19/4/14

... Πλήγωσαν τη συμμορία

Ta Kaτασχεμένα
 
 
 
 
Εξαρθρώθηκε, χθες (18-04-2014) στη Μυτιλήνη, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης και την Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, που διέπραττε συστηματικά, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κλοπές και διαρρήξεις σε οικίες, στη Μυτιλήνη και σε χωριά της Λέσβου.
Συνελήφθησαν, τρείς (3) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 27 και 31 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και αντίσταση κατά της Αρχής, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος τριών (3) ακόμη ομοεθνών-συνεργών τους-ένας εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακές της Χώρας.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην περιοχή «Πυργί» της Λέσβου, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο, που επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, βρέθηκαν δύο κουκούλες, γάντια και διαρρηκτικά εργαλεία. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι προαναφερόμενοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών, αντιστάθηκαν και προσπάθησαν να διαφύγουν της σύλληψης.
Όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, οι τρεις συλληφθέντες και τρεις ακόμη ομοεθνείς τους, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, είχαν διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο (19) τουλάχιστον κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες. Πιο συγκεκριμένα οι κλοπές αφορούν στην πόλη της Μυτιλήνης και τις περιοχές, Αλυφαντά, Πάμφιλα, Πληγώνι, Αφάλωνας, Κεραμειά, Ίππειος και Παναγιούδα της Λέσβου.

Δώρα στους ανήλικους

 
 
 
 
Σήμερα (19-04-2014) το πρωί, αντιπροσωπεία Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, επισκέφτηκε το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Ανήλικων Αλλοδαπών, στην Αμυγδαλέζα Αττικής και προσέφερε δώρα (επιτραπέζια, παζλ κλπ παιχνίδια) και γλυκά (σοκολατένια αυγά κλπ) στους είκοσι τέσσερις (24) ανήλικους, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Γενικός Επιθεωρητής Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, συνοδευόμενος από τον Α΄ Βοηθό του, Υποστράτηγο Ιωακέιμ Τσουκνάδη [φωτο] και το Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, Ταξίαρχο Ιωάννη Φραγκίσκο.
Σημειώνεται ότι οι ανήλικοι που διαμένουν στις εγκαταστάσεις του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Ανήλικων Αλλοδαπών, δραστηριοποιούνται σε θέματα δημιουργικής απασχόλησης, κατασκευάζοντας διάφορα είδη, υπό την καθοδήγηση και βοήθεια της Κοινωνικής Λειτουργού, κας. Παναγιώτας Σιαφάκα, του Ψυχολόγου κου. Μιχαήλ Σκαλτσά και του μεταφραστή κου. Αζέρ Ιωσήφ. Τα είδη αυτά οι ανήλικοι τα προσφέρουν αφιλοκερδώς σε διάφορους Οργανισμούς και Φορείς.

18/4/14

Kαι γεωργικά φάρμακα Βουλγαρίας

Κατασχεμένα
 
 
 
Συνελήφθη χθες (17-4-2014) το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος μετέφερε παράνομα, από τη Βουλγαρία στη χώρα μας, μεγάλη ποσότητα λαθραίων αλκοολούχων ποτών και γεωργικών φαρμάκων.
Συγκεκριμένα, ο 42χρονος προσήλθε με ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα, όπου κατά τον ενδελεχή έλεγχο από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα, στο εσωτερικό του οχήματος:

Ιδού και το βίντεο



Τροχονόμος σε Πασχαλινό αβγό

Κοζάνη

Τη Μεγάλη Πέμπτη άνδρες της Τροχαίας Κοζάνης με επικεφαλής το διοικητή τους, μοίρασαν στους πολίτες αυγά και ενημερωτικά φυλλάδια για ασφαλή οδήγηση, ...
δίνοντας το μήνυμα των ημερών: «Τσουγγρίζουμε στο σπίτι όχι στο δρόμο…».

Μεταξύ άλλων, ευχήθηκαν στους οδηγούς και σε όλο τον κόσμο «Καλή Ανάσταση και καλά ταξίδια».

Ο ... μαχητής του Κιλκίς

Τα Ντοκουμέντα
 
 
Συνελήφθη χθες (17.04.2014) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός ηλικίας 27 ετών, για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στο Κιλκίς, σε έρευνα της οικίας του προαναφερόμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μήνυμα-διάγγελμα του Αρχηγού!

Θα μας επιτρέψει ο φίλος Δημήτρης Τσακνάκης αλλά το Πασχαλινό του μήνυμα έχει αναφορές που παραπέμπουν σε διάγγελμα Αρχηγού κράτους και όχι Αρχηγού  αστυνομίας. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι η κατάληξη που ούτε λίγο ούτε πολύ μας προετρέπει να "είμαστε ... ήσυχοι στις δοκιμασίες ..."
 
"Οι Άγιες Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι μια από τις πιο λαμπρές γιορτές της Χριστιανοσύνης με μηνύματα και έννοιες συνυφασμένες με την ανθρώπινη ύπαρξη.
Η Εβδομάδα των Παθών, η μαρτυρική πορεία προς το Γολγοθά, η Σταύρωση και η Ανάσταση μας διδάσκουν πως οι ψυχικές αντοχές στις οποιεσδήποτε δοκιμασίες είναι τόσο μεγάλες αρκεί να υπάρχει θέληση και πίστη.

Σύλληψη για τη δολοφονία Φύσσα

 
 
Συνελήφθη χθες (17-4-2014) το απόγευμα στον Πειραιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 48χρονος  διότι σε βάρος του είχε εκδοθεί Ένταλμα Σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή Εφέτη του Εφετείου Αθηνών, για το αδίκημα της απλής συνέργειας από κοινού σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, πράξη που διαπράχθηκε την 18-9-2013 στο Κερατσίνι.
Ο ανωτέρω είχε συλληφθεί μαζί με άλλους είκοσι (20) ημεδαπούς την 28-9-2013 από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β)

Ο Γιώργος είναι πονηρός ...

Επανεμφάνιση Υπασπιστή
Ο Υπασπιστής του υπουργού κατέβηκε στη Λ. Αλεξάνδρας μετά από καιρό. Να μην ξεχνάμε πως η οργανική του θέση είναι στο Οργανωμένο Έγκλημα, οπότε αν ο υπουργός αλλάξει χαρτοφυλάκειο μετά τις εκλογές, ο νεοπροαχθείς αστυνομικός διευθυντής θα κρατά τις επαφές με την υπηρεσία του. Με τη στολή διακρίνεται ο Ταξίαρχος της Τροχαίας Παπαναγιώτου που είχε χθες τον πρώτο λόγο στο θάλαμο επιχειρήσεων.
Το "πονηρός" πάντως πηγαίνει κατά το παλιό λαϊκό άσμα

Στα μετόπισθεν ο Γαδάρχης?



Η 1η δημόσια εμφάνιση του νέου ΓΑΔΑ συνοδεύτηκε από πολύ κακή ανάλυση φωτογραφικής εικόνας και γι αυτό δεν ευθύνεται ασφαλώς ο ίδιος, βεβαίως βεβαίως ... Στο βάθος διακρίνεται και ο διακριτικός Αλέξης Διακόπουλος σύμβουλος τύπου του υπουργού.

Στο θάλαμο επιχειρήσεων ο Δένδιας

 

 
 
 
 
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο, Δημήτριο Τσακνάκη, επισκέφθηκε σήμερα το Θάλαμο Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ), στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων, αλλά και να ευχηθεί στο αστυνομικό προσωπικό για τις άγιες ημέρες του Πάσχα.
Ο κ. Δένδιας μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του δήλωσε τα εξής:
«Ήρθα σήμερα στο ΘΕΠΕΚ, μαζί με τη νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, τον νέο Αρχηγό, για να ευχηθούμε χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση στις γυναίκες και στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι υπεύθυνοι για τη ρύθμιση της κίνησης, κεντρικά, από εδώ, από τη ΓΑΔΑ, αυτές τις άγιες ημέρες.
Είχα την ευκαιρία επίσης να συζητήσω με τους Αξιωματικούς για τα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, τον κίνδυνο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Ο Κούγκας έμαθε ποινικό σε 76 Αρχιφύλακες


Πανόραμα Βέροιας
Σεβάσμιος αξιωματικός ο Διονύσης


 
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία δύο (2) εκπαιδευτικά «Σεμινάρια Επιμόρφωσης Αρχιφυλάκων», τα οποία πραγματοποιήθηκαν από 24/03 έως 04/04/2014 και 07/04 έως 17/04/2014, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας της Αστυνομικής Ακαδημίας, στο Πανόραμα Βέροιας.
Στα σεμινάρια συμμετείχαν συνολικά εβδομήντα έξι (76) αστυνομικοί, που στελεχώνουν Υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδος (περιοχές της Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου), ενώ το διδακτικό προσωπικό αποτέλεσαν Αστυνομικοί, εξειδικευμένοι στο αντικείμενο εκπαίδευσης, καθηγητές Πανεπιστημίων, απόστρατοι Αξιωματικοί και ιδιώτες.
Η Επιμόρφωση είχε ως σκοπό να μεταδώσει στους σπουδαστές, εκείνες τις νομικές και επαγγελματικές – πρακτικές γνώσεις, οι οποίες τους είναι απαραίτητες για να είναι σε θέση να εκτελούν σωστά τα καθήκοντα κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

Πυρίτιδα και φιτίλι στον Πύργο

Αυτό θα πει σύλληψη
Τα Ντοκουμέντα
 
Συνελήφθησαν χθες το πρωί, στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 59 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της εμπορίας και κατοχής εκρηκτικών υλών.
Πιο συγκεκριμένα, σε σωματικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, στον 25χρονο, βρήκαν στην κατοχή του δύο πλαστικές συσκευασίες πυρίτιδας συνολικού βάρους 500 γραμμαρίων και 1,6 μέτρα βραδύκαυστο φιτίλι, τα οποία και κατέσχεσαν.
Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι, ο 25χρονος είχε αγοράσει την εκρηκτική ύλη και το βραδύκαυστο φιτίλι, από το κατάστημα του 59χρονου στον Πύργο, προκειμένου να κατασκευάσει αυτοσχέδια πυροτεχνήματα.

Αλβανικό περίπτερο με 10.000 κροτίδες

Τα Κατασχεμένα
 
Συνελήφθησαν  στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, μία ημεδαπή γυναίκα και ένας άνδρας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 27 ετών και οι δύο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και διάθεση κροτίδων.
Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί, σε περίπτερο της 27χρονης, στο Μεσολόγγι, όπου προσωρινά υπεύθυνος ήταν ο 27χρονος αλλοδαπός, βρήκαν και κατέσχεσαν 9.780 κροτίδες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.
Υπενθυμίζεται ότι δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο .

Στηρίζουμε Μπιλ Καπερνάρο


Εκ πεποιθήσεως

Εξ αντικειμένου το Crimes on air δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει μ' όλες του τις δυνάμεις τον Βασίλη Καπερνάρο για τον δήμο της Αθήνας. Πάντα τον "χαζεύουμε" να αγορεύει στην Ευελπίδων αλλά και ειδικά στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού όπου ο Μανιάτης δεν μασάει τα λόγια του. Πάντως με τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο αν και σε διαφορετιούς πολιτικούς σχηματισμούς παραμένουν πολύ καλοί φίλοι.

Οι αποθηκάριοι

Ρέντη
 
Στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιούνται την εορταστική περίοδο του Πάσχα, για την εμπορία και την κατοχή βεγγαλικών - πυροτεχνημάτων , συνελήφθησαν  στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 37, 56, 58 και 60 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας για τα Βεγγαλικά-Πυροτεχνήματα.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, βρήκαν και κατάσχεσαν -25.000- κροτίδες, τις οποίες κατείχαν οι ανωτέρω, με σκοπό την πώλησή τους, έναντι του χρηματικού ποσού των 
-3.000- ευρώ .
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργήθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Πελοποννήσου , θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον, για την αποφυγή ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων περιστατικών από την παράνομη εμπορία, κατοχή και χρήση κροτίδων - βεγγαλικών .
Υπενθυμίζεται ότι δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα σε όλη τη χώρα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.

Χαμός ...

Κατασχέθηκαν 16.570 τεμάχια κροτίδων
 
Συνελήφθη  μεσημέρι στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, μια 39χρονη ημεδαπή, καταστηματάρχης, κατηγορούμενη για παράνομη κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού και ειδικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών-κροτίδων, βρέθηκαν στο κατάστημα της 39χρονης και κατασχέθηκαν 16.570 τεμάχια τυποποιημένων κροτίδων.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.
Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:

17/4/14

Άστους να λένε ...

Έξω οι κλέφτες

Με όποιο κόμμα και αν πήγαινε θα τον στηρίζαμε. Και όταν λέει ο Χριστοδουλόπουλος "βιώνει και ο ίδιος με την οικογένεια του την κρίση" να μην ξεχνάτε πως είναι  και ο ίδιος πολύτεκνος

Γράμμα για τον ΕΚΑΜιτη

Το Crimes on air είχε ασκήσει κρητική στον Ανώτερο της Πάτρας αλλά ασφαλώς και όλες οι απόψεις είναι καλοδεχούμενες. Εξάλλου ότι και να γράφαμε  σημειώναμε πάντα πως πέρασε από την ΕΚΑΜ ως Διοικητής
ΤΟ ... ΑΝΩΝΥΜΟ ΓΡΑΜΜΑ
 
Έχοντας την εσωτερική ανάγκη αλλά και  την ηθική υποχρέωση,  να αναφερθούμε στον Αντιστράτηγο (ε.α) Αθανάσιο ΜΑΤΣΙΚΑ, τέως Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σκιαγραφώντας τον σαν Αξιωματικό και άνθρωπο,  ως υφιστάμενοι και τελευταίοι υπηρεσιακοί συνεργάτες του, θα πρέπει να πούμε τα εξής:  Όταν πριν ένα χρόνο περίπου, μαθαίνοντας ότι τοποθετείται Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, ρωτήσαμε να μάθουμε για αυτόν, οι συνάδελφοι που τον ήξεραν στην Αθήνα, μας είπαν δύο πράγματα: Πρώτον ότι στα δύσκολα θα είναι μπροστάρης και δεύτερον ότι όταν έφυγε σχεδόν όλοι τους έκλαιγαν. Οι συνάδελφοι αυτοί επιβεβαιώθηκαν σε ότι μας είπαν στο μεν πρώτο, σχεδόν αμέσως, στο δε, δεύτερο πριν από λίγες μόλις ημέρες που ο Αθανάσιος  ΜΑΤΣΙΚΑΣ αποστρατεύτηκε από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας! 

Ο καπνός έχει φωτιά?

Πυρά για δικαιοσύνη ...
 

Με κλεμμένη άδεια εργασίας η Μολδαβή

Στον αμαρτωλό Προμαχώνα
 
Συνελήφθη βράδυ στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, μία υπήκοος Μολδαβίας 29 ετών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών, κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος .
Ειδικότερα, η προαναφερόμενη προσήλθε για έξοδο από την ελληνική επικράτεια και κατά την διενέργεια του διαβατηριακού ελέγχου επέδειξε διαβατήριο Αρχών Μολδαβίας στο οποίο υπήρχε επικολλημένη άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία, η οποία ήταν αντικείμενο κλοπής.

Ένας Πλάτωνας στην ΕΛ.ΑΣ

Υποστράτηγος Υγειονομικού

Κατά την επίσκεψή του συνοδευόταν από τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα και τον

Ο σωστός ρόλος του ΓΓ

Επίσκεψη στο 401 ΓΣΣ

 
 
 
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, επισκέφθηκε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη (16 Απριλίου 2014), Αστυνομικούς που νοσηλεύονται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.

Όλες οι αναφορές ...


Ακολουθούν αναλυτικά διαγράμματα

Η δίμετρη Σουηδέζα πήγε στον Αλέξη

Για συνέντευξη


357 οχήματα για την Πυροσβεστική

Απορροφητικότητα  ΕΣΠΑ
 
Σε σημαντική αναβάθμιση του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων προχωρά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με την αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και της ριζικής αναδιάρθρωσης των Φορέων του.
Για το σκοπό αυτό είχαν ενταχθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013, 20 έργα προμηθειών πυροσβεστικών οχημάτων συνολικής αξίας 57,5 εκ. €, μέσω των οποίων θα ενισχυθεί ο στόλος με την απόκτηση 357 νέων οχημάτων.
Από τα έργα αυτά, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη υλοποιεί 18 διαγωνισμούς προμηθειών εξοπλισμού για το Π.Σ. ύψους 45,2 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 38,3 εκ. € αφορούν αποκλειστικά προμήθεια σύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων, τα οποία και θα αντικαταστήσουν πεπαλαιωμένα οχήματα σε όλη τη χώρα.
Έως σήμερα έχει συμβασιοποιηθεί το 91,18%, που αφορά ποσό 34,9 εκ. € για την προμήθεια 252 οχημάτων ενώ έως τέλος Ιουλίου 2014 θα ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και για τις υπόλοιπες προμήθειες.
Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα νέα οχήματα που θα αποκτηθούν υπάρχουν τύποι που για πρώτη φορά εντάσσονται στο στόλο του Π.Σ, όπως ειδικά οχήματα σηράγγων για την προστασία των πολιτών που οδηγούν στους αυτοκινητοδρόμους.
Επίσης, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Γενική Γραμματεία Εμπορίου) εκκρεμεί η υλοποίηση δύο διαγωνισμών, ύψους 12,3 εκ € για την προμήθεια 92 οχημάτων.

Μάκης και ξερό ψωμί ...

Ο Χριστοδουλόπουλος που λατρέψαμε

Δήλωση του δημοφιλούς τραγουδιστή και υποψηφίου ευρωβουλευτή Μάκη Χριστοδουλόπουλου, για την συνεργασία του με το κόμμα «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό» :
«Με τίμησε ο Βύρων Πολύδωρας με την πρότασή του να είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής στο κόμμα «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό». Είναι φίλος μου άλλωστε και τον εκτιμώ ιδιαιτέρως και ως πολιτικό και ως άνθρωπο. Μπορεί να μην γνωρίζω από πολιτική, γνωρίζω όμως από το δράμα του Μνημονίου, το οποίο έπληξε και εμένα και την οικογένειά μου. Γνωρίζω από τιμιότητα και βιοπάλη. Και γνωρίζω το όραμα και τις πολιτικές ικανότητες του ίδιου του Βύρωνα Πολύδωρα, στον οποίο πιστεύω. Θέλω να με ψηφίσουν για ευρωβουλευτή, γιατί είμαι η αυθεντική φωνή του ίδιου του λαού.

Αλβανός σκότωσε Ρουμάνα με κουζινομάχαιρο

Το Ντοκουμένο των 19 εκατοστών
Κακώς που δεν έστειλαν στην Κω το ΥΔΕΖΙ. Θα μπορούσαν και να είχαν προλάβει το κακό ...
 
 
Εξιχνιάστηκε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κω, η ανθρωποκτονία της 43χρονης υπηκόου Ρουμανίας που έγινε την 14-04-2014 στην περιοχή Πλατάνι της Κω.
Δράστης είναι 51χρονος υπήκοος Αλβανίας, σύντροφος του θύματος, ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Ειδικότερα, τις μεσημβρινές ώρες της 14-04-2014, ο 51χρονος δράστης, χρησιμοποιώντας μαχαίρι κουζίνας κατάφερε θανάσιμα χτυπήματα στο λαιμό και σε άλλα σημεία του σώματός της 43χρονης, μέσα στο μπάνιο του διαμερίσματος, όπου διέμεναν στην περιοχή Πλατάνι της Κω.
Στη συνέχεια ο δράστης, προκειμένου να αποκρύψει πειστήρια του εγκλήματος και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, έπλυνε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε και ενημέρωσε ο ίδιος τις Αστυνομικές Αρχές της Κω για την ύπαρξη του πτώματος.

Με αρχαία στο Θεοδωράκι

Τα Κατασχεμένα: και πιστόλια αερίου
 
 
 
Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αριδαίας, τρεις ημεδαποί ηλικίας 47, 21 και 29 ετών, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας «περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράνομης οπλοκατοχής».
Ειδικότερα, στο Θεοδωράκι Πέλλας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίσθηκαν δύο Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα, εκ των οποίων στο πρώτο επέβαιναν ο 29χρονος και ο 47χρονος και στο δεύτερο ο 21χρονος, ο οποίος ακολουθούσε τους ανωτέρω σε απόσταση ασφαλείας.
Κατά τη στάθμευση του πρώτου οχήματος από τους αστυνομικούς, ο οδηγός του δεύτερου οχήματος, τράπηκε σε φυγή πραγματοποιώντας ελιγμό ώστε να αποφύγει τον έλεγχο και ακολούθησε καταδίωξη.
Ο 21χρονος κατά τη διάρκεια καταδίωξης πέταξε μία σακούλα απορριμμάτων και στη συνεχεία εγκατέλειψε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε ο συλληφθείς οδηγούσε το όχημα χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού.
Η προαναφερόμενη σακούλα απορριμμάτων εντοπίστηκε και διαπιστώθηκε ότι περιείχε δύο θρησκευτικές εικόνες.
Ακολούθως, σε έρευνα του οχήματος που επέβαινε ο 21χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία σακούλα απορριμμάτων, η οποία περιείχε ένα λίθινο κεφάλι ανδρικής μορφής.
Επιπλέον, στην κατοχή του 47χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο όπλα κρότου – αερίου με ισάριθμους γεμιστήρες, ενώ κατασχέθηκαν και τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι κατασχεθείσες εικόνες, καθώς και το λίθινο κεφάλι ανδρικής μορφής εξετάστηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο της 11ηςΕφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ο οποίος γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας.