8/2/17

Σε άσπρα τσουβάλια

Aκτοφυλακή Ηγουμενίτσας

Σε σακιά με λίπασμα


Εντοπισμός και κατάσχεση τριακοσίων ογδόντα δύο κιλών και εννιακοσίων τριάντα γραμμαρίων (382,930  kgr)  ακατέργαστης κάνναβης στην Ηγουμενίτσα
 
Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και τη σύλληψη ενός 41χρονου ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
 
Η επιχείρηση που εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων, διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, με οδηγό τον ανωτέρω.

Αν ψάχνεις, βρίσκεις ...

Βλέπε Κεφαλονιά
Τα Κατασχεμένα
Εξαρθρώθηκαν, ύστερα από συντονισμένη έρευνα, του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου δύο εγκληματικές ομάδες, που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στην Κεφαλονιά.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου που πραγματοποίησε τις πολύμηνες έρευνες συγκεντρώθηκαν στοιχεία που αφορούν, την εξακρίβωση της συστηματικής δράσης των δύο ομάδων, των αριθμό των μελών που τις απαρτίζουν, τον ρόλο τους καθώς και την μεταξύ τους σύνδεση.
Για την αποδόμηση της δράσης τους οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση το διήμερο (06/07-02-2017), στην Κεφαλονιά, που είχε σαν αποτέλεσμα να συλληφθούν πέντε διαδοχικά ημεδαποί, δύο 31χρονοι , ένας 34χρονος και δύο ακόμη μια 41χρονη και ένας 45χρονος.
Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων, που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί, προκύπτει ότι οι ομάδες αποτελούνταν:
Ø η πρώτη, από πέντε (5) μέλη και συγκεκριμένα από τους δύο 31χρονους και τον 34χρονο από τους συλληφθέντες και δύο ακόμη που αναζητούνται και
Ø η δεύτερη ομάδα από τρία (3), μέχρι στιγμής άτομα, την 41χρονη και τον 45χρονη καθώς και έναν ακόμη που αναζητείται

Που είναι οι μεγάλες δουλειές;

Με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών
Αποτέλεσμα εικόνας για ταξιαρχος καραπιπερης
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων η φωτο είναι από τον τελευταίο χορό  των αστυνομικών
Θα αναμέναμε τώρα που η ΑΔ Καρδίτσας απέκτησε και Ταξίαρχο τα αποτελέσματα στην καταπολέμηση των ναρκωτικών να είναι πιο καίρια!

Διαβάστε και θα καταλάβετε:

Συνελήφθησαν, χθες (07-02-2017) το βράδυ στην Καρδίτσα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Καρδίτσας και του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, τέσσερις ημεδαποί, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας 54, 26, 24 και 20 αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποίησαν έλεγχο στον 24χρονο και την 20χρονη, κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν στην κατοχή της 20χρονης και κατασχέθηκαν πέντε συσκευασίες με (148) ναρκωτικά δισκία, ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας 86χρονης ημεδαπής μία ιατρική συνταγή.

Αναπολούν ημέρες Σαμαρά

Κάτι θα ξέρουν οι Αξ/κοι

Επί Καλαματιανού, η ομοσπονδία τους [βλέπε Γεωργατζής] ήταν στα μέσα και στα έξω ...

Ψάχνει να δικαιωθεί ο αγώνας του!

Έξωθεν γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού Χουλιαράκη

Ζητάμε συνάντηση τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Σ.Α. δεν φεύγουμε εάν δεν τον δούμε εδώ θα κοιμηθούμε!!!
Η απόγνωση είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Αγώνα μας !!!

7/2/17

Οι Αλβανοί χασισέμποροι στο Ιόνιο


Η Λέσυ [ξανα]πήρε τ' όπλο της!


Εντοπισμός και κατάσχεση 101,870 kgr ακατέργαστης κάνναβης στην Ηγουμενίτσα


Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και τη σύλληψη ενός 51χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της ομάδας Κ9, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Η επιχείρηση που εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων, διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από τα ανωτέρω στελέχη, σε Ι.Χ.Ε. όχημα, τύπου van, με οδηγό τον ανωτέρω.

Xάσικος-Τόσκας στην Κύπρο

Στην ... πένα ο Στρατιωτικός


Συμφωνία Διμερούς Συνεργασίας για αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εργασίας στην Κύπρο και τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Σωκράτη Χάσικο.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Γ.Καπάκη, αναφερόμενος στη Συμφωνία Συνεργασίας των δύο χωρών δήλωσε: «Μας βοηθήσατε στους σεισμούς, μας βοηθήσατε στις φωτιές, σας βοηθήσαμε και εμείς στις φωτιές το περασμένο καλοκαίρι και τα προηγούμενα καλοκαίρια, όπως οφείλουμε και βοηθάμε τους αδελφούς μας. Βοηθάμε την Κύπρο σε κάθε τομέα και η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι συνεχής, ειδικά αυτόν το καιρό είναι νομίζω εμφανής σε όλα τα θέματα. Και στα θέματα της πολιτικής προστασίας που τυπικά υπογράψαμε αυτή τη συμφωνία γιατί ουσιαστικά υπάρχει πολύ καλή συνεργασία. Απλά υπάρχει πολύ μεγάλο έδαφος για καλύτερους συντονισμούς, για καλύτερη οργάνωση. Μπορεί να μην έχουμε τα τελειότερα μηχανήματα ή τα τελειότερα μέσα, αλλά προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό έλλειψης μέσων ή της ύπαρξης παλαιών μέσων με καλό συντονισμό, με καλή οργάνωση και εκεί υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο, πολύ μεγάλο έδαφος για βελτίωση».

Με κόκα

Tα Κατασχεμένα

Συνελήφθησαν, στις 4-2-2017 στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 48 και 49 ετών, για εισαγωγή και μεταφορά από χώρες της Δυτικής Ευρώπης στη Χώρα μας, με φορτηγό αυτοκίνητο Διεθνών Μεταφορών, σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση εγκληματικών δικτύων εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στη Χώρα μας και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίσθηκαν οι προαναφερόμενοι κατηγορούμενοι, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση στην εισαγωγή ναρκωτικών.

Σερρέϊκα ...

Οι Αποδείξεις

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, οδήγησαν στη σύλληψη 4 υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 24, 27, 28 και 47 ετών, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, χθες (6-2-2017) το απόγευμα εντοπίστηκε ο 27χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε όχημα που επέβαινε, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 4 συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 3 κιλών και 63 γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τις παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών της προμηθεύτηκε από τον 28χρονο και τον 47χρονο, οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγο αργότερα και συνελήφθησαν.

6/2/17

Χουνέρι Κωνσταντίνου σε Μουζάλα


Mπράβο Σπύρο

Βόνιτσα

Σήμερα, (6-2-2016) και ώρα 12.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, πραγματοποιήθηκε τελετή επίδοσης Αστυνομικού Μεταλλίου, μετ΄ αντίστοιχου διπλώματος «Αστυνομικός Σταυρός», στον Ανθυπαστυνόμο ΚΟΝΤΟ Σπυρίδωνα του Κωνσταντίνου, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας.
Το Αστυνομικό Μετάλλιο απένειμε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης.
Στην τελετή παρέστησαν ο Αιδεσιμοσιολογιότατος Δημήτριος ΠΑΤΣΙΑΛΟΣ, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Παραγωγής Αγρινίου, κ. Γεώργιος ΜΕΛΙΑΔΗΣ, ο Αναπληρωτής Δήμαρχου Ακτίου Βόνιτσας, κ. ΣΤΟΥΠΑΣ Θεόδωρος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος ΠΑΠΕΥΘΥΜΙΟΥ, ο Επίτιμος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Αντιστράτηγος ε.α. Αθανάσιος ΜΑΤΣΙΚΑΣ, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας, κ. Δημήτριος ΜΙΧΑΛΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου, κ. Δημήτριος ΤΣΟΥΝΗΣ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ, κ. Χρήστος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, κ. Δημήτριος Ραυτογιάννης και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος ΤΑΜΠΑΣΗΣ.

Kόντεψαν να τον πάρουν με τις πέτρες!


Το Σάββατο 04 Φεβρουαρίου και περί ώρα 11:00, με την ιδιότητα του προέδρου της Ε.Α.Α.Σ./Παρ. Άρτας και συνοδευόμενος από δύο συναδέλφους, συναντήθηκα, στα γραφεία της ΝΟΔΕ Άρτας, με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, βουλευτή Βασίλη Κικίλια, που είχε επισκεφθεί την περιοχή μας, από την προηγούμενη ημέρα, προκείμενου να συζητήσουμε για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα επιβίωσης, που αντιμετωπίζουν τόσο τα ε.ε. όσο και τα ε.α. στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά τις παράνομες, αντισυνταγματικές, επώδυνες, εκ προθέσεως και δυσβάσταχτες μειώσεις που...

επιβλήθηκαν, στους μισθούς και τις συντάξεις, όπως καθώς και πως σκέφτεται να αντιμετωπίσει το όλο θέμα το κόμμα που εκπροσωπεί και δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις του ΣτΕ, στην περίπτωση που μελλοντικά επανέλθει στην κυβέρνηση.Λίγο μετά την έναρξη της συζήτησης και ενώ βρισκόμουν στο αρχικό στάδιο της ενημέρωσης με διέκοψε λέγοντάς μου: " Γιατί λες, πως οι μειώσεις, που σας έγιναν, ήταν παράνομες και αντισυνταγματικές;" Του απάντησα λέγοντας του, πως είχα μαζί μου, τις αποφάσεις του ΣτΕ και τον προέτρεψα να τις διαβάσει, τότε σηκώθηκε από την θέση του, εκνευρισμένος και πηγαινοερχόμενος πίσω από το γραφείο, ωρυόμενος άρχισε να μου λέει:
. "Μη μας ψηφίσεις, δεν την θέλουμε την ψήφο σου, δεν θέλουμε την ψήφο κανενός σας, το κατάλαβες;"

Χρυσές δουλειές με χρυσά χέλια

Τα Ντοκουμέντα



Η συνεργασία της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διακινούσαν παράνομα το προστατευόμενο είδος χελιών (Anguilla Anguilla).
Για την υπόθεση συνελήφθησαν, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, μετά από ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία και Πρέβεζα, εννέα ημεδαποί μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 31 έως 62 ετών (7 άνδρες και 2 γυναίκες).
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας για το περιβάλλον.
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης εισήγαγαν από την Ισπανία στη χώρα μας, μέσω ισπανικής εταιρείας, η οποία αποτελούσε το επιχειρησιακό κέντρο της οργάνωσης, μεγάλες ποσότητες γόνων χελιού του είδους Anguilla- Anguilla.
Οι ποσότητες των χελιών μεταφέρονταν με φορτηγό-ψυγείο μέσω Ιταλίας και αποθηκεύονταν σε ειδικά τροποποιημένες δεξαμενές, σε αποθήκη της οργάνωσης σε περιοχή της Αττικής. Στη συνέχεια ακολουθούσε η παράνομη εξαγωγή των χελιών αεροπορικώς στην Κίνα, σε ιδιαίτερα υψηλή τιμή, αποφέροντας τεράστια κέρδη στην οργάνωση.

Έπεσαν σε βάτα

Τα Ντοκουμέντα


Συνελήφθησαν σήμερα (06-02-2017) το πρωί σε περιοχή της Φλώρινας , από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, -4- υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21, 26, 31 και 46 χρονών για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση τους στο εσωτερικό της χώρας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς σε δασική περιοχή του Βατοχωρίου Φλώρινας πρωινές ώρες σήμερα, να έχουν εισέλθει πεζή παράνομα στη χώρα και συνελήφθησαν διότι εισήγαγαν και μετέφεραν -7- ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν -100- συσκευασίες κάνναβης, βάρους -121- κιλών και -88- γραμμαρίων.

Με τσιγαριλίκια στο Κιλκίς

Τα Ντοκουμέντα

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, συνελήφθησαν χθες (5-2-2017) τα ξημερώματα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης μία 44χρονη υπήκοος Ρωσίας και ένας 41χρονος ημεδαπός και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ειδικότερα, εντοπίστηκε η 44χρονη να εξέρχεται από την οικία του 41χρονου και διαπιστώθηκε να κατέχει κάνναβη συνολικής ποσότητας 13,2 γραμμαρίων. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 41χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: