7/7/17

Των Ειδικών Δυνάμεων ο Κοτλίδας


Ο Ταξίαρχος Χρ. Κοτλίδας, που τους τελευταίους μήνες διευθύνει και την ΕΚΑΜ, θα πρέπει να σημειώσουμε πως κατά τη στρατιωτική του θητεία, υπηρέτησε ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός στις Ειδικές Δυνάμεις


Με 111 γλάστρες



Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθησαν στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δυο ημεδαποί ηλικίας 49 και 21 ετών, καθώς και 48χρονη υπήκοος Πολωνίας, κατηγορούμενοι για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συλλογής - αξιολόγησης και διερεύνησης στοιχείων σχετικά με καλλιέργεια φυτών κάνναβης στη Θήρα, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία των κατηγορούμενων οπού βρέθηκαν:
  • Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους ενός κιλού και εκατό γραμμαρίων (1.100 γρ.) τοποθετημένη σε οκτώ συσκευασίες

6/7/17

Σε γνώριμα μέρη ο Ζαχαρίας



Και ο φίλος μας Ζαχαρίας Παλαμίδας, τιμώμενο πρόσωπο για τις χορηγίες της Alpha Banκ, ως υπεύθυνος Ασφαλείας.Τον Ζαχαρία τον θυμόμαστε από την Ασφάλεια Ν. Ψυχικού αλλά και νωρίτερα. Στο πλάνο και ο Υπαρχηγός, ολίγον ακούρευτος ως συνήθως ...

Στις παρυφές της ΕΚΑΜ

Μιλά ο Ταξίαρχος Χρήστος Κοτλίδας 

Με αρετή και τόλμη




Στο 22ο Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης προσωπικού για τη στελέχωση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), πραγματοποιήθηκε παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών προς τιμήν του πεσόντα στο καθήκον Ανθυπαστυνόμου της Ε.Κ.Α.Μ., Λάππα Βασιλείου ενώ τιμήθηκε η οικογένεια του
Επιπλέον τιμήθηκε η Ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. που διακρίθηκε πρόσφατα στο Διεθνή Διαγωνισμό Ειδικών Δυνάμεων, στο εκπαιδευτικό κέντρο « KASOTC » της Ιορδανίας, ο δωρητής του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών καθώς και οι δωρητές ηλεκτρονικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων
Ολοκληρώθηκε το 22ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού, που θα στελεχώσει την επίλεκτη Μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.).
Συνολικά δεκατέσσερις (14) αστυνομικοί (Αξιωματικός, 10 Αστυφύλακες και 3 Ειδικοί Φρουροί), μετά την ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία επιλογής (μεταξύ 158 υποψηφίων, που διήρκησε δύο μήνες) εντάσσονται πλέον στο δυναμικό της Ε.Κ.Α.Μ.
Χθες (5 Ιουλίου 2017) το πρωί, στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Δ.Ε.Α.Δ.) στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκόπουλου Αττικής, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή για τη λήξη του Σχολείου και την απονομή των διπλωμάτων στους επιτυχόντες αστυνομικούς.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος Χατζηνικολάου, ενώ ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, Ταξίαρχος Χρήστος Κοτλίδας , απηύθηνε σχετική ομιλία .
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

5/7/17

Τονωτικές ενέσεις στον Πολάκη

Δώρα στον υπουργό

O κ. Πολάκης με τον Χρήστο Παπαζαφείρη
Εξ αριστερών, διακρίνεται ο Υποδιοικητής της Ασφάλειας Αττικής κ. Χαιρετάκης

Απόδοση από την Ελληνική Αστυνομία στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, ιατρικού εξοπλισμού που εκλάπη τον περασμένο Μάιο από τα Νοσοκομεία «Άγιος Σάββας» και Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και εντοπίστηκαν στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος:
«Καλησπέρα σας, σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσουμε την απόδοση των ανακριθέντων ιατρικών μηχανημάτων, που είχαν κλαπεί από διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη.
Η επιτυχής διαδικασία εντοπισμού, ανάκτησης και επαναπατρισμού των ιατρικών μηχανημάτων ήταν αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας των Υπηρεσιών μας με τις αρχές της Κολομβίας. Παρακαλείται ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κ. Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης να προσέλθει στο βήμα.»
Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης:
«Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε σήμερα εδώ, στην έδρα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Ελληνικής Αστυνομίας στον αγώνα κατά του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος.
Θα μου επιτρέψετε να επισημάνω ότι ο αγώνας αυτός - ο αγώνας κατά της ανομίας και του εγκλήματος - είναι μια διαρκής προσπάθεια να προστατεύουμε το κοινωνικό σύνολο, υπηρετώντας το δικαίωμα των πολιτών να ζουν σε συνθήκες ασφάλειας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η προσπάθεια που καταβάλουμε παράγει αποτελέσματα. Αποτελέσματα απτά και κυρίως αναγνωρίσιμα από τους πολίτες. Αποτελέσματα που μετουσιώνονται σε συμπαράσταση και εμπιστοσύνη της κοινωνίας στην Ελληνική Αστυνομία και στους Έλληνες αστυνομικούς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εξιχνίαση της κλοπής ιατρικού εξοπλισμού, τον περασμένο Μάιο, από τέσσερα νοσοκομεία της χώρας μας, από το Νοσοκομείο Άγιος Σάββας και τα Γενικά Νοσοκομεία Λαμίας, Λάρισας και Βόλου.
Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Δεν αναφέρομαι μόνο στην χρηματική αξία του εξοπλισμού αυτού, που είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Αναφέρομαι κυρίως στον σημαντικό αντίκτυπο της υπόθεσης αυτής, που ενέχει ιδιαίτερη κοινωνική απαξία, καθώς η κλοπή ιατρικού εξοπλισμού στρέφεται ευθέως κατά του αγαθού της δημόσιας υγείας.

Η παράδοση του κλεμμένου εξοπλισμού


Το "δόγμα Τόσκα" στη νέα Στρατοχωροφυλακή!

Αποτέλεσμα εικόνας για ektakto crimes

Απόταξη, σε όποιον μιλάει ...

Αποτέλεσμα εικόνας για βασιλης ντουμας
Παραπέμπει με "απόλυση" τον πρόεδρο των Ειδικών Φρουρών για την καθιέρωση της λέξης "Εξαρχιστάν"  και με αφορμή όχι την εκδήλωση που πήγε να κάνει ο ίδιος στην πλατεία αλλά η ΠΟΑΣΥ. Χτυπά τον αδύναμο κρίκο ο δημοκράτης υπουργός, στο οποίο θα πρέπει να θυμίσουμε πως ο Βασίλης Ντούμας είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής και γνήσιο τέκνο της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλάς Ιωαννίνων. Τίποτε άλλο μόνο ντροπή και αίσχος!