10/7/10

Ετοιμοπαράδοτη βόμβα στην Πάρνηθα

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε ισόγειο χώρο εγκαταλελειμμένου κτιρίου στην Πάρνηθα Αττικής (πρώην ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ) βρέθηκε εντός πλαστικού δοχείου αυτοσχέδιος μηχανισμός, αποτελούμενος από μία φιάλη υγραερίου 12,2 λίτρων, μία μπαταρία αυτοκινήτου 12 Volt και συνδεσμολογία με καλώδια και ηλεκτρονικό δέκτη. Ο μηχανισμός παρελήφθη από ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.). Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική).

Θερμοκήπιο κηπευτικών με χασισόδενδρα



Υστερα από αξιοποίηση πληροφοριών Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, σύμφωνα με τις οποίες εντός θερμοκηπίου κηπευτικών καλλιεργείται φυτεία κάνναβης, σχεδιάστηκε - οργανώθηκε και εκτελέστηκε μικτή συντονισμένη Αστυνομική επιχείρηση από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, του Τ.Δ.Ν. Αγ. Νικολάου και του Τ.Α.Ε. Λασιθίου, κατά την οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη (εντός του θερμοκηπίου) ο 33χρονος αλλοδαπός την στιγμή που φρόντιζε φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από διακόσια (200) δενδρύλλια ύψους από τριάντα εκατοστά έως ένα μέτρο και δέκα εκατοστά, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης . Επιπλέον, στο προαύλιο χώρο του θερμοκηπίου βρέθηκε και κατασχέθηκε φυτώριο κάνναβης, αποτελούμενο από εξακόσια ενενήντα τρία (693) κυπελάκια, ευρισκόμενο στο στάδιο του φυτρώματος.Όπως ομολόγησε εξεταζόμενος κατά την προανάκριση ο 33χρονος αλλοδαπός, ενεργούσε κατ’ εντολή 31χρονου ημεδαπού κατοίκου της ευρύτερης περιοχής του Περάματος Ρεθύμνου ο οποίος αναζητήθηκε στα όρια του αυτοφώρου και συνελήφθη από Αστυνομικούς της Υ. Α. Ρεθύμνου.

Ανάληψη ευθύνης για τον θάνατο του Υπασπιστή



Γράφει ο Γιώργος Μαρνέλος [ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ]

Μυστηριώδης επιστολή έφτασε στα γραφεία της «Ε» και όταν ανοίχτηκε από τη γραμματέα του διευθυντή, στον οποίο απευθυνόταν, έδινε μια εκδοχή για τη βομβιστική ενέργεια στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με φάκελο-βόμβα.
Ως αποστολέας φέρεται ο «Θανάσης Κλάρας» (σ.σ. το όνομα του Αρη Βελουχιώτη), με διεύθυνση κατοικίας «Αγωνιστών 40, Αθήνα» και ένα εκτυπωμένο κόκκινο αστέρι στο κλείσιμο του λευκού -μικρού μεγέθους- φακέλου.
Ο φάκελος περιείχε τέσσερις σελίδες μεγέθους Α4, εκ των οποίων η τέταρτη φέρει εκτυπωμένο αστέρι με την κεφαλή του Ρήγα Φεραίου στο εσωτερικό του και τη σημείωση στο τέλος της σελίδας: «Η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μας θα γίνει στα επόμενα χτυπήματα», ενώ περιλαμβάνονται και η ρήση του Ρήγα «Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» και το σύνθημα «Αγώνας μέχρι τη νίκη».
Η επιστολή, παρ' ότι έφτασε με τον ταχυδρομικό σάκο κατά τις 10.30 το πρωί, όπως λένε οι υπάλληλοι της εφημερίδας, δεν έφερε σφραγίδα ταχυδρομείου, παρά μόνον είχε επικολλημένα δύο γραμματόσημα.
Οπως προκύπτει από την ανάγνωση του πρώτου μέρους της επιστολής, στο οποίο αναλύονται το επιχειρησιακό σκέλος της αποστολής της βόμβας-παγίδα και το κόλπο που χρησιμοποιήθηκε για να προωθηθεί ο φάκελος στο γραφείο του Μ. Χρυσοχοΐδη, ο επιστολογράφος εμφανίζεται να έχει γνώση δεδομένων που μόνο δύο πλευρές μπορούν εξ αντικειμένου να γνωρίζουν: ή οι φυσικοί αυτουργοί ή οι παράγοντες που συμμετείχαν στις έρευνες. Ιδιαίτερα τονίζεται το προκαταρκτικό σημείωμα-παγίδα που αναφέρουν ότι ήταν επικολλημένο εσωτερικά του φακέλου και ήταν το δόλωμα που απέτρεψε τους υπαλλήλους του πολιτικού γραφείου να ανοίξουν το εσωτερικό ντοσιέ και να προωθήσουν το περιεχόμενό του κατευθείαν στο υπουργικό γραφείο και μάλιστα χωρίς να το ακτινοσκοπήσουν για να μην αλλοιωθούν οι μαγνητοφωνημένες -δήθεν- συνομιλίες που περιελάμβανε ο φάκελος.
Πέραν των επιχειρησιακών δεδομένων που παρατίθενται με λεπτομέρειες, επιχειρείται μια ανάλυση της τρέχουσας πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής πραγματικότητας και διατυπώνονται απειλές προς τους εκπροσώπους του πολιτικού, οικονομικού και μιντιακού συστήματος και γενικότερα προς όλους τους φιλο-συστημικούς, όπως αναφέρει.
Οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες που δίνονται δεν επιβεβαιώνονται από αρμόδιους αστυνομικούς παράγοντες. Ούτε σε ό,τι αφορά το εκρηκτικό (ποσότητα, είδος) ούτε την μπαταρία. Για το επίμαχο εσωτερικό σημείωμα οι ίδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι δεν βρέθηκε, αλλά δεν αποκλείουν να υπήρχε κάτι και να καταστράφηκε με την έκρηξη.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Οταν η κυβέρνηση παραβιάζει τα δικαιώματα του λαού, η ένοπλη εξέγερση είναι είτε για ολόκληρο το λαό είτε για οποιοδήποτε τμήμα του, το πιο ιερό και το πιο απαραίτητο καθήκον του».
Ο Παπανδρέου μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αναίρεσε όλες τις φιλολαϊκές προεκλογικές του υποσχέσεις που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, και με πρόσχημα τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές των προκατόχων του, ξεκίνησε να κλιμακώνει την αντεργατική του πολιτική. Υπακούοντας πλήρως στις απαιτήσεις του εγχώριου κεφαλαίου, της Ε.Ε., της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας και του ΔΝΤ, κατεδάφισε τις τελευταίες κολόνες του κοινωνικού κράτους, στέλνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα κεκτημένα δεκαετιών, που είχαν κατακτηθεί μέσα από αιματηρούς αγώνες. Εξασφαλίζοντας πρωτίστως τη συναίνεση όλων των καθεστωτικών πολιτικών σχηματισμών, καταστρατήγησε τα εργασιακά δικαιώματα και μετατόπισε το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, προωθώντας τις ανεξέλεγκτες απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, ώστε οι επιχειρήσεις τους να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, αυξάνοντας τη δυναμική και τα κέρδη τους. Την ίδια στιγμή που οι μισθοί πέφτουν σε τριτοκοσμικά επίπεδα, μετατρέποντας τη γενιά των 700 ευρώ σε γενιά των 500 και καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η κυβέρνηση εντείνει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή όσο και αλαζονική της πολιτική, εκχωρώντας κονδύλιο ύψους 10 δισ. ευρώ απ' τα δάνεια που έχει λάβει απ' το ΔΝΤ και την Ε.Ε., για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των κερδοφόρων κατά τα άλλα τραπεζών. Η βίαιη περικοπή των ονομαστικών μισθών, των συντάξιμων αποδοχών και γενικότερα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που προετοίμασαν ο Λοβέρδος και ο Παπακωνσταντίνου, κατ' εντολή της τρόικα, ακυρώνουν στη πράξη το ίδιο το περιεχόμενο της αστικής δημοκρατίας. Η πραξικοπηματική τροπολογία, που παρέχει τη δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, με τους υπερεθνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, παρακάμπτοντας ουσιαστικά το κοινοβούλιο, βάζει οριστικά την ταφόπλακα στην αξιοπιστία των κομμάτων και στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες που επικαλούνται.
Η εμπορευματοποίηση της υγείας, η αύξηση των φόρων και του πληθωρισμού, καθώς και η ακρίβεια που κάνει την επιβίωση δύσκολη αν όχι αδύνατη, εντείνει επιπλέον την ανασφάλεια και τον τρόμο για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Η δικαιολογία που επικαλείται η κυβέρνηση και οι καθεστωτικές δυνάμεις, ότι μόνο έτσι θα υπάρχει ανάκαμψη της οικονομίας και έξοδος από την κρίση, είναι εντελώς πλασματική και ανιστόρητη, καθώς ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι ο καπιταλισμός ισχυροποιείται μέσα από τις κρίσεις του. Τα νέα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται σε αρκετές χώρες της ευρωζώνης, αφενός δεν μπορούν να λύσουν τη διαφορά της ανταγωνιστικότητας ανάμεσα στις προηγμένες χώρες του πλούσιου βορρά και τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες του νότου, αντίθετα αυξάνουν την ύφεση, την ανεργία και συνεπώς το χρέος.
Η νέα αυτή πραγματικότητα δεν παρέχει στο σύνολο της κοινωνίας καμία διασφάλιση για το μέλλον, αντίθετα την εξαναγκάζει να δουλεύει εφόρου ζωής. Εξισώνοντας τα όρια ηλικίας, σε άντρες και γυναίκες, ώστε να αποκτήσουν το πολυπόθητο δικαίωμα της πλήρους σύνταξης, θα πρέπει να είναι παραγωγικοί για 40 συναπτά έτη. Αν σε αυτό το σκηνικό τρόμου προστεθούν και οι στρατιές των ανέργων, που ανέρχονται περίπου στο 1.000.000 και αναμένονται μέσα στο 2010 να φτάσουν το 30% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και την ανασφάλιστη εργασία που είναι ο κανόνας για τους νέους εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν είναι δυσοίωνο.
Η κυβέρνηση για να προασπίσει τα προνόμια της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας, φτάνει στα όρια της γελοιότητας, με το να επικαλείται εθνικούς και πατριωτικούς λόγους, ώστε να κάμψει την οργή των εργαζομένων, και γενικότερα των μη προνομιούχων κοινωνικών ομάδων. Εχοντας γνώση της δομής και της δυναμικής του εκφυλισμένου και πολύ διασπασμένου εργατικού κινήματος, που απέχει πολύ απ' το να είναι απειλητικό, αντλεί δύναμη απ' την αδυναμία του, και κλιμακώνει ανάλογα τις επιθέσεις της. Σημαντική ευθύνη για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης, έχει αφενός η έμμισθη συνδικαλιστική ηγεσία της καθεστωτικής αριστεράς, καθώς και οι διάφοροι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες (βλ. Παναγόπουλο - Παπασπύρο) που προωθούν σύσσωμοι την ταξική συνεργασία. Στην προοπτική μιας πολιτικής καριέρας, είναι πρόθυμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα, θέτοντας στην υπηρεσία του αστικού πολιτικού συστήματος τόσο τους φανερούς, όσο και τους κρυφούς μηχανισμούς χειραγώγησης των εργαζομένων. Οσο για την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν αυτοί οι «κύριοι» για να «αντισταθούν» στα βίαια και αντικοινωνικά βάρβαρα μέτρα, που ανατρέπουν τις κατακτήσεις μιας ζωής, θα τους υπενθυμίσουμε πως σκυλί που γαυγίζει δε δαγκώνει, και ειδικά όταν είναι χορτάτο. Γλύφει απλά το χέρι που το ταΐζει.
Με το κράτος να δείχνει ήδη τις διαθέσεις του, θέτοντας ζήτημα νομιμότητας, ακόμα και για ανώδυνες για το καθεστώς απεργιακές κινητοποιήσεις, τα κοινωνικά κομμάτια που αντιστέκονται και αμφισβητούν έμπρακτα και δυναμικά την αντιλαϊκή επέλαση του κεφαλαίου, τα περιμένει αναπόφευκτα η κρατική βία και η σκληρή καταστολή.
Εχοντας δει τα έντονα δείγματα γραφής του σημερινού υπουργού δημόσιας τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προς γνώση και συμμόρφωση, το πρωί της Δευτέρας 21 Ιουνίου ταχυδρομήσαμε το δέμα βόμβα προς το πολιτικό του γραφείο με παραλήπτη τον ίδιο. Το δέμα βόμβα αποτελείτο από ένα κίτρινο ταχυδρομικό φάκελο Α3 (εξωτερικά χάρτινο εσωτερικά κυψελοειδές νάιλον), που εμπεριείχε ένα πλαστικό σκληρό φάκελο, τύπου κλειστού ντοσιέ. Στην εξωτερική και επάνω πλευρά του εσώκλειστου φακέλου υπήρχε μια λευκή κόλλα Α4, όπου αναγράφονταν τα εξής:

Κύριε υπουργέ

Με δεδομένη την εντιμότητά σας, και με προσωπικό κριτήριο την εμπιστοσύνη, και την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό σας, έλαβα την απόφαση να σας αποστείλω δείγμα σημαντικών εγγράφων, και απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που αφορούν άμεσα την υπόθεση Siemens. Σας γνωστοποιώ πως πληθώρα ανάλογου υλικού βρίσκεται στην κατοχή μου. Η σύζυγός μου Μάρθα και ο δικηγόρος μου Ι. Μαρκουλάκος είναι ενήμεροι και θα διαχειριστούν την υπόθεση, εφόσον υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από πλευρά σας.

Μετά τιμής

Καραβέλας Χρήστος

Σε ολόκληρο το εσωτερικό του σκληρού πλαστικού φακέλου, τοποθετήσαμε ειδικό αφρώδες αντικραδασμικό υλικό, όπου ενσωματώθηκαν δύο κομμάτια (150 γραμμαρίων έκαστο) ισχυρού εκρηκτικού κατεδάφισης, με υψηλή ταχύτητα εκρήξεως. Στο κάθε κομμάτι τοποθετήθηκε και από ένας πυροκροτητής που ήτανε συνδεδεμένος με τους πόλους μιας μπαταρίας energizer 9 βολτ. Ο μηχανισμός πυροδότησης ήτανε αυτοσχέδιος, δικής μας κατασκευής, ειδικά διαμορφωμένος για να πληροί τα υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας που εμείς θέταμε για τέτοιου είδους αποστολή και στόχο. Ο συγκεκριμένος πυροδοτικός μηχανισμός ήταν ανέφικτο να εκραγεί ανοίγοντας τον εξωτερικό φάκελο, και αδύνατον να πυροδοτηθεί εάν δεν ανοιγόταν με συγκεκριμένο τρόπο ο εσωτερικός σκληρός φάκελος, και αυτό γιατί το ελατήριο επαναφοράς ήταν ασφαλισμένο σε ειδικά κατασκευασμένο κουμπί του φακέλου. Τα αρχικά σενάρια για την αποστολή του ήτανε τρία. Πρώτον να σταλθεί στο σπίτι του υπουργού στην Καλλιθέα όπου διαμένει με τη νέα του σύζυγο. Αυτό το σενάριο αποκλείστηκε για ευνόητους λόγους. Το δεύτερο προέβλεπε να σταλθεί στο υπουργείο προστασίας του πολίτη, αλλά και αυτό αποκλείστηκε γιατί γνωρίζαμε την ύπαρξη των μηχανημάτων ελέγχου x-ray που διαθέτει το υπουργείο. Ακόμη και αν κατασκευάζαμε μη ανιχνεύσιμη βόμβα, ο κίνδυνος να ανοιχτεί από κάποιον ανταγωνιστή του υπουργού (προς γνώση του περιεχομένου) ήτανε μεγάλος.
Τελικά αποφασίσαμε να σταλθεί ως δούρειος ίππος στο πολιτικό του γραφείο, και αυτό γιατί, φτάνοντας στον προορισμό του, ήταν πιθανόν να ανοιχτεί ο εξωτερικός φάκελος από τη/το γραμματέα του. Διαβάζοντας όμως την επιστολή που ήταν κολλημένη επάνω στον εσωτερικό φάκελο, ήταν απολύτως βέβαιο πως θα τηλεφωνούσε στον υπουργό, δίχως να τον ανοίξει. Εάν δεν πήγαινε ο ίδιος, στο πολιτικό του γραφείο να δει το περιεχόμενο του φακέλου, είχαμε βάσιμες ελπίδες πως θα έδινε διαταγή να μεταφερθεί στο γραφείο του υπουργείου χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο, καθώς δεν ήταν γνωστό σε τι μορφή ήταν οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, υπήρχε κίνδυνος καταστροφής του υλικού απ' το μηχάνημα x-ray. Ετσι θα καταφέρναμε δύο πλήγματα, να αποσύρουμε ένα εκλεγμένο πολιτικό που φόρεσε τη στολή του σερίφη, και ένα κέραιο χτύπημα στο άνδρο καταστολής του κράτους. Η περιέργεια του «έμπιστου» υπασπιστή, μας χάλασε τα σχέδια όταν αποφάσισε να ρίξει μια ματιά στο περιεχόμενο του φακέλου, πριν το πάει στο γραφείο του υπουργού «μεταξύ κατεργαρέων...». Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει απ' το ότι ο υπασπιστής, έδιωξε όλους τους άλλους που ήταν στο γραφείο του για να μην αντιληφθούν αυτή του την κίνηση. Εκτός αν ο Μ.Χ. υποψιάστηκε πως κάτι μπορεί να συμβαίνει και καλού κακού εξουσιοδότησε τον υπασπιστή του να τον ανοίξει, και να πάει στο γραφείο του μόνο το περιεχόμενο του φακέλου. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως ο υπουργός προστασίας του πολίτη είναι τόσο άνανδρος και δόλιος. Ενα είναι ξεκάθαρο, η απόφαση το δέμα να μεταφερθεί χωρίς να περάσει από έλεγχο στο υπουργικό του γραφείο είναι του υπουργού, και φέρει ακέραια την ευθύνη. Παρ' όλα αυτά λίγη ώρα μετά την έκρηξη, είδαμε έκπληκτοι στην τηλεόραση, τον κάτωχρο υπουργό σε κατάσταση παραφροσύνης, να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα τα παρατήσει και θα φτάσει ως το τέλος. Τόσο το καλύτερο για εμάς κ. υπουργέ. Ειλικρινά χαιρετίζουμε τη γενναία αυτή σας απόφαση και σας διαμηνύουμε κατηγορηματικά πως στο τέλος που οραματίζεστε δεν θα είστε μόνος. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας για να σας ευχηθούμε καλό κατευόδιο. Δεν χάνουμε τέτοια γλέντια!
Δεν υπάρχει Ελληνας πολίτης που να μην αντιλαμβάνεται το λόγο για το οποίο προβήκαμε στην συγκεκριμένη βομβιστική ενέργεια. Ο Χρυσοχοΐδης είναι ο στυγνότερος εξουσιαστής που εμφανίστηκε μεταπολιτευτικά, μανιακός διώκτης των αγωνιζόμενων ανθρώπων και της ελευθερίας αυτής κάθε αυτής. Αδίστακτος στη χρήση κατασταλτικής δολοφονικής βίας, χαμαιλέοντας του πολιτικού καμουφλάζ, χωρίς δείγμα πολιτικής ή φιλοσοφικής σκέψης, και η δημοκρατική προβιά του πάει γάντι. Ολα αυτά τον καθιστούν τον ιδανικότερο άνθρωπο, στο σημαντικότερο πόστο, την κρισιμότερη περίοδο για τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Είναι αυτός που επέλεξε η πολιτικοοικονομική ελίτ, να αποκρούσει την οργή του κόσμου που παρακολουθεί άναυδος το εύρος της διαφθοράς, της χυδαιότητας και της αναισθησίας του πολιτικού συστήματος.
Το Λύκο το βλέπουμε, τα ίχνη του ψάχνουμε λέει ο θυμόσοφος λαός μας
Συμφωνούμε, και δεν θα φλυαρήσουμε ούτε στο λόγο ούτε στις πράξεις. Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν στο να βρεθεί ο λαός στη δίνη της ανέχειας, και δίχως ίχνος ντροπής, πέταξαν τα όνειρα του στο καιάδα του Δ.Ν.Τ. Προς εσάς τους πολιτικούς, που υφαρπάζεται δεκαετίες τώρα την ψήφο του ανυποψίαστου πολίτη, και την μετατρέπετε αυθαίρετα σε προσωπικό εξουσιαστικό μέσο ισχύς και πλουτισμού, σας γνωστοποιούμε ότι είστε στόχος. Προς εσάς τους μεγαλοπαράγοντες της οικονομικής ζωής, που πρωταρχικό μέλημα σας ήταν και παραμένει το ασύδοτο κέρδος, η αλλοτρίωση και ο έλεγχος του πολιτικού συστήματος, διά μέσου του χρηματισμού και της διαπλοκής, σας γνωστοποιούμε ότι είστε στόχος. Προς εσάς που ελέγχεται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κατ' επέκταση τη σκέψη του πολίτη (Καναλάρχες, μεγαλοεκδότες και μεγαλοδημοσιογράφους) εσείς και εάν είστε στόχος. Σε όλους εσάς τους, φιλοσυστημικούς μεγαλοσυνδικαλιστές, δικαστικούς λειτουργούς, μεγαλοδικηγόρους, μεγαλογιατρούς και κάθε τι μεγαλόσχημο, σας παρακολουθούμε και είστε στόχος. Εγκαταλείψτε το καράβι ομαλά όσο είναι καιρός. Παραδώστε το τιμόνι στο λαό και ας αποφασίσει εκείνος για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει. Στην περίπτωση που υψώσετε τα γνωστά κάλπικα λάβαρα ασφάλειας, σταθερότητας, και δημοκρατίας, ταμπουρωμένοι πίσω από ανθρώπινα φράγματα ανίδεων αστυνομικών, που δεν μαντεύουν ποια βρώμικα χέρια τους ταΐζουν, καθιστώντας τους αναχώματα για την εκτόνωση του οστικού κύματος που προορίζετε για εσάς, θα έχετε και την απόλυτη ευθύνη των πράξεων σας.
Απευθυνόμαστε στο λαό και ειδικότερα στους νέους ανθρώπους. Το σημερινό μας πολίτευμα είναι μια οδυνηρή φάρσα, που οργανώθηκε, στήθηκε, και στηρίχτηκε, από νοσηρά μυαλά σαλεμένων νεοσοφιστών, που εκμαυλίζοντας τα πλήθη, κατάφεραν να τα αλλοτριώσουν, αδρανοποιώντας τα κοινωνικά και πολιτικά. Ασελγώντας εντατικά στα όνειρα και στα ιδανικά, προσβάλλοντας βάναυσα τη νοημοσύνη, την ηθική, και την αισθητική του λαού, το πείραμα συνεχίζετε. Αυτή τη φορά πιο απάνθρωπο, πιο βίαιο, πιο απεχθές. Γι' αυτό μην επιτρέψετε στους υπεύθυνους για τα μεγαλύτερα οικονομικοπολιτικά εγκλήματα της μεταπολίτευσης, να απολαύσουν ανενόχλητοι τα οφέλη του δικού σας υποθηκευμένου αβέβαιου μέλλοντος. Μην τους φοβάστε, κλείστε τα αυτιά στα φερέφωνα τους, μιλάτε μεταξύ σας, ανταλλάξτε ιδέες, σκέψεις και οργανωθείτε. Αναλάβατε δράσεις! Είναι ιστορικό μας χρέος να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Το μέλλον μας είναι πολυτιμότερο από κάθε ψεύτικο δίλλημα που απορρέει από καμένα μυαλά εθισμένων στην εξουσία τυραννίσκων. Να πάρουμε πίσω την χαμένη αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια, την ελευθερία, το μέλλον μας, την ίδια μας τη ζωή. Το δίκαιο είναι με το μέρος μας γι' αυτό η βία είναι θεμιτή και αναγκαία. Μην αφήσουμε να καθορίζουνε εκείνοι, το τι είναι νόμιμο και ηθικό. Κυρίως όμως ας μην έχουμε αυταπάτες πως τα γουρούνια θα εγκαταλείψουν το βούρκο τους με την πειθώ. Δύσκολα φεύγει κανείς απ' τον παράδεισο του. Γι' αυτό πιάστε τα μαστίγια. Ενας καλύτερος κόσμος θα υπάρξει και χωρίς αυτούς ή καλύτερα μόνο τότε θα υπάρξει.
Εμείς στο μέτρο του δυνατού θα κάνουμε τη ζωή τους δύσκολη και το θάνατο τους ευκολότερο, εάν και εφόσον το επιδιώκουν με τις πράξεις τους. Εχουμε στρατηγική και σχέδιο, είμαστε ετοιμοπόλεμοι, μα προπάντων δεν αστειευόμαστε.

Τα χειρότερα για εσάς άρχοντες της συσκότισης και του ψεύδους έρχονται.

Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά

Αγώνας μέχρι την νίκη

Η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μας, θα γίνει στα επόμενα χτυπήματα.







Κατήγγειλε τον σύζυγο της οτι βίασε την 12χρονη κόρη της

Συνελήφθη την (07/07/2010) και ώρα 17:00, στο Ηράκλειο από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ένας 34χρονος αλλοδαπός μετά από καταγγελία 35χρονης αλλοδαπής, μητέρας 12χρονης ανήλικης, της οποίας την φύλαξη είχε εμπιστευθεί στον 34χρονο, σύζυγο της και πατριό της ανήλικης γιατί κατά την διάρκεια απουσία της από την οικία τους και ενώ η ανήλικη βρισκόταν στο κρεβάτι της, την προσέγγισε με δόλια συμπεριφορά, παραπλάνησε αυτήν και ενήργησε σε βάρος της ασελγείς πράξεις.
Διορίστηκε πραγματογνώμονας παιδοψυχολόγος προκειμένου να προετοιμάσει την ανήλικη παθούσα για τη προανακριτική εξέτασή της, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγεί σήμερα (9-7-2010) στον κ.Εισαγγελέα Πλημ/κών Ηρακλείου.

Γεωργιανή ομάδα διαρρηκτών

Στη Πεύκη, στο Μαρούσι και στην Πλ. Βάθης από Αστυνομικούς του Τ.Α. Πεύκης και του Τ.Α. Αμαρουσίου, συνελήφθησαν έξι (6) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 20, 21, 21, 31, 33 και 33 ετών .
Οι συλληφθέντες, από εξαμήνου τουλάχιστον, είχαν συστήσει ομάδα που εντόπιζε διαμερίσματα, στις περιοχές της Πεύκης και του Αμαρουσίου και αφού διαπίστωνε ότι οι ένοικοι απουσίαζαν, παραβίαζαν με ειδικά κατσαβίδια τις πόρτες εισόδου, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.
Από την έρευνα-προανάκριση, που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Πεύκης, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες κατά το τελευταίο εξάμηνο διέπραξαν:
· είκοσι πέντε (25) διαρρήξεις διαμερισμάτων στη περιοχή της Πεύκης.
· είκοσι τρείς (23)διαρρήξεις διαμερισμάτων στη περιοχή του Αμαρουσίου.
Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Φωτό απο τον φόνο του περιπτερά



Εκτέλεση στον Κηφισό


Δολοφονήθηκε ενώ βάδιζε πριν τις 8 το πρωϊ στην συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Κηφισού. Ο άνδρας δέχτηκε τους πυροβολισμούς απο επιβάτη αυτοκινήτου που βρισκόταν στην υπερυψωμένη γέφυρα που υπάρχει στο σημείο. Στον ίδιο όχημα επέβαινε και ο συνεργός του.

Δολοφονήθηκε ιδιοκτήτης περιπτέρου

Έγκλημα για λίγα ευρώ στον Άγιο Νικόλαο στα Πατήσια στις 8.30 το πρωϊ. Ιδιοκτήτης περιπτέρου στην οδό Αχαρνών 250 βρέθηκε δολοφονημένος με όπλο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Crimes on air ο ιδιοκτήτης είναι Αλβανός και έκανε προσπάθεια να ξεφύγει από τον ληστή αλλά δεν τα κατάφερε. Η πόρτα του περιπτέρου βρέθηκε μισάνοιχτη.

9/7/10

Προαγωγοί εξ Αλβανίας

Στο κέντρο της Αθήνας, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, συνελήφθησαν 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και δύο (2) 23χρονες αλλοδαπές, υπήκοοι Ρουμανίας κατηγορούμενοι για «Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», «Εκβίαση», «Σωματεμπορία», «Πλαστογραφία» και παράβαση του Ν. «Περί Όπλων». Oι δράστες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει ομάδα η οποία δραστηριοποιείτο στη μεταφορά και προώθηση γυναικών με σκοπό την γενετήσια εκμετάλλευσή τους, στην πώληση και διακίνηση όπλων, στην κατάρτιση και πώληση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και στην εκβίαση και παροχή προστασίας σε ιερόδουλες. O 30χρονος απαιτούσε εκβιαστικά και με την απειλή όπλου, από 22χρονη αλλοδαπή ιερόδουλο, χρηματικό ποσό προκειμένου να της παρέχει προστασία. Την 03-07-2010, επικοινώνησε μαζί της και απαίτησε χρηματικό ποσό, το οποίο θα του παρέδιδε την επομένη ημέρα σε καφετέρια στην περιοχή της Κυψέλης. Τα χαρτονομίσματα προσημειώθηκαν και ο δράστης συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγ. Παντελεήμονα, ενώ οι δύο 23χρονες συνεργοί του συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 04-07-2010 έπειτα από αναζητήσεις.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας της 70χρονης


Από την Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι./ΤΜΗΜΑ 1ο εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία της 70χρονης Γεωργιανής, το πτώμα της οποίας βρέθηκε την 07:00΄ ώρα της 18-5-2010 μέσα σε πλαστικές σακούλες, δίπλα από κάδο απορριμμάτων στην οδό Αλκμήνης 36-38 στην Αθήνα.
Δράστης είναι 37χρονη ομοεθνής της, που είχε δανειστεί από το θύμα, κατά καιρούς διάφορα χρηματικά ποσά και εξακολουθούσε να οφείλει σημαντικό μέρος τους έχοντας πληρώσει μεγάλους τόκους.
Την 5-5-2010, το θύμα, μετέβη στην οικία της 37χρονης και απαίτησε να της καταβληθεί το χρηματικό ποσό που της όφειλε. Μετά από λογομαχία η δράστης, με μαχαίρι που είχε στην κουζίνα, την σκότωσε χτυπώντας την πέντε φορές και αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να τεμαχίσει το πτώμα στο ύψος της μέσης, με σκοπό να το εξαφανίσει.
Κατόπιν, το τοποθέτησε σε πλαστικές σακούλες και το μετέφερε σε κάδο απορριμμάτων, σε κοντινή απόσταση από την οικία της, στην οδό Αλκμήνης 36-38 στην Αθήνα, όπου και βρέθηκε την 18-5-2010.
Η δράστης, εξεταζόμενη ομολόγησε την πράξη της και θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Έκαναν είκοσι ληστείες τραπεζών

Δυο αθλητές του τζούντο και της ελευθέρας πάλης είχαν συστήσει συμμορία που διέπραξε μεταξύ άλλων και 20 ληστείες τραπεζών. Η σύλληψή τους έγινε μεσημβρινές ώρες της 7-7-2010, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Δάφνη. Οι δύο ομογενής απο την πρώην Σοβιετική Ένωση, ηλικίας 22 και 30 ετών είχαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν:

· Δύο (2) πολεμικά τυφέκια τύπου KALASHNIKOV με τρείς (3) γεμιστήρες που περιείχαν συνολικά ογδόντα επτά (87) φυσίγγια.


· Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα με επτά (7) φυσίγγια.


· Μία (1) βαριοπούλα.


· Δύο (2) ζευγάρια γάντια.


· Δύο (2) κράνη.


Όπως προέκυψε οι συλληφθέντες μετέβαιναν σε υποκατάστημα Τράπεζας στη Δάφνη, προκειμένου να διαπράξουν ληστεία. Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από τη Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι./ΤΜΗΜΑ 2ο προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες, μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους, που αναζητείται έχουν διαπράξει τις παρακάτω δώδεκα (12) ληστείες:


· Την 3-3-2010 στα Α. Λιόσια σε υποκατάστημα της Α.Τ.Ε.


· Την 10-3-2010 στη Ν. Χαλκηδόνα σε υποκατάστημα της Α.Τ.Ε.


· Την 11-3-2010 στις Αχαρνές σε υποκατάστημα της ASPIS BANK .


· Την 16-4-2010 στα Α. Λιόσια σε υποκατάστημα της Α.Τ.Ε.


· Την 30-4-2010 στη λαχαναγορά του Ρέντη σε υποκατάστημα των Ε.Λ.Τ.Α.


· Την 21-5-2010 στις Αχαρνές σε λογιστικό γραφείο.


· Την 25-5-2010 στις Αχαρνές στο S . M . Σκλαβενίτης.


· Την 1-6-2010 στο Κορινό Κατερίνης σε υποκατάστημα των Ε.Λ.Τ.Α.


· Την 5-6-2010 στις Αχαρνές στο S . M . Σκλαβενίτης.


· Την 10-6-2010 στις Αχαρνές σε υποκατάστημα της Α.Τ.Ε.


· Την 11-6-2010 στα Α. Λιόσια σε υποκατάστημα της Ε.Τ.Ε.


· Την 30-6-2010 στη Ν. Μάκρη σε υποκατάστημα της Δ.Ε.Η.


Συνολικά από τις παραπάνω ληστείες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -193.593- ευρώ.


Επίσης προέκυψε ότι ο 30χρονος συλληφθείς είναι ο άγνωστος δράστης, που μαζί με 25χρονο ημεδαπό, για τον οποίο σχηματίσθηκε την 8-6-2010 δικογραφία από την Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι./ΤΜΗΜΑ 2ο , είχαν διαπράξει δεκατρείς (13) ληστείες σε υποκαταστήματα Τραπεζών και οκτώ (8) κλοπές μοτοσυκλετών.


· Την 25-09-2009 στη Ν. Ερυθραία σε υποκατάστημα της Α.Τ.Ε.


· Την 7-10-2009 στο Χαλάνδρι σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας.


· Την 12-10-2009 στα Βριλήσσια σε υποκατάστημα της PROBANK .


· Την 22-10-2009 στη Ν. Ερυθραία σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας.


· Την 27-10-2009 στην Άνοιξη σε υποκατάστημα της Α.Τ.Ε.


· Την 05-11-2009 στα Μελίσσια σε υποκατάστημα της Α.Τ.Ε.


· Την 27-11-2009 στους Α. Αναργύρους σε υποκατάστημα της Α.Τ.Ε.


· Την 04-12-2009 στη Παλλήνη σε υποκατάστημα της Α.Τ.Ε.


· Την 14-12-2009 στην Άνοιξη σε υποκατάστημα της Α.Τ.Ε.


· Την 31-12-2009 στην Άνοιξη σε υποκατάστημα της Α.Τ.Ε.


· Την 29-01-2010 στις Αχαρνές σε υποκατάστημα της Α.Τ.Ε.


· Την 03-02-2010 στο Ν. Ηράκλειο σε υποκατάστημα της Α.Τ.Ε.


· Την 17-02-2010 στο Ν. Ψυχικό σε υποκατάστημα της Α.Τ.Ε.


Συνολικά από τις παραπάνω ληστείες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -279.502- ευρώ.

Τοκογλυφία και τεμαχισμός γυναίκας







Αποκαλύφθηκε η γυναίκα που στις 18 Μαϊου τεμάχισε 73χρονη Γεωργιανή και την πέταξε σε σακκούλες σε σκουπιδοτενεκέ στην οδό Χαμοστέρνας στα Πετράλωνα. Την 73χρονη σκότωσε 35χρονη συμπατριώτισσα της που στη συνέχεια προσπάθησε να εξαφανίσει το πτώμα της. Επίσης συγκλονιστικό είναι ότι η ηλικιωμένη γυναίκα έκανα τοκογλυφία και δάνειζε με τόκο άλλους Γεωργιανούς. Το ίδιο συνέβη και με την 35χρονη που δεν είχε χρήματα για να τις τα επιστρέψει.

Σαν υπάλληλοι του ΙΚΑ έμπαιναν σε σπίτια και έκλεβαν


Στο Λουτράκι Κορινθίας, συνελήφθησαν: α) ημεδαπός, ετών 27 και β) ημεδαπός, ετών 35, γιατί σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (13) δισκία ναρκωτικών φαρμάκων για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή, (1) δαχτυλίδι και το χρηματικό ποσό των 350 €, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστες την 09.00 ώρα της ιδίας, στο Λουτράκι, μετέβησαν σε οικία ημεδαπής και προσποιούμενοι υπαλλήλους του ΙΚΑ Λουτρακίου, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια και περί 10.00 ώρα ανωτέρω περιοχή, μετέβησαν σε οικία 84χρονης ημεδαπής και με χρήσης σωματικής βίας, της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 350 €, (1) χρυσή αλυσίδα και (1) δαχτυλίδι αξίας 10.000€.

27 κλοπές είχαν κάνει στην Θάσο

Εξαρθρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου, στα πλαίσια ενεργούμενης προανάκρισης - αστυνομικής έρευνας, εγκληματική οργάνωση έξι ατόμων, η οποία είχε συγκροτηθεί για τη διάπραξη κλοπών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, που έλαβαν χώρα στη Θάσο το χρονικό διάστημα από 13-02-2010 έως 17-06-2010, και συνεργαζόταν με έξι ακόμη άτομα. Οι ανωτέρω κατηγορούνται για κλοπές, διακεκριμένες κλοπές, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση Ν. περί Όπλων, παράβαση Ν. περί Βεγγαλικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, εξακρίβωσαν τα στοιχεία όλων των ανωτέρω δραστών. Πρόκειται για δώδεκα άνδρες (δέκα ημεδαπούς και δύο αλλοδαπούς), ηλικίας από 16 έως 25 ετών, κατοίκους Θάσου. Οι έξι από αυτούς προέβησαν το παραπάνω χρονικό διάστημα σε (27) κλοπές-διαρρήξεις ιδιωτικών επιχειρήσεων, οργανισμών, οικιών και οχημάτων στη Θάσο, αφαιρώντας συνολικά 7.870€ σε μετρητά και επιταγές, πιστωτικές κάρτες, βιβλιάρια τραπεζών, σφραγίδες, διάφορα έγγραφα, ηλεκτρικές και οικιακές συσκευές, μέρος των οποίων διέθεσαν σε κάποιους από τους υπόλοιπους έξι.
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, σε νομότυπη έρευνα που διενήργησαν στις οικίες τριών εκ των παραπάνω δραστών, βρήκαν και κατέσχεσαν τα παρακάτω:
· μέρος των κλοπιμαίων,
· (1) κυνηγετικό όπλο,
· (21) φυσίγγια διασποράς,
· (1) ζευγάρι ξύλινα ρόπαλα συνδεδεμένα μεταξύ τους με αλυσίδα (νουτσάκο)
· (2) μη λειτουργικές μεταλλικές αστυνομικές ράβδους
· (28) φωτοαντίγραφα δελτίων ταυτοτήτων ημεδαπών πολιτών,
· (2) φωτοαντίγραφα αδειών ικανότητας οδήγησης,
· (1) πρωτότυπη ταυτότητα Τούρκου πολίτη,
· (4) φωτοαντίγραφα κοινών διαβατηρίων αλλοδαπών πολιτών,
· (1) φωτοαντίγραφο Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς και
· (1) φωτοαντίγραφο κλητηρίου θεσπίσματος αλλοδαπού πολίτη.
Τα κλοπιμαία, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατ’ οίκον έρευνα, αποδόθηκαν, κατόπιν αναγνώρισης, στους παθόντες.
Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.

Τον πρόδωσε η τεχνολογία

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν 32χρονο ημεδαπό, για απόπειρα απάτης.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα ο 32χρονος, ιδιοκτήτης τυπογραφείου, βρήκε εντός αυτού, στην Καλαμαριά, πορτοφόλι που ξέχασε πελάτισσά του και με την πιστωτική κάρτα αυτής επιχείρησε να ποντάρει σε ιστοσελίδα στοιχήματος, εταιρείας αλλοδαπής, το ποσό των 2.500 ευρώ. Η χρέωση όμως δεν έγινε άμεσα αποδεκτή από την τράπεζα που είχε εκδώσει τη συγκεκριμένη κάρτα, διότι διέφερε από την συνήθη χρήση της και κατά τη διαδικασία επιβεβαίωσης, αποκαλύφθηκε η απόπειρα δόλιας χρήσης της.
Σε έρευνα που έγινε στο εν λόγω κατάστημα, κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος υπολογιστή, στον οποίον εντοπίστηκαν ψηφιακά ίχνη της παραπάνω ενέργειας. Σε βάρος του 32χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

8/7/10

Τραυματίστηκε υπάλληλος του Ο.Ε.Κ.



Χτυπημένος στο πρόσωπο -όπως κατέγραψε ο φακός του Crimeς on air- βρέθηκε στις 13.45 στην οδό Σίνα υπάλληλος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Ο νεαρός χτυπήθηκε απο διαδηλωτές που σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις νόμισαν πως είναι μυστικός αστυνομικός.

Eλλάδα-Αλβανία συμμαχία




Επίσημη διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στη χώρα μας ο Αρχηγός της Αλβανικής Αστυνομίας κ. Hysni Burgaj , στις 05 και 06 Ιουλίου 2010, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Ελευθέριου Οικονόμου. Στο πλαίσιο της επίσημης συνάντησης των δύο Αρχηγών, η οποία πραγματοποιήθηκε προχθές (06.07.2010) στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, συζητήθηκε η αναβάθμιση και η ενδυνάμωση της ήδη υπάρχουσας αστυνομικής συνεργασίας σε διμερές επίπεδο και ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν την παράνομη μετανάστευση, καθώς και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συζητήσεων, από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αναλύθηκε η επικρατούσα κατάσταση από πλευράς ασφαλείας στη χώρα μας, στους τομείς του οργανωμένου εγκλήματος, της λαθρομετανάστευσης αλλά και της τρομοκρατίας, όπου δόθηκε έμφαση στη συμμετοχή αλβανικών εγκληματικών οργανώσεων σε θέματα λαθρομετανάστευσης, διακίνησης ναρκωτικών και όπλων από την Αλβανία προς την χώρα μας, μέσω των χερσαίων αλλά και των θαλάσσιων συνόρων. Ο Αρχηγός της Αλβανικής Αστυνομίας, αφού εξήρε το επίπεδο συνεργασίας των δύο Αστυνομιών, ενημέρωσε την ελληνική πλευρά για τις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται σε επίπεδο οργανωτικό και επιχειρησιακό της Αλβανικής Αστυνομίας, και παράλληλα τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης προς την χώρα μας με την αύξηση του αριθμού των συνοριακών αστυνομικών και την βελτίωση των αντίστοιχων υποδομών.Από τις συζητήσεις μεταξύ των δύο Αρχηγών συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα :

  • Να πραγματοποιούνται τακτικές, αλλά και έκτακτες, συναντήσεις μεταξύ αξιωματικών των δύο Σωμάτων με σκοπό την ανταλλαγή επιχειρησιακών πληροφοριών και την στενότερη συνεργασία.
  • N α ορισθούν σημεία επαφής μεταξύ επιχειρησιακών αξιωματικών των δύο Αστυνομιών.
  • Να σχεδιάζονται και υλοποιούνται με αυξημένη συχνότητα ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις από τις Αστυνομίες των δύο χωρών σε θέματα κοινού αστυνομικού ενδιαφέροντος.
  • Να διερευνηθούν και να κωδικοποιηθούν βέλτιστες πρακτικές για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος, καθώς και κάθε μορφής εγκληματικότητας δραστηριότητας στην οποία εμπλέκονται υπήκοοι των δύο χωρών.

Παράλληλα, από τον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας προτάθηκε η στενότερη συνεργασία μεταξύ των ελληνικών και αλβανικών αρχών, για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και λαθρομεταναστών, κυρίως με τη μόνιμη παρουσία αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος στο Κέντρο Θαλάσσιων Επιχειρήσεων που εδρεύει στο Δυρράχιο. Στην επίσημη συνάντηση συμμετείχαν υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Αστυνομιών και των δύο χωρών, καθώς και ανώτατοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος της χώρας μας. Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης, οι δύο Αρχηγοί Αστυνομιών επισκέφθηκαν τις Παιδικές Κατασκηνώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, όπου φιλοξενούνται παιδιά αστυνομικών της γείτονος χώρας, η πλειοψηφία των οποίων έχει χάσει τον γονέα τους στη μάχη κατά του εγκλήματος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Αρχηγός της Αλβανικής Αστυνομίας ξεναγήθηκε στους χώρους διαμονής, σίτισης και εικαστικών τεχνών των παιδικών κατασκηνώσεων, ενώ από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας μοιράσθηκαν δώρα στα παιδία των Αλβανών αστυνομικών.



7/7/10

Ο καφετζής το 'ριξε στον τζόγο

Συνελήφθη στο δημοτικό διαμέρισμα Δωμάτια Καβάλας, ημεδαπός άντρας, ηλικίας 44 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων. Υστερα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας, οργανώθηκε συντονισμένη μικτή επιχείρηση από Αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Α.Δ. Καβάλας, κατά την οποία κατελήφθη ο προαναφερόμενος 44χρονος, σε κατάστημα-καφενείο ιδιοκτησίας, του να έχει οργανώσει και να διεξάγει παράνομα στοιχήματα, σχετικά με την έκβαση ποδοσφαιρικών αγώνων προκαθορισμένης απόδοσης, μέσω διαδικτύου και με τελικό αποδέκτη εταιρείες του εξωτερικού. Σε ενδελεχή έρευνα σχετικής ιστοσελίδας εντοπίστηκαν ενεργοί ηλεκτρονικοί λογαριασμοί, στους οποίους, για το χρονικό διάστημα από 05-06-2010 έως 06-07-2010, διενεργήθηκαν οικονομικές συναλλαγές συνολικού ποσού 30.911,00 €. Από τους Αστυνομικούς κατασχέθηκαν: ένας κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής (πλήρης), ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, καθώς και διάφορα τετράδια-μπλοκ σημειώσεων με στοιχεία που αφορούσαν τα παράνομα στοιχήματα. Σε έρευνα των αρχείων του ανωτέρω εξωτερικού σκληρού δίσκου εντοπίστηκαν, για το χρονικό διάστημα από 05-03-2010 έως 04-07-2010, ηλεκτρονικές οικονομικές συναλλαγές συνολικού ποσού 25.364,00€.

Απ' όλα είχε ο Ιούνιος

Η Ελληνική Αστυνομία, συνεπής στην αρχή της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης του πολίτη για το έργο των Αρχών, από τον προηγούμενο μήνα δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων ανά μήνα και για όλη την Επικράτεια.
Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη τη χώρα συνελήφθησαν συνολικά -21.903 άτομα, έναντι 21.993 το μήνα Μάιο (μείωση 0,4%).

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 2.425 υποθέσεις, έναντι 1.631 το μήνα Μάιο (αύξηση 48%).

Εξαρθρώθηκαν συνολικά 41 σπείρες, έναντι 67 το μήνα Μάιο (μείωση 38%).

Κατασχέθηκαν (ενδεικτικά):
Ηρωίνη: 86.911 gr
Κοκαΐνη: 14.223,9 gr
Κάνναβη: 646.186,1 gr
Δενδρύλλια κάνναβης: 3.082
Τσιγαριλίκια: 44
Δισκία ναρκωτικών: 6.553
Χρηματικό ποσό: 185.939,76 Ευρώ, 104 δολάρια ΗΠΑ και 10 μάρκα Γερμανίας
Μαχαίρια-γκλοπ-κλπ: 172
Κυνηγετικά όπλα: 153
Πιστόλια-περίστροφα, REPLICA, κρότου, κλπ: 91
Φυσίγγια: 3.442
Κλεψίτυποι Ψηφιακοί δίσκοι (CD-DVD): 59.694
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν, όπως:
Την 02-06-2010 εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη «οικογενειακή» εγκληματική οργάνωση. Συνελήφθησαν έξι (6) μέλη της, οι οποίοι είναι δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας σε βάρος 47χρονου αργυροχρυσοχόου που σημειώθηκε την 07-03-2010 στην Καψοχώρα Αλεξλανδρειας, ενώ είχαν προβεί και σε μεγάλο αριθμό διαρρήξεων σε μονοκατοικίες και γραφεία.
Την 06-06-2010 συνελήφθησαν στην Κερκίνη Σερρών δύο (2) ανήλικες ημεδαπές για ανθρωποκτονία 80χρονου.
Την 07-06-2010 εξαρθρώθηκε 8μελης σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών και διαρρήξεις οχημάτων. Εξιχνιάστηκαν 41 ληστείες σε βάρος πεζών και 102 διαρρήξεις οχημάτων.
Την 08-06-2010 συνελήφθησαν οι τρεις (3) δράστες της ληστείας στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή Δραφάκι Μυκόνου.
Την 08/09-06-2010 συνελήφθησαν δύο (2) άτομα που είχαν συστήσει συμμορία και είχαν διαπράξει συνολικά 23 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα super markets και πρατήρια καυσίμων στις περιοχές της Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου και Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
Την 09-06-2010 συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Προϊστάμενος Δασικής Υπηρεσίας της Αττικής για δωροδοκία και εκβίαση, καθώς απαίτησε χρηματικό ποσό από πολίτη για νόμιμη υπηρεσιακή ενέργεια.
Την 09-06-2010 συνελήφθησαν στο Ρέθυμνο Κρήτης ο Διευθυντής της Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου και άλλοι δύο (2) ιδιώτες για εκβίαση, παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση, καθώς εξέδιδαν θετικές γνωμοδοτήσεις για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος απαιτώντας χρήματα από τους ιδιοκτήτες τους.
Την 10-06-2010 συνελήφθη στην Πάτρα 40χρονος ημεδαπός για σωματεμπορία και πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Την 10-06-2010 συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής 28χρονος υπήκοος FYROM, ο οποίος εισήγαγε από την Τουρκία στη χώρα μας 74 κιλά ηρωίνη.
Την 14-06-2010 συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί διότι αναμετέδιδαν παράνομα μέσω Διαδικτύου και με τη χρήση της τεχνολογίας ζωντανής ροής εικόνας και ήχου το κωδικοποιημένο δορυφορικό σήμα της ψηφιακής πλατφόρμας NOVA. Η ζημία του ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται στα 8 εκατομμύρια Ευρώ περίπου.
Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 34χρονου υπηκόου Αλβανίας που έλαβε χώρα την 17-05-2010 στην πόλη της Καρδίτσας, ενώ συνελήφθη ο ένας από τους δράστες.
Την 17-06-2010 συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 42χρονος ημεδαπός ο οποίος εξαπάτησε συνολικά 26 ηλικιωμένους αποσπώντας από αυτούς με τη μορφή «χρέους» το συνολικό ποσό των (97.000) Ευρώ περίπου.
Την 19-06-2010 συνελήφθησαν στην περιοχή Σχηματαρίου επτά (7) ημεδαποί ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε λαθραία τσιγάρα. Κατασχέθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ενώ το ποσό των διαφυγόντων από το ελληνικό Δημόσιο φόρων ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια Ευρώ.
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση απάτης σε βάρος του ΙΚΑ από την οποία ο ασφαλιστικός οργανισμός υπέστη ζημιά αρκετών εκατομμυρίων Ευρώ.
Την 21-06-2010 εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 42χρονου ημεδαπού στο Διακοπτό Αχαΐας, ενώ συνελήφθη 54χρονη ημεδαπή δράστις.
Την 29-06-2010 συνελήφθησαν το Ηράκλειο Κρήτης τρία (3) άτομα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν (481) δενδρύλλια κάνναβης και 19 κιλά κάνναβη

Με όπλο ενα κατσαβίδι πήρε ενα χρηματοκιβώτιο


) Την 6-7-2010/16.27 στις Αφίδνες, οδός Πλαταιών, άγνωστος δράστης εισήλθε σε οικία, με την απειλή κατσαβιδιού έδεσε την οικιακή βοηθό και αφαίρεσε (1) χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και τιμαλφή, άγνωστης μέχρι στιγμής χρηματικής αξίας. Δράστης αναζητείται.

Ημερίσιες ληστείες...


1) Την 6-7-2010/19.42 στο Ν. Κόσμο, συμβολή της Λεωφ. Βουλιαγμένης με την οδό Κασομούλη, (2) άγνωστοι δράστες με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από ημεδαπή το κινητό της τηλέφωνο. Ακολούθως φίλος της παθούσας καταδίωξε τους δράστες, πλην όμως αυτοί τον τραυμάτισαν ελαφρά με το μαχαίρι στο δεξί χέρι και τράπηκαν σε φυγή. Δράστες αναζητούνται.
2) Την 6-7-2010/22.07 στην Πεύκη, οδός Γιαννοπούλου 27, (2) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν την τσάντα ημεδαπής, η οποία περιείχε προσωπικά της έγγραφα. Δράστες διέφυγαν με δίκυκλη μοτ-τα και αναζητούνται.
3) Την 6-7-2010/23.29 στην Αθήνα, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, ιδιοκτησίας αλλοδαπού και με την απειλή όπλου και μαχαιριού, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 60 € και (1) κινητό τηλέφωνο. Δράστες αναζητούνται.
4) Την 7-7-2010/03.08 στον Κολωνό, οδός Αλεξανδρείας 40, άγνωστος δράστης τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι στο αριστερό πόδι αλλοδαπή και αφαίρεσε την τσάντα της. Διερχόμενος πολίτης κατάφερε να αποσπάσει την τσάντα από τον δράστη και την παρέδωσε στην παθούσα. Δράστης αναζητείται.

Ντόπιος ο ληστής τραπεζών

Από αστυνομικούς του Τ.Α. Αμαλιάδας συνελλήφθη ένας ημεδαπός ηλικίας 32 ετών γιατί όπως προέκυψε από την προανάκριση διέπραξε της ακόλουθες ληστείες: α) την 28-05-2010 στην Αμαλιάδα Ηλείας διέπραξε ληστεία με την απειλή πιστολιού στη τράπεζα Κύπρου αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 10.135 ευρώ. β) την 23-06-2010 στην Αμαλιάδα Ηλείας διέπραξε ληστεία πάλι με την απειλή πιστολιού από το ίδιο κατάστημα τράπεζας Κύπρου, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 1.955 ευρώ. Από έρευνες που ακολούθησαν στην οικία του και στη οικία του πατέρα του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:: Ένα (1) πιστόλι κρότου (ΡΕΠΛΙΚΑ), ένα (1) πτυσσόμενο μαχαίρι με μήκος λάμας 11 εκατ., 9 χάπια ΞΑΝΑΞ (υπαγόμενα στο Νόμο περί Ναρκωτικών), το κράνος που χρησιμοποίησε στην δεύτερη περίπτωση, καθώς και το δίκυκλο που χρησιμοποίησε και στις δύο περιπτώσεις το οποίο ανήκει σε γνωστό του πρόσωπο και αναγνωρίσθηκε ανεπιφύλακτα από τον κάτοχο του. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αμαλιάδος.

Η Ρωσίδα αναζητούσε το "τέλος"

Ρωσίδα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει από ερωτική απογοήτευσή. Η 23χρονη που διαμένει στην Αθήνα αναζητούσε μέσω διαδικτύου τρόπους για να βάλει τόλος στη ζωή της. Στα πλαίσια προληπτικής δράσης του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, εντοπίσθηκε η αλλοδαπή, χρήστης του διαδικτύου, να εκδηλώνει πρόθεση αυτοκτονίας μέσα από διεθνή ιστοσελίδα επικοινωνίας.


Η ανωτέρω συνομιλούσε σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας, κοινής θέασης (chat rooms), όπου εκδήλωσε τη πρόθεση να αυτοκτονήσει , λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που οφείλονταν σε διαπροσωπικές της σχέσεις .


Μετά από μελέτη και αξιολόγηση αυτών των μηνυμάτων αλλά και του ψευδώνυμου (nickname) που χρησιμοποιούσε η χρήστης του διαδικτύου που ήθελε να δώσει τέλος στην ζωή της, εντοπίσθηκαν ψηφιακά, τα ηλεκτρονικά της ίχνη τα οποία ήταν από χώρα της αλλοδαπής.


Άμεσα ενημερώθηκε μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (ΙΝΤΕΡΠΟΛ) η Αστυνομική Αρχή της χώρας που διαμένει η προαναφερομένη.


Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΔΑΑ ενημερώθηκε από την ΙΝΤΕΡΠΟΛ ότι τελικά απετράπη η αυτοκτονία της ανωτέρω αλλοδαπής.



Γεωργιανοί ... απρόσκλητοι επισκέπτες

Στο Χαλάνδρι, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Χαλανδρίου, συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας ηλικίας 23, 32, 34 και 47 ετών, κατηγορούμενοι για «σύσταση και συμμορία», «κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση», «παράνομη οπλοφορία» και «πλαστογραφία».Από την έρευνα – προανάκριση προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα είχαν συστήσει σπείρα που εισέρχονταν σε οικίες, κατά τη διάρκεια απουσίας των ενοίκων, παραβιάζοντας πόρτες εισόδου ή παράθυρα και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.Εξιχνιάστηκαν συνολικά έντεκα (11) διαρρήξεις, στην περιοχή του Χαλανδρίου και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και διαρρηκτικά εργαλεία.

6/7/10

Τα ευρήματα στην πρεσβεία

Ανακοινώνεται ότι, πρωινές ώρες της 5-07-2010, στο προαύλιο χώρο κτιρίου στο Ψυχικό, στην πρεσβεία του Ιράκ, από αλλοδαπό υπάλληλο τεχνικής εταιρείας, που διενεργούσε εργασίες ανακαίνισης, βρέθηκαν

Μία (1) χειροβομβίδα, χωρίς πυροδοτικό μηχανισμός

Τετρακόσια πενήντα τέσσερα (454) γραμμάρια ΤΝΤ.

Δεκαπέντε (15) μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας και γαλάκτωμα.

Τέσσερα (4) γυάλινα φιαλίδια εκ των οποίων τα τρία (3) περιέχουν αγνώστου είδους υγρό.

Τα ανωτέρω κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, η οποία διενεργεί προανάκριση και απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

'Αοπλος ο Δήμαρχος Ζαχάρως


Με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, τη Δευτέρα 05/07/2010 ανακλήθηκε η άδεια κατοχής και οπλοφορίας πυροβόλου όπλου (πιστόλι) που είχε χορηγηθεί στον πολυσυζητημένο Δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο. Το όπλο παραδόθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ο Αρχηγός των "Καραμπινιέρι" στην Κατεχάκη

Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα της τρομοκρατίας κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη χώρα μας ο Αρχηγός της Ιταλικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Antonio Manganelli , μετά από πρόσκληση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Ελευθέριου Οικονόμου. Η επίσκεψη της Ιταλικής αντιπροσωπείας ολοκληρώθηκε σήμερα και στο πλαίσιο της συζητήθηκε η αναβάθμιση και η ενδυνάμωση της ήδη υπάρχουσας αστυνομικής συνεργασίας σε θέματα που απασχολούν σε διμερές, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ειδικότερα τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν:

  • Τη διεθνή δράση τρομοκρατικών οργανώσεων.
  • Το διεθνικό οργανωμένο έγκλημα, καθώς και τις ομάδες οργανωμένου εγκλήματος που σχετίζονται με την παράνομη διακίνηση ανθρώπων.
  • Την παράνομη μετανάστευση στα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα και θέματα σχετιζόμενα με κοινές επιχειρησιακές δράσεις, υπό το φως της μελλοντικής ενίσχυσης της συνεργασίας και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Τη διεθνή αστυνομική συνεργασία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Αστυνομιών και των δύο χωρών. Τις βραδινές ώρες χθες (05-07-2010) ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας παρέθεσε επίσημο δείπνο στον Αρχηγό της Ιταλικής Αστυνομίας καθώς επίσης και στον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη – συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία ολοκληρώνεται αύριο.


Σπάρτη και Αθήνα είχαν έδρα 7μελής συμμορία για διακίνηση ναρκωτικών

Στη Φυλή Αττικής και στην Αθήνα, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/Υ.Κ.Α., συνελήφθησαν επτά (7) συνολικά άτομα, τέσσερις (4) ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 19, 20, 23 και 40 ετών, μία (1) ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 19 ετών, ένας (1) Γάλλος υπήκοος, ηλικίας 27 ετών και μία (1) Ρουμάνα υπήκοος ηλικίας 29 ετών, κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση» και παράβαση του Ν. «περί Ναρκωτικών». Ο 19χρονος ημεδαπός κατηγορείται επιπλέον για παράβαση του Π.Δ. «περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών». Αναζητείται επίσης Αλβανός συνεργός τους.
Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό την εισαγωγή από την Αλβανία και τη διακίνηση στην Ελλάδα μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα την 3-7-2010, μέλος της οργάνωσης, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβη στη περιοχή των Ιωαννίνων και παρέλαβε με σκοπό να μεταφέρει στην Αθήνα, εκατόν πενήντα (150) αυτοσχέδιες πλαστικοποιημένες συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους εκατόν πενήντα έξι (156) κιλών.
Πρωινές ώρες της 4-7-2010, στη Φυλή Αττικής κατελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας να κατέχουν από κοινού, εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, τη προαναφερόμενη ποσότητα κάνναβης.
Στη κατοχή τους καθώς και σε οικίες στη Σπάρτη και στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :
Ακατέργαστη κάνναβη βάρους εκατόν πενήντα έξι (156) κιλών.
Χρηματικό ποσό -3.948- ευρώ.
Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Δέκα (10) κινητά τηλέφωνα.
Τριανταπέντε (35) κροτίδες.
Μία (1) αντιασφυξιογόνος μάσκα.
Οκτώ (8) γάντια.
Μία (1) θήκη πιστολίου.
Ένα (1) μεταλλικό σφυρί.

Αστυνομικοί συνεργάζονται με αμερικανικές μυστικές υπηρεσίας

Σε σενάριο Αμερικανικής κατασκοπικής ταινίας εξελίσσεται το θέμα του Ελληνοκαναδού στην Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Αρχηγό της Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί, συζητήθηκε το θέμα κάποιων μελών της Αστυνομίας οι οποίοι ενήργησαν προς όφελος των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών. Το FBI φαίνεται πως κατάφερε να διεισδύσει στην Αστυνομία μας και με πλήρη μυστικότητα πέτυχε τη σύλληψη του Κρίστοφερ Μέτσος που κυκλοφορούσε με άλλο όνομα. Η σύλληψη, μάλιστα, έγινε εν αγνοία της ηγεσίας του Αρχηγείου και του αρμόδιου Υπουργείου. Πληροφορούμαστε ότι ο Υπουργός γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που ρεζίλεψαν, όπως ανέφερε σε κύκλο του, τη χώρα μας Διεθνώς. Έδωσε μάλιστα οδηγίες στον Αρχηγό να ενεργήσει με κάθε μυστικότητα, ώστε να απομονώσει αυτούς τους ανθρώπους από το Αστυνομικό Σώμα. Εξέλιξη, όμως, υπάρχει και για το αίτημα των Αμερικανών που ζητούν τα προσωπικά αντικείμενα του Ελληνοκαναδού; Ο Γενικός Εισαγγελέας, ζήτησε από την Αστυνομία να του φέρουν όλα τα προσωπικά δεδομένα του φορητού υπολογιστή που κατασχέθηκε από τον Μέτσος.
--------------------------------------------------------------------
Οι αντιδράσεις των ΗΠΑ για την διαφυγή του Μέτσος από την Κύπρο, ήταν αναμενόμενες. Πίσω από αυτές τις αντιδράσεις, υπάρχει όμως και έντονη παρασκηνιακή αντιπαράθεση, αφού, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, ομάδες της κυπριακής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ) μεταβαίνουν στη Μόσχα και εκπαιδεύονται από ανώτερα στελέχη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.
Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε πληροφορία που έλεγε ότι το όνομα που αναγραφόταν στο διαβατήριο του Μέτσος, ανήκε σε 5χρονο παιδί που απεβίωσε στον Καναδά.
Στο μεταξύ, όπως γράφει σήμερα στο κύριο της θέμα η εφημερίδα «Αλήθεια», η άκομψη και εκτός των διπλωματικών προσχημάτων γλώσσα, που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ κατά της Κύπρου, για το θέμα της εξαφάνισης του Metsos, δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού η ενόχληση τους προϋπήρχε εξαιτίας της συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου για εκπαίδευση των ανδρών των Μυστικών Υπηρεσιών της Κύπρου στη Ρωσία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, άνδρες της ΚΥΠ, τυχγάνουν μακράς και εντατικής εκπαίδευσης στη Ρωσία, και μάλιστα πέραν του κανονικού χρόνου.Αξιωματικοί των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών εκπαιδεύουν τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών της Δημοκρατίας, με σεμινάρια κατασκοπίας, αντικατασκοπίας, συλλογής πληροφοριών για οικονομικά θέματα και βιολογικού πολέμου και διακίνησης όπλων, τρομοκρατίας, καθώς και ηλεκτρονικής παρακολούθησης.
Στην εκπαίδευση δεν συμμετέχουν μόνο οι από άνδρες της «Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ρωσίας» που είναι υπεύθυνη κυρίως για συλλογή πληροφοριών εντός της χώρας, αλλά και από μέλη των «Εξωτερικών Μυστικών Υπηρεσιών» (SVR) της Ρωσίας, οι οποίες είναι εξειδικευμένες στην κατασκοπία στο εξωτερικό, ενώ υπάρχει και συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Κίνας αλλά και χωρών του αραβικού κόλπου.
Παράλληλα η Κύπρος είναι η μοναδική στης Ε.Ε, η οποία στήριξε τη Ρωσία στο προσχέδιο της «Συνθήκης Ευρωπαϊκής Ασφάλειας», το οποίο εξέδωσε το Κρεμλίνο, προκαλώντας παράλληλα τον προβληματισμό τόσο της Ε.Ε όσο και των ΗΠΑ.
Έφυγε από τη Λεμεσό;
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά εξέφρασε χθες την εκτίμηση ότι ο Μέτσος δεν βρίσκεται πλέον στην Κύπρο, ενώ την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι έφυγε με ιδιωτικό σκάφος από τη Λεμεσό.
«Η Αστυνομία», είπε, «επέδειξε μεγάλο ζήλο για να συλλάβει τον καταζητούμενο», απορρίπτοντας τις επικρίσεις που δέχεται η Κύπρος ότι ο Μέτσος αφέθηκε ελεύθερος για να διαφύγει, λέγοντας ότι δεν υπήρχε λόγος οι Κυπριακές αρχές να τον συλλάβουν αν είχαν πρόθεση να τον αφήσουν ελεύθερο.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίζεται εξοργισμένος με διάφορα στελέχη της Κυπριακής Δημοκρατίας, που επικρίνουν τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης, εξυπηρετώντας όπως εκτιμά, άλλα συμφέροντα.
Την ίδια στιγμή οι κυπριακές Αρχές έχουν πληροφορηθεί ότι το όνομα, που χρησιμοποιούσε ο κατάσκοπος και αναγραφόταν στο Καναδικό διαβατήριό του, δεν είναι το πραγματικό και πως το Ρόμπερτ Κρίστοφερ Μέτσος ανήκε σε Καναδό, που πέθανε σε ηλικία πέντε ετών.
Έκθεση γεγονότων ζητά ο Υπ. Δικαιοσύνης
Έκθεση με όλα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν απο τη μέρα που συνελήφθη μέχρι τη μέρα που διέφυγε, ζήτησε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος συζήτησε το θέμα σε συσκεψη με την ηγεσία της Αστυνομιάς, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η Αστυνομία ζήτησε απο το Γενικό Εισαγγελέα γνωμάτευση για το αίτημα δικαστικής συνδρομής, που υπέβαλαν οι ΗΠΑ για να τους παραχωρηθούν τα προσωπικά αντικείμενα του Μέτσος, που θεωρείται υπ'αριθμόν ένα ύποπτος για κατασκοπεία σε βάρος των ΗΠΑ.
Ο κ. Λουκά επιβεβαίωσε μάλιστα πληροφορία που έλεγε ότι το όνομα που αναγραφόταν στο διαβατήριο του Μέτσος, ανήκε σε 5χρονο παιδί που απεβίωσε στον Καναδά. Ο κ. Λουκά εξέφρασε και σήμερα την εκτίμηση ότι ο Μέτσος πιθανόν να έχει εγκαταλείψει την Κύπρο.


Οι ληστείες καλά κρατούν

Στην Αθήνα, οδός Αλκιβιάδου 81-83, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφού τραυμάτισε ελαφρά στο κεφάλι ημεδαπή, αποπειράθηκε να αφαιρέσει την τσάντα της. Παθούσα μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, για παροχή Α΄ βοηθειών. Δράστης αναζητείται.
Στο Μοσχάτο, (2) ημεδαποί εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από ταμείο άγνωστο χρηματικό ποσό. Ανωτέρω δράστες μετά από αναζητήσεις συνελήφθησαν από σταθμό Ασφαλείας.
Στην Αθήνα ,οδός Ευριπίδου 56, (3) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από αλλοδαπό άγνωστο χρηματικό ποσό. Παθών μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο για την παροχή Α΄ βοηθειών. Δράστες αναζητούνται.
Στο 4ο χλμ. Ε. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού Ευβοίας, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα S/M ιδιοκτησίας ημεδαπού και με την απειλή πιστολιού, αφού πυροβόλησαν (3-4) φορές για εκφοβισμό, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν πεζοί και αναζητούνται
Στον Άλιμο, Λεωφ. Βουλιαγμένης, άγνωστος δράστης εισήλθε σε κατάστημα ρούχων και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστης διέφυγε με δίκυκλη μοτ-τα και αναζητείται.
Στην Αθήνα, συμβολή των οδών Παναθηναίων και Προφήτη Ηλία, άγνωστος δράστης εισήλθε σε S/M και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.
Στη Ν. Ιωνία, συμβολή των οδών Αγ. Αναστασίας και Φωκαίας, (4) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε υποκατάστημα των «ΕΛ.ΤΑ» και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν από (2) ταμεία και από το γραφείο της διαχείρισης, άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν με (2) δίκυκλες μοτ-τες και αναζητούνται.
Στο 10ο χλμ. Ε.Ο. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, (2) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας, αποβίβασαν από το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητό της ημεδαπή και διέφυγαν με αυτό. Δράστες αναζητούνται.

Τρελή καταδίωξη

Στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, (2) άγνωστοι ημεδαποί που οδηγούσαν κλεμμένο Ι.Χ.Ε αυτ-το, το οποίο είχαν αφαιρέσει με απειλή βίας την 11.35 ώρα της ιδίας στο 12ο χλμ. Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, δεν σταμάτησαν σε σήμα αστυνομικών για έλεγχο και προσπάθησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα το όχημα των δραστών να εκτραπεί της πορείας του και να εγκαταλειφθεί από αυτούς. Κατόπιν δράστες με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν Ι.Χ.Ε αυτ-το που οδηγούσε ημεδαπός, αφού τον αποβίβασαν, διέφυγαν με αυτό και αναζητούνται.

Μεσημεριάτικα ληστεία

1.600 ευρώ ήταν η λεία άγνωστου ληστή που με την απειλή όπλου εισέβαλε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα σε αναταλλακτήριο συναλλάγματος που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Κανάρη.
Ο άγνωστος δράστης αφού άρπαξε τα χρήματα εξαφανίστηκε στα γύρω στενά. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

5/7/10

"Τσιγαράδες" οι τρείς τελωνιακοί

Απάτη τελωνιακών με χιλιάδες κατασχεμένα τσιγάρα αποκαλύφθηκε στην Αττική. Αντί να τα καταστρέφουν τα επαναπροωθούσαν στο παράνομο εμπόριο. Ανάλογη περίπτωση είχε συμβεί τον περασμένο χειμώνα και στην Ηγουμενίτσα, όπου και είχε κριθεί προφυλακιστέος ένας απο τους δυο εμπλεκόμενους επίορκους υπαλλήλους. Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) υπαλλήλων Τελωνείου της Αττικής, οι οποίοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση στην Υπηρεσία και ψευδή βεβαίωση – νόθευση, κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, από το Δεκέμβριο του 2009 η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διερευνούσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, υπάλληλοι του συγκεκριμένου Τελωνείου, αντί να καταστρέφουν λαθραία τσιγάρα, τα οποία ήταν κατασχεμένα, τα διοχέτευαν στην «αγορά», συντάσσοντας ψευδή πρωτόκολλα καταστροφής.

Από τα στοιχεία του προανακριτικού υλικού, προέκυψε ότι:




  • Το Νοέμβριο του 2009 ένας εκ των κατηγορουμένων υπαλλήλων είχε παραλάβει από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠ.Ε.Ε.) κατασχεθείσα ποσότητα (860.390) πακέτων τσιγάρων σε (1.712) χαρτοκιβώτια, τα οποία προορίζονταν για καταστροφή.


  • Για την ποσότητα αυτή το Δεκέμβριο του 2009 συντάχθηκε πρωτόκολλο καταστροφής, από Επιτροπή με μέλη τους τρεις κατηγορούμενους, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες καταστράφηκε ελάχιστη ποσότητα των κατασχεμένων. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οι κατηγορούμενοι ιδιοποιήθηκαν κινητά πράγματα του Δημοσίου, που κατείχαν με την ιδιότητα του υπαλλήλου, προβαίνοντας σε υπεξαίρεση στην Υπηρεσία, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφού το αντικείμενο της πράξης είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (φόροι που αναλογούν σε 2,5 εκατομμύρια Ευρώ).

Ελλιπής ανακοίνωση για το τριπλό φονικό



Συνελήφθη την 14.15 ώρα σήμερα 54χρονος ημεδαπός, ο οποίος την 13.00 ώρα σε παραλιακό χώρο εξυπηρέτησης πελατών εστιατορίου στην Ερέτρια Ευβοίας, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τρεις (3) ημεδαπούς. Ειδικότερα, ο δράστης μετέβη στον προαναφερόμενο χώρο, όπου βρίσκονταν ως πελάτες τέσσερις ημεδαποί και ενώ ο ένας από αυτούς είχε απομακρυνθεί από το τραπέζι προκειμένου να τηλεφωνήσει, πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε θανάσιμα τους υπόλοιπους τρεις, ηλικίας 34 ετών (οι δύο) και 52 ετών (ο τρίτος). Στη συνέχεια ο δράστης επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Συνελήφθη, στο πλαίσιο των αναζητήσεων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και παρέδωσε το πιστόλι (μάρκας ZASTAVA 7,65 χιλιοστών), με το οποίο διέπραξε τις ανθρωποκτονίες και το οποίο κατείχε παράνομα . Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας ο δράστης προέβη στην πράξη αυτή λόγω οικονομικών διαφορών με ένα από τα θύματα.

Δικηγόρος Αθηνών το ένα θύμα


Αθανάσιος Θάνος είναι ο δικηγόρος Αθηνών που βλήθηκε μαζί μ' άλλους δυο στην Ερέτρια απο τα πυρά του ντόπιου επιχειρηματία Παναγιώτη Σίμοσι.

Συνελήφθη ο δράστης


Συνελήφθη ο δράστης του τριπλού φονικού στην καφετέρια Remezzo Ερέτρια. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Σίμοσις ιδιοκτήτη καφετέριας στην ίδια περιοχή. Νεκροί είναι ένας δικηγόρος, ένας γιατρός και ένας ιδιώτης. Αιτία του φονικού φέρεται να είναι η τοκογλυφία.

Σκότωσε τρείς θαμώνες


Εκτέλεση με τρείς νεκρούς στην καφετέρια Remezzo στην Ερέτρια. Σεσημασμένος πυροβόλισε και σκότωσε τους θαμώνες, ανάμεσα τους και ένας δικηγόρος.

Αλλοδαποί στην Πάτρα λύνουν τις διαφορές τους με ξύλο


) Την 4-7-2010/21.45 στην Πάτρα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία συνεπλάκησαν υπήκοοι Ρουμανίας με υπηκόους Σομαλίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν (4) υπήκοοι Σομαλίας και (1) υπήκοος Ρουμανίας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για παροχή Α΄ βοηθειών σε νοσοκομείο. Μετά την παροχή Α΄ βοηθειών, άπαντες εξήλθαν του νοσοκομείου, εκτός από (1) υπήκοο Σομαλίας. Συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί, λοιποί αναζητούνται.
2) Την 4-7-2010/23.25 στην Πάτρα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, συνεπλάκησαν υπήκοοι Αφγανιστάν με άτομα Παλαιστινιακής καταγωγής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά (3) υπήκοοι Αφγανιστάν και (4) άτομα Παλαιστινιακής καταγωγής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Επίσης, ανωτέρω αλλοδαποί προκάλεσαν φθορές σε (5) οχήματα. Μετά την παροχή Α΄ βοηθειών, ο (1) εκ των Αφγανών εξήλθε του νοσοκομείου, λοιποί νοσηλεύονται. Συνελήφθη (1) υπήκοος Αφγανιστάν, λοιποί αναζητούνται.

Απο ληστείες καλά πάμε...


Την 5-7-2010/02.34 στην Αθήνα, οδός Πατησίων, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε ψητοπωλείο και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ πυροβόλησαν (1) φορά για εκφοβισμό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ατόμου. Δράστες αναζητούνται.
2) Την 5-7-2010/02.50 στη Γλυφάδα, συμβολή των οδών Γούναρη και Σερρών, (2) άγνωστοι δράστες, με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από ζεύγος ημεδαπών, χρηματικό ποσό και (3) κινητά τηλέφωνα. Δράστες αναζητούνται.
3) Την 5-7-2010/02.10 στην Αθήνα, συμβολή των οδών Ερμού και Φιλελλήνων, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί, γιατί με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από ημεδαπό (1) δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Συνελήφθη ο ληστής με το σημείωμα στο Μεσολόγγι

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Μεσολόγγι ο ληστής με το σημείωμα που είχε χτυπήσει πάλι την Εθνική τράπεζα στο Μεσολόγγι.Σήμερα το πρωί εμφανίστηκε πάλι στην τράπεζα δείχνοντας σε ταμία πάλι το σημείωμα"δώσε τα λεφτά αλλιώς θα σε πυροβολήσω".Δεν πρόλαβε όμως και τον συνέλαβαν άνδρες τησ ομάδας ΔΙΑΣ.Ο ίδιος ομολόγησε οτι είναι ο ίδιος που με την ίδια μέθοδο είχε καταφέρει να πάρει 1900,00 ευρώ την προηγούμενη φορά απο τον ταμιά της τράπεζας.Αυτή την φορά ο 54χρονος φάνηκε άτυχος και συνελήφθη αφου η ομάδα ΔΙΑΣ ενήργησε αστραπιαία .

Η πρόνοια Λαμίας καταδικάζει τον Βιβιλάκη

O Παναγιώτης Βιβιλάκης κρατούμενος των φυλακών Δομοκού στερείται του δικαιώματός του να ζήσει αξιοπρεπώς, αν και αντιμετωπίζει αναπηρία σε ποσοστό 67%. Και όμως κάποια κυρία προϊσταμένη στο αρμόδιο Τμήμα Πρόνοιας της Λαμίας, δεν του χορηγεί και για την ακρίβεια δεν του καταβάλλει, την οικονομική βοήθεια που δικαιούται τα τελευταία δυο χρόνια. Το κακό ξεκίνησε τους τελευταίους 3,5 μήνες όταν ο κρατούμενος μεταφέρθηκε απο τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών. Εκεί ελάμβανε κανονικά το μινιαίο επίδομα και για το οποίο είχε περάσει απο ειδική υγειονομική επιτροπή. Ο κρατούμενος ζήτησε και πήρε ακρόαση του αρμόδιου Εισαγγελέα και του Διευθυντή της φυλακής. Πήρε τη διαβεβαίωση ότι έχει δίκιο, αλλά η κυρία το ... χαβά της.

4/7/10

Για έναν λαθρομετανάστη 4 τιμωρίες

Αυτό το παραμύθι με τις αποδράσεις κρατουμένων και τις τιμώριες αστυνομικών οργάνων πρέπει να σταματήσει. Κάθε κρατούμενος έχει δικαίωμα έχει δικαίωμα να αποδράσει γι αυτό και το αδίκημα είναι πλημμέλημα. Κύριοι του Αρχηγείου δεν θέλετε αποδράσεις, τότε φτιάξτε σωστά κρατητήρια και σταματήστε για έναν λαθρομετανάστη να τιμωρείται οικογενειάρχες. Ιδού τι έγινε στη Δράμα: Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τέσσερις (4) αστυνομικοί που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας Σερρών, οι οποίοι κατηγορούνται για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες σήμερα (04-07-2010) διαπιστώθηκε ότι πέντε (5) αλλοδαποί, που κρατούνταν για απέλαση, απέδρασαν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος, αφού αφαίρεσαν το εντοιχισμένο σιδερένιο προστατευτικό κάλυμμα του παραθύρου και θραύζοντας τον πλαστικό υαλοπίνακα εξαερισμού. Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών και περί ώρα 15.00, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τέσσερις (4) εξ αυτών, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Ηράκλειας Σερρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του πέμπτου δραπέτη. Σε βάρος των πέντε (5) αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία για απόδραση κρατουμένων, ενώ σε βάρος δύο (2) Αστυνομικών για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια.

Εκλεβαν περαστικούς στον Κολωνό

Οπως προέκυψε από έρευνα, μετά απο την σύλληψη δυο αλλοδαπών απο την Παλαιστίνη κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως 22/6/2010, διέπραξαν στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνού άλλες (5) ληστείες σε βάρος πεζών, αφαιρώντας χρυσές αλυσίδες που φορούσαν, χρήματα, καθώς και διάφορα έγγραφα – αντικείμενά τους.

Βγάζουν μαχαίρι για να πάρουν οτιδήποτε απο πεζούς

Στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Πιπίνου, (2) άγνωστοι δράστες τραυμάτισαν ελαφρά με μαχαίρι αλλοδαπό και του αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό, (1) κινητό τηλέφωνο και προσωπικά του έγγραφα. Παθών μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, για παροχή Α΄ βοηθειών. Δράστες αναζητούνται.

Και στο Κερατσίνι, στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Ρήγα Φεραίου, άγνωστος δράστης με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε από ημεδαπό το κινητό του τηλέφωνο. Δράστης αναζητείται

Ο σάκος στην Ερμιόνη έκρυβε όπλα

Στο 25ο χ/μ της επαρχιακής οδού Κρανιδίου - Ναυπλίου, από αστυνομικούς της Α.Δ. Αργολίδας , συνελήφθη ημεδαπός, 26 ετών, ο οποίος κατηγορήθηκε και καταδικάσθηκε για διακεκριμένη κατοχή πυροβόλων όπλων, καθώς και για κατοχή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, ύστερα από ληστεία που συνέβη στην περιοχή της Ερμιόνης Αργολίδας, κατά την οποία άγνωστος άνδρας εισήλθε σε υποκατάστημα τράπεζας και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από ταμείο, χρηματικό ποσό, επακολούθησαν άμεσα ευρείες αστυνομικές αναζητήσεις σε όλο το νομό, καθώς και την ευρύτερη περιοχή με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εντοπίστηκε στην περιοχή Πελεή, δίκυκλη μοτοσικλέτα με οδηγό ημεδαπό άνδρα, ο οποίος έφερε σακίδιο πλάτης, που κατευθυνόταν προς Λυγουριό. Ο οδηγός κλήθηκε να σταματήσει για αστυνομικό έλεγχο, ωστόσο αρνήθηκε και τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη και ακινητοποιήθηκε σε απόσταση πέντε (5) χλμ. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε το σακίδιο πλάτης. Ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο της διαδρομής βρέθηκε το σακίδιο που είχε πετάξει κατά την καταδίωξη εντός του οποίου υπήρχαν: ένα (1) αυτόματο υποπολυβόλο όπλο, μάρκας Ingram - Mak , διαμετρήματος 9 mm και μία (1) γεμιστήρα με είκοσι (20) φυσίγγια, ίδιου διαμετρήματος. Επίσης, ο εν λόγω ημεδαπός, κατά τη σύλληψή του, παρέδωσε στους Αστυνομικούς εξήντα επτά (67) φυσίγγια 9 mm , πενήντα (50) φυσίγγια 0,38 special , καθώς και φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους τεσσάρων (4) γραμμαρίων.
Στην έρευνα που επακολούθησε στην οικία του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στην Αθήνα βρέθηκε επίσης ένα (1) πιστόλι, μάρκας Cz , διαμετρήματος 9 mm , καθώς και μία (1) γεμιστήρα με οχτώ (8) φυσίγγια, ίδιου διαμετρήματος. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, όπου παραπεμπόμενος στο αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, καταδικάστηκε σε 41 μήνες φυλάκιση άνευ εξαγοράς. Στο μεταξύ στο Άργος συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση όπλων. Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που επακολούθησε στην περιοχή του Άργους, σε βάρος των δύο αλλοδαπών, βρέθηκαν να κατέχουν σε ΙΧΕ όχημα που επέβαιναν, ιδιοκτησίας ενός εκ των δύο:


  • Ένα (1) πιστόλι μάρκας blow Mini cal 635, με μία (1) γεμιστήρα που περιείχε τρία (3) φυσίγγια.


  • Δύο (2) πιστόλια άνευ μάρκας cal 765 με δύο (2) γεμιστήρες χωρίς φυσίγγια.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατείχαν τα παραπάνω όπλο με σκοπό να τα διαθέσουν προς πώληση.