5/2/16

Ξύλο ...


Σπρώξεεεεε ...


Ξέσπασαν


Έγινε της Κω


... Βιομήχανοι

Κυψέλη


Εργαστήριο κατάρτισης παντός είδους πλαστών εγγράφων, εντοπίσθηκε απογευματινές ώρες της 3-2-2016 στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.
Συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί, εκ των οποίων δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 21 και 29 ετών και ένας 29χρονος υπήκοος Γουινέας. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας (1) επιπλέον συνεργός τους.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών καθώς και για παράβαση των Νόμων περί διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου στο ελληνικό έδαφος, της παράνομης κατοχής εγγράφου άλλου προσώπου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στον κουβά ...


Εξιχνιάστηκε άμεσα από το Αστυνομικό Τμήμα Αχιλλείων, υπόθεση ληστείας σε βάρος 45χρονης υπαλλήλου φαρμακείου στην Κέρκυρα και συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία ένας 30χρονος άνδρας.
Τον 30χρονο, στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, βαρύνουν οι κατηγορίες της ληστείας, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών καθώς και της κλοπής δικύκλου.

Του έριξε ο φύλακας


Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η απόπειρα ανθρωποκτονίας 29χρονου ημεδαπού, ο οποίος πρωινές ώρες της 28-1-2016, μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, βαρύτατα τραυματισμένος, από βολίδα πυροβόλου όπλου. Ο 29χρονος είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο με αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος οδηγός.
Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής εξακριβώθηκαν τα πραγματικά περιστατικά του τραυματισμού του 29χρονου και ταυτοποιήθηκε ο δράστης.
Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 27-1-2016, 26χρονος ημεδαπός μαζί με συνεργό του αφαίρεσαν από την περιοχή του Ασπροπύργου Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο στη συνέχεια επιβιβάσθηκαν ο 29χρονος μαζί με δύο επιπλέον συνεργούς τους και κατευθύνθηκαν σε εργοστάσιο παρασκευής τσιμέντου στα Άνω Λιόσια με σκοπό την κλοπή.

Πήρε το δακτυλίδι της διαδοχής



Πέραν πάσης αμφιβολίας ο κ. Τσουβάλας θα είναι  ο νέος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Όπως όλα δείχνουν η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη θα είναι η 1η γυναίκα Αντιστράτηγος

Οι μοναδικοί που πήραν μέρος στην σύσκεψη με τους ξένους υψηλούς αξιωματούχους

Υπό την απειλή της Schengen



Tριμερής Συνάντηση Εργασίας για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα “Παύλος Μπακογιάννης” του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σήμερα, Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου 2016.
Συμμετείχαν οι Υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας Bernard Cazeneuve και της Γερμανίας Thomas de Maiziere οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας, συνοδευόμενοι από πολυμελείς αντιπροσωπείες υπηρεσιακών αξιωματούχων και επιτελών. Από Ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετείχαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θόδωρος Δρίτσας, καθώς και οι Αναπληρωτές Υπουργοί Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Την Ελληνική Αστυνομία εκπροσώπησαν ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και η Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.
Μετά το πέρας των συνομιλιών, οι τρεις πλευρές διατύπωσαν τα παρακάτω στη διάρκεια δηλώσεών τους:

Φίλτατε Παπατσίμπα, από πότε έχεις να φορέσεις στολή;



Δεν είναι κακό να κρατάς ένα μαύρο πανό με την επιγραφή "Ο πατέρας μου είναι αγρότης". Το κακό είναι αν είσαι υπεραιωνόβιος συνδικαλιστής!

Άξιζε τον κόπο

Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα ...

Με μαύρα πανό στο Μαξίμου


Εντοιχισμένη ...

Βίντεο Ντοκουμέντο

... [Μεγαλο]κοκάκιας ο Αλβανός

Τα Ντοκουμέντα



Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της Αττικής, την Τρίτη (02-02-2016), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, η υπόθεση ως προς το ιστορικό της περιλαμβάνει την συστηματική πολυήμερη ανάλυση της μεθοδολογίας που ακολουθούσε ο 39χρονος στην τυποποίηση και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στην συνέχεια τον συντονισμό και την εκτέλεση της αστυνομικής επιχείρησης που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη του.

4/2/16

Έκαναν το ψιλικατζίδικο, ναρκωμάγαζο





Επιχείρηση εξάρθρωσης οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας – διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών στη Θεσσαλονίκη 
 
Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή των στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών καθώς και του Α' Λιμενικού Τμήματος Μηχανιώνας  προέβησαν, πρωινές ώρες χθες,  στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας – διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών και στη σύλληψη  πέντε (05) ατόμων. 
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε δύο (02) καταστήματα ψιλικών – καφέ, ένα στη Θέρμη και ένα στην Περαία καθώς και σε κατάστημα εμπορίας ειδών για καπνιστές και σε οικία στη Ν.Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 

Πονηρός ο απλοχέρης ταχυδρόμος


Από την Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη χθες (03-02-2016) στη Θεσσαλονίκη, 56χρονος ταχυδρομικός υπάλληλος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση στην υπηρεσία και παραβάσεις των διατάξεων για τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους, κατ’ εξακολούθηση καθώς και για παράβαση του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.
Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ένα ακόμη ταχυδρομικό υπάλληλο, ο όποιος κατηγορείται για συναφείς παραβάσεις, πλην όμως, λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας, δεν συνελήφθη.
Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε στο πλαίσιο εξέτασης παράπονων και καταγγελιών, από πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για παραβίαση επιστολών τους, που περιείχαν διάφορα χρηματικά ποσά ή/και αντικείμενα.
Από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψε ότι ο 56χρονος ταχυδρομικός υπάλληλος, κατά τη διάρκεια της νυχτερινής του βάρδιας, την 02 προς 03-02-2016, ως ταξινομητής των ΕΛ.ΤΑ, άνοιξε τρεις επιστολές και υπεξαίρεσε δυο ψηφιακούς δίσκους μουσικής (cd), οι οποίοι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο εργασίας του.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και στο χώρο εργασίας του, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
  • το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων (800) ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομη δραστηριότητα,
  • συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 23,3 γραμμαρίων,
  • συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 2,4 γραμμαρίων,
  • ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) καθαρού βάρους 3,7 γραμμαρίων
Από την περαιτέρω έρευνα προκύπτει ότι ο συλληφθείς, από το 2011, τις χρονικές περιόδους που απασχολούνταν στο συγκεκριμένο πόστο, άνοιγε συστηματικά φάκελους και υπεξαιρούσε -κατά περίπτωση- διάφορα χρηματικά ποσά ή/και αντικείμενα.
Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, που εντόπισε φακέλους με ινδική κάνναβη (χασίς), τους παρέδωσε στον συγκατηγορούμενο συνάδελφο του, μετά από παρότρυνση του ιδίου.
Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η προανάκριση διεξάγεται από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Πιάστηκε ο Αφγανός για τον φόνο στους Ευζώνους


Εξιχνιάσθηκε μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η ανθρωποκτονία σε βάρος 49χρονου υπηκόου Πακιστάν και ο τραυματισμός 2 ομοεθνών του, που έγινε την 25-01-2016 σε περιοχή των Ευζώνων Κιλκίς.
Συνελήφθη προχθές (02-02-2016) το απόγευμα ένας 20χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Κιλκίς, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας .

Αλβανοβουλγαρική φιλία ...


Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 2-2-2016 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί εκ των οποίων ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας και μία 28χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση εγκληματικών κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, εντοπίσθηκαν οι ανωτέρω δράστες και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης.

Ο Νιγηριανός ... λοκαρίστηκε

Τα αυγά του

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες της 29-1-2016, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας 39χρονος υπήκοος Νιγηρίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας από τις Βρυξέλες.

Σικέ ληστεία από Σεκιουριτάδες

ΕΛΤΑ ΒΟΛΟΥ

Εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, υπόθεση ψευδούς καταγγελίας για ληστεία και υπόθεση κακουργηματικής υπεξαίρεσης σε βάρος εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στο Βόλο.
Συνελήφθησαν σήμερα (03-02-2016) το μεσημέρι στην πόλη, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 51χρονος διαχειριστής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ο 23χρονος υπάλληλός του και ένας 27χρονος συνεργός τους.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της ψευδούς καταμήνυσης.

Διέσυρε την πρώην


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διερευνήθηκε υπόθεση διάδοσης ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 47χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 36χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο 47χρονος - πρώην σύντροφός της, ανήρτησε σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου καθώς και σε ψευδή προφίλ σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, πλήθος αισθησιακών φωτογραφιών καθώς και αρχείων βίντεο, με μεταξύ τους προσωπικές στιγμές.

O « Δούρειος Ίππος» εξαπλώνεται


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες - χρήστες του Διαδικτύου για την εμφάνιση κακόβουλου λογισμικού, τύπου « Δούρειος Ίππος» (Trojan) και στη χώρα μας, το οποίο εξαπλώνεται μέσω μολυσμένων και ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «Spam e-mails».
Αναφορικά με τις δυνατότητες του κακόβουλού αυτού λογισμικού, μπορεί:
  • να υποκλέπτει πληροφορίες χρηστών (usernames, mails, passwords),
  • να λαμβάνει στιγμιαίες εκτυπώσεις της οθόνης (printscreens),
  • να αποκτά πρόσβαση στην κάμερα, να κατεβάζει και να εκτελεί αρχεία,
  • να ενημερώνει την παραμετροποίηση του και
  • να προωθεί σιωπηλά τις πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί σε απομακρυσμένο διακομιστή – εξυπηρετητή (server),
  • να εισέρχεται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές «καμουφλαρισμένο», σαν κανονικό πρόγραμμα.

Παιδικά κρεμοσάπουνα

Τα Κατασχεμένα



Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 39χρονου ημεδαπού, προσωρινά υπεύθυνου εταιρίας εμπορίας καλλυντικών και 70χρονης ημεδαπής, διαχειρίστριας της εταιρίας, για παραβάσεις της ρύθμισης αγοράς προϊόντων, πνευματικής ιδιοκτησίας, περί σημάτων και πλαστογραφία.

2/2/16

Σκίζει το Π.Ν

Αντιναύαρχος Γιακουμάκης

Ικανοποιητικό χαρακτηρίζεται το ποσοστό διαθεσιμότητας των πλοίων του Στόλου, χάρις στις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που διαχειρίζεται το ΓΕΝ και παρά τη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, λόγω της οικονομικής κρίσης.


Σε συνάντηση του με τους στρατιωτικούς συντάκτες, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ανέφερε ότι το ποσοστό αυτό είναι 75%, υπενθυμίζοντας ότι στην πρόσφατη τελευταία άσκηση «Αστραπή», συμμετείχαν 70 πλοία. 

Τίναζαν το ΙΚΑ στον αέρα


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης [φωτο], εξιχνιάστηκε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης, μέσω διαδικτύου, σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.) και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 59χρονου λογιστή για απάτη κατ΄ εξακολούθηση.
 Αναλυτικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από μήνυση που υποβλήθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από εκπροσώπους υποκαταστήματος Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι άτομα υπέβαλλαν κατ’ εξακολούθηση για τα έτη 2012 έως 2014, μέσω διαδικτύου, αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις εταιρίας, η λειτουργία της οποίας έχει παύσει από το 2011.
Σύμφωνα με την καταγγελία μάλιστα, η συνολική ζημιά που προκλήθηκε στο Ι.Κ.Α. υπολογίζεται στις 385.000 ευρώ, καθώς μέσω των επίμαχων αυτών δηλώσεων, οι υπάλληλοι λάμβαναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και εξασφάλιζαν ασφάλιση και λοιπές παροχές, όπως δώρα και επιδόματα, παρόλο που η εργασία τους και οι ημέρες απασχόλησης τους δεν αντιστοιχούσαν σε πραγματική απασχόληση.

Έδειραν τον διαιτητή Καράκελε


Συνελήφθη χθες (1-2-2016) το πρωί, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, απλή σωματική βλάβη και κακόβουλη βλασφημία.

Ο Μάξιμος ...



Το προφίλ του τζιχαντιστή «Μάξιμου» και του συνεργού του
Ο Μιρσάντ Μπεκτάσεβιτς μέσω του Facebook (είχε ψεύτικο προφίλ) διατηρούσε επαφές με μαχητές του ISIS ενώ σε φωτογραφία εικονίζεται με στολή παραλλαγής να κρατά Καλάσνικοφ

«Είναι δυνατόν περίπου δυόμισι μήνες μετά τη σφαγή στο Παρίσι να κυκλοφορεί ελεύθερος και άνετος σε όλη την Ευρώπη ένας 29χρονος τζιχαντιστής για τον οποίο την τελευταία δεκαετία έχει γραφτεί βιβλίο, έχει γυριστεί ντοκιμαντέρ, είχε ιστοσελίδες στο Facebook, έχει συλληφθεί και καταδικασθεί τρεις φορές και διαφημίζει παντού τα σχέδιά του για αιματηρές επιθέσεις; Είναι δυνατόν να μην είχε δοθεί στις ελληνικές αρχές ούτε ένα σήμα για τις μετακινήσεις του, όταν υποτίθεται ότι όλη η Ευρώπη είναι σε κατάσταση συναγερμού;

«Ο άνθρωπος αυτός είχε μεταβεί ξανά στη Συρία, έχει πολεμήσει με τον ISIS και πιθανόν συμμετείχε σε σφαγές, χωρίς κανείς να τον ενοχλήσει και ενώ από την περίοδο 2013-14 επιδείκνυε στο Internet τη δράση του. Επιπλέον θεωρούμε εντυπωσιακό ότι έχει συλληφθεί προ τεσσάρων ημερών και ως τώρα δεν έχει υπάρξει κανένα ενδιαφέρον από τις σουηδικές αρχές ή άλλες υπηρεσίες για την τύχη του. Κατά τα άλλα, εμείς δημιουργούμε ζήτημα ασφαλείας στην Ευρώπη και μας απειλούν με έξοδο από τη Συνθήκη Σένγκεν, όταν αυτοί δεν ελέγχουν ούτε κραυγαλέες περιπτώσεις κινήσεων μελών του ISIS».

Για τα πρόβατα ...


Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικής και συστηματικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εγκληματική ομάδα η οποία το περασμένο καλοκαίρι, διέπραττε ζωοκλοπές και κλοπές οχημάτων στην Ηλεία.
Δράστες είναι τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 47, 37 και 35 ετών, σε βάρος των όποιων και δυο ακόμα συνεργών τους, (άνδρας -γυναίκα), των όποιων τα πλήρη στοιχεία δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της ζωοκλοπής και της παράνομης οπλοκατοχής.
Πιο συγκεκριμένα οι δράστες, ενεργούσαν νυκτερινές ώρες, αφαιρώντας φορτηγά αυτοκίνητα, μικρού ωφέλιμου φορτίου, με τα οποία μετέβαιναν σε αγροτικές περιοχές της Ηλείας και αφαιρούσαν ζώα από στάβλους και αγροκτήματα.

Πάρε-δώσε με Αραβία

Τα Κατασχεμένα



Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, πολυμελής εγκληματική οργάνωση η οποία εισήγαγε από αραβικές χώρες εκατομμύρια πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία διακινούσε και εμπορευόταν στην Ελληνική Επικράτεια και μέρος αυτών εξήγαγε σε Βαλκανικές χώρες.
Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν την 31-1-2016, είκοσι επτά (27) άτομα, ηλικίας 24 έως 60 ετών, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα τριάντα τέσσερα (34) μέλη της οργάνωσης. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση άλλων διακοσίων σαράντα ενός (241) μελών.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και παράβαση του Νόμου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Με Πόρσε οι λαθρέμποροι

Θεσσαλονίκη
Το Ντοκουμέντο

Τα έσοδα του καπνού ...

Τα Ντοκουμέντα



Τέλος στη δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στην εισαγωγή, εξαγωγή, διακίνηση και διάθεση εκατομμυρίων λαθραίων πακέτων τσιγάρων στην ελληνική αγορά, κατάφεραν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους, της αντίστοιχης Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από πολύμηνη έρευνα και ταυτόχρονες αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (31-01-2016), σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βέροια και Σέρρες.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, συνελήφθησαν συνολικά είκοσι εννέα (29) μέλη του κυκλώματος,μεταξύ των οποίων και τα δύο ηγετικά στελέχη, ομογενείς ηλικίας 34 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και σε βάρος (51) ακόμα ατόμων, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης Εγκληματικής Οργάνωσης και της παράβασης του Νόμου περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, κατά περίπτωση.

Kαι άλλος


Συνελήφθη χθες, 31 Ιανουαρίου 2016, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», 37χρονος υπήκοος Ιράκ, κουρδικής καταγωγής, κάτοικος Αττικής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.

Έκλεψε όπλο Ειδικού Φρουρού


Συνελήφθη προχθές (30.01.2016) το απόγευμα στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, 27χρονος Ειδικός Φρουρός, ο οποίος εντός Αστυνομικής Υπηρεσίας των Χανίων αφαίρεσε όπλο από φωριαμό 34χρονου Ειδικού Φρουρού.