23/11/13

Βούλιαξε το νησί



Παλαεύοντας με τα νερά

Ρόδος: Ντοκουμέντο

Τους έπνιξε το ποτάμι

 

Κόλαση στη Ρόδο

 

Έσπερνε στο μπαλκόνι του

Το μίνι θερμοκήπιο κάνναβης
 
 
 
Συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αγίου Δημητρίου, ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 55 ετών, για κατοχή, διακίνηση και καλλιέργεια κάνναβης.
Ειδικότερα μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, για ημεδαπό, ο οποίος διακινεί ναρκωτικές ουσίες, εντοπίστηκε αυτός καθώς και η οικία στην οποία διέμενε.
Σε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε ότι είχε καλύψει εξ ολοκλήρου το εμπρόσθιο μπαλκόνι με φύλλα πλαστικού, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο συνθήκες θερμοκηπίου για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε γλάστρες.
Κατασχέθηκαν:

... Σκάλωσε ο Λαμιώτης

Tα Κατασχεμένα
 
 
 
 
Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατείχε στην οικία του όπλα, ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και ανιχνευτές μετάλλων
Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Λαμία από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας
Κατασχέθηκαν ένα (1) περίστροφο, ένα (1) πολεμικό τυφέκιο, ένα (1) πιστόλι αερίου, πέντε (5) κυνηγετικά όπλα, πάνω από (191) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τρεις (3) ανιχνευτές μετάλλων, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, κ.α.
Συνελήφθη, χθες (22-11-2013) το μεσημέρι στην Λαμία, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 41χρονος  σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, ναρκωτικών ουσιών και λοιπών αδικημάτων.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς, νομότυπη έρευνα στην οικία του 41χρονου, όπου τόσο στο εσωτερικό, όσο και στη σκάλα και σε δωμάτιο στην ταράτσα της οικίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Τα 'κρυβε στα λουλούδια

Στη Λάρισα
 
 
Συνελήφθη, χθες (22-11-2013) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 64χρονος για παράβαση του Τελωνιακού Κώδικα και του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για κατοχή λαθραίων τσιγάρων, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες στην οικία του 64χρονου, σε ειδική κρύπτη κάτω από το μπαλκόνι της οικίας του, σε αύλειο χώρο στάθμευσης και στο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :

Το ΙΧΦ με τους 32

Και Ισραηλινός στο κόλπο
 
Συνελήφθησαν  σε Επαρχιακή Οδό της Ροδόπης και στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης , τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, ένας 47χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, ένας 28χρονος υπήκοος Παλαιστίνης και ένας 26χρονος υπήκοος Ισραήλ, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, τριάντα δύο (32) μη νόμιμους μετανάστες. Τριάντα (30) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοος Αφγανιστάν.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθη αρχικά, σε Επαρχιακή Οδό της Ροδόπης, ο 47χρονος, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τριάντα δύο (32) μη νόμιμους μετανάστες.
Ακολούθως, λίγη ώρα αργότερα, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό, οι άλλοι δύο δράστες, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προπορεύονταν του φορτηγού που οδηγούσε ο 47χρονος και λειτουργούσαν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, είχε κλαπεί την προηγούμενη ημέρα, από περιοχή της Αθήνας, καθώς και ότι οι πινακίδες του, φέρουν εμφανή σημάδια πλαστότητας.
Κατασχέθηκαν:

Με λαθρομετανάστες στο Πετρίτσι

 
Συνελήφθη  βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου και Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κερκίνης Σερρών, ένας υπήκοος Βουλγαρίας 34 ετών , που διευκόλυνε την είσοδο σε πέντε μη νόμιμους μετανάστες στην ελληνική επικράτεια από έδαφος τρίτης χώρας.
Ειδικότερα, στο Νέο Πετρίτσι Σερρών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους προαναφερόμενους οι οποίοι κινούνταν πεζοί και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 34χρονος συνόδευε πεζός τους πέντε μη νόμιμους μετανάστες με σκοπό να διευκολύνει την προώθησή τους στην ενδοχώρα.

22/11/13

Γύφτικο φέσι 1,5 εκατ. €

Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (183) κλοπές μετασχηματιστών, που τελέστηκαν από τον Μάιο του τρέχοντος έτους μέχρι σήμερα, σε αγροτικές περιοχές του Νομού Καρδίτσας
Κατασχέθηκαν (1.120) κιλά χαλκού, προερχόμενου από δώδεκα (12) τουλάχιστον μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η.
Η συνολική ζημία που υπέστη η Δ.Ε.Η. από την κλοπή των μετασχηματιστών εκτιμάται ότι ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του (1.150.000) ευρώ
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται σε σωρεία υποθέσεων κλοπών χαλκού προερχόμενου από μετασχηματιστές του δικτύου της Δ.Ε.Η. από αγροτικές περιοχές του Νομού Καρδίτσας.
Συνελήφθησαν τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα πρόκειται για ημεδαπούς ROMA (ηλικίας 32, 34 και 26 ετών αντίστοιχα), ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται ένας ακόμα 30χρονος ημεδαπός ROMA , καθώς και άλλα τέσσερα άτομα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.
Σε βάρος των οκτώ εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Όπως προέκυψε η εγκληματική οργάνωση, συστήθηκε με σκοπό την κλοπή μετασχηματιστών και καλωδίων παροχής του δικτύου της Δ.Ε.Η., τουλάχιστον από τον Μάιο του τρέχοντος έτους μέχρι την ημέρα της σύλληψης των τριών μελών της, έχοντας δομή και διακριτούς ρόλους.
Τα μέλη της έχουν μέχρι σήμερα διαπράξει συνολικά (183) κλοπές μετασχηματιστών, καθώς και καλωδίων παροχής από ηλεκτρολογικούς πίνακες υποσταθμών του δικτύου της Δ.Ε.Η., που βρίσκονται σε αγροτικές εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής του Νομού Καρδίτσας, με τεράστια ζημιά για την επιχείρηση της Δ.Ε.Η. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι η συνολική αξία των αφαιρεθέντων μετασχηματιστών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (1.150.000) ευρώ.

Το φουσκωτό του "μαύρου"


Σ' αυτό το φουσκωτό στη Λωρίδα Σαγιάδος οι Αλβανοί πήγαν να φορτώσουν τα 374 κιλά χασίς


374 κιλά χασίς στη Σαγιάδα

Σημειώνεται ότι ένας από τους δράστες διώκεται επιπρόσθετα με ένταλμα σύλληψης για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και πλαστογραφία
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), ύστερα από μεθοδική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, πέτυχαν τη σύλληψη μελών κυκλώματος, που σχεδίασε την εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κάνναβης από την Αλβανία σε παραλία της Σαγιάδας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών, μέσω θαλάσσης, στην ελληνική επικράτεια.
Συγκεκριμένα, χθες (21-11-2013) το βράδυ, σε παραλία της Λωρίδας Σαγιάδας Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 44, 37 και 35 ετών, τη στιγμή που φόρτωναν σε φουσκωτό σκάφος, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις δράστες είχαν μεταφέρει τα ναρκωτικά στην παραλία και επιχείρησαν να τα τοποθετήσουν στο σκάφος, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους μέσω θαλάσσης.
Στο χώρο φόρτωσης των ναρκωτικών ουσιών και σε κοντινό σημείο απόκρυψης (καβάντζα), εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν από τους αστυνομικούς συνολικά δέκα (10) σάκοι, που περιείχαν (374) κιλά και (304) γραμμάρια κάνναβης.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε επιπρόσθετα ότι σε βάρος του 35χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης της κας. Ανακρίτριας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και πλαστογραφία, ενώ ο ίδιος δράστης έχει απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές στο παρελθόν για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών κατασχέθηκαν, εκτός από τα ναρκωτικά, ένα φουσκωτό σκάφος με εξωλέμβια μηχανή και ένα κινητό τηλέφωνο.

... Παντογνώστης ο Αλβανός

 
Συνελήφθη, βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 46χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης από τον 46χρονο, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

... Βιομήχανοι της Βουλγαρικής "μπόμπας"

 

Τα Κατασχεμένα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Εξαρθρώθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξαμελής εγκληματική ομάδα - συμμορία που δραστηριοποιείται στη διακίνηση λαθραίων ποτών στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Πραγματοποιήθηκε  συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, κατά την οποία συνελήφθησαν έξι μέλη της ομάδας ηλικίας 43, 59, 51, 28, 46 και 49 ετών, μεταξύ των οποίων και τα δύο ηγετικά στελέχη (43 και 59 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Σύστασης συμμορίας», «Πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση» και παράβαση του «Τελωνειακού Κώδικα».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τα δύο ηγετικά στελέχη είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα – συμμορία από τα μέσα του 2012 περίπου, που δραστηριοποιούταν στην παρασκευή και παράνομη εισαγωγή λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών (ουίσκι , βότκα, τζιν) και αλκοόλης από τη Βουλγαρία, τα οποία στη συνέχεια διένειμαν με δύο Ι.Χ.φορτηγά αυτοκίνητα σε κάβες της Θεσσαλονίκης αλλά και σε άλλους πελάτες - επιχειρηματίες ανά την Ελλάδα.
Ειδικότερα, σε αποθήκη του 51χρονου μέλους της ομάδας, στα Λαγυνά Θεσσαλονίκης, μέλη της ομάδας αποκολλούσαν με θερμαντικά μηχανήματα την, βουλγαρικής προέλευσης, ταινία ασφαλείας και τις ετικέτες των αλκοολούχων ποτών, επικολλώντας στη συνέχεια πλαστές ετικέτες με ελληνική γραφή, προκειμένου να διατεθούν στην αγορά ως νόμιμα προϊόντα. Επίσης, στην ίδια αποθήκη είχε εγκατασταθεί παρασκευαστήριο οινοπνευματωδών ποτών όπου παρασκευάζονταν παράνομα, αλκοολούχα ποτά.
Προς διευκόλυνση της παράνομης δραστηριότητάς τους, χρησιμοποιούσαν Δ.Χ.φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο ήταν έμφορτο με καυσόξυλα, προκειμένου να αποκρύπτουν τις φιάλες των οινοπνευματωδών ποτών και της αλκοόλης, που εισάγονταν από την Βουλγαρία. Το εν λόγω όχημα ανήκει σε βουλγάρικη εταιρεία και είχε μισθωθεί από τον 43χρονο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην παραπάνω αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πατέρας και υιός με το χασίς σε τσάντες

Τα Ντοκουμέντα
 
 

 
Συνελήφθησαν στο Αίγιο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου, δυο ημεδαποί άνδρες (πατέρας - υιός), ηλικίας 52 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αιγίου, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα τους και αφορούσαν τη διακίνηση ναρκωτικών από τους δυο ημεδαπούς σε εξαρτημένους χρήστες της Αιγιάλειας, ενήργησαν έρευνα στην οικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου μεταξύ άλλων βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

Αξιωματικός του Στρατού με το πουλί στο πέτο

Τα Ντοκουμέντα
 
 
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, συνελήφθη χθες (21.11.2013), σε περιοχή της Μαγνησίας, 51χρονος Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών, διενεργήθηκαν έρευνες στην οικία και στο χώρο εργασίας του Αξιωματικού, κατά τη διάρκεια των οποίων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Έπιασαν ισοβίτη απατεώνα


Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός στην Κατερίνη Πιερίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης
Συνελήφθη χθες (21.11.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, τραπεζικό υπάλληλο 51 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, στην Κατερίνη, σε αστυνομικό έλεγχο του 51χρονου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για κατ’ εξακολούθηση υπηρεσιακή υπεξαίρεση ανώτερη των 150.000 ευρώ με ιδιαίτερα τεχνάσματα και για πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με σκοπό όφελος ανώτερο των 150.000 ευρώ.

Έριχναν απόβλητα στον Βοτανικό

Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
Μετέφεραν με τρία (3) φορτηγά αυτοκίνητα και απέρριπταν σε οικόπεδο στην περιοχή του Βοτανικού μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων αποβλήτων
Μετά από διερεύνηση καταγγελίας και πολυήμερες έρευνες αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, εντόπισαν πρωινές ώρες της 20-11-2013, τρία (3) φορτηγά αυτοκίνητα να εισέρχονται σε οικόπεδο στην οδό Αγ. Πολυκάρπου στον Βοτανικό και να απορρίπτουν απόβλητα. Τα φορτηγά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν οι τρείς (3) οδηγοί, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 40 και 46 ετών και ένας (1) ομογενής ηλικίας 33 ετών. Συνελήφθη επίσης και ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 47 ετών, ο οποίος διαχειριζόταν τον χώρο και διέθετε το οικόπεδο για την απόθεση των αποβλήτων, έναντι συμφωνημένης αμοιβής.
Στο σημείο εκλήθη κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος με επικεφαλής τον Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.).
Από την αυτοψία που διενήργησαν διαπιστώθηκε ότι, στο παραπάνω οικόπεδο είχαν αποτεθεί σε ύψος 2 έως 6 μέτρων απόβλητα, μεγάλο ποσοστό των οποίων χαρακτηρίζονται ως εν δυνάμει επικίνδυνα απόβλητα και είχαν συνδιατεθεί με αστικά απόβλητα.
Ενδεικτικά, βρέθηκαν απόβλητα μεταλλουργικά, καταστροφής ή ανακύκλωσης tonner , βαφείου υφασμάτων, πλαστικών μερών ανακυκλωμένων οχημάτων, μεταχειρισμένα ελαστικά οχημάτων, φαρμακευτικά σκευάσματα κλπ.
Η συγκεκριμένη παράνομη διαχείριση των αποβλήτων προκάλεσε εκτεταμένη ρύπανση, υποβάθμιση του περιβάλλοντος και άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Έφτιαχναν πλαστά

 
Συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προχθές (20.11.2013) το πρωί, δύο ημεδαποί, ένας 48χρονος υπεύθυνος λειτουργίας και μία 42χρονη υπάλληλος επιχείρησης παροχής υπηρεσιών φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για παράβαση των διατάξεων περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά από Οργανισμό, που έχει ως αντικείμενο τη διαχείριση και προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συναφών δικαιωμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια ελέγχου στη συγκεκριμένη επιχείρηση, που εδρεύει στην περιοχή του Πειραιά, εντοπίστηκε υλικό προς διάθεση, σε ηλεκτρονική αλλά και έντυπη μορφή (ψηφιακά και φωτοτυπημένα βιβλία), το οποίο εμπίπτει στις διατάξεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των πνευματικών δημιουργών.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τριάντα ένα (31) φωτοτυπημένα βιβλία (19 διαφορετικών τίτλων), τα οποία είχαν αναπαραχθεί παράνομα και τρεις (3) σκληροί δίσκοι (1 εξωτερικός και 2 εσωτερικοί), οι οποίοι περιείχαν πάνω από 300 διαφορετικά βιβλία σε ψηφιακή μορφή.

Κουμάσι ο ένστολος

 
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 30χρονου Ειδικού Φρουρού, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, καθώς και τριών ακόμα ατόμων, ενός 30χρονου ημεδαπού και δύο υπηκόων Πακιστάν (19 και 21 ετών), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης του οικιακού ασύλου, της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα όπως προέκυψε, προχθες (20.11.2013) το πρωί, οι συλληφθέντες εισήλθαν παράνομα σε οικία, στην περιοχή του Αιγάλεω, όπου διέμεναν τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, στους οποίους ο Ειδικός Φρουρός και ο ημεδαπός δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί.
Αφού τους ακινητοποίησαν με απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας καθώς και με όπλο, αστυνομική ράβδο και χειροπέδες, που έφερε ο Ειδικός Φρουρός, αφαίρεσαν από την κατοχή τους το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα αεροπορικό εισιτήριο (με προορισμό το Πακιστάν) και κούτες με τσιγάρα.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε επίσης ότι, ο Ειδικός Φρουρός μαζί με τους δύο αλλοδαπούς συνεργούς του και ένα ακόμα άτομο αγνώστων στοιχείων, την 18.10.2013 εισήλθαν σε οικία υπηκόου Πακιστάν στο Περιστέρι και με την ίδια μεθοδολογία, (εμφανιζόμενοι δηλ. ως αστυνομικοί) απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα δελτίο αιτήσαντος πολιτικό άσυλο.
Σημειώνεται ότι ο 19χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος είχε συλληφθεί και πάλι την 12.02.2013 μαζί με κατώτερο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ και έναν ημεδαπό, για υπόθεση αφαίρεσης χρημάτων από κατάστημα ψιλικών ιδιοκτησίας αλλοδαπών και εκβίασης τους με το πρόσχημα της παροχής προστασίας.
Σε σωματικές έρευνες και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, εννέα (9) κινητά τηλέφωνα, ένα (1) ιαπωνικό ξίφος, δύο (2) μη υπηρεσιακά ζεύξη χειροπέδων, ένα (1) ξιφίδιο και σαράντα (40) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Στην "μπουζού" η 21χρονη ερωμένη

Συνελήφθησαν χθες (21-11-2013) το απόγευμα, στον Πύργο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, μετά από εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας οι όποιοι την 16-11-2013 μαζί με τρία ακόμα άτομα (δυο ημεδαπές γυναίκες και ένα άνδρα ομοεθνή τους) είχαν διαπράξει ληστεία σε βάρος 67χρονου ημεδαπού στη Βαρβάσαινα Ηλείας.
Ειδικότερα, την 16-11-2013 το απόγευμα, 21χρονη που διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τον 67χρονο  είχε κανονίσει "συνάντηση" του παθόντα και με την 17χρονη αδελφή της στην Βαρβάσαινα Ηλείας, όπου κατά τη διάρκειά της, η 17χρονη οδήγησε τον παθόντα σε αγροτική ερημική τοποθεσία στην οποία είχαν κρυφτεί οι δυο συλληφθέντες, οι οποίοι τον χτύπησαν, του αφαίρεσαν το χρηματικό πόσο των 20.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή με όχημα στο όποιο τους ανέμενε 55χρονος ομοεθνής τους.
Από την άμεση και εμπεριστατωμένη έρευνα που είχε ενεργήσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου είχαν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας και των πέντε δραστών, ενώ την επόμενη μέρα είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί οι δυο δράστιδες .
Η 21χρονη μετά την απολογία της ενώπιον του Ανακριτή Ηλείας, κρίθηκε προφυλακιστέα, ενώ στην 17χρονη αδελφή της επιβλήθηκαν περιοριστικοί οροί.

21/11/13

Μοιάζει με παρηγοριά ...

Ξύλο μέχρι θανάτου

Σκότωσε με γροθιές και κλωτσιές 28χρονο, γιατί πήγε μαζί με φίλη του να εισπράξει τα δεδουλευμένα της, που της χρωστούσε ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Ομόνοια. 

Το έγκλημα έγινε το απόγευμα της Τρίτης στην οδό Γερανίου και ως δράστες συνελήφθησαν ένας 39χρονος μπράβος της περιοχής Ομονοίας και ο 43χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, που τον έβαλε να χτυπήσει τον 28χρονο για να να γλυτώσει τα λίγα χρήματα που χρωστούσε.

Οπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, ο άτυχος 28χρονος, ο οποίος έμενε μόνιμα στον Πύργο Ηλείας, είχε έλθει στην Αθήνα για να φέρει σε νοσοκομείο συγγενικό του πρόσωπο, που έχει πρόβλημα υγείας.

Προχθές συναντήθηκε μ' έναν φίλο του και την κοπέλα για να πιουν έναν καφέ. Ενώ κουβέντιαζαν για τα προβλήματα τους, η κοπέλα τους είπε ότι ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στην οδό Γερανίου, όπου εργαζόταν μεχρι πρότινος, της χρωστούσε ένα ποσό από τα δεδουλευμένα της και προθυμοποιήθηκαν να την συνοδεύσουν για να τα ζητήσει.

Οταν όμως πήγαν στο εστιατόριο και η κοπέλα ζήτησε τα χρήματα από τον 43χρονο ιδιοκτήτη, αυτός ειδοποίησε τον 39χρονο μπράβο για να «καθαρίσει».

Ο 39χρονος, μόλις έφτασε στο εστιατόριο διαπληκτίστηκε με τον 28χρονο, τον οποίον χτύπησε άγρια στο κεφάλι με γροθιές, φορώντας όμως γάντια με μέταλλο εσωτερικά, με αποτέλεσμα να τον ρίξει αναίσθητο στο έδαφος, όπου συνέχισε να τον χτυπάει με κλωτσιές.
Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που ειδοποιήθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι συνέλαβαν επιτόπου τον 39χρονο, ενώ ο 43χρονος καταστηματάρχης, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία, συνελήφθη αργότερα από αστυνομικούς Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής.