5/8/16

Τι είναι αυτά Απόστολε?

Οι Αποδείξεις

Πάει η φήμη της Στυλίδας!

Συνελήφθη, χθες (03-08-2016) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Στυλίδας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, ένας 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν τον 42χρονο και σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Το παράκαναν στην Πάρο

Το 'ριξαν στο χασίς!





Συνελήφθησαν χθες (04.08.2016) το μεσημέρι σε χωριό τη Πάρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, ένας 39χρονος και μια 29χρονη, ημεδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων και αξιολόγησης στοιχείων σχετικά με υπόθεση καλλιέργειας κάνναβης, χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία των κατηγορουμένων, όπου παρουσία Δικαστικού Λειτουργού βρέθηκαν:
  •  Ποσότητα κάνναβης βάρους -3- κιλών, εμποτισμένη με ισοπροπυλική αλκοόλη και τοποθετημένη μέσα σε μεταλλικό δοχείο με σκοπό την παραγωγή χασισέλαιου

Με ρεύμα και τηλέφωνο ...

Η φυτεία του

Συνελήφθη, σήμερα (04.08.2016) το μεσημέρι σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Πλατανιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και Αποκορώνου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, 59χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Toυς ανίχνευσαν ...

Τα Ντοκουμέντα


Σχηματίσθηκε δικογραφία από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 67 και 40 ετών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και του νόμου περί όπλων.
Συνελήφθη προχθές (3-8-2016) το μεσημέρι, σε χωριό της Ροδόπης Έβρου, από τους παραπάνω αστυνομικούς, ο 40χρονος δράστης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία των δραστών, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν:

Τι είν' τούτο?

Η συνάντηση του Παυλόπουλου με Αμερικανίδα φοιτήτρια στο Προεδρικό

... Καραγκιοζ Μπερντέ!

Η δικογραφία "Ρουβίκωνα"και οι παρενέργειες, 
Κράτος Θέατρο

Η φόνισσα του Κορωπίου

Στη φυλακή οδηγείται η φόνισσα του Κορωπίου

«Θόλωσα... Ζητώ συγγνώμη από τα τέσσερα παιδιά», λέει στο protothema.gr η φόνισσα
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η 26χρονη η οποία  μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την πρώην σύζυγο του συντρόφου της, καθώς στο πρόσωπο της έβλεπε την ερωτική της αντίζηλο. Πριν από λίγο, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέα, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Χωρίς να πει τίποτα στους δημοσιογράφους που την περίμεναν, η νεαρή γυναίκα πέρασε την πόρτα του κτηρίου της Ευελπίδων προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το τι ήταν αυτό που την οδήγησε στο φονικό με θύμα την 35χρονη πρώην σύζυγο του σημερινού συντρόφου της.
Η φόνισσα του Κορωπίου δήλωσε ενώπιον των δικαστικών λειτουργών  μετανιωμένη για την πράξη της και ζητούσε συγγνώμη από τα τέσσερα παιδιά:  τα δύο που η ίδια απέκτησε με τον 41χρονο σύντροφό της και τα δύο που είχε ο άνδρας με το 35χρονο θύμα. Αντιμετωπίζοντας  την κατηγορία της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση, η 26χρονη είπε: «Πέρασα από το συνεργείο του άντρα μου.

Οι Σπαρτιάτες έπιασαν τον Σεϊσίδη

Συνελήφθησαν στη Σπάρτη Σακκάς και Σεϊσίδης
Σε ΙΧ που είχε κλαπεί προ διμήνου στην Αθήνα και το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες άλλου αυτοκινήτου, πάλι από την πρωτεύουσα κυκλοφορούσαν οι καταζητούμενοι αντιεξουσιαστέςΚώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης που συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης, σε κεντρικό δρόμο της Σπάρτης από τυχαίο  έλεγχο της ομάδας ΔΙΑΣ.
             
Οι δύο αντιεξουσιαστές είχαν πλαστές ταυτότητες ατόμων από την Αθήνα και δεν έφεραν όπλα.  
            
Επειδή προσπάθησαν ν αποφύγουν τον έλεγχο των αστυνομικών, οι τελευταίοι πυροβόλησαν δύο φορές εκφοβιστικά στον αέρα. Οι δύο συλληφθέντες είχαν   σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «τουριστική αμφίεση», όμως δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι τώρα αν διέμεναν στην περιοχή της Σπάρτης ή ήσαν διερχόμενοι από την πόλη και με ποιον προορισμό.

4/8/16

Η Βουλγάρα "έγλυφε" παγωτά κόκας

Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες της 3-8-2016, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», μία 29χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν την ανωτέρω, η οποία αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενη από το Ρίο Ντε Τζανέιρο Βραζιλίας μέσω Ζυρίχης.

Η 25αρα σκότωσε την πρώην

Συνελήφθη από την Ασφάλεια Ν/Α Αττικής η 25χρονη

Μια απίστευτη τραγωδία κι ενα άγριο έγκλημα το οποίο δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Πρωταγωνίστριες δύο γυναίκες, οι οποίες συνδέονταν ερωτικά με τον ίδιο άνδρα.
Ένα πρωτοφανές έγκλημα για τα ελληνικά δεδομένα διεπράχθη αργά το βράδυ της Τετάρτης στο Κορωπί με τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους αστυνομικούς να προσπαθούν να κατανοήσουν τα κίνητρα που οδήγησαν τη σύντροφο ενός 41χρονου άνδρα να σκοτώσει την πρώην σύζυγο του.

3/8/16

... Ξεσκέπασαν τον πιστολέρο

Οι Αποδείξεις

Συνελήφθη, σήμερα (03-08-2016) το πρωί, στο Σκεπαστό Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 56χρονο, διότι διαπιστώθηκε ότι κατείχε στο σπίτι του παράνομα:
  • ένα πυροβόλο όπλο – πιστόλι, μάρκας Baikal , διαμετρήματος 8 mm , με ενσωματωμένη γεμιστήρα

Nτουέτο κόκας


Συνελήφθησαν, σε μια ακόμη περίπτωση, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Λευκάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, δύο άτομα, 27 και 23 ετών.
Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν χθες (02.08.2016) το βράδυ, από τους αστυνομικούς, κατά την διάρκεια αιφνιδιαστικής αστυνομικής επιχείρησης στην κατοικία τους.
Στην έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε:

Με Ιταλό χειριστή το δουλεμπορικό

Το βανάκι του Πολωνού
To σκάφος

Στη σύλληψη δύο  αλλοδαπών, ηλικίας 38 [Πολωνός] και 48 ετών [Ιταλός προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, προσωπικό του γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας εντόπισαν, στην περιοχή “ΑΡΙΛΛΑ” Πέρδικας Θεσπρωτίας,

Πήγαν Μύκονο οι Μαροκο-ιρακινοί


Συνελήφθησαν την Κυριακή το πρωί στη Μύκονο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου δύο αλλοδαποί και συγκεκριμένα ένας 43χρονος υπήκοος Μαρόκου και ένας 31χρονος υπήκοος Ιράκ, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία, αντίσταση, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την εξιχνίαση κλοπών-διαρρήξεων και επισταμένης αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι, οι κατηγορούμενοι την 21.07.2016 το βράδυ παραβίασαν ενοικιαζόμενη εξοχική κατοικία, αφαίρεσαν αποσκευές ταξιδίου με προσωπικά αντικείμενα των ενοίκων και όταν έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, του επιτέθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.

Έκαναν την τρίχα, τριχιά

Το σπρώξιμο έγινε ξυλοδαρμός του Άκη ...

O Στεφανάκος ξυλοκόπησε άγρια τον Τσοχατζόπουλο μέσα στη φυλακή


Πρωτοφανείς σκηνές στις φυλακές Κορυδαλλού με θύμα τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο 77χρονος πρώην υπουργός και καταδικασθείς για τις μίζες στα εξοπλιστικά ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο μέσα στην ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών όπου κρατείται ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στις 20:30 το βράδυ και για ασήμαντη αφορμή. Όπως γράφει το «Έθνος», όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην υπουργός διαμαρτυρήθηκε σε έναν κρατούμενο για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν. Τότε, ο Στεφανάκος εισέβαλε στο κελί του πρώην υπουργού. «Τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα» του είπε και άρχισε να τον χτυπάει με βία.

Τα έπιπλα Κίνας ... κάπνιζαν

 Οι Αποδείξεις


Σημαντική επιτυχία σημειώθηκε  από τους υπαλλήλους του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

Συγκεκριμένα μετά από διερεύνηση και αξιολόγηση συνοδευτικών εγγράφων εμπορευμάτων, που διακινούνται δια της θαλάσσιας οδού εντός εμπορευματοκιβωτίων,  σε συνδυασμό και με την αξιοποίηση  πληροφοριών της Υπηρεσίας μας και την καθοριστική συμβολή του σκύλου-ανιχνευτή της Υπηρεσίας μας "DIABLO",εντόπισαν στο λιμάνι του Πειραιά ένα εμπορευματοκιβώτιο που προήρχετο από τη ΚΙΝΑ με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα ΕΠΙΠΛΑ ΚΗΠΟΥ.

Χειροπέδα φορά η Αστυνόμος?

Κατεχάκη
 Η Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, Αστυνόμος Β’ Ιωάννα Ροτζιώκου

Αρχιφύλακας να σου πετύχει!

Α.Τ  Ν. Κόσμου

Αρχιφύλακας και μάλιστα αξιωματικός υπηρεσίας  που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα του Νέου Κόσμου, αντί να σχηματίσει δικογραφία για «επαιτεία», κατηγορείται πως έκανε «τόπι» στο ξύλο δυο αγοράκια,  Ρομά από την Ρουμανία,  που ζητούσαν χρήματα  παίζοντας ακορντεόν και φλογέρα στην τουριστική περιοχή της Ακρόπολης και του Θησείου. Ο ξυλοδαρμός του δεκάχρονου και του οχτάχρονου μέσα στο Α.Τ, αποκαλύφθηκε  μετά την μαρτυρία των ανήλικων  και όταν τα αντίκρισαν οι γονείς τους με εμφανή τα σημάδια στο πρόσωπο και τα πλευρά, από τα βίαια χτυπήματα  του 27χρονου αρχιφύλακα. Τα αγοράκια είχαν προσαχθεί το μεσημέρι της Κυριακής από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και οδηγήθηκαν  στο αστυνομικό τμήμα του Νέου Κόσμου, που στεγάζεται στην οδό Βεΐκου στο Κουκάκι. Η προσαγωγή σε τέτοιες περιπτώσεις συνηθίζεται να γίνεται για την κατηγορία της «επαιτείας» και πάνω απ’ όλα με τις ευθύνες που αναλογούν στους γονείς [βλέπε παραμέληση, έκθεση ανηλίκου κτλ].  Όμως ως δια μαγείας, στο συγκεκριμένο περιστατικό και μετά ασφαλώς από τον «ατυχή» ξυλοδαρμό  τα δυο αγοράκια υποτίθεται πως τελικά οδηγήθηκαν στο Α.Τ για την «τυπική» διαδικασία της «εξακρίβωσης στοιχείων».

Κυνηγώντας το βανάκι στη Λ. Νάτο

Τα Ντοκουμέντα

Screenshot_3

Η περιπολία του Α.Τ Ελευσίνας εντόπισε στην Λ.Νάτο στην Β.Πύλη της 112Π.Μ να κινείται ύποπτα ένα ασημί βανάκι με φιμέ τζάμια μάρκας Fiat και αποφάισαν να το ελέγξουν.Κάνοντας του σήματα να σταματήσει το εν λόγω όχημα ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει σε στενά και χωματόδρομους….
Ακολούθησε άγρια 30λεπτη καταδίωξη από Ελευσίνα στα στενά του Ασπροπύργου,έπειτα στο κέντρο του Ασπροπύργου και με τελική κατεύθυνση την Ν.Ε.Ο.Α.Κ με κατεύθυνση προς Αθήνα διενεργόντας συνεχώς επικίνδυνους εληγμούς κ προσπαθώντας να εμβολίσει το περιπολικό.Πάρα ταύτα το πλήρωμα του περιπολικού δεν σταμάτησε να ακολουθεί το εν λόγω αψηφόντας κάθε κίνδυνο.

2/8/16

Δεν βάζουν μυαλό!


Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, διακριβώθηκε, στο πλαίσιο συστηματικής και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, η δράση εγκληματικής ομάδας ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στην διάπραξη ληστειών και κλοπών σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας.
Ταυτοποιήθηκαν συνολικά πέντε (5) μέλη της σπείρας και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες, ηλικίας 30, 37, 28 και 18 ετών αντίστοιχα, καθώς και μία γυναίκα, ηλικίας 44 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
Σημειώνεται ότι δύο μέλη της σπείρας είναι ήδη έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, καθώς είχαν συλληφθεί:
  • Την 31-05-2016 στη Λαμία ο 30χρονος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας και Τροχαίας Θηβών, κατόπιν Εντάλματος σύλληψης της κας Ανακρίτριας Λαμίας, για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Άδειες και για εξωσωματική γονιμοποίηση

Η επιλογή της φωτο είναι τυχαία και έγινε ασφαλώς λόγω ομορφιάς ...
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Προεδρικό Διάταγμα με τις διατάξεις του οποίου ρυθμίζονται θέματα μεταθέσεων, αποσπάσεων και μετακινήσεων του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, κατόπιν εισήγησης του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπεφρασμένης βούλησης της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας να διαμορφωθεί, σταδιακά και υπεύθυνα, ένα σύγχρονο οργανωτικό και κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο θα αποτελεί τη σταθερή λειτουργική και επιχειρησιακή βάση του Σώματος, προς όφελος της χώρας, της κοινωνίας αλλά και του ίδιου του προσωπικού του.
Με τις ρυθμίσεις επιχειρείται η ορθολογική, αποτελεσματική και κατά τρόπο αντικειμενικό και δίκαιο βελτίωση του θεσμικού πλαισίου μέσω στοχευμένων και ουσιαστικών παρεμβάσεων.

Ο Ελευθεράκης του Αρχηγείου

Παίζει μπάλα στο δρόμο ...
Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Ελευθεράκης

Tσιιιι πουου..!

Μαλλιά κουβάρια με πεθερές

Στη σύλληψη του γιου της ηλικιωμένης που δέχθηκε επίθεση από τη νύφη της στον Αλμυρό Βόλου για ξυλοδαρμό, αυτή τη φορά, της δικής του πεθεράς προχώρησε η αστυνομία.
Προηγήθηκε η καταγγελία της 61χρονης μητέρας της συζύγου του ότι την χτύπησε προκαλώντας της απλές σωματικές βλάβες. Η 61 χρονη μετέβη στο Κέντρο Υγείας  όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε.

Τους έπιασαν στο Ελεύθερο

Τα Ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, σήμερα (02-08-2016) τα ξημερώματα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας και δύο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 25 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ποσότητας κάνναβης.

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στο Ελεύθερο Κόνιτσας, εντοπίσθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 25χρονος αλλοδαπός και μετά από έλεγχο, βρέθηκαν στο πορτ – παγκάζ του αυτοκινήτου και κατασχέθηκαν, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν -10- δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -14.500- γραμμαρίων.

Διασταυρώθηκαν

Κατεχάκη

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης συναντήθηκε σήμερα, 2 Αυγούστου 2016, με την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ έμφαση δόθηκε στη δυνατότητα ενίσχυσης της υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

1/8/16

Μαφία το ISIS και οι διακινητές στην Τουρκία

«Ζωντανό παράδειγμα» 

«Μαφία το ISIS και οι διακινητές στην Τουρκία»
«Είναι τέτοιο το κύκλωμα γύρω από τους πρόσφυγες που χρειάζεσαι πάρα πολλά χρήματα για να σε αφήσουν μια αλυσίδα ενδιάμεσοι, κυρίως αστυνομικοί, να τους προσεγγίσεις. Ως μητέρα μόνη με τρία παιδιά ήταν αδύνατον να βρω τόσα χρήματα» λέει η Μπούρσα

«Στο Ιράκ ζεις κάθε ώρα, κάθε λεπτό, αντιμέτωπος με τον θάνατο» απαντά η Μπούσρα σε μια νεαρή μητέρα που μόλις τη ρώτησε γιατί εγκατέλειψε τη χώρα της ακολουθώντας τα μονοπάτια των προσφύγων με προορισμό την Ευρώπη. Γύρω της έχει συγκεντρωθεί ένα γκρουπ επισκεπτών της έκθεσης του κινέζου καλλιτέχνη Αϊ Γουέιγουεϊ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης που τη χειροκροτεί συγκινημένο μετά τη σύντομη διήγηση του δικού της ταξιδιού προς την ελευθερία, την ασφάλεια και την ελπίδα. «Αυτό που ονομάζεται ISIS στη χώρα μου δεν είναι οι μαχητές με τα όπλα, τα πυκνά μαλλιά και τις γενειάδες που βλέπουμε. Είναι μια μαφία εκλεγμένη στο Κοινοβούλιο. Δεν ξέρεις ποιος είναι ο διπλανός σου, αυτός που μιλάς κάθε μέρα. Είσαι σε μια ουρά αυτοκινήτων στη Βαγδάτη και ανά πάσα στιγμή το όχημα δίπλα σου μπορεί να εκραγεί».

Δικογραφία για ξυλοδαρμό από Αρχιφύλακα


Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου Αρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, για σωματικές βλάβες σε βάρος δύο ανήλικων αλλοδαπών, υπηκόων Ρουμανίας.
Ειδικότερα, είχε προηγηθεί καταγγελία των ανήλικων και των γονέων τους, σύμφωνα με την οποία χθες (31-07-2016), το μεσημέρι, κατά την παραμονή τους σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής, όπου είχαν προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων,

... Mονάχος στη Ν. Ερυθραία


Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 29-7-2016 στη Νέα Ερυθραία, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ( Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), ένας 35χρονος ημεδαπός για διακεκριμένες κλοπές. Αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός του.
Ειδικότερα, οι δράστες εισήλθαν σε οικία στην Νέα Ερυθραία, σπάζοντας με βαριοπούλα παράθυρο, και στη συνέχεια αφού ερεύνησαν τους χώρους αφαίρεσαν από το εσωτερικό κοσμήματα και νομίσματα. Προτού διαφύγουν, ο 35χρονος έγινε αντιληπτός, από ένοικο της οικίας και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που έσπευσαν άμεσα στο σημείο τον συνέλαβαν.

Το χούι δεν κόβεται

 Της έκθεσης στα Social media!
mina


arnaoyti

Μία φωτογραφία από κέντρο φυσικοθεραπείας στη Μυτιλήνη, όπου βρίσκεται το πατρικό της σπίτι, μοιράστηκε η Μίνα Αρναούτη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.
Ο φακός του κινητού της εστίασε στα πόδια της 31χρονης που επέβαινε στο μοιραίο τζιπ, το πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου.

Αλγερινός στα Βραχναίικα


Συνελήφθη, χθες (30-7-2016) τα ξημερώματα, στα Βραχναίικα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλγερίας, ηλικίας 49 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Ειδικότερα, ο δράστης αφαίρεσε από 50χρονο θαμώνα καταστήματος, στα Βραχναίικα ένα τσαντάκι ώμου, το οποίο ήταν κρεμασμένο πίσω από το κάθισμα του και περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά του έγγραφα, ενώ συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που περιπολούσαν στην περιοχή.
Από την αστυνομική έρευνα, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο 49χρονος είχε διαπράξει το τελευταίο διήμερο άλλες τρεις κλοπές στα Βραχναίικα και το Ρίο. Αναλυτικότερα :

Ανατίναξαν το γραφείο του εργολάβου


 ΦΩΤΟ από seleo.gr




Το πρώην ορφανοτροφείο ''Μέγας Αλέξανδρος'' εκκενώθηκε μετά την κατάληψη από αντιεξουσιαστές και στη συνέχεια κατεδαφίστηκε. Εικόνες καταστροφής στο σημείο της έκρηξης...
Φωτογραφίες που δείχνουν την ολική καταστροφή στο γραφείο εργολάβου που είχε αναλάβει την κατεδάφιση του πρώην Ορφαντοτροφείου, «Μέγας Αλέξανφρος».

H Λίμνη φγέγεται

Εύβοια






Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθεί η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα. Ο υπουργός τόνισε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα του δήμου, μόλις υποβληθεί επίσημα μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με την Κυριακή αν και, όπως είπε ο κ. Τόσκας, πρέπει να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση καθώς οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν το μεσημέρι.