18/4/15

Πολύ ξύλο από ΔΕΛΤΑδες στα Εξάρχεια


Βίντεο Ντοκουμέντο



H κατάληψη της Πρυτανείας έληξε, ωστόσο τα μικροεπεισόδια και οι εντάσεις μεταφέρθηκαν από τα Προπύλαια στα Εξάρχεια. 

Το βράδυ της Παρασκευής καταγράφηκε ένα περιστατικό βίας στην οδό Στουρνάρη. Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο «indymedia και hitandrun» άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ δεν υπάκουσαν στην εντολή για ήπια διαχείριση των καταστάσεων και όπως φαίνεται στο βίντεο προσαγάγουν έναν νεαρό, επιδεικνύοντας περίσσιο ζήλο.

Γεννητούρια στη θάλασσα


Αγαθονήσι: Τα Ντοκουμέντα




Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών καθώς και δύο (02) νεογέννητων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Αγαθονησίου.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στα πλαίσια της μικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015», εντόπισε στη ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, πνευστή κατεστραμμένη λέμβο και ικανό αριθμό αλλοδαπών στη θάλασσα.

Μας ήρθε ο νέος mr Frontex

Συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα και της ηγεσίας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αντιπροσωπεία της Frontex με επικεφαλής τον Εκτελεστικό Διευθυντή Fabrice Leggeri, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Οι Κατερινιώτες ...

Οι σπόροι και τα χαπάκια


Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν χθες (17-4-2015) το πρωί στην Κατερίνη, 2 άτομα ηλικίας 43 και 39 ετών, για αγοραπωλησία ναρκωτικών δισκίων.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στην πόλη της Κατερίνης, κατελήφθη ο 43χρονος να επιχειρεί να πουλήσει στον 39χρονο ναρκωτικά δισκία, αντί χρηματικού ποσού. Στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 63 ναρκωτικά δισκία, μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ.

Aδελφή και γαμπρός του άρπαξαν 76.500 €


Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, υπόθεση υφαίρεσης που έλαβε χώρα στις (20-3-2015) στη Πάτρα.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αντρόγυνου ημεδαπών και συγκεκριμένα ενός 67χρονου και μιας 61χρονης, για το αδίκημα της υφαίρεσης κατ’ εξακολούθηση.

Γερμανός και Τούρκος για τρομοκρατία


Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) με την αντίστοιχη Υπηρεσία της Γερμανίας, συνελήφθησαν στην περιοχή του Παγκρατίου την 15 και 18-04-2015 αντίστοιχα, δύο αλλοδαποί και συγκεκριμένα, υπήκοος Γερμανίας, ηλικίας 47 ετών και υπήκοος Τουρκίας, ηλικίας 56 ετών, διότι σε βάρος του πρώτου εκκρεμούσαν Ευρωπαϊκά Εντάλματα σύλληψης των Γαλλικών και Γερμανικών Αρχών και σε βάρος του δεύτερου Ευρωπαϊκό Ένταλμα των Γερμανικών Αρχών, για τρομοκρατία.

17/4/15

Και ο Πόλις στην Πρυτανεία


Η αστυνομία πραγματοποίησε νωρίς σήμερα το πρωί επιχείρηση και μπήκε στο κτήριο της Πρυτανείας συλλαμβάνοντας τους καταληψίες. Συγκεκριμένα, ομάδα των ΜΑΤ μπήκε στον προαύλιο χώρο και στη συνέχεια στον χώρο της κατάληψης, ενώ μετά από λίγα λεπτά οι άντρες των ΜΑΤ βγήκαν με τους καταληψίες με χειροπέδες στα χέρια. Στη συνέχεια έβαλαν τους καταληψίες σε κλούβα για να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πανεπιστημιακές πηγές είχε δοθεί διορία ενός τέταρτου στους καταληψίες να αποχωρήσουν προτού επέμβει η αστυνομία, εκείνοι αρνήθηκαν και στη συνέχεια με εντολή του εισαγγελέα ξεκίνησε η επιχείρηση. Πυροσβέστες με ειδικό τροχό έκοψαν την εξωτερική πόρτα της Πρυτανείας για να μπορέσουν να μπουν μέσα περίπου 15 αστυνομικοί. Η επιχείρηση διήρκεσε λίγα λεπτά και τελικά προσήχθησαν 7 γυναίκες και 7 άντρες.

H μικροκάμερα του "Δελτά" στο κράνος


... Σκάλωσαν


Τα Ντοκουμέντα
Συνελήφθησαν, χθες (16.4.2015), στη Σκάλα και στους Μολάους Λακωνίας, σε δύο περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Σπάρτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 28 και 36 ετών αντίστοιχα, για παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Επιπλέον ο 36χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία και σε αποθήκη της οικίας του 28χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

Έζησαν ένα ... Δράμα

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθησαν χθες (16-4-2015) το βράδυ, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δύο 19χρονοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί όπλων και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Περί αντεγκληματικής ...


Η νέα πολιτική Πανούση απέναντι στο έγκλημα

«Στο υπουργείο προχωρήσαμε σε δράσεις, που υπηρετούν το στόχο μιας συμμετοχικής Αντεγκληματικής Πολιτικής, η οποία στηρίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και διαρκή επικοινωνία μεταξύ της Αστυνομίας και των πολιτών», υποστηρίζει σε νέα δήλωση του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σχετικά με τις Αρχές και τους Στόχους της Αντεγκληματικής Πολιτικής.
Επίσης υπογραμμίζει ότι το «υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε κάθε περίπτωση, διαφυλάττει τη νομιμότητα και το Κράτος Δικαίου, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών. Ωστόσο, θα επαναλάβω ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι αρμόδια για να επιλύει πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, που διαρκούν εδώ και 40 χρόνια. Απαιτείται συλλογική διαχείρισή τους από όλους τους αρμόδιους Φορείς και τις πολιτικές δυνάμεις. Θεωρώ ότι όλοι θα συμβάλλουν θετικά στο αναγκαίο για την κοινωνία εγχείρημα της συλλογικής αναδιάρθρωσης και αναβάθμισης του θεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας και της συμφιλίωσής της με τους πολίτες».

Τέλος για σήμερα


Επέμβαση της αστυνομίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου - 14 συλλήψεις

Επέμβαση της Αστυνομίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου έγινε το πρωί της Παρασκευής. Αστυνομικοί μπήκαν από πλαϊνή είσοδο και η κατάληψη έληξε, με τη προσαγωγή και σύλληψη τελικά 14 ατόμων που παρέμεναν στο κτίριο.
Την Παρασκευή το πρωί προσήχθησαν από το κτίριο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνελήφθησαν 14 άτομα – επτά ημεδαποί άντρες, έξι ημεδαπές γυναίκες και μία υπήκοος Κύπρου.
Επίσης αργά το βράδυ της Πέμπτης και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής συνελήφθησαν επιπλέον τέσσερα άτομα – τρεις ημεδαπές γυναίκες και μία υπήκοος Πολωνίας, σχετιζόμενα με την κατάληψη.

Αυτό θα πει προσφορά στον άνθρωπο

Οnline το «CYBER ALERT»
Ο Υποστράτηγος Μάνος Σφακιανάκης
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, απέτρεψε άλλη μία περίπτωση αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε από ανήλικη 15χρονη μέσω διαδικτύου, ενώ συνέβαλε αποτελεσματικά και σε δύο ακόμα υποθέσεις εξαφάνισης ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 15 και 14 ετών.
Ειδικότερα, όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε απογευματινές ώρες της 14-4-2015, από ανήλικο χρήστη του διαδικτύου, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», ότι σε απευθείας συνομιλία που είχε με έτερη ανήλικη σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η τελευταία εξέφρασε το ενδεχόμενο να προβεί σε αυτοκτονία.
Ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της ανήλικης χρήστριας του διαδικτύου και ενημερώθηκε αμέσως το τοπικό αστυνομικό τμήμα, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό της.
Η 15χρονη εντοπίστηκε εγκαίρως, έπειτα από επισταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και χάρη στην άμεση επέμβαση των αστυνομικών διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

Μαστουρώνοντας στο Βανιάτο

Οι Αποδείξεις


Συνελήφθησαν  στο Βανιάνο Ξάνθης και την Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 33 και 35 ετών και ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Δοσούλες ...

Τα Κατασχεμένα


Οργανωμένες επιχειρήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο εντοπισμού ατόμων που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών εμπόρων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

14/4/15

Tα λένε ...


Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Τσίπρα για το μεταναστευτικό

Σύσκεψη για το θέμα των μεταναστών αλλά και των καταλήψεων στα πανεπιστήμια και τα δημόσια κτήρια πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών και της φυσικής ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου ενώ έχει προσκληθεί και ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ωστόσο αναμένεται να παραστεί ως εκπρόσωπος του ο κ. Αριστείδης Καλογερόπουλος. Επίσης θα συμμετάσχουν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο Β΄ Υπαρχηγός του Σώματος Υποναύαρχος Λ.Σ. κ. Νικόλαος Πατρινός.

Γνώριζαν για τον επίορκο χρόνια


Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σε κύκλωμα ναρκωτικών

Από την περίοδο 2004-05 ήταν γνωστή η εμπλοκή του 60χρονου πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. σε λαθρεμπορικά κυκλώματα, ο οποίος φέρεται τώρα ως αρχηγός της σπείρας εισαγωγής στη χώρα μας 370 κιλών ηρωίνης μέσω Τουρκίας, ποσότητα που εντοπίστηκε σε συνεργασία της Ασφάλειας Αττικής με την αμερικανική υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA). Τότε όμως οι διωκτικές αρχές δεν είχαν προχωρήσει στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει «Το Βήμα», ο 60χρονος, πρώην ανώτερο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. με καταγωγή από τη Λακωνία, ήταν ιδρυτής των «ναυτιλιακών» εταιρειών Special Cross Services και Cedar Lakes με έδρα τη Λεωφόρο Κηφισιάς 319, στενός φίλος γνωστού «μπράβου» της νύχτας αλλά και συντονιστής διεθνούς δικτύου μεταφοράς λαθραίων τσιγάρων και πετρελαίου.

Νέα ήθη Παπαζαφείρη;


Αν δεν κάνουμε λάθος, ο κ. Παναγιωτόπουλος ήταν στην παρουσίαση αλλά ο κ. Παπαζαφείρης προτίμησε στη συνέντευξη τύπου να μιλήσει μόνο ο ίδιος στα ΜΜΕ. Ως προς τι αυτή η στάση; Διετέλεσε ποτέ και ο ίδιος διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών και ο εκάστοτε διοικητής Ασφαλείας τον έκανε

Δουλειά της Δίωξης Ναρκωτικών


Μη φαντάσεστε πως αυτή η μεγάλη δουλειά βγήκε από αξιωματικούς που υπηρέτησαν π.χ στο Εκβιαστών. Να 'ναι καλά τα παιδιά της Δίωξης Ναρκωτικών και ειδικά η μεγάλη εκτίμηση που  έχει στο Διοικητή τους   κ. Παναγιωτόπουλο   ο mr Dea Γιάννης Ραχωβίτσας. Εξάλλου τη γέφυρα ... επανένωσης την είχε ξαναχτίσει ο "Ράμπο" σε απόλυτη συνεργασία με τον Παναγιώτη Στάθη

Βίντεο Ντοκουμέντο


Nike και καρφώνει ...

Πολύ πράμα


Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης, που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια στην ηπειρωτική χώρα, κατασχέθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για (369) κιλά ηρωίνης που διακινούσαν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, η οποία εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης.
Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ημεδαποί και υπήκοοι Σλοβενίας, δραστηριοποιούντο στην εισαγωγή και αποθήκευση στην Ελλάδα και στη συνέχεια μεταφορά και διαμετακόμιση, με φορτηγά οχήματα διεθνών μεταφορών, μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών (ηρωίνης) από την Ασία με προορισμό την Δυτική Ευρώπη και την περαιτέρω διακίνησή τους σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες , συμπεριλαμβανομένης και της Χώρας μας.
Μετά από πολυήμερη επιτήρηση της δράσης του εγκληματικού κυκλώματος, στις 9 και 10-4-2015 οργανώθηκαν παράλληλες οργανωμένες επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Περιστέρι, Άλιμος, Θρακομακεδόνες) και στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Υφαρπάζουν λογαριασμούς

Ο Υποστράτηγος Μάνος Σφακιανάκης της ΔΗΕ
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εφιστά την προσοχή του κοινού, για απάτες που διαπράττονται σε βάρος εταιρειών και επιχειρήσεων που εδρεύουν στη χώρα μας, μέσω απατηλής δρομολόγησης πληρωμών σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων και όχι των πραγματικών δικαιούχων.
Ειδικότερα, τρίτα πρόσωπα διεισδύουν ηλεκτρονικά (cracking) στoυς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) εταιρειών και υποκλέπτουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους, αποσκοπώντας στον εντοπισμό ηλεκτρονικών εμπορικών συναλλαγών.
Στη συνέχεια, αφού υφαρπάξουν τα στοιχεία των συναλλαγών, ενημερώνουν μέσω απατηλών ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mail), την εταιρεία που πρόκειται να καταθέσει το οφειλόμενο χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό συνεργαζόμενης εταιρείας, ότι πρέπει αυτά να κατατεθούν σε διαφορετικό λογαριασμό, λόγω αλλαγής του προηγούμενου.

Τα κλεμμένα

Τα σύνεργα


Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 49χρονος ημεδαπός, για σωρεία κλοπών από οικίες, που έγιναν το βράδυ της Ανάστασης στην Βέροια.
Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, περιλαμβάνεται και ένας 46χρονος συνεργός του, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι είχαν διαπράξει, το βράδυ της Ανάστασης, συνολικά 8 κλοπές από οικίες στην Βέροια, ενώ εμπλέκονται και σε άλλες 4 κλοπές από οικίες, που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο στην ίδια πόλη.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ενεργώντας τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο και έχοντας συγκεκριμένους ρόλους ο καθένας, διέπρατταν συστηματικά κλοπές από οικίες στην Βέροια, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Είχε απ' όλα ο Πατρινός

Τα κατασχεμένα



Συνελήφθη στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 41χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατασκευή κροτίδων και βεγγαλικών καθώς και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν κατά το προανακριτικό έργο, πραγματοποίησαν στις (9-4-2015) το μεσημέρι, έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 41χρονου στην Πάτρα, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:

Με Ροδίτικη πρέζα


Συνελήφθησαν μεσημέρι στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 27, 30, 33 και 45 ετών κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, πώλησης και αγοράς ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης ναρκωτικών, διακριβώθηκε ότι ο 27χρονος μαζί με τον 30χρονο κατείχαν και διακινούσαν σε χωρίο της Ρόδου ποσότητες σκληρών ναρκωτικών (ηρωίνη).

Έφεραν 151 στη Γαύδο


Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, έξι (6) αλλοδαποί υπήκοοι Αιγύπτου, για διευκόλυνση εισόδου σε (151) αλλοδαπούς μετανάστες.
Ειδικότερα, προχθές (09.04.2015) είχαν εντοπιστεί αρχικά εκατόν πενήντα επτά (157) αλλοδαποί υπήκοοι Σουδάν, Σομαλίας, Αιγύπτου, Συρίας, Ιράκ και Ερυθραίας (κατά δήλωση τους) στη νήσο Γαύδο Χανίων, οι οποίοι έφτασαν στην Κρήτη από λιμάνι της Λιβύης, με προορισμό την Ιταλία.

Πέρασαν τον Ίχθυκα




Συνελήφθησαν στην περιοχή Ίχθυκα Αιτωλικού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, με την συνδρομή λιμενικών του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, πέντε συνολικά άτομα (ημεδαποί και αλλοδαποί), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για παράνομη μεταφορά και προώθηση αλλοδαπών που στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, από τη χώρα μας στην Ιταλία, έναντι αμοιβής.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 54 και 57 ετών, δύο υπηκόους Ιταλίας ηλικίας 55 και 37 ετών και ένα υπήκοο Τουρκίας ηλικίας 53 ετών
Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται και (54) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, Σομαλίας, Ιράκ και Ιράν, που εντοπίστηκαν, από αστυνομικούς και λιμενικούς, στην ίδια περιοχή, στις παλαιές εγκαταστάσεις του Ίχθυκα, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη παραμονή και έξοδο από τη Χώρα.