13/11/10

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σκοτώθηκε δραπετεύοντας


Πολώνος κρατούμενος στο Τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα στην προσπάθειά του να αποδράσει πήδηξε από τον τρίτο όροφο στον ακάλυπτο χώρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να πεθάνει κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο Πολωνός ήταν κατηγορούμενος για κλοπή.

Για βρούβες ο Ενωμοτάρχης


Πλήρη άγνοια είχαν οι Ελληνικές αρχές για τη μεγάλη φυγή του στελέχους της Siemens Φόλκερ Γιούνγκ που του είχαν επιβληθεί κατ' οίκον περιοριστικοί όροι στο σπίτι του στην Πάρο. Την φυγή του 60χρονου στο Μόναχο αποκαλύπτει αύριο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ η καλή συνάδελφος Αριστέα Μπουγάτσου. Το Crimes on air απευθύνθηκε σε Αξιωματούχο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προς μεγάλη μας έκπληξη, μας επιβεβαίωσε ότι αρχές Ασφαλείας αλλά και οι πολιτικοί προϊσταμένοι τους στην Κατεχάκη, αγνοούν παντελώς αυτήν την είδηση που την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να δημοσιεύσει στο τεύχος του και το έγκριτο περιοδικό "Σπίγκελ". Ο Ενωμοτάρχης της Πάρου δεν πήρε χαμπάρι το παραμικρό και στις 7.30 το βράδυ κλήθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για να μεταβεί στην οικία του Γερμανού και να διαπιστώσει αν ισχύει η εξαφάνιση Γιούνγκ. Βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διάβασε την είδηση στο Crimes on air επικοινώνησε μαζί μας και εξοργισμένος μας ανέφερε ότι: " Αν ισχύει αυτό το φιάσκο, θα εξελιχθεί σε ναυάγιο για την αξιοπιστία του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Παπουτσή. Το πρώτο πραγματικό πολύνεκρο ναυάγιο είχε γίνει με τον ίδιο ως υπουργό εμπορικής ναυτιλίας, όταν βούλιαξε στις πόρτες της Πάρου το "ΣΑΜΙΝΑ ΕΞΠΡΕΣ" Αν επιβεβεωθεί αυτή η είδηση θα του τα πω με το όνομά μου". Ο 60χρονος Γερμανός κάθε μήνα τις πρώτες πέντε ημέρες, είχε υποχρέωσει να δίνει το παρόν του στην αστυνομία της Πάρου. Ο Γιούνγκ διέφυγε στην χώρα του παίρνοντας τα χνάρια του Μιχάλη Χριστοφοράκου για τον οποίο όμως οι δικαστικές αρχές δεν μερίμνησαν έγκαιρα να του επιβάλουν τον περιοριστικό όρο της εξόδου από την χώρα μας.

Μας έφυγε και ο Γιούνγκ

Μετά τον Μιχάλη Χρηστοφοράκο τον δρόμο της φυγής για το Μόναχο πήρε και 60χρονος Γερμανός που του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και διέμενε μόνιμα στο σπίτι του στην Πάρο. Το πρώην στέλεχος της γερμανικής Siemens Φόλκερ Γιούνγκ, αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα, αναφέρει το περιοδικό «Σπίγκελ» που πρόκειται να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Γιουνκ πήρε την απόφαση μετά την απόρριψη αυτή την εβδομάδα από εισαγγελέα και ανακριτή της αίτησης του να αρθεί ο κατ΄οίκον περιορισμός στο σπίτί του στην Πάρο.
Ο κ. Γιουνγκ που ήταν υπεύθυνος της Siemens στην Ελλάδα έως το 2003 και μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, κατηγορείται για συνέργια σε δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος, σε ό,τι αφορά την υπογραφή και υλοποίηση της σύμβασης με τον ΟΤΕ το 1997.

Στην Κεφαλλονιά το χασίς σε δόσεις


Στο Αργοστόλι, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας, πιάστηκαν τρείς Αλβανοί ηλικίας 28, 20 και 23 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ ο 23χρονος κατηγορείται επιπλέον για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα μας. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών μετά από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών από τους παραπάνω, διενήργησαν παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου – ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, έρευνα στην οικία όπου διέμεναν οι τρεις συλληφθέντες για ναρκωτικά, στην οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
  • Τρεις (3) συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 2.552 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • Μία συσκευασία, εντός της οποίας υπήρχαν δεκαέξι (16) ανισοβαρείς συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 187,1 γραμμάρια κάνναβης.
  • Μία νάιλον συσκευασία, που περιείχε ηρωίνη βάρους 15 γραμμαρίων.
  • Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
  • Το χρηματικό ποσό των 440 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
  • Δύο συσκευασίες με 70 περίπου νάιλον σακουλάκια με φερμουάρ, που χρησιμοποιούνταν για την συσκευασία της κάνναβης σε δόσεις.
  • Έξι κινητά τηλέφωνα.
  • Μία δίκυκλη μοτ-τα, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του 28χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης βάρους 0,9 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εκτός από τους τρεις συλληφθέντες, παρευρίσκονταν και άλλοι τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29, 21 και 18 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα μας, καθ’ όσον προέκυψε ότι στερούνταν ταξιδιωτικά έγγραφα και δεν είχαν σχέση με τις ναρκωτικές ουσίες που βρέθηκαν στο σημείο.

Έκαναν δικά τους τα ξένα παιδιά

Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών/Τμήματος Ασφαλείας, συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί εκ των οποίων δύο (2) υπήκοοι Γαλλίας, ένας (1) υπήκοος Αλγερίας και ένας (1) παλαιστινιακής καταγωγής, ηλικίας 48, 47, 26 και 23 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παράβαση του Ν. «περί Αλλοδαπών». Ειδικότερα οι δύο (2) υπήκοοι Γαλλίας (άνδρας-γυναίκα), προσήλθαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για να ταξιδέψουν με προορισμό το Παρίσι και αφού επέδειξαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, παρουσίασαν τους άλλους δύο συλληφθέντες ως τέκνα τους, με σκοπό να διευκολύνουν την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Για το σκοπό αυτό, επέδειξαν για τον Παλαιστίνιο ένα εξ’ υπαρχής πλαστό Δελτίο Ταυτότητας Γαλλίας και για τον Αλγερινό ένα γνήσιο Δελτίο Ταυτότητας Γαλλίας, το οποίο όμως είχε εκδοθεί για άλλο άτομο. Πρωινές ώρες της 13-11-2010 συνελήφθη από Αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας, 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γερμανίας και 29χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας, κατηγορούμενοι για παράβαση του Ν. «περί Αλλοδαπών». Ειδικότερα ο 39χρονος προσήλθε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για να ταξιδέψει με προορισμό την Πράγα Τσεχίας, συνοδεύοντας την ανήλικη κόρη του 29χρονου Αλγερινού και επέδειξε για λογαριασμό της, γνήσιο διαβατήριο Γερμανίας, το οποίο είχε εκδοθεί για την πραγματική ανήλικη κόρη του, με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.

Έκαναν τρομοκράτες τους ακτιβιστές

Αίσιο τέλος φαίνεται πως έχει η περιπέτεια ακτιβιστών που θα απέπλεαν από λιμάνι της Λιβύης με προορισμό τη Γάζα. Ο Έλληνας καπετάνιος του πλοίου φοβήθηκε πως θα μείνει απλήρωτος και έλυσε ξαφνικά κάβους και κατέπλευσε στον Πειραιά. Εκτός από τους ακτιβιστές όμως διαφόρων εθνικοτήτων στο σκάφος απέμειναν όμηροι εφτά Λίβυη αστυνομικοί και τελωνειακοί που ο καπετάνιος τους πήρε μαζί του για να μην πάθει κανένα κακό. Μετά την ασφαλή πρόσδεση του M / V « STROFADES 4», σημαίας Μάλτας στο λιμάνι του Κερατσινίου, όπου αυτό τελικώς χθές κατέπλευσε για την διευκόλυνση των ερευνών, ολοκληρώθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης. Με γνώμονα την αυστηρή εφαρμογή της εθνικής και διεθνούς νομοθεσίας που αφορούν στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και ειδικότερα στην ασφάλεια πληρωμάτων και επιβαινόντων του πλοίου, σε συνεργασία και με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για του εμπλεκόμενους. Για την όλη υπόθεση, λόγω της πολυπλοκότητας που παρουσίαζε, από τις αντικρουόμενες πληροφορίες που είχαν περιέλθει στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος καθώς η πλευρά της πλοιοκτήτριας εταιρείας έκανε λόγο για ύπαρξη τρομοκρατών επί του πλοίου και η πλευρά των επιβαινόντων ότι εβρίσκοντο υπό καθεστώς αρπαγής και ομηρίας απαιτούντο ιδιαίτερα λεπτοί χειρισμοί για την αποφυγή δυσμενών εντυπώσεων σε βάρος της χώρας μας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λ.Σ., υπό τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο ΜΠΟΥΣΙΟ Αθανάσιο, λειτουργώντας συντονισμένα με τις αντίστοιχες της ΕΛ.ΑΣ., υπό τον Αρχηγό Αντιστράτηγο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο, ακολουθώντας τις εντολές του ΥΠτΠ κ. Χρήστου Παπουτσή προέβησαν από την πρώτη στιγμή σε όλες τις ενέργειες που απέβλεπαν στην ασφάλεια του πληρώματος και των επιβαινόντων του πλοίου. Μετά δε τον ασφαλή κατάπλου του στο λιμάνι του Κερατσινίου παρεσχέθησαν όλες οι δυνατές διευκολύνσεις στους επιβαίνοντες με την αυτοπρόσωπη παρουσία στο χώρο Ελλήνων αξιωματούχων ώστε η διαμονή, διαβίωση και επικοινωνία καταστεί ανετότερη. Καθόλη τη διάρκεια της υπόθεσης οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠτΠ εβρίσκοντο σε συνεχή επαφή με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτριο Δρούτσα, καθώς και με τις Πρεσβείες της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιρλανδίας, της Λιβύης και της Μάλτας ενημερώνοντας για τους χειρισμούς που αφορούσαν πρωτίστως στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των επιβαινόντων. Για την οριστική διευθέτηση της υπόθεσης απομένει η ολοκλήρωση των διαδικασιών χορήγησης νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και ταξιδιού στους επιβαίνοντες από τις αρμόδιες αρχές και Πρεσβείες τους.

Κοινός απατεώνας


Από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Δ/νσης Ασφαλείας Αττικής, στο Αιγάλεω, συνελήφθη 62χρονος απατεώνας. Ο συλληφθείς κατά το τελευταίο οκτάμηνο προέβαινε στην κατ’ επανάληψη κατάρτιση και χρήση πλαστών δικαιολογητικών-εγγράφων (ταυτότητες, εξουσιοδοτήσεις, επιταγές) με τα οποία είτε εξοφλούσε πλαστές επιταγές, είτε προέβαινε στην ανάληψη χρηματικών ποσών, από τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων δικαιούχων, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημία σε διάφορες τράπεζες. Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε, εξιχνιάστηκαν 42 περιπτώσεις πλαστογραφίας-απάτης, που ο συλληφθείς πραγματοποίησε σε 30 διαφορετικά τραπεζικά καταστήματα, σε όλη την Ελλάδα και από τις οποίες επήλθε οικονομική ζημία ύψους 48.650 ευρώ.

Στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

· Τέσσερα (4) πλαστά δελτία ταυτότητας.

· Είκοσι πέντε (25) πλαστές επιταγές.

· Πλήθος εγγράφων.

· Εργαλεία ακριβείας, κατάρτισης πλαστών εγγράφων.

Στο Δρέπανο έπεσε στην παγίδα

Συνελήφθη στο παραθαλάσσιο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, 49χρονος Έλληνας, κάτοικος Ναυπλίου, να μεταφέρει με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του 38 κιλά και 383 γραμμάρια ινδικής κάνναβης (χασίς), τα οποία είχε παραλάβει στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας. Είχε προηγηθεί καταδίωξη από τη Γέφυρα Ραγίου, όπου ο δράστης δεν σταμάτησε σε νομίμως δοθέν σήμα των ανδρών του Τ.Σ.Φ Σαγιάδας. Όπως ανέφερε στο Crimes on air ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Βασίλης Μίαρης [φωτο] "στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, με τη συνεργασία και των ανδρών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της ΥΔ Ασφαλείας Ηγουμενίτσαςκαι της Ομάδας ΔΙΑΣ το όχημα του δράστη ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη". Ο 49χρονος είχε 26χρονο Αλβανό συνεργό, ο οποίος λειτουργούσε ως προπομπός. Διέφυγε τη σύλληψη στη Θεσπρωτία, αλλά λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη στην περιοχή της Άρτας, μετά από σήμα της ΑΔ Θεσπρωτίας. Τα ναρκωτικά είχαν προορισμό το Ναύπλιο, όπου οι 2 δράστες είχαν σκοπό να τα διαθέσουν. Τα οχήματα και οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, ενώ οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Στην Κίσαμο έκρυβε την ηρωίνη


Στην Κίσαμο Χανίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, εντοπίστηκε 36χρονος Αλβανός για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα , ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, σχετικά με κατοχή και διακίνηση, ναρκωτικών ουσιών από τον παραπάνω αλλοδαπό, ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης. Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε, τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση, απογευματινές ώρες χθες ακινητοποιήθηκε, από παραπάνω αστυνομικούς, και στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • Μια πλαστική σακούλα περιέχουσα ποσότητα ηρωίνης, βάρους διακοσίων είκοσι πέντε (225) γραμμαρίων.
  • χρηματικό ποσό χιλίων τριακοσίων (1300) Ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και
  • Δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων σε λειτουργία, που χρησιμοποιούσε ως μέσα επικοινωνίας σε αγοραπωλησίες ναρκωτικών

Όμηρος για 200 €


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, υπόθεση αρπαγής αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν, ηλικίας 30 ετών, κατοίκου Λιβαδειάς Βοιωτίας, που έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 03-11-2010 έως 07-11-2010. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ομοεθνών του, ηλικίας 26 ετών, για αρπαγή, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 03-11-2010, ο παθών επισκέφθηκε την οικία των δραστών στη Λιβαδειά, όπου του ζητήθηκε να επιστρέψει το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200,00) Ευρώ που είχε δανειστεί από έναν εκ των δραστών. Αδυνατώντας ο παθών να επιστρέψει το εν λόγω χρηματικό ποσό, οι δράστες χρησιμοποιώντας σωματική βία τον κράτησαν παρά την θέλησή του και τον εξανάγκασαν να τηλεφωνήσει σε οικείους του στο Πακιστάν, ώστε να καταβάλλουν το προαναφερόμενο ποσό, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο. Πρώτες πρωινές ώρες της 07-11-2010, ο παθών εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία των δραστών, εξήλθε της οικίας και ανέβηκε στην ταράτσα αυτής, έγινε όμως άμεσα αντιληπτός από τους απαχθέντες, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν προκαλώντας του τραύματα με μαχαίρι στα δάχτυλα του αριστερού του χεριού. Οι δράστες μετά την πράξη τους εγκατέλειψαν την οικία τους. Μετά από επιστάμενες αναζητήσεις του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, προσήχθησαν οι ανωτέρω αλλοδαποί, οι οποίοι και αναγνωρίσθηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα ως οι υπαίτιοι της σε βάρος του πράξης. Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ κρατούνται στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς προκειμένου να εφαρμοσθεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο της απέλασης, καθόσον διαμένουν παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος του παθόντα κινήθηκε η διαδικασία απέλασης του καθώς και αυτός διαμένει παράνομα στην χώρα μας.

Εξήγαγαν τις κλεμμένες μηχανές σκαφών


Εντοπίστηκαν στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Λουτρών Αιδηψού από αστυνομικούς του Α.Τ. Αιδηψού τρεις (3) υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 40, 29 και 25 ετών, αντίστοιχα, με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξης διακεκριμένων κλοπών. Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Αιδηψού, στα πλαίσια αξιοποίησης σχετικής πληροφορίας και συντονισμένης επιχείρησης, να κινούνται σε επαρχιακό δρόμο της ανωτέρω περιοχής, με δυο (2) αυτ/τα τα οποία είχαν ενοικιάσει από εταιρείες της Αθήνας και στο ένα επέβαιναν οι δυο πρώτοι, ως προπομποί, ενώ στο άλλο, το οποίο ακολουθούσε σε μικρή απόσταση, ο τρίτος ο οποίος μετέφερε τέσσερις εξωλέμβιους κινητήρες, τους οποίους είχαν αφαιρέσει από την ίδια περιοχή, τις προηγούμενες ώρες. Στη κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ασυμπλήρωτα έντυπα φορτωτικής αλλοδαπών εταιρειών, με έδρα το Βουκουρέστι, τα οποία συμπλήρωναν κατά περίπτωση με τα τεχνικά στοιχεία των κλαπέντων κινητήρων, ώστε να τα επιδεικνύουν στις Αρχές σε ενδεχόμενο έλεγχο και να τις παραπλανούν για το νόμιμο της κατοχής και μεταφοράς αυτών. Από την προανάκριση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, κατά το τελευταίο 6μηνο είχαν διαπράξει δέκα πέντε (15) ακόμη κλοπές εξωλέμβιων κινητήρων στις περιοχές Χαλκίδας και Ερέτριας, τις οποίες μετέφεραν με την προαναφερόμενη μέθοδο, στη Ρουμανία. Ο 25χρονος δράστης, είναι υπόδικος για διακίνηση λαθρομεταναστών και του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης ανά μήνα, στο Τ.Α. Λευκάδας.

Ανήλικοι στα δίχτυα των δουλεμπόρων


Από τους 143 λαθρομετανάστες (-137- Αφγανοί -2- Αλγερινοί, -2- Ιρανοί, -2- Παλαιστίνιοι) που την περασμένη Τετάρτη εντόπισαν σε φορτηγό άνδρες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αθηνών, διαπιστώθηκε ότι οι 21 εξ΄αυτών είναι ανήλικοι. Οι έξι δουλέμποροι αδιαφόρησαν που μεταξύ των 21 ανήλικων υπάρχουν 2 αδέλφια από το Αφγανιστάν ένα 13χρονο αγόρι και ένα 12χρονο κορίτσι, για τα οποία η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής άμεσα προέβη σε ενέργειες για την αναζήτηση και εντοπισμό των γονέων τους. Τελικώς τις απογευματινές ώρες της 12-11-2010 εντοπίσθηκαν και παραδόθηκαν στους γονείς ύστερα από τη σχετική εξακρίβωση. Στα ανήλικα παρέχεται ψυχοκοινωνική υποστήριξη από την μη κυβερνητική ιατρική παρέμβαση – med.in – η οποία εδρεύει στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και παρέχει ιατρικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες στους προσαχθέντες αλλοδαπούς. Από την ίδια Μ.Κ.Ο. παρέχονται υπηρεσίες και στους υπόλοιπους ανήλικους όπου με ενέργειές της μέσω του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει ανευρεθεί και πρόκειται να μεταφερθούν την 15-11-2010 με Υπηρεσιακό όχημα της Διεύθυνσης Μεταγωγών σε ξενώνα στην Κόνιτσα.

Με άδεια χέρια




Στην Αρναία Χαλκιδικής, (4) άγνωστοι δράστες που φορούσαν κουκούλες και έφεραν μακρύκανο όπλο, εισήλθαν διαδοχικά σε υποκαταστήματα δύο τραπεζών, τα οποία γειτνιάζουν και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό, ενώ ευρισκόμενοι στην πρώτη τράπεζα, τραυμάτισαν με το κοντάκι του όπλου, υπάλληλο αυτής. Δράστες διέφυγαν με (2) Ι.Χ.Ε αυτ-τα, σε ένα εκ των οποίων επέβαινε και έτερος συνεργός τους και αναζητούνται.

Δέηση για τους πεσόντες πυροσβέστες


Εκείνους τους πυροσβέστες που «έπεσαν» στο καθήκον για να προστατέψουν τους συνανθρώπους τους, δεν ξέχασαν το μεσημέρι της Παρασκευής, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνάδελφοι και οι τοπικοί φορείς.

Στη μνήμη τους τελέστηκε δέηση από το Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, στο μνημείο που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία, την «Πλατεία Πεσόντων Πυροσβεστών». Η 12η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως ημέρα μνήμης και τιμής για τους πυροσβέστες που χάθηκαν στη μάχη με τις φλόγες. Και δυστυχώς η Ηλεία έχει θρηνήσει αρκετούς, μαζί με άλλους ανθρώπους που έφυγαν και αυτοί μέσα στη φωτιά.

Οι πυροσβέστες δεν μπορούν να ξεχάσουν τους συναδέλφους τους, τον Επιπυραγό Φώτη Αναγνώπουλο που έχασε τη ζωή του σε κατάσβεση πυρκαγιάς παλαιού κτιρίου στον Πύργο στις 9 Αυγούστου 2005, τους εποχικούς πυροσβέστες Ανδρέα Τζούμα, Γιάννη Δρακόπουλο και Θανάσης Νιάρχο, που «χάθηκαν» στις φλόγες της Αρτέμιδας στις 24 Αυγούστου 2007, την Ιωάννα Τασσοπούλου που σκοτώθηκε στη Χίο στις 28 Ιουλίου 1999 και τους δασοπυροσβέστες Γιώργο Διονυσόπουλο και Κωνσταντίνο Φωτακόπουλο.

πηγή:http://www.iliatora.gr

Διαρρήκτες – ακρίδες στη Ζαχάρω!


Αυτό δεν ήταν πέρασμα διαρρηκτών, αλλά ...ακρίδων! Από τη μια άκρη του Δήμου Ζαχάρως έως την άλλη, πέρασαν και «χτύπησαν» τέσσερις φορές μέσα σε λίγες ώρες, κλέβοντας ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Φαίνεται πως ξεκίνησαν το δρομολόγιο από τον Καϊάφα. Έκαναν «σεφτέ» με μια καφετέρια, αδειάζοντας τα ράφια με τα ποτά. Αφού προφανώς τα «ήπιαν» συνέχισαν σε ευθυμία το δρομολόγιο. Στον Κακόβατο ήταν η επόμενη πρόσφορη στάση.

Μπούκαραν από την μπαλκονόπορτα σε σπίτι και ο «λογαριασμός» εδώ ήταν μεγάλος. Πήραν χρυσαφικά αξίας 8.000 ευρώ και σε μετρητά 1.300 ευρώ, ενώ ξάφρισαν και τέσσερα βιβλιάρια καταθέσεων.

Το Γιαννιτσοχώρι βρέθηκε στο δρόμο τους και στο πρώτο σπίτι που συνάντησαν, μπήκαν από το παράθυρο του μπάνιου. Εδώ φαίνεται πως είχαν λιγούρες, γιατί πέρα από τα δύο κινητά τηλέφωνα και τα κοσμήματα αξίας 300 ευρώ («τσέπωσαν» και ένα εικοσάευρω...), πήραν και πέντε κιλά κρέας.

Το Πρασιδάκι φαίνεται πως ήταν η τελευταία στάση στη διαδρομή. Εκεί φόρτωσαν τα πολλά… Μια τηλεόραση plasma, κοσμήματα και πάλι ένα εικοσάευρω… Στο σύνολο 1.500 ευρώ. Τώρα να πεις σε καλή μεριά; Δεν λες...

Κατά τα άλλα το αστυνομικό δελτίο είχε ακόμα μια σύλληψη για 1,6 γραμμάριο ηρωίνης, σε περιοχή της Αμαλιάδας, μια διάρρηξη λεωφορείου,όπου πήραν κέρματα και εισιτήρια αξίας 420 ευρώ και μια διάρρηξη σε εργοτάξιο που πήραν ένα χαρτοφύλακα ,με ιδιωτικά και δημόσια έγγραφα, εργαλεία και προξένησαν φθορές ,το κόστος των οποίων φτάνει τις 2.200 ευρώ.

πηγή:http://www.iliatora.gr/

12/11/10

Έπιασαν τους δουλέμπορους με το λεφούσι τους


Στα πράσα πιάστηκαν στον Έβρο από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, δύο αλλοδαποί διακινητές, για μεταφορά στο εσωτερικό της Χώρας σαράντα τεσσάρων (44) λαθρομεταναστών, με πλαστική βάρκα. Συγκεκριμένα άνδρες μικτής ομάδας κατόπτευσης με χρήση VAN θερμικής απεικόνισης αποτελούμενη από Αστυνομικούς του Τ.Σ.Φ.Φερών και Φ.Α. FRONTEX Βουλγαρίας, εντόπισαν επί της τουρκικής όχθης του ποταμού Έβρου έναντι της αγροτικής περιοχής πετάλου Πέπλου, ομάδα σαράντα (40) περίπου λαθρομεταναστών. Η ανωτέρω ομάδα τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και διαπιστώθηκε ότι με τη χρήση πλαστικής βάρκας εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος, πραγματοποιώντας αλλεπάλληλα δρομολόγια από την τουρκική στην ελληνική όχθη του ποταμού και στη συνέχεια κινήθηκαν πεζή εντός του ελληνικού εδάφους, ενώ οι δύο (2) διακινητές προσπάθησαν να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία. Αμέσως μικτή εποχούμενη περιπολία αποτελούμενη από άνδρες του Τ.Σ.Φ. Φερών και Φ.Α. FRONTEX Σλοβακίας, κινήθηκαν για τη σύλληψη τόσο των λαθρομεταναστών όσο και των διακινητών. Οι διακινητές αντιλαμβανόμενοι το περιπολικό όχημα τράπηκαν σε φυγή για να διαφύγουν τη σύλληψη, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Κατασχέθηκαν μία (1) πλαστική βάρκα, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων (1.200,00 €) Ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο (2) διακινητών.

Ένοπλοι από τη Λιβύη στον Πειραιά

Σε διπλωματικό πόκερ εξελίσεται από τις 11.15 το πρωί η υπόθεση με Λίβυους ένστολους ενόπλους που βρίσκονται ... άθελά τους σε σκάφος που έχει αγκυροβολήσει στον Πειραιά. Όμηροι χωρίς καλά – καλά να καταλάβουν πώς βρέθηκαν στο ελληνικής ιδιοκτησίας καράβι ΣΤΡΟΦΑΔΕΣ IV οι επτά Λίβυοι – είναι έξι από αυτούς τελωνειακοί και λιμενικοί και ο έβδομος ήταν ο διευθυντής του λιμανιού της Ντέρνα . Το ΣΤΡΟΦΑΔΕΣ IV είχε ναυλώσει οργάνωση συμπαράστασης στη Γάζα, για να μεταφέρει εκεί ανθρωπιστική βοήθεια. Στο καράβι όμως εκτός από το 16μελές πλήρωμα έκαναν ρεσάλτο και άλλοι ακιβιστές, επτά Άγγλοι, ένας Αλγερινός και δυο Ιρλανδοί ακτιβιστές. Τότε και ενώ το πλοίο ήταν ελλιμενισμένο στο λιβυκό λιμάνι της Ντέρνα ξέσπασε διαμάχη μεταξύ του Έλληνα πλοιάρχου και των ακτιβιστών σχετικά με τον τρόπο πληρωμής του ναύλου. Κατά παράκληση του Φόρειν Όφις σύμφωνα με το BBC μετέβη στο πλοίο ο διευθυντής του λιμανιού συνοδευόμενος από αστυνομικούς, προκειμένου να συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης. Κι ενώ οι Λίβυοι ήταν στο σκάφος, o Έλληνας πλοίαρχος έλυσε κάβους και οδήγησε το σκάφος στο λιμάνι του Πειραιά, επειδή φοβήθηκε πως και απλήρωτος θα μείνει αλλά και θα μπλέξει... Σύμφωνα πάντα με το BBC, οι ακτιβιστές ανάμεσά τους και πολλοί Μουσουλμάνοι κατήγγειλαν ότι κατά την άφιξή τους στον Πειραιά, επιβιβάστηκαν στο πλοίο άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού σώματος, οι οποίοι και τους κακοποίησαν.Την υπόθεση παρακολουθεί στενά ο Χρήστος Παπουτσής από το Αρχηγείο διαψεύδεται κατηγορηματικά η όποια κακομεταχείριση και από τη στιγμή μάλιστα που στο σκάφος επιβαίνουν αξιωματούχοι της Λιβύης.

Η παράδοση των όπλων



Συνελήφθησαν στο Ρέθυμνο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου δύο (2) ημεδαποί άνδρες ηλικίας 40 και 27 ετών αντίστοιχα για παραβάσεις Νόμου «Περί όπλων». Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την πάταξη του φαινομένου της παράνομης κατοχής, διακίνησης πυροβόλων όπλων και ειδών οπλισμού στο Νομό μας, αλλά και μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, ανωτέρω Αστυνομικοί ενήργησαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων ημεδαπών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ένα (1) εύχρηστο αυτόματο πολεμικό τυφέκιο τύπου ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ.
  • Δύο (2) εύχρηστα πιστόλια διαμετρήματος 9 mm .
  • Ένα (1) εύχρηστο περίστροφο.
  • Τριακόσια σαράντα ένα (341) φυσίγγια διαφόρων τύπων - Διαμετρημάτων.
  • Δύο (2) εύχρηστα κυνηγετικά τυφέκια.
  • Τρεις (3) γεμιστήρες πυροβόλων όπλων.
  • Δύο (2) ξιφολόγχες πολεμικού τυφεκίου.
  • Οκτώ (8) μαχαίρια διαφόρων τύπων- μεγεθών.
  • Οκτώ (8) κάλυκες διαφόρων τύπων - διαμετρημάτων.

Τον έκανε 28 κομμάτια για την εργολαβία


Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Άνδρες της υπηρεσίας βρήκαν τους ενόχους για τον φόνο του 40χρονου Αιγύπτιου ηλεκτρολόγου στο επάγγελμα, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τεμαχισμένο σε 28 κομμάτια την 21:25 ώρα της 11-05-2010, στην οδό Σαπφούς 44 στην Καλλιθέα, μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων. Δράστες της ανθρωποκτονίας είναι τέσσερις (4) αλλοδαποί, εκ των οποίων δύο (2) υπήκοοι Παλαιστίνης ηλικίας 30 ετών, ένας (1) υπήκοος Αλγερίας ηλικίας 35 ετών και ένας (1) υπήκοος Ιράκ ηλικίας 25 ετών. Κίνητρο του εγκλήματος ήταν επαγγελματικές και οικονομικές διαφορές του 35χρονου Αλγερινού με το θύμα, καθόσον ο δολοφονηθείς είχε αναλάβει εργολαβία ηλεκτρολογικών εργασιών σε μία οικοδομή, την οποία ήθελε να αναλάβει και ο Αλγερινός δράστης. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο Αλγερινός με σκοπό να εκδικηθεί το θύμα και να πάρει αυτός τη δουλειά στην οικοδομή, έπεισε έναν εκ των Παλαιστινίων κατηγορουμένων, που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με το θύμα να κανονίσει να συναντηθούν στο σπίτι του. Η συνάντηση έγινε το πρωί της 11-05-2010 στο διαμέρισμα του Παλαιστίνιου, στην οδό Σκρά 82 στην Καλλιθέα, όπου και τον δολοφόνησαν. Στη συνέχεια για να εξαφανίσουν το πτώμα, το τεμάχισαν στην μπανιέρα του διαμερίσματος, το συσκεύασαν και το μετέφεραν στο σημείο που βρέθηκε. Τρείς δράστες συνελήφθησαν και ένας εξ αυτών ομολόγησε την πράξη του με κάθε λεπτομέρεια ενώ ο τέταρτος (υπήκοος Ιράκ) διέφυγε στο εξωτερικό αμέσως μετά την δολοφονία.

Τους πρόδωσαν τα πυροβολημένα λάστιχα

Συνελήφθησαν στο Ηράκλειο Κρήτης από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τρεις ημεδαποί ηλικίας 25, 28 και 25 ετών αντίστοιχα κι ένας 37χρονος αλλοδαπός, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια περιπολίας της παραπάνω Ομάδας εντοπίσθηκε Ι.Χ.Ε. αυτ/το χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. Οδηγός του οχήματος, στη θέα των Αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη και ενώ οι Αστυνομικοί πλησίασαν αυτό, ο οδηγός του έκανε ελιγμό εναντίον του επικεφαλής της Ομάδας Αστυνομικού, με πρόθεση να τον εμβολίσει. Ο επικεφαλής εφαρμόζοντας με ακρίβεια τους κανόνες εμπλοκής προέβη σε πυροβολισμό ακινητοποίησης πυροβολώντας με το υπηρεσιακό του όπλο τρεις φορές τον εμπρόσθιο αριστερό τροχό του αυτ/του με αποτέλεσμα αυτό να ακινητοποιηθεί και να συλληφθούν οι παραπάνω. Σε έλεγχο που έγινε στο αυτ/το βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δύο (2) ποσότητες ηρωίνης συνολικού μ.β. (1,1 γραμ.)
  • Μία (1) ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (1,2 γραμ.)
  • Μία (1) ποσότητα καπνού αναμεμειγμένη με κάνναβη (2,2 γραμ.)
  • Μία (1) χάρτινη συσκευασία με τρίμματα δισκίων
  • Τριάντα δύο (32) δισκία διαφόρων ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων ( HIPNOSEDON , VULBECAL , LEXOTANIL , TAVOR ).
  • Ένα (1) μαχαίρι, τύπου σουγιά, με λάμα μήκους 10 cm
  • Μία (1) σύριγγα, χρησιμοποιημένη.
  • Μία (1) σπαστή στέκα μπιλιάρδου 80 cm .
  • Μία (1) ζυγαριά ακριβείας.
  • Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα και
  • -185- ευρώ ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Από την ενέργεια του επικεφαλής δεν τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή των υπό έλεγχο ατόμων ή τρίτου ατόμου, ενώ οι κατ΄ οίκον έρευνες που ακολούθησαν, από Αστυνομικούς του Τ.Δ.Ν. Ηρακλείου, στις οικίες των ανωτέρω, είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο Αιγύπτιος και το σκεύος


Στον Άγιο Στέφανο Αττικής, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας, συνελήφθησαν ένας 32χρονος ημεδαπός και ένας 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αιγύπτου, για παράβαση του Νόμου «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς». Σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτ/το, ιδιοκτησίας του 37χρονου αλλοδαπού, που επέβαιναν διαπιστώθηκε ότι κατείχαν παράνομα ένα αρχαίο κεραμικό σκεύος [φωτο] διακοσμητικής χρήσης, με εφυάλωση στο εσωτερικό και εγχάρακτη διακόσμηση στο κέντρο. Το κατασχεθέν αρχαίο αντικείμενο , επιδείχθηκε σε αρμόδια αρχαιολόγο, της Δ/νσης Τεκμηρίωσης του ΥΠ.ΠΟ.Τ., η οποία αποφάνθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «για τη προστασία των αρχαιοτήτων κα εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και χρονολογείται στον 9ο-10ο μ.Χ. αιώνα.

Για τα λεφτά τα έκανε ... όλα



Ο Δημήτρης Ζουγανέλης στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του έκρυβε έναν μικρό θησαυρό σε μετρητά. Του άρεσε η καλή ζωή και οι όμορφες γυναίκες. Τα δυο τελευταία χρόνια νταραβερίζονταν με μια χορεύτρια Πολωνέζα. Ο αδελφός του "Βασιλιά" της Μυκόνου γνώρισε φρικτό θάνατο μέσα στο σπίτι του στα χέρια δυο Πολωνών που εκτελούσαν τις εντολές της 28χρονης συμπατριώτισας τους που ήταν παρούσα στο σκηνικό του φόνου. Γυναίκα συνάδελφος τηλεφώνησε σε Αξιωματικό της Χωροφυλακής για να της δώσει μια εξήγηση. "Για τα λεφτά κοπέλα μου" της απάντησε και συμπλήρωσε "θέλει και ρώτημα"?

Τούρκοι δουλέμποροι στην παγίδα



Εντείνονται οι έλεγχοι στα Τουρκικά σύνορα ενώ με την συμμετοχή και της ευρωπαϊκής αστυνομικής δύναμης και με τα εναέρια μέσα που διαθέτει, έπεσαν στην παγίδα και δυο Τούρκοι δουλέμποροι. Στην Παραμεθόριο περιοχή μεταξύ Φερών - Τυχερού – Σουφλίου, μόνο χθές συνελήφθησαν συνολικά (116) λαθρομετανάστες, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη Χώρα μας, προερχόμενοι από την Τουρκία.

Λίγες ώρες νωρίτεςρα από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Μεταξάδων, εντοπίστηκαν δύο Αφγανοί δουλέμποροι 27 και 19 ετών, αντίστοιχα, κατοικοι Τουρκίας. Από ομάδες αστυνομικών, που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι στην παρέβρια περιοχή Ορεστιάδας, διότι με μία (1) πλαστική βάρκα μετέφεραν παράνομα από την Τουρκία στη Χώρα μας δέκα έξι (16) παράνομους μετανάστες. Η χρησιμοποιηθείσα πλαστική βάρκα που διακρινεται στη φωτογραφία κατασχέθηκε. Την περασμένη Δευτέρα εξάλλου από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Μεταξάδων πιάστηκαν δυο Τούρκοι δουλέμποροι που εντοπίσθηκαν, με την συνδρομή ελικοπτέρου του FRONTEX στην περιοχή Αμορίου Διδυμοτείχου, διότι με δύο πλαστικές βάρκες μετέφεραν παράνομα από την Τουρκία στη Χώρα μας δεκατέσσερις λαθρομετανάστες.

Φωτό με ...Κοκό στην Ηγουμενίτσα

ΤΟ ΤMHMA ΔIΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΡΟΕΒΗ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ (3) ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΝΑΣ (1) ΧΡΗΣΤΗΣ ΚΑΙ ΔΥΟ (2) ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ) ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ-ΑΓΟΡΑ-ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΡΙΩΝ (3) ΓΡΑΜ. ΚΟΚΑΙΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ 300 ΕΥΡΩ. ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 13 ΓΡΑΜ. ΚΟΚΑΙΝΗΣ - 12,5 ΓΡΑΜ. ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ (ΧΑΣΙΣ) & ΔΥΟ (2) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΖΥΓΑΡΙΕΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ [φωτο] ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ.
ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΕΝΑΝ ΘΕΣΠΡΩΤΟ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΕΝΟΣ (1) ΓΡΑΜ. ΚΟΚΑΙΝΗΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ.

Που πας βρε σιδερά με το χασίς


Στη Θεσ-νίκη, συνελήφθη 50χρονος γιατί σε έρευνα που έγινε σε κατάστημα (σιδηροκατασκευές), ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1.629,4) γραμμάρια κάνναβης, (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, (14) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 50 €, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.Την ίδια ώρα στο Ξυλοπάροικο Τρικάλων, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 66 και 30 ετών, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία και σε αποθήκη, ιδιοκτησίας τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (46.600) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

11/11/10

Αρμένικος φόνος


Σκότωσε την σύζυγό του με την οποία είχε χωρίσει και αφού διέφυγε στην Αρμενία ζήτησε να ενημερωθούν οι αρχές. Ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ξάνθης, ενημερώθηκε από δικηγόρο της περιοχής ότι ο πελάτης του ηλικίας 49 ετών, γεννηθείς στην Αρμενία, επικοινώνησε μαζί του και του γνωστοποίησε ότι, προ (2-3) ημερών σκότωσε στην Ξάνθη την ομοεθνή πρώην σύζυγό του, ενώ ο ίδιος βρίσκεται στην Αρμενία. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του (δράστη), βρέθηκε νεκρή η προαναφερόμενη, η οποία έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι.

Πέρασε ο λόγος του Μιχάλη


Στα μαλακά έπεσε εκτός από τη Σούλα του Αλκέτ Ριζάι και το ζευγάρι που είχε συλλάβει η αστυνομία στην έφοδο που έκανε στη μονοκατοικία στο Άνω Σούλι παραμονές της 17η Νοεμβρίου του 2009 όπου κρυβόταν ο ιπτάμενος δραπέτης. Ο Έρβις φίλος του 36χρονου καταδικάστηκε σε εφτά χρόνια φυλάκιση, κάτι που συνεπάγεται τη σύντομη αποφυλάκισή του, ενώ η συγκατηγορούμενη φίλη του κρίθηκε αθώα. Με τους σωστούς χειρισμούς ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος πέτυχε να πείσει το δικαστήριο πως τόσο η γυναίκα αλλά όσο και σε μεγάλο βαθμό και ο άνδρας δεν πήραν μέρος στην κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο του Αλκέτ Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα. Με μια δήλωσή του γεμάτη νόημα ο κ. Δημητρακόπουλος επεσήμανε ότι: " Ευτυχώς αποδείχτηκε πως με την απόφασή της η δικαιοσύνη δεν ποινικοποιεί τις αισθηματικές σχέσεις". Στην πολυήμερη δίκη ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αλλά και ο Σάκης Κεχαγιόγλου συνήγορος της Σούλας Μητροπία, μέτρησαν τις δυνάμεις τους υπερασπιζόμενοι με αξιοπρέπεια τους ... επώνυμους πελάτες τους.

Πήραν τα φτυάρια σε οικόπεδο Υπαρχιφύλακα


Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα Υπαρχιφύλακας που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής γιατί όπως προέκυψε χθες (10-11-2010) κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του στον Αυλώνα Αττικής, εκτελούνταν οικοδομικές εργασίες από τέσσερα (4) άτομα κατά παράβαση του Οικοδομικού Κανονισμού.

Επεισόδιο στη δίκη


Εκνευρισμένος ο δις ιπτάμενος δραπέτης όταν άκουσε την εισαγγελικά πρόταση περί ενοχής της συντρόφου του Σούλας Μητροπία, σηκώθηκε απο το εδώλειο του κατηγορουμένου πέταξε στον εισαγγελέα ένα κομμάτι χαρτομάντηλο που κρατούσε και του είπε: "Εσύ θα τα πείς με τη ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ". Αμέσως μετά ζήτησε όπως και έγινε να φύγει από την αίθουσα. Το περιστατικό καταδίκασε ο συνήγοροός του Σάκης Κεχαγιόγλου που επεσήμανε πως τα λεγόμενα του πελάτη του ασφαλώς και ήταν λόγια απελπισίας και όχι κάποια απειλή. Ο Αλκέτ Ριζάι αργότερα καθυσήχασε όταν πληροφορήθηκε την τελική ετυμηγορία των δικαστών.

Η Σούλα πετάει ...





Απόφαση-θρίαμβο πέτυχε με την αγόρευσή του ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου για την υπόθεση της δεύτερης απόδρασης με ελικόπτερο του πελάτη του Αλκέτ Ριζάι που καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξης. Το στοίχημα για τον γνωστό ποινικολόγο όμως δεν ήταν ο 36χρονος απ' άλλη υπόθεση ισοβίτης, αλλά η σύντροφός του Σούλα Μητροπία που σύμφωνα με το κατηγορητήριο νοίκιασε η ίδια το ελικόπτερο της μεγάλης φυγής που είχε σαν αποτέλεσμα να αποδράσει και ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Η Σούλα καταδικάστηκε σε συνολική ποινή δέκα έτη φυλάκισης και θα εκτίσει την ποινή της με τα 2/5 και όχι με τα 3/5 που σημαίνει πως σε λίγους μήνες θα δει την πόρτα των φυλακών. Ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου μιλώντας πριν από λίγο στο Crimes on air ανέφερε ότι: "Η απόφαση του δικαστηρίου δίνει το δικαίωμα στην κ. Μητροπία να αποφυλακιστεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Υπό αυτήν την έννοια η απόφαση είναι επιεικής. Για την περί ενοχής της κρίση είμαστε βέβαιοι πως στο εφετείο θα έχει καλύτερη κρίση. Υπενθυμίζουμε πως όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες δεν την αναγνώρισαν ως την γυναίκα που επέβαινε στο ελικόπτερο".

Μια καραβιά Αφγανοί σε νταλίκα




Στην Κινέττα και στο Ξυλόκαστρο από Αστυνομικούς της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής με τη συνδρομή και Αστυνομικών της Α.Δ. Κορινθίας συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας και ένας (1) ημεδαπός κατηγορούμενοι για παράβαση των Νόμων «περί οργανωμένου εγκλήματος», «διευκόλυνση εξόδου παράνομου αλλοδαπού», και «μεταφορά και προώθηση παράνομων αλλοδαπών στο εξωτερικό» και εκατόν σαράντα τρείς (143) αλλοδαποί λαθρομετανάστες (-137- Αφγανοί -2- Αλγερινοί, -2- Ιρανοί, -2- Παλαιστίνιοι) για «απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα». Όπως ανέφερε ο Ταξίαρχος του Αλλοδαπών κ. Μανώλης Κατριαδάκης από την προανάκριση προέκυψε ότι οι έξι (6) πρώτοι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο στη προώθηση παράνομων μεταναστών, από την Ελλάδα στην Ιταλία και στη συνέχεια σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό φορτηγά, εντός των οποίων τους απέκρυπταν, λαμβάνοντας σαν χρηματική αμοιβή -2.500- έως -3.300- ευρώ από κάθε ένα.

Κατασχέθηκαν :

· Μία (1) νταλίκα.

· Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

· Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα.

· Χρηματικό ποσό -3.000- ευρώ.

· Εννέα (9) πλαστά δελτία ταυτότητας ξένων χωρών.

Τσαντάκηδες εμβόλισαν "Ζητάδες"


Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν έπειτα από καταδίωξη από αστυνομικούς της ομάδας “Ζ”, δύο ημεδαποί ηλικίας 23 και 35 ετών, για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών». Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφού αφαίρεσαν πινακίδες κυκλοφορίας ΙΧΕ αυτοκινήτου και τις τοποθέτησαν σε κλεμμένο όχημα, το οποίο αφαίρεσαν την 6-11-2010 από την περιοχή της Ευκαρπίας, κινούμενοι στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσαν από δύο ημεδαπές ισάριθμες τσάντες, που περιείχαν δύο κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά τους έγγραφα. Ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις, οι δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ομάδας “Ζ” και προκειμένου να διαφύγουν τη σύλληψη, ανέπτυξαν ταχύτητα και πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα να προσκρούσουν διαδοχικά σε προπορευόμενο ΔΧΕ αυτοκίνητο (ΤΑΧΙ) και ακολούθως σε υπηρεσιακή δίκυκλη μοτοσικλέτα, μέχρι να ακινητοποιηθούν και να συλληφθούν.

Τι είχε ο Γιαπωνέζα!


Συνελήφθησαν, στη Νάξο, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Γραφείου Ασφαλείας του Α.Τ Νάξου , δυο(2) ημεδαποί, ηλικίας 31 και 24 ετών και μια(1) αλλοδαπή υπήκοος Ιαπωνίας, ηλικίας 19 ετών, αντίστοιχα, κάτοικοι Αθηνών για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών. Ειδικότερα μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικός του Γραφείου Ασφαλείας προσποιούμενος τον υποψήφιο αγοραστή κατάφερε να κλείσει ραντεβού μετά από συνεχείς τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με έναν εκ των συλληφθέντων προκειμένου να προβεί στην αγορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Την 10-11-2010 στο ραντεβού προσήρθαν οι ανωτέρω δράστες, λίγη ώρα μετά την άφιξη τους στο νησί και παρέδωσαν στον αγοραστή-αστυνομικό 1 kg ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και 8,2 gr κοκαΐνης έναντι του ποσού των 2.650 € τα οποία είχαν προσημειωθεί από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν. Στις σωματικές έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν εντός αποσκευής ιδιοκτησίας του 24χρονου 1,100 kg ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και στη κατοχή του 31χρονου 0,6 gr κοκαΐνης και 2 gr ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Επίσης βρέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Aρχαιοκάπηλοι στο Βασιλούδι

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και μεθοδική αστυνομική έρευνα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 53 ετών, για παράβαση του Νόμου «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Ειδικότερα, οι δύο αρχαιοκάπηλοι συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω, βραδινές ώρες της 10/11-11-2010, σε αγροτική περιοχή στο Βασιλούδι Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που πραγματοποιούσαν έρευνα για ανεύρεση αρχαίων νομισμάτων, χρησιμοποιώντας δύο (2) ανιχνευτές μετάλλων και δύο (2) σκαλιστήρια, τα οποία κατασχέθηκαν. Από την έρευνα που ακολούθησε, στην κατοχή και στην οικία του 46χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (528) ασημένια και χάλκινα νομίσματα,
  • χάλκινο δαχτυλίδι
  • (11) χάλκινα αντικείμενα,
  • μολύβδινο αντικείμενο

Διακινούσαν ηρωίνη μέσα σε… ψηφοδέλτια!


Mέσα σε... ψηφοδέλτια των πρόσφατων εκλογών έκρυβε τις δόσεις ηρωίνης που διακινούσε στους τοξικομανείς «πελάτες» του, ένα ζευγάρι νεαρών που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών στη Ρόδο! Όλες οι ποσότητες που βρέθηκαν στην κατοχή τους, ήταν τυλιγμένες με αυτά.


Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι ο 34χρονος άνδρας και η 24χρονη φίλη του έκρυβαν ποσότητες ναρκωτικών στο σπίτι τους στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων ουσιών και τις διοχετεύουν στα στέκια χρηστών του νησιού. Άρχισαν να παρακολουθούν διακριτικά το σπίτι τους και, όταν είδαν να βγαίνει ένας 19χρονος, τον υπέβαλαν σε σωματική έρευνα και βρήκαν πάνω του το ψηφοδέλτιο μέσα στο οποίο υπήρχε 0,9 γραμ. ηρωίνης, που ομολόγησε ότι αγόρασε αντί 20 ευρώ από τον 34χρονο.


Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού όπου βρέθηκαν ακόμη πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες με 12,1 γραμμάρια ηρωίνης, όλες τυλιγμένες σε ψηφοδέλτια, από τα οποία υπήρχε μια ολόκληρη ντάνα έτοιμη να χρησιμοποιηθεί για την συσκευασία ναρκωτικών! Στην κατοχή της 24χρονης βρέθηκαν και 37 ναρκωτικά χάπια, ενώ 220 ευρώ που είχε στην κατοχή του ο 34χρονος κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από τις αγοραπωλησίες ηρωίνη

πηγή:http://www.dete.gr

Αφησαν 62 κιλά χασίς για να ξεφύγουν




Απογευματινές ώρες της 10-11-2010 σε δασική περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Γεωργιτσίου του δήμου Πελλάνας Λακωνίας, κατασχέθηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης βάρους εξήντα δύο (62) κιλών, συσκευασμένη σε έξι (6) μεγάλες πλαστικές σακούλες, η οποία προερχόταν από παρακείμενη φυτεία πεντακοσίων δέκα (510) δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 06/11/2010, αξιοποιώντας κατάλληλα σχετική παρασχεθείσα πληροφορία, Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. της Διευθύνσεώς μας, εντόπισαν την ως άνω φυτεία και ο χώρος τέθηκε άμεσα υπό παρακολούθηση από ομάδα Αστυνομικών.

Την 12.00 ώρα περίπου της 10/11/2010, προσέγγισαν στο χώρο δύο (2) άγνωστοι δράστες, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι προφανώς τους ενεδρεύοντες Αστυνομικούς, διέφυγαν, εκμεταλλευόμενοι τη δύσβατη μορφολογία του εδάφους καθώς και το ότι γνώριζαν καλά την περιοχή.

Ενεργείται προανάκριση από το Τ.Α. Σπάρτης και αξιοποιούνται κατάλληλα όλα τα ανευρεθέντα στο χώρο της φυτείας στοιχεία καθώς και οι παρεχόμενες πληροφορίες, προς ταυτοποίηση των δραστών.