30/3/13

Έφερε 10 με κλούβα

Το όχημα του Γεωργιανού
 
Συνελήφθη σε αγροτική περιοχή της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας , 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, διότι προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. Έξι (6) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Σομαλίας και τέσσερις (4) υπήκοοι Συρίας.
Ειδικότερα, ο 39χρονος, οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, εισήλθε σε χωματόδρομο, ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη. Άμεσα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές αναζητήσεις, εντοπίζοντας και συλλαμβάνοντας τον δράστη, ενώ σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του οχήματος, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο είχε κλαπεί πριν από δύο ημέρες από περιοχή της Αττικής, ενώ οι πινακίδες που έφερε, ανήκαν σε άλλο όχημα, για τις οποίες είχε δηλωθεί απώλεια την 29-3-2013, επίσης σε περιοχή της Αττικής.
Κατασχέθηκαν συνολικά:
  • Ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • Ένα (1) ζεύγος πινακίδες

Παλεύουν με το έγκλημα του δρόμου


Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως οι αστυνομικοί της Κορίνθου έκαναν και κάνουν ότι είναι ανθρωπίνος δυνατόν για να συλληφθούν οι φονιάδες.
Τόσο ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεωνίδας Κολαΐτης [φωτο] αλλά όσο και ο Διοικητής Ασφαλείας  Βαγγέλης Πιπέρης, έχουν δείξει στο πρόσφατο παρελθόν δείγματα σκληρής δουλειάς, όπως έγινε και με την περίπτωση των Αλβανών ληστών που είχαν σκοτώσει στο χωριό Λαλιώτη, κάτοικο μέσα στο σπίτι του. Και τα περιφερειακά Τμήματα της περιοχής όμως, όπως στο Βραχάτι ή το Ξυλόκαστρο έχουν φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Για την Τροχαία Κορίνθου δεν χρειάζεται να μιλήσουμε, αρκεί να υπενθυμίσουμε τα 900 κιλά χασίς που είχε εντοπίσει σε φορτηγό

Το Subaru των ληστών της Κορίνθου

 


subaru-alvanoi
 

Είχε φύγει από τα Τρίκαλα

 
Ο 57χρονος εξέτιε ποινή φυλάκισης για απάτη, πλαστογραφία διακεκριμένη κλοπή και άλλα αδικήματα, στις φυλακές των Τρικάλων και είχε παραβιάσει από τον Αύγουστο του 2011, ολιγοήμερη άδεια που του είχε χορηγηθεί
Συνελήφθη στη Μυτιλήνη, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας άνδρας ηλικίας 57 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «απόδραση κρατουμένου».
Ειδικότερα, ο 57χρονος, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης δώδεκα (12) ετών και έξι (6) μηνών για απάτη, πλαστογραφία, διακεκριμένη κλοπή και άλλα αδικήματα, στις φυλακές Τρικάλων, αναζητούνταν από τις Αρχές καθώς είχε παραβιάσει, από τον Αύγουστο του 2011,

Πήγαινε το χασίς με το λεωφορείο

Τα ναρκωτικά
 
Ο δράστης διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε διάφορους χρήστες σε περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας
Συνελήφθη, χθες (29-03-2013) το απόγευμα στα Κάτω Πατήσια Αττικής, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση, ακινητοποίησαν αιφνιδιαστικά χθες το απόγευμα τον 28χρονο, κατά την έξοδό του από ισόγεια κατοικία που διατηρεί σε περιοχή των Κάτω Πατησίων Αττικής.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του δράστη και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης μεικτού βάρους (0,3) γραμμαρίων.
Ακολούθως ο 28χρονος κατελήφθη να κατέχει, με σκοπό την εμπορία, εντός της οικίας του επτά (7) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, περιτυλιγμένες με μονωτική ταινία, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (6.660) γραμμαρίων.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένη κάρτα SIM , ως μέσο διευκόλυνσης διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο δράστης διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε διάφορους χρήστες σε περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε επισκεφθεί κατ’ επανάληψη περιοχές της Βοιωτίας, χρησιμοποιώντας για τις μετακινήσεις του τα συνήθη υπεραστικά συγκοινωνιακά μέσα.

Και ξαφνικά ξύπνησαν Ζεφύρι-Σαλαμίνα


 
Μετά την ... κοιμωμένη Ασφάλεια Σαλαμίνας, σειρά πήρε το Τ.Α Ζεφυρίου
Από αστυνομικούς του Τ.Α. Ζεφυρίου, πιάστηκαν δύο δράστες  ηλικίας 46 και 48 ετών, για κλοπές φορτηγών αυτοκινήτων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με δύο ακόμα συνεργούς τους που αναζητούνται, αφαιρούσαν Δ.Χ. φορτηγά από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τα οποία αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν στη συνέχεια τμήματά τους ως ανταλλακτικά.
Όπως εξακριβώθηκε, οι ανωτέρω είχαν διαπράξει άλλες πέντε (5) κλοπές από τα Καμίνια, τα Άνω Λιόσια, το Ζεφύρι, το Γαλάτσι και το Αίγιο.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) κινητήρες φορτηγών αυτοκινήτων.
  • Ένας (1) γερανός – φορτηγό ( με το οποίο μετέφεραν τους κλεμμένους κινητήρες).
  • Πλήθος ανταλλακτικών

Οι Νιγηριανοί είχαν ... ζώσει την Κυψέλη

 
Συνελήφθησαν στην περιοχή της Κυψέλης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πέντε (5) αλλοδαποί, τέσσερις υπήκοοι Νιγηρίας και ένας (1) Σομαλίας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από συντονισμένη επιχείρηση για σύλληψη διακινητών ναρκωτικών στη περιοχή της Κυψέλης και ειδικότερα στις οδούς Τενέδου, Αγίας Ζώνης, Ίμβρου, Κύπρου και Κυψέλης εντόπισαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς και τους συνέλαβαν.
Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα κοκαΐνης βάρους –170- γραμμ.
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -8,4- γραμμ.
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
  • Το χρηματικό ποσό των -2.525- ευρώ.
  • Επτά (7) κινητά τηλέφωνα.

Αλβανοί ... κηπουροί στη Σαλαμίνα

Οι γλάστρες του χασίς
 
Συνελήφθησαν στη Σαλαμίνα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Σαλαμίνας, δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 55 ετών, για καλλιέργεια φυτών κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί του Τ.Α. Σαλαμίνας, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες, καθώς και οικία στη Σαλαμίνα, μέσα στην οποία καλλιεργούσαν φυτά κάνναβης και τους συνέλαβαν.
Εντός της οικίας, καθώς και σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Τριάντα έξι (36) γλάστρες, μέσα στις οποίες καλλιεργούντο ογδόντα πέντε (85) φυτά κάνναβης ύψους 4 έως 26 εκατοστών.
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους –11,5- γραμμ.
  • Δύο (2) στιλέτα.
  • Το χρηματικό ποσό των -950- ευρώ.

Βίντεο από τη συμπλοκή



Βροχή οι σφαίρες των Καλάσνικοφ








Το κλεμμένο τζιπ


Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του κλεμμένου αυτοκινήτου ζητώντας πληροφορίες από πολίτες. Πρόκειται για ένα μαύρο τζιπ SUBARU FORESTER με αριθμό κυκλοφορίας YPO-1394.






   

Σκότωσαν 25χρονη οδηγό

Ακολούθησε συμπλοκή και ανταλλαγή πυροβολισμών η οποία οδήγησε στον τραγικό θάνατο μιας 25χρονης γυναίκας οδηγού, η οποία περνώντας τυχαία από το σημείο βλήθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από τα πυρά των δραστών.



Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και εξελίσσεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Γάζωσαν περιπολικά


«Σηκώθηκε ελικόπτερο και έχουν στηθεί μπλόκα σε Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία. Οι δράστες, όπως αποδείχτηκε, είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι καθώς φέρουν καλάσνικοφ και δεν διστάζουν να τα χρησιμοποιήσουν. Οι έρευνες συνεχίζονται».



Αυτά είναι τα λόγια που χρησιμοποιεί αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στην Πελοπόννησο αναφερόμενος στη συμπλοκή που σημειώθηκε χτες το βράδυ στα Ίσθμια.

Από την συμπλοκή έχασε τη ζωή της μια 25χρονη κοπέλα που -για κακή της τύχη- βρέθηκε ανάμεσα στα πυρά που ανταλλάχθηκαν μεταξύ δραστών και αστυνομικών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η κοπέλα έπεσε νεκρή από τα πυρά των κακοποιών, καθώς όπως διαπιστώθηκε έφερε τραύμα από σφαίρα καλάσνικοφ.

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή το βράδυ όταν τρία άτομα εισέβαλαν με καλάσνικοφ στην ταβέρνα «Μπάμπης» στο 37ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών στα Παλαιοκούνδουρα και ακινητοποίησαν ιδιοκτήτες και πελάτες.


Άρπαξαν χρήματα, τιμαλφή και τα κλειδιά του αυτοκινήτου (ένα μαύρο τζιπ Subaru) του ιδιοκτήτη.

Οι άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν τους δράστες στο ύψος της Κινέτας και άρχισαν να τους καταδιώκουν.

Στο πόδι η ΕΛ.ΑΣ





«Καθόμασταν, μπήκαν τρεις μέσα, μας απείλησαν, πήραν τα λεφτά και το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν».
Αυτά είναι τα λόγια που χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, ο οποίος χτες το βράδυ ήρθε αντιμέτωπος με τους τρεις δράστες, οι οποίοι κραδαίνοντας όπλα, εισέβαλαν στο μαγαζί του και τον λήστεψαν.
Ο επιχειρηματίας, ακόμη σοκαρισμένος, περιγράφει τη στιγμή που οι τρεις κακοποιοί μπήκαν στη ταβέρνα που διατηρεί στο 37ο χλμ. στην Παλαιά Εθνική Αθηνών-Θηβών και τον απείλησαν με καλάσνικοφ.
«Μέσα στο κατάστημα ήμασταν εγώ, η γυναίκα μου και ένας φίλος μας. Ο ένας από αυτούς είχε καλάσνικοφ. Μπήκαν στο μαγαζί, πήραν χρήματα και το αμάξι μου και εξαφανίστηκαν» αναφέρει μεταξύ άλλων. Στα ίχνη των κακοποιών που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων θεωρεί πως βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ.
Αστυνομικές πηγές, αναφερόμενες στην -αιματηρή- συμπλοκή που σημειώθηκε χτες το βράδυ στα Ίσθμια, στο δρόμο για την Επίδαυρο, κάνουν λόγο για πιθανή συσχέτιση των δραστών με την πρόσφατη μαζική απόδραση από τις φυλακές

... Πίσω σας έφαγα!


29/3/13

Πέταγε το χασίς στους αγρούς για να ξεφύγει

Πήγε να πατήσει αστυνομικούς με το Χ5
 
Εντοπίστηκε, σήμερα (29-03-2013) τα ξημερώματα, στο ύψος του Μαρτίνου Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, ένα κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο - τζιπ, ο οδηγός του οποίου μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών .
Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 00:45΄, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά το ανωτέρω όχημα, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο, να κινείται με υπερβολική ταχύτητα στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας και συγκεκριμένα στην 130η χ/θ (διόδια Τραγάνας, στο ρεύμα προς Αθήνα ).
Άμεσα οι δυνάμεις της Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. αναπτύχθηκαν στον κόμβο της Μαλεσίνας, όπου έκαναν σήμα στον οδηγό του οχήματος να σταθμεύσει για την διενέργεια αστυνομικού ελέγχου. Ο οδηγός του τζιπ ενώ αρχικά επιβράδυνε, στη συνέχεια ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και αφού εισήλθε στην Εθνική Οδό με πορεία προς Αθήνα, κατάφερε παρά την κινητοποίηση των αστυνομικών να διαφύγει.
Ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να εντοπιστεί το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εγκαταλελειμμένο και κλειδωμένο από τον οδηγό του στην 119η χ/θ, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ύψος του Μαρτίνου.
Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στο πίσω δεξιό τροχό του οχήματος αλλά και σε μικρή απόσταση από αυτό, σε παρακείμενους αγρούς, υπήρχαν πεταμένοι πέντε μεγάλοι σάκοι, που περιείχαν συνολικά (249) νάιλον δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους (262.279) γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι για το ανωτέρω όχημα είχε δηλωθεί η κλοπή του την 18.12.2011 στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας και φυλάσσεται προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του, ενώ τόσο η πινακίδα κυκλοφορίας του, όσο και τα υπόλοιπα έγγραφα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του, είναι καταφανώς αμφιβόλου γνησιότητας.

Του έκλεψαν την προτομή

Μέσα απ' το σπίτι του
 
Βρέθηκε το άγαλμα που είχε κλαπεί την 25η Μαρτίου από οικία 75χρονου  στην Πάτρα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου, στην Πάτρα, αφαίρεσαν διάφορα έργα τέχνης από οικία 75χρονου.
Ειδικότερα, οι δράστες είχαν εισέλθει στο σπίτι του 75χρονου, από ανασφάλιστη πόρτα και είχαν αφαιρέσει ένα χάλκινο άγαλμα ύψους 170 εκατοστών και βάρους 70 κιλών, μια χάλκινη προτομή, μια πέτρινη προτομή και ένα σκαλιστό μαρμάρινο χέρι.
Στο πλαίσιο διερεύνησης του συγκεκριμένου περιστατικού για την ανεύρεση των κλοπιμαίων, διενεργήθηκε σήμερα (29.03.2013) το πρωί, έρευνα σε οικία στην Πάτρα, μέσα στην οποία ανευρέθηκαν, το κλαπέν χάλκινο άγαλμα και η πέτρινη προτομή.

Έκαναν ... μοντάζ την κοκαΐνη

Η εφημερίδα στις φυλακές Χίου
Τα Ντοκουμέντα
 
Εντοπίστηκε, σήμερα (29-03-2013) το πρωί στις φυλακές τις Χίου, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου, δέμα, το οποίο περιείχε επιμελώς κρυμμένες σε εφημερίδα, δεκατρείς (13) αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 2 γραμμαρίων περίπου.
Το δέμα, το οποίο προοριζόταν για 26χρονο  κρατούμενο των φυλακών, στάλθηκε ταχυδρομικώς, από άτομο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.
Ο 26χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Βγήκε αληθινός ο Τσακνάκης

Για τις διάσπαρτες χειροβομβίδες
 
Κάποιοι θεώρησαν υπερβολική την απαίτηση του Αντιστράτηγου Δημήτρη Τσακνάκη να ψάξει ο Στρατός γύρω από τις φυλακές Τρικάλων για τυχόν χειροβομβίδες των συνεργών που βοήθησαν τους 11 Αλβανούς να αποδράσουν
Ανακοινώνεται από την ΕΛ.ΑΣ ότι, από τις συνεχιζόμενες έρευνες για την υπόθεση της απόδρασης κρατουμένων από τις Φυλακές Τρικάλων όπως μέχρι στιγμής προκύπτει, ερρίφθησαν δεκαοκτώ (18) χειροβομβίδες στον περιβάλλοντα χώρο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Τρικάλων και ιδίως στα σημεία όπου κινήθηκε και έδρασε η ομάδα υποστήριξης – αντιπερισπασμού.
Από τις χειροβομβίδες αυτές, έξι (6) εξερράγησαν, δημιουργώντας ισάριθμους κρατήρες, ενώ οι υπόλοιπες δώδεκα (12) βρέθηκαν και καταστράφηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη.
Τις έρευνες διενεργεί ειδικό συνεργείο πυροτεχνουργών

Ο "Γερμανός" στις φυλακές

Κατασχεμένα


Το σκαρίφημα της απόδρασης

Το σχέδιο της απόδρασης
Τα Ντοκουμέντα

Τα ... σκόρδα της ηρωίνης

 
Στις Φυλακές Τρικάλων διενεργήθηκε έρευνα προχθές (27.03), χθες (28.03) και σήμερα (29.03) το πρωί. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • δύο (2) ιδιόχειρα σχεδιαγράμματα-σκαριφήματα, που απεικονίζουν το σχεδιασμό της πρόσφατης απόδρασης,
  • ένα (1) ιδιόχειρο έντυπο με κρυπτογραφημένο κώδικα επικοινωνίας,
  • δεκαεπτά (17) κινητά τηλέφωνα,
  • δώδεκα (14) κάρτες SIM,
  • έντεκα (11) φορτιστές κινητών τηλεφώνων,
  • δεκαπέντε (15) αυτοσχέδια καλώδια φόρτισης κινητών τηλεφώνων,
  • τέσσερα ( 4 ) ακουστικά τύπου « bluetooth hands free »,
  • δώδεκα (12) ακουστικά τύπου « hands free »,
  • τρία (3) αυτοσχέδια μεταλλικά μαχαίρια,
  • oκτώ (8) συσκευασίες με 97,8 γραμμάρια ηρωίνης και

Εδώ Κορυδαλλός ...

Tα κατασχεμένα
 
Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν στη Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού και στις Φυλακές Τρικάλων, από τους Διευθυντές και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των Φυλακών, με την παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών και τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων.
Ειδικότερα, στην Κλειστή Φυλακή Κορυδαλλού διενεργήθηκε έρευνα, από χθες (28.03) το βράδυ έως σήμερα (29.03) το πρωί. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • δεκαεπτά (17) κινητά τηλέφωνα,
  • σαράντα δύο (42) αυτοσχέδια μαχαίρια και «σουβλιά» και
  • ογδόντα οχτώ (88) αυτοσχέδια λοστάρια (μεταλλικά και ξύλινα).

Στη φάκα του ΣΔΟΕ ο Αλβανός κιθαρίστας


 
Ο 39χρονος Αλβανός είναι τόσο  καλός -κατά δήλωσή του- στα πλήκτρα και την κιθάρα, που  ήθελε να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη για να εργαστεί ως μουσικός, αφού στην Ελλάδα δεν μπορούσε να το ταλέντο του έμενε αναξιοποίητο!
Συνελήφθη όμως από υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων του ΣΔΟΕ ΑΤΤΙΚΗΣ έχοντας πλαστογραφήσει  «εκκαθαριστικά φορολογικά σημειώματα φυσικών προσώπων» με τα στοιχεία του για τα τρία τελευταία οικονομικά έτη, καθώς και τραπεζικό λογαριασμό τα χρησιμοποίησε για την εξασφάλιση ταξιδιωτικής άδειας (VISA) για την είσοδό του στις ΗΠΑ. Ο 39χρονος ως Αλβανός πλαστογράφησε ξένες φορολογηκές δηλώσεις για να φανεί πως διαθέτει ετήσιο εισόδημα πάνω απο 40.000 ευρώ, έτσι ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει την άδεια για να ταξιδέψει και να εργαστεί στην Νέα Υόρκη ως μουσικός.
Στην κατοχή του επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 9.100 ευρώ,

Ιστορική κατάσχεση ...


Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Ο Ταξίαχρος Μανώλης Πετράκης της επιχειρησιακής Α.Δ Ρεθύμνου

Ιστορικά πολεμικά όπλα  ήταν αυτά που κατασχέθηκαν στον Μυλοπόταμο από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων [ΤΑΕ]. Ντόπιος 49 ετών έκρυβε στο σπίτι του, λάφυρα των Γερμανών Κομάντος που κατέλαβαν το νησί αλλά και όπλα του Α’ παγκοσμίου πολέμου.  Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • οκτώ (8) πολεμικά τυφέκια διαφόρων τύπων (τύπου ΚALASHNIKOV, Μ16, ENFIELD. Τα τελευταία προέρχονται από τον πρώτο  παγκόσμιο πόλεμο, έχουν αποσυρθεί και χρησιμοποιήθηκαν  στη μάχη της Κρήτης το 1941. Τα STAYER  που εντοπίστηκαν στον 49χρονο είναι λάφυρα από Γερμανούς αλεξιπτωτιστές που έπεσαν στο νησί, ρίχνουν μόνο  κατά ρυπάς και παίρνουν σφαίρες των  9 mm. Τα πολεμικά όπλα  MARTINI είναι Τουρκικής κατασκευής από το 1880. Παίρνουν μόνο μια σφαίρα, ανοίγοντας υποφυλακτήρας [δακτυλίδι] της σκανδάλης.
  • τρία (3) υποπολυβόλα (τύπου STAYER & ΜΡ40)
  • ένα (1) πιστόλι
  • τρία (3) περίστροφα
  • (1.200) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων
  • (22) σπάθες, ξιφολόγχες - ξιφίδια και

Τους έκαναν τσιμπητούς μέσα στο περίπτερο

 
Συνελήφθησαν χθες (28-3-2013) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Α.Τ. Ηλιούπολης, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, 22, 22 και 24 ετών, οι οποίοι λίγο πριν είχαν διαρρήξει περίπτερο στην Ηλιούπολη.
Ειδικότερα, στις 28-3-2013 τα ξημερώματα οι τρεις (3) συλληφθέντες αφού έθραυσαν τα λουκέτα και έκοψαν τα καλώδια του ΟΤΕ και του συναγερμού περιπτέρου γυναίκας  εισήλθαν σε αυτό και αφαίρεσαν -235- πακέτα τσιγάρα και το χρηματικό ποσό των -60- ευρώ. Αστυνομικοί του Α.Τ. Ηλιούπολης που έσπευσαν στο σημείο τους καταδίωξαν και τους συνέλαβαν.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Ηλιούπολης οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει άλλες τέσσερις (4) διαρρήξεις σε περίπτερα,

Έκλεβε σχάρες όβριων υδάτων


Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, δεκαεπτά (17) περιπτώσεις κλοπών σχαρών όμβριων υδάτων, από διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, πρωινές ώρες της 28-03-2013, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, 19χρονος  να αφαιρεί μεταλλικές σχάρες από υπονόμους, τις οποίες στην συνεχεία τοποθετούσε σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
Εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Τρία (3) μεταλλικά φρεάτια υπονόμων,
  • Πέντε (5) μεταλλικά φρεάτια δεξαμενής καυσίμων,
  • Δέκα (10) μεταλλικές σχάρες,
  • Ένα (1) μεταλλικό καπάκι ύδρευσης και
  • Πέντε (5) κατσαβίδια.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι , κατά το χρονικό διάστημα αρχές Ιουλίου 2012 – μέσα Ιανουαρίου 2013, ο προαναφερόμενος προέβει σε ακόμη δεκαεπτά (17)

Πήγαν να γυρίσουν στη Βουλγαρία

 
Συνελήφθησαν χθες (28.03.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα Σερρών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, 19 και 26 ετών για ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων.
Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από 57χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στις Σέρρες, το χρηματικό ποσό των (1.960) Ευρώ και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο που είχαν αποκρύψει σε κοντινή απόσταση.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και τελικά αυτοί συνελήφθησαν στο Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα Σερρών λίγη ώρα αργότερα, όπου είχαν μεταβεί προκειμένου να εξέλθουν από την ελληνική επικράτεια.
Σε αστυνομικό έλεγχο των συλληφθέντων και σε αστυνομική έρευνα του χώρου της ληστείας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ολόκληρο το αφαιρεθέν ποσό, το οποίο αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Οι Ελληναράδες έφερναν Γεωργιανούς

 
Συνελήφθησαν προχθές (27-10-2012) το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης , δύο έλληνες   ηλικίας 55 και 37 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Γεωργίας.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, στα πλαίσια της οποίας συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν, επιβαίνοντες σε δύο οχήματα, να παραλαμβάνουν τους μη νόμιμους μετανάστες από σημείο της παλαιάς Εθνικής οδού (ύψος Φερών) και να τους μεταφέρουν σε αποθήκη ιδιοκτησίας του 55χρονου, στην ευρύτερη περιοχή των Φερών.
Η σχετική δικογραφία για τον 37χρονο περιλαμβάνει και παράβαση του Νόμου περί όπλων, διότι κατά την σύλληψη του, βρέθηκε στο όχημα που οδηγούσε, ένα (1) μαχαίρι με μήκος λάμας 12 εκατοστών.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • Ένα (1) μαχαίρι με μήκος λάμας 12 εκατοστών
  • Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα