17/10/15

Η ΔΕΛΤΑ δεν είχε επικεφαλής:

Δήλωση Τόσκα


Δημοσιογράφος: Τώρα κ. Υπουργέ, υπήρχε και ένα άλλο θέμα της αρμοδιότητας σας, το οποίο δίπλα στα πολύ σοβαρά και σημαντικά που μας αναπτύξατε, κέρδισε αρκετό μερίδιο δημοσιότητας. Έχει να κάνει με την απόφαση σας να διαλυθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ και να ενταχθεί ως επικουρική δύναμη σε άλλους αστυνομικούς σχηματισμούς. Γιατί έγινε αυτό;
Αναπληρωτής Υπουργός: Δύο ήταν οι λόγοι που διαλύθηκαν αυτές οι ομάδες ΔΕΛΤΑ. Θέμα δημοκρατικού ελέγχου και θέμα αποτελεσματικότητας.
Δεν μπορεί να υπάρχει αστυνομική δύναμη η οποία να μην έχει επικεφαλής. Επίτηδες να μην έχει επικεφαλής, για να μην βρίσκεται και ο υπεύθυνος, η οποία να κρύβει διακριτικά στη στολή, η οποία να κρύβει αριθμούς μοτοσυκλετών και να ενεργεί έτσι. Δεν μπορεί να υπάρξει συντεταγμένο κράτος, με πονηρές, εντός ή εκτός εισαγωγικών, πρακτικές.
Δεύτερον, το κύριο βάρος αυτή τη στιγμή και οι ανάγκες της κοινωνίας μας δεν είναι η καταστολή. Είναι η αστυνόμευση στις γειτονιές και κύρια στις γειτονιές με τα περισσότερα προβλήματα, στις φτωχές περιοχές, στις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα με διάφορες ομάδες, που έχουν παραβατική συμπεριφορά. Άρα από αυτές τις ομάδες ΔΕΛΤΑ, το 1/3 πήγε στις μονάδες αποκατάστασης της τάξης αλλά θα είναι συντεταγμένο με επικεφαλής και για συγκεκριμένες δουλειές- αποστολές και τα άλλα 2/3 πήγαν στην αστυνόμευση. Ενισχύουμε την αστυνόμευση και ενισχύουμε και τον έλεγχο. Και αυτοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους πάρθηκε αυτή η απόφαση.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας έδωσε συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6- 105,8 της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στη διάρκεια της πρωινής εκπομπής “Πολιτικά Παραλειπόμενα” και στους δημοσιογράφους Αλφόνσο Βιτάλη και Νότη Ανανιάδη.
Παρατίθενται η ηχογράφηση και το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης:

Δημοσιογράφος: Πάμε στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον κ. Νίκο Τόσκα, ο οποίος είναι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Κύριε Τόσκα, καλή σας μέρα.
Αναπληρωτής Υπουργός: Καλημέρα κ. Βιτάλη, καλημέρα κ. Ανανιάδη και στους ακροατές σας.

... Ασφάκα που τον έφαγε

Ta Κατασχεμένα

Αλλοδαπός διακινητής ναρκωτικών, οι οποίος κατείχε και εμπορεύονταν ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, χρησιμοποιώντας το σπίτι του και υπαίθριους χώρους ως κρύπτες ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη ύστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για 28χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη χθες (16-10-2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών και Τελωνειακού Κώδικα.
Αναλυτικότερα, στην κατοχή και στο σπίτι του συλληφθέντα στην Ασφάκα Ιωαννίνων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

16/10/15

Του έβαλαν βέρες ...

