1/12/12

Είχε λίγο απ' όλα ο Ζακυνθινός

Πιστόλι, 3 μαχαίρια,  ζυγαριές  και κάνναβη
 
Συνελήφθη χθες το βράδυ στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, 29χρονος  σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή καθώς και για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 29χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένα πιστόλι μάρκας EKOL 9 mm με γεμιστήρα και ένα φυσίγγιο
  • τρία μαχαίρια μήκους από 23 έως 57 εκατοστά
  • έντεκα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • δύο ζυγαριές ακριβείας
  • μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Κατά συρροή παραβάτης

Κατά τη διάρκεια ελέγχου της Υπηρεσίας Οικονομικής αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χθες (30.11.2012), σε υποκατάστημα εταιρείας στάθμευσης αυτοκινήτων στον Πειραιά, συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός, διαχειριστής της εταιρείας για φορολογικές παραβάσεις.

Ειδικότερα, χθες κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έλεγχο στο συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων (πάρκινγκ), που βρίσκεται στον Πειραιά, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καταχωρηθεί στο προβλεπόμενο πρόσθετο βιβλίο, αλλά ούτε είχαν εκδοθεί τα οικεία στοιχεία εσόδων για τριάντα ένα (31) οχήματα που βρέθηκαν εντός των χώρων της εγκατάστασης.
Επίσης, από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν και διοικητικές παραβάσεις, οι οποίες θα διαβιβασθούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. προκειμένου να προβεί στον καταλογισμό αυτών.

Σε βάρος του 38χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί επιπλέον διωκτικό έγγραφο, με το οποίο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα (9) μηνών και χρηματική ποινή 1.400 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τη «Μη  έγκαιρη καταβολή εισφορών ΙΚΑ». 

Την κάλυψαν με μπουφάν στο πρόσωπο


Εξιχνιάσθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, η ληστεία που διαπράχθηκε προ δεκαπενθημέρου, από δύο δράστες, σε βάρος 53χρονης  στην οικία της, στην Παραλία Ραχών Φθιώτιδας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του ενός εκ των δύο δραστών. Πρόκειται για έναν 23χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη προχθές (29-11-2012) το πρωί με ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Λαμίας.
Ειδικότερα την 16-11-2012 το απόγευμα, οι δύο δράστες, εκ των οποίων ο ένας είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μαύρο σκούφο και μαντίλι, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα στην οικία της 53χρονης και με την απειλή κατσαβιδιού, την ακινητοποίησαν και της κάλυψαν το πρόσωπο με μπουφάν, προκειμένου να μην βλέπει τις κινήσεις τους.
Στη συνέχεια οι δράστες, αφού ερεύνησαν τους χώρους της οικίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, διάφορα χρυσαφικά, δύο (2) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τρία (3) κινητά τηλέφωνα, δύο (2) βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών και άλλα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα της παθούσας.

Άγουρη συμμορία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, πέντε (5) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, σε εξοχικές κατοικίες και αποθήκη, στην ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσίου του Δήμου Μονεμβάσιας Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) αλλοδαπών, τριών (3) αντρών, ηλικίας 21, 19 και 16 ετών και μίας (1) γυναίκας ηλικίας 19 ετών, για κλοπή.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την 22-10-2011 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων και του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, είχαν διαπράξει στα μέσα Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, ακόμα πέντε (5) κλοπές, σε εξοχικές κατοικίες και αποθήκη, στην ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσίου Δήμου Μονεμβάσιας Λακωνίας. 
Συνολικά από την παραπάνω παράνομη δράση τους, είχαν αφαιρέσει κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία και προσωπικά αντικείμενα, με αξία που ξεπερνά τις -1.400- ευρώ σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Στο Μπαλί του Μυλοποτάμου ο ληστής


Συνελήφθη στο Μπαλί του Δήμου Μυλοποτάμου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου, νεαρός  ηλικίας 24 ετών για, ληστεία.
Ειδικότερα,  χθες (30-11-2012) τα ξημερώματα στο Ρέθυμνο, άγνωστο άτομο με την απειλή όπλου αφαίρεσε από 38χρονο υπάλληλο περιπτέρου το χρηματικό ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ και διέφυγε με Ι.Χ.Ε όχημα προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου, προέκυψε ότι ο 24χρονος, ήταν ο δράστης, ο οποίος αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών στο Μπαλί του Δήμου Μυλοποτάμου.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Φοβερό!


Συνελήφθη  στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Π. Φαλήρου, ένας 32χρονος υπεύθυνος εταιρείας ανακύκλωσης υλικών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ αναζητείται ένας 52χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 52χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα, οδηγώντας φορτηγό αυτοκίνητο, σε περιοχές των Νοτίων προαστίων, αφαιρούσε μεταλλικά εντυποκιβώτια των ΕΛ.ΤΑ., τα οποία στη συνέχεια πωλούσε σε εταιρεία ανακύκλωσης υλικών στον Α. Ιωάννη Ρέντη. Σε έρευνα που έγινε στους χώρους της εταιρείας βρέθηκαν επτά (7) μεταλλικά κιβώτια, τα οποία είχε αφαιρέσει ο 52χρονος το πρωί της ιδίας ημέρας από την περιοχή του Π. Φαλήρου.
Όπως εξακριβώθηκε ο 52χρονος, κατά τον τελευταίο μήνα αφαίρεσε συνολικά πενήντα πέντε (55) ταχυδρομικά εντυποκιβώτια και αναλυτικά :

30/11/12

21 συσκευασίες 17.000 €

TA NAΡΚΩΤΙΚΑ
 
 
Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων εγκληματική ομάδα, που είχε σκοπό την διακίνηση και εμπορία όπλων και ναρκωτικών ουσιών. Συνελήφθησαν σε Αθήνα και Χανιά δύο μέλη της οργάνωσης, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 49χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα .
Για την υπόθεση αυτή αναζητούνται άλλα δύο μέλη της οργάνωσης , εκ των οποίων ένας 52χρονος ημεδαπός και έτερο άτομο αγνώστων στοιχείων, για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, μετά από επικοινωνία με τον 38χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας (αρχηγικό μέλος της ομάδας), κατάφεραν την επίτευξη «συμφωνίας» για αγορά όπλων και ναρκωτικών ουσιών, κανονίζοντας συνάντηση με μέλος της οργάνωσης στα Χανιά.
Σήμερα   το πρωί, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή των Χανίων, ο 49χρονος  παρέδωσε σε αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων 21 αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν συνολικά είκοσι δύο κιλά και διακόσια πενήντα γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη (22.250 gr ) έναντι του χρηματικού ποσού των δέκα επτά χιλιάδων (17.000) ευρώ.
Άμεσα επενέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και συνέλαβαν τον 49χρονο, ενώ κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών. Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκαν, δύο (2) κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης επικοινωνίας σε εμπορία ναρκωτικών.

Φωτο από το Κορακόνερο

Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του καταυλισμού στο Καρακόνερο Ρόδου

 
Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (30-11-2012) το πρωί στην περιοχή του καταυλισμού Ρομά, στο Καρακόνερο Ρόδου, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την διαχείριση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στην περιοχή.
Στην επιχείρηση η όποια οργανώθηκε από την Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου συμμετείχαν 62 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών (Ασφαλείας, Δίωξης Ναρκωτικών, Τάξης, Τροχαίας, Ο.Π.Κ.Ε., ΔΙ.ΑΣ), καθώς και δύο (2) αστυνομικοί σκύλοι για εντοπισμό όπλων, εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών.
Για τις ανάγκες της επιχείρησης διατέθηκαν τα απαραίτητα μέσα και ο εξοπλισμός, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και κλιμάκιο πυροτεχνουργών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από τους αστυνομικούς ελέγχους και τις έρευνες που έγιναν σε χώρους-καταλύματα διαμονής, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, πρόεκυψαν τα ακόλουθα:

Oι Αλβανίδες είχαν ΔΩΡΕΑΝ ρούχα

Συνελήφθησαν  στον Πειραιά, μετά από πολυήμερες αναζητήσεις και επιτηρήσεις καταστημάτων αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) αλλοδαπές Αλβανικής καταγωγής, οι οποίες λίγο πριν είχαν αφαιρέσει ενδύματα από δύο καταστήματα στην ίδια περιοχή.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθείσες έκλεβαν συστηματικά από διάφορα καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και του Πειραιά, ενδύματα, υποδήματα και αξεσουάρ τα οποία, αφού πρώτα αφαιρούσαν τα αντικλεπτικά συστήματα, έβγαζαν εκτός καταστημάτων χωρίς να γίνονται αντιληπτές.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν διαπράξει δεκαεννέα (19) κλοπές σε καταστήματα της Αθήνας και του Πειραιά.

Ο Ταξίαρχος τους τσάκισε!

Τα όπλα των ληστών
Μεγάλη η επιτυχία για τις υπηρεσίες που ... εμπνέει ο Αστυνομικός Επιθεωρητής Στερεάς Ελλάδος,  Απόστολος Κασκάνης

Ληστής με το όνομα Μπατσούλης

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Ο Παπαναστασίου Ηλίας και ο Μπατσούλης Κώστας είναι οι Έλληνες λήσταρχοι της συμμορίας
 

Έπιασαν ληστρική συμμορία

Τα όπλα της γιάφκας

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και συστηματική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, οργανωμένη σπείρα ληστών, που είχαν διαπράξει σωρεία ενόπλων ληστειών σε τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ., Δ.Ε.Η. και χρηματαποστολές, σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στις έρευνες για την εξάρθρωση της σπείρας σημαντική είναι η συμβολή του Γραφείου Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης συνελήφθησαν από τις αστυνομικές Αρχές δύο έλληνες ηλικίας 36 και 25 ετών και ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, που είναι έγκλειστος στις Φυλακές Ιωαννίνων. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες (29-11-2012) το πρωί σε Βοιωτία και Αττική, μετά από εντάλματα σύλληψης, που εκδόθηκαν από τον κ. Ανακριτή Θηβών και είναι αποτέλεσμα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, με την συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς. Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, ενέχονται σε (8) ένοπλες ληστείες και (2) απόπειρες ληστειών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, Βοιωτίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αργολίδας. Αναλυτικότερα οι τέσσερις προαναφερόμενοι δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2010, εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών. Η εγκληματική ομάδα, της οποίας ο 25χρονος υπήκοος Αλβανίας αποτελούσε «αρχηγικό» μέλος, είχε συγκροτηθεί με ιεραρχική δομή, με σαφείς και διακριτούς ρόλους και δρούσε με την ιδία ή διαφορετική σύνθεση, κατά περίπτωση .

Τον βοήθησαν 8 για να αποδράσει

ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ


Τέσσερις συνεργούς  με αλεξίσφαιρα γιλέκα αλλά και πολιορκητικό κριό [φωτο] που βοήθησαν τον Αύγουστο Αλβανό βαρυποινίτη να αποδράσει από το νοσοκομείο του Ναυπλίου, συνέλαβαν οι διωκτικές αρχές. Ο 40χρονος που εκτιμάται πως διέφυγε στην χώρα του, είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκισης για ληστείες. Εκτός από τον διαβόητο κακοποιό όμως η αστυνομία αναζητά άλλους τέσσερις δράστες που τον βοήθησαν με πυροβολισμούς να αποδράσει. Πιο αναλυτικά εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και το Τμήμα Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, που ενέχεται σε απόδραση 40χρονου αλλοδαπού, κρατουμένου των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου, η οποία είχε γίνει την 20-8-2012 στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου Αργολίδας. Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αργολίδα, Χάνια και Αττική, συνελήφθησαν, προχθές  το πρωί, τέσσερα (4) μέλη της οργάνωσης, όλοι τους αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39, 28, 32 και 29 ετών αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ελευθέρωσης φυλακισμένου με πρόθεση, απόδρασης κρατουμένου, διακεκριμένης κλοπής, εμπρησμού και παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τέσσερα (4) άτομα, καθώς και ο 40χρονος αποδράσας υπήκοος Αλβανίας, επίσης μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση, από τις αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους, σχεδίασε, οργάνωσε και τελικά πραγματοποίησε την απόδραση - ελευθέρωση του 40χρονου, ο οποίος κρατείτο στο Κατάστημα Κράτησης των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου, εκτίοντας ποινή κάθειρξης -20- ετών για ληστείες, μετά από απόφαση του Ε’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Ειδικότερα, την 20-8-2012 το πρωί, κατά την επιβίβαση του κρατουμένου στο όχημα συνοδείας, προκειμένου να επιστρέψει στο Κατάστημα Κράτησης των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου, από το Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου είχε μεταφερθεί για λόγους υγείας, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με απειλή όπλων και αφού πυροβόλησαν εκφοβιστικά στον αέρα, απέσπασαν τον κρατούμενο από τους άντρες της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών. Στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα, το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμμένο - καμένο την 23-8-2012 στα Ιωαννίνων, ενώ όπως προέκυψε είχε κλαπεί την 25-2-2012 από περιοχή της Αττικής. Στο σχεδιασμό και την οργάνωση της απόδρασης συμμετείχαν έξι μέλη της εγκληματικής ομάδας, από τα οποία έχουν συλληφθεί τρία, ενώ τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, που συμμετείχαν στην εκτέλεση της απόδρασης έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται . Κατά την αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες μελών της εγκληματικές ομάδας, σε Αργολίδα, Χάνια και Αττική, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • Το χρηματικό ποσό των -6.515- ευρώ.
  • Ένας (1) φορητός υπολογιστής.
  • Κινητά τηλέφωνα.
  • Τρία (3) αλεξίσφαιρα γιλέκα.
  • Δύο (2) μπουφάν
  • Ένα (1) κράνος μηχανής
  • Ένας (1) πολιορκητικός κλοιός
  • Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία .

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται, από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την σύλληψη και των άλλων μελών της οργάνωσης.

 

 

Καινούργιο? Τσιγγάνοι έφτιαξαν 32 αυθαίρετα

Αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν  στις περιοχές καταυλισμών στις θέσεις ΒΙΟ.ΠΑ Άμφισσας και Αλιάρτου Βοιωτίας, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στις περιοχές.
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν 41 συνολικά αστυνομικοί από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Βοιωτίας και Φωκίδας με την συνδρομή Αστυνομικών (Ο.Π.Κ.Ε.) των Αστυνομικών Διευθύνσεων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.
Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων και των ερευνών που έγιναν σε χώρους – καταλύματα διαμονής, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, προέκυψαν τα ακόλουθα:
Ελέχθησαν: (67) άτομα και (22) οχήματα
Προσήχθησαν: (26) άτομα
Σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάση του Ν. 4067/12 Ν.Ο.Κ. Περί Οικοδομικού Κανονισμού για την αυθαίρετη κατασκευή τριάντα (30) πρόχειρων ξύλινων παραπηγμάτων καθώς και δύο (2) πέτρινων κτισμάτων στον καταυλισμό ΒΙΟ.ΠΑ. Άμφισσας.

Τσουβάλιασαν χασισέμπορους

ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
 
Συνελήφθησαν στο Πανόπουλο Ηλείας από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, τρεις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 52, 48 και 39 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλλήψεις των δραστών πραγματοποιήθηκαν, ύστερα από ενδελεχή έρευνα και στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.
Ειδικότερα οι Αστυνομικοί, ενήργησαν έρευνες στις οικίες και σε αγροτικούς χώρους ιδιοκτησίας των τριών ημεδαπών όπου βρήκαν και κατέσχεσαν :
  • Δύο πλαστικά τσουβάλια που περιείχαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 13,9 κιλών
  • Τρία πλαστικά βαρέλια και ένα δοχείο μέσα στα οποία υπήρχε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 34,780 κιλών
  • Πέντε χάρτινες συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 33,3 γραμμαρίων
  • Δύο πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν σπόρους αναμεμειγμένους με κάνναβη συνολικού βάρους 170 γραμμαρίων
  • Μία μεταλλική ζυγαριά

Καραμέλες με εκχύλισμα κάνναβης

Που αλλού; Στην Καλαμάτα ...
 
Συνελήφθη  στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας (1) 39χρονος για ναρκωτικά.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα σε κατάστημα και οικία, ιδιοκτησίας του 39χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν, τα εξής:

  • Διακόσια είκοσι εννέα (229) ναρκωτικά δισκία.
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -47,1- γραμμαρίων.
  • Δεκαέξι (16) σπόρους κάνναβης.
  • Είκοσι δύο (22) καραμέλες, με εκχυλίσματα κάνναβης.
  • Ένας (1) τρίφτης, με υπολείμματα κάνναβης.

Mε χορηγίες τα αστυνομικά τμήματα

Η Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, με επιστολή που απέστειλε, ευχαρίστησε την Λέσχη LIONS Κω για την κάλυψη των εξόδων ανακαίνισης των κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Κω.
Στο πλαίσιο αυτό, στις 29-11-2012 και ώρα 11,00 το πρωί, έγινε και σχετική εκδήλωση στο κτήριο που στεγάζονται οι Αστυνομικές Υπηρεσίες

29/11/12

O κούκος αϊδόνι το Αφγανιστάν

 

Αφγανιστάν: Ολοκληρώθηκε η ελληνική αποστολή

     
Ολοκληρώθηκε, μετά δέκα χρόνια, η ελληνική αποστολή στο Αφγανιστάν με την επιστροφή στην Ελλάδα του Τάγματος Ειδικής Σύνθεσης Αφγανιστάν (ΤΕΣΑΦ) από την Καμπούλ.

Ο τερματισμός της αποστολής εντάσσεται στο πλαίσιο περικοπής των δαπανών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η εξοικονόμηση χρημάτων ανέρχεται στα 6.800.000 ευρώ σε σχέση με το 2011 και στα 7.700.000 ευρώ σε σχέση με το 2010.
Μαζί με τα επαναπατρισθέντα στελέχη επέστρεψε όλο το υλικό και τα μέσα που υπήρχαν στο Αφγανιστάν.

Στο Αφγανιστάν παραμένουν επτά εκπαιδευτές αεροπόροι προκειμένου να εκπαιδεύσουν Αφγανούς πιλότους στα μεταγωγικά αεροσκάφη C-27J Spartan. οι πιλότοι αυτοί θα αποχωρήσουν με την ολοκλήρωση της αποστολής τους.

Επίκαιρος ο Δένδιας


Ομιλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια στο 22ο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.)
 
"Έρχομαι στα θεσμικά και στα μισθολογικά. Πράγματι, όπως είπε ο Πρόεδρος ο κ. Γεωργαντζής, προχωράμε σε μία πλήρη αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχουν ληφθεί όλες οι προηγούμενες μελέτες, σκέψεις, διατυπώσεις. Αναμένεται την επόμενη εβδομάδα και η μελέτη του ΚΕ.ΜΕ.Α. Η Ελληνική Αστυνομία, κυρίες και κύριοι, στην πραγματικότητα έχει δημιουργηθεί από μια –θα μου επιτρέψετε να πω μετά από τόσα χρόνια- πρόχειρη σύζευξη των δύο Σωμάτων, της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων, το 1984.  Τώρα δεν λείπει προσωπικό. 61.000 είναι υπεραρκετός αριθμός. Χρειαζόμαστε λιγότερο προσωπικό. Αλλιώς διαρθρωμένο ίσως, αλλιώς εκπαιδευμένο ίσως, λιγότερο προσωπικό. Για να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό. Και είμαι σίγουρος ότι το νέο οργανόγραμμα, όταν οριστικοποιηθεί και εφαρμοστεί θα παράσχει και σε εσάς τη δυνατότητα να αναπτύξετε τις όντως τεράστιες δυνάμεις που έχετε.
 Δεν πρόκειται να αναλωθώ σε πρόσκαιρους λαϊκισμούς περί μισθολογικών κ.τ.λ., κ.τ.λ. Ενόψει της σωτηρίας της χώρας, εγώ όχι ως Υπουργός, αλλά ως βουλευτής ψήφισα το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Και το γνωρίζετε αυτό. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να έχω πει και να λέω και τώρα ότι ο βασικός μισθός του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, 1698 ευρώ ακριβώς, είναι μια λανθασμένη επιλογή κατανομής των βαρών στην ελληνική κοινωνία. Δεν αντιστοιχεί σε αυτό που πράττετε και σε αυτό που σας ζητείται. Με δεδομένη την ανάγκη επίτευξης του στόχου, εγώ δεν είμαι εξ’ αυτών που δαιμονοποιεί την τρόικα. Είμαι ένας εξ΄ αυτών, που λέει ότι όλα ξεκινούν από τον ελληνικό λαό, καταλήγουν στον ελληνικό λαό. Εμείς διαφεντεύουμε την τύχη μας, τα δικά μας λάθη πρέπει να διορθώσουμε, οι ξένοι ας κάνουν τη δουλειά τους. Ήδη υπάρχει μία συζήτηση με το Υπουργείο Οικονομικών πάνω σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τη διόρθωση ορισμένων πραγμάτων μέσω του επιδόματος ειδικών συνθηκών.
Δεν το λέω ως υπόσχεση, το λέω ως γεγονός. Αυτό το οποίο έχει επιστρατευτεί για να παράσχει η Ελληνική Αστυνομία στην ελληνική κοινωνία, υπό τις παρούσες συνθήκες, υπερβαίνει ίσως κατά πολύ αυτό το οποίο ίσως της δίνεται ως αντίδωρο από την ελληνική κοινωνία, με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες και με δεδομένο τον οικονομικό στόχο, για να είμαστε ξεκάθαροι και σε αυτό. Παραδείγματος χάρη το μεταναστευτικό.

Έκρυβαν το χασίς σε γιαπί


Κατασχέθηκαν  4.097 χασίς  και 3 κλεμμένα ΙΧ
 
 
Συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, τέσσερις (4) ημεδαποί (2 άνδρες και 2 γυναίκες), ηλικίας 39, 31, 42 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και μεθοδευμένη έρευνα, εντοπίστηκε στη Μυτιλήνη, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο ανωτέρω άνδρες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), συνολικού βάρους 1.015 γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 39χρονος από κοινού με τον 31χρονο είχαν προμηθευτεί την παραπάνω ποσότητα των ναρκωτικών, από την 42χρονη.
Σε έρευνα που ακολούθησε, σε οικία όπου διέμεναν, η 42χρονη και η 29χρονη, στη Μυτιλήνη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • το χρηματικό ποσό των 1900 ευρώ, το οποίο προερχόταν από πώληση ναρκωτικών ουσιών
  • 3 κινητά τηλέφωνα

Με ... οβίδες στην Κεφαλλονιά


Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας από στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, 36χρονος αλλοδαπός, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε στο υπό ιδιοκτησίας του Ι.Χ.Ε. όχημα, διότι βρέθηκαν τρία (03) πακέτα τα οποία περιείχαν ναρκωτικές ουσίες (πιθανόν ινδική κάνναβη), συνολικού βάρους τριών κιλών και

Ο χαλκός είναι χρυσός ...

Συνελήφθη, χθες (28-11-2012) το απόγευμα, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ένας (1) 24χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, για κλοπή καλωδίων του προαστιακού σιδηροδρόμου και διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί, χθες (28-11-2012) το απόγευμα, στην περιοχή «Τραγάνα» του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, κατέλαβαν τον 24χρονο, να είχε φορτώσει σε φορτηγό όχημα, καλώδια μήκους -600- μέτρων.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 24χρονος, μαζί με ακόμα δύο άτομα, τα οποίοι αναζητούνται, είχαν αφαιρέσει τα καλώδια, λίγο νωρίτερα, από τον προαστιακό σιδηρόδρομο που βρισκόντουσαν κοντά στο σημείο ελέγχου και τα οποία χρησίμευαν στη σηματοδότηση αυτού.
Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης, ενώ επίσης κατασχέθηκαν τα καλώδια, το οποίο αποδόθηκαν σε υπάλληλο του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε επίσης ότι, οι ανωτέρω, την 24 προς 25 Νοεμβρίου 2012, στο Κάτω Διμηνιό Κορινθίας, είχαν αφαιρέσει καλώδια ιδιοκτησίας του Ο.Τ.Ε., μήκους -80- μέτρων.
Συνολικά από την παράνομη δράση τους, είχαν αφαιρέσει καλώδια με αξία που αγγίζει τις -9.500- ευρώ, σύμφωνα με τους αρμόδιους.

Η θερμική κάμερα αποκάλυψε τις φιγούρες τους

Μεγάλη η επιτυχία των αστυνομικών της Καστοριάς που έπιασαν και τους 4 Αλβανούς ληστές

Συνελήφθησαν σήμερα (29-11-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Καστοριά , από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Καστοριάς , τέσσερις αλλοδαποί (18, 19, 25 και 18 χρονών), υπήκοοι Αλβανίας, για ληστεία.
Συγκεκριμένα, οι τέσσερις αλλοδαποί φέρεται ότι από κοινού χθες (28-11-2012) το μεσημέρι, με την χρήση σωματικής βίας αλλά και με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησαν και έδεσαν 62χρονο  στα Πολλά Νερά - Ημαθίας, ενώ στην συνέχεια του αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του γιου του.
Σήμερα (29-11-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκε το κλεμμένο όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις συλληφθέντες, σε περιοχή της Καστοριάς και παρά τα διαδοχικά γενόμενα σήματα από τους αστυνομικούς για διενέργεια ελέγχου, ο οδηγός αυτού δεν σταμάτησε αλλά ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει, ενώ αποπειράθηκε να εμβολίσει δίχως επιτυχία τα αστυνομικά οχήματα. Στη συνέχεια οι επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή πεζή. Αφού αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν μετά από συντονισμένες ενέργειες και με χρήση κάμερας θερμικής απεικόνισης, καταδιώχτηκαν και συνελήφθησαν. Κατά τη διάρκεια των συλλήψεων οι φερόμενοι ως δράστες αντιστάθηκαν σθεναρά κατά των επιχειρούντων αστυνομικών.

Φόνος στο λουτρό από το 1994

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με Αστυνομικές αρχές της Ρουμανίας, ανθρωποκτονία σε βάρος 62χρονου ημεδαπού, η οποία έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες της 25-07-1994 στη περιοχή της Νεάπολης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο επανεξέτασης εκκρεμών υποθέσεων της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, συστήθηκε ομάδα διερεύνησης ανεξιχνίαστων εγκλημάτων, η οποία επαναξιολογεί το συλλεχθέν προανακριτικό υλικό και αξιοποιεί τα υπάρχοντα ευρήματα με νέες και σύγχρονες τεχνολογικές – εργαστηριακές μεθόδους έρευνας που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία ή που παρέχονται στα πλαίσια διεθνών συνεργασιών.
Αποτέλεσμα αυτών των ερευνών είναι να ταυτοποιηθεί ως δράστης 37χρονος (σήμερα) αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση».
Υπενθυμίζεται ότι ο 62χρονος είχε βρεθεί στο λουτρό του διαμερίσματός του, φέρων βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις συνεπεία

Ξάφρισε και στο Μέτσοβο


Ο δράστης των κλοπών είναι ο 37χρονος  σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τέσσερις -4- κλοπές στα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και την Πτολεμαΐδα
Μετά την  εξιχνίαση τεσσάρων -4- κλοπών από 37χρονο  σε χρυσοχοεία στις πόλεις των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Πτολεμαΐδας, ανακοινώνεται ότι εξιχνιάστηκαν ακόμη δύο -2- κλοπές σε χρυσοχοεία στο Μέτσοβο και την Ηγουμενίτσα, που διέπραξε ο ίδιος.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας και το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, προέκυψε ότι ο 37χρονος ημεδαπός διέπραξε επιπρόσθετα τις παρακάτω κλοπές:
  • Την 15-06-2011 το μεσημέρι, ο 37χρονος εισήλθε σε χρυσοχοείο στην Ηγουμενίτσα και αφαίρεσε χρυσαφικά αξίας (20.000) ευρώ
  • Την 30-01-2012 το μεσημέρι, ο 37χρονος εισήλθε σε χρυσοχοείο στο Μέτσοβο και αφαίρεσε χρυσαφικά αξίας (2.500) ευρώ

Είχαν ληστέψει και στην Κέρκυρα


Συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά 27χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του διέπραξαν στην Αττική δύο ακόμη ένοπλες ληστείες
Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά η ένοπλη ληστεία σε εμπορική επιχείρηση στην Κέρκυρα.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά συνελήφθη την Παρασκευή (23.11.2012) το μεσημέρι στην περιοχή του Πολυγώνου Αττικής 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του στις 9.8.2012 στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και στις 10.09.2012 στην περιοχή του Περάματος πραγματοποίησαν δύο διαφορετικές ένοπλες ληστείες.
Από την συνδυαστική αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά ταυτοποιηθηκαν τα στοιχεία του 27χρονου Αλβανού , ως ενός εκ των δύο δραστών της ένοπλης ληστείας στην εμπορική επιχείρηση στην περιοχή του Ποταμού Κέρκυρας, στις 05.08.2011 το απόγευμα, κατά την οποία με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν από την 55χρονη ιδιοκτήτρια το χρηματικό ποσό των 33.000 ευρώ.

28/11/12

Με συνεργούς Ουκρανούς και Γεωργιανό

Τα 30 κιλά κάνναβης
 
Συνελήφθη σπείρα τεσσάρων ατόμων για κατοχή μεγάλης ποσότητας κάνναβης στη Θεσσαλονίκη
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών κατασχέθηκαν περισσότερα από 30 κιλά κάνναβης
Κατασχέθηκαν τέσσερα Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα, χρηματικά ποσά, ναρκωτικά δισκία άνευ ιατρικής συνταγής και ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, πέτυχαν χθες (27.11.2012) το απόγευμα, τη σύλληψη ενός ημεδαπού 36 ετών, δύο αλλοδαπών υπηκόων Ουκρανίας 26 και 45 ετών και ενός υπηκόου Γεωργίας 40 ετών, για κατοχή μεγάλης ποσότητας κάνναβης.
Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ομάδα θα μεταφέρει από την Θεσσαλονίκη σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών.
Σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκινήτο που επέβαιναν οι τέσσερις δράστες, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη και κατασχέθηκαν (26) συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους (30.300) γραμμαρίων.
Ακολούθως, στην κατοχή των προαναφερόμενων και σε αστυνομική έρευνα του σπιτιού του 36χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Επιτυχία στη Φλώρινα

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
 

 
Σύλληψη αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή, για εισαγωγή και μεταφορά κάνναβης στη χώρα
Κατασχέθηκαν πάνω από 87 κιλά κάνναβης, επιμελώς κρυμμένα εντός φορτηγού
Σήμερα   το πρωί, αστυνομικοί της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής και του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν στην Κρυσταλλοπηγή 30χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ψυγείο) που οδηγούσε ο 30χρονος, ιδιοκτησίας του ιδίου, βρέθηκαν επιμελώς υποθηκευμένες σε ειδικές κρύπτες ογδόντα μία (81) συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • 87 κιλά και 343 γραμμάρια κάνναβης

Το βίντεο από το Ζεφύρι-Άνω Λιόσια



Έπιασαν γκάνγκστερς στους καταυλισμούς

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά στις περιοχές Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου Αττικής
Φωτο από την επειχείρηση της ΕΛ.ΑΣ
 
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-11-2012), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των καταυλισμών στα Ανω Λιόσια και στο Ζεφύρι Αττικής,
Στην επιχείρηση συμμετείχαν πάνω από (80) αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις: Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Τροχαίας Αττικής, καθώς και από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τα ανάλογα μέσα και εξοπλισμό.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης :
Ελέγχθηκαν : 325 άτομα και 217 οχήματα
Προσήχθησαν : 182 άτομα
Συνελήφθησαν : 29 άτομα εκ των οποίων :
  • δεκαεννέα (19) άτομα για ναρκωτικά,
  • εννέα (9) άτομα γιατί εκκρεμούσαν σε βάρος τους δικαστικές αποφάσεις και
  • ενα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Σημειώνεται ότι:
  • ένας από τους συλληφθέντες φυγόποινους έχει καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης -19- ετών για τα αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης και κλοπών, ενώ
  • σε βάρος άλλου φυγόποινου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης γιατί συμμετείχε σε ομάδα ατόμων που την 14-2-2012 στην Ν. Πέραμο Αττικής διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο και κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν και τραυμάτισαν αστυνομικό.

Eδικός Φρουρός πήγε να βιάσει 27χρονη


Συνελήφθη 29χρονος Ειδικός Φρουρός, ο οποίος κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα βιασμού 27χρονης  στο Ρέθυμνο
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση
Συνελήφθη, σήμερα (28-11-2012) το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, 29χρονος Ειδικός Φρουρός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα βιασμού 27χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε η ημεδαπή, άγνωστο άτομο τα ξημερώματα εισήλθε στην οικία της στο Ρέθυμνο και με τη χρήση σωματικής βίας προσπάθησε να την εξαναγκάσει σε εξώγαμη συνουσία. Η 27χρονη αντιστάθηκε σθεναρά, καλώντας σε βοήθεια και όταν ο δράστης αντελήφθη ότι γείτονες προσέτρεξαν στην οικία, διέφυγε με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, αναζήτησαν και εντόπισαν ακινητοποιημένο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, σε περιοχή του Ρέθυμνου, καθώς είχε προσκρούσει σε κολώνα, ενώ εντός του οχήματος βρέθηκε ο Ειδικός Φρουρός, ελαφρά τραυματισμένος, λόγω της πρόσκρουσης.
Ο 29χρονος, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία του Ρέθυμνου, συνελήφθη καθώς αναγνωρίστηκε με απόλυτη βεβαιότητα από την 27χρονη και από άλλα άτομα, τα οποία είχαν προστρέξει στην οικία της.

Έπιασαν 8 παιδόφιλους


Ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Gridlock», πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Αττική, Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο), από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου.
Στη διάρκεια της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο 15νθήμερο, σχηματίστηκαν δέκα (10) αυτοτελείς δικογραφίες και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία οκτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας από 25 έως 71 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου. Τέσσερις συνελήφθησαν στην Αττική και από ένας σε Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο.
Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στον παγκόσμιο ιστό, που πραγματοποιήθηκε μέσω του ειδικού προγράμματος TLO (λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού), που διαθέτει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη ημεδαπών χρηστών του διαδικτύου, που διακινούσαν «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Παράλληλα, διαμοίραζαν αυτό το υλικό σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ειδικών προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer).
Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Έκλεψαν το πετρέλαιο του σχολείου

Στα Μιστεγνά της Λέσβου
 
Καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, κλοπή καυσίμων από σχολικό κτήριο, στα Μιστεγνά της Λέσβου.
Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 21-06-2012 έως 14-11-2012, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την είσοδο του λεβητοστασίου του σχολείου και αφαίρεσαν 700 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης, συνολικής αξίας 950 ευρώ

Ελληνοαλβανική συνεργασία ...

 ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
 
Συνελήφθησαν στην Πέτρα και στη Μήθυμνα της Λέσβου, μετά από μεθοδευμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, δυο (2) ημεδαποί και ένας (1) υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 54, 26 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα , στην κατοχή των δύο παραπάνω ημεδαπών βρέθηκε, σε έρευνα που τους έγινε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης, την οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν αγοράσει από τον 27χρονο αλλοδαπό.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 27χρονου, παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής και με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
  • μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) συνολικού βάρους 858 γραμμαρίων
  • πέντε (5) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ηρωίνης (σε μορφή βράχου) συνολικού βάρους 117,1 γραμμαρίων

Έκλεβε μέλισσες ο 71χρονος


Δικογραφία σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, σε βάρος 71χρονου  που διέπραξε τέσσερις (4) ζωοκλοπές αφαιρώντας κυψέλες μελισσών σε δασική περιοχή του Ελευθεροχωρίου Πέλλας.
Αρχικά προηγήθηκε η καταγγελία ενός 53χρονου  για κλοπή δύο κυψελών αξίας 280 ευρώ κατά τις μεσημβρινές ώρες της 17.11.2012. Από την αστυνομική έρευνα και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ο 71χρονος ημεδαπός ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω περίπτωσης ζωοκλοπής, καθώς και άλλων τριών περιπτώσεων σε διάφορες χρονικές στιγμές.
Σε αστυνομική έρευνα αγροτικής περιοχής στον Πενταπλάτανο Πέλλας και στη συνέχεια της αποθήκης του 71χρονου παρουσία δικαστικού λειτουργού στα Γιαννιτσά βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • (4) κυψέλες ως μέρος κυψελών που είχαν αφαιρεθεί από 70χρονο ημεδαπό,
  • (8) ξύλινες κυψέλες χωρίς περιεχόμενο και (52) καπάκια κυψελών ως μέρος κυψελών που είχαν αφαιρεθεί από 43χρονο ημεδαπό,

... Άνοιξαν τα σύνορα οι Ιρακινοί

Η ΒΑΡΚΑ
 
Συνελήφθησαν  σε θαμνώδη έκταση του Διδυμοτείχου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, τρεις (3) υπήκοοι Ιράκ, δύο (2) υπήκοοι Ερυθραίας και δύο (2) υπήκοοι Ιράν και Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Έστησαν μπλόκα

Άνω Λιόσια και Ζεφύρι, από το πρωί βρίσκονται στο στόχαστρο γενικευμένης αστυνομικής επιχείρησης για την έντονη παραβατικότητα που παρατηρείται στις περιοχές αυτές εδώ και

Ασυγκράτητος!

ΠΡΟΣΕΧΩΣ Μόνο στο Crimes on air: Μεγαλοστέλεχος της Κατεχάκη [κάποιας ηλικίας] την "έπεσε χοντρά" μέσα στο γραφείο του, σε  ΚΥΡΙΑ που τον επισκέφθηκε για προσωπική της επαγγελματική υπόθεση!  Ασφαλώς και δεν θα είχε διαρρεύσει το παραμικρό αλλά η ΚΥΡΙΑ αναγκάστηκε η γυναίκα να τον κάνει