22/12/16

Ακομπλεξάριστος ο Πανούσης

Όπως πάντα ...
Ο δε ΓΓ επί Μισέλ Χρυσοχοΐδη, πήγε και κάθισε δίπλα στον Τόσκα. Το ΠΑΣΟΚ με το ΠΑΣΟΚ!

Άσε τούτος!

Επί Μισέλ, ήταν ΓΓ
Ο νεαρός εκ δεξιών 

Που ήταν τούτος!

Ξαναεμφανίστηκε στην Κατεχάκη


Επανεμφάνιση Λευτέρη


Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμέτοχη περισσοτέρων των τετρακοσίων πενήντα (450) εκπροσώπων Φορέων, Υπηρεσιών, Σωμάτων Ασφαλείας, πανεπιστημίων, ερευνητικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων και Μ.Κ.Ο. πραγματοποιήθηκε  η έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για τα 10+1 χρόνια λειτουργίας του ΚΕ.ΜΕ.Α., στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, στη πρώην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, ενώ αναγνώστηκε σύντομος χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη.
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Γενικός Επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Υποναύαρχος Αντώνιος Βιδάλης.
Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), καθηγητής Παναγιώτης Τσάκωνας και ο Διευθυντής του Κέντρου, Αντιστράτηγος ε.α. Βασίλειος Γκρίζης, οι οποίοι παρουσιάσουν εμπεριστατωμένα το έργο και την προοπτική του ΚΕ.ΜΕ.Α.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πρώην Υπουργοί, Γεώργιος Βουλγαράκης, Ελευθέριος Οικονόμου και Γιάννης Πανούσης, πρώην Γενικοί Γραμματείς, πρώην Πρόεδροι και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του ΚΕ.ΜΕ.Α.

Στην Κεστρίνη

Oι Αποδείξεις

Συνελήφθησαν, χθες (21-12-2016) αργά το βράδυ, σε δύσβατη δασώδη περιοχή στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο 26χρονοι υπήκοοι Αλβανίας, για εισαγωγή στη χώρα και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο ομοεθνείς συνεργοί τους.
Ειδικότερα, χθες αργά το βράδυ, σε δύσβατη δασώδη περιοχή στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, οι δύο συλληφθέντες από κοινού με τους δύο ομοεθνείς τους που αναζητούνται, μετέφεραν πεζή ποσότητα κάνναβης, βάρους περίπου (78) κιλών.

Με Αλβανικό στο ποτάμι

Τα Ντοκουμέντα

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη ενός μέλους της εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιούνταν στην οργανωμένη εισαγωγή και εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.
Πρόκειται για ένα 55χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Υπενθυμίζεται ότι, για την υπόθεση είχαν συλληφθεί την 9-11-2016, σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, δύο μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της. 
Από την περαιτέρω διενεργηθείσα έρευνα, προέκυψε ότι ο ρόλος του 55χρονου στην ομάδα ήταν να μεταφέρει τα ναρκωτικά από την Ελλάδα στην Τουρκία, μέσω θαλάσσης με βάρκα.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν:

21/12/16

Πιο ψηλός από τον Γερακαράκο ο Καλιακμάνης!

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό?
20-12-2016

Με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ συναντήθηκε σήμερα το προεδρείο της Ομοσπονδίας και είχε μαζί του μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν το συνδικαλιστικό κίνημα των αστυνομικών όλης της χώρας.
Στον Υπουργό Εσωτερικών, είχαμε υποβάλλει αίτημα συνάντησης ευθύς αμέσως μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, με αφορμή τις εθιμοτυπικές ευχές που του είχαμε αποστείλει, και σήμερα, μας δόθηκε η δυνατότητα να τον ενημερώσουμε αναλυτικά για τα αιτήματά μας, όπως αυτά αναδείχθηκαν στο 26ο συνέδριό μας και τα οποία περιλαμβάνονται στο ψήφισμα που του επιδώσαμε.

Έδωσε χαρά η Ζαχαρούλα


Στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά»» τα είδη παρέδωσε η Προϊσταμένη Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, συνοδευόμενη από το βοηθό Προϊσταμένης Επιτελείου, Ταξίαρχο Γεώργιο Τηλελή και το Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Βουτσελά.

... Αχτύπητο δίδυμο

Και στη μέση οι κρίσεις
Και οι δυο μαζί: Φιλιππάκος-Γρηγοράκης
Στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών και δώρων (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, φάρμακα, παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη κ.α.) από το προσωπικό του Σώματος.
Τα είδη, που συγκεντρώθηκαν από τις Υπηρεσίες του νομού Αττικής, προσφέρθηκαν σήμερα, 21 Δεκεμβρίου 2016, στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» και στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» , ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους.

Kάντο στο χώρο σου!

ίας για διακίνηση, κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο καλλιεργούσαν 20 δενδρύλλια κάνναβης χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό


Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, κατάφεραν να εντοπίσουν διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, σε εσωτερικό χώρο του οποίου υπήρχε ειδική εγκατάσταση για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης .
Για την υπόθεση συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 22 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση, κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες (20 - 12 -201 6) το μεσημέρι , εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι σε διαμέρισμα που μίσθωνε ο 22χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε αιφνιδιαστική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε να καλλιεργούν από κοινού μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο με ανακλαστήρες, χρησιμοποιώντας κατάλληλο εξοπλισμό υδροπονικής καλλιέργειας, 20 δενδρύλλια κάνναβης.

20/12/16

Mακελειό!


Κατασχέθηκαν άνω των -173- κιλών ακατέργαστης κάνναβης και -277- γραμμάρια κοκαϊνης

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση με πολυεπίπεδη δράση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην μεταφορά και αποθήκευση ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά.
Συνελήφθησαν στις 18-12-2016, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και στα Ιωάννινα, δέκα (10) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων εννεά (9) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 26 έως 45 ετών και ένας 36χρονος ημεδαπός.
Επιπλέον, συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω για την ίδια υπόθεση είναι δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, εκ των οποίων ένας 41χρονος, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης μόνιμα διαμένων στην Αλβανία και ένας 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη στις 28-11-2016 να μεταφέρει εντός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου -133- κιλά ακατέργαστης κάνναβης. 

Η πατάτα του στοίχισε

Αποτέλεσμα εικόνας για πυροσβεστικη

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργείται έρευνα για κακόβουλη ανάρτηση μηνύματος σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που προκάλεσε μεγάλο αριθμό τηλεφωνικών κλήσεων στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Την 15 Δεκεμβρίου 2016 ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το Πυροσβεστικό Σώμα ότι παρατηρήθηκε ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός κλήσεων προς το 199, με αποτέλεσμα το σύστημα να υπερφορτωθεί και να παρατηρείται μεγάλη βραδύτητα και δυσχέρεια στην εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών, τα περισσότερα από τα οποία ελλοχεύουν κίνδυνο ανθρώπινης ζωής.
Από τη διαδικτυακή έρευνα διακριβώθηκε ότι σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, διαδόθηκε κακόβουλο μήνυμα, που προέτρεπε τους χρήστες του να καλέσουν τον αριθμό 1990 για να κερδίσουν ως δώρο 500 ΜΒ δεδομένων για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.
Αποτέλεσμα ήταν μεγάλος αριθμός χρηστών να καλούν τον ανωτέρω αριθμό, τα τρία (3) πρώτα ψηφία του οποίου αντιστοιχούν στον πανελλαδικό αριθμό ανάγκης στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος (199).

Ο Καλιακμάνης, βρήκε τη λύση

Για τα πενθήμερα
Από τα χαράματα σήμερα μαζι με τον πρόεδρο βορειοανατολικης στο υπουργείο.Ψηφίστηκε χθες το βράδυ η τροπολογία για να πληρωθούν τα πενθήμερα. σημερα το πρωί ο κλαδαρχης υποστράτηγος κύριος Κωτσάκης μας διαβεβαίωσε οτι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την διεύθυνση πληροφορικής να μπουν τα χρήματα κανονικά αυτό τον μήνα ,αλλιώς θα μπουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου .Τα νυχτερινά έχουν μπει κανονικά και αυτά του Νοεμβρίου και του Οκτωβρίου.

19/12/16

Πονηρούλης ο Πακιστανούλης!

Η Απόδειξη

Συνελήφθη,  στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 31χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, πλαστογραφία πιστοποιητικών, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών από τον 31χρονο, εντόπισαν αυτόν και σε έλεγχο που διενήργησαν, βρέθηκαν στη κατοχή του και κατασχέθηκαν:
  • (2) αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (79,7) γραμμαρίων,

Με 102 κέρματα

Tα Κατασχεμένα

Συνελήφθησαν,  το μεσημέρι στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, τρεις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 55, 47 και 36 ετών, καθώς και μια 42χρονη ημεδαπή σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και της παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες που συνέλεξαν, εντόπισαν τους τέσσερις δράστες να κινούνται με αυτοκίνητο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Αιτωλικού και σε έρευνα που τους πραγματοποίησαν βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν τα εξής:
  • Δύο χρυσά κοσμήματα,
  • Μια συσκευή ανίχνευσης μετάλλων και πετρωμάτων,
  • Μια συσκευή ανίχνευσης υπόγειων υδάτων,
  • Έξι μπρούτζινοι και χάλκινοι ράβδοι για ανίχνευση μετάλλων και υπογείων υδάτων,
  • Οκτώ σωλήνες από αλουμίνιο και πλαστικό για ανίχνευση υπόγειων αντικειμένων,
  • Οκτώ ξύλινοι ράβδοι ανίχνευσης υπόγειων υδάτων,
  • Δύο κασετίνες με δείγματα μετάλλων και πετρωμάτων,
  • Ένα μπλοκ σημειώσεων με κωδικούς και τιμές που αντιστοιχούν σε μετρήσεις συσκευών ανίχνευσης μετάλλων και πετρωμάτων,
  • Μια κασετίνα με πέντε τμήματα ράβδων,

Με ηρωίνη

Πιάστηκαν  (9) μέλη της οργάνωσης σε Αττική, Χανιά και Ρέθυμνο
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 600 γραμμάρια ηρωίνης, 3.740 ευρώ και 2 οχήματα



Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ναρκωτικών Χανίων, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στην Αττική.
Συνελήφθησαν, το απόγευμα της 17.12.2016 και την 18.12.2016, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, Αποκορώνου, Ρεθύμνου και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, εννέα άτομα, συγκεκριμένα επτά ημεδαποί, ηλικίας 54, 57, 34, 57, 66, 54, 43 και δύο αλλοδαποί 48χρονος υπήκοος Αλβανίας και 35χρονη υπήκοος Ρωσίας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την διάπραξη αδικημάτων που εμπίπτουν στον νόμο περί ναρκωτικών.

Στη φωλιά της παιδεραστίας

Οι διώκτες τους

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχε στη 3η Συνάντηση Στρατηγικού χαρακτήρα για τις απάτες με κάρτες πληρωμής, που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2016 στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.
Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο (EC3) της EUROPOL , σε συνεργασία με την ASEANAPOL και την INTERPOL , και την υποστήριξη της Εθνικής Αστυνομίας της Ρουμανίας και της Αστυνομίας της Ταϊλάνδης.
Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται στον Ευρωπαϊκό Κύκλο Πολιτικής για το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα ετών 2013-2017, ο οποίος εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ανάπτυξη διεθνούς συνεργασίας με σκοπό την καταπολέμηση των απατών με κάρτες πληρωμής.