3/6/16

Οπιούχα χάπια για το ISIS




Να 'ναι καλά η DEA

Βρήκαν κοντέινερ με οπιούχα χάπια από την Ινδία για τον ISIS στη Λιβύη

Τεράστια ποσότητα οπιούχων χαπιών (αφορά 26 εκατομμύρια χάπια) σε ένα εμπορευματοκιβώτιο που προερχόταν από την Ινδία και φέρεται να είχε προορισμό μέλη του ISIS στην πόλη Τομπρούκ στη Λιβύη εντόπισε πριν από λίγες ώρες το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ στην περιοχή του Πειραιά.
Τα οπιούχα χάπια, των οποίων η αξία υπολογίζεται σε 11,7 εκατ. ευρώ, προορίζονταν για διανομή σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αλλά κυρίως για πώληση και με τις εισπράξεις να προσωρούσαν σε αγορά οπλισμού.

Bρήαν τους ληστές του Καλλίτση





Ενας 30χρονος αστυνομικός της «Ομάδας ΔΙΑΣ», ένας μόλις αποφυλακισθείς έλληνας ποινικός κι ένα ακόμα άτομο αραβικής καταγωγής φέρεται να εμπλέκονται στην αιματηρή ληστεία - το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου στο Κολωνάκι - σε βάρος του γνωστού κομμωτή κ.Παναγιώτη Καλλίτση.

Την υπόθεση εξιχνίασε η Ασφάλεια Αττικής μετά απο πολυήμερη έρευνα  και το πρωί της Παρασκευής προχώρησε στην προσαγωγή των υπόπτων.

Ελληνοαλβανική φιλία ...

Ta Ντοκουμέντα

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο ατόμων που δραστηριοποιούνται στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν, απογευματινές ώρες χθες (02-06-2016), αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Τούμπας.
Πρόκειται για 31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας και 37χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.

1/6/16

Τι είπε ο Ταξίαρχος!

Ο Δ/ντης Ανατολικής Μακεδονίας και ΘράκηςΤαξίαρχος Νικόλαος Μενεξίδης 

Σοβαρή κίνηση





Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με θέμα την προστασία των ηλικιωμένων από εγκληματικές συμπεριφορές
Καταρτισμένοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενημερωτικές διαλέξεις σε Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και χώρους όπου συγκεντρώνονται ηλικιωμένοι
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, κατά το διήμερο 30 και 31-5-2016, ενημερωτική δράση κοινωνικού χαρακτήρα της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, με θέμα την προστασία των ηλικιωμένων από εγκληματικές συμπεριφορές.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την ενημέρωση των ηλικιωμένων πολιτών της περιφέρειας μας, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν ώστε να προστατεύονται από τους επιτήδειους.

Διαβολεμένος παπάς

Αρχαιοκάπηλος

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κλοπές από δύο (2) Ιερούς Ναούς και μία (1) Ιερά Μονή, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα 1997 - αρχές του 2016, στους νομούς Καβάλας και Ιωαννίνων.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 34χρονου ημεδαπού, ιερέα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, υπεξαίρεση και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο 34χρονος, το παραπάνω χρονικό διάστημα, αφαίρεσε από δύο (2) Ιερούς Ναούς, στο νομό Καβάλας και μία (1) Ιερά Μονή, στο νομό Ιωαννίνων, συνολικά:

Ο ναρκωέμπορος

Οι Αποδείξεις



Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ατόμου που δραστηριοποιείται στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών.
Πρόκειται για 34χρονο ημεδαπό , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.

Σαρώνει η Τροχαία


Πως να μην πηγαίνει καλά η Τροχαία όταν διαθέτει Διοικητές όπως ο Γιώργος Διαμαντόπουλος και πάντα με κατανόηση!
Με ικανοποιητικά αποτελέσματα συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από τις 15 Μαρτίου 2016 και κάθε εβδομάδα κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημερώνουν τους οδηγούς και ενεργούν ελέγχους στο οδικό δίκτυο, δίνοντας προτεραιότητα σε συγκεκριμένες κάθε φορά «επικίνδυνες» παραβάσεις, που αποτελούν αίτια σοβαρών ή/και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων (παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, μη χρήση παιδικών καθισμάτων, μη χρήση κράνους, κ.λπ.)
Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσεται στον ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, την πρόληψη και τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών.

Ρώσος μεγαλοαπατεών


Συνελήφθη, χθες (31-05-2016) το βράδυ, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, 56χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρωσίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης.

Ο Αποστολάκης βλέπει Ποπόφ

Σόφια

Επίσημη επίσκεψη αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Βουλγαρία
Στιγμιότυπο από προηγούμενη επίσκεψη του ναύαρχου Αποστολάκη στη Βουλγαρία.

Επαφές στη βουλγαρική πρωτεύουσα είχε τη Δευτέρα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη γειτονική χώρα. 

Ο ναύαρχος Αποστολάκης συναντήθηκε με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας, πτέραρχο Κονσταντίν Ποπόφ, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών. 

Θα τα λύσουν όλα οι Μητσοτακικοί!

 Επίσημα την πρόταση της ΝΔ για το προσφυγικό
Μητσοτάκης: Να εκκενωθεί το Ελληνικό, τραγικές οι συνθήκες

Το πρόγραμμα της ΝΔ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού θα παρουσιάσει, αύριο, στη Σάμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σήμερα, αιφνιδιαστικά, επισκέφθηκε το Ελληνικό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις, είδε από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν και συνομίλησε με πρόσφυγες, αλλά και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που έφτασαν στην περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την άμεση εκκένωση του Ελληνικού κάνοντας λόγο για τραγικές συνθήκες.