12/1/13

... Λεφούσι

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Αχαρνών.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν πάνω από (50) αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Τροχαίας Αττικής, με τα ανάλογα μέσα και εξοπλισμό.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης :
Ελέγχθηκαν : 270 άτομα και 85 οχήματα
Προσήχθησαν : 168 άτομα
Συνελήφθησαν : 13 άτομα εκ των οποίων :
  • οκτώ (8) άτομα για ναρκωτικά,
  • ένα (1) άτομο γιατί εκκρεμούσε σε βάρος τους δικαστική απόφαση
  • δύο (2) άτομα για παράβαση του Ν. περί αλλοδαπών.

Μέχρι την Καμπούλ



Επιπλέον σαράντα πέντε (45) αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (11.01.2013), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν ένας (1) πολίτης Αιγύπτου, ένας (1) πολίτης Αφγανιστάν, οχτώ (8) πολίτες Ιράκ, δεκαεπτά (17) πολίτες Πακιστάν και δεκαοχτώ (18) πολίτες Αλβανίας σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Η επιστροφή των αλλοδαπών υπηκόων πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις, από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς το Κάιρο, την Καμπούλ, το Ερμπίλ και το Ισλαμαμπάντ, αντίστοιχα.

Ποτέ δεν είναι αργά ...

Ο δραπέτης αναζητείτο από τις Αστυνομικές Αρχές από τον Σεπτέμβριο του 2006 όταν είχε παραβιάσει άδεια από τις φυλακές.
Συνελήφθη   από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 50 ετών, ο οποίος αναζητείτο ως δραπέτης, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα από το μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς.
Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο , ο 50χρονος αναζητείτο από τον Σεπτέμβριο του 2006, όταν είχε παραβιάσει τακτική άδεια από τις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας,

... Λόχος αστυνομικών με διοικητή Ταξίαρχο

Μια "χούφτα" αστυνομικοί στο πανέμορφο και ήσυχο Καρπενήσι και έχουν για διοικητή κοτζάμ Ταξίαρχο. Η αστυνομική διεύθυνση πάνως ... κατάφερε και αναγνώρισε Αλβανό που παρίστανε τον έλληνα.
Συνελήφθη, στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράβαση της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Ειδικότερα  περίπου στις 14:00΄ το μεσημέρι της Παρασκευής, ο 25χρονος μετέβη στο Γραφείο Διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας προκειμένου να προβεί στην έκδοση ελληνικού διαβατηρίου. Μεταξύ των άλλων δικαιολογητικών, ο δράστης κατέθεσε και ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας που έφερε την φωτογραφία του το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, ήταν πλαστό και ο δράστης συνελήφθη.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 25χρονος προμηθεύτηκε το πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, έναντι του χρηματικού ποσού των (500) ευρώ, από 34χρονο ομοεθνή του τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν και ο οποίος αναζητείται. Επιπλέον προέκυψε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του ισχύει το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

To ζεύγος του κιλού ...

Το χασίς
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/12-01-2013RODOS.jpg
Συνελήφθησαν χθες (11-01-2013) στην Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, δυο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 42χρονος και μια 38χρονη, κατηγορούμενοι για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης) με σκοπό την διακίνηση .
Ειδικότερα χθες το απόγευμα, στην Παλιά πόλη της Ρόδου, αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου , που βρίσκονταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, εντόπισε και συνέλαβε, με άμεση συνδρομή συναδέλφων του, τους δυο κατηγορουμένους γιατί μετέφεραν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους ενός (1) κιλού και 20 γραμμαρίων (1.020).

Nαρκωυπόθεση με ολίγη βεντέτα

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 30χρονου αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής, που διαπράχθηκε μεσημβρινές ώρες της 22-6-2012, στην περιοχή Καταφύγιο Παλαιάς Φώκαιας στην Ανάβυσσο. Το θύμα έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι και στον ώμο.
Δράστες είναι δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 31 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν και εξεταζόμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους και περιέγραψαν τη δολοφονία με κάθε λεπτομέρεια.
Κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η βεντέτα που φέρεται να είχε ένας από τους δράστες, διότι προ ετών είχε δολοφονηθεί ένας εξάδελφός του από συγγενείς του θύματος,

Με βλαστούς κάνναβης στην Καλαμάτα

Τα ναρκωτικά
 
 Συνελήφθη στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας (1) 63χρονος, για ναρκωτικά και βεγγαλικά.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 63χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν, τα εξής:

  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -259- γραμμαρίων.
  • Τέσσερα (4) φυτά κάνναβης.
  • Τριάντα εννέα (39) κροτίδες.

11/1/13

Ψάχνουν τον ... πυρήνα

 
 
Συνελήφθη 25χρονη για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
     
Μια 25χρονη φοιτήτρια της Φιλοσοφικής συνελήφθη την Παρασκευή στην Αγία Παρασκευή από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας καθώς εκκρεμούσε σε βάρος της ένταλμα σύλληψης για «συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Επίσης κατηγορείται για λήψη, κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη οπλισμού. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε γενετικό υλικό της (DNA) στα όπλα που είχαν βρεθεί θαμμένα -στις 18 Νοεμβρίου 2011- στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου.
 
Νέα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διαμέρισμα της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη ύστερα από την σύλληψη της.

Στη Χρυσούπολη οι 2 λαθρέμποροι


Συνελήφθησαν στη Χρυσούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 44 και 34 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων και ποτών. Ο 44χρονος κατηγορείται επίσης για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή κροτίδων.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, ότι ο 44χρονος διακινεί ναρκωτικές ουσίες και διαθέτει προς πώληση λαθραία τσιγάρα και ποτά στο κατάστημα του 34χρονου, οι αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνα στο όχημα, στην οικία και στο μαγαζί του 34χρονου, στο οποίο βρισκόταν και ο 44χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 64,2 γραμμαρίων
  • εκατόν πενήντα πέντε (155) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων
  • οκτώ (8) αδασμολόγητες φιάλες οινοπνευματωδών ποτών
  • μια (1) συσκευασία με καπνό, βάρους 500 γραμμαρίων
  • δύο (2) αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό

Βίντεο από το 2ο φονικό της Ξάνθης



Και σύλληψη 25χρονης για τρομοκρατία

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/10012013_daeeb2.jpg

Φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής συνελήφθη μέσα στο αυτοκίνητό της στην Αγία Παρασκευή  καθώς DNA της βρέθηκε στα ίδια όπλα της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου όπου βρέθηκαν και τα αποτυπώματα του 29χρονου φοιτητή της Γεωπονικής που συνελήφθη προχθές. Η 25χρονη διαμένει στο Χολαργό και βαρύνεται για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία των

Τους πήγαν ... Καβάλα

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/11012013anmak.JPG
 
Συνελήφθησαν χθες (10/11-1-2013) το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 45 και 37 ετών και ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ότι οι δράστες διακινούν ναρκωτικές ουσίες, οι αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες, σε κατάστημα και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • οκτώ (8) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 555 γραμμαρίων
  • μια (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών

Έξω φρενών ο Μπερλουσκόνι [βίντεο]



Τρίβουν τα μάτια τους στο Αρχηγείο

ΤΑ [ασυνήθιστα] ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/11012013kentrikhmakedonia.jpg
Όταν θέλουν όλοι αποδίδουν και μπορούν να κάνουν συλλήψεις
 
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, για ένοπλες ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις, καθώς και κλοπές οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας αυτών, που διέπραττε εννιαμελής εγκληματική οργάνωση με πεδίο δράσης στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας, της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης 
Εξιχνιάστηκαν, συνολικά δύο (2) περιπτώσεις ένοπλων ληστειών, δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε κτήρια που στεγάζονται Δημόσιες Υπηρεσίες, καταστήματα και περίπτερα, καθώς και οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών τροχοφόρων και οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών πινακίδων κυκλοφορίας αυτών, που διαπράχτηκαν το τελευταίο οκτάμηνο.
Συνελήφθησαν χθες (10.01.2013) το πρωί, κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης του κ. Ανακριτή Κατερίνης και ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, τέσσερις ημεδαποί 19, 19, 21 κα 23 ετών που είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, αναζητούνται να συλληφθούν επιπλέον πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ηλικίας 21 έως 33 ετών.
Από την πολύμηνη, συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, προέκυψε ότι τα μέλη της πολυμελούς σπείρας, τουλάχιστον από τα μέσα Φεβρουαρίου 2012 έως τέλη Νοεμβρίου 2012, έχοντας ως ορμητήριο τη Βέροια Ημαθίας, διέπρατταν ληστείες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, καθώς και κλοπές και απόπειρες κλοπών σε κτήρια που στεγάζονται Δημόσιες Υπηρεσίες, καταστήματα, περίπτερα και από τα οποία αφαιρούσαν κυρίως χρηματοκιβώτια και διάφορα είδη.
Οι προαναφερόμενοι για τη διάπραξη των ληστειών και κλοπών χρησιμοποιούσαν οχήματα τα οποία είτε είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από τους νόμιμους κατόχους τους είτε χρησιμοποιούσαν ιδιωτικά οχήματα στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Γεωργιανοί σκότωσαν τις 2 αδελφές

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η ανθρωποκτονία των δύο ηλικιωμένων  γυναικών, η οποία διαπράχθηκε τις βραδινές ώρες χθες (9/10.01.2013), σε χωριό της Ξάνθης.
Δράστες της ανθρωποκτονίας είναι τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 24, 27 και 38 ετών οι οποίοι εντοπίστηκαν χθες (10.01.2013) το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και συνελήφθησαν. Επιπλέον, εξεταζόμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους.
Η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων και εμπεριστατωμένης έρευνας στο χώρο και στην ευρύτερη περιοχή διάπραξης του εγκλήματος, με τη συμμετοχή εξειδικευμένου προσωπικού και αστυνομικού σκύλου.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις δράστες, έχοντας ως κίνητρο τη ληστεία, μετέβησαν στην οικία των ηλικιωμένων γυναικών, όπου οι δύο εξ αυτών εισήλθαν στο εσωτερικό της, ενώ ο τρίτος παρέμεινε για να επιτηρεί το χώρο εξωτερικά.
Οι δράστες για να εξαναγκάσουν τις δυο γυναίκες να τους παραδώσουν χρήματα ή τιμαλφή τις χτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματός τους και στη συνέχεια τις έδεσαν και τις φίμωσαν. Αφού αφαίρεσαν τελικά το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ περίπου, τράπηκαν σε φυγή.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι των δραστών, αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος από το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό.

Βλαστάρια ...

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/11012013_notio_aigaio5.jpg


http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/11012013_notio_aigaio2.jpg


         http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/11012013_notio_aigaio6.jpg


http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/11012012_notio_aigaio4.jpg


Η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην υποβοήθηση της πληρέστερης εξιχνίασης της ερευνώμενης υπόθεσης, καθώς επίσης στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία από δράστες που ενήργησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.
Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, να επικοινωνήσει στους Τηλεφωνικούς αριθμούς: 2286022659, 2286022649 του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας. Τονίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σχεδίαζαν ληστεία στη Σαντορίνη

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/11012013_notio_aigaio3.jpg

α] ΤΖΑΝΙΔΑΚΗ Ιωάννη του Μιχαήλ και της Γεωργίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1975 στα Χανιά.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/11012013_notio_aigaio1.jpg
 β] ΓΡΥΛΛΑΚΗ Νικόλαο του Σταύρου και της Αθηνάς, ο οποίος γεννήθηκε το 1960 στα Χανιά.

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης, ηλικίας 52 ετών, που αναζητούνταν για την απόπειρα ένοπλης ληστείας σε Τράπεζα της Θήρας την 27-12-2012
Δημοσιεύονται τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δυο από τους τρεις συλληφθέντες, ηλικίας 37 και 52 ετών
Συνελήφθη χθες  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας και ο τρίτος δράστης, ημεδαπός, ηλικίας 52 ετών, που αναζητούνταν για την υπόθεση απόπειρας ένοπλης ληστείας που έγινε πρωινές ώρες της 27-12-2012 σε υποκατάστημα Τράπεζας της Θήρας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διενεργούμενης έρευνας και μετά από εξέταση στοιχείων και πληροφοριών, εντοπίσθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Περίσσα Θήρας ο 52χρονος ημεδαπός, να διαμένει σε ενοικιαζόμενο κατάλυμα και συνελήφθη.
Υπενθυμίζεται ότι ο 52χρονος, από κοινού με έναν 30χρονο που συνελήφθη στις 29-12-2012 και έναν 37χρονο που συνελήφθη στις 08-01-2013, εμπλέκονται στην ένοπλη ληστεία, που απετράπη από την άμεση επέμβαση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας.

Ο δολοφονημένος Καναδός Gay


Φωτο: ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Το θύμα ...

Σε πολύ λίγο μόνο στο Crimes on air: Το πρόσωπο του δολοφονημένου Καναδού Gay. Αγκαλιά με το σκυλάκι του στο σαλόνι του σπιτιού του σ' ανέμελη στιγμή!

O Παπασωτηρίου που παρήγγειλε το φόνο


[Φωτο: ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]. Ο Έλληνας  ομοφυλόφιλος που έβαλε τον Κροάτη να σκοτώσει τον σύντροφό του για να αρπάξει τα 2 εκατομμύρια δολλάρια Καναδά, από την ασφάλεια ζωής του θύματος

 

Ο πληρωμένος δολοφόνος

 Ο  Κροάτης που σκότωσε τον Gay
 
 
Αυτός είναι το πρόσωπο του Κροάτη Μπλάντεν Ίβεσις  που συνελήφθη την Τρίτη το πρωί στην Αθήνα, και ο οποίος έκανε το συμβόλαιο θανάτου ανάμεσα σε δυο  gay στο Τορόντο του Καναδά. Την δολοφονία παρήγγειλε ο Έλληνας καθηγητής Δημήτρης Παπασωτηρίου ο οποίος για να μην κινήσει τις υποψίες στις 2 Μαρτίου του 2011 που έβαλε τον Ουκρανό να κάνει τον φόνο, είχε μεταβεί στην Ελβετία υποτίθεται για «ντοκτορά». Το θύμα που είναι Καναδός είχε ομοφυλοφιλικές σχέσεις με τον Παπασωτηρίου αλλά το  κίνητρο του φόνου ήταν πρωτίστως οικονομικό.  Ο Παπασωτηρίου καιροφυλακτούσε για την είσπραξη των ασφαλίστρων ζωής του θύματος, ύψους 2.000.000 δολαρίων Καναδά. Ο Έλληνας gay συνελήφθη πριν από έναν μήνα στον Καναδά και το παζλ της υπόθεσης έκλεισε την Τρίτη στην Αθήνα, με την σύλληψη του 53χρονου Κροάτη.  Σε βάρος του είχει ήδη εκδοθεί Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης

Ο εκτελεστής που πιάστηκε στην Αθήνα

Σε λίγο στο Crimes on air: Το πρόσωπο του Κροάτη εκτελεστή. Gay παρήγγειλε τη δολοφονία του συντρόφου του!

Το βίντεο με τους καταυλισμούς

ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Μεγάλη πληγή οι Τσιγγάνοι

Οι έλεγχοι με τα ΜΑΤ
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/10012013-thiva2.jpg
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/10012013-thiva1.jpg
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/10012013-thiva3.jpg
 
Σε (4) Νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Ελέγχθηκαν (507) άτομα, προσήχθησαν (174) και βεβαιώθηκαν πάνω από (50) παραβάσεις
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες  (10-1-2013) το πρωί, σε καταυλισμούς ROMA στις περιοχές της Χαλκίδας Ευβοίας, Πυρίου Θηβών Βοιωτίας, Άμφισσας Φωκίδας, Ανθήλης Φθιώτιδας και στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας :
Συμμετείχαν: Εκατόν δέκα έξι (116) αστυνομικοί και διατέθηκαν (30) οχήματα από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Κατά την διάρκεια των ευρείας κλίμακας επιχειρήσεων και ερευνών, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέχθησαν: Πεντακόσια επτά (507) άτομα, εκ των οποίων τετρακόσιοι ογδόντα (480) ημεδαποί και είκοσι επτά (27) αλλοδαποί, καθώς και εκατόν τρία (103) οχήματα.
Προσήχθησαν: Εκατόν εβδομήντα τέσσερα (174) άτομα, εκ των οποίων εκατόν εξήντα έξι (166) ημεδαποί και οκτώ (8) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν:
  • Ένας (1) ημεδαπός με ένταλμα σύλληψης για εμπορία ναρκωτικών.

Μόνο τα ράσα δεν έπαιρναν από τους παπάδες

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδικές έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων και συγγενικών προσώπων ιερέων, ενώ από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί έντεκα (11) περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, αλλά και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, συνελήφθη προχθές (9-1-2013) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, ένας (1) 22χρονος ημεδαπός, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε απάτες σε βάρος ιερέων και συγγενών ιερέων. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τρεις (3) ημεδαποί, δύο άνδρες και μία γυναίκα, μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας.
Ειδικότερα όπως προέκυψε, οι ανωτέρω είχαν συστήσει, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών, τους εγκληματική ομάδα και ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, εντόπιζαν ιερείς ή συγγενικά πρόσωπα ιερέων σε όλη την επικράτεια και επικοινωνούσαν μαζί τους μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων.
Κατά την επικοινωνία, προφασίζονταν ότι ήταν οι ίδιοι ιερείς που εκπροσωπούσαν το Ταμείο Κληρικών και παραθέτοντας ψευδή στοιχεία, έπειθαν τους παθόντες ιερείς ή συγγενείς ιερέων, να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, διάφορα χρηματικά ποσά για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων, προκειμένου στην συνέχεια να λάβουν αναδρομικά χρήματα από το Ταμείο.
Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω ενεργώντας από κοινού, κατάφεραν από τον Μάιο του 2012, έως και προχθές (9-1-2013), να αποσπάσουν από δύο (2) ιερείς και έναν (1) συνταξιούχο ιερέα, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, συνολικά το χρηματικό ποσό των -10.378- ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ακόμα έξι (6) ιερείς και δύο (2) συγγενείς ιερέων, αξιώνοντας το χρηματικό ποσό των -20.186- ευρώ.

... Έσκισαν πάλι

Ποιον κοροϊδεύουν οι Φλωρινιώτες?
 
Η επιτυχία του μήνα. Αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν στη Βεγόρα - Φλώρινας, δύο άνδρες (28 και 67 χρονών) για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 σπόροι κάνναβης και μικροποσότητα κάνναβης.  Να θυμίσουμε πως η Φλώρινα είναι δίπλα με την Αλβανία. Οι ντόπιοι αστυνομικοί αφού "καθάρισαν" τα κιλά με το εισαγώμενο χασίς, τώρα ψάχνουν

Σκότωσαν ηλικιωμένες στην Ξάνθη

Χθες το πρωί, σε χωριό της Ξάνθης, βρέθηκαν νεκρές και δεμένες, στο εσωτερικό του σπιτιού τους, δύο (2) ηλικιωμένες ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 71 και 80 ετών.
Στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής και ειδικό εγκληματολογικό συνεργείο για την εξερεύνηση του χώρου.
Προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Για απάτη ο Ουκρανός

Συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ουκρανίας, ο οποίος διώκεται με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ουκρανικές Δικαστικές Αρχές, για απάτη.

Ξεγύμνωναν τις κολώνες της Εγνατία

Τα κατασχεμένα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/10-01-2013EGNATIA1.jpg

Συνελήφθησαν   στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 18 και 19 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή καλωδίων από κολώνες φωτισμού.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, εντόπισαν 300 περίπου μέτρα ηλεκτρολογικά καλώδια.
Στη συνέχεια τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, όπου, από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει τα ηλεκτρολογικά καλώδια από κολώνες φωτισμού της Εγνατίας Οδού.
Η παραπάνω ποσότητα καλωδίων κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο δικαιούχο της, ενώ κατασχέθηκαν επίσης ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένας (1) κόφτης.

Κακός μπελάς οι Αθίγγανοι

 
Εξαρθρώθηκε,   από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές, κυρίως σε εξοχικές κατοικίες, στην περιοχή Καινούργιο Φθιώτιδας.
Συνελήφθησαν, για την συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα, τρεις (3) ημεδαποί ROMA , ηλικίας 43, 33 και 24 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν, πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και μία (1) απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα μετά από τηλεφωνική καταγγελία για απόπειρα κλοπής από οικία στο Καινούργιο Φθιώτιδας, όπου οι τρεις δράστες με τη μέθοδο της απασχόλησης προσπάθησαν να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα από τον ιδιοκτήτη της οικίας, οι αστυνομικοί, ενεργώντας εκτεταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες και τους προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καμένων Βούρλων.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 02-01-2013 έως και 08-01-2013 διέπραξαν, παραβιάζοντας με λοστό τις κεντρικές εισόδους, πέντε (5) κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες στο Καινούργιο Φθιώτιδας , ενώ η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους είναι κυρίως χάλκινα οικιακά σκεύη και ηλεκτρονικές συσκευές .

... Άξιος σύλληψης

ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/09-01-2013KILKIS.jpg
Συνελήφθη   στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Αξιούπολης Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αξιούπολης σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας, ένας ημεδαπός 24 ετών, για κλοπή υλικού του ΟΣΕ.
Ειδικότερα, από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος να επιβαίνει σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και να απομακρύνεται από το Σιδηροδρομικό Σταθμό.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 24χρονος διέπραττε κλοπές υλικού του ΟΣΕ, ενώ στο ποιμνιοστάσιο του σε αγροτική περιοχή της Αξιούπολης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (400) κιλά καλωδίων τα οποία είχε αφαιρέσει από το δίκτυο του ΟΣΕ.
Τα κατασχεθέντα καλώδια θα αποδοθούν στο νόμιμο εκπρόσωπο του ΟΣΕ, η αξία των οποίων ανέρχεται περίπου στις (10.000) Ευρώ.

10/1/13

Το Βρετανικό βίντεο του αίσχους για την Κέρκυρα



Τους έκαναν ασήκωτους [βιντεο]

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Φραγκούλη Φράγκου στα Χανιά, "ειρηνιστές της δεκάρας" θέλησαν να ματαιώσουν την εκδήλωση αλλά τις έφαγαν.
 

Του 'ριξε με καραμπίνα

 
Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στην περιοχή της Σίνδου, 40χρονος ομογενής για περίπτωση ανθρωποκτονίας σε βάρος 31χρονου ομογενούς.
Συγκεκριμένα, ο 31χρονος, μετέβη  μαζί με άλλα πέντε άτομα, στην οικία του 40χρονου, προκειμένου να επιλυθούν προσωπικές τους διαφορές. Όταν ο συλληφθείς εξήλθε από την οικία του, ακολούθησε συμπλοκή με το θύμα ενώ στη συνέχεια ο 40χρονος παρέλαβε από το εσωτερικό του σπιτιού του κυνηγετική καραμπίνα, πυροβολώντας αρχικά, εκφοβιστικά στον αέρα. Ακολούθως, πυροβόλησε κατά του 31χρονου, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου που προσέτρεξαν στο σημείο, από όπου κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων μία (1) κυνηγετική καραμπίνα και τρία (3) κυνηγετικά φυσίγγια.

Μια περουσία πλαστά

Τα πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ, συνολικής αξίας (85.650) €
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2012/fotos12/10012013ipiros2.jpg
http://www.astynomia.gr/images/stories//2012/fotos12/10012013ipiros1.jpg
Συνελήφθη μεσημεριανές ώρες χθες (09-01-2013), στην Πρέβεζα έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 60χρονος  ο οποίος κατάρτιζε και διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 60χρονο καθώς και τυπογραφείο, που διατηρούσε και το οποίο είχε μετατρέψει σε εργαστήριο κατασκευής παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και σε αιφνιδιαστικές έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  χίλια επτακόσια δώδεκα (1712) πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα (50) ευρώ, συνολικής αξίας (85.600) ευρώ, τυπωμένα ανά δύο σε (856) φύλλα χάρτου, έτοιμα προς κοπή.
  •  ένα πλαστό χαρτονόμισμα των πενήντα (50) ευρώ.
  •  δύο μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, μία οθόνη υπολογιστή και ένας σαρωτής ( scanner ), ως μέσα κατασκευής των πλαστών χαρτονομισμάτων.
  •  δύο σφραγίδες και δεκαέξι εντυπώματα σφραγίδων ελληνικών αρχών καθώς και έξι διαφάνειες εντυπωμάτων επιταγών τραπεζικών καταστημάτων.

Το DNA του στα θαμμένα όπλα

Ο 29χρονος στους "Πυρήνες"
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/10012013_daeeb2.jpg
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/10012013_daeeb3.jpg
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/10012013_daeeb1.jpg
Δηλώσεις εκπροσώπου
«H Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα, συνέλαβε έναν 29χρονο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Για τον ανωτέρω, ο οποίος είναι φοιτητής σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Χώρας, είχε εκδοθεί πρόσφατα ένταλμα σύλληψης.
Ήδη διεξάγεται έρευνα σε χωριό του νομού Καρδίτσας, που ο συγκεκριμένος επισκεπτόταν και παρέμενε για μικρά χρονικά διαστήματα.
Από τις δυο κατ’ οίκον έρευνες, που διενεργήθηκαν χθες στις περιοχές της Αθήνας και της Κορινθίας, δεν προέκυψε κάποιο ιδιαίτερο εύρημα.
Κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, λήφθηκε από τον ανωτέρω δείγμα γενετικού υλικού (D.N.A.), το οποίο και απεστάλη για έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Από τα αποτελέσματα του υλικού προέκυψε η ταύτισή του με γενετικό υλικό που ανιχνεύτηκε σε όπλα, τα οποία βρέθηκαν την 18η Νοεμβρίου 2011, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, κατόπιν καταγγελίας και υπόδειξης ιδιώτη, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην περιοχή του Ζωγράφου.
Ειδικότερα, βρέθηκαν εντός μεταλλικού κουτιού, σχήματος παραλληλεπίπεδου, ασημί χρώματος και διαστάσεων 30*45*20 εκατοστά, περιμετρικά του οποίου υπήρχε υλικό στεγανοποίησης.
Αυτό ήταν θαμμένο σε αυτοσχέδιο λάκκο που βρισκόταν σε υπερυψωμένο χωμάτινο λοφίσκο, ανάμεσα σε συστοιχία δένδρων και θάμνων. Συγκεκριμένα, σε απόσταση 150 μέτρων νοτιοδυτικά από την, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, πύλη εισόδου του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και σε απόσταση 10 μέτρων από την εξωτερική περίφραξή του επί της ίδιας οδού.

... Πειραγμένος ο ταξιτζής

Στο πλαίσιο διενέργειας εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα (ταξί) από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθη χθες (9-1-2013) το απόγευμα, στον υπεραστικό σταθμό των Κ.Τ.Ε.Λ. Κηφισού, ένας (1) ημεδαπός οδηγός ταξί, διότι είχε επέμβει στον μηχανισμό ένδειξης της αξίας της διαδρομής (ταξίμετρο) και στην ταμειακή μηχανή του οχήματος, ενώ επιπροσθέτως, όταν αντιλήφθηκε τον έλεγχο, προσπάθησε να διαφύγει προβάλλοντας αντίσταση στους Αστυνομικούς.
Ειδικότερα, ο ανωτέρω οδηγός είχε τοποθετήσει μία αυτοκόλλητη μαύρη ταινία επί της οθόνης του ταξίμετρου και συγκεκριμένα στην ένδειξη όπου αναγράφεται η μονή ή διπλή χρέωση, με σκοπό να αποκρύπτεται από τους επιβάτες η χρήση διπλής χρέωσης (ταρίφας).

Ο Δένδιας για τις Βίλες



Στο κελί Νο1 του Κορυδαλλού

 
  Γράφει η Σίβυλλα
 
Ο επιφανής τρόφιμος των φυλακών Κορυδαλλού έχει πέσει σε βαθιά μελαγχολία. Περνάει πλέον τις περισσότερες ώρες της μέρας του, δίπλα στα ταψιά της κουζίνας και τα μανουάλια της μικρής εκκλησίας. «Oh! My God!»  εκμυστηρεύεται συχνά σε άλλον σύντροφο-prisoner ο οποίος κατηγορείται επίσης για οικονομικά εγκλήματα. «Προτιμώ την τηγανίλα, την τσίκνα και την βαριά μυρωδιά των κεριών από την ανυπόφορη, άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτός ο άνθρωπος» συνέχισε. «Μα είναι δυνατόν; Εδώ και λίγο καιρό που ο συγκεκριμένος κύριος μετακόμισε στο... tres chic, ευαγές ίδρυμα, αισθάνομαι σαν να είμαι άπλυτος εγώ ο ίδιος» κούνησε το κεφάλι του με απελπισία. «Μα δεν υπάρχει πλέον σεβασμός στον συνάνθρωπο;», αναρωτήθηκε. «Σκοπεύω να υποβάλλω αίτημα στη διεύθυνση των φυλακών για αλλαγή όχι μόνο κελιού αλλά και πτέρυγας» υποστήριξε. Ο συγκρατούμενος με τον οποίο ο «εγκλωβισθείς» μέσα στη τσίκνα και το λιβάνι prisoner, μοιραζόταν στο παρελθόν στιγμές ατέλειωτου glamour, προσπαθούσε να απαλύνει τον πόνο του καλού του φίλου.
«Σε καταλαβαίνω αγαπητέ μου» άφηνε να του ξεφύγουν μικροί, συνεχείς στεναγμοί απόγνωσης. «Μπορεί καθημερινά να αντιμετωπίζουμε χιλιάδες προβλήματα, υπάρχει όμως πάντα μία αξιοπρέπεια, ένας αλληλοσεβασμός» τόνισε. «Ακόμα και ο τελευταίος βλαχομπαρόκ κρατούμενος κάνει μια καθημερινή βόλτα από το ντους», συνέχισε. Ο συγκεκριμένος κύριος έχει διακόψει εντελώς τις διμερείς συνομιλίες με το νερό και το σαπούνι» επεσήμανε.

Δολοφόνησαν 3 γυναίκες

 
 
  Δολοφονημένες, με μία σφαίρα στο κεφάλι η κάθε μία, βρέθηκαν τρεις γυναίκες κουρδικής καταγωγής στους χώρους του Κουρδικού Ινστιτούτου του Παρισιού, σύμφωνα με την αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας.
Οι συνθήκες της υπόθεσης είναι ακόμη θολές· κατά ορισμένες αναφορές, οι τρεις γυναίκες ήταν ακτιβίστριες για την ανεξαρτησία των Κούρδων, η μία δε φέρεται ως

Τύπωνε πλαστά ο 60χρονος


Εξηντάχρονος τυπογράφος στην Πρέβεζα συνελήφθη να έχει στο εργαστήριο του 1713 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ερώ.

Ο Αλέξης βγάζει τις μάσκες από την κατάψυξη

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/09012013-vil_kallas3.jpg
... Εύρημα από τη Βίλα Μαρία Κάλλας 

Το νέο σύνθημα ...

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/09012013-vil_kallas9.jpg
"Έξω οι Έλληνες" το νέο δόγμα του Αλέξη, μετά το Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στη Λατινική Αμερική!

Έπιασαν τον πατέρα ψάψνουν τον γιο

Τα κατασχεμένα στην Χαλανδρίτσα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2012/fotos12/09012013_foto3.jpg
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2012/fotos12/09012013_foto4.jpg
http://www.astynomia.gr/images/stories//2012/fotos12/09012013_foto1.jpg
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2012/fotos12/09012013_foto2.jpg
Σύλληψη 56χρονου, για κατοχή αρχαίων αντικείμενων
Κατασχέθηκαν δυο μέλη κιόνων και μια λίθινη στήλη που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου “Περί Προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”
Συνελήφθη  στη Δαφνούλα Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ένας  άνδρας, ηλικίας 56 ετών σε βάρος του οποίου και του 33χρονου υιού του, που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και της παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ενήργησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία των δύο ημεδαπών στη Δαφνούλα Αχαΐας, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
  • Δύο μέλη αράβδωτων κιόνων με διάμετρο περίπου 40 εκατοστά ο καθένας.
  • Μία ενυπόγραφη λίθινη στήλη με την επιγραφή Πυθέας, διαστάσεων περίπου ενός τετραγωνικού μέτρου.
  • Τρία κυνηγετικά όπλα τα οποία κατείχαν παράνομα.