16/5/15

Αλώνιζε τα Γιάννενα ο αρχαιοκάπηλος-γιδοβοσκός


 Και ο "Σουλτάνος" του Μετσόβου δεν γνώριζε τίποτε ...
Tα Ντοκουμέντα


Συνελήφθησαν, στις 14-5-2015 στην Αθήνα και στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων και της Ο.Π.Κ.Ε της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, τρεις (3) ημεδαποί, δύο άνδρες ηλικίας 54 και 41 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 64 ετών, για τις κατά περίπτωση  παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και περί όπλων.

Σοκολάτα χασίς

Οι Αποδείξεις


Συνελήφθη έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Έπιασαν τον φονιά της Καισαριανής στην Ελβετία

Η πολυκατοικία

Βρέθηκαν οι δολοφόνοι 30χρονου στην Καισαριανή

Συνελήφθη υπήκοος Αλβανίας στην Ελβετία, διωκόμενος από τις Ελληνικές Αρχές, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απόπειρα διακεκριμένης κλοπής και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, την 2/6/2012, στην Καισαριανή Αττικής, από κοινού με άλλους συγκατηγορούμενούς του, επιχείρησαν να αφαιρέσουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από πυλωτή πολυκατοικίας. Κατά την προσπάθεια τους έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του, καθώς και τον αδερφό αυτού. Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, οι δράστες πυροβόλησαν επανειλημμένα τα δύο αδέρφια με τυφέκιο τύπου Kalashnikov, τραυματίζοντας θανάσιμα τον πρώτο από αυτούς και τον δεύτερο σοβαρά.

Ξηραντήριο κάνναβης

Τα Ντοκουμέντα


Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, οδήγησαν στη σύλληψη ενός άντρα, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Πέλλας.
Πρόκειται για έναν 29χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παρ α β ά σ εις της Νομοθεσίας περί εξαρ τ ησιογόνων ουσιών και Περί όπλων.
Ειδικότερα, χθες (15-05-2015) το απόγευμα , ο συλληφθείς μετέβη με το όχημά του σε υπαίθριο χώρο σε περιοχή της Πέλλας όπου και κατελήφθη επ’ αυτοφώρ ω , να καλλιεργεί μέσα σε γλάστρες, συνολικά 8 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 80 εκατοστών έως 1 μέτρο και 10 εκατοστών , τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Kτηνοτρόφος με Ferrari και αρχαία…

ktinotrofos

Τα πολυτελή αυτοκίνητα, ειδικά οι Ferrari, ήταν μία από τις μεγάλες αδυναμίες του 41χρονου κτηνοτρόφου που εμπλέκεται στο κύκλωμα αρχαικαπήλων.
Στην κατοχή του, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, βρέθηκαν τρία πολυτελή οχήματα.

Τα καρέ της εισβολής

Δίκη Χρυσής Αυγής
Ένταση στην δίκη της "Χρυσής Αυγής"
Ένταση στην δίκη της "Χρυσής Αυγής"
Ένταση στην δίκη της "Χρυσής Αυγής"

Ένταση στην δίκη της "Χρυσής Αυγής"

Άναψε φωτιές η Δήμαρχος

Καβάλα: Επικρίσεις για την αναβολή τελετής στο μνημείο για τους εβραίους




Ενώ την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Μαΐου, οι εκδηλώσεις του Megaron Plus θα φιλοξενήσουν τρεις επιστήμονες διεθνούς κύρους στην -επίκαιρη όπως αποδεικνύεται- συζήτηση με τίτλο «Ολοκαύτωμα και Εκπαίδευση», στην Καβάλα ανακύπτει ξαφνικά θέμα με τα αποκαλυπτήρια μνημείου προς τιμήν των 1.484  ελλήνων εβραίων της πόλης.

Όλα ξεκίνησαν με την απόφαση της δημοτικής αρχής να αναβάλει τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που ήταν προγραμματισμένα για την Κυριακή, 17 Μαΐου. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από εισήγηση της δημάρχου κυρίας Δήμητρας Τσανάκα, προκειμένου να ανασχεδιαστεί το μνημείο και κυρίως ό,τι αναπαρίσταται επάνω σε αυτό.

Άλλος για το Δαφνί ..;


Γιάννης Δαραβίγκας
Πρόεδρος του Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα.


