6/7/13

... Έφεξε στον δολοφόνο Κόλα




Ο αρχιδολοφόνος  φαίνεται πως στον Αχέροντα τον ποταμό του Άδη, πως βρήκε την  τύχη του και χθες τα ξημερώματα μόλις με τον συνεργό του εγκατέλειψαν στις όχθες το κόκκινο Ford, ανέβηκαν με 50αρι μηχανάκι που έκλεψαν στα Σουλιοτοχώρια της Παραμυθιάς και έτσι ενώ μόλις έφεξε οι δυνάμεις τους αναζητούσαν χαμηλά  στην Γλυκή, οι δραπέτες είχαν φθάσει προς  την κορυφή. Στο χωριό Φρυσύνη  βρέθηκε πριν λίγη ώρα το κλεμμένο μηχανάκι που ανήκει στον Π.Β, σιδηρουργό της περιοχής. Όπως όλα δείχνουν οι Κόλα και Κούπα περίμεναν να νυχτώσει και χθες το βράδυ κινήθηκαν ανάμεσα σε Πλακωτή και Σουλόπουλο, διαπέρασαν τον ποταμό Καλαμά και χάθηκαν στο Αλβανικό έδαφος. Όλα συνηγορούν πως οι δυο δολοφόνοι εντοπίστηκαν από το ύψος της Βερενίκης,  με θερμική κάμερα στις 2 σήμερα τα ξημερώματα να κινούνται κοντά στο ποτάμι, αλλά παρά τις εκκλήσεις  τους η αστυνομική διεύθυνση Ιωαννίνων ανταποκρίθηκε

Επιχείρηση: HAWALLA BANKING

Δ/νση Αλλοδαπών και Βρετανική αστυνομία  S . O . C . A
 
Εξαρθρώθηκε πλήρως από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Βρετανικής Αστυνομίας ( S . O . C . A .), πολυμελής εγκληματική ομάδα, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά, τα τελευταία τουλάχιστον επτά έτη, στη διακίνηση παράνομων μεταναστών και στην κατάρτιση και διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας τις δυο προηγούμενες ημέρες (4 και 5-7-2013), δώδεκα (12) αλλοδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων έντεκα (11) υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας (1) υπήκοος Πακιστάν.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου παράνομου αλλοδαπού, της μεταφοράς και προώθησης παράνομων αλλοδαπών στο εξωτερικό, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Η εξάρθρωση είναι αποτέλεσμα πολύμηνης μεθοδικής προσπάθειας, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλες οι πληροφορίες, που προέκυπταν από την εξέλιξη των ερευνών, ενώ αναλύθηκαν όλα τα επιμέρους στοιχεία, που συνέθεταν την εσωτερική διάρθρωση, τη δομή, τη δράση, τις συνεργασίες και τις διασυνδέσεις της εγκληματικής οργάνωσης.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση είχε συγκεκριμένη εσωτερική διάρθρωση και δομημένη ιεραρχική σχέση, μεταξύ των μελών της, ενώ ηγετικό ρόλο είχαν δυο άτομα αφγανικής καταγωγής. Επιπλέον, είχε διαρκή – συνεχή δράση, καθώς για περισσότερα από επτά χρόνια δραστηριοποιούνταν στην κατ’ επάγγελμα παράνομη προώθηση μεταναστών, τόσο από τις χώρες καταγωγής τους προς τη χώρα μας, όσο και από τη χώρα μας προς άλλες χώρες της Ε.Ε.
Τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης χρησιμοποιούσαν χαρακτηριστικό τρόπο δράσης με συγκεκριμένη μεθοδολογία (modus operandi), ενώ εμφάνιζαν ιδιαίτερη ευελιξία στην ανάπτυξη διασυνδέσεων και συνεργασιών με άλλες ομοειδείς εγκληματικές οργανώσεις.
Ενδεικτικά, προωθούσαν παράνομους μετανάστες, από την Αθήνα στη Δυτική Ελλάδα, με λεωφορεία των ΚΤΕΛ ή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και στη συνέχεια τους μετεβίβαζαν σε φορτηγά οχήματα, επιμελώς κρυμμένους, μέσα σε εμπορεύματα ή σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κρύπτες) στο εσωτερικό των οχημάτων.
Στη συνέχεια, τα φορτηγά εισέρχονταν στα πλοία της γραμμής, με προορισμό την Ιταλία, ενώ στη Ρώμη γινόταν ο διαχωρισμός των μεταναστών σε εκείνους που θα παρέμεναν στη χώρα και σε εκείνους που θα συνέχιζαν για άλλες Ευρωπαϊκά κράτη.
Εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα τα μέλη της οργάνωσης έχουν αποκομίσει από την εγκληματική τους δραστηριότητα πάνω από 8,8 εκατομμύρια ευρώ, καθώς διαπιστώθηκε ότι προωθούσαν παράνομα, περίπου είκοσι πέντε (25) λαθρομετανάστες το μήνα, έναντι χρηματικού ποσού ύψους 4.200 ευρώ, το άτομο.
Τα μέλη της οργάνωσης για τη διασφάλιση ομαλών και ασφαλών χρηματικών ροών, μεταξύ των μεταναστών «πελατών» τους και των ιδίων, εφάρμοζαν το σύστημα του «HAWALLA BANKING». Επιπλέον τρία (3) από τα συλληφθέντα μέλη του κυκλώματος, πέρα από την παράνομη μεταφορά των χρημάτων, είχαν αναλάβει τη νομιμοποίηση «ξέπλυμα» των παράνομων εσόδων τους, χρησιμοποιώντας ως «βιτρίνα» δύο (2) καταστήματα ταχυμεταφοράς χρημάτων και εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών, στην Αθήνα.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, σε πέντε (5) κατοικίες και στα δύο (2) καταστήματα, που διατηρούσαν μέλη της οργάνωσης στην Αθήνα, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δώδεκα (12) διαβατήρια και ένα (1) δελτίο ταυτότητας διαφόρων χωρών.
  • Τρεις (3) άδειες διαμονής διαφόρων κρατών.
  • Έξι (6) άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών.
  • Ένα (1) έγγραφο Αλγερινών Αρχών αμφιβόλου γνησιότητας.
  • Πέντε (5) αεροπορικά εισιτήρια εταιρειών με διαφορετικούς προορισμούς (Ζυρίχη, Ρώμη, Κωνσταντινούπολη) και δεκατρία (13) αποκόμματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
  • Πλήθος φωτογραφιών τρίτων προσώπων.
  • Πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτές, πολυμηχανήματα, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης δεδομένων ( USB και MICRO SD ), μηχανήματα καταμέτρησης χρημάτων, μηχανήματα ελέγχου πλαστών χαρτονομισμάτων.
  • Δύο (2) κάμερες καταγραφής εικόνας μετά καταγραφικού μηχανήματος.
  • Πλήθος δελτίων κατάθεσης και ανάληψης από διάφορες τράπεζες καθώς και αποδείξεις μεταφοράς χρηματικών ποσών.

... Φορτωμένος ο Αλβανός

 
Τα 28 κιλά και 973 γραμμάρια κάνναβης
 
Σήμερα (06-07-2013) το πρωί, στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής , συνέλαβαν 21χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για κατοχή, μεταφορά και εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχή αστυνομική έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 21χρονος, βρέθηκαν τριάντα (30) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, επιμελώς κρυμμένες στο χώρο αποσκευών.
Συνολικά κατασχέθηκαν :
  • κάνναβη, συνολικού βάρους είκοσι οχτώ (28) κιλών και εννιακοσίων εβδομήντα τριών (973) γραμμαρίων,
  • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
  • δυο (2) κινητά τηλέφωνα,
  • μία (01) κάρτα SIM και
  • το χρηματικό ποσό των εκατό σαράντα τριών (143) ευρώ.

Βρέθηκε το μηχανάκι

Το μηχανάκι που έκλεψαν χθες από τον Αχέροντα βρέθηκε στα ορεινά της Παραμυθιάς στη Φροσύνη Σουλίου και όλα δείχνουν πως ο Κόλα και ο Ιλίρ Κούπα τις ώρες 4-6 χθες τα ξημερώματα είχαν ανηφορίσει για τα χώματα της ιστορικής περιοχής. Είναι προφανές πως μόλις νύχτωσει οι δραπέτες κατέβηκαν στην Πλακωτή, διέσχισαν τον Καλαμά και πέρασαν τα σύνορα.

Πήραν φωτιά τα ρούχα του εμπρηστή

Η αποζημίωση των 340.000 €
 
Εξιχνιάσθηκε ο εμπρησμός νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στον Πειραιά
Συνελήφθησαν δύο (2) δράστες, που είχαν στόχο να εξαπατήσουν ασφαλιστική εταιρεία
Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο εμπρησμός νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στις 5-6-2013 στον Πειραιά. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επτά (7) αλλοδαπών, ενός (1) υπηκόου Ιράκ και έξι (6) υπηκόων Αλβανίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συναυτουργία και απλή συνέργεια στις πράξεις αυτές, απάτη σχετική με τις ασφάλειες, εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συναυτουργία, ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία, ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.
Συνελήφθησαν δύο (2) δράστες, ένας 46χρονος υπήκοος Ιράκ, και ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 27χρονος, υπήκοος Αλβανίας, συνεργός τους.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 46χρονος οργάνωσε τον εμπρησμό του καταστήματος ιδιοκτησίας ελληνίδας, του οποίου ήταν προσωρινός υπεύθυνος, με στόχο την εξαπάτηση ασφαλιστικής εταιρείας και την είσπραξη χρηματικής αποζημίωσης ύψους 340.000 ευρώ. Ειδικότερα, μία μέρα πριν τον εμπρησμό (4-6-2013) ανέθεσε στον 26χρονο συλληφθέντα και έναν 34χρονο υπήκοο Αλβανίας υπάλληλό του, να προμηθευθούν γάντια, φακούς, μηχανισμούς ψεκασμού και τρία (3) πλαστικά δοχεία με βενζίνη. Πρώτες πρωινές ώρες της 5-7-2013, ο 26χρονος μαζί με τον 27χρονο, που αναζητείται, συνάντησαν τον 46χρονο, ο οποίος αφού τους υποσχέθηκε χρηματική αμοιβή (από το ποσό της αποζημίωσης που θα λάμβανε από την ασφαλιστική εταιρεία) και σταθερή εργασία σε εταιρεία του, τους παρέδωσε τα κλειδιά του καταστήματος για να εισέλθουν και να βάλουν φωτιά. Στην κατοχή του 46χρονου βρέθηκαν η ταμειακή μηχανή από το κατάστημα και ένας φορητός υπολογιστής.
Κατά τη διάρκεια του εμπρησμού πήραν φωτιά τα ρούχα του 26χρονου με αποτέλεσμα να προκληθούν εγκαύματα. Ο ίδιος, μετά τον εμπρησμό, πήγε σπίτι του και μεταφέρθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο από οικείους του, οι οποίοι κατέθεσαν ψευδώς

... Άδοξο το τέλος τους



Συνελήφθησαν  στο Γέρακα και την Παιανία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τ.Α. Ηρακλείου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 41 και 34 ετών, οι οποίοι την προηγούμενη ημέρα είχαν ληστέψει με την απειλή όπλου 35χρονο.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο (2) συλληφθέντες, εξαιτίας οικονομικών διαφορών που είχαν με τον 35χρονο, κανόνισαν συνάντηση μαζί του στην περιοχή του Ηρακλείου την 3-7-2013 το μεσημέρι. Όταν ο 35χρονος έφτασε στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης, οι συλληφθέντες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, τον δέσμευσαν με χειροπέδες, τον επιβίβασαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό τους και τον οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή των Γλυκών Νερών.
Εκεί με την απειλή πιστολιού, αφού πυροβόλησαν για εκφοβισμό στο έδαφος, αφαίρεσαν διάφορα έγγραφα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα, ενώ απαίτησαν

Πήγε να κρυφτεί στην Πάρο ο Ρουμάνος βιαστής

 
Συνελήφθη στην Πάρο, 42χρονος υπήκοος Ρουμανίας, που αναζητούνταν για υπόθεση βιασμού
Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης Ανακριτή Αθηνών
Συνελήφθη   στην Πάρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, ένας 42χρονος υπήκοος Ρουμανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 13ου Τακτικού Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι την 25-03-2007 διέπραξε βιασμό στην περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου Αττικής.

Eξαπάτησαν 89χρονη

 
Ο συλληφθείς μαζί με  συνεργό του ο οποίος αναζητείται, προσποιούμενοι υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., απέσπασαν από την ηλικιωμένη το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ, ως δήθεν οφειλή της στην Επιχείρηση
Συνελήφθη, χθες (05-07-2013) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, ένας 45χρονος  ο οποίος μαζί με έναν ακόμη 25χρονο  συνεργό του που αναζητείται, εξαπάτησαν ηλικιωμένη.
Ειδικότερα, χθες τα μεσημέρι, οι δύο δράστες μετέβησαν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στην οικία 89χρονης  όπου προσποιούμενοι υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., της ζήτησαν να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ, ως δήθεν οφειλή στην Επιχείρηση. Η ηλικιωμένη πείσθηκε και παρέδωσε στον 25χρονο το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, ενώ αυτός της έδωσε ως απόδειξη εξόφλησης της υποτιθέμενης οφειλής, μία απόδειξη λιανικής πώλησης πρατηρίου υγρών καυσίμων που ανέγραφε το χρηματικό ποσό των είκοσι (20) ευρώ.

Ξεκαθάρισμα στην ΕΛ.ΑΣ



Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται πάντως γιατί  οι δυνάμεις της Φωκίδας και ο αρμόδιος ανώτατος αξιωματικός «αποσιώπησαν» το γεγονός πως έχουν χάσει τα ίχνη του αρχιδολοφόνου Κόλα, που ξαφνικά με τον συνεργό του βρέθηκε στην Παραβόλα Αγρινίου όπου και έκλεψαν το πρώτο αγροτικό που βρήκαν για να φθάσαν μέχρι την Άρτα και τη Φιλιππιάδα. Στον ορίζοντα διαφαίνονται υπόγιες διεργασίες  αφού τον φθινόπωρο έρχεται η αλλαγή ηγεσίας στην ΕΛ.ΑΣ και κάποιοι φροντίζουν να κρατήσουν για λογαριασμό τους το χρίσμα της διαδοχής και να ανακόψουν την πορεία άλλων άξιων στελεχών που βρίσκονται στην

Τι συνέβη με την θερμική κάμερα?



Αναταραχή επικρατεί στα σύνορα καθώς στις 2 τα ξημερώματα εκτυλίχθηκε ένα περιστατικό  με δυο άνδρες να κινούνται στην περιοχή  Βερενίκη, στον παραπόταμο του  Καλαμά «Ζαλογγίτικο» με  κατεύθυνση τα  Ελληνοαλβανικά σύνορα των Ιωαννίνων. Κλιμάκιο με τρεις ένστολους και έναν Αστυνόμο, εντόπισε με την θερμική κάμερα τους δυο ύποπτους  με σακίδια στην πλάτη  αλλά  στις εκκλήσεις τους για ενίσχυση προς το τηλεφωνικό κέντρο του «100» η αστυνομική διεύθυνση Ιωαννίνων ανταποκρίθηκε δυο ολόκληρες ώρες μετά και όταν τα … πουλάκια είχαν πετάξει. Αυτό ίσως να συνέβη επειδή κάποιοι … υποβάθμισαν λόγω φόβου,  μια ενδεχόμενη αναμέτρηση.  Η περίπτωση να μην αξιοποιήθηκε η πληροφορία για άλλους λόγους έχει αποκλειστεί καθώς ειδικά ο επικεφαλής αξιωματικός θεωρείται από τους πλέον αξιόπιστους στην χρήση της θερμικής κάμερας.
 

Έφυγαν με Βέσπα?



Εκφράζονται φόβοι πως χθες στις 4.30 τα ξημερώματα όταν οι δραπέτες εγκατέλειψαν το κόκκινο Ford στη Γλυκή Παραμυθιάς, δίπλα από τις όχθες του ποταμού Αχέροντα, είναι πολύ πιθανόν να διέφυγαν από την περιοχή με βέσπα που κλάπηκε την ίδια ώρα αλλά έγινε αργότερα αντιληπτή η απώλειά της.
 

5/7/13

Τα πλάνα από τις έρευνες



Έτσι έκλεψαν το Navara στο Αγρίνιο

      
 foto-paravola
Στην Παραβόλα και στο σπίτι του κ. Δημήτρη Σαμαρά, ιδιοκτήτη του αγροτικού αυτοκινήτου που εκλάπη σήμερα τα ξημερώματα από τους Αλβανούς δραπέτες, βρέθηκε το agrinionews.gr.
Ήταν γύρω στις 2 τα ξημερώματα όταν οι δραπέτες «άνοιξαν» το όχημα (που εγκατέλειψαν στη Φιλιππιάδα μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς) και με τα φώτα σβηστά κατηφόρισαν από το σπίτι μέχρι το δρόμο. Εκεί έβαλαν μπροστά και έφυγαν με κατεύθυνση προς το Αγρίνιο.
Ο γιος του ιδιοκτήτη που είδε τους δραπέτες να απομακρύνονται από το σημείο με το αυτοκίνητο του πατέρα του, περιγράφει το περιστατικό ενώ συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του γείτονα, ο οποίος έφευγε από το σπίτι του εκείνη τη στιγμή και είχε τους δραπέτες ακριβώς πίσω του! Ο ίδιος μιλά για 3 άνδρες μέσα στο όχημα...

http://www.agrinionews.gr

Το κλεμμένο Ford

 

oxima drapeton trikalon paramythia

Στην περιοχή των πηγών του Αχέροντα στη Γλυκή, στα όρη της Παραμυθιάς και στην Τύρια εστιάζονται οι έρευνες των αστυνομικών, καθώς νωρίς το πρωί οι κακοποιοί που έκλεψαν το ΙΧ αυτοκίνητο από τη Φιλιππιάδα έπεσαν σε μπλόκο, έκαναν αναστροφή πορείας, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και σύμφωνα με εκτιμήσεις κινούνται πεζοί στο βουνό.
Αυτή την στιγμή η ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς χτενίζεται από αστυνομικές δυνάμεις
Στην 'Ηπειρο βρίσκεται και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης.
Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ θεωρούν ότι, αν πρόκειται για τους δραπέτες, αυτοί θα επιχειρήσουν να διαφύγουν προς την Αλβανία, γι αυτό έχουν τεθεί σε συναγερμό και οι αστυνομικές δυνάμεις της Θεσπρωτίας.
Ήδη,έχουν ξεκινήσει οι έρευνες από επίγειες δυνάμεις,ενώ στο έργο της αστυνομίας θα συνδράμουν και εναέρια μέσα.Σύμφωνα με πληροφορίες,οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο οι δραπέτες να βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στο όρος Χιονίστρα,πάνω από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας και επικεντρώνουν τις έρευνες τους στο όρος Γκορίλας,

Ψάχνουν τον Κόλα για να προλάβουν το σκοτάδι

Στο Σούλι
 

Έκλεβαν για να 'χουν ...


Εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων που διαπράχθησαν από το Φεβρουάριο μέχρι και το Μάιο του 2013, σε καταστήματα και σχολικά κτίρια στην πόλη των Τρικάλων και την ευρύτερη περιοχή.
Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 20, 20 και 21 ετών, ενώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στα (13.810) ευρώ.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις δράστες προέβησαν στις παρακάτω κλοπές:
  • Το βράδυ της (12-02-2013) στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, έσπασαν το λουκέτο εξωτερικής κλειδαριάς περιπτέρου 21χρονου ημεδαπού, εισήλθαν στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν διακόσια δέκα (210) πακέτα τσιγάρων, συνολικής αξίας (900) ευρώ περίπου.
  • Τις πρώτες πρωινές ώρες της (02-03-2013) στην ευρύτερη περιοχή της Πύλης Τρικάλων, διέρρηξαν κατάστημα «καφέ – παντοπωλείο» 55χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, τρεις (3) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών συνολικής αξίας (60) ευρώ, διακόσια είκοσι τέσσερα (224) πακέτα τσιγάρα και ογδόντα δύο (82) πακέτα καπνού, συνολικής αξίας χιλίων διακοσίων εβδομήντα (1270) ευρώ.
  • Τις πρωινές ώρες της (11-03-2013) στα Τρίκαλα, διέρρηξαν παράθυρο καφετέριας 34χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της, το συρτάρι ταμειακής μηχανής, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των (100) περίπου ευρώ.
  • Τις πρώτες πρωινές ώρες της (17-03-2013) στα Τρίκαλα, διέρρηξαν περίπτερο 58χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν χίλια είκοσι (1.020) πακέτα τσιγάρων, εξήντα (60) πακέτα καπνού, καθώς και διάφορα είδη καπνιστού, συνολικής αξίας (4.000) ευρώ περίπου.
  • Τις νυκτερινές ώρες (06-04-2013) στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας, διέρρηξαν περίπτερο 47χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν τετρακόσια (400) πακέτα τσιγάρων και διάφορα είδη καπνιστού, συνολικής αξίας (1.600) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ.
  • Το πρώτες πρωινές ώρες της (07-04-2013) στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, διέρρηξαν πρατήριο και γραφεία επιχείρησης εμπορίας υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού χωρίς τελικά να αφαιρέσουν κάτι, καθώς ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός της επιχείρησης.
  • Το πρωί της (09-04-2013) στα Τρίκαλα, διέρρηξαν καφετέρια 38χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν έναν φορητό υπολογιστή, αξίας (400) ευρώ.
  • Τις πρώτες πρωινές ώρες της (09-04-2013) στα Τρίκαλα, διέρρηξαν κατάστημα – πιτσαρία 31χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν από το ταμείο το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, καθώς επίσης και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, αξίας (150) ευρώ.
  • Τις πρώτες πρωινές ώρες της (09-04-2013) στα Τρίκαλα έσπασαν το τζάμι της κύριας εισόδου πρατηρίου υγρών καυσίμων 53χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ.
  • Τις πρώτες πρωινές ώρες της (09-04-2013) στα Τρίκαλα διέρρηξαν κατάστημα «καφέ – μπαρ» 36χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το συρτάρι της ταμιακής μηχανής, μέσα στο οποίο υπήρχαν διάφορα έγγραφα, κλειδιά και το χρηματικό ποσό των (30) ευρώ.
  • Τις πρώτες πρωινές ώρες της (10-04-2013) στα Τρίκαλα, διέρρηξαν καφετέρια 53χρονου ημεδαπού, σπάζοντας δύο τζαμαρίες του καταστήματος και αφαίρεσαν μία τηλεόραση αξίας (500) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (60) ευρώ περίπου.

Ζεύγος στην πρέζα ...

Tα κατασχεμένα
 
Σύλληψη δύο ημεδαπών για πώληση και κατοχή ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν 171,6 γραμμάρια ηρωίνης και 15,1 γραμμάρια κοκαΐνης
Συνελήφθησαν χθες (4-7-2013) το βράδυ στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο 46χρονοι ημεδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα), κατηγορούμενοι για πώληση και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και έρευνες, αστυνομικός εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής σε προκαθορισμένο ραντεβού, στο οποίο προσήλθαν οι δύο δράστες, προκειμένου να πουλήσουν σε αυτόν, -105,8- γραμμάρια ηρωίνης, έναντι του χρηματικού ποσού των 2.000 ευρώ και συνελήφθησαν.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι των δραστών, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Μία (1) νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 15,1 γραμμαρίων
  • Επτά (7) συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους 65,8 γραμμαρίων
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά
  • Το χρηματικό ποσό των 820 ευρώ.

Ανήλικοι λήστεψαν 80χρονη

 
Συνελήφθη χθες (04-07-2013) το μεσημέρι στους Σοφάδες Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, ένας 17χρονος  ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είναι ο ένας από τους δράστες της προχθεσινής ληστείας στους Σοφάδες Καρδίτσας
Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία του συνεργού του. Πρόκειται για έναν ανήλικο ημεδαπό, ηλικίας 16 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε επίσης, δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας.
Ειδικότερα, προχθές (03-07-2013) τα δύο άτομα χτύπησαν την εξωτερική πόρτα οικίας 80χρονης ημεδαπής και όταν η ηλικιωμένη τους άνοιξε, εκείνα την απώθησαν, με αποτέλεσμα να πέσει στο πάτωμα και να τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι. Στη συνέχεια, αποχώρησαν από την οικία, αφού προηγουμένως αφαίρεσαν από το σαλόνι μία τηλεόραση.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, κατάφεραν χθες να εντοπίσουν τον 17χρονο και να τον συλλάβουν.

Τους έφαγαν 41.000 € για να τους βρουν δουλειά

 
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο  γυναικών ηλικίας 44 και 45 ετών.
Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελία ατόμων 45 και 25 ετών (άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα) στην προαναφερόμενη Υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι, οι κατηγορούμενες χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, σε χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2012 έως τον Μάιο του 2013, εξαπάτησαν τους ανωτέρω ημεδαπούς και με το πρόσχημα της διαμεσολάβησής τους για ανεύρεση εργασίας, τους απέσπασαν συνολικά 40.940 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα αποσταλεί αρμοδίως ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις..
Με αφορμή το προαναφερόμενο περιστατικό, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προς αποφυγή παρόμοιων δυσάρεστων περιπτώσεων, προτείνει τα ακόλουθα:
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα ανεύρεσης εργασίας. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

... Μοιχεία στις παρυφές του Πεντελικού


Με δημοτικό σύμβουλο

Φωτιά στα πατζάκια του δημοτικού συμβούλου που αν και εθελοντής δασοπυροσβέστης στο Πεντελικό όρος, τρέχει και δεν φτάνει καθώς τον «έπιασε» η κρυφή κάμερα του απατημένου σύζυγου, με την κυρία της Εκάλης στο … πλάι του. Η εύπορη 50αρα, από στοιχεία που έχει συγκεντρώσει  πολύ γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών, φαίνεται πως έκανε πλούσια δώρα στον εραστή της, όχι όμως σε είδος αλλά σε χρήμα και πάντα με τα λεφτά του απατημένου επιχειρηματία. Οι κακές γλώσσες λένε πως τον βοηθούσε ακόμη για να χτίσει και το σπίτι του. Το  … αντίδικο νομικό γραφείο  πάντως ανήκει σε πρώην Βουλευτή, που άφησε όνομα και στην παράταξή του

Θα βγάλει το φίδι απ' την τρύπα?

κ
Όλο το βάρος τώρα μετατοπίστηκε στον Αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη που βρίσκεται ήδη στην Παραμυθιά. Ο ανώτατος αξιωματικός γνωρίζει την περιοχή καθώς έχει διατελέσει και Ηπειροτάρχης.


 

Αγωνία στα σύνορα ...


Τα δείγματα πως οι δραπέτες χάθηκαν στην Φωκίδα, δόθηκαν και επειδή ο Αντιστράτηγος Δικόπουλος γύρισε στην Αθήνα. Ελπίζουμε ο αρχιδολοφόνος Κόλα να μην καταφέρει να περάσει στην Αλβανία.

Φιάσκο με Κόλα


 Βουνό το βουνό έφθασε στον ποταμό του Άδη

Μιλάμε για ΜΕΓΑΛΟ φιάσκο. Από χθες λέμε πως τα ίχνη του Κόλα χάθηκαν μετά τη Φθιώτιδα και στη Φωκίδα αφού άρχισε η «αποδέσμευση» της ΟΠΚΕ από τα βουνά και τα λαγκάδια   [βλέπε Ευρυτανία].  Ο Κόλα και η δολοφονική του συμμορία έφθασαν μια ανάσα από τα σύνορα  της Αλβανίας και βρίσκονται στον ποταμό του Άδη. Μόνο που αυτό δεν αποτελεί κεφάλαιο της μυθολογίας αλλά ωμή πραγματικότητα. Κατάφεραν να μπουν στην περιοχή των πηγών του Αχέροντα, στη Γλυκή Παραμυθιάς. Προηγουμένως βουνό το βουνό μπήκαν μέχρι το Αγρίνιο όπου και μετά τα μεσάνυχτα έκλεψαν τετρακίνητο Navara παρόμοιο μ’ αυτό που είχαν αρπάξει από τα Ίσθμια όταν σκότωσαν την 25χρονη διερχόμενη οδηγό. Κινήθηκαν προς  την Άρτα όπου οι δραπέτες «γάζωσαν» μπλόκο της τοπικής αστυνομίας  και νωρίς το πρωί το εγκατέλειψαν στη  Φιλιππιάδα, αρπάζοντας ένα επίσης κόκκινο Ford Escord. Eκεί  έπεσαν ξανά σε μπλόκο, έκαναν αναστροφή πορείας, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και  κινούμενοι πεζοί προς στο βουνό, διέσχισαν την περιοχή Λάκκα Σούλι και έφτασαν μέχρι τον Αχέροντα, ποταμό του Άδη. Να θυμίσουμε πως υπηρεσιακό συμβατικό αυτοκίνητο, μάρκας FORD FOCUS, χρώματος μπλε, είχαν ληστέψει από άνδρες  του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς,  τα ξημερώματα της 17-06-2013, αμέσως  μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 37χρονου Υπαρχιφύλακα Ανδριτσόπουλου στην περιοχή Δίστομο Βοιωτίας. Το όχημα βρέθηκε μόλις χθες στη Φωκίδα, κατακρημνισμένο σε χαράδρα, καμουφλαρισμένο με βλάστηση. Η διαδρομή των κακοποιών, … φωτογραφίζει την αγωνία τους να περάσουν στην χώρα τους . Στην 'Ηπειρο βρίσκεται από το πρωί  ο Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Β. Ελλάδας, Δημ. Τσακνάκης, που έφθασε  από την έδρα

Ο Δένδιας έβαλε βέτο [βίντεο]



Κάτι αλλάζει με το Δουβλίνο ...!


Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια στο Κέντρο Επαναπροώθησης Μεταναστών στο Colnbrook
Ν. Δένδιας: «Η χώρα δεν προτίθεται πλέον να ψηφίζει τις ρυθμίσεις του Δουβλίνου, αυτό το οποίο είναι γνωστό ως Δουβλίνο ΙΙΙ. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συνυπογράψει πλέον το ότι αυτή θα είναι αρμόδια για να χειριστεί τα θέματα ασύλου όλων των παρανόμων μεταναστών που εισέρχονται μέσω της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας επισκέφθηκε χθες (4/07/2013) το Κέντρο Επαναπροώθησης Μεταναστών στο Colnbrook, όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε από τους αξιωματούχους για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ολοκληρώνει τον κύκλο των συναντήσεων με τον Επικεφαλής της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων κ. Κ eith Vaz .
Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της επίσκεψης του στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κ. Δένδιας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την επίσκεψή μου στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταρχήν από τις επαφές με την Υπουργό την κα Theresa May και τον Υφυπουργό, τον αρμόδιο για τα θέματα μετανάστευσης, τον κ. Μ ark Η arper. Τόσο με την κα Μ ay όσο και με τον κ. Η arper συμφωνήσαμε στους βασικούς άξονες αφενός μεν του μεταναστευτικού, αφετέρου δε των θεμάτων δημόσιας ασφάλειας. Εκεί βεβαίως που υπάρχει μία διαφωνία με το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην της Μάλτας, είναι στο ότι η χώρα δεν προτίθεται πλέον να ψηφίζει τις ρυθμίσεις του Δουβλίνου, αυτό το οποίο είναι γνωστό ως Δουβλίνο ΙΙΙ. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συνυπογράψει πλέον το ότι αυτή θα είναι αρμόδια για να χειριστεί τα θέματα ασύλου όλων των παρανόμων μεταναστών που εισέρχονται μέσω της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από εκεί και πέρα είχα την ευκαιρία να δω το σύνολο των προσώπων που ενεργοποιούνται στο χειρισμό του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, να δω τις εγκαταστάσεις, να δω τα συστήματα και τελικά να σχηματίσω μία πλήρη εικόνα, ώστε να μπορέσω να χρησιμοποιήσω τα θετικά από αυτό το σύστημα και στη χώρα. Με την Αγγλία βλέπουμε με τον ίδιο τρόπο το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, ως μία πολύ μεγάλη απειλή για τον ευρωπαϊκό χώρο και την ευρωπαϊκή οικογένεια, που πρέπει να τύχει άμεσης και σοβαρής αντιμετώπισης ».

Ήθελε 600.000 € ο λογιστής

Τα κατασχεμένα του 53χρονου αρχαιοκάπηλου
Όπως από χθες το πρωί αποκάλυψε το Crimes on air ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης ξαναέκανε το ... θαύμα του



 

 
Βρέθηκαν στην κατοχή του πλήθος σπάνιων αρχαίων αντικειμένων, που προέρχονται από οικισμό της Νεολιθικής περιόδου, τα οποία διέθετε έναντι 600.000 ευρώ
Συνελήφθη προχθες (3-7-2013) το μεσημέρι, σε χώρο στάθμευσης στη Μαρίνα Φλοίσβου, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 53χρονος λογιστής, ο οποίος κατείχε πλήθος αρχαίων αντικειμένων, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος αξίας 600.000 ευρώ.
Ειδικότερα στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά εξακόσια δέκα έξι (616) αρχαία αντικείμενα, χρονολογούμενα στη Νεολιθική περίοδο και οκτακόσια σαράντα (840) αρχαία νομίσματα, κυρίως Ελληνιστικής εποχής, τα οποία εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», ενώ πρόκειται για σπάνια αντικείμενα που προέρχονται από οικισμό Νεολιθικής Περιόδου.
Πιο αναλυτικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ο Αλβανός ληστής έγινε βοσκός


Συνελήφθησαν επιπλέον δύο ημεδαποί γιατί τον απασχολούσαν παράνομα σε κτηνοτροφικές εργασίες
Προχθες (03-07-2013) τις βραδινές ώρες, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων, του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Σερβίων και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, συνέλαβαν στη Νεράιδα Κοζάνης 27χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστείες, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του νόμου περί όπλων καθώς και δύο ημεδαπούς (54 και 46 χρονών) στα Σέρβια Κοζάνης, για παράνομη απασχόληση.
Συγκεκριμένα, χθες (03-07-2013) το βράδυ, στη Νεράιδα Κοζάνης, συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Αμαλιάδας, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για:
  • ληστεία κατά συναυτουργία,
  • απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία,
  • απόπειρα ληστείας,
  • απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση,
  • απλή συνέργεια σε απόπειρα ληστείας,
  • εγκληματική οργάνωση και
  • παράβαση του νόμου «περί Όπλων»,
πράξεις που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Ο 27χρονος εντοπίστηκε στη Νεράιδα Κοζάνης να εργάζεται ως βοσκός σε κτηνοτροφική μονάδα συνιδιοκτησίας των δύο συλληφθέντων ημεδαπών, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια. Αντιλαμβανόμενος την προσπάθεια των αστυνομικών να τον συλλάβουν, τράπηκε σε φυγή και εκμεταλλευόμενος το δύσβατο και τη βλάστηση της περιοχής κρύφτηκε προσωρινά, ενώ στη συνέχεια αφού εντοπίστηκε συνελήφθη, αντιστεκόμενος σθεναρά.

Στρίμωξαν ... ηλιακούς συλλέκτες

 
Εντοπίστηκαν οι (172) ηλιακοί συλλέκτες και ο (1) μετατροπέας από τα κλοπιμαία
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής σε φωτοβολταϊκό πάρκο που βρίσκεται στο Στρυμονοχώρι Σερρών και διαπράχθηκε την 10/11.06.2012.
Ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής ένας ημεδαπός 30 ετών και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού 33 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και για απάτη.
Ειδικότερα, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών προέκυψε ότι ο 30χρονος ημεδαπός βραδινές ώρες της 10/11.06.2012 αφαίρεσε από φωτοβολταϊκό πάρκο ενός 37χρονου που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή στο Στρυμονοχώρι Σερρών (176) ηλιακούς συλλέκτες ισχύος 50 kW και (3) μετατροπείς- inverter , συνολικής αξίας (100.000) ευρώ.
Ακολούθως, ο 33χρονος αγόρασε από τον 30χρονο τον Ιούλιο του 2012 το σύνολο των αφαιρεθέντων αντικειμένων και στη συνέχεια κατά το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2012 τα χρησιμοποίησε για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες συστημάτων τεσσάρων ανυποψίαστων πολιτών. Ο 33χρονος αγόρασε τα αφαιρεθέντα έναντι του χρηματικού ποσού των (16.000) ευρώ και στη συνέχεια αποκόμισε το χρηματικό ποσό των (66.000), εγγυώμενος ψευδώς την τοποθέτηση τους ως νόμιμων και καινούργιων υλικών.
Συνολικά, εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών με τοποθέτηση των αφαιρεθέντων αντικειμένων στις στέγες τους:
  • στην οικία 28χρονου στο Ποντισμένο Σερρών όπου τοποθετήθηκαν (43) ηλιακοί συλλέκτες και (1) μετατροπέας, συνολικής αξίας (11.000) ευρώ.
  • στην οικία 68χρονου στο Νέο Πετρίτσι Σερρών όπου τοποθετήθηκαν (43) ηλιακοί συλλέκτες, συνολικής αξίας (17.000) ευρώ.
  • στην κτηνοτροφική μονάδα 51χρονου στο Χαρωπό Σερρών όπου τοποθετήθηκαν (43) ηλιακοί συλλέκτες, συνολικής αξίας (25.000) ευρώ.
  • στην οικία 53χρονου στο Νέο Πετρίτσι Σερρών όπου τοποθετήθηκαν (41) ηλιακοί συλλέκτες, συνολικής αξίας (13.000) ευρώ.
Σε αστυνομική έρευνα των οικιών και της κτηνοτροφικής μονάδας των προαναφερομένων και στην κατοχή του 30χρονου δράστη εντοπίστηκαν κατόπιν αξιοποίησης ιχνών και πειστηρίων και κατασχέθηκαν:
  • (172) ηλιακοί συλλέκτες, εκ των οποίων οι (170) τους αποδόθηκαν υπό μεσεγγύηση στους ανωτέρω παθόντες και
  • (1) μετατροπέας- inverter .

... Μαργαριτάρια οι Σουηδοί

Τα κλεμμένα
 
Συνελήφθησαν στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Σουηδίας (23χρονος και 33χρονη), για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες είχαν διαπραχθεί, στο Ρέθυμνο και στα Χανιά.
Ειδικότερα, προχθές (02.07.2013) το βράδυ, ο 23χρονος και η 33χρονη, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο στο Ρέθυμνο και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν, από προθήκη του καταστήματος, κόσμημα (χρυσή καδένα με διαμαντένιο σταυρό) συνολικής αξίας, τριών χιλιάδων και τετρακοσίων τριάντα τριών (3.433) ευρώ.
Η πράξη τους όμως έγινε αντιληπτή, από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Τέσσερις (4) χρυσές καδένες,
  •  Τρία (3) χρυσά σκουλαρίκια,
  •  Δύο (2) χρυσοί σταυροί και
  •  Δύο (2) σκουλαρίκια μαργαριταρένια και
  •  Ένα (1) μενταγιόν.
Από την διενεργηθείσα προανάκριση, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες διαμένουν προσωρινά στα Χανιά. Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε στην προσωρινή οικία τους, έρευνα σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Τέσσερα (4)χρυσά βραχιόλια,
  •  Ένα (1) χρυσό κολιέ,
  •  Δύο (2) ασημένια περιδέραια
  •  Μία (1) χρυσή αλυσίδα και
  •  Ένα (1) χρυσό δακτυλίδι.
Από την συνεχιζόμενη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι ο 23χρονος και η 33χρονη, είχαν διαπράξει από κοινού, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος, οκτώ (8) κλοπές καταστημάτων (κοσμηματοπωλείων και οπτικών), εκ των οποίων οι τρεις στο Ρέθυμνο και οι πέντε στα Χανιά.

Η άνιση για τον εντοπισμό στα βουνά


Του Γιάννη Δαραβίγκα

 
 
 
 
Σε σοβαρό πρόβλημα για την Ελληνική Αστυνομία  είχε εξελιχθεί η αναζήτηση και σύλληψη των  πέντε καταζητουμένων από τις 22 Μαρτίου δραπετών των Φυλακών Τρικάλων. Υπενθυμίζω ότι τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου οι δραπέτες πυροβόλησαν και σκότωσαν 37χρονο αστυνομικό, σε ενέδρα που είχαν στήσει σε ομάδα της Ασφάλειας Λιβαδειάς. Επίσης ορισμένοι από αυτούς είχαν εμπλακεί πριν από λίγο καιρό και στην αιματηρή συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου είχε πέσει νεκρή μια 25χρονη ξενοδοχοϋπάλληλος από σφαίρα που εξοστρακίστηκε.

Εδώ και πολλές εβδομάδες αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων και άλλων εμπλεκομένων υπηρεσιών έχουν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους και τα σπίτια τους  συλλέγοντας πληροφορίες  και ακλουθώντας τα ίχνη τους. Το έργο των αστυνομικών είναι δύσκολο γιατί τις περισσότερες φορές τα στόματα παραμένουν κλειστά από φόβο και το χειρότερο είναι πως σε πολλές περιπτώσεις οι ομοεθνείς των εγκληματιών, οι Αλβανοί,  που έχουν κατακλύσει τις ερευνώμενες περιοχές,  αντιμετωπίζουν με εχθρότητα την αστυνομία και καλύπτουν τις κινήσεις των δραπετών. 

Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι στην συμπλοκή που έγινε  στον Άη-Γιάννη Κόνισκας  της Αιτωλοακαρνανίας και  είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο καταδιωκομένων Αλβανών, ο ένας δεν ήταν  δραπέτης των Φυλακών Τρικάλων αλλά συγγενής  του, με πλούσια βεβαίως και αυτός εγκληματική δραστηριότητα.

Η τελευταία αστυνομική επιχείρηση που στέφθηκε από επιτυχία είναι το επιστέγασμα των αόκνων προσπαθειών των αρμόδιων υπηρεσιών ασφαλείας που παρά τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες αναφέρθηκα,  με μεθοδικότητα, θάρρος,  σχέδιο και άψογη συνεργασία,  και με την βοήθεια εξελιγμένων  τεχνικών  μέσων, εγκλώβισαν τους κακοποιούς,  εξουδετέρωσαν δύο από αυτούς και είναι θέμα ολίγου χρόνου η σύλληψη και των υπολοίπων.

Με κόκα στα Ν. Μουδανιά

Τα ναρκωτικά


 
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής πέτυχαν τη σύλληψη δύο ελλήνων  25 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για κατοχή, αγορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στα Νέα Μουδανιά, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι οι προαναφερόμενοι κατείχαν και διακινούσαν ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης
και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, εντοπίστηκαν και σε αστυνομικό έλεγχό τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • τρεις συσκευασίες με κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους (418) γραμμαρίων,
  • δύο συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μεικτού βάρους (27,1) γραμμαρίων,
  • (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

Tρύπωναν στα βενζινάδικα

 
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δέκα (10) περιπτώσεις διαρρήξεων σε πρατήρια υγρών καυσίμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίες έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα 10 έως 25 – 06-2013.
Συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα (04-07-2013), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών, από αστυνομικούς του Α.Τ. Λαγκαδά σε συνεργασία με συναδέλφους τους της ομάδας ΟΠΚΕ, τρείς ημεδαποί ηλικίας 34, 15 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για “Διακεκριμένες Περιπτώσεις Κλοπής” και “Διακεκριμένες Περιπτώσεις Φθοράς”.
Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (04-07-2013), εποχούμενη περιπολία του Α.Τ. Λαγκαδά, εντόπισε σε κίνηση ΙΧΕ αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή νωρίτερα, σε αστυνομικό κατάστημα του κέντρου πόλης. Στο όχημα επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία δεν σταμάτησαν σε ηχητικά σήματα των αστυνομικών, αντιθέτως, ανέπτυξαν ταχύτητα προβαίνοντας σε πλήθος τροχονομικών παραβάσεων και επικίνδυνων ελιγμών, προκειμένου να διαφύγουν. Έπειτα από καταδίωξη οι τρείς κατηγορούμενοι ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών.

4/7/13

Ο Δικόπουλος επέστρεψε ...



Ο αρμόδιος Αντιστράτηγος για τις έρευνες Κόλα επέστρεψε από χθες  στην Κατεχάκη. Γιατί? Μήπως επειδή χάθηκαν τα ίχνη του αρχιδολοφόνου?
 

Έπιασαν τους Αλβανούς ληστές της Πάργας


Εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία που έγινε την 21-05-2013 σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού, στην Ανθούσα Πρέβεζας
Συνελήφθησαν δύο μέλη εγκληματικής ομάδας αλλοδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην ληστεία
Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν άλλα δύο μέλη της ίδιας συμμορίας, δράστες της ληστείας, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης
Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας και το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε την 21-05-2013, σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στο σπίτι τους στην Ανθούσα Πρέβεζας.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν  (03-07-2013) το απόγευμα, μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις, στην Πάργα και στην Λευκάδα, με εντάλματα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Πρέβεζας, δύο (2) μέλη της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι κατηγορούνται για συνέργεια στην ληστεία. Πρόκειται για υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 29 και 33 ετών. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο ομοεθνείς τους, ηλικίας 29 και 28 ετών, δράστες της ένοπλης ληστείας, οι οποίοι βάσει σχετικών ενταλμάτων αναζητούνται για να συλληφθούν.
Αναλυτικότερα, αργά το βράδυ της 21-05-2013 στην Ανθούσα Πάργας, δύο από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας (ο 29χρονος μαζί με τον 28χρονο), έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορώντας γάντια, με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν το ηλικιωμένο ζευγάρι τη στιγμή που εισερχόταν στο σπίτι τους, τους οδήγησαν σε αυτό και αφού τους προκάλεσαν σωματικές βλάβες, τους αφαίρεσαν χρυσαφικά, μεγάλο χρηματικό ποσό και βιβλιάρια καταθέσεων.
Από την αξιοποίηση των στοιχείων προέκυψε ότι, στην συνέχεια οι δύο δράστες επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε το τρίτο μέλος της ομάδας και αρχικά τους μετέφερε στο Καναλάκι Πρέβεζας, παρέχοντάς τους κατάλυμα για το βράδυ. Το επόμενο πρωί τους μετέφερε με το ίδιο μέσο στον Άγιο Νικόλαο Αιτωλοακαρνανίας, όπου τους παρέλαβε με άλλο αυτοκίνητο ο τέταρτος συνεργός τους.

Που είναι οι άλλοι δραπέτες!



Του Βασίλη Λαμπρόπουλου

Μυστήριο για την ΕΛ.ΑΣ. οι έξι άφαντοι αλβανοί δραπέτες των Τρικάλων
 
          Δύο δραπέτες έχουν «χαθεί» στη δυτική Ελλάδα, δύο πιθανόν έχουν επιστρέψει στην Αλβανία και άλλοι δύο έχουν χαθεί από προσώπου γης. Αυτό το μάλλον απογοητευτικό αποτέλεσμα προέρχεται από τις αριθμητικές πράξεις και τις εκτιμήσεις των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχουν στην καταδίωξη των αλβανών δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.

Μετά τον θάνατο ενός εξ αυτών, του 27χρονου Λίκα Έντισον, και του θείου του στη συμπλοκή με άνδρες των ΕΚΑΜ την Τρίτη το βράδυ στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, η ΕΛ.ΑΣ. έχει πλέον διαμορφώσει σαφή εικόνα για το τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους δραπέτες. Παρά τη γιγάντια αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές της Βοιωτίας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας, από τους οκτώ συνολικά δραπέτες των φυλακών Τρικάλων -η απόδραση έγινε τον περασμένο Μάρτιο- οι έξι παραμένουν άφαντοι και μάλιστα οι τέσσερις από αυτούς φέρεται να βρίσκονται εκτός του κλοιού των αστυνομικών στη δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νεότερα στοιχεία, σε πρώτη φάση είχαν χαθεί από προσώπου γης οκτώ δραπέτες, από τους οποίους ο 38χρονος Ερμάλ Λίταρ συνελήφθη προ τριμήνου στο Περιστέρι και ο 27χρονος Λίκα Έντισον έπεσε νεκρός. Ο θείος του που σκοτώθηκε στην ίδια συμπλοκή είχε παραβιάσει άδεια το 2006 από τις φυλακές της Λάρισας, είχε συμμετάσχει σε ληστείες στη Βοιωτία και στην Αράχοβα, είχε συνεργασθεί παλιότερα και με άλλους από τους δραπέτες των Τρικάλων και ήταν από αυτούς που οργάνωσαν την αιματηρή επιδρομή για την απελευθέρωση του συγγενούς του και πρώην συνεργών του.

Από εκεί και πέρα δύο από τους έξι εναπομείναντες δραπέτες, ο 35χρονος επικίνδυνος κακοποιός Μάριο Κόλα που ευθύνεται για τον θάνατο της 25χρονης στα Ίσθμια και του 38χρονου αστυνομικού στη Λιβαδειά και ο 27χρονος Ιλίρ Κούπα, είναι αυτοί που έχουν διαφύγει μαζί με κάποιον άλλο αλβανό συνεργό τους σε ορεινή περιοχή στα όρια των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας και καταδιώκονται απο την ΕΛ.ΑΣ. Το «τρίο» αυτό φέρεται να είχε αποσπασθεί από τον Λίκα Έντισον και τον συγγενή του προ πολλών ημερών και δεν αποκλείεται να έχουν διαπεράσει τον κλοιό των αστυνομικών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν χάσει όμως ένα άλλο επικίνδυνο «δίδυμο» δραπετών από τις φυλακές των Τρικάλων: τον 41χρονο Μουρατάι Μουρατάζ Αντμίρ, ο οποίος μαζί με τον 25χρονο Κόλα Κλεμέντ συμμετείχαν σε «συμμορία με Καλάσνικοφ» που εξαρθρώθηκε τον Ιανουάριο του 2013 από την Ασφάλεια Αττικής. Είχαν διαπράξει εννέα ληστείες σε τράπεζες αφαιρώντας πάνω από 2 εκατ. ευρώ, ενώ έκλεβαν κατοικίες και οχήματα. Ο Μουρατάζ είχε διαφύγει προ διμήνου από αστυνομική επιχείρηση στο Περιστέρι ύστερα από απόπειρα ληστείας σε σουπερμάρκετ όπου συνελήφθη ο 38χρονος συνεργός του Λίταρ Ερμάλ. Ο Μουρατάζ και ο Κλεμέντ συμμετείχαν προ ενός μηνός σε ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Λάρισας με λεία άνω του 1 εκατ. ευρώ και έχουν υπάρξει πληροφορίες ότι ίσως είχαν διαφύγει στην Αλβανία, έχοντας πλέον στα χέρια τους ένα σημαντικό οικονομικό «απόθεμα». Συμπερασματικά, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν οι Μουρατάζ και Κλεμέντ να μην υπήρξαν ποτέ στόχος στην «καταδίωξη» της Ναυπακτίας. Σημειώνεται ότι στη ληστεία στη Λάρισα έχει προκύψει η εμπλοκή και άλλου αλβανού κακοποιού κατηγορούμενου για κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών ο οποίος παραμένει άγνωστο πού βρίσκεται.

Υπάρχουν δύο ακόμη από τους δραπέτες των Τρικάλων των οποίων τα ίχνη έχουν εξαφανισθεί από την αρχή και δεν έχει οργανωθεί καμιά μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψή τους. Όμως οι «ξεχασμένοι» δραπέτες θεωρούνται ακόμη πιο επικίνδυνοι. Πρόκειται για τον 27χρονο Λούλι Φλολάντ που κατηγορήθηκε ως αρχηγός συμμορίας η οποία την περίοδο 2009-2011 είχε διαπράξει συνολικά 38 ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων σε Λάρισα και Βόλο, σε τρεις από τις οποίες διεπράχθη και ανθρωποκτονία. Η συνολική λεία ήταν μετρητά 45.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 560.000 ευρώ. Ο Φλολάντ έχει καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης τρεις φορές σε ισόβια κι επιπρόσθετη ποινή 141 χρόνων.

Ο άλλος «ξεχασμένος» δραπέτης είναι ο 31χρονος σερβιτόρος Σούλαχ Φάτος που διέμενε κυρίως στην Κέρκυρα. Εξέτιε ποινή πολυετούς κάθειρξης ως αρχηγός συμμορίας που προχώρησε σε 27 ληστείες στο νησί των Φαιάκων, στην Ηγουμενίτσα και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα η ίδια συμμορία είχε κατηγορηθεί ότι έκλεβε λουόμενους στην περιοχή της Πάργας. Ο Φάτος είχε συλληφθεί έπειτα από πολυετείς έρευνες αστυνομικών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας οι οποίοι μιλούν για έναν «κακοποιό-φάντασμα που ξέφευγε πάντα από τους αστυνομικούς κλοιούς».

Εξαφανισμένος ο Κόλα?




Tι συνέβη με τον Κόλα και είναι εξαφανισμένος ..? Γιατί αποσύρονται σταδιακά αστυνομικές δυνάμεις από την Ευρυτανία? Αυτή η αίσθηση υπάρχει στα ορεινά ...

Τι τρέχει με τους Πατρινούς ληστές?

 


Κάτι ξέρουν?


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες δύο  ημεδαπών, ηλικίας 28 και 23 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι διέπραξαν το τελευταίο 7μηνο έντεκα ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα Τραπεζών, στην Αττική. Σημειώνεται ότι ο 28χρονος συνελήφθη την 28-06-2013 στο Χαλάνδρι Αττικής, ενώ ο 23χρονος αναζητείται.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους :
Α) ΔΗΜΟΥ Θεμιστοκλή του Νικολάου και της Σταυρούλας, γεν. 29-7-1985 στο Μαρούσι.



Β) ΒΑΡΒΑΡΕΣΟ Δημήτριο του Γεωργίου και της Αθηνάς, γεν.5/3/1990 στην Πάτρα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, για τη διευκόλυνση του εντοπισμού του αναζητούμενου και των οικιών που μίσθωναν-χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα καθώς και προς διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.  Στο πλαίσιο