22/1/11

Περιπολίες-αίνιγμα της ΕΛ.ΑΣ στη Βουλγαρία

Στο Βουλγαρικό τουριστικό θέρετρο Μπάνσκο θα ξεκινήσουν και επίσημα οι κοινές περιπολίες μέσα στην πόλη ανάμεσα σε Βούλγαρους και Έλληνες αστυνομικούς. Το σκεπτικό της συμφωνίας είναι πως το Μπάνσκο που απέχει περίπου 1,5 ώρα από τα σύνορα του Προμαχώνα, αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες έλληνες τουρίστες και το σκεπτικό του μέτρου είναι πως αυτό γίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών μας. Το Crimes on air επειδή οι καιροί είναι πονηροί απευθύνθηκε σε Αξιωματούχο της Κατεχάκη τον οποίο και ρωτήσαμε αν οι περιπολίες σχετίζονται και με ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά ή μ' άλλες δραστηριότητες "σεξουαλικού τουρισμού" όπως είναι η πορνεία. Η απάντηση που λάβαμε ήταν αρνητική αλλά οι εντυπώσεις παραμένουν... Πάντως τη Δευτέρα ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρης Οικονόμου σπεύδει στο Μπάνσκο όπου στο ξενοδοχείο PIRIN GOLF COMPLEX στις 11.30 το πρωί θα υπογράψει με τον Βούλγαρο ομόλογό του τη σχετική συμφωνία. Ήδη οι κοινές περιπολίες έχουν ξεκινήσει και γίνονται δοκιμαστικά, με αποσπασμένους αστυνομικούς από τη Βόρεια Ελλάδα.

Στην Τουρκία είναι μόδα η ελληνική γλώσσα



Είκοσι χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει εφέτος το Τμήμα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Αγκυρας. Και ενώ το μέλλον των ελληνικών σπουδών διαγράφεται ανησυχητικό στα δυτικά πανεπιστήμια, η εικόνα που φθάνει από την Τουρκία είναι εντελώς διαφορετική- και πολύ αισιόδοξη.

Τα ελληνικά πρωτοδιδάχτηκαν στην Αγκυρα το 1991. Οι πρώτοι φοιτητές του Τμήματος, το οποίο υπάγεται στο Τμήμα Δυτικών Γλωσσών και Λογοτεχνιών της Σχολής Γλωσσών Ιστορίας και Γεωγραφίας, αποφοίτησαν το 1995. Από τότε η εικόνα για την ελληνική γλώσσα έχει αλλάξει πολύ. Το 2000 ιδρύεται τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Ο Τομέας Βαλκανικών Γλωσσών στο Πανεπιστήμιο της Αδριανούπολης προσφέρει τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάθημα ελληνικών. Τα ελληνικά διδάσκονται επίσημα και στο Πανεπιστήμιο του Τσανάκαλε, εδώ και δύο χρόνια, αλλά και στο αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου. «Είμαστε πλήρεις, δεν γίνεται λόγος για μείωση των φοιτητών» είπε στο «Βήμα» ο κ. Ιμπραήμ Κελαγά , λέκτορας του Τμήματος Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Αγκυρας. Οι 30 θέσεις εισακτέων που προσφέρει κάθε χρόνο το τμήμα καλύπτονται ανελλιπώς. Οι συνολικά 120 φοιτητές του, οι οποίοι παρακολουθούν 16 ως 20 ώρες μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, λογοτεχνίας και Ιστορίας την εβδομάδα, προέρχονται από την παραλιακή ζώνη και έχουν σκοπό να εργαστούν ως μεταφραστές στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, ως ξεναγοί ή στελέχη σε εταιρείες που έχουν εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα που μας μεταφέρει από την Κωνσταντινούπολη ο κ. Σταύρος Γιωλτζόγλου , αναπληρωτής συντονιστής εκπαίδευσης στο Ελληνικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης. Δεκαέξι ώρες ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού παρακολουθούν την εβδομάδα οι περίπου 140 φοιτητές του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, όπου υπάρχει και προπαρασκευαστικό τμήμα για την εκμάθηση της ελληνικής, 24 ωρών την εβδομάδα.

Με περισσότερο εύγλωττο τρόπο αποτυπώνουν το εντεινόμενο ενδιαφέρον τα στοιχεία που μας δίνει η κυρία Κατερίνα Ραυτοπούλου , γραμματέας του σχολείου ελληνικής γλώσσας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Πόλη. 450 άτομα έκαναν αίτηση για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο- επιλέχθηκαν 350- και 520 ήταν οι ενδιαφερόμενοι για τον νέο κύκλο που ξεκινά τον Φεβρουάριο, από τους οποίους θα επιλεγούν περίπου 200. «Με τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας και τέσσερις εκπαιδευτικούς αντιστοίχως το Σισμανόγλειο δεν έχει τη δυνατότητα να δεχτεί περισσότερους μαθητές, το ενδιαφέρον όμως είναι εντυπωσιακό» λέει η κυρία Ραυτοπούλου. «Αλλαξαν οι καιροί», εκτιμά ο κ. Γιωλτζόγλου, «η νεολαία της Τουρκίας θέλει να γνωρίσει τους Ελληνες και τη γλώσσα τους καλύτερα, μακριά από τις προκαταλήψεις και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Η ευρωπαϊκή πολιτική της Τουρκίας, οι νέοι ορίζοντες που ανοίγονται, το Διαδίκτυο που μας φέρνει πιο κοντά, όλα έχουν συμβάλει στην αύξηση του ενδιαφέροντος για την ελληνική γλώσσα».
Δωρεάν μαθήματα στο Σισμανόγλειο
Το πρόγραμμα δωρεάν εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ξεκίνησε πέρυσι με πρωτοβουλία του γενικού προξένου της Ελλάδας Βασίλη Μπορνόβα. Οι μαθητές του προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από χορηγούς από την Ελλάδα, είναι κατά 95% Τούρκοι, αλλά έχουν εγγραφεί και Ρώσοι, Κινέζοι, μια Γεωργιανή και μια Αρμένισσα. Η πλειονότητα των μαθητών ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των 18-30 ετών, ανάμεσά τους υπάρχουν όμως και έφηβοι και άτομα ηλικίας 40-60 ετών.

Πολλοί από αυτούς μαθαίνουν ελληνικά επειδή κάποιος από τους προγόνους τους είχε ελληνική καταγωγή, αρκετοί είναι οι Δυτικοθρακιώτες που γεννήθηκαν στην Τουρκία και δεν γνωρίζουν ελληνικά, άλλοι έχουν σύζυγο ελληνικής καταγωγής, άλλοι τα μαθαίνουν για λόγους παιδείας- ορισμένοι θέλουν να ακολουθήσουν σπουδές Νεοελληνικής Φιλολογίας-, άλλοι από γενικότερο ενδιαφέρον, ενώ πολλοί έχουν έλληνες φίλουςκαι αγαπούν την Ελλάδα.

Καταργούν το υποχρεωτικό μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία...

Την έντονη αντίδραση επιφανών ιστορικών και πανεπιστημιακών προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να καταργηθεί το μάθημα της Ιστορίας από τη Β’ και Γ’ Λυκείου και να ενταχθεί μόνο ως μάθημα επιλογής στο Λύκειο θεωρητικής κατεύθυνσης.
Σε ανοικτή επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας, τα μέλη της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, που ανήκει στη Διεθνή Ένωση Ιστορικών Σπουδών, υποστηρίζουν ότι το εύρος της ελληνικής ιστορίας δεν καλύπτεται από τις τρεις ώρες διδασκαλίας που προβλέπονται για την Α’ Λυκείου και επισημαίνουν ότι η Ιστορία ταλανίζεται όχι μόνο από ανεπαρκείς μεθόδους διδασκαλίας, αλλά και από τις εξετάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, «και αυτό σε μία χώρα, όπου γεννήθηκε η ιστορική επιστήμη», όπως αναφέρουν.

«Θα επρόκειτο για μία καταδίκη του ελληνικού λαού, που έχει διασώσει την ιστορική του μνήμη από την αρχαιότητα ως σήμερα, να υποστεί μέσα από μία ελλειπτική και πτωχή Παιδεία τη μείωση της ιστορικής του γνώσης, με αποτέλεσμα την εξασθένιση της ιστορικής του συνείδησης» αναφέρουν ιστορικοί και πανεπιστημιακοί, σημειώνοντας: «η επαρκής διδασκαλία της είναι απαραίτητη προϋπόθεση μίας Παιδείας ουσιαστικής, μίας ουμανιστικής Παιδείας και γιατί όχι μίας εθνικής - έναν όρο που διέγραψε το υπουργείο Παιδείας από την ονομασία του - εκτός εάν η Πολιτεία μας θέλει να δωρίσει ένα συλλογικό αλτσχάιμερ στον ελληνικό λαό».
Φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι όλα αυτά. Κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν οι νέες γενιές την Ιστορία του ελληνικού Έθνους. Το πρώτο βήμα για να ξεχαστεί το ίδιο το Έθνος...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Είχαν ρημάξει τον Αγιο Παντελεήμονα


Στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί , δύο (2) υπήκοοι Μαρόκο και ένας (1) υπήκοος Αλγερίας, ηλικίας 23, 24 και 23 αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συρροή και κατά συναυτουργία από άτομα που ενεργούν καθ΄ έξη και κατ’ επάγγελμα».

Οι ανωτέρω συλληφθέντες, από διμήνου τουλάχιστον, μαζί με ομοεθνείς συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε, στη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, διαρρήξεις- κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Από την μέχρι τώρα έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα εξιχνιάστηκαν:

· Είκοσι τρείς (23) διαρρήξεις-κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε υπόγειο διαμέρισμα, στην οδό Αριστοτέλους, που χρησιμοποιούσαν σαν κρύπτη των κλοπιμαίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλήθος από c - d player αυτοκινήτων, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, πορτοφόλια, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και ηλεκτρικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την 21-1-2011 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι "Αποκαλύψεις της Κυριακής"

Ο κωδικός «Γκλέτσος» και η προσπάθεια χρηματισμού μάρτυρα τροχαίου

Β. Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το κωδικό όνομα «Απόστολος Γκλέτσος» (!) χρησιμοποίησαν μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» για να αποστείλουν σε e-mail εφημερίδων ή σε δικτυακούς τόπους αντιεξουσιαστών ηλεκτρονικά κείμενα με τα οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για διάφορες επιθέσεις! Επιπλέον, καταζητούμενος για

την οργάνωση εμφανίζεται να... εξαγοράζει «αυτόπτες μάρτυρες» προκειμένου να μην αποκαλύψουν στις διωκτικές αρχές τις κινήσεις του! Αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που αναδεικνύονται από τη δικογραφία για επιθέσεις της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Στις 11 Απριλίου 2008 η «Συνωμοσία» προχώρησε σε μπαράζ εμπρησμών τεσσάρων αντιπροσωπειών αυτοκινήτων και ενός συνεργείου ιταλικών αυτοκινήτων, καθώς και στην Ελληνοϊταλική Σχολή. Η επίθεση αυτή φέρεται να πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης στην ιταλική ομοσπονδία αναρχικών FAI. Η συνεργασία της FAI με τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» επεκτάθηκε τους τελευταίους μήνες με την αποστολή των δεμάτων βομβών και με επιθέσεις στις δύο χώρες ως δείγμα αλληλεγγύης σε κρατουμένους των δύο οργανώσεων.

Στο ηλεκτρονικό κείμενο που απέστειλαν μέλη των «Πυρήνων» για την πρώτη επίθεση, χρησιμοποιούσαν τον όνομα του τέως ηθοποιού και νυν μαχητικού δημάρχου Στυλίδας κ. Απόστολου Γκλέτσου, κάτι που επαναλήφθηκε και σε άλλες προκηρύξεις της οργάνωσης. Επιπλέον, σε άλλα κείμενα χρησιμοποιούσαν «κωδικούς» σατιρικού, σεξουαλικού περιεχομένου. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προκειμένου να βρει την άκρη του νήματος για τη συγκεκριμένη ένοπλη ομάδα, πραγματοποίησε έρευνες σε τέσσερα Ιnternet cafe _ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στις οδούς Χέυδεν και Πατησίων _ απ’ όπου φαίνεται με βάση την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών να στέλνονται τα επίμαχα κείμενα. Το γεγονός όμως ότι κανένα από αυτά τα καταστήματα δεν διέθετε κάμερες οδήγησε σε αδιέξοδο τις έρευνες. Μια έλλειψη που θα είχαν λάβει, βεβαίως, υπόψη οι αποστολείς των κειμένων.

Ενα άλλο σημείο που εντυπωσιάζει στη δικογραφία είναι η κατάθεση που έδωσε... αυθορμήτως, στις 22 Φεβρουαρίου 2010, ένας αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σχετικά με την αναζήτηση του 24χρονου κατηγορούμενου για συμμετοχή στην οργάνωση Νταμιάνο Μπολάνο. Οπως κατέθεσε ο αξιωματικός, «ο Μπολάνο βρίσκεται σήμερα στην Αλβανία και διαμένει σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στη Χειμάρρα. Προ τριημέρου προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην πόλη της Αυλώνας, όπου είχε μεταβεί για την επισκευή του αυτοκινήτου του. Προκειμένου δε να αποφύγει την εμπλοκή της αστυνομίας, προφανώς λόγω της δίωξης του για τρομοκρατικές πράξεις, πρόσφερε χρήματα στο θύμα του τροχαίου, το οποίο όμως αρνήθηκε να τα λάβει. Το ύψος του χρηματικού ποσού δεν έγινε γνωστό. Ο Μπολάνο, όμως, το έκανε λόγω του φόβου του μήπως επιληφθεί η αστυνομία του συμβάντος, γεγονός που θα είχε για αυτόν δυσμενείς συνέπειες»

Καταδίκη Ελλάδας και Βελγίου για τη χορήγηση ασύλου

ΕΛΛΗ ΙΣΜΑΗΛΙΔΟΥ
ΤΟ ΒΗΜΑ

Διπλή καταδίκη της Ελλάδας και του Βελγίου για τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας αναφορικά με τη χορήγηση ασύλου επέβαλε την Παρασκευή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα καταδικάστηκε για τις «απάνθρωπες», όπως χαρακτηρίστηκαν από το Δικαστήριο, συνθήκες κράτησης και διαβίωσης των αιτούντων άσυλο, οι οποίες παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Παράλληλα, με αφορμή την προσωπική ιστορία του αφγανού πρόσφυγα που αφορά η υπόθεση, το Δικαστήριο έκρινε ότι οι ελληνικές αρχές αδυνατούν να εξετάσουν ουσιαστικά τα αιτήματα για άσυλο και δεν διστάζουν να απελάσουν τους πρόσφυγες στην πατρίδα τους, ακόμη και αν γνωρίζουν ότι εκεί κινδυνεύουν από... πολιτικές διώξεις και βασανιστήρια.

Ταυτόχρονα το Δικαστήριο καταδίκασε το Βέλγιο για τον λόγο ότι οι βελγικές αρχές επαναπροώθησαν τον εν λόγω αφγανό πρόσφυγα στην Ελλάδα, με βάση τα οριζόμενα στον κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ», παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πως στη χώρα μας θα βίωνε απάνθρωπη μεταχείριση. Ως αποζημίωση για την ταλαιπωρία που επί δύο χρόνια υπέστη, το Δικαστήριο επιδίκασε στον προσφεύγοντα αποζημίωση ύψους 5.725 ευρώ από την Ελλάδα και... 32.250 ευρώ από το Βέλγιο.


Η ιστορία του Αφγανού

Αφορμή για την πολύκροτη αυτή υπόθεση στάθηκε η προσφυγή ενός αφγανού πολίτη ο οποίος εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω της Ελλάδας και έφθασε στο Βέλγιο τον Φεβρουάριο του 2008, όπου και υπέβαλε αίτημα χορήγησης ασύλου. Εφαρμόζοντας τον κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ», ο οποίος ορίζει ότι αρμόδια χώρα για τα αιτήματα ασύλου είναι η χώρα εισόδου στην ΕΕ, οι βελγικές αρχές επαναπροώθησαν τον Αφγανό στην Ελλάδα. Στη χώρα μας ο εν λόγω πρόσφυγας ισχυρίστηκε ότι κρατήθηκε υπό απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς δυνατότητα προαυλισμού, με ελάχιστη τροφή και περιορισμένη πρόσβαση σε χώρους υγιεινής. Επίσης απέδειξε ότι οι ελληνικές αρχές ετοιμάζονταν να τον απελάσουν στο Αφγανιστάν, χωρίς να εξετάσουν στην ουσία το γεγονός ότι στη χώρα του θα κινδύνευε να δολοφονηθεί από τους Ταλιμπάν, εξαιτίας της προηγούμενης συνεργασίας του με τις ξένες δυνάμεις που δρούσαν στο Αφγανιστάν.