Πριν από πολλά χρόνια, κάθε φθινόπωρο γινόταν η Γιορτή Κρασιού στο Δαφνί, που ήταν μια γιορτή διονυσιακή, καθώς μια φορά το χρόνο αναβίωνε η λατρεία του Διονύσου. Οινοπαραγωγοί από όλη τη χώρα προσέφεραν μεγάλες ποσότητες κρασιού και ο κάθε επισκέπτης μπορούσε να δοκιμάζει όσο και όποιο κρασί ήθελε. Κατά τη διάρκεια της γιορτής, κοπέλες ντυμένες με παλιές παραδοσιακές φορεσιές του τόπου παραγωγής του κρασιού, κερνούσαν τους επισκέπτες, ενώ θεατρικά και μουσικά σχήματα διασκέδαζαν τους παρευρισκόμενους. Τα χρόνια πέρασαν, η γιορτή αυτή καταργήθηκε, οι άνθρωποι και οι συνθήκες άλλαξαν και έτσι το Σάββατο, 9 Μαΐου 2015, διοργανώθηκε η πρώτη γιορτή της κάνναβης, στην πλατεία Συντάγματος, με σκοπό να ενημερωθεί ο κόσμος για τις …καταστρεπτικές συνέπειες που έχει για τον άνθρωπο η απαγόρευση της χρήσης της κάνναβης για ιατρικούς και ψυχαγωγικούς λόγους. 

Πήρε ανάσα στον Ωρωπό ο Μάνος


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα στο Γενικό Λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης", με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε χθες (15-5-2015), στο Γενικό Λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης", ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Η ημερίδα απευθυνόταν σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Βασικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγος κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ενώ συμμετείχαν και εξειδικευμένοι αξιωματικοί.

15/5/15

Απ' όλα ...

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ποσότητες ηρωίνης, μεθαδόνης  και ναρκωτικά δισκία 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/15052015thessaloniki.jpg

Σε Oργανωμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης,, για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός εμπόρου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

Μανιτάρια σε ανάπτυξη

Τα Ντοκουμέντα
 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/15052015emporia1.jpg

 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/15052015emporia2.jpg

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, συνελήφθη χθες (14-5-2015) το μεσημέρι στην Κατερίνη, ένας 39χρονος ημεδαπός, για εμπορία κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε ο 39χρονος χθες (14-05-2015) το μεσημέρι στην οικία του στην Κατερίνη και σε έρευνα που ακολούθησε παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Αστυφύλακας πούλαγε εκβιασμό σε Πακιστανό


 Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 29χρονου Αστυφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, καθώς και 35χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Μπαγκλαντές, για τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, απόπειρας εκβίασης και απρόκλητων σωματικών βλαβών σε βάρος 44χρονου υπηκόου Πακιστάν.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον έξι (6) αλλοδαποί υπήκοοι Μπαγκλαντές, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ενημερώθηκε χθες (14-05-2015) το απόγευμα, από αλλοδαπό υπήκοο Πακιστάν, ότι άγνωστα άτομα κατακρατούσαν παράνομα ομοεθνή του σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και τον εκβίαζαν για να τους παραδώσει χρηματικό ποσό.

Βούλγαρος με 11 κινητά

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/15052015anmak2.JPG


Τα Κατασχεμένα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/15052015anmak1.JPG

Συνελήφθη χθες (14-5-2015), το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας και του νόμου περί όπλων.

14/5/15

Εδώ "Kλεψύδρα"




Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 11-12 Μαΐου 2015, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η πραγματική άσκηση με την κωδική ονομασία «ΚΛΕΨΥΔΡΑ 2015», στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Η άσκηση σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

"Δράκος" στο facebook


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνιάστηκε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων, που τελούνταν κατ’ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου σε βάρος 14χρονης και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο 22χρονος ημεδαπός δράστης.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 14χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αφού προσάρμοσε ύστερα από ψηφιακή επεξεργασία/μοντάζ, σε ένα γυναικείο γυμνό σώμα, φωτογραφία του προσώπου της, στη συνέχεια της απέστειλε την επεξεργασμένη φωτογραφία και την απειλούσε ότι θα τη δημοσίευε στο διαδίκτυο, αν δεν του έστελνε βίντεο της ίδιας με γυμνό περιεχόμενο. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, αφού ο δράστης έλαβε το βίντεο, με την απειλή ότι θα το αναρτήσει στο διαδίκτυο, την εξανάγκασε να του αποστείλει και άλλα βίντεο της ιδίας.

Του το ... έταξε!


Ο ΥΕΘΑ σε Αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ

Σε δημόσια εκδήλωση και παρουσία τρίτων ο Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ πλησίασε τον Πάνο Καμμένο αλλά μόλις του συστήθηκε έκπληκτος ο υπουργός του είπε:

Έφοδος ΣΔΟΕ σε συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.


 

Εφοδος του ΣΔΟΕ σε συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. για «τρύπα» €800.000

Εφοδος του ΣΔΟΕ στο συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών της ΕΛΑΣ για «τρύπα» 800.000 ευρώ στο ταμείο τους την περίοδο 2007-2008.   

Η έρευνα επικεντρώνεται στον ρόλο που μπορεί να έχουν στην υπόθεση δύο πρώην στελέχη της ΕΛΑΣ που σήμερα είναι βουλευτές.  

Ηδη στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν ζητήσει, ύστερα από παραγγελία, όλα τα  παραστατικά από το ταμείο των συνδικαλιστών κι αναμένονται σύντομα σημαντικές εξελίξεις.
       

Στρατηγέ μου, τα σέβη μου ...

Οικιότητες

... Αντραλεμένος βγήκε ο Θεσσαλονικάρχης




Από κοντά και ο Μπαντουβάκης

Ήθελε και τέκνο ο Πακιστανός


Συνελήφθησαν χθες (12-05-2015) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 28χρονος, υπήκοος Πακιστάν και δύο ημεδαποί, ένας 59χρονος και μια 19χρονη, κατηγορούμενοι για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αλλά και σε βάρος τεσσάρων ακόμη ημεδαπών, από τους οποίους δύο 67χρονες, μια 51χρονη και ένας 22χρονος, περιλαμβάνει τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Πήγε στο Βορρά






Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε Λάρισα, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε την Τρίτη (12.5.2015) τη Λάρισα και την Κατερίνη, ενώ την (13.5.2015) επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη. Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευε ο Διευθυντής του πολιτικού του γραφείου κ. Βασίλης Μαστρογιάννης.
Αρχικά, ο Αναπληρωτής Υπουργός βρέθηκε στη Λάρισα. Ειδικότερα, επισκέφθηκε την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Ταξίαρχος Νικόλαος Γιαννέλος και ο Διευθυντής Αστυνομίας Λάρισας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Αγάκος.

13/5/15

Εξελίξεις στην τρομοκρατία



Ποινική δίωξη σε 31χρονο για σχέδιο ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού


Ποινική δίωξη σε βάρος του 31χρονου κρατούμενου Αλβανού ποινικού Φάμπιο Ν. - έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονίες - για συνεργασία με τους «Πυρήνεςτης φωτιάς» και τον  Χριστόδουλο Ξηρό στο σχεδιο «Γοργοπόταμος» που αφορούσε στην ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού, προχώρησαν οι δικαστικοί λειτουργοί που ερευνούν τα ζητήματα τρομοκρατίας.

Ο 31χρονος στον οποίο αποδίδεται ότι δημιούργησε το «δίκτυο» των Αλβανων «βοηθών»  του Χριστόδουλου Ξηρού έχει κληθεί  αύριο για να απολογηθεί. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για μία σημαντική εξελιξη στην  υπόθεση της συνεργασίας ποινικών κι ανταρτών πόλης.    

Πολύ πράμα στα Γι'αννενα

Τα Ντοκουμέντα



Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, «εγκέφαλος» της σπείρας και επτά (7) ημεδαποί (πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 30 ως 54 ετών), κύρια και περιφερειακά μέλη της οργάνωσης .

Ξύλο σε λαθρομετανάστες




Βίντεο από το γαλλικό Καλαί, όπου σταματούν μετέωροι το ταξίδι τους χιλιάδες μετανάστες χωρίς χαρτιά με προορισμό τη Βρετανία, δείχνει αστυνομικούς να χτυπούν και να κυνηγούν μετανάστες που έχουν κρυφτεί σε φορτηγά και έχει προκαλέσει αντιδράσεις. 

Στο Καλαί, απέναντι από το Ντόβερ της Βρετανίας, συνωστίζονται εδώ και χρόνια μετανάστες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν τη Μάγχη -τα φορτηγά που περνούν με τα πλοία απέναντι θεωρούνται «καλή» κρυψώνα.

... Ανάπηροι με περιπολικό

Φωτο Ντοκουμέντο

Ένας Bόγλης στην ΕΛ.ΑΣ


karaitsis prev
Επίσκεψη στον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη πραγματοποίησε ο Διευθυντής των Αστυνομικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Ηπείρου Γιώργος Καραϊτσης συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή Πρέβεζας Ευάγγελο Βόγλη και τον Διοικητή Τροχαίας Πρέβεζας Κωσταντίνο Σιώρο.

Στην ΟΠΚΕ ο Βασ. Ντούμας

Ο Μαυροϊδάκος κτλ
Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. στην Ο.Π.Κ.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής την Παρασκευή 03/04/2015 επισκέφθηκε την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και πραγματοποίησε συνάντηση με τη διοίκηση των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.(Ο.Π.Κ.Ε).

Θωρακίζοντας τα παιδιά

Δήμος Κηφισιάς:

Το πιστεύω πως το πλήθος μπορεί να μετακινήσει πέτρες, πεζοδρόμια , εμπόδια, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει καταστάσεις. Τις τομές στην Ιστορία τις κάνουν τα εξαίρετα πρόσωπα. Αναμφίβολα , ο Στρατηγός Μανώλης Σφακιανάκης, συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτά.
  Βρέθηκε κοντά μας, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου το Δήμου Κηφισιάς, την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, και μίλησε σε εκπαιδευτικούς και γονείς. To θέμα της εκδήλωσης ήταν « Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο- Cyber bullying». Επίκαιρο θέμα , μια και ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων χρηστών έχει πλήρη άγνοια των κινδύνων, που ελλοχεύουν από τη μη ασφαλή χρήση του.