυγο  υποψήφια Βουλευτή με τη «Χρυσή Αυγή» αναζητείται από τις αρχές για τον ομαδικό ξυλοδαρμό τα ξημερώματα τριων Πακιστανών που διέμεναν σε αγροικία της Ιεράπετρας. Οι αρχές έχουν ήδη συλλάβει 34χρονο αγρότη, ενώ έχουν ταυτοποιήσει τον σύζυγο της υπ. Βουλευτίνας, ως έναν από τους περίπου πέντε συνολικά δράστες που χτύπησαν βάναυσα τους Πακιστανούς. Την ίδια ώρα η Κατεχάκη με πρωτοβουλία  της δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία δυο  νεαρών που πριν από εννέα ημέρες πιάστηκαν με πιστόλι Zastava  και σουγιά να οπλοφορούν στο Χαϊδάρι  και για τους οποίους η ΕΛ.ΑΣ διαρρέει πως είναι μέλη της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο. Τα  ονόματα και οι φωτογραφίες τους δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) ΔΡΑΚΟ Παναγιώτη [φωτο] του Θεόδωρου και της Βασιλικής, που γεννήθηκε το1986 στην Κόρινθο

Β) ΧΑΪΔΑ Γρηγόριο-Λουκά του Παναγιώτη και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1994 στην Κόρινθο

Συγκεκριμένα, οι δύο  κατελήφθησαν βραδινές ώρες της (05-02-2013) από αστυνομικούς να κινούνται στην περιοχή του Χαϊδαρίου Αττικής, με όχημα το οποίο δεν έφερε την πίσω κρατική πινακίδα κυκλοφορίας. Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτούς βρέθηκαν :

  • Στην κατοχή του 27χρονου, ένα (1) πιστόλι ZASTAVA με 4 φυσίγγια, ένα (1) πτυσσόμενο γκλοπ και ένας (1) σουγιάς
  • Στην κατοχή του 19χρονου, ένας πτυσσόμενος σουγιάς, ένα (1) πτυσσόμενο γκλοπ, ένα (1) ζευγάρι γάντια και μία (1) κουκούλα τύπου full face
  • Στο χώρο αποσκευών του οχήματος δύο (2) κράνη μαύρου χρώματος.

Γκάφα στην απόφαση της απαγωγής?

Δήλωση-έκπληξη Παύλου Σαράκη

Ο ποινικολόγος των Αθηνών Παύλος Σαράκης που πήρε μέρος στη δίκη για την απαγωγή της Σοφίας Γκόντα πριν από λίγο αιφνιδίασε και έκανε λόγο για εσφαλμένη απόφαση και δικαστική γκάφα.
"Οι 3 άνδρες βασικοί κατηγορούμενοι -αναφέρει ο κ. Σαράκης- έχουν συνομολογήσει την ενοχή τους ήδη από την προανάκριση. Επέλεξαν το δρόμο της ειλικρίνειας και της μεταμέλειας. Τόσο από τη δικογραφική πραγματικότητα, όσο και από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι έδρασαν ερασιτεχνικά αλλά και με απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπο του θύματος κατά την ολιγοήμερη απαγωγή του. Παρανόμησαν αλλά δεν είναι κακοποιοί. Το δικαστήριο υιοθέτησε τις θέσεις της πολιτικής αγωγής. Θέσεις υπερβολικές και με προθέσεις πολιτικής εκμετάλλευσης του θλιβερού συμβάντος. Ζήτησαν και πέτυχαν την καταδίκη της μητέρας και της συζύγου του δράστη με παντελή έλλειψη στοιχείων εις βάρος τους. Και τους στέρησαν και τη δυνατότητα της έφεσης. Γιατί;
 Το μεγαλύτερο όμως ερωτηματικό δημιουργείται από την υπέρβαση του νόμιμου πλαισίου επιβολής ποινής στους δύο από τους τρεις δράστες. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού καθορίζει το πλαίσιο ποινής στο κακούργημα από 2 έως 12 έτη κάθειρξη. Και επέβαλαν 13 έτη. Έχουμε δηλαδή υπέρβαση εξουσίας του δικαστηρίου. Επέβαλλαν μεγαλύτερη ποινή απ’ ότι ο νόμος ορίζει. Η απόφασή τους λοιπόν, είναι εσφαλμένη ουσιαστικά αλλά και νομικά. Είναι ακυρωτέα σύμφωνα με τη νομολογία του Αρείου Πάγου. Και οι κρίνοντες,

Υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί στην απαγωγή?


Ένοχους έκρινε τους τρεις κατηγορούμενους για την απαγωγή της κόρης του πρώην Δημάρχου Ιωαννίνων, Νίκου Γκόντα, Σόφιας, το τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων.Η ποινή για τον ένα γιαννιώτη και τον βορειοηπειρώτη ανέρχεται στα 19 χρόνια και τέσσερις μήνες φυλάκισης, ενώ για τον έτερο γιαννιώτη στα 22 χρόνια.Στον αντίποδα 4 μήνες με αναστολή ήταν η απόφαση τους δικαστηρίου για τις δύο γυναίκες, μητέρα και σύζυγο του ενός εκ των κατηγορουμένων. Μετά το τέλος της δίκης ο Νίκος Γκόντας μίλησε για ηθική ικανοποίηση, επανέλαβε όμως ότι για τον ίδιο και την οικογένειά του η υπόθεση δεν έχει λήξει καθώς θεωρεί ότι υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί που δεν έχουν αποκαλυφτεί ακόμα.

Πακιστανός πήγε να το κάνει όπως στην Πάρο

 
Συνελήφθη, χθες (13.02.2013), το βράδυ στον Άγιο Νικόλαο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, 21χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν για απόπειρα βιασμού, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών γυναικών ηλικίας 16 και 34 ετών.
Ειδικότερα, ο 21χρονος χθες (13.02.2013) το βράδυ, ακινητοποίησε την 16χρονη και σε μεταγενέστερο χρόνο την 34χρονη και με τη χρήση βίας, ενεργούσε σε αυτές ασελγείς πράξεις. Επιπλέον στην 34χρονη προκάλεσε σωματικές βλάβες και αφαίρεσε από αυτήν το κινητό της τηλέφωνο.
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λασιθίου και του Σταθμού Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης Νεάπολης, αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 21χρονος, ο οποίος αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα, από τις παθούσες, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο που είχε αφαιρέσει από την 34χρονη παθούσα.