7/8/10

"Μπουμπούκι" ο προϊστάμενος


Ως στυγνός εκβιαστής συνελήφθη από τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, 43χρονος υπάλληλος του δήμου Ζακύνθου, Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών και Επίβλεψης Έργων, ο οποίος κατηγορείται για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και εκβίαση επιχειρήσεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία ιδιώτη – πατέρα επιχειρηματία με οικολογικά συστήματα -, στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 43χρονος δημοτικός υπάλληλος, απαιτούσε εκβιαστικά από αυτόν, ως ειδικό πληρεξούσιο του γιου του, να του καταβάλλει περιοδικά διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αναθέτει στην εταιρεία του γιου του, την ανάληψη έργων τοποθέτησης και συντήρησης χημικών τουαλετών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζακύνθου. Στο πλαίσιο των καταγγελλομένων, ο ιδιώτης (πατέρας του επιχειρηματία), ανέφερε ότι, προ 20ημερου, ο 43χρονος απαίτησε από τον ίδιο και τελικώς έλαβε το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ, ενώ απαιτούσε εκ νέου το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, προκειμένου να αναθέσει εκ νέου στην εταιρεία του γιου του, το παραπάνω έργο. Επιπλέον, στο ίδιο πλαίσιο, κατήγγειλε ότι από το 2005 έως και το 2009, που ο δήμος προκήρυσσε τέτοιους διαγωνισμούς, εξαναγκάστηκε να καταβάλλει στον 43χρονο υπάλληλο το συνολικό χρηματικό ποσό των (11.900) ευρώ, για την έγκριση του κάθε φορά κατατιθεμένου φακέλου. Διαφορετικά τον απειλούσε ότι θα έβρισκε τρόπο για την απόρριψη της ανάθεσης του έργου. Σήμερα το πρωί, σε συνάντηση που συμφωνήθηκε τηλεφωνικά και πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πληρεξουσίου πατέρα και του δημοτικού υπαλλήλου στην πόλη της Ζακύνθου, την ώρα της παράδοσης των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που είχαν ακροβολιστεί στο σημείο της συνάντησης και είχαν προσημειώσει τα χρήματα συνέλαβαν τον 43χρονο δημοτικό υπάλληλο.

Χτύπησαν τον Μπάγεβιτς



Πάρα πολύ άσχημα ξεκίνησε η νέα ποδοσφαιρική χρονιά στη χώρα μας!
Υστερα από τα παρατράγουδα κατά την άφιξη του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο μετά την ήττα και τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι στο Ισραήλ σήμερα ήρθαν τα χειρότερα.
Οπαδοί της ΑΕΚ ξυλοκόπησαν άγρια τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στη Καλιθέα,όπου η ομάδα έχασε 2-1 σε φιλικό παιχνίδι με την τοπική ομάδα.Ανεγκέφαλοι που είχαν μπει από νωρίς στον αγωνιστικό χώρο στο 85' επετέθηκαν με ύβρεις κλωτσιές και γροθιές στον άτυχο προπονητή,ο οποίος έπεσε κάτω χτυπημένος.Οταν έφτασαν τα ΜΑΤ η "μάχη" μεταφέρθηκε έξω από το γήπεδο μεταξύ χούλιγκαν και αστυνομικών.
Που πάμε παιδιά;
Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ είναι πολύ λίγη για να στιγματίσει τα γεγονότα της Καλιθέας.
Τι καινούργια κόλπα είναι αυτά και ποιοι τα μαγειρεύουν;
Είναι δυνατόν ένας όχλος "αφηνιασμένων" να επιτίθεται σ' έναν άνθρωπο-προπονητή ομάδας μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού;
Εδώ και τώρα πολιτεία και ΕΠΑΕ οφείλουν να παρέμβουν άμεσα αλλιώς ας μην ξεκινήσει ποτέ το πρωτάθλημα!

55χρονος συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Στο Βελεστίνο Μαγνησίας, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α. Τ. Βελεστίνου, 55χρονος ημεδαπός, για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων.
Ειδικότερα, σε αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 55χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας εσωτερικός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και 15 εξωτερικοί δίσκοι, με περιεχόμενο, άνω των 200 αρχείων, με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα

Κυκλοφορεί στην αγορά μεγάλη ποσότητα πλαστών ευρώ

Στην Κομοτηνή συνελήφθησαν, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, μία 47χρονη ημεδαπή και ένας 56χρονος ημεδαπός διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ (50€) αμφιβόλου γνησιότητας.
Συγκεκριμένα, σε νομότυπη αστυνομική έρευνα που έγινε στην 47χρονη ημεδαπή βρέθηκαν στην κατοχή της, δέκα (10) χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ (50€) αμφιβόλου γνησιότητας, η οποία ομολόγησε πως τα παρέλαβε ως αμοιβή εργασίας από τον 56χρονο. Σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή του 56χρονου πέντε (5) αυτοσχέδια χρηματοδέματα, που περιείχαν συνολικά εκατόν εβδομήντα πέντε (175) χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ (50€) από τα οποία τα εκατόν είκοσι πέντε (125) ήταν αμφιβόλου γνησιότητας.
Να συμπληρώσουμε οτι και στο Αγρίνιο το τμήμα ασφάλειας συνέλαβε 3 άτομα τα οποία είχαν στην κατοχή τους και αυτοί πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Ενοπλη ληστεία με όμηρο

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο, καφέ-μπαρ στην Κυπαρισσία, την ώρα που έκλεινε το κατάστημα τρεις άνδρες φορώντας κουκούλες κι οπλισμένοι εισέβαλαν μέσα και πυροβολώντας για εκφοβισμό πήραν τις εισπράξεις του ταμείου που ήταν στο ποσό των 2.200 ευρώ και διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους τον υπάλληλο του καταστήματος με το αυτοκίνητό του, χρησιμοποιώντας τον ως οδηγό για περίπου πέντε χιλιόμετρα και στην συνέχεια τον κατέβασαν από το αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε διεξάγει έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου και των δραστών. Επίσης από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ένας δράστης είναι έλληνας κάτοικος της περιοχής αφού αναγνωρίστηκε και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του, ενώ οι άλλοι δύο εκτιμάται από τις αρχές πως είναι αλλοδαποί.Οι έρευνες από τις αρχές και η προανάκριση είναι σε εξέλιξη

Χτυπάνε και πλανόδιους πωλητές


Στην περιοχή Κορησσία Ν. Κέας, συνελήφθη (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητούνται (2) συνεργοί ομοεθνείς του, γιατί με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από αλλοδαπό υπήκοο Πακιστάν, πλανόδιο μικροπωλητή, το χρηματικό ποσό των 250 €, διάφορα μικροαντικείμενα και (1) κινητό τηλέφωνο.

