24/9/16

Ο ισοβίτης έκανε όνειρα

Δραπέτης στον κουβά ...



Συνελήφθη χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 61χρονος  σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών και απόδραση κρατουμένου.
Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για καλλιέργεια ναρκωτικών και ήταν έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα, από το οποίο είχε δραπετεύσει πριν δύο χρόνια, παραβιάζοντας τακτική άδεια.
Η σύλληψη του 61χρονου δραπέτη είναι αποτέλεσμα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Τον βρήκαν ...

Η Φυτεία του

Ταυτοποιήθηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών, του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας, του καλλιεργητή οργανωμένης φυτείας κάνναβης, που είχε εντοπιστεί τον προηγούμενο μήνα, στην Κάτω Πτέρη Αιγιαλείας.
Πρόκειται για 41χρονο αλλοδαπό άνδρα, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, που προέκυψαν από συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, είχε εντοπιστεί σε χαράδρα, σε δασική περιοχή, κοντά στις πηγές του ποταμού Κερυνίτη, μέσα σε πυκνή βλάστηση, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Η φυτεία αποτελούνταν από πέντε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, στους οποίους ο 41χρονος καλλιεργούσε, τετρακόσια πενήντα συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ήταν σε πλήρη ανάπτυξη και το ύψος τους κυμαινόταν από ενάμισι έως δυόμισι μέτρα περίπου.
Ο δράστης για το πότισμα των φυτών, είχε αναπτύξει εύκαμπτους πλαστικούς σωλήνες, μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου, τους οποίους είχε συνδέσει σε αρδευτική κοινοτική δεξαμενή, ενώ τους είχε σκεπάσει με χώμα, για να μην είναι ορατοί.

Ο Λαρισαίος ...

Οι αποδείξεις


Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, εγκληματική ομάδα που καλλιεργούσε και διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες κάνναβης.
Εντοπίστηκε υδροπονική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σκεπασμένο με πλαστικό διαφώτιστο υλικό, στον οποίο είχαν εγκαταστήσει ανεμιστήρες και λαμπτήρες θέρμανσης, αποτελούμενη από (78) φυτά σε πλαστικές γλάστρες, τα οποία ποτίζονταν από λάστιχα μέσω σταλακτών.
Συνελήφθησαν, χθες (22-09-2016) το πρωί, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας σε εγκαταστάσεις πρώην κτηνοτροφικής μονάδας, πέντε άτομα, μέλη της ομάδας και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 62 και 32 ετών, καθώς και τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 35 και 42 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική ομάδα, της παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αλλοδαπών, καθώς και της παραβίασης της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.

... Μύριζε το Πετρωτό

Τα Ντοκουμέντα




Εντοπίστηκε, ύστερα από μεθοδευμένες ενέργειες και αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ακόμα μια οργανωμένη καλλιέργεια – φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στη θέση Μαυρομανδήλα, στο Πετρωτό Αχαΐας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (23-9-2016) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 55 και 37 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών.
Η ίδια κατηγορία, βαρύνει έναν ακόμα ημεδαπό, συνεργό των συλληφθέντων, ηλικίας 54 ετών, τα πλήρη στοιχεία του όποιου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, εντόπισαν σε δασώδη περιοχή στο Πετρωτό Αχαΐας, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία εκτεινόταν σε τρία διαφορετικά επίπεδα και καλυπτόταν από φυσική βλάστηση.

... Μπροστά ο Μυλοπόταμος

Οι Αποδείξεις

Συνελήφθησαν, χθες (23.09.2016) το απόγευμα, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, τρεις ημεδαποί ηλικίας 45, 42 και 35 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, χθες (23.09.2016) το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση.

Τον πελέκησε

Αποτέλεσμα εικόνας για συλληψη

Εξιχνιάσθηκε, μετά από συστηματική έρευνα, αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής & Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 26χρονου αλλοδαπού.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει σχετικού Εντάλματος Σύλληψης, μεσημβρινές ώρες σήμερα (23-09-2016) και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Απόπειρας Ανθρωποκτονίας και Παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

23/9/16

Ντροπή τους ...

Άφησαν τον τραμπούκο να φύγει
Αποτέλεσμα εικόνας για τροχαια διαμαντοπουλος

Ανακοινώνεται ότι την περασμένη Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016, ο 22χρονος  που έχει ταυτοποιηθεί ως δράστης του τραυματισμού Αστυνομικού Διευθυντή Γιώργο Διαμαντόπουλο [φωτο] την 29-08-2016 στο κέντρο της Αθήνας παρουσιάστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Δραπετσώνας, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί για άλλα αδικήματα.
Για το θέμα ενημερώθηκε η αρμόδια Ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του Αστυνομικού Διευθυντή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Εξιχνιάσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση του τραυματισμού Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., που διαπράχθηκε την 29-8-2016 στο κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 29-8-2016, μετά τη λήξη πορείας ατόμων, που είχε πραγματοποιηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, άγνωστος δράστης, προσέγγισε από πίσω, στην οδό Πανεπιστημίου, Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία και του επιτέθηκε αναίτια και αιφνιδιαστικά, καταφέροντάς του χτυπήματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.
Μετά από πολυήμερη έρευνα και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού επετεύχθη η ταυτοποίηση του δράστη. Πρόκειται για 22χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για αδικήματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Για τα προαναφερόμενα αδικήματα του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, τους οποίους την 10-9-2016 παραβίασε και έκτοτε αναζητείται.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, δικογραφία για το αδίκημα της βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη και παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση.

Ασθενής σε κουβά μπουλντόζας

Κέδρα Ευρυτανίας

Μετέφεραν ασθενή με τον «κουβά» της μπουλντόζας
Η ασθενής μπήκε στον «κουβά» του φορτωτή για να φτάσει ύστερα από πολλές ώρες στο Κέντρο Υγείας

Σκηνές από την ταινία του καλού ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1960 «Υπάρχει και φιλότιμο» έζησε γυναίκα σε χωριό της Ευρυτανίας. Μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο με... μπουλντόζα διότι ο δρόμος είχε κλείσει από την πτώση βράχων και χωμάτων.
Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο Σαββατοκύριακα στο χωριό Κέδρα της Ευρυτανίας. Μια γυναίκα αρρώστησε σοβαρά και για τη διακομιδή της σε νοσοκομείο κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν?

Αποτέλεσμα εικόνας για συλληψη

Εξακριβώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, η πλήρη δράση εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούταν στην Πάτρα, με αντικείμενο την συστηματική εξαπάτηση πολιτών, με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο ευθύνεται ή εμπλέκεται σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό παιδιού.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, προχθές (21-9-2016) αργά το βράδυ στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στην Πάτρα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 56χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ως μέλος της εγκληματικής ομάδας.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας με δομημένη και διαρκή δράση διέπρατταν απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμα τέσσερις συνεργούς του συλληφθέντα, δυο άνδρες και δυο γυναίκες, τα πλήρη στοιχεία των όποιων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και αναζητούνται..

Η φυτεία της Οίτης

Οι Αποδείξεις


Στο πλαίσιο μεθοδικών και συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, με σκοπό την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σ ε δ ασική περιοχή μεταξύ του Σκαμνού και της Οίτης Φθιώτιδας .

22/9/16

Από πότε ανεβάζει Αρχηγούς ο Καπάκης!

Ο γγ πολιτικής προστασίας ... υπό τις ευλογίες Τόσκα
Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννης καπακης
Πάρτε μια μικρή γεύση από το βιογραφικό του: Τα περισσότερα χρόνια της σταδιοδρομίας στο Π.Σ. υπηρέτησε στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, σε διάφορες θέσεις μεταξύ αυτών, Υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «Πυροσβεστική Επιθεώρηση»

Η συλλογή του μαχαιροβγάλτη

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθη στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, καθώς και για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών (κατοχή – καλλιέργεια).
Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι στην περιοχή Νεοχωράκι Θηβών Βοιωτίας, ο 36χρονος, κατόπιν διαπληκτισμού, τραυμάτισε με στιλέτο (σε διάφορα μέρη του σώματός του), έναν 33χρονο ημεδαπό και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετά από άμεση κινητοποίηση και διενέργεια επιστάμενων αναζητήσεων, εντόπισαν τον 36χρονο σε περιοχή της Θήβας και τον συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Γειά σου Τόσκα με την παρέα σου!

Παραίτηση-κόλαφος του Αρχηγού της Π.Υ
Αποτέλεσμα εικόνας για αρχηγος πυροσβεστικης

Την παραίτησή του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε την Τετάρτη ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Καρατζιάς. Σύμφωνα με το υπουργείο, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιλογή νέου αρχηγού στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ο κ. Καρατζιάς  είχε αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής της ηγεσίας του Σώματος τον περασμένο Φεβρουάριο. Στην επιστολή παραίτησης που απέστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο μέχρι πρότινος αρχηγός αναφέρει ότι «Μη δυνάμενος (εκ χαρακτήρος) να υποκύψω σε προσταγές και επιθυμίες που είναι αντίθετες με τα πιστεύω μου, τις Αξίες και Αρχές μου.
Έχοντας εξαντλήσει κάθε πρόσφορο και θεμιτό μέσο, προσπαθώντας και ενεργώντας με σκοπό τη διαφύλαξη του κύρους του θεσμού που υπηρετώ, αλλά και υπερασπιζόμενος την προσωπική μου Αξιοπρέπεια.
Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από το Αξίωμα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να επιλεγεί νέος Αρχηγός ο οποίος θα τυγχάνει της πολιτικής στήριξης και εμπιστοσύνης τόσο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Της Αυλώνας ...



Νέο «ρήγμα» με το υπουργείο από τη… διαρρύθμιση σε κελί του Αυλώνα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η σύγκρουση του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων (ΟΣΥ) μετά τις καταγγελίες των τελευταίων για «εκδικητικές μεταθέσεις διευθυντών φυλακών και αρχιφυλάκων» αλλά και έρευνα που διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος για δημιουργία «σουίτας» κύπριου κρατουμένου –«υπό την ανοχή των σωφρονιστικών υπαλλήλων»– στις φυλακές ανηλίκων στον Αυλώνα. Η φυλακή αυτή, όπως και εκείνες σε Κορυδαλλό και Χανιά, βρέθηκαν στο «στόχαστρο» του υπουργείου Δικαιοσύνης με μεταθέσεις του προσωπικού τους.
Ο κ. Παρασκευόπουλος επικαλείται σχετικά δημοσιεύματα και έρευνα επιθεωρητή στις φυλακές Αυλώνα. Σύμφωνα με αυτές τις αναφορές, ο επιθεωρητής –πρώην έμπειρος δικαστικός λειτουργός στον Πειραιά– ζήτησε από τους υπευθύνους των φυλακών να του επιδειχθεί χώρος που ήταν κλεισμένος με λουκέτο. Σύμφωνα με την ίδια εκδοχή, «οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανέφεραν ψευδώς στον επιθεωρητή ότι πρόκειται για “αποθήκη”. Όταν εκείνος επέμεινε, παρόλα αυτά, να ανοιχθεί το λουκέτο, βρέθηκε σε ένα κελί-σουίτα, με πολυτελείς τουαλέτες, κουζίνα, δύο μεγαλα σιδερένια κρεβάτια, τηλεοράσεις κ.λπ.».

Οι παράξενοι ταξιδιώτες

Οι Αποδείξεις


Οι στοχευμένοι έλεγχοι των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, οδήγησαν στη σύλληψη δυο (2) ημεδαπών, ηλικίας 37 και 51 ετών, για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της διάδοσης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω χθες (21-09-2016) το μεσημέρι σε περιοχή του Νεστορίου Καστοριάς και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα τους, με οδηγό τον 37χρονο και συνοδηγό τον 51χρονο, βρέθηκαν -4- ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν -11- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -57- κιλών και -500- γραμμαρίων.

Και με αυτόματο πότισμα

Tα Ντοκουμέντα

Συνελήφθη, χθες (21.09.2016) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Φαιστού, 39χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα (21.09.2016) πρωινές ώρες, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, σε περιοχές του παραπάνω Δήμου.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς και του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών.

21/9/16

Οι απαγωγείς στον Εισαγγελέα


Έπιασαν τους απαγωγείς του γουνέμπορου

Ταξίαρχος Αμαρατίδης Ευθύμιος


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς η υπόθεση της ένοπλης ληστείας και της αρπαγής 65χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη καταστήματος γουναρικών, που διαπράχτηκε το απόγευμα της 09 Μαρτίου 2016 στην περιοχή Τοιχιού Καστοριάς. 
Για την υπόθεση αυτή εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, χθες (20 Σεπτεμβρίου 2016), σε περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 29,35 και 37 ετών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Κοκαΐνη στο τσαντάκι της

Οι Αποδείξεις



Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 19-9-2016, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», μία 23χρονη υπήκοος Βενεζουέλας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν την ανωτέρω, η οποία αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενη από το Ρίο Ντε Τζανέιρο Βραζιλίας μέσω Ντουμπάι.

Ξαναέπιασαν τον χασισοκαλλιεργητή Ανθυπαστυνόμο

Πύργος Ηλείας
Αποτέλεσμα εικόνας για δημητρης γεωργιου αξιωματικος
Ο Δημήτρης Γεωργίου, που μεταξύ άλλων διετέλεσε και Διοικητής του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής
Διεφθαρμένος  αστυνομικός που  για πρώτη φορά είχε συλληφθεί στα μέσα της δεκαετίας του 1990, στην υπόθεση του Πύργου Ηλείας, που έγινε γνωστή και ως «Ναρκοπηλίκιο», ξαναπιάστηκε ως χασισοκαλλιεργητής αλλά πρωτοτύπησε …. αφού είχε κρεμάσει τις φούντες από το χασίς μέσα στο δωμάτιο όπου κοιμόταν και μάλιστα δίπλα από την τηλεόραση. . Για κακή του τύχη όμως χειροπέδες  του πέρασε  υπαστυνόμος, ο πατέρας του οποίου ως ανώτερος αξιωματικός  την «μαύρη» εκείνη περίοδο για την τοπική αστυνομία, είχε φέρει σε πέρας όλη την έρευνα  για να οδηγηθούν στις φυλακές οι επίορκοι αστυνομικοί. Ο απότακτος αστυνομικός που είναι εξήντα τριών ετών πιάστηκε τώρα από τον γιό του Δημήτρη Γεωργίου να έχει κάνει το σπίτι του τεκέ και να έχει κρυμμένα σε σανό τα χασισόδεντρα στην αποθήκη του…

Πολύ το χρήμα

Τα Ντοκουμέντα

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Ναυπλίου και Κορίνθου, πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστειών, στην παράνομη διακίνηση μεταναστών και στη διακίνηση ναρκωτικών.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν από χθες (19.9.2016), ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Άργους, Ναυπλίου και Κορίνθου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
Συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα και συγκεκριμένα οκτώ (8) αλλοδαποί, έξι (6) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 21 έως 58 ετών, 37χρονος υπήκοος Ιράκ και 45χρονος, υπήκοος Τουρκίας καθώς και τρεις (3) ημεδαποί (41χρονος, 44χρονος και 41χρονη), όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι φούντες του διεφθαρμένου

δ




Το Αλβανικό ζευγάρι ...

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 3,5 κιλά χασίς

Η αυτόφωρη σύλληψη δύο αλλοδαπών που σχετίζονται με εμπορία ναρκωτικών και η οποία πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (20-09-2016) στην περιοχή της Τριανδρίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), απέτρεψε τη διοχέτευση περισσοτέρων από 3,5 κιλών κάνναβης σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων.
Πρόκειται για ζευγάρι υπηκόων Αλβανίας, μία γυναίκα 23 ετών κι έναν 37χρονο άντρα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων και της Αντίστασης.

20/9/16

Mπουμπούκι σε κραβατοκάμαρα ...

Η Απόδειξη

Συνελήφθη, χθες (19-09-2016) το μεσημέρι, στο Λαγανά Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 63χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.
Στο πλαίσιο συστηματικής αστυνομικής έρευνας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αφού συγκέντρωσαν στοιχεία και πληροφορίες για τη δράση του 63χρονου, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν στο εσωτερικό της, πέντε κιλά και 70 γραμμάρια κάνναβης (5.070 γραμμάρια).

Ήθελε τα ναρκωτικά του

"Μαμά λεφτά ..."
Αποτέλεσμα εικόνας για χρηστης ναρκωτικων

Συνελήφθη, χθες (19-09-2016) το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

19/9/16

Που το πάει η Ρούπα!



Το «σκούπισμα» της Ρούπα στη Μαλεσίνα

«Αυτή που λένε ότι μπορεί να ήταν η Πόλα Ρούπα φαινόταν να είχε τον κυρίαρχο ρόλο στη ληστεία. Φορούσε μαύρη περούκα με καρέ μαλλί, μεγάλα γυαλιά ηλίου και σκουρόχρωμα ρούχα. Εδινε συνέχεια εντολές με επιτακτικό ύφος για την παράδοση των χρημάτων από τους υπαλλήλους της τράπεζας, ζητώντας συνεχώς περισσότερα χρήματα. Φώναζε για μία από τις κασέτες με χρήματα του ΑΤΜ που πίστευε ότι ήταν γεμάτη. Μάλωσε με μια υπάλληλο και την πίεσε αφόρητα επειδή πίστευε ότι είχε πατήσει το μπουτόν συναγερμού, ενώ εκείνη προσπαθούσε να τη μεταπείσει (σ.σ.: τελικά το σήμα συναγερμού ενεργοποίησε λίγο αργότερα άλλος υπάλληλος αλλά η Αστυνομία έφθασε λίγα λεπτά μετά τη φυγή των ληστών).

Παράλληλα η ίδια κυρία με τα μεγάλα γυαλιά ηλίου είχε σταθεί από την πίσω πλευρά του γκισέ και καθάριζε διαρκώς με υγρά μαντιλάκια όλα τα σημεία του πάγκου όπου είχαν εναποθέσει τα χρήματα και υπήρχαν δακτυλικά αποτυπώματα των ίδιων και των συνεργών της. Μας είπε ότι τα χρήματα προορίζονται για οργανώσεις με όπλα και ότι αν θέλουν να δώσει και στους πελάτες της τράπεζας χρήματα της τάξεως των 20.000-30.000 ευρώ».
Ετσι περιέγραψε  ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες το σκηνικό της κινηματογραφικής ληστείας στην Εθνική Τράπεζα της Μαλεσίνας το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης με λεία 180.000 ευρώ. Εκεί υπολογίζεται ότι υπήρξε συμμετοχή σε κεντρικό ρόλο της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη και βασικού μέλους της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» Πόλας Ρούπα.

Γνωστός "μπαχαλάκιας"


Από Facebook και κάμερες «εντόπισαν» τον 22χρονο που επιτέθηκε στον διοικητή της Τροχαίας

Από Facebook και κάμερες «εντόπισαν» τον 22χρονο που επιτέθηκε στον διοικητή της Τροχαίας

Ο 22χρονος Βασίλης Α., που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε πολλές επιθέσεις αντιεξουσιαστών και χούλιγκαν και βρισκόταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους, φέρεται ότι είναι ο «κακοήθης», όπως τον χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, που ξυλοκόπησε τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών κ. Γιώργο Διαμαντόπουλο στην οδό Πανεπιστημίου πριν από 20 ημέρες.
Εναντίον του 22χρονου η Εισαγγελία Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για βαριά σωματική βλάβη ύστερα από δικογραφία που απέστειλε η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Πρόκειται για τη σχετική επαλήθευση.