3/1/15

Φωνάζουν για το Δομοκό

Σωματείο Ειδικών Φρουρών


Με επιστολή τους στον ίδιο τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ τα μέλη της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Αττικής διαμαρτύρονται, γιατί με απόφαση της ηγεσίας εξαιρούνται από τις μεταθέσεις στις Φυλακές τύπου Γ', στον Δομοκό.

Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:
  Αξιότιμε Κε Αρχηγέ
   Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση, απευθυνόμενοι προς Εσάς, ύστερα και από τη τελευταία συνάντησή μας κατά την οποία Σας είχαμε εκθέσει (για ακόμη μία φορά) τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί που προέρχονται από συνοριακούς φύλακες στο νομό Αττικής και ο ίδιος αναγνωρίσατε το δίκαιο των αιτημάτων μας,  προκειμένου να Σας   επισημάνουμε έστω και την τελευταία στιγμή ότι εκ μέρους της Διοίκησης διαπράττεται για μία ακόμη φορά αδικία σε βάρος των αστυνομικών που προέρχονται από συνοριακούς φύλακες.

Οι δηλώσεις Κικίλια-Τσακνάκη


Πολύ αδυνατισμένος

http://www.astynomia.gr/images/stories//2014/photos2014b/03012015ksiros4.JPG

Καλλιτέχνης ...


http://www.astynomia.gr/images/stories//2014/photos2014b/03012015ksiros3.JPG
http://www.astynomia.gr/images/stories//2014/photos2014b/03012015ksiros10.JPG

Με ξανθό μαλλί

http://www.astynomia.gr/images/stories//2014/photos2014b/03012015ksiros1.JPG

Το πιστόλι του Χριστόδουλου



http://www.astynomia.gr/images/stories//2014/photos2014b/03012015ksiros6.JPG

Μέρα με νύχτα

http://www.astynomia.gr/images/stories//2014/photos2014b/03012015ksiros2.JPG

http://www.astynomia.gr/images/stories//2014/photos2014b/03012015ksiros5.JPG

Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Κικίλιας:
«Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας. Χρόνια Πολλά και από μένα. Εύχομαι να έχετε μια καλή χρονιά όλοι.
Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τον καταζητούμενο τρομοκράτη Χριστόδουλο Ξηρό μετά από συντονισμένες ενέργειες. Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Σαμαρά, ο οποίος βρίσκεται στη Λάρισα και θέλω να μεταφέρω τα θερμά του συγχαρητήρια στην Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και προς όλο το Σώμα για αυτή την επιτυχία. Επιτρέψτε μου με τη σειρά μου προσωπικά, να συγχαρώ τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και δι αυτού ολόκληρη την οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ., άνδρες και γυναίκες, που πιστοί στον όρκο τους, καθημερινά και με αυταπάρνηση, αγωνίζονται για να υπάρχουν επιτυχίες σαν τη σημερινή, που προστατεύουν τη νομιμότητα και το κράτος δικαίου που όλοι επιζητούμε.

Για τον Αμανατίδη

 
Ανεξιχνίαστη η δολοφονία του ειδικού φρουρού στην Κηφισιά μετά από 10 χρόνια
Κηφισιά, 31.12.2004: αστυνομικοί ερευνούν τον χώρο έξω από την οικία του βρετανού στρατιωτικού ακολούθου όπου άγνωστοι (ακόμα) σκότωσαν τον ειδικό φρουρό Χαράλαμπο Αμανατίδη και άρπαξαν του υπηρεσιακό υποπολυβόλο του
 
«Η ΕΛ.ΑΣ. έχει σαφείς ενδείξεις για τους δράστες της δολοφονίας του ειδικού φρουρού Χαραλάμπου Αμανατίδη στην Κηφισιά, όμως δεν έχει ακλόνητα αποδεικτικά στοιχεία και η υπόθεση παραμένει τυπικά ανεξιχνίαστη. Ωστόσο εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο πρόσωπα που έχουν εμπλοκή στη δολοφονία Αμανατίδη να έχουν ρόλο και σε πρόσφατες επιθέσεις των ένοπλων οργανώσεων...»

Εκρηκτικά "υψηλής ταχύτητας"

 Βλέπε Smart



Βόμβες με εκρηκτικά “υψηλής ταχύτητας” που ανατινάζουν αυτοκίνητα εν κινήσει, καμουφλαρισμένοι εκρηκτικοί μηχανισμοί ικανοί να ισοπεδώσουν κτήρια αλλά και μια γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας μετά από πολλά χρόνια για το “ξεδόντιασμα” ομάδας που εξεβίαζε καταστηματάρχες, δείχνουν ότι κάτι χοντρό παίζεται στην αθηναϊκή νύχτα.

Τους λούζονται ...

Το πλοίο της ... αγάπης

Φορτηγό πλοίο με μετανάστες διέσωσαν οι Ιταλοί
Σε κέντρα υποδοχής μεταφέρθηκαν οι 360 μετανάστες που αποβιβάσθηκαν σήμερα στο Κοριλιάνο της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία, από ένα φορτηγό που είχε εγκαταλειφθεί από το πλήρωμά του.
 Στα κέντρα βρίσκονταν ήδη εκατοντάδες άλλοι μετανάστες που έφθασαν μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες κάτω από τις ίδιες συνθήκες.

Είδε τη φρίκη του Ωραιοκάστρου




Είναι ένα τριπλό έγκλημα που δεν το χωρά ανθρώπινος νους. Στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης 55χρονος με κυνηγετικό μαχαίρι έσφαξε τον κουνιάδο του, τη σύζυγό του και τον μόλις 12 ετών ανιψιό του! Το μακελειό μάλιστα έγινε μπροστά στα έντρομα μάτια της μητέρας του θύματος με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη γυναίκα να υποστεί σοκ.

Η ΔΙΑΣ έβγαλε ηρωίνη

Τα Ντοκουμέντα: Μεγάλη επιτυχία
 
Συνελήφθησαν, στις 30-12-2014 στο Περιστέρι, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 24, 27 και 32 ετών για μεταφορά, κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης. Αναζητείται 26χρονος ημεδαπός συνεργός τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Τι τρέχει στη Μεταμόρφωση?

Ξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού ήταν η 44χρονη

Μέσα από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες κατοίκων προσπαθούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής να βρουν τους δράστες που τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε αυλή σπιτιού στην οδό Μ. Μπότσαρη στη Μεταμόρφωση.
Το σπίτι είναι σε απόσταση αναπνοής από πολυκατοικία όπου διαμένει συγγενής βαρυποινίτη και οι αστυνομικοί  εκτιμούν ότι στόχος ήταν το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο αναμένεται να εξεταστεί για την υπόθεση.

Του πήραν και το όπλο

Διάρρηξη στο σπίτι του Παύλου Χαϊκάλη
 
Αγνωστοι εισέβαλαν το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη στο Πικέρμι.

Που 'σαι Χριστόδουλε ...

 

Αναζητώντας τον Χριστόδουλο Ξηρό
 
«Ο Χριστόδουλος Ξηρός το πιθανότερο είναι να μένει σε κατοικία στην Αθήνα και να έχει υποστήριξη από αντιεξουσιαστές που έχουν επαφή με τους "Πυρήνες". Εχουμε ελέγξει πληροφορίες ότι μεταμφιέζεται σε ιερέα ή χρησιμοποιεί άλλες μεταμφιέσεις, χωρίς ωστόσο να το επιβεβαιώσουμε. Οι κινήσεις του είναι ιδιαίτερα περιορισμένες αλλά κάνουμε ειδικό σχεδιασμό για τον εντοπισμό του. Φοβόμαστε όμως μια πιθανή επανεμφάνισή του με ένοπλη επίθεση, σαν αυτή που σχεδίαζε με την αποστολή βόμβας-μαμούθ στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας. Υπήρξε τεράστιο λάθος με τη φυγή του πριν από έναν χρόνο και όχι μόνο από τους υπευθύνους των φυλακών Κορυδαλλού και το περιβόητο "ρεβεγιόν". Για αυτούς έχουν υπάρξει ποινές μερικών μηνών αργίας και έχουν σχεδόν όλοι επανέλθει στις θέσεις τους. Μας έχει προβληματίσει όμως από την αρχή το γεγονός ότι δεν επετηρείτο στη διάρκεια της αδείας του».

Αυτό επεσήμανε μιλώντας στο «Βήμα» υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη διαφυγή του 57χρονου πρώην μέλους της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού, την Πρωτοχρονιά του 2014, ύστερα από μια «αποχαιρετιστήρια» γιορτή στην Α' Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού με αντιεξουσιαστές, κρατουμένους για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Με την έβδομη άδεια που είχε πάρει - από τον Δεκέμβριο του 2012 - μετέβη στη Θεσσαλονίκη και ύστερα με τη βοήθεια συγγενών του ταξίδεψε στην Αθήνα, όπου χάθηκαν τα ίχνη του.
Για το πρωτοχρονιάτικο «ρεβεγιόν» Ξηρού - «Πυρήνων» έγινε έρευνα των δικαστικών αρχών. Στο πλαίσιο αυτής σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατέθεσαν ότι «ο συγκεκριμένος κρατούμενος επανειλημμένως εξερχόταν της 5ης Πτέρυγας για διαφορετικούς είναι αλήθεια λόγους, πολλές φορές όμως από αυτές με προορισμό την Α' Πτέρυγα. Αυτό τελούσε σε απόλυτη γνώση και έγκριση όχι απλώς μερίδας αλλά του συνόλου των βαθμοφόρων του καταστήματος αρχιφυλάκων και υπαρχιφυλάκων».
Στη συνέχεια μετατέθηκαν τρία μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου των φυλακών, για τους οποίους εκκρεμεί η ποινική διαδικασία. Ο ένας εξ αυτών συνταξιοδοτήθηκε, ενώ ένα άλλο μέλος επέστρεψε σε διευθυντική θέση σε άλλο τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού.
Σε οκτώ σωφρονιστικούς υπαλλήλους επιβλήθηκαν τετράμηνες αργίες και έχουν επιστρέψει στα πόστα τους, ενώ ποινικές διαδικασίες - πέρα από τα μέλη του Συμβουλίου που «διευκόλυναν» με τις λανθασμένες κινήσεις τους τον Χριστόδουλο Ξηρό - εκκρεμούν και για δύο εκτελούντες χρέη αρχιφύλακα.
Λάθη της Αντιτρομοκρατικής

Ωστόσο μια άλλη πτυχή της υπόθεσης απασχολεί ακόμη και σήμερα υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που καταλογίζουν «λάθη στην Αντιτρομοκρατική και όχι μόνο γιατί δεν επιτηρούσε τον Χριστόδουλο Ξηρό στις μετακινήσεις του στη Θεσσαλονίκη αλλά και γιατί αγνοούσε τα τεκταινόμενα στις φυλακές Κορυδαλλού και τις επαφές του με τους "Πυρήνες"».
Μόλις έγινε γνωστή η εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, μέλη των «Πυρήνων» ανήρτησαν κείμενο όπου ανέφεραν ότι «ο αντάρτης πόλης Χριστόδουλος Ξηρός διασχίζει αμετανόητα τη χώρα της ελευθερίας. Μια χώρα μακρινή για εκείνους που λησμόνησαν την επίθεση και λύγισαν από την ελπίδα μιας αλλαγής δίχως να βάλουν τα δικά τους χέρια στη φωτιά».
Στις 21 Ιανουαρίου 2014 αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο βίντεο του 57χρονου φυγά με υβριστικές και απειλητικές αναφορές. Στο βίντεο ο Ξηρός εμφανιζόταν με φόντο τις φωτογραφίες τουΤσε Γκεβάρα, του Γεώργιου Καραϊσκάκη, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Αρη Βελουχιώτηκαι δήλωνε ότι «πήρα για άλλη μία φορά την απόφαση να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν τη ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος».
Λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή του ο Χριστόδουλος Ξηρός αλλά και ο άφαντος τότε Νίκος Μαζιώτης - συνελήφθη το καλοκαίρι του 2014 στο Μοναστηράκι -, η Πόλα Ρούπα και οι δράστες της δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο επικηρύχθηκαν με 4 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η βόμβα στην Ιτέα
Στις 29 Απριλίου 2014 εντοπίστηκε από αστυνομικούς του ΑΤ Ιτέας βόμβα-δέμα με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης που μπορεί, αν εκρήγνυτο, να σκότωνε έξι αστυνομικούς αλλά και πολίτες που ήταν εκείνη την ώρα στο Τμήμα.
Ως αποστολέας εμφανιζόταν η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τρία 24ωρα αργότερα την ευθύνη της επίθεσης - με αφορμή τον θάνατο του Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας - ανέλαβε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», όπου σε προκήρυξή της ανέφερε:«Δυστυχώς για άλλη μία φορά η τύχη μάς γύρισε την πλάτη».  

Στον εκρηκτικό μηχανισμό ανιχνεύθηκε δείγμα DNA του 57χρονου Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος ωστόσο δεν εμφανίστηκε από τότε με νέο χτύπημα - όπως εξάλλου και η «Συνωμοσία» -, παρά τις εξαγγελίες «για εντυπωσιακή επανεμφάνισή της με αλλαγές πρακτικών επιθέσεων».

Άλλ' αντ' άλλων!


«Θα πει την απόλυτη αλήθεια στο λαό ο ΓΑΠ» λέει ο πρόεδρος της Τελεία
Στηρίζει Παπανδρέου ο Απόστολος Γκλέτσος
 Δήλωση στήριξης στο κόμμα που θα ανακοινώσει το απόγευμα του Σαββάτου ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε ο Απόστολος Γκλέτσος, πρόεδρος του κόμματος Τελεία.
Σε δήλωσή του ο Απ.Γκλέτσος χαρακτηρίζει «εξαιρετικά σοβαρή» την απόφαση του Γ.Παπανδρέου και σημειώνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός «γνωρίζοντας ένα απαίσιο παρασκήνιο», «θα πει την απόλυτη αλήθεια στο λαό».

Επέπλεαν σε τηγάνι


Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο «Βήμα» διασωθέντων από την κόλαση της Αδριατικής
Από τη δεύτερη επιχείρηση αερομεταφοράς Ελλήνων που επέβαιναν στο «Norman Atlantic»
 
«Υπήρξε στιγμή που μου πέρασε από το μυαλό ακόμα και να πέσω στη θάλασσα· όσο ψύχραιμος και αν έδειχνα, το ηθικό μου έσπασε. Τότε βρέθηκε δίπλα μου ένα παλικάρι, ο Άλεξ, ιταλός μέλος του πληρώματος. Αυτός έβαλε από την πρώτη ημέρα τη γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά μου σε προτεραιότητα για το ελικόπτερο διάσωσης, αυτός έφερε στον γιο μου μια ειδική στολή όταν κατάλαβε ότι μετά από 24 ώρες επάνω στο πλοίο είχε πάθει πια υποθερμία. Ο ίδιος φορούσε μόνο ένα πουλόβερ με τα διακριτικά του πληρώματος και βοηθούσε όποιον μπορούσε, μας έδινε ό,τι έβρισκε για να ζεσταθούμε. Είναι ένας από τους δικούς μας ήρωες» λέει εμφανώς συγκινημένος στο «Βήμα» ο κ. Λευτέρης Αραμπατζής, επιβάτης του «Norman Atlantic», ο οποίος μόλις μία ώρα πριν από την αλλαγή του χρόνου έφτασε στο σπίτι του στα Ιωάννινα, ύστερα από 72 ώρες στη θάλασσα, προκειμένου να ενωθεί και πάλι με την οικογένειά του.

2/1/15

... Καμαρώστε τον φονιά


Φρίκη προκαλεί η είδηση ότι 60χρονος μπήκε σε μεζονέτα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και σκότωσε με μαχαίρι τον αδελφό του, τη γυναίκα του και τον 12χρονο ανιψιό του. Ο δράστης είχε στην κατοχή του και όπλο το οποίο δεν χρησιμοποίησε. 

Αφίχθει ο 33χρονος φορτωμένος

Τα Ντοκουμέντα



Συνελήφθη, σήμερα (02.01.2015) το πρωί, στο Ηράκλειο, 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, σήμερα (02.01.2014) το πρωί, μετά την άφιξη πλοίου από τον Πειραιά, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε ο 33χρονος, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, σε συνεργασία με άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Και ο Φραγκίσκος παρών

Ταξίαρχος του Αλλοδαπών
Εξ αριστερών με το κοστούμι. Χειρίστηκε εξαιρετικά σπουδαίες υποθέσεις ως νεαρός Αξιωματικός  ο Γιάννης

Ο Αττικάρχης στη βάση του ..

Όπως πάντα
Εκ δεξιών ο Κώστας Μιχαιρίνας, μέρα-νύχτα στη θέση του

Και ο Αρχηγός στη ΓΑΔ

Δίπλα στον Δημήτρη Τσακνάκη, ο Αστυνόμος της Άμεσης Δράσης Κώστας Καβαλινάκης, εκ των αρχαιοτέρων αξιωματικών της μάχιμης υπηρεσίας

Ο υπουργός στο Κέντρο επιχειρήσεων


Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Άμεσης Δράσης κ. Βασίλη Τσίγκο. Με τη στολή της ΔΙΑΣ διακρίνεται ο Αστυνόμος Στρουρνάρας

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, κατά την αλλαγή του έτους, επισκέφθηκαν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, όπου αντήλλαξαν ευχές με το προσωπικό και απηύθυναν μέσω ασυρμάτου εορταστικά μηνύματα προς τους αστυνομικούς οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία.

31/12/14

Ο Ψηλός και ο Γενικός

Κάλαντα

Αστέρι ο Διαμαντόπουλος

Στο Σύνταγμα ο Δ/της Τροχαίας Αθηνών
Εξ αριστερών ο Υπασπιστής του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ
 

Πολύ γούνα Βάιε!


Στον κόμβο της Πλατείας Λευκού Πύργου την 11.00 ώρα, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Βάιος Χονδρός, αντάλλαξε ευχές και προσέφερε δώρα στο αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Στα ορεινά ο Ανδρεουλάκος

Κηφισιά

Ο Ζάγκας στο Αιγάλεω


Ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Δημήτριος Ζάγκας,

Στη Γλυφάδα ο Τσουβάλας

Ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου,

Έπιασε λιμάνι ο Γεωργόπουλος

Ιδού και ο πολυσυζυτημένος [βλέπε Σωματείο Ειδικών Φρουρών] Ταξίαρχος Τσαρδινάκης
Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά,

Στο Λευκό τον Πύργο


Για ευχές [χωρίς αλεξίσφαιρο] ο Βασίλης

Σύνταγμα
 

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Μιχαιρίνα και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχο Δημήτριο Παπαναγιώτου, προσέφεραν σήμερα (31.12.2014) το μεσημέρι, εθιμοτυπικά δώρα σε τροχονόμο, ρυθμιστή κυκλοφορίας στο Σύνταγμα (συμβολή των οδών Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας).

Πολύ χόρτο

Τα Κατασχεμένα
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας Πέλλας, 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Έπιασαν τον μεγαλοξενοδόχο

Τα Κατασχεμένα: Τα κλεμμένα απ' τα Γιάννενα
 
Συνελήφθη, χθες (30-12-2014) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, 43χρονος ημεδαπός, για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων, παράνομη κατοχή πυροτεχνικών ειδών, παράβαση του νόμου περί όπλων, διακεκριμένη περίπτωσης κλοπής και αποδοχή - διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

"Χαϊκάλης gate"!

Πώς η νομική επιστήμη εκ – παιδεύει την πολιτική!

Η υπόθεση «Χαϊκάλης gate» που έλαβε διεθνή δημοσιότητα και έμελλε να «σφραγίσει»
το παρασκήνιο της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, έφερε στο προσκήνιο και πάλι τον δικηγόρο – ποινικολόγοΠαύλο Σαράκη.

Ιδού ο παιδεραστής


Πρόκειται για τον ΜΠΑΤΖΙΑΚΑ Σιδέρη του Σωτηρίου και της Μαρίας ο οποίος γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα.

Συνελήφθη στις 22-12-2014 το απόγευμα στην Κηφισιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, κατ’ εξακολούθηση.

29/12/14

Έτσι κάηκε το Smart



Τι τρέχει με τον Αλβανό πορτιέρη?


Ο νεκρός οδηγός ήταν 35χρονών Αλβανικής καταγωγής και δούλευε πορτιέρης σε νυχτερινά μαγαζιά.

Πήγαινε την 26χρονη φίλη του στο αεροδρόμιο, όταν σημειώθηκε η έκρηξη στο αυτοκίνητό του, το οποίο σύρθηκε για 150 μέτρα μέχρι να σταματήσει, παραδομένο στις φλόγες, στο διαχωριστικό του δρόμου, στην Αττική Οδό στο ύψος του καταστήματος «Κωτσόβολος».

Με 62 κλοπές

Τα Κλεμμένα
 
 
 
Εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, σπείρα που εμπλέκεται σε πλήθος κλοπών –διαρρήξεων και ληστειών σε κατοικίες σε διάφορες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 21 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστεία.

Έπιασαν και τους γονείς του

Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, η ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε βραδινές ώρες της 23-12-2014 σε πολυκατάστημα τροφίμων ( Super Market ) του νησιού και χθες (28-12-2014) συνελήφθη ο δράστης.
Πρόκειται για 36χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε στην οικία των γονιών του, συνελήφθη και εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του. Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι γονείς του, ηλικίας 73 και 68 ετών.