Διέφυγαν με το αμάξι του θύματος


Στην περιοχή Θεολόγος Μαλεσίνας – οικισμός ΟΣΜΑΕΣ, (3) άγνωστοι δράστες, εισήλθαν στον προαύλιο χώρο οικίας και με την απειλή μαχαιριών, αφαίρεσαν από την ιδιοκτήτρια το χρηματικό ποσό των 3.500 €, χρυσαφικά και Ι.Χ.Ε. αυτ-το, με το οποίο και διέφυγαν. Δράστες αναζητούνται

Δεν κατάφεραν να πάρουν το Α.Τ.Μ.

Στην Θεσ-νίκη, οδός Κολοκοτρώνη, έμπροσθεν Μονής Λαζαριστών, (3-4) άγνωστοι δράστες, φορώντας κουκούλες, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν Α.Τ.Μ. τράπεζας με Δ.Χ.Φ. αυτ-το και χρήση ιμάντων, πλην όμως χτύπησε ο συναγερμός και εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους. Δράστες διέφυγαν με JEEP και αναζητούνται.

Κινηματογραφική ληστεία



Στον Ασπρόπυργο, (4) άγνωστοι δράστες μετέβησαν σε αποθήκη εμπορευμάτων. Οι (2) εξ αυτών αφού χτύπησαν με αντικείμενο τον φύλακα στο κεφάλι, παρέμειναν έξω από την αποθήκη, πυροβολώντας μία φορά στον αέρα, οι άλλοι (2) εισήλθαν σε αυτή και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν με (2) μοτ-τες και αναζητούνται.

Στις κλοπές Νο1



Το πιο ... καλό κλεφτρόνι

Στις 8 Ιουνίου στο Ηράκλειο της Κρήτης 24χρονος που συνελήφθη κατηγορήθηκε για 22 κλοπές τσαντών. Μετά από συνεχιζόμενη όμως προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ταυτοποιήθηκαν και εξιχνιάστηκαν άλλες 52 περιπτώσεις αρπαγών τσαντών, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 07-04-2009 έως 01-06-2010 σε διάφορα σημεία της πόλης του Ηρακλείου. Ο 24χρονος είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ. Σε βάρος του τότε είχαν διαπιστωθεί οι 22 κλοπές αλλά μόνο για τις 7 και 8 του περσμένου Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα αυτές τις δυο ημέρες ο δράστης στο κέντρο της πόλεως του Ηρακλείου, έκλεψε τις τσάντες από τρείς γυναίκες ηλικίας 25, 38 και 52 ετών αντίστοιχα. Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες για την περιγραφή του δράστη και του μεταφορικού μέσου που χρησιμοποίησε, εντόπισαν και ακινητοποίησαν τον 24χρονο με όμοια χαρακτηριστικά να οδηγεί δικ. μοτ/τα, η οποία δεν έφερε πινακίδα αριθμού κυκλοφορίας και όπως προέκυψε είχε δηλωθεί κλοπή την 13-9-2005. Προσήχθη στην Υποδ/νση Ασφαλείας Ηρακλείου όπου αναγνωρίστηκε με πλήρη βεβαιότητα από τις παθούσες, ως δράστης των αναφερόμενων κλοπών –αρπαγής τσαντών και συνελήφθη. Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα είδη (τσάντες, κινητό τηλέφωνο, τραπεζικές κάρτες, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό), τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στις παθούσες. Σε έρευνα που ακολούθησε , στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Εκατόν τριάντα (130) γυναικείες τσάντες,

· Εκατό (100) πορτοφόλια γυναικεία – ανδρικά,

· Ενενήντα (90) Δελτία ταυτότητας ,

· Σαράντα πέντε (45) Άδειες ικανότητας οδηγήσεως,

· Ογδόντα (80) τραπεζικές κάρτες ,

· Δέκα τρία (13) κινητά τηλέφωνα,

· Το χρηματικό ποσό των 700,00 ευρώ καθώς και μεγάλος αριθμός εγγράφων – αντικειμένων.

· Μικροποσότητα ηρωίνης και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς, χρησιμοποιώντας δικ. μοτ/τα, έχει διαπράξει στην πόλη του Ηρακλείου, από τις αρχές τρέχοντος έτους δέκα οκτώ (18) αρπαγές – κλοπές τσαντών, οι οποίες περιείχαν διάφορα χρηματικά ποσά, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα καθώς και μία (1) ληστεία - αρπαγή τσάντας σε βάρος ημεδαπής. Παθόντες προαναφερόμενων κλοπών – αρπαγών κλήθηκαν στην Υποδ/νση Ασφαλείας Ηρακλείου, όπου κατά την διαδικασία επίδειξης των κατασχεθέντων πειστηρίων, αναγνώρισαν μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων τους και τους αποδόθηκαν. Η διαδικασία της επίδειξης των ανευρεθέντων – κατασχεθέντων πειστηρίων συνεχίζεται.

"ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ": Οι Off Shore των Σκαφάτων

Σήμερα στις "Αποκαλύψεις" του Σεραφείμ Κοτρώτσου: α] Λαβράκι έβγαλε το ΣΔΟΕ με τους 350 "Σκαφάτους" φοροφυγάδες β] Πλούσιο φωτορεπορτάζ με τον Γιώργο Παπανδρέου στην Πάρο αλλά και στιγμιότυπα απο την σύζυγό του Άντα, όπως δεν την έχετε δει ποτέ και γ] Τι κρύβεται πίσω απο το πρίστιμο μαμούθ του Nammos στη Μύκονο?

6/8/10

Παρατράπεζα 30 εκ. €


Του Θανάση Παπαδή [Εφημερίδα ΗΜΗΡΕΣΙΑ]

Μία ιδιαίτερα περίπλοκη υπόθεση που ενέχει σοβαρές υπόνοιες για τη λειτουργία «πυραμίδας» ερευνούν το τελευταίο διάστημα τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ, με αμφιβόλου προελεύσεως και σκοπό σημαντικά χρηματικά ποσά, που ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτήν εμπλέκεται ένα φυσικό πρόσωπο που δηλώνει ως επάγγελμα οικονομολόγος και η σύζυγός του. Στους λογαριασμούς που ανοίχτηκαν βρέθηκαν σημαντικά ποσά από καταθέσεις πελατών της εταιρείας που εφέρετο να εκπροσωπεί, ενώ στα γραφεία που είχε δηλώσει ως έδρα είτε δεν υπήρχε κανείς είτε τα στοιχεία ήταν ψευδή.
Το ΣΔΟΕ ενεπλάκη στην υπόθεση ύστερα από καταγγελία για ύποπτη συναλλαγή τράπεζας, η οποία και έγινε στην Επιτροπή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων, κρίθηκε σημαντική και άνοιξε φάκελο σχετικό με τη διερεύνηση της κίνησης τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι ετηρούντο στην τράπεζα. Συγκεκριμένα φυσικό πρόσωπο, το οποίο κατά δήλωση ασκεί το επάγγελμα του Οικονομολόγου σε κοινό λογαριασμό με τη σύζυγό του δεχόταν εμβάσματα μεγάλης αξίας. Σύμφωνα με την αναφορά της τράπεζας τα χρήματα προέρχονταν από πελάτες της εταιρείας την οποία εκπροσωπούσε ο ανωτέρω, με σκοπό την τοποθέτησή τους σε επενδυτικά προϊόντα με υψηλές αποδόσεις. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι μικρότερα εμβάσματα κατατέθηκαν σε λογαριασμούς και άλλων ελληνικών τραπεζών. Ερευνα των συνεργείων του ΣΔΟΕ σε διευθύνσεις που είχε δηλώσει ως έδρα ο οικονομολόγος δεν απέδωσε, δεδομένου ότι αυτές ήταν ψευδείς ή απουσίαζε. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να αντιμετωπισθεί από κοινού το θέμα, που εντάσσεται και στη δική της αρμοδιότητα. Από την έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προέκυψε ότι αφενός δεν έχει ποτέ χορηγήσει άδεια παροχής επενδυτικών υπηρεσιών στην εταιρεία και αφετέρου η εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ δεν συμπεριλαμβάνεται στο μητρώο των εποπτευομένων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Επιπροσθέτως διαπιστώθηκε από νεότερο έγγραφο της τράπεζας ότι τα χρήματα εκταμιεύθηκαν ως μετρητά και κατόπιν πιστώθηκαν στον προσωπικό λογαριασμό του Έλληνα υπεύθυνου της εταιρείας. Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο ότι υπήρξαν ισχυρές ενδείξεις για πιθανή τέλεση οικονομικού εγκλήματος ιδιαίτερα μεγάλου ύψους, το ΣΔΟΕ προέβη στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών τόσο της εταιρείας όσο και 3 φυσικών προσώπων που συνδέονται με αυτήν. Συγκεκριμένα, δεσμεύθηκαν μόνο σε ένα τραπεζικό ίδρυμα 15.000.000 ευρώ, 11.000.000 δολάρια ΗΠΑ και 190.000 κορόνες Σουηδίας. Η έρευνα συνεχίζεται τόσο για την αποσαφήνιση της δραστηριότητας των προσώπων που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, όσο και για θέματα σχετικά με το πόθεν έσχες των καταθετών.

Αναζητούν τους ληστές

Χρήματα απο τα γραφεία της μεταφορικής εταιρείας "Αtladis" στον Ασπρόπυργο λήστεψαν οι δυο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και κατά τη διαφυγή τους αντάλλαξαν πυροβολισμούς με διερχόμενο περιπολικό. Οι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν και μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπιστεί.

Πυροβολισμοί στον Ασπρόπυργο

Aνταλλαγή πυροβολισμών με κακοποιούς είχαν στις 6.18 το απόγευμα στον Ασπρόπυργο αστυνομικοί που με το περιπολικό τους καταδίωξαν τους ληστές οι οποίοι και επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ενώ λίγο πριν στην οδό Αγίας Σοφίας οι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, λήστεψαν εταιρεία της περιοχής.

Είχε ρημάξει την Ζάκυνθο

Στο Ακρωτήρι της Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, ημεδαπός ηλικίας 34 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 34χρονου, ο οποίος το τελευταίο δίμηνο εισερχόταν σε καταστήματα, αποθήκη και οικίες της Ζακύνθου, κατά τις βραδινές ώρες, είτε από ανασφάλιστες πόρτες, είτε παραβιάζοντας τις κεντρικές εισόδους και αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα, ποτά, ηλεκτρικά εργαλεία και άλλα αντικείμενα.
Από την προανάκριση – έρευνα προέκυψε ότι κατά το τελευταίο δίμηνο, έχει διαπράξει επτά (7) κλοπές-διαρρήξεις στην πόλη της Ζακύνθου και αναλυτικά:
· Τρεις (3) διαρρήξεις - κλοπές σε οικίες
· Τρεις (3) διαρρήξεις- κλοπές σε καταστήματα
· Μία (1) διάρρηξη – κλοπή σε αποθήκη
Μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία μετέφερε και έκρυβε επιμελώς έξωθεν της οικίας του και στους γύρω χώρους αυτής, ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες-ιδιοκτήτες τους.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Επεισόδεια-συλλήψεις στον χθεσινό αγώνα του Αρη