Τα Ντοκουμέντα


Η συστηματική και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, οδήγησε στη σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 29 και 39 ετών στη Νάουσα, για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες (15-10-2015) το απόγευμα σε αιφνιδιαστικό έλεγχο της οικίας που διέμεναν, εντοπίστηκε σε χώρο που είχαν διαμορφώσει κατάλληλα, υδροπονική καλλιέργεια με 17 δενδρύλλια κάνναβης αποτελούμενη από:

Υποχρέωσαν Μολδαβή σε άμβλωση

Βραχιολάκια σε προαγωγούς


Ο Φώτης Γραικούσης, Διοικητής στο Οργανωμένο Έγκλημα και παλιά στελεχάρα της Αντιτρομοκρατικής [βλέπε την υπόθεση του αιώνα, "17 Νοέμβρη"]

Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματικής ομάδας σωματεμπορίας και μαστροπείας αλλοδαπών γυναικών.
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας 28χρονης υπηκόου Μολδαβίας, αποκαλύφθηκε η δράση της οργάνωσης και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της. Όπως εξακριβώθηκε, από τον Δεκέμβριο του 2014, εντόπιζαν τα θύματα τους στη Μολδαβία και εκμεταλλευόμενοι την δεινή τους οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας, για να εργασθούν νόμιμα με μεγάλες οικονομικές απολαβές, αποσπούσαν τη συναίνεση τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια, με τη χρήση σωματικής βίας και απειλών, κατά των ιδίων και των οικογενειών τους, καθώς και με το πρόσχημα ύπαρξης χρέους προς τους ίδιους, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται για λογαριασμό τους και υπό την επιτήρηση τους, σε οίκους ανοχής, παρακρατώντας το σύνολο των εισπράξεών τους.

Φάντης μπαστούνι στην Κατεχάκη!

Τον πήραν μυρωδιά?
Ελέγχονται ως ανακριβείς οι πληροφορίες πως "πράκτορας" της Αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα, εισχώρησε χθες στην συνέντευξη τύπου για να "καρακολέψει" τα μηχανήματα ταυτοποίησης προσφύγων που είναι προσφορά της Γερμανικής κυβέρνησης. Τους ανησύχησε το γεγονός πως ο συγκεκριμένος "μπροστινός" εμφανίζεται κάπου-κάπου  σε εκδηλώσεις στον κήπο της Αμερικανικής πρεσβείας. Ξέρει αυτός, "θεσμικός ή μη"!

Φόνος για την κατσίκα του κοπαδιού


Εξιχνιάσθηκε μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 59χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος την 5-10-2015 σε δασική περιοχή στον Ασπρόπυργο. Το θύμα είχε αναχωρήσει από την οικία του, με το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό του, το μεσημέρι της 4-10-2015, για ορεινή περιοχή του Ασπροπύργου, προκειμένου να κόψει ξύλα, παίρνοντας μαζί του και την καραμπίνα του. Πρώτες πρωινές ώρες της 5-10-2015, βρέθηκε στην προαναφερόμενη περιοχή θανάσιμα τραυματισμένος, με τραύματα που προκλήθηκαν από βολίδες πυροβόλου κυνηγετικού όπλου και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ήταν η αιτία θανάτου.

Τσιγγανοληστείες ...


Tα Ντοκουμέντα


Εξαρθρώθηκε  η δράση συμμορίας μετά τη συγκρότηση ειδικής ομάδας και πολύμηνη έρευνα να την εξαρθρώσει της. Τα μέλη της παραπάνω ομάδας διέπρατταν ληστείες, κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Δρούσαν οργανωμένα, μεθοδικά, με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένο τρόπο δράσης.
Συγκεκριμένα τα μέλη της ομάδας, τα οποία κατοικούν στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα κινούντο σε διάφορες περιοχές της Αττικής αναζητώντας θύματα για τις πράξεις τους. Κινούντο σε λαϊκές αγορές και Σούπερ μάρκετ και εντόπιζαν τα θύματά τους, όταν αυτά τελείωναν τις αγορές τους και επέστρεφαν στις οικίες τους. Τις Κυριακές εντόπιζαν άτομα τα οποία επέστρεφαν στις οικίες τους από τις εκκλησίες. Τα θύματά τους είναι άτομα μεγάλης ηλικίας, στην πλειοψηφία τους από 80 έως και άνω των 90 ετών, πολλές φορές με προβλήματα υγείας και κίνησης.

Όλα γκούτ


1ο πλάνο ο Φιπιππάκος

Τι την θέλεις την Ζαχαρούλα που τραβά όλο το λούκι!
Ο φακός δεν ήταν ευρυγώνιος ...

Οι συσκευές ταυτοποίησης



Η γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία ενίσχυσε την ΕΛ.ΑΣ με δώδεκα (12) συνολικά συστήματα ταυτοποίησης Εurodac, τα οποία μέσα στις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν στα νησιά του Βορειοανατολικού και Ανατολικού Αιγαίου όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές.

Φυτεία μαμούθ από το ΣΔΟΕ στο Μαρτίνο

Κατάσχεση 1.680 δενδρυλλίων κάνναβης






Πρωϊνές ώρες της 15/10/2015 επιχειρησιακές ομάδες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής - Αιγαίου, συνεπικουρούμενες από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Α.Λ.Σ./ΕΛΑΚΤ εισέβαλαν σε πρώην κτηνοτροφική μονάδα έκτασης 840 τ.μ., στο χωριό Μαρτίνο - θέση Ζάστανος του Ν. Φθιώτιδας, όπου και ανακάλυψαν μια πλήρως εξοπλισμένη και σε πλήρη λειτουργία εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας εμπλουτισμένης κάνναβης (skunk), εντός της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.680 δενδρύλλια μερικής και πλήρους ωρίμανσης ύψους από 0,50 έως και 1,50 μέτρων,

... Κοντός ο Γερμανός πρέσβης

Τελετή παράδοσης εξοπλισμού ταυτοποίησης προσφύγων-μεταναστών Eurodac

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας παρέλαβε σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, από τον Πρεσβευτή της Γερμανίας Peter Schoofτον εξοπλισμό ταυτοποίησης προσφύγων-μεταναστών Eurodac .
Στη διάρκεια της σχετικής επίσημης τελετής στο Υπουργείο, παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας ΤάξηςΔημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, καθώς και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ΑντιστράτηγοςΔημήτρης Τσακνάκης, ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νότιας Ελλάδας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, η προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της ΕΛ.ΑΣ, υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ανώτατοι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ.

Για ανθρωποκτονία ο Αλβανός


Συνελήφθη χθες (15-10-2015) το μεσημέρι στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 51χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία της «Interpol» Αλβανίας, προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης 17 ετών για ανθρωποκτονία και για παράνομη κατασκευή και κατοχή στρατιωτικών όπλων και πυρομαχικών.

15/10/15

Παρεμβάσεις ...



Ψάχνουν παρεμβολή «φιλανθρωπικών παραγόντων» στη δίκη για το «Noor 1»


Το ενδεχόμενο απόπειρας προσέγγισης της προέδρου του δικαστηρίου που θα εκδίκαζε την υπόθεση του «Noor 1» από ιδιώτες «εκκλησιαστικούς παράγοντες» ερευνούν τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές. Η δικαστική λειτουργός αποχώρησε λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης, επικαλούμενη «περιστασιακά προβλήματα υγείας» και έχει ακολουθήσει έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση της επιλογής της -με το δεδομένο της εντιμότητάς της- και για άλλες παραμέτρους της υπόθεσης.

Η παρουσίαση


Κροάτες χασισοκαλλιεργητές

Τα Ντοκουμέντα




Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας σε κατάστημα στο Ναύπλιο Αργολίδας, αποτελούμενη από (1.224) δενδρύλλια κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (14.10.2015) το απόγευμα, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου , δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Κροατίας, ηλικίας 33 και 39 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Εδώ Μυτιλήνη


Σαν τα καπνά

Αποδείξεις

Τα Ντοκουμέντα




Εξαρθρώθηκε, χθες (15-10-2015) το βράδυ, μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στο νησί της Λέσβου.
Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, δύο (2) μέλη της και ένας (1) ακόμη συνεργός του κυκλώματος.
Πρόκειται για τέσσερις (4) ημεδαπούς, ηλικίας 42, 41, 53 και 29 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Aποκαθιστούμε την αλήθεια για τον Νίκο Πατέρα



Σχετικά με τα όσα αφορούν στο πρόσωπό σας και αναφέρθηκαν στο ιστολόγιο μας, στο οποίο δημοσιεύθηκαν τα από 10/03/2011, 12/03/2011, 12/03/2011, 12/03/2011, 15/03/2011, 10/02/2012 και 19/11/2012 επτά (7) άρθρα:
Αναγνωρίζουμε ότι υπήρξαν οξύτατα, και κατανοούμε απόλυτα ότι σας έθιξαν σε προσωπικό επίπεδο.
Οι χαρακτηρισμοί που αναφέρονται σε αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τόσο όσον αφορά στην ακεραιότητα του χαρακτήρα σας, στην ηθική σας υπόσταση, στην προσωπικότητά σας εν γένει, και στην επιχειρηματική σας δράση, όσο και στα επιμέρους σημεία τους. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε ηθική μας υποχρέωση να αποκαθηλωθούν.
Αναγνωρίζουμε ότι υπήρξε παραπληροφόρηση σχετικά με τα αναγραφόμενα γεγονότα.
Θα θέλαμε, τέλος, να δηλώσουμε ότι, παρά το οξύ, υπερβολικό και σε συγκεκριμένα σημεία -ενδεχόμενα και σίγουρα ακούσια- προσβλητικό ύφος των ύπερθεν αναφερόμενων άρθρων, και ορισμένων ακραίων χαρακτηρισμών, σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την πρόθεση να σας προσβάλλουμε, να σας θίξουμε, να σας απαξιώσουμε ή να πλήξουμε την τιμή, την υπόληψη, και την προσωπικότητά σας.
Αντιθέτως, με την παρούσα ανάρτηση, προς αποφυγήν παρεξηγήσεως των προθέσεων του «crimesonair.blogspot.gr», και αποκατάστασης της αλήθειας, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε για την εκτίμηση και τον σεβασμό μας προς το πρόσωπό σας.


Crimesonair

'Ενας Δράκος στην ΕΛ.ΑΣ

Αλλά όχι Γιάνκος ...



Από την 1 έως 3 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ξάνθης, η ετήσια καθιερωμένη συνάντηση του Δικτύου ‘’Europe Direct‘’, υπό το συντονισμό και τη διοργάνωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Το δίκτυο Europe Direct, μέσω των 17 Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης που καλύπτουν γεωγραφικά 11 ελληνικές περιφέρειες, αποτελεί ένα βασικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για την ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με τις προτεραιότητες της ΕΕ σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Πολύ σημαντικός τομέας παρέμβασης αυτών των προτεραιοτήτων, αποτελεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση όσον αφορά τις παρεμβάσεις των Ταμείων Αλληλεγγύης που στηρίζουν δράσεις σχετικές με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας αλλά και την προστασία των εξωτερικών μας συνόρων.

Επενδύοντας ...


Η Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, ως Υπεύθυνη Αρχή για τη διαχείριση των Ταμείων Εξωτερικών Συνόρων και Επιστροφής στο πλαίσιο της δημοσιονομικής περιόδου 2007-2013 και του προγράμματος «Αλληλεγγύη στη διαχείριση μεταναστευτικών ροών» (SOLID) και ταυτόχρονα ως Εντεταλμένη Αρχή για τη διαχείριση των Ταμείων Εσωτερικής Ασφάλειας και Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, συμμετείχε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα «Επενδύοντας σε μια ανοιχτή και ασφαλή Ευρώπη». Το ανωτέρω συνέδριο διεξήχθη στις Βρυξέλλες την 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2015.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, δόθηκε έμφαση στο ρόλο των Ταμείων του τομέα Εσωτερικών Υποθέσεων, Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) και Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) και πραγματοποιήθηκε εκτενής αναφορά στο σημερινό πολιτικό πλαίσιο του τομέα της μετανάστευσης και της εσωτερικής ασφάλειας.

14/10/15

Στο 41ο λεπτό το ... λάθος!


Γκάφα ολκής από Τόσκα

 "Μονοπώλιο στη βία έχει μόνο η αστυνομία"
Υπουργός: Το πρόβλημα συνεχίζεται. Το πρώτο, αναφέρομαι στη Χρυσή Αυγή και αναφέρομαι κύρια, σε ακροδεξιές ομάδες που υιοθετούνται από κάποιες άλλες ομάδες και προσπαθούν να δείξουν ότι υποκαθιστούν τα Σώματα ασφαλείας και ότι προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη. Ευθύνη για την αποκατάσταση της τάξης ή για τη διατήρηση της τάξης έχουν μόνο τα Σώματα Ασφαλείας και για να χρησιμοποιήσω έτσι κι έναν όρο του KarlSchmidt «το μονοπώλιο της βίας σε ένα Κράτος το έχει η Αστυνομία και ο Στρατός και κανένας άλλος».
Δημοσιογράφος : Αυτό το υιοθετείτε;
Υπουργός: Γιατί εσείς υιοθετείτε κάτι άλλο; Εγώ είπα τη φράση κάποιου φιλοσόφου.

Η κατάθεση του Αξ/κου για το Noor1

Εκ των αλλοδαπών κατηγορουμένων ...
Η Εισαγγελέας κ.Τρούπη απέρριψε όλες τις ενστάσεις που έγιναν και πρώτος για να καταθέσει κλήθηκε ο Κωνσταντίνος Αγαπάκης, αξιωματικός του λιμενικού σώματος ο οποίος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο που δρούσαν οι κατηγορούμενοι και τα δρομολόγια των... ύποπτων αυτοκινήτων. Αίσθηση προκάλεσε μεταξύ άλλων η εκτίμησή του ότι οι δύο τόνοι ηρωίνης θα γίνονταν πέντε όταν θα έβγαινε στην αγορά, καθώς θα νοθευόταν. 
Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα όσων είπε ο Κωνσταντίνος Αγαπάκης:
«Είμαι αξιωματικός και υπηρετώ στο λιμενικό σώμα Πειραιά. Είχαμε πληροφορίες για ένα σπίτι στη Φιλοθέη, ότι είναι στέκι εγκληματικής οργάνωσης, διακίνησης ναρκωτικών, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η πληροφορία ήρθε στην υπηρεσία μας τον Ιούνιο του 2014, λίγο πριν από τις συλλήψεις. Συστήθηκε μία μικρή ομάδα παρακολούθησης, από στελέχη της δίωξης ναρκωτικών και της δίκης ασφάλειας του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά για να διερευνήσουμε την πληροφορία.

Στη Νέα Έφεσο

Τα Ναρκωτικά


Η στοχευμένη και αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 57χρονου ημεδαπού, για κατοχή σημαντικής ποσότητας κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες (13-10-2015) το μεσημέρι στην Νέα Έφεσο Πιερίας εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος στην οικία του και σε έλεγχο που διενεργήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 2 συσκευασίες που περιείχαν 68,4 γραμμάρια κάνναβης.

Κακό λογισμικό σε 3η έκδοση

Ο Υποστράτηγος Μάνος Σφακιανάκης

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες για την επανεμφάνιση του κακόβουλου λογισμικού «CryptoWall» στη χώρα μας.
Το συγκεκριμένο λογισμικό, που αποτελεί εξέλιξη του γνωστού κακόβουλου λογισμικού «Cryptolocker», συγκαταλέγεται στις ψηφιακές απειλές τύπου Crypto-Malware, ενώ μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος.
Ειδικότερα, το κακόβουλο λογισμικό εξαπλώνεται – μεταδίδεται όταν επισκεπτόμαστε επισφαλείς ή «μολυσμένες» ιστοσελίδες, εμφανιζόμενο ως δήθεν νόμιμη ενημέρωση δημοφιλών εφαρμογών. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, το «CryptoWall» εξαπλώνεται μέσω «μολυσμένων» μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Πιο συγκεκριμένα, μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, το κακόβουλο αυτό λογισμικό, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, «κλειδώνει» όλα τα ψηφιακά αρχεία και τα δεδομένα (διαφόρων τύπων αρχείων, ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, κ.λπ.), που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει «μολυνθεί» από τον ιό, ενώ για να «ξεκλειδωθούν» τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό (ransom), διότι σε διαφορετική περίπτωση καθίστανται απροσπέλαστα για το χρήστη τους.

Τα γέννησε η Βραζιλιάνα

Τα 37 αυγά

Συνελήφθη στις 11-10-2015 το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», μία 38χρονη υπήκοος Βραζιλίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν την ανωτέρω, η οποία αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενη από το Σάο Πάολο Βραζιλίας, μέσω Αμπού Ντάμπι.

Αλβανοί στον Τύρναβο

Τα Κατασχεμένα



Συνελήφθησαν, χθες (13-10-2015) το απόγευμα στον Τύρναβο Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 32χρονος είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, εξακριβώθηκε ότι οι δύο ομοεθνείς χρησιμοποιούν στον Τύρναβο οικία για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών.

Για βιομηχανική κατασκοπεία

 

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης εξιχνιάστηκε υπόθεση «βιομηχανικής κατασκοπείας» και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, για απάτη με υπολογιστή και παράβαση του απορρήτου των επιστολών .
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία εταιρείας, που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, πληροφορικής και διαφήμισης, για υποκλοπή πληροφοριών εμπιστευτικού περιεχομένου σε βάρος της (πελατολόγιο, πωλήσεις, πολιτικές αγοράς, σημαντικοί κωδικοί πρόσβασης κ.λπ.) , εμπορικής αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ .
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστο άτομο απέκτησε παράνομη πρόσβαση (cracking) στο πελατολόγιο της εταιρείας, με αποτέλεσμα σημαντική απώλεια εσόδων, λόγω της διαρροής των πληροφοριών.

Στη Μεσοποταμιά ...

Tα Ντοκουμέντα

Σήμερα (14-10-2015) το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς , αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, συνέλαβαν 26χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, στη διασταύρωση Μεσοποταμίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι κατείχε και μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν ταξιδιωτικό σάκο,

Με μαχαίρι


Συνελήφθη στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, 33χρονος ημεδαπός, για ληστείες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και με την απειλή μαχαιριού, σε φαρμακεία της Γλυφάδας και του Αμαρουσίου.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας κατ’ εξακολούθηση, για παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών καθώς και παραβίαση περιοριστικών όρων.

Θυμήθηκαν πως υπάρχουν οι Ναουσαίοι!

Τα 13,5 κιλά κάνναβης
Απορούμε πως και δεν μπέρδεψαν το χασίς με χοντροκομμένη ρίγανη
Η ενδελεχής και εντατική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, οδήγησε στη σύλληψη 3 ατόμων και στον εντοπισμό σημαντικής ποσότητας κάνναβης.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 37 και 45 ετών και έναν 22χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράνομης οπλοκατοχής, απειλής και εξύβρισης.
Ειδικότερα,  στην Κρύα Βρύση Πέλλας, έπειτα από οργανωμένη και αιφνιδιαστική επιχείρηση των παραπάνω αστυνομικών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Πέλλας, του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών και του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης, αρχικά εντοπίστηκε ο 45χρονος πλησίον της οικίας του και στη θέα των αστυνομικών επιβιβάστηκε στο όχημα του και προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη.