10/3/12

"Έφυγε" ο γόης

Που πρωταγωνίστησε στις καρδιές μας
Ο Νίκος Δαδινόπουλος χτυπημένος από ανίατη ασθένεια "έφυγε" στα 68 του χρόνια. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στο Βύρωνα. Η παρουσία του στο θέατρο και την τηλεόραση σημάδεψε γενειές Ελλήνων, που μεγάλωσαν με τις εμφανίσεις του, όταν το μαγικό κουτάκι, άνοιγε  στα  πρώτα νοικοκυριά

Εκτοξετήρας ρουκέτας στο Κολωνάκι

Στις 4.30 στην οδό Σκουφά 27 στο Κολωνάκι σε κάδο σκουπιδιών βρέθηκε πεπαλαιωμένο μη ενεργό στρατιωτικό υλικό. Εκτοξευτήρας ρουκέτας μιας χρήσης. 

Γιαούρτωσε το Βενιζέλο ο παππούς


Στο μαντρί με τα πρόβατα έσπειρε χασίς

Τα 102 "βλαστάρια" που ξεριζώθηκαν
ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Συνελήφθη σήμερα (10-3-2012) το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κούφης του Δήμου Ρεθύμνου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου και του Αστυνομικού Τμήματος Λαππαίων, ντόπιος ηλικίας 39 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αλλά και ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών, παραπάνω Αστυνομικοί ενήργησαν έρευνα σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας ανωτέρω 39χρονου ημεδαπού, όπου διαπιστώθηκε η καλλιέργεια εκατόν δύο (102) δενδρυλλίων κάνναβης ύψους έως τριάντα (30) εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ουκρανικός δάκτυλος

Σε πορνογραφικές σελίδες

Κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο διαδίκτυο, στο οποίο εμφανίζεται μήνυμα, για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και αντίστοιχα των χρηστών των σελίδων αυτών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο συγκεκριμένο μήνυμα αναφέρεται πως για την απεμπλοκή απαιτείται η αποστολή 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας (Paysafe ή Ukash), προκειμένου να επανέλθει ο υπολογιστής στην κανονική του λειτουργία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε πορνογραφικές ιστοσελίδες και προσβάλει υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows.
Κατά την διαδικασία «φόρτωσης» της ιστοσελίδας, εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη του υπολογιστή, μήνυμα το οποίο ενημερώνει το χρήστη ότι έχει επισκεφτεί ιστοσελίδες με πορνογραφία ανηλίκων και για το λόγο αυτό ο υπολογιστής του έχει πλέον μπλοκαριστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η μαφία των δουλεμπόρων

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα, στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συνελήφθησαν το πρωί της 8-3-2012, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Μπαγκλαντές και Αφγανιστάν ηλικίας 29 και 22 ετών αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τη στιγμή που προσπαθούσαν να προωθήσουν επτά (7) Αφγανικής καταγωγής μετανάστες, τους οποίους είχαν προμηθεύσει με πλαστά διαβατήρια και ηλεκτρονικές κάρτες επιβίβασης, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναζητείται ένα (1) επιπλέον μέλος, Αλγερινής καταγωγής, του κυκλώματος.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 29χρονος συλληφθείς είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, η οποία τα δύο τελευταία χρόνια προωθούσε σε χώρες της Ε.Ε. λαθρομετανάστες, μέσω του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ξύλο στα Γιάννενα [βιντεο]

Τα ΙΧ της μαφίας του ΙΚΑ

Το Lexus της Πατεράκη στη ΓΑΔΑ
Το οικολογικό τζιπ της Πατεράκη, αδελφής του γνωστού εμπόρου όπλων

  Η Μπουραζάνι αρχηγός της συμμορίας οδηγούσε αυτό το πολυτελές όχημα


Ο σύζυγος κατηγορουμένης  είχε αυτό το ΤΑΧΙ

Περί προμηθειών στα Σώματα Ασφαλείας


Κρατήσεις για δαπάνες που αφορούν προμήθειες ειδών και παροχή υπηρεσιών μέσω διεθνών οργανισμών για λογαριασμό της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού οι οποίες προβλέπονται υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων, εφόσον δεν γίνονται δεκτές από τους διεθνείς οργανισμούς, προσαυξάνουν το κόστος του υπό προμήθεια είδους ή της παρεχόμενης υπηρεσίας και καταλογίζονται σε βάρος των πιστώσεων των προϋπολογισμό των ανωτέρω φορέων.
Αυτό περιλαμβάνεται σε τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Παροχή Υπηρεσιών Ασφαλείας από Ενόπλους Φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις» και φέρει τις υπογραφές του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Οθωνα και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.

Πήγαν να φάνε ζωντανό το Λυκουρέντζο

9/3/12

Λήστεψαν με "περιπολικό" και αστυνομικά ρούχα

Σαρώνει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής  που εξιχνίασε τη ληστεία που έγινε την 15.00 ώρα της 10-10-2011 στο 4ο χλμ της Λεωφ. Σκάλας Ωρωπού-Αθηνών, όταν τρεις δράστες φορώντας ρούχα με διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας και χρησιμοποιώντας κλεμμένο αυτοκίνητο λευκού χρώματος, το οποίο είχαν διαμορφώσει με διακριτικά αυτοκόλλητα σήματα της ΕΛ.ΑΣ. και αποσπώμενο φάρο, ώστε να προσομοιάζει με περιπολικό, ανέκοψαν τη πορεία φορτηγού αυτοκινήτου διανομής τσιγάρων, αποβίβασαν με βία τον οδηγό και αφού τον δέσμευσαν, με τη χρήση βαριοπούλας ξήλωσαν και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν στο όχημα.
Δράστες είναι τρία (3) άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία.

Η υπόθεση απάτης του ΙΚΑ [βιντεο]

Ο Διοικητής του ΙΚΑ στη ΓΑΔΑ

Απο αριστερά ο Διοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας Φώτης Λιάχας, δίπλα του ο Ταξίαρχος Νικ. Μάρκου και αμέσως μετά ο γνωστός και μη εξαιρετέος Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, με τον Υποδιοικητή του Δ. Πατσούλη. 

Σημερινές δηλώσεις του Διευθυντή της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχου Νικόλαου Μάρκου και του Διοικητή του Ι.Κ.Α. κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, σχετικά με τη μεγάλη υπόθεση απάτης και κατάχρησης σε βάρος του Ι.Κ.Α.
Διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Νικόλαος Μάρκου:
"Μέσα από αυτή τη συνεργασία κατορθώσαμε να εξαρθρώσουμε μια εγκληματική οργάνωση, στην οποία συμμετείχαν υπάλληλοι του Ι.Κ.Α, που επί οχτώ ολόκληρα χρόνια λυμαίνονταν τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου.
Μια σημαντική υπόθεση απάτης, κατάχρησης και «ξεπλύματος μαύρου χρήματος», εξιχνιάστηκε, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και του δημοσίου συμφέροντος.
Επιβεβαιώνεται, για άλλη μία φορά, με τον καλύτερο τρόπο, ότι η ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών, επιφέρει πάντα θετικά αποτελέσματα".

Αδελφή του Πατεράκη η κατηγορούμενη

Διευκρινίζουμε πως ο κ. Πατεράκης δεν έχει καμία σχέση με τα καμώματα της αδελφής του, αναφέρουμε το όνομά του όμως λόγω "επωνυμίας"
Η ΠΑΤΕΡΑΚΗ Χριστίνα υπάλληλος του ΙΚΑ που ενέχεται στη μεγάλη απάτη είναι αδελφή του εμπόρου όπλων Γιώργου Πατεράκη, άλλοτε επιστήθιου φίλου του Θεόδωρου Ρουσσόπουλου όπως από το νωρίς το πρωί είχε υπαινιχθεί το Crimes on air.
Στη φωτογραφία φαίνεται η επιστολή-πρόσκληση σε σύσκεψη προς... ενημέρωσή τους για κρίσιμα θέματα που αφορούν τις αμυντικές προμήθειες την οποία και είχε  απευθύνει το Μάρτιο του 2006 σε τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης ο Γ. Πατεράκης.
Aντικείμενο της σύσκεψης, όπως το καθορίζει ο ίδιος, να συζητήσουν το επενδυτικό πρόγραμμα της Thyssen Krupp Marine Systems (TKMS) στην Eλλάδα!
Eν είδει σύστασης ο Γ. Πατεράκης στις 8 Mαρτίου του 2006 απευθύνεται εγγράφως στον Γ. Aλογοσκούφη και του υποδεικνύει να προσκαλέσει σε κυβερνητική σύσκεψη τους εμπλεκόμενους με την Aμυντική Bιομηχανία υπουργούς Aμυνας Ευ. Μεϊμαράκη, Aνάπτυξης Δ. Σιούφα και Mεταφορών Μ. Λιάπη για να τους παρουσιάσει η Thyssen Krupp το επενδυτικό πρόγραμμα και το πρόγραμμα δράσης του ομίλου στην Eλλάδα! μάλιστα , προσκαλεί «σε επικοινωνία με τον υπογράφοντα (σ.σ. δηλαδή τον ίδιο) για να ορισθούν οι λεπτομέρειες ενημέρωσης»... Προφανώς για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις...

