11/2/16

Η ελίτ ...

Τα Ντοκουμέντα


Εξαρθρώθηκαν, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας  Αττικής, δύο (2) εγκληματικές οργανώσεις, άμεσα συνεργαζόμενες και  δραστηριοποιούμενες στην ανεύρεση-εισαγωγή από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και την περαιτέρω διακίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Συνελήφθησαν στις 9-2-2016, μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Περιστέρι, Ίλιον),  εννέα (9) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, εκ των οποίων πέντε (5) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23, 23, 24, 24, και 30 ετών και τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 20, 23, 33 και 34 ετών. Συνεργοί των ανωτέρω και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 30 και 52 ετών οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.

Οι ήρωες του Agusta Bell

Ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης


Ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς


Το ελικόπτερο Agusta Bell


Δραματικές ώρες από το πρωί για το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Τρεις άνθρωποι, οικογενειάρχες επέβαιναν στο ελικόπτερο Agusta Bellπου κατέπεσε στην Κίναρο.

Το χρονολόγιο της τραγωδίας:

Ώρα 01:48: Το ελικόπτερο Agusta Bell 212 ΠΝ-28 απονηώθηκε από την φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς για νυχτερινή πτήση. Αποστολή του πληρώματος του ελικοπτέρου στο πλαίσιο της άσκησης «Αστραπή» ο εντοπισμός στόχος επιφανείας, δηλαδή πολεμικών πλοίων που για το σενάριο της άσκησης θεωρούνται «εχθρικά».

Ώρα 02:45: Απώλεια ίχνους και απώλεια επικοινωνιών με το ελικόπτερο Agusta Bell 212 με τον κωδικό αριθμό ΠΝ-28.

Ομοιότητες με Μύκονο


Πυγμάχος-ιδιοκτήτης νυκτερινού κέντρου στο κύκλωμα ναρκωτικών

Έρευνα της ΕΛΑΣ για τους 40 «επώνυμους» πελάτες του κυκλώματος στο Κολωνάκι
Πυγμάχος-ιδιοκτήτης νυκτερινού κέντρου στο κύκλωμα ναρκωτικών
Και πυγμάχος στο κόλπο
Ενας αθλητής της πυγμαχίας που έχει πρωταγωνιστήσει και σε κινηματογραφική ταινία   φέρεται, μαζί με γνωστό ιδιοκτήτη εστιατορίων και κλαμπ στο Κολωνάκι, να είναι δύο από τους  πρωταγωνιστές του 12μελούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε τις τελευταίες ώρες της Ασφάλειας Αττικής. 

Οπως έχει προκύψει από παρακολουθήσεις κι από τηλεφωνικές συνακροάσεις της ΕΛ.ΑΣ. «πελάτες» του κυκλώματος που πωλούσε ναρκωτικά σε νυκτερινά κέντρα στην Αθήνα, ήσαν περισσότερα από 40 άτομα, πολλά από τα οποία είναι «γνωστά πρόσωπα». Ανάμεσα σε αυτά επιχειρηματίες, άτομα από τον καλλιτεχνικό και κοσμικό χώρο στα οποία πάντως - προς το παρόν - δεν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.
      

Τους έριξαν στα ... βράχια

Tα Ντοκουμέντα


Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών & Δημόσιας Ασφάλειας, του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ημεδαπών, μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, στην πόλη της Χαλκίδας, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή αυτής.
Συνελήφθησαν χθες (09-02-2016) το μεσημέρι στη Χαλκίδα, δύο (2) άνδρες ηλικίας 27 & 24 ετών, καθώς και μία 46χρονη γυναίκα, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 48χρονος συνεργός τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκε η οικία των δραστών, στον αύλιο χώρο της οποίας υπήρχε αποθήκη, όπου αποτελούσε ένας από τους χώρους πώλησης και χρήσης των εν λόγω ουσιών.

10/2/16

Σκότωσε τον άνδρα από λάθος


Για περίπου 3,5 χρόνια έκρυβε ότι ήταν εκείνη που άθελά της πάτησε τη σκανδάλη του πιστολιού που σκότωσε τον σύζυγό της. Προσπάθησε να κρύψει από τα δύο παιδιά τους το ατύχημα. Γυρνούσε συνεχώς κλαμένη, ένα ανθρώπινο ράκος, με τους κοντινούς της ανθρώπους να αποδίδουν την συμπεριφορά της στην απώλεια του συντρόφου της που δεν είχε ξεπεράσει. Η αλήθεια ήταν ακόμη πιο σοβαρή, και έτρωγε τα σωθικά της. Την ώρα του ύπνου, είχε επιχειρήσει να μετακινήσει το πιστόλι που είχε κάτω από το μαξιλάρι ο σύζυγός της. Το όπλο που ήταν οπλισμένο με σφαίρα στη θαλάμη, εκπυρσοκρότησε με την σφαίρα να διαπερνά τον αυχένα του 44χρονου άνδρα και να τον σκοτώνει ακαριαία.
Ήταν συνοδός ασφαλείας γνωστού επιχειρηματία, ιδιοκτήτη τσιμεντοβιομηχανίας και οπλοφορούσε νόμιμα. Είχαν διαρρήξει το σπίτι τους και από τότε είχε μονίμως κάτω από το προσκεφάλι το οπλισμένο πιστόλι του.

Δουλέμποροι με λιμουζίνα

Το ΙΧ τους

Συνελήφθησαν προχθές (7-2-2016) και χθες (8-2-2016), στον νομό Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 39 και 20 ετών και ένας 33χρονος, υπήκοος Μολδαβίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα έξι (36) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές το βράδυ, σε αγροτική περιοχή των Δικέλλων, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη ο 33χρονος, διότι μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες.

Ο "Μπαμπίνος" ξετρύπωσε και τον Παναγιωτόπουλο

Σταύρος ο Μεγαλοαπατεών
Τα ίχνη του mr απάτη εντόπισε η ομάδα του Αναζητήσεων. Η επιχείρηση  έφερε την κωδική ονομασία "Μπαμπίνος"

Συνελήφθη, χθες (9-2-2016) το μεσημέρι στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 65χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ανεκτέλεστο ένταλμα σύλληψης, για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση.

23 χρόνια μετά


Ειδικά συσταθείσα ομάδα διερεύνησης ανεξιχνίαστων εγκλημάτων του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνίασε υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 23χρονου, η οποία έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 1998.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο επανεξέτασης εκκρεμών υποθέσεων από αστυνομικούς που αποτελούν την ανωτέρω ομάδα, η οποία επαναξιολογεί το συλλεχθέν προανακριτικό υλικό και αξιοποιεί τα υπάρχοντα ευρήματα με νέες και σύγχρονες τεχνολογικές – εργαστηριακές μεθόδους έρευνας που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη της προαναφερόμενης ανθρωποκτονίας.

Σε αγρόκτημα με την ηρωίνη

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθη χθες (09.02.2016) σε περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ένας 30χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.

Εξέδιδε την γυναίκα του


Συνελήφθη, χθες (9-2-2016) στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 46χρονος ημεδαπός για σωματεμπορία. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον τρεις (3) συνεργοί του.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σωματεμπορίας, της μαστροπείας, του βιασμού και της απειλής καθώς και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

9/2/16

Ποιο να είναι το κορίτσι?



Τους πλοήγησε ο Σάκης

Μαθητοσυρροή στο Βελλίδειο





Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Συνέδριο σε θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, που διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας .
Το Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο», έλαβε χώρα σήμερα (09.02.2016) το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, με ακροατήριο 2.000 μαθητών, ηλικίας 11-14 ετών.
Στόχος του Συνεδρίου επίσης, είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πλατφόρμα καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με στόχο την οργανωμένη και αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών και τη διείσδυση της Ελληνικής Αστυνομίας στην ελληνική κοινωνία, καθώς ο ενημερωμένος πολίτης είναι και ο ασφαλής πολίτης.
Κατά την έναρξη του Συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμούς ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας Ισίδωρος Κούβελος, καθώς και η Χρυσή Ολυμπιονίκης Στίβου και Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου.
Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κκ. Άνθιμου, εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, οι Αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης Γούλα Καλυψώ και Χρυσίδου Έλλη, καθώς και εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου.
Συντονιστής του Συνεδρίου ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ενώ συμμετείχαν ως ομιλητές: η εξειδικευμένη ψυχολόγος-εγκληματολόγος Μαρία – Ισαβέλα Βουλγαράκη, εκπρόσωποι του «Χαμόγελου του Παιδιού», η συντονίστρια της καμπάνιας «1 στα 5» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα Έλενα Ράπτη, η Διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ιλεάνα Κλοκώνη, η Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης - Στέλεχος ΕΘΝ.Ο.Α., Βούλα Κοζομπόλη, ο Αργυρός Ολυμπιονίκης TaeKwonDo - Στέλεχος ΕΘΝ.Ο.Α. Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Αργυρός Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης- Στέλεχος ΕΘΝ.Ο.Α. Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, η Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής - Στέλεχος ΕΘΝ.Ο.Α. Εύα Χριστοδούλου, η Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής - Στέλεχος ΕΘΝ.Ο.Α. Κλέλια Πανταζή, η Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας - Στέλεχος ΕΘΝ.Ο.Α. Σοφία Παπαδοπούλου, η 5η Ολυμπιονίκης Τοξοβολίας - Στέλεχος ΕΘΝ.Ο.Α., Ευαγγελία Ψάρρα, η 5η Ολυμπιονίκης Τοξοβολίας - Στέλεχος ΕΘΝ.Ο.Α. Φωτεινή Βαβάτση, η 7ηΟλυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής - Στέλεχος ΕΘΝ.Ο.Α. Ευμορφία Ντώνα, ο Αθλητής Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Λάζαρος Παπαδόπουλος, καθώς και μαθητές από 26 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης.
Επίσης, στο 5ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο συμμετείχε ο καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς, που μίλησε βιωματικά και ως πατέρας και ως δεινός χρήστης του διαδικτύου, θέτοντας την προσωπική του απήχηση και επιρροή στα social media, στην ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Τόνισε πόσο σημαντικό είναι να αξιοποιείς τα οφέλη του διαδικτύου, αλλά πάντα με ασφάλεια λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί, δίνοντας ένα ουσιαστικό μήνυμα υπεύθυνης πλοήγησης σε όλα τα παιδιά.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης πραγματοποίησε παρουσίαση για τον απολογισμό των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με το Διαδίκτυο και παρουσίασε την πλατφόρμα καινοτόμων δράσεων, που έχει αναπτυχθεί από την Διεύθυνση και περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:
  • Ημερίδες Ασφαλούς Πλοήγησης σε παιδιά και γονείς αλλά και σε καταναλωτές και επιχειρηματίες
  • Εκπαιδευτικές εκδρομές στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Τηλεδιασκέψεις με σχολικές μονάδες αλλά και με συνέδρια άλλων φορέων
  • 4 συνέδρια σε πανελλήνιο επίπεδο και 1 σε πανευρωπαϊκό και συγγραφή των πρακτικών των συνεδρίων
  • 2 συνέδρια σε παιδιά με ειδικές ανάγκες με τίτλο «Η Ασφαλής Πλοήγηση είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ»
  • Ιστότοπος, εφαρμογή και facebook cyberkid . gr
  • Ιστότοπος cyberalert . gr και εφαρμογή FELLSAFE
  • Λογαριασμός twitter @ CyberAlertGR
  • 2 συνέδρια παρουσίασης ιστότοπου cyberkid.gr και ανανέωσής του σε ελληνικά και αγγλικά
  • Τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά «Σποτ»
  • Ενημερωτικά φυλλάδια στα ελληνικά και αγγλικά
  • 79η και 80η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
  • Αξιολόγηση ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών ΔΙ.Δ.Η.Ε.
  • Υπογραφή Πρωτοκόλλων Συνεργασίας: Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, Δήμος Μαραθώνα, Χαμόγελο του Παιδιού, Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.)
  • Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικεφαλής στην Επιχειρησιακή Δράση «Ενημέρωση πολιτών και ιδιωτικού τομέα σε θέματα απατών με κάρτες πληρωμής» στην Ευρώπη
  • Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικεφαλής στην Επιχειρησιακή Δράση "Αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών για κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει σε φορητές συσκευές" στην Ευρώπη
Πιο αναλυτικά, η διοργάνωση περιελάμβανε δύο (2) θεματικές ενότητες. Ο λόγος δόθηκε στα παιδιά, τα οποία παρουσίασαν θέματα που αφορούν τα θετικά και τα αρνητικά του Διαδικτύου και συνακόλουθα τους κινδύνους που ελλοχεύουν, κατά την πλοήγησή τους σε αυτό. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι διακεκριμένοι επιστήμονες και Ολυμπιονίκες παρουσίασαν τις προσωπικές τους εμπειρίες σχετικά με το διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα οι δύο θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν οι ακόλουθες:
1η Θεματική Ενότητα: «Οι μικροί Κυβερνογνώστες μιλούν για το Διαδίκτυο». Οι παρουσιάσεις της ενότητας αυτής πραγματοποιήθηκαν από μαθητές που συμμετείχαν στο Συνέδριο.
Στόχος της ενότητας ήταν να αναδείξει την ευαισθητοποίηση και την «υπευθυνοποίηση» των παιδιών, ώστε να αντιλαμβάνονται τους ενδεχόμενους κινδύνους του διαδικτύου, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τη θετική και δημιουργική πλευρά του πολύτιμου αυτού εργαλείου.
2η Θεματική Ενότητα: «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας». Σε αυτήν την ενότητα του Συνεδρίου μίλησαν οι ανωτέρω καταξιωμένοι αθλητές που αποτελούν πρότυπο για τη νεολαία και χρησιμοποιούν ασφαλώς το διαδίκτυο, Ολυμπιονίκες και εξειδικευμένοι ψυχολόγοι.
Βάση της συγκεκριμένης ενότητας ήταν η διαπίστωση ότι το διαδίκτυο αποτελεί μια «Παγκόσμια Ηλεκτρονική Κοινότητα», που σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες είναι μονόδρομος για όλες τις σύγχρονες κοινωνίες. Στο πλαίσιο αυτό, σκοπός ήταν η προβολή των προσωπικών εμπειριών των ομιλητών και να αποσπαστεί το ενδιαφέρον των παιδιών προς εναλλακτικές δραστηριότητες, καθώς σύμφωνα με έρευνες, ο εθισμός στο διαδίκτυο αυξάνεται συνεχώς.
Η διοργάνωση του Συνεδρίου έτυχε της ευγενικής χορηγίας των εταιρειών Aegean, Olympic Air, Hertz, Bold Ogilvy & Mather, Γιώτης, Cosmote, Cyta, Eurobank EFG, Forthnet nova , Microsoft, VISA, Vodafone και Wind.

Έκαναν μετάγγιση στο Αχλάδι

Τα Κατασχεμένα



Συνελήφθησαν χθες (08-02-2016) πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Στυλίδας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήμα Στυλίδας, δύο (2) υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 64 & 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα χθες τα ξημερώματα, αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, να προσεγγίζει έτερο παρόμοιο όχημα, ιδιοκτησίας 62χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, που ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στο Αχλάδι Φθιώτιδας και να προβαίνουν στη μετάγγιση (200) λίτρων πετρελαίου, από το ένα όχημα στο άλλο.
Δράστες συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, τόσο εντός του οχήματος, όσο και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Συγκίνησε ο Παναγιώτης



Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θέλοντας να προτρέψει τα παιδιά είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στην περιήγησή τους στο διαδίκτυο, αποκάλυψε μια προσωπική του ιστορία, σχετικά με τον τρόπο που έχασε το φως του.
 Σήμερα στη Θεσσαλονική, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, πραγματοποιείται το 5ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης στο Βελλίδειο, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας.

O Σάκης πήγε Σφακιανάκη




Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους 2.000 μαθητές που συγκεντρώθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» σήμερα προκειμένου να παρακολουθήσουν το 5ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο πραγματοποιείται σήμερα το 5ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης στο Βελλίδειο, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας.

"Βαρόνος" των φυλακών ο διευθυντής


Αβέρτα κοκαΐνη

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος τριών ατόμων για υπόθεση ναρκωτικών, την οποία χειρίστηκε προανακριτικά η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, από κοινού με το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.
Πιο αναλυτικά πρόκειται για ημεδαπούς, 40, 36 και 45 ετών, οι όποιοι συνελήφθησαν χθες (08-02-2016) το βράδυ και σήμερα (09-02-2016) το πρωί στα Τρίκαλα, ενώ ο 40χρονος είναι υπάλληλος του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, χθες το βράδυ ο 40χρονος υπάλληλος, μαζί με τον 36χρονο, προμηθεύτηκαν από τον 45χρονο ποσότητα κοκαΐνης.

Ξεφορτώθηκε έμβρυα σε κάδους

Γιος αποβιώσαντος γιατρού 
Συνελήφθη 35χρονος γιατί άφησε σε κάδο απορριμμάτων γυάλες με έμβρυα

Ένας 35χρονος, γιος ιατρού, συνελήφθη, γιατί, όπως κατηγορείται, άφησε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων, στην οδό Καρύστου στους Αμπελόκηπους, δώδεκα γυάλες με έμβρυα, από διαφορετικά στάδια κύησης, τα οποία βρίσκονταν σε φορμόλη.

Τις γυάλες βρήκε υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκε ο 35χρονος και συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί προστασίας που περιβάλλοντος.

Στην Κέρκυρα ...

Τα Κατασχεμένα



Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, 30χρονος, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έρευνα έξωθεν της οικείας του ανωτέρω και σε σημείο που υπέδειξε ο ίδιος, κατά την οποία βρέθηκε μία (01) συσκευασία ηλεκτρονικού τσιγάρου που περιείχε μία (01) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους έντεκα (11) γραμμαρίων.

Έτσι την σκότωσε


Mαχαίρωσε την μάνα του


Απίστευτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στο ήσυχο χωριό της Παραβόλας του Αγρινίου.

Ένας 22χρονος, πήρε το μήκους 28 εκατοστών  κουζινομάχαιρο και επιτέθηκε στον 18χρονο αδερφό του και στην συνέχεια σκότωσε την 44χρονη μητέρα τους.

Το χωριό είναι σοκαρισμένο και όλοι μιλούν για μια ήσυχη οικογένεια που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα. 

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, περίπου στις 07:15 οι γείτονες γύρω από το σπίτι της δολοφονημένης 44χρονης μητέρας, άκουγαν φωνές. 

Μάλιστα πληροφορίες από το χωριό αναφέρουν  πως ο 22χρονος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, κάτι που ακόμα η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει. 

8/2/16

... Καλύμνια

Τα Κατασχεμένα


Συνελήφθησαν χθες (7.2.2016) το απόγευμα στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνιων, ένας 78χρονος και μια 37χρονη, ημεδαποί, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση.
Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και μία 55χρονη ημεδαπή.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος αστυνομικός έλεγχος στον 78χρονο, κατά την άφιξή του με σκάφος από το Μαστιχάρι της Κω και βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -1- κιλού και -108- γραμμαρίων, -2- κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ.

Με πιστολάκι ...

H Απόδειξη

Συνελήφθησαν, χθες (07.02.2016) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας και του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 31 και 58 ετών, με τις -κατά περίπτωση- κατηγορίες της κλοπής, αποθήκευσης - κατοχής ναρκωτικών και παράνομης οπλοκατοχής.
Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για περιστατικό κλοπής από αυτοκίνητο στο Κανάλι Πρέβεζας, εντόπισαν τον 31χρονο ημεδαπό και τον συνέλαβαν ως δράστη της κλοπής ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν αντικείμενα και έγγραφα, που είχε αφαιρέσει λίγη ώρα πριν από το αυτοκίνητο.

Έπιασαν τον "Τσάκι Τσαν"

To Tμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής
Ο επονομαζόμενος "Τσάκι Τσαν", φυγόποινος με 25ετη κάθειρξη συνελήφθη στη Βούλα μέσα στο ΙΧ του. Θεωρείται από τους μεγαλύτερους μπράβους σε Μπουρνάζι και Πειραιά. Και από τους πιο παλιούς ....