4/8/12

Οι δηλώσεις για τους λαθρομετανάστες

Ο Δένδιας δείχνει αποφασισμένος

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Κ.Ν.ΔΕΝΔΙΑ


Σήμερα είναι μια καλή μέρα για την Ελληνική Αστυνομία, τολμώ να πω και για την ελληνική κοινωνία, τόσο για την ομαλή εξέλιξη της μεγάλης επιχείρησης «ΞΕΝΙΟΣ-ΖΕΥΣ», όσο και για την επιτυχία την οποία είχε η Ελληνική Αστυνομία όσον αφορά το γνωστό ειδεχθές έγκλημα στην Πάρο.

Κυρίες και κύριοι, εδώ και χρόνια στην Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μιας μεγάλης έκτασης ανθρωπιστική κρίση. Ανθρώπινες ψυχές μετατρέπονται, λόγω ένδειας και συνθηκών ανέχειας, σε όργανα αδίστακτων συμμοριών, οι οποίες χρησιμοποιούν τους παράνομους μετανάστες σαν εκτελεστικά όργανα σε κάθε είδους έκνομη ενέργεια. Οι συνθήκες διαβίωσης γενικά, των παράνομων μεταναστών στο κέντρο της πρωτεύουσας αποτελούν ντροπή για το πολιτισμό, ντροπή για τον καθένα μας. Όπως ξέρετε,  ολόκληρες περιοχές της Αθήνας έχουν μετατραπεί σε άβατο και σε αυτές τις περιοχές ανθεί κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά. Το εμπόριο ναρκωτικών, η πορνεία, το παρεμπόριο, οι κλοπές, οι ληστείες, οι σοβαροί τραυματισμοί, οι φόνοι, ακόμη και εγκλήματα για μικρής αξίας αντικείμενα συμπεριλαμβάνονται δυστυχώς, πολύ συχνά στα δελτία συμβάντων των αστυνομικών τμημάτων.

Η κάποτε γνωστή και περίφημη αθηναϊκή τριλογία, Πανεπιστήμιο, Ακαδημία, Βιβλιοθήκη έχει μετατραπεί σε «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών.

To κτήνος ο Πακιστανός βρέθηκε

Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με την εξιχνίαση της υπόθεσης της σοβαρής κακοποίησης 15χρονης ημεδαπής στην Πάρο.
«H Ελληνική Αστυνομία μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση της σοβαρής κακοποίησης της 15χρονης ημεδαπής στο νησί της Πάρου.
Δράστης είναι ένας είκοσι ενός έτους αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας.
Σας υπενθυμίζω ότι το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιουλίου είχε βρεθεί κακοποιημένη στην περιοχή της παραλίας της Νέας Χρυσής Ακτής, στην Πάρο, η 15χρονη ημεδαπή, η οποία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής.
Από την πρώτη στιγμή είχαν μεταβεί στην Πάρο, για τη διερεύνηση της υπόθεσης, κλιμάκια Αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και των Υπηρεσιών Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης είχαν ληφθεί και δείγματα βιολογικού υλικού από τα ρούχα της ανήλικης.

Οι δηλώσεις Χ. Μανούρα

Στη Σκόπελο πόσο ηλίθιος είναι;

Αυτός που κρέμασε στο δημαρχείο την τουρκιά!

Eπιτέλους!

Αστυνομική επιχείρηση «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» σε Αθήνα και Έβρο για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ξεκίνησε στις 2 και 3 Αυγούστου, τόσο στον Έβρο, όσο και στην Αθήνα, η αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», για την απώθηση από την μεθοριακή γραμμή και την απομάκρυνση από το κέντρο της πρωτεύουσας, αντίστοιχα των παράνομων μεταναστών.
Από την αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, έχουν προσαχθεί μέχρι στιγμής (1500) αλλοδαποί και έχουν συλληφθεί (500), οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής στη χώρα μας.
Για την αστυνομική επιχείρηση «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Μανούρας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στις 2 και 3 Αυγούστου τόσο στον Έβρο, όσο και στην Αθήνα ξεκίνησε η επιχείρηση «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», για την απώθηση από τη μεθοριακή γραμμή και την απομάκρυνση από το κέντρο της πρωτεύουσας, αντίστοιχα των παράνομων μεταναστών.

Έκαναν την Κόρινθο ... Πύργο

Εντοπίστηκε φυτεία με 201 δενδρύλλια



Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Επιπλέον, κατασχέθηκαν ακόμα 44 εκριζωμένα δενδρύλλια.
Εντοπίστηκε, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε δύσβατη δασική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Πύργου Κορινθίας, φυτεία με -201- δενδρύλλια κάνναβης.
Ο χώρος της φυτείας τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση για αρκετό χρονικό διάστημα, από Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, πλην όμως κανείς δεν προσήλθε στο χώρο για περιποίηση των δενδρυλλίων.

Στη Μύκονο έγινε συμπλοκή

Συνελήφθησαν σήμερα (04-08-2012) στην Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι από τους οποίους δυο Αλβανοί ηλικίας 21 και 22 ετών και ένας 21χρονος Ιταλός, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράνομης διαμονής στην χώρα.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην περιοχή Καλαμοπόδι Μυκόνου, οι τρεις δράστες ευρισκόμενοι μέσα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διαπληκτίστηκαν με 29χρονο αλλοδαπό υπήκοο Ιταλίας και στην συνέχεια τον κτύπησαν με μπουκάλι στο κεφάλι.
Οι δυο δράστες συνελήφθησαν από περιπολούντες αστυνομικούς που προσέτρεξαν στο σημείο, ενώ ο τρίτος που είχε τραπεί σε φυγή, συνελήφθη σήμερα το πρωί στο πλαίσιο των αστυνομικών αναζητήσεων.

Πακιστανός ή Αφγανός ο ύποπτος

Οι εξετάσεις DNA θα φανερώσουν την αλήθεια, για το κτήνος που πήγε να σκοτώσει και να βιάσει την 15χρονη Μυρτώ

Βρέθηκε ο ύποπτος

Το πρωί προσήχθη στην Ασφάλεια Αττικής νεαρός ως βασικός ύποπτος για τον βαρύ τραυματισμό της 15χρονης στην Πάρο. Οι εργαστηριακές εξετάσεις θα δείξουν αν είναι αυτός ο πραγματικός δράστης.

Τον γρονθοκόπησαν και πέθανε

Συνελήφθησαν χθες (3-8-2012) αργά το βράδυ, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα) ηλικίας 41 και 43 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συμπλοκή και θανατηφόρα βλάβη 62χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα χθες (3-8-2012) το μεσημέρι, ο 62χρονος προσήλθε στο Μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, στο Πύργο, όπου λίγο πριν την είσοδο του στο κτίριο ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και λιποθύμησε.
Ο 62χρονος διακομίσθηκε άμεσα με σταθμό του ΕΚΑΒ και συνοδεία δικυκλιστών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκε άμεσα έρευνα από το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου και προέκυψε ότι ο 62χρονος λίγη ώρα πριν έρθει στο Αστυνομικό Μέγαρο είχε συμπλακεί με τους δυο δράστες οι όποιοι τον γρονθοκόπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Οι Τσιγγάνοι φοβίζουν με καραμπίνες στο Αιτωλικό

Ξανά μια σκούπα στην Ομόνοια

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν ελέγχους επί των οδών Μενάνδρου, Σοφοκλέους και Σταθμό Λαρίσης. H επιχείρηση έχει κωδικό όνομα «Ξένιος Ζεύς».  

Φέρνουν λαθρομετανάστες στην Ροδόπη?

Με το Δελτίο Τύπου αυτό, οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του Ν. Ροδόπης ότι κατόπιν πληροφοριών που έχουμε οι Αστυνομικές Σχολές Ροδόπης και Ξάνθης θα μετατραπούν σε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών.
            Σήμερα 03 Αυγούστου 2012 ήδη μεταφέρονται στην αστυνομική σχολή Ροδόπης περίπου 100 λαθρομετανάστες.

            Για το λόγω αυτό καλούμαι όλα τα Μ.Μ.Ε. του Νομού μας, να παρευρεθούν στην έκτακτη σύσκεψη φορέων αύριο Σάββατο 04 Αυγούστου 2012 και   ώρα 10:00π.μ που συγκαλείται από τον Περιφερειάρχη κ. Α. Γιαννακίδη στην Κομοτηνή στο κτίριο της Κεντρικής Περιφέρειας (Κακουλίδου 1) προκείμενου να καταγράψουν, να προβάλουν και να ενημερώσουν  παράλληλα την κοινωνία του Νομού μας για τις τακτικές «ΧΟΥΝΤΑΣ» που ακολουθούν η καταστροφική για τον τόπο μας τριάδα των κ.κ.  Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη μετά το κλείσιμο της Βουλής των Ελλήνων για την καλοκαιρινή περίοδο.

Το χασίς on camera

Kαι οι επίμαχες δηλώσεις Ντζιμάνη

Ο Έβρος φέρνει προβλήματα

Η σύλληψη και κατάσχεση της μεγάλης ποσότητας χασίς στην Στάνο, έρχεται μια μέρα μετά την υλοποίηση  απόφασης μετακίνησης των συνοριοφυλάκων της Ηπείρου, στον Έβρο. Αυτό αλλάζει πολλά πράγματα, δηλώνει ο Διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου
Οι πληροφορίες ότι η φετινή παραγωγή κάνναβης στην Αλβανία είναι σχεδόν διπλάσια από πέρυσι αλλά και το γεγονός ότι 1881 συνοριοφύλακες από τους νομούς της Ηπείρου κλπ, μετακινούνται στον Έβρο, δημιουργούν νέα δεδομένα στον τομέα της δίωξης ναρκωτικών σε όλους τους νομούς, απ’ όπου διέρχονται μεγάλες ποσότητες χασίς, ένας εκ των οποίων είναι και η Αιτωλ/νία.

3/8/12

Oι αστυνομικοί που σκότωσε ο Καραμολέγκος




Αρχιφύλακας Παπαλουκάς Λουκάς
24/8/1990: Στην οδό Λ.Αλεξάνδρας 177-Αθήνα εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας, επιβαίνων σε όχημα της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής κατά το χρόνο που επιχειρούσε έλεγχο σε ΙΧΕ τραυματίστηκε θανάσιμα σε ένοπλη συμπλοκή με τον κακοποιό.



Αρχιφύλακας Βούλγαρης Δημήτριος
24-08-1990: Εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία οδηγού περιπολικού της Άμεσης Δράσης Αττικής μαζί με τον συνάδελφο του, σε γενόμενο έλεγχο ύποπτου οχήματος, στην Λ. Αλεξάνδρας αρ. 173 στο ύψος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.), δέχτηκε καταιγισμό πυρών από κακοποιό, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί βαρύτατα και να αποβιώσει την05-09-1990 στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο

O Ιρακινός έκανε τον σύζυγο


Συνελήφθη την Τετάρτη (01.08.2012) το απόγευμα, στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κέρκυρας, 30χρονος υπήκοος Ιράκ, ο οποίος διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από τη Χώρα μίας 30χρονης υπηκόου Αφγανιστάν μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά της (δύο αγόρια και ένα κορίτσι) ηλικίας 4, 8 και 10 ετών.
Ο 30χρονος Ιρακινός, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στον χώρο του Αερολιμένα Κέρκυρας και στην κατοχή του βρέθηκαν πέντε παραποιημένα διαβατήρια Αιγυπτιακών Αρχών.

Τα όπλα του Άντωνη Καραμολέγκου

Ο δραπέτης είχε σκοτώσει τους αστυνομικούς Βούλγαρη και Παπαλουκά

Τα 'παιρνε και η προϊσταμένη

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, υπάλληλος και Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Ο.Τ.
Η υπάλληλος, σε συνεργασία με την Προϊσταμένη Διεύθυνσης, απαίτησε και έλαβε 2.500 ευρώ, για να άρουν απόφαση ανάκλησης άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης και ηθική αυτουργία κατ΄εξακολούθηση.
Συνελήφθησαν σήμερα (03.08.2012), από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, 50χρονη υπάλληλος και 54χρονη Προϊσταμένη Διεύθυνσης, της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Ο.Τ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης και ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση .

Έπιασαν τον φονιά 2 αστυνομικών


Τα όπλα του δραπέτη

Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός δραπέτης φυλακών
Ο συλληφθείς εξέτιε ποινή κάθειρξης δις ισόβια για ανθρωποκτονία (2) αστυνομικών το 1990 στην Λεωφ. Αλεξάνδρας.
Στη κατοχή του βρέθηκαν όπλα, φυσίγγια, διόπτρες και άλλα αντικείμενα                       
Συνελήφθη χθες (2-8-2012) το μεσημέρι στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς του Τ.Α. Χαλανδρίου, 45χρονος ημεδαπός, δραπέτης από 25-1-2011, οπότε παραβίασε 11ήμερη άδεια που του είχε χορηγηθεί, των Φυλακών Αγιάς. Στις ανωτέρω Φυλακές ο 45χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης δις ισόβια και κάθειρξη ένδεκα (11) ετών και ογδόντα έξι (86) μηνών για ανθρωποκτονία δύο αστυνομικών το έτος 1990 στην Λεωφ. Αλεξάνδρας.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ένα (1) πιστόλι μάρκας GLOCK, με γεμιστήρα με οκτώ (8) φυσίγγια.

Μιλούν για σχέδιο-φάντασμα




 Έκτακτη σύσκεψη της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στην Αλεξανδρούπολη

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έκτακτη σύσκεψη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με τις  Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, καθώς επίσης και με εκπροσώπους των Ενώσεων από τις οποίες προέρχονται οι αστυνομικοί που μετακινούνται στον Έβρο, πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη σήμερα το απόγευμα (03/08/12) ώρα 19.30, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ήδη καταγράφονται εξαιτίας της αιφνιδιαστικής απόφασης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, να «επιστρατεύσει» 1.881 συναδέλφους εν μια νυκτί για την εφαρμογή ενός «σχεδίου - φαντάσματος».

Αυτοκτόνησε ο επίδοξος βιαστής;


Χθες (02-08-2012) το πρωί, καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, απόπειρα βιασμού σε βάρος 30χρονης ημεδαπής, από έναν 33χρονο ημεδαπό, στο Πυθαγόρειο της Σάμου.
Συγκεκριμένα, η 30χρονη κατήγγειλε ότι ξημερώματα της ίδιας ημέρας, επιστρέφοντας από νυχτερινή διασκέδαση και ενώ βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο της παραπάνω περιοχής, όπου είχε σταθμευμένο το όχημά της, ο 33χρονος της επιτέθηκε και χτυπώντας την με τα χέρια σε διάφορα σημεία του σώματός της, προσπάθησε να την εξαναγκάσει σε εξώγαμη συνουσία, χωρίς ωστόσο να το κατορθώσει και τράπηκε σε φυγή.

Τον σκότωσε με μαχαίρι


Απογευματινές ώρες χθες (02-08-2012) στην περιοχή της Νεάπολης σε υπαίθριο χώρο, έλαβε χώρα επεισόδιο μεταξύ 44χρονου και 45χρονου ομογενών, κατά το οποίο ο 45χρονος τραυμάτισε θανάσιμα τον 44χρονο με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου στην αριστερή θωρακική χώρα, για προσωπικές μεταξύ τους διαφορές.
Από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που προσέτρεξαν στο σημείο, συνελήφθη ο 45χρονος, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε από το χώρο ένα μαχαίρι.
Στο σημείο μετέβη ειδικό συνεργείο της Υ.Ε.Ε.Β.Ε. για εξερεύνηση του χώρου.

Δείτε την τούμπα του Βασιλιά

Σκότωσαν τον Κώστα Κλάψη

Στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό στις 3.10 τα ξημερώματα σκότωσαν τον θαμώνα καταστήματος Κώστα Κλάψη. Ο δολοφόνος επέβαινε ως συνοδηγός σε μοτοσυκλέτα, τράβηξε το όπλο του και τον πυροβόλησε πέντε φορές στο κεφάλι, σκοτώνοντας τον ακαριαία.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε έξω από εστιατόριο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 31χρονος (που κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για κλοπές, αρπαγές τσαντών

Η 36χρονη πήγε στο κρατητήριο

Συνελήφθη χθες (2-8-2012) το απόγευμα, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 36χρονη ημεδαπή, η οποία προσπάθησε να εισάγει ναρκωτικά στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.
Αναλυτικότερα, η 36χρονη, χθες το απόγευμα, επιχείρησε να προμηθεύσει σε 35χρονο ημεδαπό κρατούμενο στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής δύο συσκευασίες καπνού, στις οποίες είχε κρυμμένες δύο νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 3,3 γραμμαρίων.

Τους πέρασε "σεντονάτο" το χασίς

Η κλούβα που πιάστηκε στο Αγρίνιο
Πως γίνεται και το Αγρίνιο πιάνει συνεχώς δράστες με τόνους ναρκωτικά εξ Αλβανίας που μεταφέρονται από Γιάννενα και Άρτα; Μα η εξήγηση είναι απλή: Αν δουλεύεις και έχεις πάθος όλα γίνονται! Εξαιρούμε την Α.Δ Θεσπρωτίας γιατί εκεί η δίωξη κάνει θαύματα εδώ και κάτι χρονάκια ... Ο νέος αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων, μπορεί να ήταν συνεχώς στους δρόμους, αλλά είναι διαφορετικό ζήτημα να διοικείς μια Τροχαία και άλλο να έχεις υπό την καθοδήγησή σου και μια Δίωξη Ναρκωτικών. Χρειάζεται ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ!


 Ο νέος Αστ. Δ/ντης Ιωαννίνων κ. Παπιγκιώτης

Το χασίς όπως φαίνεται και στη φωτο ήταν τυλιγμένο με

Το φορτηγάκι τίγκαρε

Το Αγρίνιο τους βάζει γυαλιά

Η ποσότητα κάνναβης που υπερβαίνει τα 228 κιλά

Συνελήφθη  χθες το μεσημέρι, στο Στάνο Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών (κάνναβη).
Ειδικότερα οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, εντόπισαν στο 103ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο μετά από δυναμική επέμβαση τους, ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 49χρονος ημεδαπός, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν - 216 - δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -228.153- γραμμαρίων.
Όπως προκύπτει, από την έως τώρα έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ο 49χρονος προμηθεύτηκε τα Ναρκωτικά από περιοχή των Ιωαννίνων για να τα μεταφέρει στην Αθήνα.

Η ληστεία σε σούπερ μάρκετ

Η απειλή

Eίχε και Zastava

΄
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο 42χρονος με το περίστροφο

Στα γκισέ

Ήταν προετοιμασμένος ...

Με κοντόκαννη

Τα σύνεργα του 42χρονου

Πιάστηκε στα Καμίνια


Διέπραξε 75 ληστείες

Από το 2001
Η κουκούλα και η καραμπίνα του ληστή



Συνελήφθη 42χρονος δράστης ενόπλων ληστειών Τραπεζών, Δημόσιων Οργανισμών και Σούπερ Μάρκετ
Έχει διαπράξει συνολικά (75) ένοπλες ληστείες, από τις οποίες (41) ληστείες σε Τράπεζες, (24) σε Σούπερ Μάρκετ και (10) σε Δημόσιους Οργανισμούς.
Η «δράση» του χρονολογείται την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία.
Τα χρήματα από τις ληστείες «ξέπλενε» επενδύοντας σε αγορά φορτηγού αυτοκινήτου και την ίδρυση μεταφορικής εταιρείας στην Βουλγαρία.
Συνελήφθη  στα Καμίνια από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), μετά από καταδίωξη, 42χρονος ημεδαπός ο οποίος λίγο πριν είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία σε κατάστημα Σούπερ Μάρκετ, επί της Λεωφόρου Θηβών στα Καμίνια.
Ειδικότερα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μαύρο κράνος μοτοσικλετιστή και με την απειλή περιστρόφου, ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσε από τρία ταμεία το χρηματικό ποσό των 1.085 ευρώ.

Για τους δυο της ΔΙΑΣ



Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του Σώματος, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Νικόλας Δ. Πατέρας»,  για την πρωτοβουλία να αναλάβουν τη δαπάνη για τον πλήρη εξοπλισμό (κράνη μοτοσυκλέτας, αλεξίσφαιρα γιλέκα, μπότες, επιχειρησιακές στολές και εξαρτήσεις κ.λπ.) σαράντα αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Νικόλας Δ. Πατέρας τόνισε ότι η δωρεά αυτή γίνεται στη μνήμη των δυο αστυνομικών Νικολάου Πιτερού και Αθανασίου Τριμπόνια και εξέφρασε στις οικογένειες τους και στη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας  την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια των δυο ανδρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

2/8/12

Έπιασαν τον μαχαιροβγάλτη

Συνελήφθη σήμερα (2-8-2012) πρωινές ώρες, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, 46χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση του νόμου περί όπλων, απειλή και εξύβριση.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν το δράστη, διότι, χθες (1-8-2012) το απόγευμα, λόγω προσωπικών διαφορών, προσπάθησε να τραυματίσει, πισώπλατα, με μαχαίρι 48χρονο ημεδαπό χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στη συνέχεια, αφού εξύβρισε και απείλησε αυτόν, πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα με κυνηγετική καραμπίνα και τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στη μνήμη του Βασιλάκη

Τελετή στη μνήμη του Ταξίαρχου Γεωργίου Βασιλάκη και ανάρτηση της φωτογραφίας του στον 7οόροφο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που φέρει και το όνομά του (όροφος Γεωργίου Βασιλάκη), πραγματοποιήθηκε σήμερα (02/08/2012) το πρωί, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας.
Ειδικότερα, στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος. Από τη Φυσική Ηγεσία παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φλήρης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου και αστυνομικό προσωπικό.