30/6/12

Η Europol για τα παραχαραγμένα

Τις έρευνες συντόνιζε ο Αθηναγόρας Παζαρλής Διοικητής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης


Οι αστυνομικές Αρχές Ελλάδος και Βουλγαρίας, σε μία κοινή έρευνα που υποστηρίχθηκε και συντονίστηκε από την Europol, εξάρθρωσαν οργανωμένη εγκληματική ομάδα, η δράση της οποίας ήταν η παραχάραξη κερμάτων ευρώ.
Σε συντονισμένες εφόδους στις 26 Ιουνίου, εντοπίστηκε παράνομο νομισματοκοπείο κρυμμένο στο υπόγειο αγροτικής κατοικίας κοντά στη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, και συνελήφθησαν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Οι αστυνομικοί [1] κατάσχεσαν διάφορα μηχανήματα και εργαλεία που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή των πλαστών κερμάτων αξίας δύο ευρώ, καθώς και έτοιμα πλαστά κέρματα με την εθνική όψη του Βελγίου στην πίσω πλευρά. Οι δύο κύριοι ύποπτοι, ο ένας Έλληνας υπήκοος και ο άλλος 59χρονος με διπλή υπηκοότητα, Βουλγαρική και Ελληνική, συνελήφθησαν στη Χαλκιδική της Ελλάδας.

Σοκ με τον λυράρη

O 76χρονος μουσικός της φωτογραφίας είναι ιδιαίτερα αγαπητητός στην Κρήτη
Γνωστός Λυράρης της Κρήτης πιάστηκε σε χωριό του Ρεθύμνου   κατηγορείται  για λαθρεμπόριο με φορτία από όπλα που  κατέληγαν από τις ΗΠΑ -με ενδιάμεσο σταθμό τη Νάπολη-   σε Αθήνα, Κρήτη και Ζάκυνθο της φωτογραφίας.

Ο καλλιτέχνης  που είναι ευρέως γνωστός είναι 76έτων και από τις αρχές  φέρεται ως ο τελικός αποδέκτης του ενός φορτίου  το οποίο και  κατασχέθηκε από τις Αμερικανικές αρχές, τον περασμένο Μάρτιο.

Για 80 κιλά κόκας ο 41χρονος

Η φωτογραφία του ιστιοφόρου και κάτω τα ναρκωτικά και τα όπλα που είχαν βρεθεί
Ο 41χρονος που πιάστηκε για το ομαδικό μακελειό στην Κύπρο είχε εμπλακεί σύμφωνα με τις αρχές στην διακίνηση 80 κιλών κοκαΐνης. Τον Ιούλιο του 2010 μέσα από τις φυλακές ήρθε στους Έλληνες αστυνομικούς η πληροφορία για το ιστιοφόρο «DODO» στα Σύβοτα, στην πλώρη του οποίου βρέθηκαν τα 80 κιλά κοκαΐνης. «Εγκέφαλος» της υπόθεσης θεωρήθηκε  ένας 23χρονος, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Λευκάδα, για να παραλάβει τα ναρκωτικά, έχοντας στο πλευρό του την 8 μηνών έγκυο γυναίκα του.

Ο 23χρονος είχε, παρελθόν στην εμπορία ναρκωτικών, αφού είχε βρεθεί στη φυλακή για υπόθεση μεταφοράς κοκαΐνης με κοντέινερ από τη Λατινική Αμερική.

Η ΕΛΑΣ έκανε συνολικά 9 συλλήψεις, δύο εκ των οποίων αφορούν γυναίκες και η μία τον Πολωνό σκίπερ του ιστιοφόρου.

Δυο αδέλφια στο Κομπότι

Συνελήφθησαν  στην Άρτα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (αδέλφια), ηλικίας 29 και 19 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Συγκεκριμένα, σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, καθώς και σε έρευνες που ακολούθησαν σε αποθήκη και στην οικία τους στο Κομπότι Άρτας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Θρίλερ στην Αθήνα


Το σημείο της ομαδικής εκτέλεσης
Στον αντιεξουσιαστικό χώρο φέρονται να ανήκουν οι δυο άνδρες που έπιασε η Αντιτρομοκρατική και οι οποίοι είχαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Κυπριακές αρχές. Ο ένας είναι 41 ετών, διαμένει στη Ν.Ιωνία και παλαιότερα είχε κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο κοκαΐνης από την Αμερική. Ο άλλος είναι 29 ετών και ζούσε σε υπό κατάληψη κτήριου στην

Η Αντιτρομοκρατική έπιασε πληρωμένους δολοφόνους

Η λιμουζίνα με τους νεκρούς
Συνελήφθησαν το πρωί στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία δυο Έλληνες  41 και 29 ετών που τους αναζητούσαν οι Κυπριακές αρχές για τους φόνους 3 Κυπρίων και 2 Ρουμάνων σωματοφυλάκων, που έγινε στις 23 Ιουνίου στην Αγία Νάπα Κύπρου.

Συμπλοκή στα Πετράλωνα

Ένας 38χρονος Γεωργιανός διαρρήκτης σκοτώθηκε χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα ύστερα από ένοπλη συμπλοκή μεταξύ κακοποιών και αστυνομικών της ΔΙΑΣ και δύο τη νύχτα στη συμβολή των οδών Αγνάντων και Οβρένοβιτς, στα Πετράλωνα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας οι δύο δράστες-από τη Γεωργία ηλικίας 38 και 33 χρονων- εισέβαλαν σε ισόγειο διαμέρισμα οπού μένει ένα ζευγάρι. Αφού χτύπησαν τον 38χρονο άνδρα, άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου.

Ξέθαψαν ηρωίνη

Κατασχέθηκε ηρωίνη βάρους 592 γραμμαρίων στη Ρόδο

Τα κρυμμένα ναρκωτικά και το σημείο που βρέθηκαν



Βρέθηκε επιμελώς θαμμένη σε εξωτερικό χώρο οικήματος, όπου διέμεναν μέλη του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε στα τέλη Απριλίου
Η εξάρθρωση είχε γίνει στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία « TRAP IN CODES OF HEROIN »
  Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών (κυρίως ηρωίνης) , σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία « TRAP IN CODES OF HEROIN », που οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
Το Σάββατο, 28.04.2012 στο νησί της Ρόδου, στο πλαίσιο της επιχείρησης, πιάστηκαν  δεκατρία (13) άτομα από τα οποία εννέα (9) ημεδαποί (οκτώ άνδρες και μία γυναίκα) και τέσσερις (4) αλλοδαποί (τρεις υπήκοοι Αλβανίας και μια υπήκοος Βουλγαρίας).

Όπλα από τις ΗΠΑ

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Κρήτη, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, μέλη διεθνούς κυκλώματος παράνομης διακίνησης και εισαγωγής οπλισμού στη χώρα μας.
Η εγκληματική οργάνωση είχε εισαγάγει τον Ιανουάριο του 2010 παράνομα φορτίο όπλων, από τις Η.Π.Α. στη χώρα μας, ενώ το Μάρτιο του 2012 είχε επιχειρήσει ανάλογη εισαγωγή οπλισμού σε Ελλάδα και Τσεχία.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την εξάρθρωση του κυκλώματος, οι Ελληνικές αστυνομικές αρχές συνεργάστηκαν, το τελευταίο 4μηνο, με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των Η.Π.Α.
Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθη στις Η.Π.Α. αρχές Ιουνίου.
Συνελήφθησαν  την Παρασκευή  στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Κρήτη, τρεις (3) ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε διεθνές οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και παράνομης εισαγωγής οπλισμού στη χώρα μας.

Aυτό το μαχαίρι έβαλαν στο λαιμό

Του πεθερού του Δώνη

Σε 8 ημερες άλλες 7 ληστείες

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ



Σκλροί και αδίστακτοι οι δυο Αλβανοί κακοποιοί που εισέβαλαν στη μονοκατοικία του πεθερού του Γιώργου Δώνη στην Κηφισιά . Οι δυο  κακοποιοί με τον ίδιο τρόπο στα Βόρεια προάστια μέσα σε οχτώ μόλις ημέρες έκαναν άλλες εφτά ληστείες, με … όπλο τους τη βία.

Συγκεκριμένα, εισέρχονταν στα σπίτια πρωινές ώρες, και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού μεγάλου μήκους, ακινητοποιούσαν όσους βρίσκονταν εντός, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικά είδη και σε μερικές περιπτώσεις τα κλειδιά αυτοκινήτων με τα οποία διέφευγαν.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί επτά (7) ένοπλες ληστείες που διέπραξαν οι συλληφθέντες με την ίδια μέθοδο δράσης. Ειδικότερα:

29/6/12

Ανέλαβαν την ευθύνη


Oι εκτιμήσεις    για πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση επιβεβαιώθηκαν καθώς πριν από λίγο  οι «Αποκλίνουσες συμπεριφορές για τη διάδοση του επαναστατικού τερορισμού -Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο» ανέλαβαν την ευθύνη  για την επίθεση στα κεντρικά της Microsoft στο Μαρούσι. Οι αρχές πάντως τώρα εξετάζουν αν και ποια άλλη ενέργεια έχει αναλάβει οργάνωση με παρεμφερή ονομασία.

ΟΛΗ  Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 27 Ιουνίου επιτεθήκαμε με παγιδευμένο όχημα στα κεντρικά γραφεία της Microsoft. Εισβάλαμε από την κεντρική είσοδο και πυροδοτήσαμε το παγιδευμένο βαν στο εσωτερικό του κτηρίου, φιλοδωρώντας το με 150 λίτρα βενζίνης. Καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης εξασφαλίσαμε ότι κανένας δεν θα διατρέξει οποιοδήποτε κίνδυνο ενώ αντίθετα με τους ισχυρισμούς διαφόρων δημοσιευμάτων δεν χρησιμοποιήσαμε όπλα για την ακινητοποίηση του προσωπικού. Ήταν μια πράξη πολέμου, ενάντια στις ύπουλες σιωπές και στην γενικευμένη αιχμαλωσία που παράγει ο σύγχρονος κόσμος.

Από τα Γιάννενα τους έπιασαν στη Λαμία

Στον 27χρονο βρέθηκε σήμερα  και αυτό το χασίς

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στη Λαμία, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για υπόθεση μεταφοράς μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθησαν σήμερα (29-06-2012) το πρωί, στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με την συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 27 και 21 ετών αντίστοιχα.
Σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης της κας. Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για κατοχή και μεταφορά ποσότητας άνω των -46- κιλών ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, τον Ιούνιο του 2011 πλησίον του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

... Αλμυρές συλλήψεις

Συνελήφθησαν στο Βόλο τέσσερα άτομα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
Εξιχνιάστηκαν έντεκα (11) συνολικά περιπτώσεις κλοπών οικιών στο Βόλο, τη Νέα Ιωνία και τον Αλμυρό Μαγνησίας
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, τέσσερα άτομα (τρεις γυναίκες κι ένας άνδρας), ηλικίας 47,38,16 και 58 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, οι τρεις (3) συλληφθείσες προσποιούμενες πωλήτριες ειδών καθαρισμού, προσέγγιζαν διάφορες οικίες στο Βόλο κι αφού διαπίστωναν τη μη ύπαρξη ενοίκων εντός των οικιών εισέρχονταν εντός χρησιμοποιώντας τα Δελτία της Αστυνομικής τους Ταυτότητας ή άλλες συμπαγές κάρτες ομοίου μεγέθους (τύπου πιστωτικής κάρτας) κι αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα – χρυσαφικά.

Ο Αλβανός πιάστηκε

Συνελήφθη 27χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ληστείας σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Ελάτεια
Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες στην Τιθορέα και στην Υπάτη
Συνελήφθη σήμερα (29-06-2012) το πρωί, στη Λαμία Φθιώτιδας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Σε βάρος του εκκρεμούσε το από 23-03-2011 ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Λαμίας, για απόπειρα ληστείας που διαπράχθηκε τον Μάρτιο του 2009, με θύμα ημεδαπό ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ στην Ελάτεια Φθιώτιδας.
Από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 27χρονος δράστης είχε διαπράξει επιπλέον τρεις κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες στην Τιθορέα και στην Υπάτη Φθιώτιδας.
Ειδικότερα:

Βόμβα Κυριαζίδη


«Ιδιώνυμο η ακροδεξιά βία» προτείνει πρώην αστυνομικός και νυν  βουλευτής

 
«Να θεσπισθεί ως ιδιώνυμο το αδίκημα της αυτοδικίας ατόμων και ομάδων που υποκαθιστούν τα όργανα που είναι εντεταλμένα με την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας», προτείνει ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Ομοσπονδίας αστυνομικών και νεοεκλεγείς βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης.

Σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Pheme.gr, ο κ. Κυριαζίδης αναγνωρίζει ότι η ηγεσία ΕΛ.ΑΣ. «κάνει τα στραβά μάτια στις ακροδεξιές ομάδες και στη Χρυσή Αυγή που αλωνίζουν σε όλη τη χώρα».

Ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) δηλώνει «ανήσυχος» για τα αυξημένα κρούσματα αυτοδικίας ακροδεξιών ομάδων που επιτίθενται σε βάρος μεταναστών και τονίζει: «Τέτοια φαινόμενα εγκληματικών επιθέσεων σε βάρος αλλοδαπών, θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπίζονται. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, η αστυνομία πρέπει να επιτελέσει το έργο της».

Ήξεραν για τις ληστείες

                Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
 
Η  ΕΛΑΣ «ήξερε» για ληστείες τραπεζών, όμως δεν τις εμπόδισε!
Η ΕΛΑΣ αν και γνώριζε δεν μπόρεσε να αποτρέψει τη δράση της συμμορίας της Μεσσηνίας.
       
Η ΕΛΑΣ αν και πληροφορείται ενίοτε για σχεδιαζόμενες εγκληματικές επιθέσεις, δεν είναι σε θέση να τις αποτρέψει ! Κι αυτό γιατί ενημερώνεται με καθυστέρηση για τα δεδομένα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων κακοποιών από το συστημα υποκλοπών της ΕΥΠ, ενώ πολλές φορές δεν είναι σε θέση να...αποκωδικοποιήσει τα σχέδια των συμμοριών.

Έτσι, δεν λειτουργεί ως αναχώματα στην εγκληματική δράση των κακοποιών παρότι γνωρίζει σε γενικές γραμμές τα σχέδιά τους.

Όπως προκύπτει από την δικογραφία της δράσης του κυκλώματος της «συμμορίας των καταδρομέων» στην Καβάλα που λήστευε τράπεζες και ανατίναζε ΑΤΜ, η ΕΛΑΣ γνώριζε, επί έναν τουλάχιστον μήνα, τη σύνθεση και την δράση της σπείρας. Δεν μπόρεσε όμως να αποτρέψει τις δύο επιθέσεις μελών της εγκληματικής οργάνωσης στις 18 Ιουνίου 2012, όταν επιχείρησαν να ληστέψουν δύο τράπεζες στο Ροδόλιβο Σερρών και στην Κεραμωτή Καβάλας. Και στις δύο περιπτώσεις, πυροβόλησαν αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους αποτρέψουν, ενώ γάζωσαν τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται ότι το ίδιο παράδοξο φαινόμενο με την ΕΛΑΣ «να ξέρει αλλά να μην εμποδίζει εγκληματικές ενέργεις», έχει παρατηρηθεί σε ακόμη τρείς, τουλάχιστον, υποθέσεις στο πρόσφατο παρελθόν:

Η πρώτη είναι η μεγάλη ληστεία, τον Οκτωβριο του 2011, στο υπoκατάστημα της Alpa Bank στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με λεία 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η δεύτερη είναι η ληστεία τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με λεία 404.000 ευρώ.

Η τρίτη είναι η εγκληματική δράση της συμμορίας στην Μεσσηνία και στην δολοφονία ενός ανήλικου Αλβανού.

Στους δικαστικούς φακέλους και των τριών αυτών υποθέσεων έχουν συμπεριληφθεί υποκλαπείσες συνομιλίες των δραστών, οι οποίες μιλούν για τις συγκεκριμένες επιθέσεις, χωρίς όμως να υπάρχει καμμιά αποτρεπτική κίνηση από την Αστυνομία.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υποστηρίζουν τα εξής γι΄αυτό το περίεργο επιχειρησιακό κενό:

«Πράγματι, από την αρχική ανάγνωση των δικογραφιών δείχνει να ξέρουμε αλλά να αδιαφορούμε. Όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Όταν οι διαλογοι των κακοποιών, μαγνητοφωνούνται από το συστημα υποκλοπων της ΕΥΠ, μεσολαβούν τέσσερις με πέντε ημέρες, έως ότου να σταλούν τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα από τον 15 όροφο του κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη όπου έχει την έδρα του ο «κοριός» της ΕΥΠ στις αστυνομικές υπηρεσίες που έχουν ζητήσει τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα CD με τις υποκλαπείσες συνομιλίες μεταφέρονται καθημερινά με περιπολικά στην Κόρινθο ή στην Λαμία και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπου παραδίδονται χέρι με χέρι σε πληρώματα άλλων περιπολικών από τις αστυνομικές υπηρεσίες που έχουν ζητήσει τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις . Μερικές φορές, λοιπόν, οι επίμαχες συζητήσεις για εγκληματικές επιθέσεις, γίνονται σε αυτό το μεσοδιάστημα και λόγω αυτής της χρονοκαθυστέρησης δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές. Επιπλέον, «χάνονται» μερικές ημέρες στην ανάγνωση και στην αποκρυπτογράφηση των διαλόγων μεταξύ των κακοποιών, οι οποίοι τις περισσότερες φορές μιλούν κωδικοποιημένα. Έτσι, μπορεί να μιλούν για επιθέσεις αλλά να μην καταλαβαίνουμε είτε ποιός θα είναι ο στόχος τους ή πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθούν. Κάτι τέτοιο συνέβη και στην υπόθεση της Καβάλας...» [τοβημα].

Πήδηξε στο κενό


Αυτοκτόνησε 70χρονος μπροστά στα μάτια δικαστικού κλητήρα

 

Aνδρας, ηλικίας περίπου 70 ετών, έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στο Γαλάτσι, δίνοντας τραγικό τέλος στη ζωή του, όταν δικαστικός επιμελητής πήγε να του παραδώσει έγγραφο για έξωση.
Ο δικαστικός επιμελητής, ο οποίος πήγε μόνος του, χτύπησε το κουδούνι και ανακοίνωσε τον λόγο της επίσκεψής του. Ο 70χρονος, όμως, βγήκε στο μπαλκόνι και απειλούσε ότι θα πέσει αν δεν έφευγε.

Πονηρή η γριά

Σχηματίστηκε δικογραφία από την Οικονομική Αστυνομία σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών για απάτη με πλαστογραφημένα πιστοποιητικά δυσλεξίας .
Τα πλαστογραφημένα πιστοποιητικά φέρονταν ότι εκδίδονταν από τα Νοσοκομεία «Παίδων Πεντέλης» και «Σισμανόγλειο».
Εντοπίστηκαν (121) πλαστά πιστοποιητικά, τα οποία είχαν κατατεθεί σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέρου, της Λέσβου και της Αττικής.
Τα πιστοποιητικά δυσλεξίας χρησιμοποιούνται ως δικαιολογητικά για να απαλλαγούν μαθητές από τις γραπτές εξετάσεις.
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 73, 54 και 48 ετών, για συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης, με κατάρτιση και έκδοση πλαστογραφημένων πιστοποιητικών δυσλεξίας. Το υλικό της δικογραφίας υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Οι κατηγορίες που τις βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Χωρίς άδεια ...

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε είκοσι ένα (21) οίκους ανοχής και σε υπαίθριους χώρους για τον εντοπισμό προσώπων που εκδίδονται.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκε ότι επτά (7) οίκοι ανοχής λειτουργούσαν παράνομα, καθόσον είχαν παραβιασθεί οι σφραγίδες που είχαν τεθεί από την αρμόδια Αρχή.

35 έφυγαν ...

Η επιστροφή ακόμα τριάντα πέντε (35) αλλοδαπών πολιτών στις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε χθες (28-06-2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν είκοσι τέσσερις (24) πολίτες Μπαγκλαντές, πέντε (5) πολίτες Τουρκίας, δύο (2) πολίτες Βουλγαρίας, ένας (1) πολίτης Σενεγάλης, ένας (1) πολίτης Ιταλίας, ένας (1) πολίτης Ιράκ και ένας (1) πολίτης Αιγύπτου, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Μαθαίνουν τη Βουλγαρική


Ολοκληρώθηκε η τριήμερη εκπαίδευση στην εκμάθηση της Βουλγαρικής γλώσσας
Ολοκληρώθηκε   το τριήμερο «Σχολείο εκμάθησης της Βουλγαρικής Γλώσσας», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος, στη Βέροια Ημαθίας.
Στην εκπαίδευση συμμετείχαν επτά (7) αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, οι οποίοι ασχολούνται με το συνοριακό έλεγχο, την υποδοχή των μεταναστών, τον έλεγχο της νομιμότητάς τους και τη μετέπειτα διαχείριση τους, ενώ το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτέλεσαν εξειδικευμένοι διδάσκοντες καθηγητές της βουλγαρικής γλώσσας.
Κατά την εκπαίδευση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αστυνομική ορολογία, αλλά και την ορολογία σε θέματα παράνομης μετανάστευσης και προστασίας των συνόρων.

Οι Βούλγαροι τρύπωναν ...

Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και απόπειρες κλοπής σε οικίες στην Αργολίδα.
Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και αστυνομικές έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και απόπειρες κλοπής σε οικίες, στο Ναύπλιο και το Άργος.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, συνελήφθησαν,  στην θέση « Εκκλησιαστικά » στα Φίχτια Άργους, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 30, 32, 18 και 27 ετών αντίστοιχα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, οι ανωτέρω, το τελευταίο διήμερο, είχαν διαπράξει τις εξής διαρρήξεις-κλοπές και απόπειρες κλοπής:

Νέες φωτο





Και 55χρονη στο φόνο

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία σε βάρος 82χρονου ημεδαπού, στον Αποκόρωνα Χανίων που έγινε τον Οκτώβριο του2009
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ατόμων για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ αναζητείται ακόμη ένα (1) άτομο
Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ανθρωποκτονία σε βάρος 82χρονου ημεδαπού, που έγινε την 18/19-10-2009, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τσιβαρά του Δήμου Αποκορώνου Χανίων.
Ειδικότερα, ύστερα από την αξιολόγηση πληροφοριών, την αξιοποίηση στοιχείων, αλλά και από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομικά έρευνα και προανάκριση, που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι, τρείς (3) ημεδαποί άνδρες ηλικίας 27, 67 και 51 ετών και μία 55χρονη ημεδαπή, είχαν συμμετοχή στην υπόθεση ανθρωποκτονίας που είχε γίνει την 18/19-10-2009 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τσιβαρά του Δήμου Αποκόρωνα.

Kαρέ καρέ το θρίλερ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    Απο: Makeleio.gr

kifisia11
Αυτό που συνέβη χθες το μεσημέρι και τελείωσε με αίσια έκβαση χθες το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Πολιτείας, χάρη στην ψυχραιμία αστυνομίας και κατοίκων, συναντάται μόνον σε σκληρές αστυνομικές ταινίες. Δύο οπλισμένοι Αλβανοί κακοποιοί, σαν λυσσασμένα ορκς θανάτου, εισέβαλαν στο σπίτι του προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώργου Δώνη(ακριβώς απέναντι από τη φρουρούμενη οικία του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου)στο ρέμα του Κοκιναρά, σήκωσαν ότι υπήρχε στο σπίτι και βγήκαν από την πόρτα σαν κύριοι. Όταν όμως παγιδεύτηκαν από δυνάμεις της Άμεσης Δράσης που είχαν ειδοποιηθεί, άρχισαν να πυροβολούν μέσα στην οικία του προπονητή με κίνδυνο να σκοτώσουν τα δύο ανήλικα παιδιά του. Στη συνέχεια πυροβόλησαν τραυματίζοντας έναν Αμεσοδρασίτη, άρπαξαν ως όμηρο τον πεθερό του Γιώργου Δώνη και χάθηκαν στο ρέμα αφήνοντας την ανθρώπινη «ασπίδα». Συνελήφθησαν και οι δύο χθες το απόγευμα, μέσα σε συστοιχία πολυτελών κατοικιών που είχαν καταφύγει σαν αγρίμια επί του οικοδομικού τετραγώνου που απαρτίζεται από τις οδούς Αρεταίου, Ιθάκης, Θεοτοκοπούλου και Χειμάρας, δίπλα από το μαυσωλείο της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία.
kifisia13
Το δελτίο τύπου που εξέδοσε η ΓΑΔΑ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης δύο (2) αλλοδαποί δράστες ένοπλης ληστείας σε σπίτι στην Κηφισιά.
Ο ένας από τους δράστες για να αποφύγει τη σύλληψη τους πυροβόλησε δυο φορές κατά των αστυνομικών.
kifisia12

Συνελήφθησαν σήμερα (28-6-2012) το απόγευμα στην Κηφισιά κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, δύο (2) αλλοδαποί δράστες ένοπλης ληστείας σε σπίτι στη Κηφισιά.
Ειδικότερα, το μεσημέρι, οι δύο δράστες εισήλθαν σε σπίτι στην Κηφισιά με σκοπό την ληστεία, έχοντας όπλο και μαχαίρι με τα οποία απείλησαν 74χρονο ένοικο ημεδαπό.
kifisia19

Οι αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν για το συμβάν και στην περιοχή κατέφθασαν άμεσα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης. Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι τους αστυνομικούς και προκειμένου να διαφύγουν χρησιμοποίησαν για σύντομο χρονικό διάστημα ως «προκάλυμμα» τον 74χρονο ημεδαπό, τον οποίο άφησαν σε κοντινό σημείο.
Επιπλέον για να αποφύγουν την σύλληψη πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός στο πόδι. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν και τραυμάτισαν έναν από τους δράστες.
kifisia15
Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους οργανώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις σε δύο (2) περιμετρικές ζώνες ασφάλειας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της ΕΚΑΜ, της Άμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής. Συνέδραμαν επίσης αστυνομικό ελικόπτερο και ομάδα αστυνομικών σκύλων.

28/6/12

Το επεισόδιο στην οικία Δώνη

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης δύο (2) αλλοδαποί δράστες ένοπλης ληστείας σε σπίτι στην Κηφισιά.
Ο ένας από τους δράστες για να αποφύγει τη σύλληψη τους πυροβόλησε δυο φορές κατά των αστυνομικών.
Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην Κηφισιά κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, δύο (2) αλλοδαποί δράστες ένοπλης ληστείας σε σπίτι στη Κηφισιά.
Ειδικότερα, το μεσημέρι, οι δύο δράστες εισήλθαν σε σπίτι στην Κηφισιά με σκοπό την ληστεία, έχοντας όπλο και μαχαίρι με τα οποία απείλησαν 74χρονο ένοικο ημεδαπό.
Οι αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν για το συμβάν και στην περιοχή κατέφθασαν άμεσα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης. Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι τους αστυνομικούς και προκειμένου να διαφύγουν χρησιμοποίησαν για σύντομο χρονικό διάστημα ως «προκάλυμμα» τον 74χρονο ημεδαπό, τον οποίο άφησαν σε κοντινό σημείο.

Η ΕΚΑΜ καθάρισε ...


Πριν από λίγο συνελήφθη και ο 2ος ληστής μέσα σε μονοκατοικία κοντά στην οδό Χειμμάρας στην Κηφισιά, μετά από επέμβαση της ΕΚΑΜ και υπό την καθοδήγηση του Ταξίαρχου Ζαφειρόπουλου. Σε λίγο οι αρχές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν αν είναι ο ένας από τους δυο ληστές που τραυμάτισε τον αστυνομικό μετά από επιδρομή στο σπίτι του πεθερού του προπονητή. Ο ληστής έχει δεχτεί αστυνομική σφαίρα

150 δενδρύλλια στην Αγιά


Κατασχέθηκαν συνολικά 150 καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,2μ.
Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (27-06-2012) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 43χρονος ημεδαπός για κατοχή και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε αγροτική περιοχή της Αγιάς Λάρισας.
Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και επισταμένων ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, σε ημιορεινή περιοχή της Αγιάς Λάρισας εντοπίστηκαν δύο (2) διαδοχικές φυτείες σε κοντινή απόσταση με εκατόν πενήντα (150) συνολικά καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,20μ.

Τα όπλα του 23χρονου

Τα κατασχεμένα


Συνελήφθη στον Άγιο Νικόλαο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αγίου Νικολάου, 23χρονος ημεδαπός για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, που περιήλθαν σε αστυνομικούς του Επιτελείου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αγίου Νικολάου, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και της προαναφερόμενης Ομάδας κατά την οποία διενεργήθηκαν έρευνες σε δύο (2) οικίες του 23χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: