17/5/14

Από τον Νίκο Παλαιοκώστα στον Νίκο Γκόντα

 
Kώστας Αγγέλης η ιστορία του ...
Είναι ο Κώστας Αγγέλης που είχε πετύχει την πρώτη σύλληψη του Νίκου Παλαιοκώστα ο οποίος και είχε αποδράσει με σεντόνι από τις φυλακές Τρικάλων με τη βοήθεια του … ιπτάμενου μικρότερου αδελφού του Βασίλη [νυν καταζητούμενου]. Ο Νίκος Παλαιοκώστας που είχε βρει καταφύγιο στα Γιάννενα πιάστηκε από τον νεαρό τότε Κώστα Αγγέλη σε ερημική τοποθεσία, μέσα στο ΙΧ του με συντροφιά μια κοντόκανη καραμπίνα. Αργότερα όταν ξανααπέδρασε ο Νίκος, έκανε να συλληφθεί σχεδόν μια 20ετια και από τότε είναι έγκλειστος στις φυλακές Πατρών. Ο διώκτης του τώρα έχει βγει στη σύνταξη αλλά όσοι τον γνωρίζουν στη θέα του αναλογίζονται πάντα αυτήν την επιτυχία του που έγραψε ιστορία στα αστυνομικά χρονικά.

Με 6 αποφάσεις στην Αμαλιάδα

 
Συνελήφθη  στην Αμαλιάδα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 56 ετών σε βάρος του όποιου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και πληθώρα καταδικαστικών αποφάσεων.
Ειδικότερα ο 56χρονος, μετέβηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας προκειμένου εκδώσει δελτίο ταυτότητας, αλλά από τον έλεγχο στοιχείων του, που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τα εξής :

O Mαρίνος τους δείχνει τη γροθιά του

Ξαναήρθε η ώρα ...

Στη φωτό ξεχωρίζει ο Μαρίνος Γαρνέλης με τις δερμάτινες μπότες, δίπλα η -όπως πάντα ευπρεπής- Όλγα Γεροβασίλη Βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και στην άκρη ο κυβερνητικός Βουλευτής Στύλιος που μπροστά στο παρουσιαστικό του υπ. Δημάρχου δείχνει πολύ λίγος …

Επί Σταυρόπουλου αντιπροέδρου στο ΣτΕ του πήραν για τυπικούς λόγους το δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων λόγω ποσόστωσης γυναικών αν και το ψηφοδέλτιό του αναδείχθηκε πρώτο και στο 2ο γύρο. Με πολλούς να  χαρακτηρίζουν «δικαστικό πραξικόπημα»  την απόφαση που εξέδωσε με διαδικασίες εξπρές το ΣτΕ, ο Μαρίνος αναγκάστηκε να παραδώσει το δήμο σε παλαιοκομματικό και ξεπερασμένο στέλεχος της Άρτας. Τώρα παίρνει το … αίμα του πίσω αφού αναδεικνύεται και πάλι  το μεγάλο φαβορί. Αν και πιστεύουμε πως στο Μαρίνο του άξιζε πολύ μεγαλύτερη τύχη στην ΕΛ.ΑΣ όπου έφυγε εν ενεργεία Ταξίαρχος. Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τους λόγους που ο Λευτέρης Οικονόμου δεν τον συμπαθούσε ως Αρχηγός αν και ο επονομαζόμενος «Τίγρης» υπήρξε ο πιο μάχιμος Επιθεωρητής της Ηπείρου.

... Πατρινή κόκα σε σακιδίο πλάτης

Τα Ντοκουμέντα
 

 
Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και τη σύλληψη οδηγού Φ/Γ οχήματος προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο νότιο λιμένα Πατρών.
 
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.
 

Πολύ πράμα ...




Στον
 εντοπισμό μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και τη σύλληψη οδηγού Φ/Γ οχήματος προέβησαν στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην πύλη εισόδου του νέου λιμένα Πατρών.
 
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

O Σαράκης στα εύκολα ...

Ο ποινικολόγος στο Δήμο Γλυφάδας ως απλός στρατιώτης
 

Ο "Τίγρης" παίρνει κεφάλι στα Τζουμέρκα

Σε λίγο περισσότερα ...
Ο αγώνας διακαιώνεται
Έφυγε από την αστυνομία επί Λευτέρη Οικονόμου αν και Ταξίαρχος στα Γιάννενα και Αστυν. Επιθεωρητής Ηπείρου

Στηρίζουμε Γαλίκα

Άρτα: Δήμος "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Τι να κάνουμε ! Η φθορά του χρόνου ήρθε και στο πρόσωπο του Δημήτρη

 Ο Δημήτρης Γαλίκας σε αυτοψία ως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ στη δολοφονία του Μπίλ Γρηγοράκου. Αύριο κινδυνεύει να μην επανεκλεγεί από κάποιον Αρτινό που διαθέτει καφετέριες στη Λ.Αλεξάνδρας και έχει ρίξει

Το βίντεο



Έναρξη συναγερμού ...



 
 
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη και από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου, επισκέφθηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια της Σκύρου, της Σκοπέλου και της Σκιάθου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν κατά τόπους συσκέψεις με τους Διοικητές των Πυροσβεστικών και Αστυνομικών Υπηρεσιών, όπως και συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης με αντικείμενο τα ζητήματα πυρόσβεσης και δημόσιας ασφάλειας ενόψει της τουριστικής περιόδου.
Κατά την επίσκεψή του στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Σκύρου ο Δημάρχος Σκύρου, κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του νησιού σε σχέση με την αντιπυρική προστασία και υπογράμμισε την άψογη συνεργασία με τα στελέχη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, τονίζοντας ότι επιτελούν το καθήκον τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο δήμαρχος ενημέρωσε επίσης για την πρόοδο των εργασιών (έχουν ολοκληρωθεί κατά 80%) της μετεγκατάστασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου σε νέο χώρο, σε κομβικό σημείο κοντά στο λιμάνι του νησιού, ο οποίος έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο.
Ο Υπουργός από την πλευρά του τόνισε ότι δεν είναι εύκολο το έργο των δυνάμεων του ΠΣ, καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε μέσα και ανεπαρκής αριθμός στελεχών. Υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «φέτος ο στόλος των εναερίων μέσων είναι ένα χρόνο πιο παλιός. Η κοινωνία περιμένει πια από σας να ξεπεράσετε τον πήχη που μόνοι σας βάλατε τον προηγούμενο χρόνο. Θυμάται το περσινό καλοκαίρι που αυτό που καταφέρατε ήταν εξαιρετικό.

Έφοδος του ... καμπαρέ

Σιγά τα ωά: Από το Μεσολόγγι πήγαν Ναύπακτο
Λες και έδιωξαν κάθε μορφή εγκληματικότητας στο Μεσολόγγι
Συνελήφθη χθες πολύ νωρίς το πρωί, στη Λυγιά Ναυπάκτου, από αστυνομικού του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 42 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνσης ακολασίας σε κατάστημα του.
Ειδικότερα ο 42χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, κατά την οποία αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη, μετέβηκε σε μπαρ ιδιοκτησίας του, στη Λυγιά Ναυπάκτου, στο οποίο εργάζονταν πέντε γυναίκες ως χορεύτριες και συμφώνησε με μία από αυτές, να μεταβούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος, για την πραγματοποίηση ιδιωτικού χορού, χωρίς τα ρούχα της, έναντι του χρηματικού ποσού των 20 ευρώ.

Με κόφτες και φαλτσέτες

Λάρισα: Τα Κατασχεμένα
 
 
Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων, ένας 36χρονος ημεδαπός και ένας 43χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή καλωδίων χαλκού και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να μεταφέρουν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο καλώδια χαλκού βάρους (300) κιλών, τα οποία είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα πριν από εργοστάσιο, το οποίο δεν λειτουργεί.
Τα αφαιρεθέντα καλώδια χαλκού κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στο νόμιμο δικαιούχο.
Επιπλέον, από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι συνολικού μήκους (28) εκατοστών και διάφορα εργαλεία (κόφτες, φαλτσέτες και λίμα), τα οποία χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη του αδικήματος.

16/5/14

Έπιασαν ληστρική συμμορία

Υποθέσεις Δυτικής Αττικής

Συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, 25χρονος  Ρομά, ο οποίος από κοινού με τρεις (3) ακόμα συνεργούς του, ενέχεται σε σωρεία ενόπλων ληστειών καθώς και σε απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλα σοβαρά αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δράστες σε μια μόνο ημέρα, την 3-5-2014 και σε διάστημα δυο μόλις ωρών διέπραξαν διαδοχικά εννέα ένοπλες ληστείες και απόπειρες ληστειών, στα Μέγαρα και το Αλεποχώρι Αττικής, ενώ επιπλέον πυροβόλησαν επανηλειμμένα με ανθρωποκτόνο πρόθεση, προκειμένου να αφαιρέσουν οχήματα ή να διαφύγουν
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρες ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή με ληστείες και απόπειρες ληστειών, κλοπή κατά συναυτουργία, καθ’ έξη και κατ’ εξακολούθηση και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.
Αναλυτικότερα, προχθές (14-05-2014) το πρωί, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε καταυλισμό Ρομά στα Μέγαρα, προσήχθη ο 25χρονος, ως ύποπτος για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις.
Από την αστυνομική έρευνα, που επακολούθησε, προέκυψε ότι ο 25χρονος, μαζί με τρεις (3) ημεδαπούς Ρομά, ηλικίας 19, 20 και 28 ετών, είναι οι δράστες των παραπάνω εγκληματικών συμπεριφορών.

Έδωσαν τέλος στη δράση τους

Τα Ντοκουμέντα

Πολύ χρήμα


Τα μέσα διαφυγής τους


Βοήθησε πολύ η Άμεση Δράση

Δυνατή υπόθεση Ν/Α Αττικής

Τα Ντοκουμέντα
 
 
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ξεδόντιασε την εγκληματική ομάδα, που ενέχεται σε ένοπλες ληστείες σε πολυκαταστήματα και πρακτορεία ΟΠΑΠ, έκρηξη σε καταστήματα και κλοπές οχημάτων.
Για την υπόθεση αυτή πιάστηκαν δύο ημεδαπούς, ηλικίας 26 και 33 ετών και μία 27χρονη υπήκοο Αλβανίας. Βαρύνονται με τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, πρόκλησης έκρηξης, κλοπής, πλαστογραφίας, απείθειας, ληστείας κατά συναυτουργία καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, βραδινές ώρες της 25-04-2014, οι δύο συλληφθέντες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε κατάστημα εμπορίας παιχνιδιών στη Λ. Βάρης - Κορωπίου και αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους του καταστήματος, με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν 8.000 ευρώ περίπου και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.
Κατά τη διαφυγή τους, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Αττικής και ακολούθησε καταδίωξη. Οι δράστες εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα σε χώρο στάθμευσης καταστήματος στην ευρύτερη περιοχή και διέφυγαν με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στη Βούλα Αττικής.
Στο εσωτερικό του οχήματος βρήκαμε και κατασχέσαμε, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και επτά (7) φυσίγγια, ένα μαχαίρι, μία μπαλακλάβα, γάντια και δύο σκούφους, ενώ όπως προέκυψε από την εργαστηριακή εξέταση, έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και ο αριθμός πλαισίου του ήταν παραποιημένος.

Σακάτευαν ηλικιωμένους

Τα σύνεργά τους
 
 
 
Μέλη εγκληματικής ομάδας  διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, εντός των οικιών τους.
Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους, που προσδίδει και ιδιαίτερη απαξία στην εγκληματική τους συμπεριφορά, είναι η χρήση «σκληρής» σωματικής βίας σε βάρος των ηλικιωμένων, προκειμένου να τους αποκαλύψουν τα σημεία που είχαν χρήματα, χρυσαφικά και λοιπά αντικείμενα αξίας.
Χθες (15-05-2014) το απόγευμα πιάστηκε στον Κολωνό Αττικής, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους Γεωργίας, ηλικίας 34, 32 και 30 ετών, ενώ αναζητούνται τρεις ακόμη συνεργοί τους.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατά συνατουτουργία και κατ΄ εξακολούθηση και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.
Στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης συνέβαλε σημαντικά η μεθοδική συλλογή, αξιοποίηση, ανάλυση, σύγκριση και ταυτοποίηση στοιχείων και βιολογικών υλικών, που ανιχνεύτηκαν στους χώρους διάπραξης των ληστειών.
Ειδικότερα, οι δράστες από τις αρχές του έτους, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, αρχικά αναζητούσ αν και επέλεγαν διαμερίσματα προς ενοικίαση . Προτιμούσαν διαμερίσματα με ηλικιωμένους ιδιοκτήτες, οι οποίοι διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία. Κάποια από τ α μέλη της ομάδας , με συνοδεία γυναικών, μετέβαιναν σ τα διαμερίσματα για να κατοπτεύσουν το χώρο και αφού συνομιλούσαν με τους ιδιοκτήτες, με πρόσχημα την ενοικίαση, αποχωρούσαν, δηλώνοντας ότι θα επιστρέψουν .
Μετά από λίγες ημέρες επισκεπτόταν εκ νέου τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι τους αναγνώριζαν και τους επέτρεπαν την είσοδό στο διαμέρισμα . Στην συνέχεια εμφανίζονταν και οι συνεργοί τους και από κοινού ακινητοποιούσαν τους ηλικιωμένους, τους χτυπούσαν, τους έδεναν και τους φίμων αν με πλαστική ταινία, για να προχωρήσουν μετά σε έρευνα των χώρων και σε αφαίρεση χρημάτων, κοσμημάτ ων κ.λπ ειδών.

Φορτηγό με 99 λαθρομετανάστες στην Κρήτη

Συνελήφθησαν, χθες (15.05.2014), το μεσημέρι, σε περιοχή, Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αρχανών - Αστερουσιών, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 55 και 48 ετών, για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς και Ηρακλείου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία και με τις Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου, διαπιστώθηκε, ότι χθες (15.05.2014) το μεσημέρι, από οικία στο Ηράκλειο, επιβιβάστηκαν πενήντα (50) αλλοδαποί σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια σε επαρχιακή οδό το προαναφερόμενο όχημα, συναντήθηκε με δεύτερο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και από κοινού συνέχισαν την πορεία τους, με κατεύθυνση τη νότια πλευρά του Νομού Ηρακλείου.

Φόρτωσε 8 στο Νissan ο Γεωργιανός

Γενισέα Ξάνθης: Με χρώμα-φωτιά και φιμέ τζάμια το κατασχεμένο όχημα  
 
Συνελήφθη χθες (15-5-2014) το πρωί, στη Γενισέα Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ροδόπης, 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Ειδικότερα, στη διασταύρωση Καλλίστης της παλαιάς Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στον 41χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με αγγλικές πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Με 48 σουγιάδες και στιλέτα οι χασισέμποροι

Τα Ντοκουμέντα: Ελάτεια Φθιώτιδας

Οι Λαμιώτες έβγαλαν λαγό ...

Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
Συνελήφθη, χθες (15-05-2014) το απόγευμα στην Ελάτεια Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή ακατέργαστης κάνναβης, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα στην οικία του 43χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Πούλαγαν οι Αφγανοπακιστανοί

Τα Ντοκουμέντα
 
Συνελήφθησαν, μετά από δύο συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν  βράδυ σε περιοχές της Θήβας, δύο (2) αλλοδαποί και συγκεκριμένα ένας 25χρονος υπήκοος Πακιστάν και ένας 24χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Οι συγκεκριμένες αστυνομικές επιχειρήσεις είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και εντάσσονται στο πλαίσιο των αδιάλειπτων προσπαθειών που καταβάλλονται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν χθες το βράδυ στην περιοχή του Πυρίου Θηβών τον 25χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2,5 χρόνια δραπέτης ο Αλβανός

Πιάστηκε στο Γραικοχώρι
 
Συνελήφθη στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 46χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, δραπέτης των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας από την 14-10-2011.
Αναλυτικότερα, ο 46χρονος εντοπίστηκε  πρωί στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας και διαπιστώθηκε ύστερα από έλεγχο των στοιχείων του, ότι αναζητείτο ως δραπέτης από το 2011, από τις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας.
Στις ανωτέρω Φυλακές, ο 46χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης δεκατεσσάρων (14) ετών και τεσσάρων (4) μηνών, για υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών.

Ήταν τραγανός ο αρχαιοκάπηλος!

 Με γυναικεία κεφαλή
 
 
Συνελήφθη  μεσημέρι, στο Τραγανό Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 43 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή αρχαιοτήτων και κροτίδων.
Ειδικότερα κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ενήργησαν έρευνα στην οικία του 43χρονου στο Τραγανό, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

Eπειγόντως δίαιτα ...

Πάτροκλος Γεωργιάδης
Σαν να πήρε λίγα κιλά ο ΓΓ πολιτικής προστασίας και αν πιάσει και καμία φωτιά πως θα τρέχει από νησί σε νησί!
 

Έπιασαν αδίστακτοι συμμορία

Υποθέσεις Δυτικής Αττικής
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, πέτυχε τη σύλληψη 25χρονου  Ρομά, ο οποίος από κοινού με τρεις (3) ακόμα συνεργούς του, ενέχεται σε σωρεία ενόπλων ληστειών καθώς και σε απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλα σοβαρά αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δράστες σε μια μόνο ημέρα, την 3-5-2014 και σε διάστημα δυο μόλις ωρών διέπραξαν διαδοχικά εννέα ένοπλες ληστείες και απόπειρες ληστειών, στα Μέγαρα και το Αλεποχώρι Αττικής, ενώ επιπλέον πυροβόλησαν επανηλειμμένα με ανθρωποκτόνο πρόθεση, προκειμένου να αφαιρέσουν οχήματα ή να διαφύγουν
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρες ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή με ληστείες και απόπειρες ληστειών, κλοπή κατά συναυτουργία, καθ’ έξη και κατ’ εξακολούθηση και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.
Αναλυτικότερα, προχθές (14-05-2014) το πρωί, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε καταυλισμό Ρομά στα Μέγαρα, προσήχθη ο 25χρονος, ως ύποπτος για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις.
Από την αστυνομική έρευνα, που επακολούθησε, προέκυψε ότι ο 25χρονος, μαζί με τρεις (3) ημεδαπούς Ρομά, ηλικίας 19, 20 και 28 ετών, είναι οι δράστες των παραπάνω εγκληματικών συμπεριφορών.
Συγκεκριμένα οι δράστες, το απόγευμα της 03-05-2014, στον παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου (Ν.Ε.Ο.Α.Κ.) στα Μέγαρα Αττικής, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και επιβαίνοντας σε όχημα, επιχείρησαν με ελιγμούς να ανακόψουν την πορεία αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε νεαρό ζευγάρι με τα δύο ανήλικα παιδιά του, ηλικίας δύο ετών και πέντε μηνών αντίστοιχα.
Όπως διακριβώθηκε πρόθεση των δραστών ήταν να αφαιρέσουν το όχημα, ενώ προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους, ένας από τους δράστες δε δίστασε να πυροβολήσει με κυνηγετική καραμπίνα προς το αυτοκίνητο του ζευγαριού.
Τελικά αφού δεν κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα, προσέγγισαν άλλο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε 56χρονος με τον 13χρονο γιο του και με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας, τους εξανάγκασαν να αποβιβαστούν. Στη συνέχεια με χρήση σωματικής βίας προκάλεσαν σωματικές βλάβες στον 56χρονο και διέφυγαν με τα δύο αυτοκίνητα.

Με μπουφάν της Πυροσβεστικής ο Δένδιας



Η επίσκεψη του κ. Υπουργού σε νησιά των Σποράδων ολοκληρώθηκε με την Σκιάθο, όπου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του νησιού, παρουσία του Δημάρχου κ. Νικόλαου Πλωμαρίτη, του Περιφερειακού Διευθυντή Τάξης Θεσσαλίας, Υποστράτηγου Γεώργιου Σουγλιέρη,

Η κατανομή των βαρών του ασύλου

Στα μπλε η Σταυροπούλου
Η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου της Ελλάδας, κυρία Μαρία Σταυροπούλου
 
 
 
Την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση της Υπηρεσίας Ασύλου με επικεφαλής και εκπροσώπους αντίστοιχων υπηρεσιών της Μάλτας, της Κύπρου και της Βουλγαρίας με στόχο τη συνεργασία και την κοινή αντιμετώπιση θεμάτων που άπτονται του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου και της κατανομής των βαρών στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Κρατική Υπηρεσία για τους Πρόσφυγες της Βουλγαρίας, το Υπουργείο Εσωτερικών και Εθνικής Ασφάλειας της Μάλτας, την Υπηρεσία Ασύλου της Κύπρου, την Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Το κύριο θέμα που συζητήθηκε στη συνάντηση ήταν η αλληλεγγύη στους κόλπους του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου όσον αφορά στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και των αιτημάτων ασύλου στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.