



Στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί , δύο (2) υπήκοοι Μαρόκο και ένας (1) υπήκοος Αλγερίας, ηλικίας 23, 24 και 23 αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συρροή και κατά συναυτουργία από άτομα που ενεργούν καθ΄ έξη και κατ’ επάγγελμα».
Οι ανωτέρω συλληφθέντες, από διμήνου τουλάχιστον, μαζί με ομοεθνείς συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε, στη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, διαρρήξεις- κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Από την μέχρι τώρα έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα εξιχνιάστηκαν:
· Είκοσι τρείς (23) διαρρήξεις-κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε υπόγειο διαμέρισμα, στην οδό Αριστοτέλους, που χρησιμοποιούσαν σαν κρύπτη των κλοπιμαίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Πλήθος από c - d player αυτοκινήτων, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, πορτοφόλια, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και ηλεκτρικά εργαλεία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την 21-1-2011 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Το κωδικό όνομα «Απόστολος Γκλέτσος» (!) χρησιμοποίησαν μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» για να αποστείλουν σε e-mail εφημερίδων ή σε δικτυακούς τόπους αντιεξουσιαστών ηλεκτρονικά κείμενα με τα οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για διάφορες επιθέσεις! Επιπλέον, καταζητούμενος για
την οργάνωση εμφανίζεται να... εξαγοράζει «αυτόπτες μάρτυρες» προκειμένου να μην αποκαλύψουν στις διωκτικές αρχές τις κινήσεις του! Αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που αναδεικνύονται από τη δικογραφία για επιθέσεις της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».
Στις 11 Απριλίου 2008 η «Συνωμοσία» προχώρησε σε μπαράζ εμπρησμών τεσσάρων αντιπροσωπειών αυτοκινήτων και ενός συνεργείου ιταλικών αυτοκινήτων, καθώς και στην Ελληνοϊταλική Σχολή. Η επίθεση αυτή φέρεται να πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης στην ιταλική ομοσπονδία αναρχικών FAI. Η συνεργασία της FAI με τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» επεκτάθηκε τους τελευταίους μήνες με την αποστολή των δεμάτων βομβών και με επιθέσεις στις δύο χώρες ως δείγμα αλληλεγγύης σε κρατουμένους των δύο οργανώσεων.
Στο ηλεκτρονικό κείμενο που απέστειλαν μέλη των «Πυρήνων» για την πρώτη επίθεση, χρησιμοποιούσαν τον όνομα του τέως ηθοποιού και νυν μαχητικού δημάρχου Στυλίδας κ. Απόστολου Γκλέτσου, κάτι που επαναλήφθηκε και σε άλλες προκηρύξεις της οργάνωσης. Επιπλέον, σε άλλα κείμενα χρησιμοποιούσαν «κωδικούς» σατιρικού, σεξουαλικού περιεχομένου. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προκειμένου να βρει την άκρη του νήματος για τη συγκεκριμένη ένοπλη ομάδα, πραγματοποίησε έρευνες σε τέσσερα Ιnternet cafe _ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στις οδούς Χέυδεν και Πατησίων _ απ’ όπου φαίνεται με βάση την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών να στέλνονται τα επίμαχα κείμενα. Το γεγονός όμως ότι κανένα από αυτά τα καταστήματα δεν διέθετε κάμερες οδήγησε σε αδιέξοδο τις έρευνες. Μια έλλειψη που θα είχαν λάβει, βεβαίως, υπόψη οι αποστολείς των κειμένων.
Ενα άλλο σημείο που εντυπωσιάζει στη δικογραφία είναι η κατάθεση που έδωσε... αυθορμήτως, στις 22 Φεβρουαρίου 2010, ένας αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σχετικά με την αναζήτηση του 24χρονου κατηγορούμενου για συμμετοχή στην οργάνωση Νταμιάνο Μπολάνο. Οπως κατέθεσε ο αξιωματικός, «ο Μπολάνο βρίσκεται σήμερα στην Αλβανία και διαμένει σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στη Χειμάρρα. Προ τριημέρου προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην πόλη της Αυλώνας, όπου είχε μεταβεί για την επισκευή του αυτοκινήτου του. Προκειμένου δε να αποφύγει την εμπλοκή της αστυνομίας, προφανώς λόγω της δίωξης του για τρομοκρατικές πράξεις, πρόσφερε χρήματα στο θύμα του τροχαίου, το οποίο όμως αρνήθηκε να τα λάβει. Το ύψος του χρηματικού ποσού δεν έγινε γνωστό. Ο Μπολάνο, όμως, το έκανε λόγω του φόβου του μήπως επιληφθεί η αστυνομία του συμβάντος, γεγονός που θα είχε για αυτόν δυσμενείς συνέπειες»
Διπλή καταδίκη της Ελλάδας και του Βελγίου για τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας αναφορικά με τη χορήγηση ασύλου επέβαλε την Παρασκευή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα καταδικάστηκε για τις «απάνθρωπες», όπως χαρακτηρίστηκαν από το Δικαστήριο, συνθήκες κράτησης και διαβίωσης των αιτούντων άσυλο, οι οποίες παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Παράλληλα, με αφορμή την προσωπική ιστορία του αφγανού πρόσφυγα που αφορά η υπόθεση, το Δικαστήριο έκρινε ότι οι ελληνικές αρχές αδυνατούν να εξετάσουν ουσιαστικά τα αιτήματα για άσυλο και δεν διστάζουν να απελάσουν τους πρόσφυγες στην πατρίδα τους, ακόμη και αν γνωρίζουν ότι εκεί κινδυνεύουν από... πολιτικές διώξεις και βασανιστήρια.
Ταυτόχρονα το Δικαστήριο καταδίκασε το Βέλγιο για τον λόγο ότι οι βελγικές αρχές επαναπροώθησαν τον εν λόγω αφγανό πρόσφυγα στην Ελλάδα, με βάση τα οριζόμενα στον κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ», παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πως στη χώρα μας θα βίωνε απάνθρωπη μεταχείριση. Ως αποζημίωση για την ταλαιπωρία που επί δύο χρόνια υπέστη, το Δικαστήριο επιδίκασε στον προσφεύγοντα αποζημίωση ύψους 5.725 ευρώ από την Ελλάδα και... 32.250 ευρώ από το Βέλγιο.
Η ιστορία του Αφγανού
Αφορμή για την πολύκροτη αυτή υπόθεση στάθηκε η προσφυγή ενός αφγανού πολίτη ο οποίος εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω της Ελλάδας και έφθασε στο Βέλγιο τον Φεβρουάριο του 2008, όπου και υπέβαλε αίτημα χορήγησης ασύλου. Εφαρμόζοντας τον κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ», ο οποίος ορίζει ότι αρμόδια χώρα για τα αιτήματα ασύλου είναι η χώρα εισόδου στην ΕΕ, οι βελγικές αρχές επαναπροώθησαν τον Αφγανό στην Ελλάδα. Στη χώρα μας ο εν λόγω πρόσφυγας ισχυρίστηκε ότι κρατήθηκε υπό απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς δυνατότητα προαυλισμού, με ελάχιστη τροφή και περιορισμένη πρόσβαση σε χώρους υγιεινής. Επίσης απέδειξε ότι οι ελληνικές αρχές ετοιμάζονταν να τον απελάσουν στο Αφγανιστάν, χωρίς να εξετάσουν στην ουσία το γεγονός ότι στη χώρα του θα κινδύνευε να δολοφονηθεί από τους Ταλιμπάν, εξαιτίας της προηγούμενης συνεργασίας του με τις ξένες δυνάμεις που δρούσαν στο Αφγανιστάν.
Η Ελλάδα στο στόχαστρο
Η εν λόγω απόφαση συμπλήρωσε έναν κύκλο δυσμενών δηλώσεων κατά της χώρας μας με θέμα την τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας αναφορικά με τη χορήγηση ασύλου. Πριν από λίγες ημέρες ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών κ. Τόμας ντε Μεζιέρ ανακοίνωσε ότι η Γερμανία σταματά την επαναπροώθηση των προσφύγων στην Ελλάδα και στο εξής θα επεξεργάζεται η ίδια τις αιτήσεις χορήγησης ασύλου. Ας σημειωθεί ότι ανάλογες αποφάσεις έχουν λάβει η Σουηδία, η Βρετανία, η Ισλανδία και η Νορβηγία.
Η καταδίκη της χώρας μας έλαβε πρόσθετη δημοσιότητα, όχι μόνο διότι εκδικάστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου _ γεγονός ιδιαίτερα σπάνιο _, αλλά και επειδή χαρακτηρίστηκε από τους ίδιους τους δικαστές «οδηγός» για την αντιμετώπιση θεμάτων ασύλου σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κατά τη διάρκειά της παρενέβησαν διεθνείς οργανισμοί, όπως η Υπάτη Αρμοστία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ και το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι, καθώς και ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Τόμας Χάμαρμπεργκ.
Δεν ξέρουν από πού να φυλαχθούν οι ηλικιωμένοι που διαμένουν μόνοι τους στα χωριά της Ηλείας. Ακόμη και οι άνθρωποι που παίρνουν μέσα στα σπίτια τους για να τους προσέχουν και να τους φροντίζουν μπορεί να...
... αποδειχθούν κλέφτες, γι' αυτό απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας 83χρονης από το Ανήλιο Ζαχάρως η οποία προσέλαβε ένα Βούλγαρο και τη σύζυγό του.
Το ζευγάρι των αλλοδαπών στην αρχή έδειξε καλό χαρακτήρα. Μόλις βρήκαν την ευκαιρία, ωστόσο, απέδειξαν στην πράξη ότι δεν ξέρουν τι σημαίνει να τιμάς το μεροκάματο που βγάζεις... «Έγδυσαν» στην κυριολεξία το σπίτι κλέβοντας κουβέρτες, σεντόνια, κουρτίνες, μενταγιόν με αλυσίδες και ένα χρυσό δαχτυλίδι, αφήνοντας μόνη και έρημη την ανήμπορη γριούλα.
Το συμβάν καταγγέλθηκε στην αστυνομία, η οποία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αλλοδαπών.
Περιττεύει βεβαίως να σημειωθεί ότι τα μάτια τους δεκατέσσερα πρέπει να έχουν και τα παιδιά των ηλικιωμένων, τα οποία συνήθως διαμένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, μιας και οφείλουν να περνούν από... κόσκινο όλα εκείνα τα άτομα που ανταποκρίνονται στις αγγελίες τους και εμφανίζονται πρόθυμα να προσφέρουν δήθεν τις υπηρεσίες τους σε συγγενικά τους πρόσωπα, για τον απλούστατο λόγο ότι μπορεί να είναι απατεώνες.
Εξιχνιάστηκε η ληστεία που διαπράχθηκε την 31-03-2010, στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Αυλωναρίου, όπου τρεις (3) ένοπλοι δράστες απειλώντας τους υπαλλήλους με όπλο και πυροβολώντας στην οροφή των γραφείων, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 8.300 ευρώ.
Δράστες της ληστείας είναι τρεις (3) αλλοδαποί άνδρες αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα με τουλάχιστον ακόμη τρεις (3) Έλληνες συνεργούς τους και διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Εύβοιας και Βοιωτίας.
Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας συνελήφθησαν την 27-04-2010 από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας μετά από ληστεία στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Αλιάρτου Βοιωτίας και από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς εξακριβώθηκε ότι συμμετείχαν και στη διάπραξη δυο (2) ακόμα ληστειών στο πολυκατάστημα CARREFOUR στη Λ.Αθηνών στον Κολωνό την 10-04-2009 και στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Γερακίου Λακωνίας την 02-11-2009.
Όπως διαπιστώθηκε από τη βαλλιστική έρευνα το όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε βάρος των υπαλλήλων των ΕΛ.ΤΑ. Αυλωναρίου στη προαναφερόμενη ληστεία, είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία των ΕΛ.ΤΑ. Αλιάρτου Βοιωτίας και κατασχέθηκε σε βάρος των συλληφθέντων.
Για τον έναν αλλοδαπό, μέλος της ομάδος, αποδείχθηκε η συμμετοχή του στη διάπραξη τεσσάρων (4) διαρρήξεων – κλοπών οικιών στη περιοχή Αγίου Ιωάννη Ταμυνέων.
Οι συλληφθέντες προφυλακίστηκαν με διάταξη του Ανακριτή Λιβαδειάς.
Ο γενικός εισαγγελέας στα Τίρανα ξεκίνησε έρευνα για το βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο τηλεοπτικός σταθμός «Top Channel», στο οποίο ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης, Ιλίρ Μέτα, εμφανίζεται να συνομιλεί με τον πρώην υπουργό Ενέργειας, Ντρίταν Πρίφτι και να απαιτεί την![]() Το δεκάλεπτο βίντεο ελήφθη το Μάρτιο του 2010, όταν ο Ιλίρ Μέτα, ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών. Ο κ. Μέτα εμφανίζεται να λέει ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας προσφέρει ως προμήθεια 7%, που αναλογεί σε 700.000 ευρώ, για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας. Ο γενικός εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του κ. Μέτα για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας. Ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και νυν υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας εξέφρασε την ετοιμότητα να αρθεί η βουλευτική ασυλία του και τη βούληση να συνεργαστεί με τον εισαγγελέα που διερευνά τις κατηγορίες εναντίον του. Ο κ. Μέτα δήλωσε χθες ότι σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής, Γιοζεφίνα Τοπάλι, εξέφρασε «την πρόθεση ως πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ένταξη (SMI) και μέλος της Βουλής να παραιτηθεί της ασυλίας του και να συμβάλει στη μάχη κατά της διαφθοράς και της ενίσχυσης του κράτους του νόμου». Ο Ιλίρ Μέτα είπε ότι η συνομιλία που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό «είναι πολιτική απάτη, μέρος των εκβιασμών που δέχεται από το οργανωμένο έγκλημα, εξαιτίας της θέσης του ως προέδρου του SMI και ως σημαντικής και αποφασιστικής δύναμης του Συνασπισμού για την Ένταξη». Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, χαιρέτισε την απόφαση του Ιλίρ Μέτα να παραιτηθεί της βουλευτικής ασυλίας του και να αντιμετωπίσει την έρευνα. «Ο πρωθυπουργός καλεί την εισαγγελία και όλα τα δικαστικά όργανα να ξεκινήσουν λεπτομερή έρευνα για την υπόθεση και διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει όλα τα αναγκαία μέσα για την πλήρη διαλεύκανση της συγκεκριμένης και άλλων υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται όργανα της κρατικής διοίκησης», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος της αλβανικής κυβέρνησης, Αλμπάν Μουσταφαράι. Ο κ. Μπερίσα είπε ότι το βίντεο είναι ερασιτεχνικό και ότι πίσω από τη δημοσίευσή του βρίσκεται το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα. Ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Ντρίταν Πρίφτι, τόνισε σε δηλώσεις του ότι το βίντεο που μεταδόθηκε στη διάρκεια της εκπομπής «Fiks Fare», στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel, είναι γνήσιο. «Ως μάρτυρας θέλω να επιβεβαιώσω ότι το βίντεο είναι αυθεντικό και ότι περιέχει τα πραγματικά λόγια του Ιλίρ Μέτα, όσα μου είπε στη διάρκεια της συζήτησης», είπε ο πρώην υπουργός. Πρόσθεσε ακόμη ότι στο βίντεο, εκτός από την εισαγγελία, θα έχουν πρόσβαση ξένες πρεσβείες, διεθνείς οργανισμοί επιτήρησης, ο ΟΑΣΕ, η Ε.Ε. το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. |
Έκκληση για ηρεμία απηύθυναν ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι και ο δήμαρχος Τιράνων και αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, που επεσήμανε ότι “οι εκλογές και όχι η βία είναι η λύση για αλλαγή διακυβέρνησης στη χώρα”.
Η πληροφορία για το θάνατο των δύο -αρχικά- διαδηλωτών μεταδόθηκε από το τοπικό κανάλι News 24, που επικαλέστηκε αξιωματούχους του Στρατιωτικού Νοσοκομείου στα Τίρανα. Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης το Νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι υπάρχει και τρίτος νεκρός ενώ έκανε επίσης λόγο για αρκετούς τραυματίες.
"Έχουμε δύο νεκρούς πολίτες. Τα σημάδια δείχνουν ότι πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση με όπλο μικρού διαμετρήματος. Ήταν νεκροί όταν τους έφεραν εδώ", δήλωσε στο κανάλι ο Sami Koceku, χειρούργος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου των Τιράνων.
Τη διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι, διοργάνωσε η αντιπολίτευση, που ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα, κατηγορώντας τον για διαφθορά.
Ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες κατά των αστυνομικών, που βρίσκονταν έξω από το κυβερνητικό μέγαρο ενώ ορισμένοι έβαλαν φωτιά σε οχήματα. Η αστυνομία απάντησε με ρίψη δακρυγόνων, νερού και πυροβολισμούς με πλαστικές σφαίρες.
Σύμφωνα με το Associated Press οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι επτά αστυνομικοί νοσηλεύονται ενώ το Reuters κάνει λόγο για δύο τραυματίες.
Η αντιπολίτευση της Αλβανίας έχει εντείνει τις εκκλήσεις για προκήρυξη πρόωρων εκλογών, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μπερίσα για διαφθορά. Αφορμή γι' αυτή την εξέλιξη υπήρξε η δημοσιοποίηση βίντεο, που προκάλεσε πολιτικό σκάνδαλο. Σε αυτό εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ιλίρ Μέτα να ζητά από τον τότε υπουργό Οικονομίας, Ντρίταν Πρίφτι, να ακυρώσει δύο διαγωνισμούς για συμβόλαια εκμετάλλευσης ενός υδροηλεκτρικού σταθμού, ώστε να ευνοηθεί μια άλλη εταιρία. Ο κ. Μέτα παραιτήθηκε έπειτα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας είχε ζητήσει επανάληψη των βουλευτικών εκλογών, μετά τις κάλπες του Ιουνίου του 2009, στις οποίες το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα επικράτησε με πολύ μικρή διαφορά, και απείχε από τις συνεδριάσεις της βουλής. Ωστόσο, οι όποιες προσπάθειες για να σπάσει το αδιέξοδο στο συγκεκριμένο ζήτημα "έπεσαν στο κενό".
Τη λύπη τους για τα επεισόδια εξέφρασαν σε κοινή ανακοίνωση η αμερικανική πρεσβεία, η αντιπροσωπεία της ΕΕ και η αποστολή του ΟΑΣΕ στα Τίρανα: "Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές για αυτοσυγκράτηση και ηρεμία… επαναλαμβάνουμε την έκκληση για έναρξη εποικοδομητικού διαλόγου και συμβιβασμού για εξεύρεση λύσης στην παρούσα πολιτική κατάσταση".
Στις Αχαρνές, από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Α΄ Α.Τ. Αχαρνών, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 24 ετών και ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση» «ληστείες και κλοπές από άτομα που ενεργούν καθ΄ έξη και κατ΄ επάγγελμα» και παράβαση του Ν. «περί όπλων».
Οι συλληφθέντες μαζί με συνεργoύς τους, οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα στη περιοχή των Αχαρνών.
Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδ/νση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα διέπραξαν:
Μία (1) ληστεία σε Super Market .
Μία (1) ληστεία σε κατάστημα αθλητικών ειδών.
Μία (1) ληστεία σε κατάστημα τροφίμων.
Μία (1) ληστεία σε βάρος ημεδαπής από την οποία αφαίρεσαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Μία (1) διάρρηξη διαμερίσματος από το οποίο αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τα κλειδιά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου με το οποίο και διέφυγαν.
Μία (1) διάρρηξη Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Μία (1) συσκευή εκκένωσης ρεύματος.
Φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου.
Μία (1) διόπτρα πολεμικού τυφεκίου.
Τρείς (3) πλαστές ταυτότητες Ρουμανικών Αρχών.
Μία (1) ταμειακή μηχανή που αφαιρέθηκε από το προαναφερόμενο S / M .
Τα δύο (2) αφαιρεθέντα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Σήμερα το πρωί πρώτο το crimesonair σας ενημέρωσε για την καταδώξη του εμπόρου ναρκωτικών στο Αγρίνιο.Διαβάστε την επίσημε ανακοίνωση της ανακοίνωσης για το περιστατικό.
Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στην περιφέρεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, σήμερα (21-01-2011) και περί ώρα 07.00΄ στην 99 Χ/Θ της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων (Διασταύρωση Κατούνας), εντοπίσθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας FORD – FOCUS χρώματος γκρι, και το οποίο οδηγούσε ένας άντρας.
O οδηγός δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, ακολούθησε καταδίωξη και τελικά εγκατέλειψε το όχημα, στην 97 Χ/Θ Αντιρρίου – Ιωαννίνων, τράπηκε σε φυγή και εξαφανίσθηκε σε παρακείμενους ΄΄καλαμιώνες΄΄ της λίμνης Αμβρακίας.
Το προαναφερόμενο όχημα είχε μισθωθεί την 12-01-2011 από γραφείο ενοικιάσεως στην Αθήνα και στο εσωτερικό του βρέθηκαν εβδομήντα (70) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 71. 886 γραμμαρίων.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη συνεχίζονται.
Εντός του οχήματος και συγκεκριμένα σε μπουφάν που εγκατέλειψε ο δράστης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα, άδεια ικανότητας οδηγού, εκκαθαριστικό εφορίας και αποφυλακιστήριο που αντιστοιχούν σε 29χρονο υπήκοο Αλβανίας.
Προανάκρισης επελήφθη το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.
Σκοπός των εξειδικευμένων δράσεων είναι ο έλεγχος της διακίνησης και διάθεσης κλεψίτυπων προϊόντων ή προϊόντων πνευματικής – διανοητικής ιδιοκτησίας ή αντικειμένων πάσης φύσεως και μορφής που αποτελούν απομιμήσεις γνήσιων προϊόντων γνωστών εταιρειών, καθώς και αντικειμένων που δεν φέρουν όνομα, στο πλαίσιο της προστασίας του υγιούς ανταγωνισμού της αγοράς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και πραγματοποιούνται από μικτά κλιμάκια που έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν σε καθημερινή βάση από αστυνομικό προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που έχει διατεθεί μόνιμα για το σκοπό αυτό, από προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και με άλλες συναρμόδιες αρχές και φορείς, όπως το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.α.