Η Ελλάδα στο στόχαστρο

Η εν λόγω απόφαση συμπλήρωσε έναν κύκλο δυσμενών δηλώσεων κατά της χώρας μας με θέμα την τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας αναφορικά με τη χορήγηση ασύλου. Πριν από λίγες ημέρες ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών κ. Τόμας ντε Μεζιέρ ανακοίνωσε ότι η Γερμανία σταματά την επαναπροώθηση των προσφύγων στην Ελλάδα και στο εξής θα επεξεργάζεται η ίδια τις αιτήσεις χορήγησης ασύλου. Ας σημειωθεί ότι ανάλογες αποφάσεις έχουν λάβει η Σουηδία, η Βρετανία, η Ισλανδία και η Νορβηγία.

Η καταδίκη της χώρας μας έλαβε πρόσθετη δημοσιότητα, όχι μόνο διότι εκδικάστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου _ γεγονός ιδιαίτερα σπάνιο _, αλλά και επειδή χαρακτηρίστηκε από τους ίδιους τους δικαστές «οδηγός» για την αντιμετώπιση θεμάτων ασύλου σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κατά τη διάρκειά της παρενέβησαν διεθνείς οργανισμοί, όπως η Υπάτη Αρμοστία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ και το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι, καθώς και ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Τόμας Χάμαρμπεργκ.

Φώτο απο τις βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αλβανία














Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κέντρο των Τιράνων κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στην αστυνομία και σε οπαδούς της αντιπολίτευσης.
Οι πολίτες πραγματοποίησαν αντικυβερνητική διαδήλωση με αφορμή σκάνδαλα διαφθοράς, στα οποία φέρονται να εμπλέκονται κορυφαίοι υπουργοί.


Κλοπή μέσα σε σχολείο


Μέχρι και σε σχολική τσάντα έχωσαν τα χέρια τους ελαφροχέρηδες, σε σχολείο του Πύργου. Μια μητέρα στον Πύργο κατήγγειλε στην Αστυνομία πως άγνωστοι έκλεψαν από την τσάντα της κόρης της το κινητό της τηλέφωνο, αξίας 370 ευρώ, μέσα σε αίθουσα μαθήματος του 4ου Γυμνασίου Πύργου.

Απο την μιά η κρίση απο την άλλη οι ληστείες για τα καταστήματα

Στη Θεσσαλονίκη, στο 3ο χλμ. Παράπλευρης Οδού Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε εταιρία εμπορίας ανταλλακτικών φορτηγών και με την απειλή όπλων, αφού ακινητοποίησαν ημεδαπό υπάλληλο, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.
Στα Χανιά, άγνωστος δράστης εισήλθε σε κατάστημα ΠΡΟΠΟ και με την απειλή πιστολιού, αφού ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη, αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Δράστης διέφυγε και αναζητείται.
Στις Αχαρνές, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα Ψιλικών και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.
Στη Μάνδρα, επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θηβών, (3) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα S/M και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.
Στο Π. Φάληρο, συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αχιλλέως, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα αθλητικών ειδών και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από ταμεία, χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.

Πυροβόλησε με καραμπίνα μέσα σε ψησταριά


Στις Αχαρνές, άγνωστος δράστης εισήλθε σε κατάστημα Ψησταριά και αφού πυροβόλησε (1) φορά για εκφοβισμό με κυνηγετική καραμπίνα, χωρίς να τραυματισθεί κανείς, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.

Τον χτύπησαν με ρόπαλο στο κεφάλι...


Στον Κολωνό, οδός Ιωαννίνων 141, (2) άγνωστοι δράστες με την απειλή μαχαιριού και χρήση ροπάλου, τραυμάτισαν ελαφρά ημεδαπό στο κεφάλι και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Παθών διεκομίσθη σε Νοσοκομείο για παροχή Α΄ βοηθειών. Δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.

Αντί να φροντίσουν τη γιαγιά, την κατάκλεψαν...

Δεν ξέρουν από πού να φυλαχθούν οι ηλικιωμένοι που διαμένουν μόνοι τους στα χωριά της Ηλείας. Ακόμη και οι άνθρωποι που παίρνουν μέσα στα σπίτια τους για να τους προσέχουν και να τους φροντίζουν μπορεί να...

... αποδειχθούν κλέφτες, γι' αυτό απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας 83χρονης από το Ανήλιο Ζαχάρως η οποία προσέλαβε ένα Βούλγαρο και τη σύζυγό του.

Το ζευγάρι των αλλοδαπών στην αρχή έδειξε καλό χαρακτήρα. Μόλις βρήκαν την ευκαιρία, ωστόσο, απέδειξαν στην πράξη ότι δεν ξέρουν τι σημαίνει να τιμάς το μεροκάματο που βγάζεις... «Έγδυσαν» στην κυριολεξία το σπίτι κλέβοντας κουβέρτες, σεντόνια, κουρτίνες, μενταγιόν με αλυσίδες και ένα χρυσό δαχτυλίδι, αφήνοντας μόνη και έρημη την ανήμπορη γριούλα.

Το συμβάν καταγγέλθηκε στην αστυνομία, η οποία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αλλοδαπών.

Περιττεύει βεβαίως να σημειωθεί ότι τα μάτια τους δεκατέσσερα πρέπει να έχουν και τα παιδιά των ηλικιωμένων, τα οποία συνήθως διαμένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, μιας και οφείλουν να περνούν από... κόσκινο όλα εκείνα τα άτομα που ανταποκρίνονται στις αγγελίες τους και εμφανίζονται πρόθυμα να προσφέρουν δήθεν τις υπηρεσίες τους σε συγγενικά τους πρόσωπα, για τον απλούστατο λόγο ότι μπορεί να είναι απατεώνες.

πηγή:http://www.iliatora.gr/

Εξιχνιάστηκε η ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. Αυλωναρίου

Εξιχνιάστηκε η ληστεία που διαπράχθηκε την 31-03-2010, στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Αυλωναρίου, όπου τρεις (3) ένοπλοι δράστες απειλώντας τους υπαλλήλους με όπλο και πυροβολώντας στην οροφή των γραφείων, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 8.300 ευρώ.

Δράστες της ληστείας είναι τρεις (3) αλλοδαποί άνδρες αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα με τουλάχιστον ακόμη τρεις (3) Έλληνες συνεργούς τους και διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Εύβοιας και Βοιωτίας.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας συνελήφθησαν την 27-04-2010 από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας μετά από ληστεία στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Αλιάρτου Βοιωτίας και από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς εξακριβώθηκε ότι συμμετείχαν και στη διάπραξη δυο (2) ακόμα ληστειών στο πολυκατάστημα CARREFOUR στη Λ.Αθηνών στον Κολωνό την 10-04-2009 και στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Γερακίου Λακωνίας την 02-11-2009.

Όπως διαπιστώθηκε από τη βαλλιστική έρευνα το όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε βάρος των υπαλλήλων των ΕΛ.ΤΑ. Αυλωναρίου στη προαναφερόμενη ληστεία, είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία των ΕΛ.ΤΑ. Αλιάρτου Βοιωτίας και κατασχέθηκε σε βάρος των συλληφθέντων.

Για τον έναν αλλοδαπό, μέλος της ομάδος, αποδείχθηκε η συμμετοχή του στη διάπραξη τεσσάρων (4) διαρρήξεων – κλοπών οικιών στη περιοχή Αγίου Ιωάννη Ταμυνέων.

Οι συλληφθέντες προφυλακίστηκαν με διάταξη του Ανακριτή Λιβαδειάς.

"Σήκωσαν" το χρηματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ... αλλά το εγκατέλειψαν στο δρόμο


Με άδεια χέρια έφυγαν οι "ποντικοί" που τρύπωσαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Ερυμάνθεια, "σήκωσαν" το χρηματοκιβώτιο αλλά δεν πρόλαβαν να το φορτώσουν. Ανενόχλητοι παραβίασαν στις 4.30 τα ξημερώματα στο παράθυρο στο πίσω μέρος του κτιρίου, έκοψαν τα κάγκελα που τους εμπόδιζαν, στη συνέχεια απενεργοποίησαν τον συναγερμό ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί και έθεσαν το σχέδιό τους σε εφαρμογή. Σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο, το έβγαλαν στο πεζοδρόμιο αλλά περιέργως το εγκατέλειψαν. Προφανώς είδαν κάποια κίνηση ή ο "τσιλιαδόρος" τους ειδοποίησε πως περιπολικό της αστυνομίας έκανε βόλτες στην περιοχή. Η αστυνομία εκτιμά πως οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις.
Πηγή:dete

Το βίντεο για το οποίο γίνονται αιματηρά επεισόδια στην Αλβανία



Αυτό είναι το βίντεο αιτία για τα αιματηρά επεισόδια στην Αλβανία.







Ο γενικός εισαγγελέας στα Τίρανα ξεκίνησε έρευνα για το βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο τηλεοπτικός σταθμός «Top Channel», στο οποίο ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης, Ιλίρ Μέτα, εμφανίζεται να συνομιλεί με τον πρώην υπουργό Ενέργειας, Ντρίταν Πρίφτι και να απαιτεί την παραχώρηση- χωρίς τη διενέργεια διαγωνισμού -άδειας λειτουργίας, με εκχώρηση (δικαιωμάτων) για υδροηλεκτρικούς σταθμούς, σε συγκεκριμένη εταιρία.

Το δεκάλεπτο βίντεο ελήφθη το Μάρτιο του 2010, όταν ο Ιλίρ Μέτα, ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών. Ο κ. Μέτα εμφανίζεται να λέει ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας προσφέρει ως προμήθεια 7%, που αναλογεί σε 700.000 ευρώ, για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας.

Ο γενικός εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του κ. Μέτα για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και νυν υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας εξέφρασε την ετοιμότητα να αρθεί η βουλευτική ασυλία του και τη βούληση να συνεργαστεί με τον εισαγγελέα που διερευνά τις κατηγορίες εναντίον του.

Ο κ. Μέτα δήλωσε χθες ότι σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής, Γιοζεφίνα Τοπάλι, εξέφρασε «την πρόθεση ως πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ένταξη (SMI) και μέλος της Βουλής να παραιτηθεί της ασυλίας του και να συμβάλει στη μάχη κατά της διαφθοράς και της ενίσχυσης του κράτους του νόμου».

Ο Ιλίρ Μέτα είπε ότι η συνομιλία που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό «είναι πολιτική απάτη, μέρος των εκβιασμών που δέχεται από το οργανωμένο έγκλημα, εξαιτίας της θέσης του ως προέδρου του SMI και ως σημαντικής και αποφασιστικής δύναμης του Συνασπισμού για την Ένταξη».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, χαιρέτισε την απόφαση του Ιλίρ Μέτα να παραιτηθεί της βουλευτικής ασυλίας του και να αντιμετωπίσει την έρευνα.

«Ο πρωθυπουργός καλεί την εισαγγελία και όλα τα δικαστικά όργανα να ξεκινήσουν λεπτομερή έρευνα για την υπόθεση και διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει όλα τα αναγκαία μέσα για την πλήρη διαλεύκανση της συγκεκριμένης και άλλων υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται όργανα της κρατικής διοίκησης», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος της αλβανικής κυβέρνησης, Αλμπάν Μουσταφαράι.

Ο κ. Μπερίσα είπε ότι το βίντεο είναι ερασιτεχνικό και ότι πίσω από τη δημοσίευσή του βρίσκεται το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Ντρίταν Πρίφτι, τόνισε σε δηλώσεις του ότι το βίντεο που μεταδόθηκε στη διάρκεια της εκπομπής «Fiks Fare», στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel, είναι γνήσιο.

«Ως μάρτυρας θέλω να επιβεβαιώσω ότι το βίντεο είναι αυθεντικό και ότι περιέχει τα πραγματικά λόγια του Ιλίρ Μέτα, όσα μου είπε στη διάρκεια της συζήτησης», είπε ο πρώην υπουργός.

Πρόσθεσε ακόμη ότι στο βίντεο, εκτός από την εισαγγελία, θα έχουν πρόσβαση ξένες πρεσβείες, διεθνείς οργανισμοί επιτήρησης, ο ΟΑΣΕ, η Ε.Ε. το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Την έστειλε στο νοσοκομείο για της πάρει την αλυσίδα


Μεσημεριάτικα στην Ομόνοια, συμβολή των οδών Πειραιώς και Ζήνωνος, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αποπειράθηκε να αφαιρέσει από γυναίκα, μια χρυσή αλυσίδα λαιμού τραυματίζοντάς την στον λαιμό. Παθούσα διεκομίσθη με σταθμό ΕΚΑΒ σε εφημερεύον νοσοκομείο. Δράστης αναζητείται.

6 άτομα τον γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο


Στην Καισαριανή, οδός Εθν. Αντιστάσεως (6) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας, τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο, αφαίρεσαν από ημεδαπό χρηματικό πόσο. Παθών διεκομίσθη με σταθμό ΕΚΑΒ σε εφημερεύον νοσοκομείο. Δράστες αναζητούνται.

Χτύπησαν ταχυδρόμο


Στη Δραπετσώνα, οδός Πόντου , άγνωστος δράστης με την απειλή καραμπίνας, αφαίρεσε από ταχυδρομικό διανομέα χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.

Αποκάλυψη για την αναταραχή στην Αλβανία


Σε λίγο..μια συγκλονιστική αποκάλυψη για τα αιματηρά επεισόδια στην Αλβανία

21/1/11

Νεκροί σε αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα


Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συμπλοκών σε διαδήλωση κατά της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Έκκληση για ηρεμία απηύθυναν ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι και ο δήμαρχος Τιράνων και αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, που επεσήμανε ότι “οι εκλογές και όχι η βία είναι η λύση για αλλαγή διακυβέρνησης στη χώρα”.

Η πληροφορία για το θάνατο των δύο -αρχικά- διαδηλωτών μεταδόθηκε από το τοπικό κανάλι News 24, που επικαλέστηκε αξιωματούχους του Στρατιωτικού Νοσοκομείου στα Τίρανα. Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης το Νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι υπάρχει και τρίτος νεκρός ενώ έκανε επίσης λόγο για αρκετούς τραυματίες.

"Έχουμε δύο νεκρούς πολίτες. Τα σημάδια δείχνουν ότι πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση με όπλο μικρού διαμετρήματος. Ήταν νεκροί όταν τους έφεραν εδώ", δήλωσε στο κανάλι ο Sami Koceku, χειρούργος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου των Τιράνων.

Τη διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι, διοργάνωσε η αντιπολίτευση, που ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα, κατηγορώντας τον για διαφθορά.



Ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες κατά των αστυνομικών, που βρίσκονταν έξω από το κυβερνητικό μέγαρο ενώ ορισμένοι έβαλαν φωτιά σε οχήματα. Η αστυνομία απάντησε με ρίψη δακρυγόνων, νερού και πυροβολισμούς με πλαστικές σφαίρες.

Σύμφωνα με το Associated Press οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι επτά αστυνομικοί νοσηλεύονται ενώ το Reuters κάνει λόγο για δύο τραυματίες.

Η αντιπολίτευση της Αλβανίας έχει εντείνει τις εκκλήσεις για προκήρυξη πρόωρων εκλογών, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μπερίσα για διαφθορά. Αφορμή γι' αυτή την εξέλιξη υπήρξε η δημοσιοποίηση βίντεο, που προκάλεσε πολιτικό σκάνδαλο. Σε αυτό εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ιλίρ Μέτα να ζητά από τον τότε υπουργό Οικονομίας, Ντρίταν Πρίφτι, να ακυρώσει δύο διαγωνισμούς για συμβόλαια εκμετάλλευσης ενός υδροηλεκτρικού σταθμού, ώστε να ευνοηθεί μια άλλη εταιρία. Ο κ. Μέτα παραιτήθηκε έπειτα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας είχε ζητήσει επανάληψη των βουλευτικών εκλογών, μετά τις κάλπες του Ιουνίου του 2009, στις οποίες το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα επικράτησε με πολύ μικρή διαφορά, και απείχε από τις συνεδριάσεις της βουλής. Ωστόσο, οι όποιες προσπάθειες για να σπάσει το αδιέξοδο στο συγκεκριμένο ζήτημα "έπεσαν στο κενό".