Tα ονόματα της απάτης


Μετά από Εισαγγελική Διάταξη, δίνονται στη δημοσιότητα στοιχεία ταυτότητας των εμπλεκομένων ατόμων στη μεγάλη υπόθεση απάτης και κατάχρησης σε βάρος του Ι.Κ.Α.,
Πρόκειται για τους:
  1. ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗ Ελένη του Ανδρέα και της Ελένης που γεννήθηκε την 27-07-1957 στην Τριταία Ιτέας Φωκίδας και κατοικεί στο Μοσχάτο Αττικής
  2. ΠΑΤΕΡΑΚΗ Χριστίνα του Ευτυχίου και της Δέσποινας που γεννήθηκε την 20-6-1962 στον Πειραιά και κατοικεί στον Άλιμο Αττικής
  3. ΦΕΡΡΑ Χρυσούλα του Φωτίου και της Ελένης, που γεννήθηκε την 14-05-1960 στην Γουριώτισσα Αιτωλοακαρνανίας και κατοικεί στην Καλλιθέα Αττικής
  4. ΣΟΥΡΙΔΗ Χριστίνα του Δημητρίου και της Όλγας, που γεννήθηκε την 25-12-1944 στη Στυλίδα Φθιώτιδος και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής
  5. ΚΑΡΑΪΣΚΟ Κωνσταντίνο του Ιωάννη και της Ευανθίας, που γεννήθηκε την 3-5-1949 στην Αρτονίνα Φωκίδας και κατοικεί στο Μοσχάτο Αττικής
  6. ΑΙΜΑΤΙΔΗ Παναγιώτη-Αλέξανδρο του Παρθένη και της Δανάης, που γεννήθηκε την 6-2-1969 στην Αθήνα και κατοικεί στην Καλλιθέα Αττικής
  7. ΘΩΜΑΚΟΥ Μυρσίνη του Νικολάου και της Μαρίας, που γεννήθηκε την 12-11-1946 στην Ερμούπολη Σύρου Κυκλάδων και κατοικεί στην Κότρωνα Γυθείου Λακωνίας

O παιδόφιλος αρχιμανδρίτης σε αργία

 Με επιστολή της, η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρούπολης έκανε γνωστό ότι όρισε εκκλησιαστικό ανακριτή για την υπόθεση ασέλγειας εις βάρος ανηλίκων από τον αρχιμανδρίτη, Θεόκλητο Ρενέση, ενώ ο ίδιος τέθηκε σε αργία.

Στη σχετική επιστολή αναφέρονται τα εξής:




Ενέδρα θανάτου στην Πάρνηθα

ΟΛΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris Στις .

dolofonia-menidi1
Makeleio.gr
Reportaz: Κάτια Νιάκαρη

Νεκρός αντοπιστηκε από την ΕΛΑΣ λιγο μετα τις11 και 30 ανδρας ηλικιας περιπου 40 ετων στη λεωφορο Παρνηθος στη 18η σταση. Με τραυματα από πυροβολο οπλο στη κεφαλι και στο στηθος. Η αστυνομια ερευνα την περιοχη. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκδοχές
οι δολοφόνοι ή ο δολοφόνος κυνήγησε το θύμα, αφού υπάρχουν διάσπαρτες κηλίδες αίματος σε μήκος 20 μέτρων.
Επίσης, υπάρχουν πρόσφατα ίχνη αυτοκινήτου σε χωματόδρομο που είναι δίπλα σε ένα εκκλησάκι.
Ο άνδρας 35 με 40 ετών βρέθηκε νεκρός με τραύματα στο κεφάλι και στο στήθος δίπλα στην 18η στάση των λεωφορείων στην Λεωφόρο Πάρνηθος στο Μενίδι. Δίπλα βρέθηκαν  πολλοί κάλυκες γεγονός που δείχνει ότι το θύμα έχει δεχτεί πολλές σφαίρες.

Ακραία ομάδα οι Αγανακτισμένοι Μισέλ;

Ομιλία Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ κ.Γεωργίου Καρατζαφέρη, σχετικά με τη λήψη μέτρων κατά της αύξησης της εγκληματικότητας στη χώρα μας
"Να δούμε το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας. Να δούμε το σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης. Και στο υπουργικό συμβούλιο και εδώ ψηφίσαμε πριν από λίγες μέρες διατάξεις για την επιεική μεταχείριση ατόμων που έχουν βαριές καταδικαστικές αποφάσεις. Αυτό από τη μία πλευρά είναι σωστό, από την άλλη όμως πρέπει να δούμε και το σωφρονιστικό μας σύστημα. Με ποιο τρόπο θα λειτουργήσει αυτό. Επίσης, η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε άμεσα όχι απλά μόνο για το ζήτημα της αστυνομικής αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, αλλά κυρίως να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε συνολικά το ζήτημα σε επίπεδο δικαιοσύνης, σωφρονισμού, αντιμετώπισης παράνομης μετανάστευσης και το αστυνομικό ζήτημα. 

Έφαγαν 6 εκατ. € από το ΙΚΑ

Το ντοκουμέντο με τα πάμπερς

Οι υπάλληλοι εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους εξέδιδαν αποφάσεις για χορήγηση παροχών και εισέπρατταν τα ανάλογα ποσά αυτοτελώς ή σε συνεργασία με ασφαλισμένους
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και μετά από δίμηνη και πλέον μεθοδική αστυνομική έρευνα, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται σε μεγάλη υπόθεση απάτης, απιστίας, κατάχρησης και «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε από χθες (08.03.2012) το πρωί, σε περιοχές της Αττικής και της Λακωνίας, συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή, συνολικά έξι άτομα και συγκεκριμένα τέσσερις γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών.
Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται μία ακόμα γυναίκα, πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ, καθώς και απροσδιόριστος, μέχρι τώρα αριθμός συμμετόχων, ασφαλισμένων του Ιδρύματος.

Κλέφτες με γλυκά

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας έχουν διαπράξει σωρεία διακεκριμένων περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών από σπίτια, στην πόλη της Λάρισας.
Συνελήφθησαν, προχθές (07-03-2012) το πρωί, ένας 38χρονος Έλληνας και ένας 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας, μέλη της εγκληματικής ομάδας, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι, άγνωστοι μέχρι στιγμής, συνεργοί τους.
Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί εξήντα μία (61) περιπτώσεις διαρρήξεων και όπως διαπιστώθηκε δρούσαν τουλάχιστον, κατά το τελευταίο 12μηνο (από τα τέλη του μήνα Φεβρουαρίου του 2011).
Οι συλληφθέντες, μετέβαιναν στην πόλη της Λάρισας, από την Θεσσαλονίκη, όπου διέμεναν και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη τακτική και μεθοδολογία δράσης προέβαιναν στην εγκληματική τους δραστηριότητα.

Έκλεβε για λογαριασμό της ΔΕΗ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών  του Αλικιβιάδη Ασημακόπουλου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου  και ήδη έγκλειστου στις Δικαστικές Φυλακές Δομοκού, για απάτες και κλοπές κατ’ εξακολούθηση.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, εισέρχονταν σε σπίτια ηλικιωμένων και αφαιρούσε χρήματα. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί έξι (6) περιπτώσεις και αναλυτικά:
  • Την 18-2-2011 στον Ν. Κόσμου σε βάρος 89χρονου ημεδαπού.
  • Την 13-05-2011 στην Κυψέλη σε βάρος 89χρονου ημεδαπού.
  • Την 24-10-2011 στη Ν. Σμύρνη σε βάρος 70χρονης ημεδαπής.
  • Την 4-5-2011 στους Αμπελοκήπους σε βάρος 75χρονης ημεδαπής.

Όταν οι "Πυρήνες" κατήγγειλαν τον κουμπάρο

Να είναι τυχαίο; Καταγγελία για απάνθρωπη συμπεριφορά στις φυλακές Δομοκού είχαν κάνει και μέλη της "Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς".
Μάλιστα είχαν καταφερθεί κατά του Αρχιφύλακα Κλιάρη Χρήστου. Μα ο κύριος Κλιάρης είναι -πληροφορούμαστε- κουμπάρος με τον διεφθαρμένο δεσμοφύλακα

Στο Porto Karras έκανε διακοπές ο δεσμοφύλακας

"Μπουμπούκι" σπάνιο ο δεσμοφύλακας των αμαρτωλών φυλακών Δομοκού που πιάστηκε στη Θεσσαλονίκη με 7 Ρωσοπόντιους. Ο 47χρονος ονόματι Κακαρδάκος -λένε κρατούμενοι στο Crimes on air-  πως τα καλοκαίρια συνήθιζε να παραθερίζει στο Porto Karras της Χαλκιδικής και αξιοποιούσε τις επαφές του με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προφανώς λόγω ιδεολογίας.
Εξακριβώθηκε πάντως η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση και διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi).
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 12-11-2010, τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης αφού διαχωρίστηκαν, εισήλθαν ταυτόχρονα σε 2 υποκαταστήματα τραπεζών στην Αρναία Χαλκιδικής, όπου με την απειλή πολεμικών τυφεκίων τύπου KALASHNIKOV και πιστολιών και αφού ερεύνησαν τους χώρους των τραπεζών, αποχώρησαν χωρίς να αφαιρέσουν χρήματα, τραυματίζοντας όμως ελαφρά, με τη χρήση σωματική βίας, δύο υπαλλήλους των τραπεζών.

Ο Νταβλούρος πάει για Βουλευτής

Ο Θανάσης Νταβλούρος πρώην Διοικητής της Ασφάλειας Πατρών  -όπως μαθαίνει το Crimes on air- κατεβαίνει για Βουλευτής με τη Ν.Δ στην Αχαΐα.
Ο Θανάσης έβγαλε ως αξιωματικός σε πέρας πολύ σοβαρές υποθέσεις [θα αναφερθούμε σ' αυτές] αλλά απομακρύνθηκε από τη θέση του από το βαθύ ΠΑΣΟΚικο κράτος όταν ανέλαβε

Μια απ' τα ίδια;

Σε κάποιους άνοιξε η όρεξη για να ξαναγυρίσει ο Σταύρακας στη ΔΙΑΣ.
Χλωμό το βλέπουμε γιατί είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από τον ομαδικό ξυλοδαρμό των "Αγανακτισμένων" στο Σύνταγμα από μοτοσυκλετιτές που ήρθαν να καταπολεμήσουν το "έγκλημα του

Έχασε κάθε έλεγχο και το ΄ριξε στα όπλα


Καρατζαφέρης: Να επιτραπεί η χρήση όπλου από την αστυνομία

Ψήφους από την μεγάλη αστυνομική οικογένεια θέλει να αλιεύσει ο Καρατζαφέρης ζητώντας στα καλά καθούμενα αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να επιτρέπεται στους αστυνομικούς η χρήση όπλου, ακόμα και χωρίς να έχουν δεχθεί πρώτοι επίθεση, ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης στη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για θέματα ασφάλειας.
Δεν μπορούμε να είμαστε και πεινασμένοι και τρομαγμένοι» είπε ο κ. Καρατζαφέρης, ζητώντας από τον Μιχ.Χρυσοχοΐδη να ληφθούν μέτρα για τη μείωση της εγκληματικότητας.
«Θα αποκαταστήσουμε την κοινωνική ειρήνη

Ομοίωμα βόμβας στην πυροσβεστική

Του Διονύση Βυθούλκα
Ομοίωμα βόμβας εντοπίστηκε στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής

Ομοίωμα βόμβας «έκρυβε» τελικά το κουτί το οποίο εντοπίστηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί στις σκάλες εισόδου σε ένα από τα κτίρια των εγκαταστάσεων Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οδό Μουρούζη στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την ελεγχόμενη έκρηξη που έγινε από τους πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι περιείχε ένα τούβλο τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο, καλώδια και ένα ρολόι.

Το κουτί βρέθηκε από διερχόμενο πυροσβέστη ο οποίος αντιλήφθηκε τα καλώδια που εξείχαν από αυτό.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και εκκενώθηκε ο χώρος, ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί.

Τα 'λεγαν οι Ειδικοί Φρουροί

Ο κ. Παπουτσής στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του

Ο Βασίλης Ντούμας

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών πάμπολες φορές είχε εκφράσει στον κ. Παπουτσή τις ενστάσεις του για τη διάλυση της ΔΙΑΣ αλλά ο υπουργός είχε "μουλαρώσει" γιατί ήταν "θεσμικός" και έκουγε τον Αντιστράτηγο.
Έτσι ο κ. Ντούμας από την αγανάκτησή του "παραβίασε" το ... πρωτόκολο και δεν προσήλθε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του Παπουτσή.
Βέβαια τον τελευταίο τον είχαν ζώσει τα φίδια του Μισέλ και είχε πει -τάχα- στους Στρατηγούς: " να μην επιτρέψετε ποτέ παρέμβαση σε επιχειρησιακά

Είχαν ακριβά γούστα οι ΙΚΑτζούδες


Η "Πατρόνα" κυκλοφορούσε με Jeep Cherokee, ενώ μια από τις υποτακτικές της, στα πρότυπα του ΓΑΠ είχε οικολογική συνείδηση και οδηγούσε τζιπ  Lexus. Αυτό το αρπακτικό του ΙΚΑ έχει όνομα που παραπέμπει σε έμπορο όπλων, με τον οποίο παραθέριζε τακτικά στις παραλίες υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή. Από το ίδιο κύκλωμα των γυναικών η Οικονομική Αστυνομία κατέσχεσε και δυο Mercedes η μια 

Η "Πατρόνα" του ΙΚΑ έκρυβε το 1 εκατ. σε Pampers

Να μην ξεχάσουμε να σας πούμε πως πίστευε και στο Θεό ..!

Απο τους 6 κατηγορούμενους για την μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ οι 4 είναι γυναίκες
Η "πατρόνα" μάλιστα είναι 55 ετών και στο σπίτι της στο Μοσχάτο η Οικονομική Αστυνομία βρήκε μέσα σε Pampers 960.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50, 100, 200 και 500 €΄. Τη συνταγή της κρυψώνας τη βρήκε από την εποχή Κοσκωτά. Η 55χρονη με όνομα που παραπέμπει σε μια από τις πασίγνωστες περιοχές της Κόνιτσας, έχει και βίλα στο Βαρνάβα, μ' όλες τις ανέσεις και πισίνα. Με τον Κουφοντίνα  της "17 Νοέμβρη" αγνοούμε αν είχε προλάβει να έχει κοινωνικές

Ο Αντιστράτηγος ήταν σαν βρεγμένη γάτα


Όσα είπε ο υπουργός στην  τελετή ανάληψης των καθηκόντων του [φωτο] έκαναν τον Παπουτσή να κόβει πέρα ...
Κάποιος εκ των Αντιστρατήγων χθες γι αυτά που δικαιολογημένα έλεγε ο Μισέλ για τη διάλυση της ΔΙΑΣ ήταν να ανοίξει η "γη για να τον καταπιεί".
Μάλιστα ελάχιστοι πίστευαν ότι "τώρα  θα σηκωθεί και θα παρατηθεί"  αλλά και για να παραιτηθείς χρειάζεται υπηρεσιακό

Η 37χρονη 'ξέβγαλε" τον 22χρονο

Τα 16 κιλά χασίς

Συνελήφθησαν στα Πατήσια από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής [που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης], δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής (άνδρας 22 και γυναίκα 37 ετών), για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και με συντονισμένη επιχείρηση τους συνέλαβαν.
  • Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους –15.811,5- γραμμ.
  • Ποσότητα ΚΟΚΑΙΝΗΣ βάρους -9- γραμμ.
  • Τέσσερα –4- κινητά τηλέφωνα
  • Μια –1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύστημα 4-4-2 στη διαφθορά

Αποκάλυψη Σπινέλλη
Για πρώτη φορά στην ιστορία του υπουργείου Οικονομικών οι εφοριακοί δια του προέδρου τους κ. Χαρ. Νικολακόπουλου κατέθεσαν μήνυση στην Εισαγγελία Αθηνών κατά του πρώην Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Διομ. Σπινέλλη και κατά του διευθυντή Σχεδιασμού και Ελέγχων του ΣΔΟΕ και προέδρου του Β΄υπηρεσιακού συμβουλίου κ. Ν. Λέκκα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, «η μήνυση αυτή, αφορά συκοφαντικούς ισχυρισμούς που προέβαλλαν σε εκδήλωση με θέμα «Φοροδιαφυγή και Κοινωνική Δικαιοσύνη», για την ύπαρξη «εκτεταμένης διαφθοράς στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό», ώστε να δικαιολογήσουν τα μειωμένα φορολογικά έσοδα του κράτους».

Ο υπασπιστής δεν "κόβεται" στο μοντάζ

Το ... αόρατο μάτι, που κόβει και ράβει πρόσωπα και αυτή τη φορά πάντως δεν παρέλειψε να φαίνεται στο καρέ για άλλη μια φορά ο υπασπιστής του νέου υφυπουργού

Ο Αντιστράτηγος δεν κρύβεται

Όσο και να το θέλουν
Κάποιοι δημοσιοσχετίστες της Κατεχάκη στις φωτο  της χθεσινής τελετής που δημοσιεύτηκαν στο Site της ΕΛ.ΑΣ, αδιαφόρησαν αν στο πλάνο [κόκκινο βέλος] φαίνεται το πρόσωπο του Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος. Αλλά θα μας πείτε ο Αντιστράτηγος έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και έτσι τους επιφορτισμένους με την "κοπτοραπτική" τους χρησιμεύει περισσότερο η εικόνα των ομοιόβαθμων του που έχουν  έδρα την Αθήνα. Δείτε όμως παρακάτω ποιος και τι είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος?

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μετά την απαγωγή του μεγαλοβιομήχανου Μυλωνά, συνέλαβε τον Βασίλη Παλαιοκώστα και τη συμμορία του, χωρίς να ανοίξει μύτη. Έβγαλε σε πέρας μαζί με τον Αθηναγόρα Παζαρλή, όλη την έρευνα με τον μεγαλοτοκογλύφο Καραμπέρη και πριν λίγες ημέρες δεν υπήρξε ούτε η παραμικρή διαρροή στη Χαλκιδική για τους καμία 50αρια αρχαιοκάπηλους

Ο Βασ.Παλαιοκώστας

Σκάνδαλο με γόβα

   Γράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος
             
Εξι γυναίκες κατηγορούνται για την απάτη του ΙΚΑ
   
Στη σύλληψη έξι γυναικών, όλες υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, προχώρησε τις τελευταίες ώρες η Οικονομική Αστυνομία για το μεγάλο σκάνδαλο των πλαστών συνταγογραφήσεων, παράνομων επιδομάτων και εικονικών νοσηλειών, που αποκάλυψε «Το Βήμα» στις 26 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το ύψος της απάτης σε βάρος του ασφαλιστικού φορέα υπερβαίνει τα 12 εκ ευρώ. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώθηκε σε υπαλλήλους των τμημάτων Παροχών, Μητρώου και Οικονομικών του ΙΚΑ Καλλιθέας, οι οποίοι φέρεται να συνενοούνταν με περισσότερους από 400 ιδιώτες για σειρά παράνομων συναλλαγών.

Φέξε μου και γλίστρησα

Η ηλεκτρονική δίκη
Προ των πυλών των δικαστηρίων η ηλεκτρονική δίκη
 Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά το πρόγραμμα της «ηλεκτρονικής δίκης», δηλαδή η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων (e-justice) στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Μέσα στα επόμενα 1,5 με 2 χρόνια θα επεκταθεί το μέτρο και σε όλα τα δικαστήρια της χώρας.

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα κατάθεσης δικογράφων προβλέπει την αφαίρεση από τα δικαστήρια όλων των εγγράφων στην πολιτική δίκη (ασφαλιστικά μέτρα, αγωγές, αυτοκίνητα, εργατικές διαφορές κ.λπ.). Τα έγγραφα θα υποβάλλονται πλέον με ηλεκτρονική μορφή από τους δικηγόρους.