30/6/17

Καλώς τον κι ας άργησε!

σσ

Τιμητικό που παραβρέθηκε στην παρουσίαση και ο επιθεωρητής Β. Ελλάδος

Στην παρουσίαση της υπόθεσης παρευρέθηκε και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο οποίος δήλωσε:
«Η υπόθεση αυτή αποτελεί σημαντική επιτυχία στον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών, ιδίως στις ακριτικές περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας. Με επιμονή, μεθοδικότητα και υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, η Αστυνομία καταδεικνύει καθημερινά την αξία του αστυνομικού έργου στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών».

Η παρουσίαση στην Α.Δ Ιωαννίνων



29/6/17

Έβγαλαν καλή δουλειά στην Πάτρα

Αποτέλεσμα εικόνας για κλοπες σπιτια

Διακριβώθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δρούσαν σε εθνικό επίπεδο και διέπρατταν κλοπές με το πρόσχημα της ενοικιάσεως ακινήτου.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, χθες (28-6-2017), στην Αθήνα και σε περιοχές της Μεσσηνίας, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 37 και 33 ετών και μια 22χρονη ημεδαπή.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη πέντε μελών της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα δύο 36χρονων ημεδαπών ανδρών, δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 33 και 22 ετών και μιας 29χρονης υπηκόου Βουλγαρίας.
Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, αλλά και της κατοχής ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ο 33χρονος με την 22χρονη σύντροφο του ήταν τα αρχηγικά μελή της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι καλούσαν από τα κινητά τους τηλέφωνα, ιδιοκτήτες ακινήτων, αναζητώντας κυρίως ηλικιωμένους, από τους οποίους προσπαθούσαν να αποσπάσουν πληροφορίες για την οικονομική και οικογενειακή τους κατάσταση.

26/6/17

Ταξίαρχος, βάζει αστυνομικούς να του βάφουν το σπίτι

Αποτέλεσμα εικόνας για αποκλειστικο crimes

Ρεζίλι στην ΕΛ.ΑΣ:  Συμβαίνει στην Αττική
Αποτέλεσμα εικόνας για κρατητηρια
 Kαι από πάνω, του κάνει παράπονα και η γυναίκα του ότι: Δεν το βάφουν καλά ..! [Παλιά το έκαναν με τους κρατούμενους].

Θησαυρός από Ασφάλεια Αττικής




Αποτέλεσμα εικόνας για παπαζαφειρης
Ο Υποστάτηγος Χρ. Παπαζαφείρης

Από την προηγούμενη Παρασκευή -23 Ιούνιου 2017- βρίσκονται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από επτακόσια κιλά χρυσαφικά και κοσμήματα καθώς και άλλα τιμαλφή και κειμήλια, όπως πολύτιμοι λίθοι, συλλεκτικά νομίσματα, θρησκευτικές εικόνες και άλλα αντικείμενα, τα οποία ξεπερνούν σε αξία τα 10.000.000 ευρώ και προέρχονται από τη δράση του γνωστού εγκληματικού δικτύου στον τομέα των ληστειών και διαρρήξεων, που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα αντικείμενα αυτά θα επιστρέψουν και πάλι στα χέρια των ιδιοκτητών και των κατόχων τους, οι οποίοι συχνά συνδέονται μαζί τους με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, σε προσωπικό ή οικογενειακό επίπεδο.
Στις 4 Νοεμβρίου 2016, στην πρώτη μας παρουσίαση για την εξάρθρωση των δύο εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε σωρεία ληστειών και διαρρήξεων στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της επικράτειας, σας είχα αναφέρει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχει χειριστεί διαχρονικά η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Είχα τονίσει τότε χαρακτηριστικά ότι η αποδόμηση των οργανώσεων αυτών συνιστά ένα αποφασιστικό, ένα καίριο «χτύπημα» στο πλέον δομημένο και άρτια οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο, που δρούσε συστηματικά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας στον τομέα των ληστειών και των διαρρήξεων.
Τα δεδομένα που προέκυψαν από τις έρευνες μας είναι πράγματι καταλυτικά.
Υπενθυμίζω ότι σε μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών, με πάνω από χίλιους αστυνομικούς και τριάντα επτά δικαστικούς λειτουργούς :
  • συλλάβαμε 41 μέλη του εγκληματικού δικτύου, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές,
  • πραγματοποιήσαμε δεκάδες έρευνες και κατασχέσαμε πάνω 600.000 ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασημιού, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων μεγάλης αξίας και περισσότερα από 60 πολυτελή οχήματα,
  • ενώ συνδέσαμε προανακριτικά περισσότερες από τριακόσιες υποθέσεις με τη δράση του εγκληματικού αυτού δικτύου. 
Η μορφολογία της δαιδαλώδους αυτής υπόθεσης μας οδηγούσε ανεπιφύλακτα στο συμπέρασμα ότι είχαμε μπροστά μας ένα μακρύ και επίπονο δρόμο στο πεδίο των ερευνών. Συνεχίσαμε λοιπόν βήμα – βήμα, με υπομονή και επιμονή και οι εξελίξεις μας δικαίωσαν απόλυτα.
Έτσι, τους επόμενους μήνες καταφέραμε να συλλάβουμε διαδοχικά τρία αρχηγικά μέλη του εγκληματικού δικτύου, στις 9 Δεκεμβρίου 2016 στην Μάνδρα έναν 46χρονο ημεδαπό, στις 11 Ιανουαρίου 2017 στον Πειραιά έναν 36χρονο και στις 17 Ιανουαρίου 2017 στο Καματερό άλλον ένα 34χρονο ημεδαπό.
Σε έρευνες που έγιναν τότε σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους και τραπεζικές θυρίδες, είχαν βρεθεί πλήθος κοσμημάτων, των οποίων η αξία υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ καθώς επίσης 700 χρυσές λίρες, δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και πολλά πολυτελή ρολόγια.

Οι κόποι του δεν πήγαν χαμένοι ...

Κόρινθος
Αποτέλεσμα εικόνας για γιωργος τσουκαλης
Δυο μεγάλοι στο είδος τους, ο καθένας ξεχωριστά 
Δεν τον τίμησε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και τον τιμά μετά από τόσα χρόνια ο δήμος Κορίνθου. Ο Γιαννιώτης ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, Με τη βοήθεια του ντέτεκτιβ, το  FBI κατάφερε και η Ασφάλεια Αττικής κατάφεραν να εξιχνιάσουν τη μεγάλη κλοπή, που είχε γίνει το 1990, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου.  Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν οι φερόμενοι από την αστυνομία ως δράστες: ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, ο ένας αγρότης  και μια  έμπορος, φίλη του γυμναστή. Ένας μάλιστα από τους καταζητούμενους διέμενε τότε στη Βενεζουέλα.  

Εναπόθεσαν κ@λόχαρτα στον Γιαννιώτη Δήμαρχο


Ο Δήμαρχος, με ανάρτησή του, στην προσωπική του σελίδα στο fb , μίλησε για την πράξη του αγνώστου να εναποθέσει έξω από την πόρτα του σπιτιού του μία σακούλα με χαρτιά υγείας...
  ''Αναρτώ τη φωτογραφία αυτή ,γιατί οφείλω να εκφράσω δημόσια τον αποτροπιασμό μου για την ενέργεια συμπολίτη να αδειάσει έξω απ την πόρτα του σπιτιού μου τον κάδο απορριμμάτων της τουαλέτας του,πιστεύοντας μάλλον ότι έτσι τιμωρεί τον Δήμαρχο για την αδυναμία αποκομιδής των απορριμμάτων λόγω της ...
Πανελλήνιας απεργίας των εργαζομένων στον τομεα της καθαριότητας του Δήμου.
Σημάδια των καιρών;Άνθρωποι ποντικοί;

Δύσκολοι καιροί,αλλά εμείς θα συνεχίζουμε να παλεύουμε''