7/2/15

Σύλληψη Αλβανού δημάρχου


Στα χέρια της Αλβανικής αστυνομίας βρίσκεται ο δήμαρχος Αυλώνας, Σπετίμ Γκίκα, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας και πλαστογραφίας εγγράφων, που σχετίζονται με την κατασκευή πολυωρόφων πολυκατοικιών στην παραλιακή πόλη της Αλβανίας.

Περίοδος χάριτος γιοκ ...



Τρεις οργανώσεις στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ

Την ταυτότητα τριών νεαρών αντιεξουσιαστών που αποτέλεσαν την αρχική ομάδα υποστήριξης του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά και συμμετείχαν στην προετοιμασία των επιθέσεων, στις φυλακές Κορυδαλλού, με «κατευθυνόμενες» βόμβες έχει ανακαλύψει τα τελευταία 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για μια ομάδα ενόπλων που θεωρείται ότι είχε «βάση» κυρίως στην βόρειο Ελλάδα από προηγούμενες στρατολογήσεις στις τάξεις των αναρχικών και ήταν αυτή που του προσέφερε στέγη στο αρχικό τηλεοπτικό μανιφέστο του.

To καμμένο περιπολικό

Εξάρχεια

Έκαψαν το ΙΧ του Στυλιανίδη

 ... Δρόσισαν με φλόγες την υπουργάρα

Δύο άγνωστοι δράστες έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες προκάλεσαν φωτιά σε σταθμευμένο στη Δροσιά Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει σε εταιρεία leasing και χρησιμοποείται από βουλευτή Ροδόπης.

Με όπλα ο 61χρονος

Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 61χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αποδόμησης εγκληματικών κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντοπίσθηκε ο 61χρονος, ο οποίος διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και συνελήφθη.

... Πάει και το κορίτσι!


Εκκληση των γονιών της Αμερικανίδας ομήρου στο Ισλαμικό Κράτος

Οι γονείς της νεαρής Αμερικανίδας που οι τζιχαντιστές ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκε στη διάρκεια βομβαρδισμών από την Ιορδανία κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Ράκα, απευθύνουν έκκληση στους τζιχαντιστές να επικοινωνήσουν μαζί τους, δηλώνοντας ότι πιστεύουν ότι η κόρη τους είναι ακόμα ζωντανή.

Τζιχαντιστές ισχυρίστηκαν ότι η 26χρονη Κάιλα Μίλερ, η οποία εργαζόταν για λογαριασμό ανθρωπιστικής οργάνωσης και απήχθη από τζιχαντιστές τον Αύγουστο του 2013, σκοτώθηκε στη διάρκεια των βομβαρδισμών.

Τα Σχέδια Πανούση


«Θέμα Εξαρχείων» και πολιτικής παρέμβασης για την «δράση των αντιεξουσιαστών» αναμένεται να θέσει τις επόμενες ημέρες, πιθανόν και κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης.

Ο υπουργός θεωρεί ότι «πρέπει να υπάρξει μια πολιτική λύση στο ζήτημα της σχεδόν 40ετούς παρουσίας των πολυπληθών αναρχικών ομάδων και των υποστηρικτών της επαναστατικής βίας που πολλές φορές προχωρούν σε επεισόδια ή τροφοδοτούν τις ένοπλες οργανώσεις».

Έκαψαν περιπολικό

Στον εισαγγελέα οκτώ άτομα για τα επεισόδια στα Εξάρχεια
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Στον εισαγγελέα μεταφέρθηκαν το Σάββατο οκτώ άτομα, τα οποία συνελήφθησαν από την Αστυνομία κατά την διάρκεια των επεισοδίων που πραγματοποιήθηκαν στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής.

Συνολικά, στην περιοχή έγιναν 17 προσαγωγές.

Βούλγαροι εκβιαστές


Συνελήφθησαν χθες (6-2-2015) το μεσημέρι στην Κατερίνη, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 2 υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 25 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση σε βάρος 35χρονου ιδιοκτήτη ατομικής επιχείρησης στην Κατερίνη.

Κακόβουλο στην Πυροσβεστική


Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό χρήστη του διαδικτύου ο οποίος κακόβουλα ανήρτησε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μήνυμα, που προκάλεσε μεγάλο αριθμό τηλεφωνικών κλήσεων στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της χθες (06/02/2015) ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το Πυροσβεστικό Σώμα ότι παρατηρήθηκε ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός κλήσεων προς τον αριθμό άμεσης ανάγκης 199, με αποτέλεσμα το σύστημα να υπερφορτωθεί και να παρατηρείται μεγάλη βραδύτητα και δυσχέρεια στην εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών, τα περισσότερα από τα οποία ελλοχεύουν κίνδυνο ανθρώπινης ζωής.

Προστέθηκε στο στόλο


Παραλαβή νέου σκάφους από το Λιμενικό


«Η χώρα μας προστατεύεται, αλλά ταυτόχρονα οφείλει να τηρεί τις διεθνείς συνθήκες. Οι πρόσφυγες αλλά και οι μετανάστες σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες τυγχάνουν διεθνούς προστασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση από εδώ και πέρα».

Αυτό απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Θεόδωρος Δρίτσαςόταν ρωτήθηκε από το «Βήμα» για την πολιτική που θα ακολουθήσει το Λιμενικό στο τομέα της αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα μας.

6/2/15

Σκότωσαν 68χρονη


Πέλλα: Σκότωσαν 68χρονη μέσα στο σπίτι της




Εγκλημα με θύμα μία 68χρονη αποκαλύφθηκε στον Αρχάγγελο Πέλλας. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι όπου ζούσε και έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο πρόσωπο και στο σώμα. Το πτώμα της εντόπισε, χθες, γύρω στις 7.20 το απόγευμα ο αδελφός της

Μεγαλομαστροπός ήθελε να ονομάσει «ΔΝΤ» οίκο ανοχής

Ιδού ο  «Ντοντό ο Νταβατζής»
Δίκη Στρος-Καν: Μεγαλομαστροπός ήθελε να ονομάσει «ΔΝΤ» οίκο ανοχής
Στον αποκαλούμενο «Ντοντό τον Νταβατζή» ήταν στραμμένα την Πέμπτη τα φώτα της δημοσιότητας στη δίκη για την «υπόθεση Κάρλτον» που ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας στην Λίλλη και στην οποία εμπλέκεται ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν



 
  Στον αποκαλούμενο «Ντοντό τον Νταβατζή» ήταν στραμμένα την Πέμπτη τα φώτα της δημοσιότητας στη δίκη για την «υπόθεση Κάρλτον» που ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας στην Λίλλη και στην οποία εμπλέκεται ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν κατηγορούμενος για μαστροπεία και συμμετοχή σε «δίκτυο πορνείας» σε ξενοδοχεία.

Ο Δανής στο ΣΔΟΕ

PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
O απερχόμενος Καλαματιανός κύριος Στασινόπουλος που από έφορος Καλαμάτας βρέθηκε κατ' εντολή Σαμαρά στο ΣΔΟΕ

Ο Παναγιώτης Δάνης είναι ο νέος Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, μετά την... παραίτηση του Στέλιου Στασινόπουλου.

Πρόβες με εκρηκτικά έκαναν οι Καλαματιανοί

Τα Ντοκουμέντα
 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/06022015peloponisos.jpg

Συνελήφθησαν, χθες (5.2.2015) πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, τέσσερις (4) ημεδαποί, δύο άντρες ηλικίας 26 και 19 ετών, μία 27χρονη, καθώς και μία ανήλικη, για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα .

Μίζα για τα απόβλητα των κρουαζεροπλοίων


 Συνελήφθη χθες (05.02.2015) το απόγευμα στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, 38χρονος ημεδαπός επιχειρηματίας, σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου.
Είχε προηγηθεί καταγγελία Προέδρου δημόσιου Οργανισμού, που εδρεύει στην Κέρκυρα, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς επιχειρηματίας επιδίωκε την ευνοϊκή συμμετοχή της εταιρείας του, σε διαγωνισμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτοκτόνησε η τσέπη της Siemens

Αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens

 
Nεκρός στο Μόναχο βρέθηκε ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens, Heinz-Joachim Neubürger, όπως μεταδίδει ο γερμανικός Τύπος.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 62χρονος αυτοκτόνησε.

Ο Heinz-Joachim Neubürger είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της Siemens και τη δωροδοκία των Ελλήνων αξιωματούχων.

5/2/15

Οι δηλώσεις του Μάνου Σφακιανάκη

Για τους παιδεραστές

Οι 9 χειροβομβίδες

Όπλο-τόξο με διόπτρα

Σιδερογροθιές

... Σκοτώστρα

Απίθανος τύπος ...

Tο οπλοστάσιο



Πλήθος πιστολιών, τυφεκίων, μαχαιριών, χειροβομβίδων, φωτοβολίδων και χιλιάδων φυσιγγίων, ήταν μερικά μόνο από τα αντικείμενα που εντόπισαν και κατάσχεσαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σοχού, οι οποίοι, με τη συνδρομή συναδέλφων τους Ομάδας Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν διαδοχικές αιφνιδιαστικές έρευνες, σε χώρους όπου δραστηριοποιούταν καταζητούμενος άνδρας.

Στον κουβά του Αναζητήσεων ο Υποπτέραρχος

Συνελήφθη υποπτέραρχος για παθητική δωροδοκία
Συνελήφθη στο Διόνυσο Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας Αττικής, 65χρονος Υποπτέραρχος εν αποστρατεία διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης Ανακριτή, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα.

Εικονικές ασφαλίσεις


Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από καταγγελία του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.), διενεργήθηκε έρευνα και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία για εικονικές ασφαλίσεις εργαζομένων και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και φόρων από τρεις (3) επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον τομέα ραφής και εμπορίας ενδυμάτων.
Ειδικότερα, από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, σε συνεργασία με το Ι.Κ.Α., προέκυψε ότι τρεις επιχειρήσεις, που εδρεύουν σε περιοχές της Αττικής, προέβαιναν σε ασφαλίσεις εργαζομένων, χωρίς να καταβάλουν τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές, ενώ επιπλέον δεν κατέβαλλαν και τους αναλογούντες φόρους στις οικείες Δ.Ο.Υ.

Πήγαν Χαλανδρίτσα οι Αλβανοί

Τα Ντοκουμέντα

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην εισαγωγή, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν  απόγευμα, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας (εκ των όποιων η μια γυναίκα) ηλικίας 32, 28 και 28 ετών αντίστοιχα και τρεις (3) ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 62, 30 και 28 ετών.
Η – κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εισαγωγής στην Ελλάδα, αποθήκευσης, διακίνησης, πώλησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, παράβασης του Νόμου περί αλλοδαπών και παράνομης οπλοκατοχής.
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμη έναν 29χρονο υπήκοο Αλβανίας, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Ειδικότερα Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν από τις έρευνες τους, χρησιμοποιώντας ειδικές ανακριτικές μεθόδους στο πλαίσιο της πολύμηνης και ενδελεχούς έρευνας τους, πραγματοποίησαν χθες (3-2-2015) ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Πάτρα και Χαλανδρίτσα Αχαΐας, όπου συνελήφθησαν οι έξι δράστες.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών, σε Πάτρα και Χαλανδρίτσα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά τα εξής :
  • (468,5) γραμμαρίων ηρωίνης,
  • (97,6) γραμμάρια Κοκαΐνης,
  • Μικροποσότητα κάνναβης,
  • (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • (9) ναρκωτικά δισκία,
  • (6) φυσίγγια πυροβόλου όπλου,
  • Μία αυτοσχέδια πρέσα για τυποποίηση ναρκωτικών ουσιών,
  • (10.030) ευρώ,
  • (2) αυτοκίνητα,
  • (2) μοτοσικλέτες
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η οργάνωση λειτουργούσε με προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους έχοντας συγκεκριμένη δομή (άλλοι προμηθεύονταν και μετέφεραν τις ναρκωτικές ουσίες και άλλοι τις διέθεταν προς πώληση).
Πιο συγκεκριμένα ο 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ήταν ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, με τον 30χρονο και τον 28χρονο ημεδαπό, να συμπληρώνουν το στενό αρχηγικό πυρήνα.
Ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας, συντόνιζε τις κινήσεις των μελών της και μέσω του 29χρονου Αλβανού που αναζητείται, εισήγαγε τις ναρκωτικές ουσίες στην Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, ο 29χρονος Αλβανός αποτελούσε τον σύνδεσμο της εγκληματικής οργάνωσης με εγκληματικές ομάδες της Αλβανίας, από τις οποίες προμηθευόταν τα ναρκωτικά.
Τα μέλη του πυρήνα μετέφεραν τις ναρκωτικές ουσίες σε χώρους απόκρυψης (καβάντζες), στην Πάτρα και στην Χαλανδρίτσα, ενώ στη συνέχεια προμήθευαν με μικρότερες ποσότητες ναρκωτικών τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, τα οποία τις διακινούσαν σε χρήστες ουσιών, κυρίως της Πάτρας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών σε αγροικία (στάνη) στη Χαλανδρίτσα, όπου ο 28χρονος Αλβανός ήταν υπεύθυνος (αποθηκάριος) για την απόκρυψη των ναρκωτικών και την παράδοση τους σε άλλα μέλη της οργάνωσης κατ’ εντολή του αρχηγού.
Τα μέλη της οργάνωσης ήταν ιδιαίτερα προσεκτικά κατά τις μετακινήσεις τους, φροντίζοντας να μεταφέρουν μικροποσότητες ναρκωτικών, ενώ άλλαζαν συχνά τα δρομολόγια μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών, προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο της αστυνομίας σε ότι αφορά τον εντοπισμό τους.
Ο 29χρονος Αλβανός, ο οποίος αναζητείται, διώκεται με ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών, για συμμετοχή του σε άλλη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά.
Επιπλέον, οι τρείς συλληφθέντες ημεδαποί έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.
Από την προανάκριση που ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης εισήγαγαν από την Αλβανία και διακίνησαν στην Αχαΐα τους τελευταίους δέκα μήνες:
  • (13) κιλά κάνναβης,
  • (1) κιλό ηρωίνης
  • (100) περίπου γραμμάρια κοκαΐνης
Η συνολική αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν και των ναρκωτικών που διακινήθηκαν στην Αχαΐα ανέρχεται στο ποσό των (102.150) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους συνεχίζονται.

Πονηρός ο φορτηγατζής


Τα ντοκουμέντα

Συνελήφθη χθες (4-2-2015) το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας, 65χρονος οδηγός φορτηγού και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.
Ειδικότερα, προέκυψε ότι προχθές (3-2-2015) το βράδυ ο 65χρονος οδηγώντας φορτηγό ιδιοκτησίας του, με ενσωματωμένο μηχάνημα ανύψωσης, κατά την είσοδο στην σήραγγα Κατερίνης με ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, προκάλεσε φθορές στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και στο σύστημα εξαερισμού της σήραγγας.

Η σύλληψη της "Ζ"


Η σύλληψη δύο ατόμων από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «Ζ» έπειτα από κλοπή επιβάτιδας λεωφορείου του Ο.Α.Σ.Θ., οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, έπειτα από την επισταμένη και μεθοδική έρευνα που διενήργησαν, στην εξιχνίαση παρόμοιων περιπτώσεων κλοπών.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

Ο Ρουμάνος

Υπήκοο Ρουμανίας (επ) AVRAM (ον) FLORIAN του MIXAI και της IOANA , γεν. 13-06-1974 στη Ρουμανία


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες, 41χρονου αλλοδαπού συλληφθέντα, ο οποίος ενέχεται σε υποθέσεις κλοπών αντικειμένων από επιβάτες αστικών λεωφορείων. 

Λήστευαν με τον πόνο τους


 
Υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων γυναικών από μεσήλικα άνδρα και συνεργούς του, οι οποίοι κατάφεραν να προσποριστούν παρανόμως χρηματικά ποσά, προσποιούμενοι τους νοσοκομειακούς γιατρούς και αιφνιδιάζοντας με επείγουσες τηλεφωνικές κλήσεις τα θύματά του, κατάφεραν να εξιχνιάσουν, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου καθώς και δύο συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Σύστασης Συμμορίας» και «Απάτης».

55χρονος και Πατρινός ο παιδόφιλος


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 55χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, μετά από ψηφιακή ανάλυση πληροφοριακού υλικού, προέκυψε ότι ο 55χρονος επισκεπτόταν διάφορες ιστοσελίδες πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας ( chat ), υποστηρίζοντας ότι έχει προβεί στην σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Βιντεοσκοπούσε ο παιδεραστής


Μια σημαντική υπόθεση παιδικής πορνογραφίας εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εμβέλειας διαδικτυακής αστυνομικής επιχείρησης, με την κωδική ονομασία « HYDRA ».
Υπενθυμίζεται ότι κατά την πολύμηνη διαδικτυακή αστυνομική επιχείρηση « HYDRA », εντοπίστηκαν συνολικά εβδομήντα οκτώ (78) χρήστες – δράστες, τα ηλεκτρονικά ίχνη των οποίων προέκυψαν σε τριάντα δύο (32) χώρες του κόσμου, ενώ στη χώρα μας σχηματίστηκαν τρεις (3) αυτοτελείς δικογραφίες και συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Κι άλλος στην απαγωγή!


Νέα δεδομένα ανακύπτουν ξαφνικά στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής της 27χρονης φοιτήτριας, κόρης συγγενούς παράγοντα επαρχιώτικης ΠΑΕ, από την Κυψέλη τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στη διάρκεια της δικαστικής έρευνας έχει κατονομασθεί τις τελευταίες ημέρες ως «οργανωτής» της αρπαγής ένα νέο, τρίτο πρόσωπο που ήταν εργοδότης ενός εκ των κατηγορουμένων και στενός φίλος του πατέρα της ομήρου. Ήδη τις επόμενες ημέρες έχει ζητηθεί ένας νέος κύκλος καταθέσεων και απολογιών για την απαγωγή της φοιτήτριας ενώ θεωρείται πιθανή η άσκηση ποινικών διώξεων σε νέα πρόσωπα.

Mοντέλο Χρυσοχοΐδη στην ΕΛ.ΑΣ


Προς «μοντέλο Χρυσοχοΐδη» στην αστυνόμευση

Μεταρρυθμίσεις της εποχής Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όπως η πεζή αστυνόμευση, ο «αξιωματικός της γειτονιάς», η «κοινοτική αστυνόμευση» και άλλες σκοπεύει να επαναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης. Για πολλές από αυτές τις αλλαγές είχε τότε καθοριστικό ρόλο και ο ίδιος ως σύμβουλος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Μάλιστα γι' αυτό το θέμα αλλά και για συνολική ενημέρωσή του είχε σειρά συναντήσεων το πρωί της Τρίτης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

4/2/15

Νεκρός Έλληνας υποπλοίαρχος

 

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ένοπλης επίθεσης που εκδηλώθηκε βραδινές ώρες χθες, στο M/T ''KALAMOS'' σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν εν αναμονή φόρτωσης στη θαλάσσια περιοχή QUA IBOE της Νιγηρίας, με είκοσι τρία (23) μέλη πληρώματος, μεταξύ των οποίων δέκα (10) Έλληνες. Το εν λόγω πλοίο προερχόταν από Κίνα με προορισμό τη Νιγηρία, κενό φορτίου.

Εμφύλιος ...

«Οι Πυρήνες είναι βερμπαλιστές που έχουν νταλαβέρια με νονούς της νύχτας»


Μαίνεται ο «εμφύλιος» στο εσωτερικό των ενόπλων οργανώσεων και κυρίως του αντιεξουσιαστικού χώρου. Λίγες ώρες μετά την προκήρυξη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς για το σχέδιο επίθεσης στις φυλακές Κορυδαλλού με υβριστικά σχόλια για το πρώην μέλος της 17Ν Χριστόδουλο Ξηρό, το πρωί της Τετάρτης αναρτήθηκε κείμενο στον δικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών Indymedia που περιλαμβάνει σειρά επικριτικών αλλά και σαρκαστικών σχολίων για τους Πυρήνες, τους οποίους αποκαλεί απαξιωτικά «φυλακισμένους μηδενιστές». Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για τη σκληρή απάντηση ατόμων του παραδοσιακού χώρου «επαναστατικής βίας» και υποστηρικτών της δράσης της 17Ν και άλλων ένοπλων οργανώσεων στα νεαρά μέλη των Πυρήνων.

Boύλευμα για Χ.Α με διαφωνίες

Παραπέμπονται 70 σε δίκη στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής
 
O προφυλακισμένος Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος οδηγείται από αστυνομικούς για απολογία στις ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο Αθηνών, Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014.
Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, υπό την προεδρία της προέδρου κυρίας Ισιδώρας Πόγκα, παραπέμπονται να δικαστούν για τη μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής 69 πρόσωπα ως κατηγορούμενοι για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίες, επικίνδυνων εγκλημάτων κατά της σωματικής ακεραιότητας αλλοδαπών και ελλήνων πολιτών και διακεκριμένη οπλοκατοχή άλλα στυγερά εγκλήματα.

Χαμός 1


Χαμός 2


Έκρηξη σε καφενείο

Λουτρό Αμφιλοχίας