21/3/15

Οι αποφυλακίσεις




Νέα στοιχεία από μάρτυρα - κλειδί για το «Σχέδιο Πυθία»


Ο ανακριτής κ. Δημήτρης Φούκας καλεί τους πρώην υπουργούς κκ Πέτρο Μολυβιάτηκαι Γιάννη Βαληνάκη να καταθέσουν ως μάρτυρες στην υπόθεση διερεύνησης του «Σχεδίου Πυθία», το οποίο έχει καταγραφεί ως απόπειρα δολοφονία κατά του πρώην πρωθυπουργού κ Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες μελετάται και η κλήση του πρώην πρωθυπουργού κ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος περιέχεται επίσης στον κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σκότωσαν την σύζυγο του Γιώργου Ζώη

Η οικογένεια διαθέτει τα μεγαλύτερα εκπαιδευτήρια στην Αργυρούπολη

Στο περιβάλλον της 60χρονης εκπαιδευτικού αναζητούν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών τον άνθρωπο που το πρωί της Παρασκευής της επιτέθηκε στο σπίτι της στη Βούλα και με περισσότερες από 25 μαχαιριές της «πήρε» τη ζωή.  
Το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε στο υπόγειο της πολυτελούς μεζονέτας της οδού Ρόδων λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα από τον σύζυγο της. Ήταν γυμνή από τη μέση και κάτω και έφερε πολλαπλά τραύματα στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα.

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας του Βαγγέλη


   Γράφει η Μαίρη Τζώρα [ΑΠΕ]


Μια άγνωστη πτυχή από την προσωπική ζωή του άτυχου σπουδαστή από το Ρέθυμνο, Βαγγέλη Γιακουμάκη, φέρονται να αποκάλυψαν δύο σπουδαστές, κατά τις πολύωρες καταθέσεις τους στην Ασφάλεια Ιωαννίνων.Οι δύο φίλοι του 20χρονου, αποφάσισαν να μιλήσουν για όλα όσα γνώριζαν, από την στιγμή που ο Βαγγέλης έφυγε από την ζωή και πλέον τα «μυστικά» τους μπορεί να βοηθήσουν στην εξιχνίαση του θρίλερ με την τραγική κατάληξη.

Για απόπειρα στη Λαμία



Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίσθηκε σε βάρος δύο (2) ημεδαπών και συγκεκριμένα, μίας 56χρονης και ενός 27χρονου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, 28χρονου ημεδαπού στη Λαμία. Επιπλέον, κατηγορούνται και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, χθες (20-03-2015) πρώτες πρωινές ώρες, οι δράστες συνεπλάκησαν με τον 28χρονο, με αποτέλεσμα η 56χρονη να τον τραυματίσει με μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Θέλουν την δικογραφία

 

Aίτηση στην Ασφάλεια Ιωαννίνων προκειμένου να χορηγηθούν τα αντίγραφα της δικογραφίας που αφορούν στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, κατατέθηκε σήμερα από το δικηγορικό γραφείο του Δημήτρη Μπούκα που έχει αναλάβει την υπόθεση για λογαριασμό της οικογένειας.

20/3/15

Γονείς: "Να καταδικαστούν οι ένοχοι"


 Με ανακοίνωσή τους ευχαριστούν όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα την πόλη των Ιωαννίνων για την στήριξη και...
την απλόχερη συμπαράσταση αυτές τις δύσκολες ώρες αγωνίας και θλίψης και ζητούν το σεβασμό της μνήμης του Βαγγέλη αλλά και την επιθυμία τους να διατηρήσουν την σιωπή τους τις πρώτες μέρες του πένθους.

Ολόκληρη η δήλωση των δυο γονιών έχει ως εξής:
Ρέθυμνο 20/03/2015
Αισθανόμαστε την υποχρέωση παρόλο το βαρύ μας πένθος και την οδύνη από τον άδικο χαμό του Βαγγέλη μας, να ευχαριστήσουμε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα την πόλη των Ιωαννίνων για την στήριξη και την απλόχερη συμπαράσταση αυτές τις δύσκολες ώρες αγωνίας και θλίψης.
Ο Βαγγέλης δεν είναι πια μόνο δικό μας παιδί.  Έγινε παιδί όλων σας.
Ο άδικος χαμός του παιδιού μας και ο πόνος δεν πρέπει να μας επιτρέψουν να αγνοήσουμε την τεράστια ευθύνη όλων μας αυτή την ώρα, απέναντι σε οποιαδήποτε φαινόμενα βίας, ψυχικής ή σωματικής.\
Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και Δικαιοσύνη ότι θα κάνουν το καθήκον τους καταδικάζοντας τους ενόχους και δικαιώνοντας τους αθώους.

Για καναρίνια ...

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/20032015gadthnark1.JPG

 Tα Ντοκουμέντα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/20032015gadthnark2.JPG
Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, 39χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων περί Εξαρτησιογόνων ουσιών, περί Όπλων και περί Ραδιοσταθμών.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (19-03-2015), στην περιοχή της Τούμπας, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 39χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Οι δηλώσεις Σφακιανάκη


Βρήκαν βίντεο!



Βίντεο και νέα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για εκβίαση του Βαγγέλη Γιακουμάκη
Αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνα στην περιοχή που βρέθηκε η σορός του σπουδαστή την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015.


Ένα νέο βίντεο από τη Γαλακτοκομική Σχολή που δείχνει την «πίεση» την οποία δεχόταν ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης από συμφοιτητές του εξετάζουν τις τελευταίες ώρες τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Στη συνέχεια θα το αποστείλουν στην Ασφάλεια Ιωαννίνων που διεξάγει τη σχετική έρευνα για τις συνθήκες εξαφάνισης και θανάτου του 20χρονου σπουδαστή.

Το βίντεο αυτό φέρεται να παρουσίασε τις τελευταίες ώρες ο ιδιωτικός αστυνομικός κ. Γιώργος Τσούκαλης που συμμετέχει στην έρευνα και ο οποίος είχε σχετική συνάντηση το πρωί της Παρασκευής με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννη Πανούση.

Εντόπισαν και τους "3"


http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/20032015_dhe002.jpg





Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκε υπόθεση που αφορούσε δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω του διαδικτύου καθώς και δημόσια πρόκληση και διέγερση σε εκτέλεση πλημμελημάτων και κακουργημάτων, η οποία τελούνταν από μίσος , κατά τρόπο που εξέθετε σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη.
Επίσης, στις πράξεις που εξιχνιάστηκαν περιλαμβάνονται και η ανάρτηση δημοσιεύσεων και σχολίων, σε ιστολόγιο του διαδικτύου, με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο για τη μνήμη 20χρονου ημεδαπού, ο οποίος εντοπίστηκε την 15-03-2015 νεκρός στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 50, 28 και 25 ετών, για τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της δημόσιας πρόκλησης και διέγερσης σε εκτέλεση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που τελείται από μίσος, μέσω διαδικτύου, ενώ ο 50χρονος κατηγορείται επίσης και για απείθεια.

Καπνός με φούντες

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθη χθες (19.03.2015) στη Σίφνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου και του Αστυνομικού Σταθμού Σίφνου, ένας 46χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή αδασμολόγητου καπνού και ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση, καθώς και για οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης ναρκωτικών ουσιών, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες έρευνες στο σπίτι και την επιχείρηση κατηγορουμένου, όπου παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Βρήκαν το κορίτσι


Ειδικότερα, στις 17/03/2015, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής, ότι οι γονείς ανήλικης αλλοδαπής που διαμένουν μόνιμα στη χώρα, δήλωσαν την εξαφάνισή της, παραθέτοντας προς αξιολόγηση το στοιχείο της κατοχής λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ΟΠΚΕ σάρωσε στην Ομόνοια

Τα Ντοκουμέντα

ΣYNEΛHΦΘH AΠO ANΔPEΣ THΣ OΠKE ΣYNTAΓMATOΣ AΛΛOΔAΠOΣ AΠO TO MΠANΓKΛANTEΣ O OΠOIOΣ TO TEΛEYTAIO XPONIKO ΔIAΣTHMA TPOΦOΔOTOYΣE ME MEΓAΛEΣ ΠOΣOTHTEΣ AKATEPΓAΣTHΣ INΔIKHΣ KANNABHΣ THN ΠEPIOXH THΣ OMONOIAΣ.

Φορτηγό σκότωσε 2 γυναίκες



Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε δυο γυναίκες στο Αιγάλεω



Μια 75χρονη και μια 69χρονη έχασαν τη ζωή τους στις 09.00 την Πέμπτη, όταν παρασύρθηκαν από φορτηγό που οδηγούσε 48χρονος στη διασταύρωση της Ιεράς Οδού με την οδό Προύσης στο Αιγάλεω.

Τα ρίχνει αλλού ο Πανούσης



Απάντηση στα κόμματα της Αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν την πολτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για τη στάση της απέναντι στα πρόσφατα μικροεπεισόδια στα Εξάρχεια, αλλά και σε όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της κατάληψης της Νομικής Σχολής δίνει με δήλωση του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Όπως λέει οι πρόσφατες ανακοινώσεις και αιτιάσεις των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε μία σειρά θεμάτων, που απασχολούν τον πολιτικό και κοινωνικό βίο, επί σειρά ετών, όπως οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, η πλατεία των Εξαρχείων, η φρούρηση γραφείων κομμάτων και πολιτικών προσώπων, επιβεβαιώνουν για άλλη μία φορά την προσήλωσή τους στο δόγμα «μηδενική ανοχή».

Εδώ ο κόσμος καίγεται με Γιακουμάκη

Και ο δήμαρχος ασχολείται με τους οίκους ανοχής

Η Δημοτική Αρχή δεν συναινεί στη λειτουργία οίκου ανοχής στα Καρδαμίτσια. Αυτή ήταν η ξεκάθαρη θέση του Δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα, που τοποθετήθηκε στο θέμα, καθώς εκκρεμεί στην Γνωμοδοτική Επιτροπή του Νόμου 2734/99 αίτηση για την έκδοση άδειας λειτουργίας Οίκου ανοχής στην περιοχή των Καρδαμιτσίων.
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν κάτοικοι της περιοχής ενώ δόθηκε ο λόγος και στην Γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων, Ευανθία Ντάικου για να εκθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τη θέση των κατοίκων.

Φασαριόζοι και μέθυσοι


Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.Η ομάδα των νεαρών από την Κρήτη όχι μόνο βασάνιζε τον Βαγγέλη, αλλά τραβούσε σε βίντεο και φωτογραφίες τα «κατορθώματά» της απειλώντας ότι θα τα δώσει στη δημοσιότητα.Το σοκαριστικό αυτό υλικό, στο οποίο απεικονίζονται οι Κρητικοί να κάνουν άγριο bullying στον άτυχο φοιτητή, βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Έρχονται τα εργαστηριακά


Μάλλον την προσεχή Δευτέρα 23 Μαρτίου, θα εξαχθούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, που αναμένεται να φωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρός σε απόσταση αναπνοής από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ο αδικοχαμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Βρήκαν τους υβριστές



 Δυο δράστες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Μυτιλήνη ήταν τα πρόσωπα πίσω από τα υβριστικά σχόλια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Για αρπαγή ανηλίκου ο δραπέτης


Χθες (19.03.2015) το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς συνέλαβαν 46χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για απόδραση κρατουμένου καθώς και γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, ο 46χρονος ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης έξι (6) ετών και δύο (2) μηνών για αρπαγή ανηλίκου, στις Αγροτικές Φυλακές Αγιάς, αναζητούνταν από τις Αρχές καθώς είχε παραβιάσει, από το 2001, άδεια που του είχε χορηγηθεί.

Mαχαιριές


Συνελήφθησαν σήμερα (19-3-2015), το πρωί, στη Ροδοδάφνη Αιγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 49χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Ειδικότερα σήμερα το πρωί, στη Ροδοδάφνη Αιγίου, ο 49χρονος εισήλθε σε κατάστημα που διατηρεί ο 56χρονος και διαπληκτίστηκε μαζί του, για οικονομικές διαφορές.

19/3/15

Τους έλουσε κρύος ιδρώτας

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, επιστρατεύτηκε από τον επιχειρηματία που έχασε γούνες αξίας 1,5 εκατ. €, πολύ πριν αποκαλυφθούν οι ένοχοι
Σπείρα που έκανε ληστείες και κλοπές σε βάρος εταιρειών εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν πέντε ομογενείς από το Καζακστάν και τη Γεωργία, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, για τις ληστείες χρησιμοποιούσαν οχήματα που προσομοίαζαν με αστυνομικά και φορούσαν στολές αστυνομικών.

Εξιχνιάσθηκαν μέχρι στιγμής μία ληστεία σε βάρος οδηγού φορτηγού, το οποίο αφαίρεσαν ολόκληρο μαζί με το εμπόρευμα που μετέφερε (γουναρικά) αξίας 8.000.000 ευρώ και δύο κλοπές, ενώ κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 311 γούνες, 4 πιστόλια, 429 φυσίγγια και 13.245 ευρώ.

Ειδικότερα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση ευρείας κλίμακας, στις περιοχές του Ασπρόπυργου, του Μενιδίου  και της Κατερίνης Πιερίας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν τα πέντε μέλη της σπείρας, ομογενείς από το Καζακστάν και τη Γεωργία ηλικίας 30, 37, 39, 43 και 45 ετών.

Έδωσαν πτυχία

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/19032015_sxoli009.jpg

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα (19.03.2015) το μεσημέρι, απένειμαν τα Μεταπτυχιακά Διπλώματα στους τριάντα τρεις (33) ευδοκίμως αποφοιτήσαντες σπουδαστές της 18ης εκπαιδευτικής σειράς, της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.
Στους σπουδαστές περιλαμβάνονται ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Κυπριακής Αστυνομίας και Πολιτικοί Υπάλληλοι Υπουργείων και Υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Toύρκος σε ριφιφί


Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση διάρρηξης - κλοπής σε Αυτόματο Τραπεζικό Μηχάνημα, η οποία είχε γίνει την 6.8.2014, με τη μέθοδο του «ριφιφί» , στη Νέα Κίο Αργολίδας.
Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται συνολικά τέσσερα (4) άτομα, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 62 και 29 ετών αντίστοιχα, καθώς και δύο (2) αλλοδαποί, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 60χρονος υπήκοος Τουρκίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε χθες (18.3.2015) το πρωί, στον Βύρωνα Αττικής, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση , όπου συνελήφθη ο 62χρονος για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και του τελωνειακού κώδικα, καθώς και για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Με Πακιστανικά κινητά στις φυλακές


Συνελήφθησαν χθες (18-03-2015) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 32, 29 και 28 ετών για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και απόπειρα εισαγωγής κινητών τηλεφώνων με τα παρελκόμενά τους στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, οι τρεις δράστες εντοπίστηκαν να κατέχουν μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, την οποία, όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα, προόριζαν να εισαγάγουν στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, εκσφενδονίζοντάς την, πάνω από την εξωτερική περίφραξή του, στον προαύλιο χώρο.

... Oρφανό το Χιώτικο χασίς

Το βουνίσιο

Στo πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας καταπολέμησης της διάδοσης και χρήσης των ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου, εντόπισαν την 12-03-2015 το μεσημέρι, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, κρυμμένες σε δύσβατη ορεινή περιοχή στη Χίο.

Περιμένουν DNA


Κρίσιμη η επόμενη Δευτέρα με πιθανότητα πλέον να δοθεί επιτέλους απάντηση στα τεράστια ερωτηματικά που σχετίζονται με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο νεαρός φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης βρέθηκε νεκρός σχεδόν 40 μέρες μετά την εξαφάνισή του. Τεράστια σημασία έχει το εάν θα βρεθεί και άλλο γενετικό υλικό τόσο στο μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στη σορό του άτυχου νέου, όσο και στα ρούχα του.
«Είναι αυτονόητο πως όσο απομακρυνόμαστε από το χρόνο του θανάτου τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο ωστόσο θα κάνουμε το καλύτερο. Από τη Δευτέρα θα έχουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και αιματολογικών εξετάσεων αλλά και τα αποτελέσματα DNA από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας», σημειώσει ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης [φωτο] και προσθέτοντας ότι οι δυσκολίες σε κάθε περίπτωση είναι πολλές: «Γεγονός πάντως είναι ότι η έκθεση του πτώματος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και δεδομένων των άσχημων καιρικών συνθηκών μάλλον θα δυσκολέψουν κάπως τα πράγματα», θα σημειώσει.

Ξεσκέπασε τους ... γουναράδες

Ο Γιώργος Τσούκαλης, παράλληλα με την εξαφάνιση Γιακουμάκη έφερε σε πέρας και τη ληστεία με γούνες με λεία 1,5 εκατ. €. Η αστυνομία σήμερα έχει στα χέρια της τους δράστες
Φόρεσαν κουκούλα και πέρασαν χειροπέδες στον οδηγό – Η άξια του εμπορεύματος ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ – Μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των θρασύτατων ληστών.
Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τις 7:00΄ το πρωί στις 24 Οκτωβρίου, στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.
Ο οδηγός της νταλίκας είχε ξεκινήσει από Κρήτη και πήγαινε Καστοριά. Στο ύψος των Οινοφύτων τον προσπέρασε ένα τζιπ και με αναμμένο φάρο, όπως αυτό της αστυνομίας, του έκαναν νόημα να σταματήσει.

Ρωσίδα στην εκτέλεση?


Μια «Ρωσίδα» για την εκτέλεση στη Φθιώτιδα

Επιστολές των «Πυρήνων» για τη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού
Μια «Ρωσίδα» για την εκτέλεση στη Φθιώτιδα

Ενα απόσπασμα από μια δικογραφία που είχε σχηματίσει το 2011 η ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση των 217 νονών της νύχτας καθοδηγεί τις έρευνες των διωκτικών αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της προ ενός μηνός εν ψυχρώ δολοφονίας του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη. Στη δικογραφία αυτή υπάρχουν αναφορές στο «ψευδώνυμο» αλλοδαπού ποινικού που θεωρείται βασικός ύποπτος για «σύμπραξη» στη δολοφονία του 43χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου. Αυτός παρουσιάζεται ως «εντολοδόχος» της ελληνικής μαφίας σε συμβόλαια θανάτου.

Τα έκαναν μούσκεμα στις έρευνες

Τρέχουν να μαζέψουν το πλήθος
sxoli2

sxoli3
sxoli4
sxoli5
sxoli6
sxoli7

Καλό τους ταξίδι!



Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι 1.764 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, τον μήνα Φεβρουάριο.

Αποκάλυψαν τους ληστές


Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ληστεία σε βάρος 58χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα στις (15-2-2015),στην Πάτρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία και ευρήματα που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό έργο, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα πλήρη στοιχεία δύο ανδρών ημεδαπών, ηλικίας 24 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων και ενός ακόμη συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ξαναβαπτίζουν τον "Αστυνομικό της γειτονιάς"

Μέχρι να τον αποσύρουν σιωπηρά

Ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς», από την προσεχή Δευτέρα (23-03-2015) , θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες, σε (22) γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Η εφαρμογή του θεσμού πραγματοποιείται στο πλαίσιο πιλοτικού επανασχεδιασμού, με βάση τις κεντρικές κατευθύνσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη νέα αντεγκληματική πολιτική.
Η βασική φιλοσοφία του θεσμού, που εντάσσεται στο μοντέλο της κοινοτικής αστυνόμευσης, περιλαμβάνει σειρά δράσεων προληπτικού και αποτρεπτικού κυρίως χαρακτήρα, για την προστασία και την εξυπηρέτηση των κατοίκων στις γειτονιές της πόλης.

Με ηρωίνη στο Δενδροπόταμο

Ta Nτοκουμέντα

Σπείρα διακινητών ναρκωτικών ουσιών εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Δενδροποτάμου.
Για την υπόθεση, συνελήφθησαν βραδινές ώρες της (18-03-2015), έξι (6) ημεδαποί , ηλικίας 23 έως 45 ετών (3 άντρες – 3 γυναίκες ), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Συμμορίας», παράβαση του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών» και Νόμου «Περί όπλων».

18/3/15

Tέρας 67 ετών

 
 


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότηταςκαι φωτογραφίες 67χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 12-03-2015, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης του 1ου Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης για «Αποπλάνηση παιδιών κατ’ εξακολούθηση».