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοινώνονται τα παρακάτω, αναφορικά με όσα συνέβησαν προ, κατά και μετά τη τέλεση του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων ΑΡΗ- JAGIELLLONIA , που διεξήχθη την 5-8-2010 στο γήπεδο ‘’ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ’’.
Την 19:55 ώρα, στην οδό Ξυγγοπούλου, 100 περίπου άγνωστοι, ορισμένοι εκ των οποίων έφεραν διακριτικά της γηπεδούχου ομάδας, επιτέθηκαν με ρίψεις μολότωφ, πετρών, και φωτοβολίδων κατά Αστυνομικών δικυκλιστών στην ομάδας ‘’Ζ’’, οι οποίοι συνόδευαν λεωφορεία με Πολωνούς φιλάθλους στο γήπεδο. Οι επιτιθέμενοι απωθήθηκαν από τις Αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να υπάρξουν φθορές στα λεωφορεία ή τραυματισμοί προσώπων που επέβαιναν σε αυτά. Οι προαναφερόμενοι ακολούθως στράφηκαν κατά Αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν λάβει θέσεις σε επίκαιρα σημεία, πλησίον του γηπέδου, οπότε στη συμβολή των οδών Ζουμετίκου και Π. Γρηγορίου Ε’ έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, με στόχο την πρόληψη τραυματισμών προσώπων και πρόκλησης φθορών. Από τις ρίψεις αντικειμένων προκλήθηκαν φθορές σε τέσσερις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες, σε μικρό αριθμό σταθμευμένων ΙΧΕ αυτοκινήτων και σε ένα κατάστημα, καθώς και ελαφρός τραυματισμός ενός Αστυνομικού.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα, την 21:15 ώρα, αμέσως μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος της φιλοξενούμενης ομάδας, συνελήφθησαν δύο Πολωνοί υπήκοοι που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν κατά υπαλλήλων εταιρίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν έναν εξ αυτών. Επίσης, την ίδια ώρα συνελήφθησαν τρεις ακόμη Πολωνοί υπήκοοι, οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, διότι, μαζί με άλλους φιλάθλους που βρίσκονταν στις θύρες ‘’4’’ και ‘’5’’ του γηπέδου, κινήθηκαν προς τα διαζώματα με σαφή πρόθεση να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο και ακολούθως, ενεργώντας ομαδικά, επιτέθηκαν κατά Αστυνομικών της ΔΑΕΘ, οι οποίοι επενέβησαν για να τους αποτρέψουν.
Μετά τη λήξη του αγώνα οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας απαιτούσαν την απελευθέρωση των συλληφθέντων, δηλώνοντας ότι δεν θα αποχωρήσουν από το γήπεδο αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Παρέμειναν με τη θέλησή τους στο γήπεδο, επιτηρούμενοι, μέχρι την 02:40 ώρα, οπότε μετά από διαβουλεύσεις και προτροπές μελών της Διοίκησης της ομάδας τους, αποχώρησαν με τέσσερα λεωφορεία και δύο αστικά, συνοδευόμενοι από Αστυνομικές δυνάμεις, τα τρία λεωφορεία με κατεύθυνση τον Προμαχώνα, το τέταρτο προς Χαλκιδική και τα δύο αστικά εντός της πόλης.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα

Έκανε 48 διαρρήξεις

Aλλοδαπός 29 χρονών που συνελήφθη είχε ρημάξει καταστήματα στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση και την μεθοδική συλλογή-αξιοποίηση αποδεικτικών στοιχείων, ο συλληφθείς, κατά τους τελευταίους 18 μήνες, διέρρηξε σαράντα οκτώ (48) καταστήματα και τρεις (3) οικίες, στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

ΤΕΧΑS έκαναν το Ωραιόκαστρο


Τέξας έκαναν το Ωραιόκαστρο από Αστυνομικούς Θεσσαλονίκης, που το είχαν ρίξει στα τυχερά παιγνία. Σε έλεγχο που έγινε απο αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε καφετέρια ,διαπιστώθηκε ότι ο υπεύθυνος του καταστήματος κι έξι ακόμη άτομα, συμμετείχαν στη διενέργεια του παιγνίου ‘’ TEXAS HOLDEM POKER ’’, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Από το τραπέζι, όπου διενεργούνταν το παίγνιο, κατασχέθηκαν 52 παιγνιόχαρτα και 284 μάρκες που αντιστοιχούν σε χρηματικό ποσό 7.750 Ευρώ, ενώ από το κατάστημα κατασχέθηκε χρηματικό ποσό 3.500 Ευρώ και 394 μάρκες πονταρίσματος που αντιστοιχούν σε χρηματικό ποσό 3.240 ευρώ.

Εκρυβε την κοκαίνη σε θερμό...


Βραδινές ώρες της 5-8-2010, στην αίθουσα αφίξεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών.
Ο ανωτέρω, προερχόμενος από Καράκας-Βενεζουέλας, μέσω Μαδρίτης-Ισπανίας (TRANZIT), με πτήση των Ισπανικών Αερογραμμών, κατελήφθη να κατέχει σε διπλό τοίχωμα εντός μεταλλικού δοχείου (θερμός), ποσότητα ΚΟΚΑΙΝΗΣ βάρους –230- γραμμ.
Όπως διαπιστώθηκε ο συλληφθείς είχε ελεγχθεί τόσο κατά την αναχώρησή του από το Καράκας όσο και στην ενδιάμεση στάση του στη Μαδρίτη με αρνητικό όμως αποτέλεσμα.
Ο ανωτέρω συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα 6-8-2010 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Ναρκωτικά- Καλάσνικοφ έκρυβαν σε 4 διαμερίσματα

Βραδινές ώρες της 4-8-2010, στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, των Πατησίων και της Καλλιθέας, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού, συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 24 και 33 ετών και δύο (2) ημεδαποί, άνδρας ηλικίας 48 ετών και γυναίκα ηλικίας 45 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα Αστυνομικοί του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη έρευνα, εντόπισαν τους παραπάνω δράστες και με συντονισμένη επιχείρηση τους συνέλαβαν, ενώ στην έρευνα που έγινε σε τέσσερα (4) διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν σαν κρύπτες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
Ακατέργαστη κάνναβη βάρους: –29.808- γραμμαρίων.
Ένα (1) πολεμικό όπλο KALASHNIKOV με γεμιστήρα.
Το χρηματικό ποσό των -6.300- ευρώ.
Εννέα (9) κινητά τηλέφωνα.
Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Τελωνιακός απαιτούσε 10.000 ευρώ για "εξυπηρέτηση"

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη, χθες (05-08-2010) και κατά τις απογευματινές ώρες, 62χρονος τελωνειακός υπάλληλος, Προϊστάμενος του Δικαστικού Τμήματος, Υπηρεσίας Τελωνείου του νομού Αττικής, ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση, κατάχρηση εξουσίας και παθητική δωροδοκία, κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία ιδιώτη - επιχειρηματία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 62χρονος τελωνειακός υπάλληλος απαιτούσε εκβιαστικά από αυτόν το χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) Ευρώ, προκειμένου να καθυστερήσει για δύο (2) χρόνια τον έλεγχο τριακοσίων (300) περίπου πολυτελών αυτοκινήτων, που η εταιρεία του ιδιώτη - επιχειρηματία είχε εισάγει και πουλήσει στην Ελλάδα κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Συγκεκριμένα, λόγω του ότι ο επιχειρηματίας δεν είχε παραλάβει ακόμη το διεθνές Α.Φ.Μ., το οποίο απαιτεί η Ελληνική νομοθεσία, ο τελωνειακός υπάλληλος απαίτησε το χρηματικό ποσό για να μην επιβάλει πολλαπλό τέλος σε υποτιμολογήσεις εισαγομένων πολυτελών αυτοκινήτων (το οποίο ανέρχεται στο τετραπλάσιο του συντελεστή 19% πλέον των δασμών). Παράλληλα, ο τελωνειακός υπάλληλος (που σύμφωνα με τη νομοθεσία έχει ειδικά ανακριτικά καθήκοντα) θα καθυστερούσε σκόπιμα την υποβολή των υποθέσεων - που εμπίπτουν στον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα - στον αρμόδιο Εισαγγελέα, γεγονός που θα προκαλούσε τη δυσφήμηση της εταιρείας του επιχειρηματία.
Χθες το απόγευμα, σε συνάντηση που συμφωνήθηκε και πραγματοποιήθηκε μεταξύ του επιχειρηματία και του τελωνειακού υπαλλήλου στην περιοχή των Ιλισίων, την ώρα της παράδοσης των χρημάτων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που είχαν ακροβολιστεί στο σημείο της συνάντησης και είχαν προσημειώσει τα χρήματα συνέλαβαν τον 62χρονο τελωνειακό υπάλληλο.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα και την περαιτέρω προανάκριση, προέκυψε ότι ο συλληφθείς τελωνειακός υπάλληλος, κατά το πρόσφατο παρελθόν, είχε απαιτήσει εκβιαστικά ανάλογα χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούταν στην εμπορία αυτοκινήτων για διεκπεραίωση υποθέσεων τους που αναγόταν στα καθήκοντά του.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών

3 νεκροί στην Εθνική καρμανιόλα Αντιρίου-Ιωαννίνων

Τραγικός είναι ο απολογισμός της σφοδρής σύγκρουσης ενός ΙΧ και μιας μηχανής μεγάλου κυβισμού πριν από μια περίπου ώρα (11:30 πμ.) στον κόμβο της Αγριλιάς στο Μεσολόγγι.Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν απανθρακωμένα τρία άτομα από τα συντρίμμια των δυο οχημάτων καθώς λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης ανεφλέγη το ΙΧ.Αναλυτική ενημέρωση για το δυστύχημα σε λίγο.

πηγή:http://messolonghinews.blogspot.com/

Χτύπησαν και φίμωσαν την οικιακή βοηθό


Στα Χανιά, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε ισόγεια οικία, ιδιοκτησίας ημεδαπού, ο οποίος τη στιγμή εκείνη απουσίαζε και αφού χτύπησαν και έδεσαν ημεδαπή οικιακή βοηθό, αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο κενό περιεχομένου. Δράστες αναζητούνται

Δεν πήγαν για καύσιμα αλλά για ληστεία

Στην 222η χ/θ της Π.Α.Θ.Ε, (2) άγνωστοι δράστες που φορούσαν κουκούλες, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, με την επωνυμία «AEGEAN» και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από ημεδαπό υπάλληλο, χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν με δίκυκλο μοτ-το και αναζητούνται.

Μπούκαραν με το αμάξι μέσα στο μαγαζί

Στον οικισμό Κόσμιο Κομοτηνής, (4) άγνωστοι δράστες μετέβησαν σε αποθήκη τσιγάρων - ζαχαρωδών προϊόντων, ιδιοκτησίας ημεδαπού και με τη χρήση Ι.Χ.Φ αυτ-του, ιδιοκτησίας του παθόντα, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν τσάντα, η οποία περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν με το ανωτέρω φορτηγό αυτ-το, αφού προηγουμένως αφαίρεσαν άγνωστη μέχρι στιγμής ποσότητα τσιγάρων.

Είχε ρημάξει την Θεσσαλονίκη

Στη Θεσ-νίκη, Λεωφ. Μοναστηρίου 326, συνελήφθη υπήκοος Αλβανίας ετών 29, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του 3ου Ανακριτικού Τμήματος Θεσ-νίκης. Όπως προέκυψε από την έρευνα, o δράστης κατά το χρονικό διάστημα από 28-6-2009 έως 21-6-2010, διέπραξε συνολικά (52) κλοπές σε καταστήματα και οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσ-νίκης.

6 η ώρα το απόγευμα έκαναν ληστεία σε μαγαζί


Στην Κηφισιά, συμβολή των οδών Θεσ-νίκης και Διός, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα, με την επωνυμία «ΛΗΤΩ» και με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Βαπτίζουν τους ¨εμπρησμούς" Τρομοκρατία


To αυτονόητο, δηλαδή σημαντική άνοδο του αριθμού περιστατικών τρομοκρατίας στην Ελλάδα μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 καταγράφει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία το 2009 ενώ επισημαίνεται και η διόγκωση του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης. Μέσα στη χρονιά, αναφέρει η έκθεση, σημειώθηκαν πάνω από 430 περιστατικά, κυρίως εμπρησμοί και εκρήξεις με στόχους επιχειρήσεις και μέλη των σωμάτων ασφαλείας, τα περισσότερα των τελευταίων 20 ετών. Επισημαίνει η έκθεση ότι πολλές από τις επιθέσεις γίνονται από αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς κατά «ιμπεριαλιστικών στόχων», μεταξύ τους και πολλοί αμερικανικών συμφερόντων.
Η έκθεση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Επαναστατικό Αγώνα όπως και «στην μέχρι πρότινος άγνωστη ‘Σέχτα Επαναστατών’» που ανέλαβε την ευθύνη για τη μοναδική θανατηφόρα επίθεση της χρονιάς, κατά του αστυνομικού στα Πατήσια. (Σημειώνεται ότι η έκθεση καλύπτει μόνο το 2009).
Καλύπτεται επίσης η επίθεση στις 27 Οκτωβρίου 2009 κατά του ΑΤ Αγίας Παρασκευής και η δραστηριότητα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.
Σχετικά με τις δίκες των μελών τρομοκρατικών οργανώσεων, η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει την έφεση που κατέθεσαν τα μέλη της ’17 Νοέμβρη’ αλλά και την απαλλαγή των μελών του ΕΛΑ τον περασμένο Δεκέμβριο από το Εφετείο μετά τις ποινές που τους επιβλήθηκαν πρωτόδικα.
Τέλος μνεία γίνεται για την μετανάστευση: «η Ελλάδα όλο και περισσότερο γίνεται πύλη εισόδου στην ΕΕ για παράνομους μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία». Ο αριθμός τους «αυξήθηκε δραματικά» το 2008 και το 2009, επισημαίνει η έκθεση, αλλά σημειώνεται και η συνεργασία των ελληνικών Αρχών με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καρδιακή προσβολή απο τη συντριβή


Καρδιακή προσβολή έπαθε υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας στην Κρήτη βλέποντας το ελικόπτερο να συντρίβεται. Το κακό συνέβη τη στιγμή που το ιδιωτικό ελικόπτερο καθάριζε πυλώνες της ΔΕΗ με εκτοξευτήρα νερού και κατέπεσε στις 12.23 το μεσημέρι στον οικισμό «Καστελλάκια» του Δήμου Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν βαριά, ο πιλότος του ηλικίας 36 ετών και σοβαρά ο 35χρονος χειριστής ειδικού μηχανήματος (αντλίας) εκτόξευσης νερού. Το ελικόπτερο εκτελούσε εργασίες καθαρισμού πυλώνων υψηλής τάσης της Δ.Ε.Η, με την χρήση ανωτέρω αντλίας πιέσεως, στα πλαίσια υλοποίησης σχετικής σύμβασής της, με ιδιωτική εταιρία. Κατά την διαδικασία προσγείωσης του ελικοπτέρου για ανεφοδιασμό νερού, προκειμένου συνεχιστούν οι εργασίες καθαρισμού, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, προσέκρουσε σε ηλεκτροφόρα καλώδια της Δ.Ε.Η και κατάπεσε στο έδαφος από ύψος 15 μέτρων περίπου. Επίσης στο χώρο του ατυχήματος, παρευρίσκετο εκπρόσωπος της ιδιωτικής εταιρίας που ανήκει το ελικόπτερο, ο οποίος αντιληφθείς το ατύχημα, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Ρεθύμνου. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται, στο Γ.Ν. Ρεθύμνου.

5/8/10

21 διαρρήξεις σε σπίτια είχαν κάνει

Πρωινές ώρες της 3-8-2010 στην Πλατεία Βικτωρίας, συνελήφθη 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι μαζί με ομοεθνείς συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία βραδινές ώρες εισέρχονταν σε οικίες και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, Η/Υ, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα καθώς και τα κλειδιά των Ι.Χ.Ε. αυτ/των ιδιοκτητών των οικιών, με τα οποία διέφευγαν. Από την έρευνα προέκυψε ότι, κατά τον τελευταίο μήνα διέπραξαν (21) διαρρήξεις οικιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής και Βοιωτίας. Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων.

Και τα καταστήματα με ρούχα στόχος των ληστών


Στην Παλλήνη, συμβολή της Λεωφ. Ανθούσας και Λεωφ. Ντραφίου, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα ένδυσης και με την απειλή πιστολιών, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.

Με όπλο έκανε ανάληψη


Στο Καπανδρίτι, οδός Καλάμου 31, άγνωστος δράστης εισήλθε σε υποκατάστημα Τράπεζας και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστης διέφυγε και αναζητείται.

1.500 κάρτες κινητής τηλεφωνίας η λεία τους


Στον Κορυδαλλό, οδός Καρπενησίου 21, (2) άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν με την απειλή πιστολιών από ημεδαπό, 1.500 κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Δράστες αναζητούνται.

Την φίμωσαν με ταινία


Στον Χολαργό, οδό Σωκράτους 8, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία ημεδαπής και αφού της έδεσαν με ταινία το στόμα και τα χέρια, αφαίρεσαν (60) χρυσές λίρες, ένα φορητό Η/Υ, το χρηματικό ποσό των 2.000 €, ένα κινητό τηλέφωνο και χρυσαφικά μεγάλης χρηματικής αξίας. Δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.

Οι πεζοί τα εύκολα θύματα ληστών

Στον Ν. Φιλαδέλφεια, οδός Ρόδου 33, (2) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπή, χωρίς να την τραυματίσουν, μια χρυσή αλυσίδα λαιμού. Δράστες διέφυγαν πεζοί και αναζητούνται.

Στον Κολωνό, συμβολή των οδών Λένορμαν και Άργους, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από ημεδαπή, χωρίς να την τραυματίσει, μια χρυσή αλυσίδα λαιμού. Δράστης διέφυγε πεζός και αναζητείται.

Στην Αθήνα, οδός Πιπίνου 115, συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, αλλοδαπός, διότι βραδινές ώρες αφαίρεσε με απειλή μαχαιριού από αλλοδαπό, μικρό χρηματικό ποσό.

20 χρόνια κάθειρξη στο «τέρας» που βίαζε τις κόρες του

Είκοσι χρόνια πίσω από τα κάγκελα, θα περάσει ο 47χρονος απο χωριό της επαρχίας Λάρνακας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος των δύο του θυγατέρων. Ο καταδικασθείς βίαζε τη μία του κορούλα από τα δέκα της και για οκτώ ολόκληρα χρόνια, ενώ ασελγούσε και σε βάρος της άλλης του θυγατέρας η οποία δεν προσήλθε ως μάρτυρας κατηγορίας στο κακουργιοδικείο. Κεκλεισμένων των θυρών διεξήχθη και ολοκληρώθηκε σήμερα η δικαστική διαδικασία στο κακουργιοδικείο Λάρνακας, που επέβαλε την παραδειγματική και αποτρεπτική αυτή ποινή, κρίνοντας εξαιρετικά σοβαρά τα αδικήματα για τα οποία προνοούνται ποινές μέχρι και ισόβιας κάθειρξης.
«Από τις χείριστες του είδος η περίπτωση του πατέρα»
Κατά την ανάγνωση της ποινής αναφέρθηκε ότι πρόκειται για μια ακραία περίπτωση, τη χειρότερη τους είδους, όπου ένας πατέρας από πρότυπο και στήριγμα μετατράπηκε σε εφιάλτη για τα παιδιά του. Δε δίστασε μάλιστα να επιτεθεί άσεμνα στη μία από της κόρες του ακόμη και στα 17 της, όταν του ζήτησε την άδεια για έξοδο με το αγόρι της. Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, η θυγατέρα, η οποία και προχώρησε στη μαρτυρία παρουσιάζει συμπτώματα κατάρρευσης, απομόνωσης ενώ δεν έχει καμία προοπτική φυσιολογικής ζωής. Το κακουργιοδικείο δεν διαπίστωσε να συντρέχουν ελαφρυντικοί παράγοντες για τον 37χρονο, οποίος κατέστρεψε την παιδική αθωότητα των σπλάχνων του και κατά συνέπεια προσέβαλε τα θεμέλια της κοινωνίας και της οικογένειας. Ως εκ τούτου κατέληξε στην επιβολή της βαριάς ποινής των είκοσι χρόνων φυλάκισης με το μήνυμα προς όσους εκδηλώνουν τέτοιες συμπεριφορές, καλό είναι να τις αντιμετωπίσουν πριν βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Οι Ρουμάνοι "ζήλεψαν" τους Αθίγγανους


Τη δράση των Αθίγγανων ακολουθούν τώρα και οι Ρουμάνοι κακοποιοί, που δείχνουν ... αδυναμία στο Χαλκό και όχι μόνο. Στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Β/Α Αττικής, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 35 και 42 ετών, κατηγορούμενοι για «διακεκριμένες κλοπές».

Οι συλληφθέντες μαζί με δύο (2) άλλους ομοεθνείς συνεργούς τους, που αναζητούνται, εντοπίσθηκαν στην περιοχή Χαράδρα Αυλώνας, παραπλεύρως της σιδηροδρομικής γραμμής, όπου είχαν μεταβεί με δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, προκειμένου να μεταφέρουν -300- περίπου μέτρα χάλκινα καλώδια, του εναέριου δικτύου ηλεκτροκίνησης αμαξοστοιχιών του Ο.Σ.Ε. και τα οποία οι ίδιοι είχαν κόψει νωρίτερα.

Από την προανάκριση- έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει και τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις :

· Κατά το χρονικό διάστημα από 7-6-2010 έως 14-6-2010, στον Αυλώνα Αττικής αφαίρεσαν τέσσερις (4) μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η.

· Την 19-6-2010, στη περιοχή Σαμιώτη Αυλώνα Αττικής αφαίρεσαν ένα (1) μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η.

· Την 10-7-2010 στη περιοχή Σφενδάλη Αυλώνα αφαίρεσαν από το σιδηροδρομικό δίκτυο του Ο.Σ.Ε. χάλκινα καλώδια τηλεδιοίκησης.

Τίγκα στα πιστόλια η θυρίδα


Σε τραπεζική θυρίδα στα Χανιά έκρυβε δέκα πιστόλια και ένα περίστροφο ο 45χρονος Κρητικός τραπεζικός υπάλληλος ο οποίος συνελήφθη χθές να έχει κρυμμένο σε δυο αποθηκευτικούς χώρους ολόκληρο οπλοστάσιο. Ένα υποπολυβόλο Scorpion με σιγαστήρα, διόπτρα, Ισπανικό πιστόλι Duo αλλά και διάφορα άλλα αντικείμενα... παλαιάς κοπής. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός της τραπεζικής θυρίδας, τα παρακάτω όπλα που όπως διαπιστώθηκε κατείχε παράνομα:
  • Πέντε (5) πιστόλια Γερμανικής προέλευσης τύπου LUGER με γεμιστήρες
  • Τρία (3) πιστόλια Γερμανικής προέλευσης μάρκας WALTER με γεμιστήρες
  • Δύο (2) πιστόλια Αμερικάνικης προέλευσης μάρκας COLT με γεμιστήρες
  • Ένα (1) πιστόλι Γερμανικής προέλευσης μάρκας MAUSER
  • Ένα (1) περίστροφο Αμερικάνικης προέλευσης μάρκας SMITH & WESSON
  • Σαράντα επτά (47) φυσίγγια πιστολίου διαφόρων διαμετρημάτων και
  • Διάφορα ανταλλακτικά είδη οπλισμού.

Μπήκαν στη βίλα του Α. Βεντούρη


Ο Απόστολος Βεντούρης πρόεδρος της Ένωσης Ακτοπλόων όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στο "crimes on air" έπεσε θύμα Αλβανών ληστών που εισέβαλαν στη μονοκατοικία του στη Βάρη. Αυτό αποκαλύφθηκε απο τη σύλληψη 19χρονου Αλβανού που ομολόγησε πως ανάμεσα στις 21 ληστείες που είχε διαπράξει με συμπατριώτες του, ήταν και η βίλα του εφοπλιστή στην οδό Τριπόλεως. Η ληστεία έγινε την περασμένη Παρασκευή όταν ο εφοπλιστής απουσίαζε στην Αμερική. Μέσα στο σπίτι του όμως ήταν η πεθερά του που κοιμόταν. Οι Αλβανοί άρπαξαν τα κλειδιά απο αυτοκίνητο μάρκας Audi που υπήρχε στο πάρκινγκ και εξαφανίστηκαν. Εκτιμάται πως στην ηλικιωμένη γυναίκα έριξαν αναισθητικό σπρέϊ, για αυτό και δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

Έπιασαν νύχτα τους Αλβανούς ληστές

Νύχτα στην περιοχή της Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου πιάστηκαν δυο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 25 ετών. Σε βάρος τους εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. Καμαρών, την 06-07-2010. Αναζητείται ως συνεργός τους ένα (1) ακόμα άτομο. Στο μεταξύ σχετικά με τη ληστεία που έγινε την 19-07-2010, σε κατάστημα – μπαρ στην πόλη του Αιγίου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, στην περιοχή Κορινθίας, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας. Σε βάρος του 25χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Αιγίου, για τη ληστεία – απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ αναζητείται και τρίτος δράστης.

Πτώση ελικοπτέρου στο Ρέθυμνο

Ιδιωτικό ελικόπτερο μισθωμένο από τη ΔΕΗ που μετέφερε συνεργείο για τον καθαρισμό πυλώνων της ΔΕΗ κατέπεσε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι στην περιοχή Καστελάκια στο Ρέθυμνο. Στο ελικόπτερο επέβαιναν ως πλήρωμα δυο άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με πολύ σοβαρά τραύματα. Στην περιοχή σπεύδουν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ μετά την πτώση του ελικοπτέρου έχει σημειωθεί και μπλακ άουτ.

Σε λίγο


Ποιός επιχειρηματίας μπήκε στο "στόχαστρο" κακοποιών!

ΣΟΚ- αλλοδαπή γέννησε και πέταξε το παιδί σε σακούλα σκουπιδιών

Σοκ. Μητέρα είχε τη δύναμη να γεννήσει μόνη της και να κρύψει το παιδί κάτω από το κρεββάτι της, αφού το είχε τοποθετήσει σε σακούλα σκουπιδιών.Το αποτροπιαστικό περιστατικό συνέβη σε διαμέρισμα της τουριστικής περιοχής Λεμεσού.
Η 33χρονη οικιακή βοηθός από της Φιλιππίνες, αφού έφερε στον κόσμο το παιδί της, φέρεται να το τοποθέτησε σε σακούλα σκουπιδιών μαζί με τον πλακούντα και να το έκρυψε κάτω από το κρεββάτι της. Την πρόδωσε όμως η ακατάσχετη αιμορραγία που παρουσίασε. Διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί δεν άργησαν να καταλάβουν ότι η αιμορραγία οφειλόταν σε τοκετό.
Ωστόσο, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις των ιατρών και των αστυνομικών που ειδοποιήθηκαν, η 33χρονη δεν παραδεχόταν ότι γέννησε. Το βρέφος εντοπίστηκε από άλλη οικιακή βοηθό, την οποία έφερε η οικογένεια για να καθαρίσει το δωμάτιο που ήταν γεμάτο από αίματα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού περισυνέλλεξαν από τη σκηνή διάφορα τεκμήρια. Το απόγευμα, ο ιατροδικαστής διενήργησε νεκροτομή στη σωρό του άτυχου νεογνού. Το βρέφος ήταν 37 εβδομάδων και ζύγιζε τρία κιλά.
Τα αποτελέσματα την νεκροψίας
Ο Ιατροδικαστής, Νικόλας Χαραλάμπους σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο Σίγμα ανέφερε ότι εκ πρώτης όψεως, τα παιδί δεν φαίνεται να ανάπνευσε. Τα ακριβή ωστόσο αίτια του θανάτου του θα διαπιστωθούν μετά τις εργαστηριακές εξετάσεις. Πάντως, ο κ. Χαραλάμπους τόνισε ότι όλα τα ενδεχόμενα του θανάτου του νεογνού είναι ανοιχτά.
Οι κατηγορίες
Πονοκέφαλο πάντως αποτελεί για την αστυνομία η υπόθεση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Λεμεσού, Μαρίνο Βασιλείου, η Αστυνομία ερευνά υπόθεση παιδοκτονίας ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων για τα αίτια θανάτου του βρέφους.

Κατάπιε λίπασμα


Στη Μυτιλήνη, συνελήφθη 47χρονη ημεδαπή, γιατί κατανάλωσε μισή φιάλη υγρού λιπάσματος, ενώ χορήγησε το υπόλοιπο λίπασμα στην 26χρονη κόρη της, η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες. Δράστιδα και παθούσα μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Μυτιλήνης, όπου νοσηλεύονται εκτός κίνδυνου. Ενεργείται προανάκριση από την Υποδ/νση. Ασφ. Μυτιλήνης.

Έκαψαν πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ

Στις 2.46 τα ξημερώματα στους Αγίους Αναργύρους, στην οδό Καλύμνου, άγνωστοι δράστες έρριψαν πέτρα και έθραυσαν υαλοπίνακα εισόδου πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ, ενώ στη συνέχεια περιέλουσαν τον εσωτερικό χώρο αυτού με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Πυρκαγιά κατασβήστηκε από την Π.Υ. Ενεργείται προανάκριση.

Αλβανοί "μπουκαδόροι"

Στη Πλατεία Βικτωρίας, από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφάλειας Ν/Α Αττικής συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός , υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 19 ετών κατηγορούμενος για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση».

Ειδικότερα ο ανωτέρω συλληφθείς μαζί με ομοεθνείς συνεργούς του, που αναζητούνται, είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία βραδινές ώρες , εισέρχονταν σε οικίες, , και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, Η/Υ, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα καθώς και τα κλειδιά των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων των ιδιοκτητών των οικιών, με τα οποία και διέφευγαν.


Από την προανάκριση-έρευνα προέκυψε ότι κατά τον τελευταίο μήνα έχουν διαπράξει είκοσι μία (21) διαρρήξεις οικιών και αναλυτικά:




  • Εννέα (9) στη περιοχή του Λαγονησίου.

  • Τρείς (3) στη περιοχή των Καλυβίων.

  • Δύο (2) στη περιοχή της Βάρης.

  • Δύο (2) στη περιοχή της Θήβας.

  • Δύο (2) στη περιοχή των Πατησίων.

  • Μία (1) στη περιοχή της Βάρκιζας.

  • Μία (1) στη περιοχή του Ωρωπού.

  • Μία (1) στη περιοχή του Κορωπίου.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών καθώς και εντός αυτοκινήτων που είχαν αφαιρέσει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων που θα παραμείνουν στην Υποδ/νση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής για να επιδειχθούν και αποδοθούν στους παθόντες.

Αγωνιά ο Σ. Σεϊσίδης


Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού κρατείται εδώ και δεκαπέντε ημέρες ο αποκαλούμενος «Ληστής με τα μαύρα» Σίμος Σεϊσίδης ο οποίος ακρωτηριάστηκε στο ένα του πόδι, όταν δέχτηκε τα αστυνομικά πυρά, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στον Κεραμικό στις 3 Μαΐου. Το crimes on air πληροφορείται πως ο Σεϊσίδης υποβάλλεται σχεδόν καθημερινά σε κινησιοθεραπεία, ενώ επιστημονικός συνεργάτης ιδιωτικής εταιρείας, προσπαθεί να του τοποθετήσει τεχνητό μέλος, καθώς όπως είναι τώρα η κατάσταση του είναι αδύνατον να περπατήσει. Ο αντιεξουσιαστής έχει πάρει πολλά κιλά βάρος, λόγω της ακινησίας και αυτό δυσκολεύει την περίπτωσή του. Ο άνδρας που είχε επικηρυχθεί και ήταν καταζητούμενος, δέχτηκε κατά τη σύλληψή του τη βολίδα σε αρτηρία του ποδιού με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να χάσει τη ζωή του από γάγγραινα. Όλο αυτό το διάστημα ο κρατούμενος νοσηλευόταν στο ΚΑΤ και τον Ευαγγελισμό.

Τι την βρήκε τη βουλευτίνα?


Στα Τρίκαλα στα δυο στενά "στοχοποιήσαν" την κυβερνητική βουλευτή Σούλα Μερεντίνη. Οι αντιεξουσιαστές της πόλης έγραψαν συνθήματα στο πολιτικό της γραφείο και η Σούλα τώρα νιώθει χλωμή και αδύναμη.