Τη λύπη τους για τα επεισόδια εξέφρασαν σε κοινή ανακοίνωση η αμερικανική πρεσβεία, η αντιπροσωπεία της ΕΕ και η αποστολή του ΟΑΣΕ στα Τίρανα: "Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές για αυτοσυγκράτηση και ηρεμία… επαναλαμβάνουμε την έκκληση για έναρξη εποικοδομητικού διαλόγου και συμβιβασμού για εξεύρεση λύσης στην παρούσα πολιτική κατάσταση".

Βρέθηκε η μηχανή αλλά όχι οι ληστές με τις 500.000ευρώ





Γράφει η
Ελένη Ασημακοπούλου
(Πάτρα)


Χωρίς όπλο παρά μόνο με την απειλή βαριοπούλας άρπαξαν σαν κύριοι 500χιλιάδες ευρώ και έγιναν καπνός.Ήταν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι όταν το υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας στην διασταύρωση των οδών Κορίνθου και
Παπαφλέσσα μόλις είχε κλείσει τις πόρτες του για το κοινό.Με αστραπιαίες κινήσεις δύο άτομα γεροδεμένα φορώντας κράνη εισβάλουν στην τράπεζα σπάζοντας την κεντρική πόρτα με βαριοπούλα σπέρνοντας τον πανικό και ακινητοποιώντας τους 8 υπαλλήλους που ήταν μέσα.Αφού πλησίασαν προς το χρηματοκιβώτιο που ήταν ανοιχτό λόγω καταμέτρησης χρημάτων που έκαναν οι υπάλληλοι τους ζήτησαν τα λεφτά τα έβαλαν σε μια τσάντα και εξαφανίστηκαν με μια μοτοσυκλέτα.Λίγη ώρα αργότερα η μηχανή εντοπίζεται στην οδό Γεωργίου Ολυμπίου με τα κλειδιά στη μίζα.Πρόκειται για κλεμμένο δίκυκλο από περιοχή του Παγκρατίου Αττικής και ο κάτοχός του είχε δηλώσει την κλοπή του στις 16 Νοεμβρίου.Μάλιστα δεν πρόλαβε να χαρεί την μοτοσυκλέτα του αφού η αγορά της είχε γίνει μόλις πέντε ημέρες πριν του την κλέψουν.Στο μεταξύ η σημερινή ληστεία είναι πανομοιότυπη με αυτήν που έγινε λίγο πριν τα Χριστούγεννα στο Αγρίνιο.Και τότε δύο άτομα εισέβαλαν σε τράπεζα με βαριοπούλα αρπάζοντας 200χιλιάδες ευρώ.

Λήστευαν καταστήματα στην περιοχή των Αχαρνών


Στις Αχαρνές, από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Α΄ Α.Τ. Αχαρνών, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 24 ετών και ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση» «ληστείες και κλοπές από άτομα που ενεργούν καθ΄ έξη και κατ΄ επάγγελμα» και παράβαση του Ν. «περί όπλων».

Οι συλληφθέντες μαζί με συνεργoύς τους, οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα στη περιοχή των Αχαρνών.

Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδ/νση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα διέπραξαν:

Μία (1) ληστεία σε Super Market .

Μία (1) ληστεία σε κατάστημα αθλητικών ειδών.

Μία (1) ληστεία σε κατάστημα τροφίμων.

Μία (1) ληστεία σε βάρος ημεδαπής από την οποία αφαίρεσαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Μία (1) διάρρηξη διαμερίσματος από το οποίο αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τα κλειδιά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου με το οποίο και διέφυγαν.

Μία (1) διάρρηξη Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μία (1) συσκευή εκκένωσης ρεύματος.

Φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου.

Μία (1) διόπτρα πολεμικού τυφεκίου.

Τρείς (3) πλαστές ταυτότητες Ρουμανικών Αρχών.

Μία (1) ταμειακή μηχανή που αφαιρέθηκε από το προαναφερόμενο S / M .

Τα δύο (2) αφαιρεθέντα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

500.000 ευρώ σήκωσαν απο τράπεζα


Στις 500.000 ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχεται η λεία με την οποία έφυγαν δύο ληστές που σήμερα λίγο πριν από τις 3 το απόγευμα λήστεψαν το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Παπαφλέσσα στην Πάτρα. Οι δράστες έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία καθώς οι πόρτες ήταν κλειστές για τους πελάτες, λόγω παρέλευσης του ωραρίου!
Σπάζοντας την κεντρική είσοδο, εισέβαλαν στην τράπεζα φορώντας κράνη και φωνάζοντας «ληστεία», πήραν από το ταμείο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ και διέφυγαν με μηχανή.
Επί τόπου έσπευσε αστυνομική δύναμη και ο αστυνομικός διευθυντής Αριστείδης Ανδρικόπουλος.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Αφαντος ο έμπορος ναρκωτικών στο Αγρίνιο




Σήμερα το πρωί πρώτο το crimesonair σας ενημέρωσε για την καταδώξη του εμπόρου ναρκωτικών στο Αγρίνιο.Διαβάστε την επίσημε ανακοίνωση της ανακοίνωσης για το περιστατικό.

Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στην περιφέρεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, σήμερα (21-01-2011) και περί ώρα 07.00΄ στην 99 Χ/Θ της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων (Διασταύρωση Κατούνας), εντοπίσθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας FORD – FOCUS χρώματος γκρι, και το οποίο οδηγούσε ένας άντρας.

O οδηγός δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, ακολούθησε καταδίωξη και τελικά εγκατέλειψε το όχημα, στην 97 Χ/Θ Αντιρρίου – Ιωαννίνων, τράπηκε σε φυγή και εξαφανίσθηκε σε παρακείμενους ΄΄καλαμιώνες΄΄ της λίμνης Αμβρακίας.

Το προαναφερόμενο όχημα είχε μισθωθεί την 12-01-2011 από γραφείο ενοικιάσεως στην Αθήνα και στο εσωτερικό του βρέθηκαν εβδομήντα (70) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 71. 886 γραμμαρίων.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη συνεχίζονται.

Εντός του οχήματος και συγκεκριμένα σε μπουφάν που εγκατέλειψε ο δράστης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα, άδεια ικανότητας οδηγού, εκκαθαριστικό εφορίας και αποφυλακιστήριο που αντιστοιχούν σε 29χρονο υπήκοο Αλβανίας.

Προανάκρισης επελήφθη το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.

600τ.μ.γεμάτα λαθραία






Συνεχίζονται αμείωτα οι κοινές ειδικές δράσεις για την καταπολέμηση του παρεμπορίου από τα κλιμάκια ελέγχου στο Κέντρο της Αθήνας, καθώς και στις γύρω περιοχές, στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από το πρωί σήμερα (21-01-2011) μεικτά συνεργεία ελέγχων, πραγματοποιούν έρευνα σε χώρο αποθήκευσης προϊόντων παρεμπρίου, συνολικού εμβαδού 600 τ.μ., σε υπόγειο κτιρίου στην Τέω 20 στον Ταύρο, όπου έχει εντοπιστεί μεγάλος αριθμός ειδών ένδυσης και υπόδησης, τα οποία αποτελούν προϊόντα απομίμησης γνωστών επώνυμων εταιρειών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2010 και μέχρι σήμερα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες:

σε αποθήκη συνολικού εμβαδού 300 τ.μ. στην οδό Ορφέως 176 (5-10-2010),
σε δύο αποθήκες συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ. στην οδό Κολωνού 13 & 16 (6-10-2010),
σε δύο αποθήκες συνολικού εμβαδού 3.000 τ.μ. στην οδό Δημαράκη αρ. 12 & 16 (13-10-2010),
σε αποθήκη συνολικού εμβαδού 500 τ.μ. στην οδό Μενάνδρου αρ.12 (20-10-2010),
σε αποθήκη συνολικού εμβαδού 1.400 τ.μ. στην Ιερά Οδό 97-99 (17-11-2010),
σε αποθήκη συνολικού εμβαδού 300 τ.μ. στην οδό Μενάνδρου 4 και σε αποθήκη συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ. στην οδό Σερβίων 6 (23-12-2010),
σε αποθήκη συνολικού εμβαδού 300 τ.μ. στην οδό Κατσικογιάννη 3 – Ψυρρή (30-12-2010),
σε χώρους αποθήκευσης και διάθεσης προϊόντων, συνολικού εμβαδού 600 τ.μ., σε πολυώροφο κτίριο στην οδό Πειραιώς 8 (19-01-2011)
Στις αποθήκες αυτές βρέθηκε μεγάλος αριθμός προϊόντων παρεμπορίου και ειδών απομίμησης. Η συνολική αξία των προϊόντων αυτών εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 30.000.000 ευρώ
Τα προϊόντα αυτά σε ορισμένες αποθήκες κατεστράφησαν από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, ενώ σε άλλες, λόγω του μεγάλου όγκου των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, συνεχίζεται ο έλεγχος και η καταγραφή τους.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το έτος 2010, για τον έλεγχο του παρεμπορίου, διατέθηκαν συνολικά 20.782 αστυνομικοί, συγκροτήθηκαν 8.066 μικτά κλιμάκια, πραγματοποιήθηκαν 20.164 κατασχέσεις εμπορευμάτων και επιβλήθηκαν 519 διοικητικά πρόστιμα, ενώ κατασχέθηκαν 663.400 είδη παρεμπορίου - απομίμησης, χωρίς να υπολογισθούν αυτά που έχουν προκύψει από τις καταγραφές στις μεγάλες αποθήκες που ελέγχθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΔΩΝ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2010


Σκοπός των εξειδικευμένων δράσεων είναι ο έλεγχος της διακίνησης και διάθεσης κλεψίτυπων προϊόντων ή προϊόντων πνευματικής – διανοητικής ιδιοκτησίας ή αντικειμένων πάσης φύσεως και μορφής που αποτελούν απομιμήσεις γνήσιων προϊόντων γνωστών εταιρειών, καθώς και αντικειμένων που δεν φέρουν όνομα, στο πλαίσιο της προστασίας του υγιούς ανταγωνισμού της αγοράς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και πραγματοποιούνται από μικτά κλιμάκια που έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν σε καθημερινή βάση από αστυνομικό προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που έχει διατεθεί μόνιμα για το σκοπό αυτό, από προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και με άλλες συναρμόδιες αρχές και φορείς, όπως το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.α.

Υποβρύχια μεταφορά κοκαίνης!



Στην Κολομβία δεν χρησιμοποιούν αυτοκίνητα ή αεροπλάνα για να διακινήσουν την κοκαίνη.Ως μέσο μεταφοράς έχουν ...υποβρύχια!Το ρεπορτάζ που βλέπετε δείχνει πως κατασκευάζουν μίνι υποβρύχια και πως είναι διαμορφωμένα για την μεταφορά της κοκαίνης