21/7/16

Εξελιγμένοι ...

Η απόδειξη

Σε συνέχεια της σύλληψης δύο υπηκόων Αλβανίας, καλλιεργητών οργανωμένης φυτείας (685) δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη παραποτάμια περιοχή του Δελβινακίου Ιωαννίνων , ανακοινώνεται ότι:

Αφιερωμένο!

Η "παραγγελιά" του Σπύρου Χριστοδούλου

Ο Δραβίλας έγινε τραγούδι


Η αυτοκτονία του επονομαζόμενου «Καρφάκια», του  Σπύρου Δραβίλλα,  επιστήθιου φίλου του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, έγιναν τραγούδι. Ο 35χρονος ληστής τραπεζών που το τελευταίο διάστημα, κινούνταν στις «παρυφές» της τρομοκρατίας, στις 29-5-2015,  όντας περικυκλωμένος από  δυνάμεις της ΕΚΑΜ που εισέβαλαν στην μεζονέτα-κρησφύγετο της Νέας Αγχιάλου στον Βόλο, έβαλε την κάνη του Καλάσνικοφ στο στόμα του και αυτοπυροβολήθηκε, για να μην πέσει σε αστυνομικά χέρια. Δίπλα του, ο φίλος και συνεργός του Σπύρος Χριστοδούλου, που έδωσε «παραγγελιά» για  να γραφτούν αυτοί οι στίχοι που από χθες προβάλλονται στο youtube [com/watch?v=ScwMKXdVtGE].

Aλβανός με παρελθόν

 Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών

Ο σεσημασμένος «Μπούχα»,  ο διαβόητος Αλβανός λαθρέμπορος ινδικής κάνναβης, από την συγκομιδή της σοδειάς στην Αχαΐα, των  342 δενδρύλλιων , θα γινόταν πλούσιος κατά 400.000 ευρώ,  αλλά δεν πρόλαβε. Πιάστηκε στα πράσα, μέσα στην χασισοφυτεία, τα δέντρα της οποίας ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους έως 2,5 μέτρων και τα καλλιεργούσε μαζί μ’ άλλους δυο συνεργούς του σε πευκόφυτο δάσος  στον οικισμό «Γρηγόρη» Αιγιαλείας. Ο 35χρονος κακοποιός  γνώριζε τις συνέπειες, υπήρξε τρόφιμος των Ελληνικών φυλακών καθώς στις 25-5-2006 και σε ηλικία 25 ετών, προσπάθησε να ξεφορτώσει στις ακτές της βόρειας Κέρκυρας 680 κιλά Αλβανικό χασίς. Μάλιστα με τους συνεργούς του, που επέβαιναν σε κλεμμένο ταχύπλοο σκάφος, πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ κατά των λιμενικών που τους καταδίωκαν, ενώ για να καταφέρουν να έχουν λιγότερο βάρος και να αναπτύξουν ταχύτητα προς τα Αλβανικά παράλια, άρχισαν να πετούν τα τσουβάλια με το χασίς στη Θάλασσα. Ο «Μπούχα» όμως γνωρίζοντας τους θαλάσσιους κινδύνους και είπε να καλλιεργήσει ο ίδιος  επί Ελληνικού εδάφους …

Στο Βαρθολομιό Ηλείας

Η Φυτεία


Συνελήφθησαν στο Βαρθολομιό Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 56χρονος ημεδαπός και ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της κατοχής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, σε θαμνώδη περιοχή, στον Βρανά Βαρθολομιού, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, κατά την οποία οι αστυνομικοί εντόπισαν φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω μέσα στο χώρο της, τους δύο δράστες.

Και Ιταλός στο κόλπο


Μεσημβρινές ώρες συνελήφθησαν στο Αιγάλεω, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 32 ετών, οι οποίοι νωρίτερα είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία, σε κατάστημα στο Αιγάλεω. Συνελήφθησαν δύο (2) επιπλέον άτομα, ένας 50χρονος υπήκοος Ιταλίας και η 44χρονη ημεδαπή σύζυγός του, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 18-7-2016, οι δύο (2) υπήκοοι
Αλβανίας εισήλθαν σε κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων στο Αιγάλεω και με την απειλή όπλων και μαχαιριού, ακινητοποίησαν τον υπεύθυνο του καταστήματος και πελάτες. Στη συνέχεια αφαίρεσαν από το ταμείο χρήματα και από πελάτες χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Στην Πύλο

Τα ναρκωτικά

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε δασική περιοχή του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας, φυτεία αποτελούμενη συνολικά από -144- φυτά κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε χθες (20.7.2016) το πρωί, επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασική περιοχή του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας.

20/7/16

Στη Μεσοποταμιά η 40χρονη μύριζε ...

Oι Αποδείξεις

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας , οδήγησαν στη σύλληψη 40χρονης ημεδαπής και δυο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 24 και 36 χρονών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, συνελήφθη χθες (19-07-2016) το απόγευμα στον ανισόπεδο κόμβο Βογατσικού Καστοριάς, η 40χρονη ημεδαπή, γιατί μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας -3- ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν -32- αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης.

Φυτεία-χείμαρρος

Στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

Ακόμη μία οργανωμένη καλλιέργεια - φυτεία με (685) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε, ύστερα από μεθοδευμένες ενέργειες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, σε παραποτάμια δασική περιοχή, κοντά στην Επαρχιακή Οδό Πωγωνιανής – Δελβινακίου.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν σήμερα (20 Ιουλίου 2016) μετά τα μεσάνυχτα, μέσα στο χώρο της φυτείας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 37 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για καλλιέργεια ναρκωτικών, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Η φυτεία εντοπίστηκε σε δασώδη και δύσβατη περιοχή του Δελβινακίου, στις όχθες χειμάρρου. Τα δενδρύλλια κάνναβης (σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους έως 1,5 μέτρων) εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την καλλιέργεια των φυτών (σκαπτικά εργαλεία, λίπασμα, σύστημα ποτίσματος κτλ.).

Έπιασε δουλειά η ένστολη

Ρωσίδα
cop_2.PNG

Η δημοσίευση βίντεο με σέξι χορό στο Facebook στάθηκε αφορμή να χάσει την δουλειά της η πρωταγωνίστρια σε αυτό.
Πρόκειται για την 26χρονη αστυνομικό από τη Μόσχα, Kristina Negodina η οποία δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια.
Μόλις πληροφορήθηκε ότι απομακρύνεται από την υπηρεσία της λόγω του σέξι περιεχομένου του βίντεο, η 26χρονη έκανε αγωγή στο αστυνομικό σώμα, ζητώντας πάνω από 120.000 ευρώ αποζημίωση για... ψυχική οδύνη και καταπάτηση των δικαιωμάτων της.
H Negodina αρνείται ότι ήταν μεθυσμένη και υπό την χρήση ναρκωτικών όταν έκανε το βίντεο, το οποίο και δημοσιοποίησε σε ιδιωτική σελίδα της ρωσικής αστυνομίας στο Facebook.
Μάλιστα η πρώην αστυνομικός στο βίντεο φαίνεται να χαιρετά τους συναδέλφους της ενώ χορεύει.
agglida_1.PNG

Η 26χρονη διαφωνεί με την απόλυσή της αφού όπως υποστηρίζει η δημοσιοποίηση του βίντεο έγινε σε κλειστή ομάδα αστυνομικών στο Facebook όπου όλα τα μέλη της ήταν αστυνομικοί συνάδελφοί της.
Πάντως η ίδια δεν έμεινε πολύ καιρό χωρίς δουλειά αφού ήδη έχει ξεκινήσει καριέρα σαν στριπτιζέζ και μάλιστα κάνει... χρυσές δουλειές.

Είχαν και παρατηρητήριο

Όχι του Ελσίνκι 


Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών

Για να μην αρρωστήσουν τα χασισόδεντρα

Ντοκουμέντο

Τους έκλεψαν στο ... ζύγι

Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών
Με τοκάρεφ 

Σπέρνοντας στο δάσος

Ντοκουμέντο

Έτρωγαν κι έπιναν

Οικισμός "Γρηγόρη" Αιγιαλείας



Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών


Φυτεία- γίγας

Πάτρα



Εντοπίστηκε, ύστερα από μεθοδευμένες ενέργειες και αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οργανωμένη καλλιέργεια – φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στη θέση Επταπίτα του οικισμού Γρηγόρη Αιγιαλείας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν  (19-7-2016) νωρίς το πρωί, μέσα στο χώρο της φυτείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, τρεις άνδρες, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 35 και 31 ετών, καθώς και ένας 49χρονος ημεδαπός.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της καλλιέργειας ναρκωτικών, της νομοθεσίας περί όπλων, της αντίστασης, της σύστασης συμμορίας και της παράνομης εισόδου στη Χώρα.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, εντόπισαν σε δασώδη πυκνόφυτη πλαγιά, κοντά στον ποταμό Μεγανείτη, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία εκτεινόταν σε τρία επίπεδα και καλυπτόταν από φυσική βλάστηση.

Της έδινε ναρκωτικά και την βίαζε ο καφετζής


Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 13-7-2016, σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 45χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για βιασμό και πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά σε βάρος ανήλικης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών .
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε, ο 45χρονος από το μήνα Μάρτιο του 2016 έως τις αρχές του μηνός Ιουλίου, χρόνο κατά τον οποίο παρείχε εργασία στην ανήλικη, σε κατάστημα που διατηρεί, της χορηγούσε ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες αγόραζε από την περιοχή του Ζεφυρίου. Επιπρόσθετα, όταν η ανήλικη ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, προέβαινε σε βάρος της, σε ασελγείς πράξεις και ασκούσε κατ’ επανάληψη σωματική βία.

Παππούς-παιδεραστής


Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 16-7-2016 σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 79χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποπλάνηση παιδιού.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος, πρωινές ώρες της 16-7-2016, ενήργησε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικης, εντός της εξοχικής του κατοικίας. Η ανήλικη είχε ακολουθήσει τον ενήλικα αδελφό της, ο οποίος είχε συμφωνήσει με τον 79χρονο να κάνει εργασίες στην εξοχική κατοικία.

19/7/16

Και με λάστιχο παραλλαγής

Οι Αποδείξεις


Συνελήφθη  σε χωριό του Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 50χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του και τον αύλειο χώρο αυτής, εντόπισαν και κατέσχεσαν:

Εξαφανίστηκαν πατέρας και κόρη

Ηλεία: Κορυφώνεται η αγωνία για τον πατέρα και την κόρη - Παραμένουν άφαντοι



Αγωνία για τον 68χρονο πατέρα και την 44χρονη κόρη του, που εξαφανίστηκαν ενώ παραθέριζαν στην Αγ. Μαρίνα Δουνεΐκων - Τι αναφέρει η μητέρα και σύζυγος
Του Γιάννη Σπυρούνη
Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση πατέρα και κόρης που παραθέριζαν μαζί με τη μητέρα της οικογένειας στην Αγ. Μαρίνα Δουνεΐκων. Τα ίχνη τους έχουν χαθεί από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου και παρά τις εκτεταμένες έρευνες που έχουν γίνει δεν έχει εντοπιστεί το παραμικρό. Ο 68χρονος Κωνσταντίνος Λοϊζίδης και η 44χρονη κόρη του Ελένη έφυγαν με το αυτοκίνητό τους μετά τον εσπερινό στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Δουνεΐκων και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους. Η σύζυγός και μητέρα Αγγελική Λοϊζίδου απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να γνωρίζει κάτι να βοηθήσει δίνοντας πληροφορίες σχετικά με το που μπορεί να βρίσκεται ή από που πέρασαν ο σύζυγός και η κόρη τους. Την ίδια στιγμή η υπόθεση έχει γίνει γνωστή στο πανελλήνιο και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ είναι μεγάλο.
Μιλώντας στο ilialive.gr η κα Λοϊζίδου ανέφερε πως η οικογένεια κατέλυσε στις 2 Ιουλίου σε ενοικιαζόμενα δωμάτια κοντά στην παραλία Αγίας Μαρίνας Δουνεΐκων. Είναι η πρώτη φορά που έρχονται στην περιοχή και πλην του αδερφού της που μένει στην Πάτρα, δεν έχει κάποιο συγγενικό πρόσωπο στην Ηλεία όπως εξήγησε. «Ήταν να φύγουμε την Κυριακή. Από την Παρασκευή ο σύζυγός μου γέμισε το ρεζερβουάρ με καύσιμα και εγώ συγκέντρωνα τα πράγματά μας σιγά – σιγά.

Έμπαινε Γόρτυνα ...

Οι Αποδείξεις

Συνελήφθη, (18.07.2016) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς,, 46χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, πρωινές ώρες (18.07.2016) από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του 46χρονου, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τα ... ήπιε και τα έβγαλε!

Τα αυγουλάκια της

Συνελήφθη  στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία 24χρονη υπήκοος Βενεζουέλας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν την ανωτέρω, η οποία αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενη από το Σάο Πάολο Βραζιλίας μέσω Ντουμπάι.

18/7/16

Oι «πολιτοφύλακες» των Εξαρχείων




Το λάθος του "Χαμπίμπι"
Νέες επιθέσεις προαναγγέλλουν οι «πολιτοφύλακες» των Εξαρχείων
Η μολότοφ, το πιο συνηθισμένο όπλο των αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια. Τώρα οι «εικόνες από το μέλλον» της γειτονιάς περιλαμβάνουν και πυροβόλα όπλα

«Η πολιτοφυλακή των Εξαρχείων μάς απέδειξε ότι μπορεί μέσω ένοπλης οργάνωσης να ωθεί σε αιματηρές επιθέσεις, παρότι φαίνεται να υπάρχουν διαφωνίες στο εσωτερικό της. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 40 χρόνια που εμφανίζεται ομάδα αντάρτικου πόλης να σκοτώνει "εκδικητικά" ποινικό υποκαθιστώντας την Αστυνομία. Μετά τις σχέσεις ποινικών και ορισμένων αντιεξουσιαστών φθάνουμε στο σημείο ένοπλες ομάδες να στοχεύουν κακοποιούς και να αναλαμβάνουν την κάθαρση στο "άβατο" των Εξαρχείων.
Δεν αποκλείουμε αιματηρή συνέχεια. Και αυτό αν υπάρξει αντίδραση από την πλευρά ελλήνων και ξένων κακοποιών - κυρίως διακινητών ναρκωτικών - που "χτυπήθηκαν" από τη δολοφονία του αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών από την οργάνωση Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων αλλά και την εξάρθρωση τμήματος της μαφίας ναρκωτικών των Εξαρχείων από έρευνα της Ασφάλειας Αττικής που προκλήθηκε από κείμενα αντιεξουσιαστών. Ποιος θα μπορούσε να αποκλείσει ότι ο επόμενος στόχος μπορεί να είναι ένας "μπράβος" των Εξαρχείων ή ένας... διαρρήκτης που μπορεί να χτυπήσει σε μια ληστρική επιδρομή έναν αντιεξουσιαστή.

Ο Κίσσας φώναξε την παρέα του!

 Ο  Έφορος Αρχαιοτήτων Κορινθίας Κ. Κίσσας, κάλεσε όλους τους πολιτικάντηδες αλλά "ξέχασε" τον Ντέτεκτιβ χάρη στον οποίο, -πολύ πριν την ανεύρεση των δίδυμων κούρων-  έγιναν "βιτρίνα" στις προθήκες  ένα σωρό άλλα αρχαία και κλεμμένα αντικείμενα 

Για πρώτη φορά εκτίθενται στις ανακαινισμένες αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Κορίνθου, που εγκαινιάζονται αύριο, οι εξαιρετικής τέχνης δίδυμοι Κούροι από την περιοχή της Κλένιας. Πανομοιότυποι, ύψους 1,80 μ., χρονολογούνται στο 530 π.Χ. και ζυγίζουν 220 κιλά. Κατασχέθηκαν τον Μάιο του 2010 από αρχαιοκαπήλους στην Κλένια και μεταφέρθηκαν για φύλαξη στο πρώτο μουσείο της χώρας. Τα εντυπωσιακά αγάλματα μετά τη συντήρηση και ανάταξή τους είναι έτοιμα να αποκαλυφθούν στο κοινό. Η φωτογραφία, από τη διαδικασία αφαίρεσης της προστατευτικής συσκευασίας τους.


Η ληστεία στο Μουσείο Κορίνθου

Η μεγαλύτερη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στη χώρα μας. Οι δράστες έκλεψαν όλα τα εκθέματα από τις προθήκες του μουσείου τον Απρίλιο του 1990. 272 αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας έκαναν φτερά για εννέα χρόνια και εντοπίστηκαν στις Η.Π.Α. σε αποθήκες κοντά στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι μέσα σε δεκατέσσερα πλαστικά κιβώτια. Η αξία τους άγγιζε τα δύο δισεκατομμύρια δραχμές, ενώ στη μαύρη αγορά έπιαναν ακόμη και δέκα δισεκατομμύρια δραχμές!

Για πρώτη φορά εκτίθενται στις ανακαινισμένες αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Κορίνθου, που εγκαινιάζονται αύριο, οι εξαιρετικής τέχνης δίδυμοι Κούροι από την περιοχή της Κλένιας. Πανομοιότυποι, ύψους 1,80 μ., χρονολογούνται στο 530 π.Χ. και ζυγίζουν 220 κιλά. Κατασχέθηκαν τον Μάιο του 2010 από αρχαιοκαπήλους στην περιοχή και μεταφέρθηκαν για φύλαξη στο πρώτο μουσείο της χώρας. Τα εντυπωσιακά αγάλματα μετά τη συντήρηση και ανάταξή τους είναι έτοιμα να αποκαλυφθούν στο κοινό. Η φωτογραφία, είναι από τη διαδικασία αφαίρεσης της προστατευτικής συσκευασίας τους.

Τράβηξε λαχείο ο Δραγατάκης

Διακτινήστικε από Κατεχάκη στην Αλεξάνδρας
Ο  Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, καλείται να τα λύσει όλα στον δήμο Φυλής. Καλές οι προθέσεις αλλά που θα βρει τις διαθέσιμες δυνάμεις; Πάντως επί τη ευκαιρία, στάθηκε πολύ τυχερός αφού λόγω αρχαιότητος βρέθηκε στα ξαφνικά ως Αττικάρχης. Ελπίζουμε να σταθεί το ίδιο τυχερός και στα αιτήματα του δήμου  Φυλής,

Υπασπιστής χωρίς στολή;

Γίνεται;


Για τον νεοπροαχθέντα Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μούρτο έχουμε κατά καιρούς εκφράσει καλή άποψη, όμως από τότε που πήγε ως Υπασπιστής του ΓΓ Αναγνωστάκη, δεν τον έχουμε δει με στολή! Τουναντίον τον βλέπουμε να "διαγνωνίζεται" ανάμεσα σε ανώτατους αξιωματικούς που φορούν στολή,  να παίρνει θέση δίπλα στον Αρχηγό.

Ο Τέλη Σαβάλας, δημοτικός σύμβουλος

Κατεχάκη


Θα τα φτιάξει όλα ο Αναγνωστάκης

Θα κοιμούνται ... ήσυχοι στη Φυλή

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας με το Δήμο Φυλής υπεγράφη  σε προγραμματισμένη εκδήλωση στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του Υπουργείου.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, συνυπέγραψαν το Πρωτόκολλο με το Δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού.
Με το Πρωτόκολλο ενισχύεται και διευρύνεται το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας με το Δήμο Φυλής και εξειδικεύονται οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των τριών Φορέων.