20/12/14

Ο Παυλάρας τους πήρε τη μπουκιά απ' το στόμα

Και κλάμα οι ανταγωνιστές του ...

Ο ποινικολόγος Παύλος Σαράκης προσέρχεται στο εφετείο με τον εντολέα του Γιώργο Αποστολόπουλο που φέρεται ως ο άνθρωπος που πήγε να "λαδώσει" τον Βουλευτή Χαϊκάλη
 

Άλλος για άσυλο!

Περάστε κόσμε

Κατά τους πρώτους δεκαοκτώ μήνες λειτουργίας της (Ιούνιος 2013 έως και Νοέμβριος 2014), η Υπηρεσία Ασύλου κατέγραψε 13.289 αιτήσεις διεθνούς προστασίας, που υποβλήθηκαν από 2.769 γυναίκες και 10.520 άντρες. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 609 ασυνόδευτοι ανήλικοι.
Τα άτομα που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα κατά το παραπάνω διάστημα προέρχονται από 96 χώρες. Οι κυριότερες χώρες καταγωγής είναι το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Αλβανία, η Συρία, το Μπανγκλαντές, η Γεωργία, η Αίγυπτος, η Νιγηρία, το Ιράν, το Σουδάν και η Ερυθραία.

Τον έκακαν ... αλοιφή

Το SKUNK από το Άμστερνταμ
 
 
Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 16-12-2014 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 35 και 42 ετών, για μεταφορά και εισαγωγή στην Χώρα μας ναρκωτικών.
Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για εισαγωγή από την Ολλανδία στη Χώρα μας, σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, με σκοπό τη μεταφορά τους στην Κύπρο, στις 16-12-2014 το βράδυ, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, εντόπισαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον 35χρονο, ο οποίος μόλις είχε αφιχθεί με πτήση από το Άμστερνταμ Ολλανδίας και προέβησαν στον έλεγχο του.

Συμμορία στον Πύργο

Τα κατασχεμένα
 
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές από οικίες, στην Ηλεία.
Ειδικότερα, για την εξάρθρωση της ομάδας αυτής και τη σύλληψη των μελών της, πραγματοποιήθηκε χθες (18.12.2014) το πρωί, στην πόλη της Καλαμάτας, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που οργάνωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηλείας και Μεσσηνίας.

Διεφθαρμένος [ξανά] απόστρατος στο Βόλο

Τα Ντοκουμέντα
 
Εξαρθρώθηκε από τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και Βόλου εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από έξι (6) τουλάχιστον άτομα, με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.
Συνελήφθησαν συνολικά τρεις (3) ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τους οποίους ο ένας ήταν το αρχηγικό στέλεχος, ενώ οι υπόλοιποι δύο είχαν περιφερειακό ρόλο. Επιπλέον, αναζητούνται ακόμη τρία (3) άγνωστα μέχρι στιγμής μέλη της οργάνωσης.

Υφάρπαζαν καταθέσεις θανόντων

 
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες σχετικές με τραπεζικούς λογαριασμούς θανόντων.
Συνελήφθησαν στις 16-12-2014, στο Μοσχάτο, την Αθήνα, τους Αμπελόκηπους, την Κόρινθο και την Καλαμάτα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων σε συνεργασία με το Τ.Α. Κορίνθου, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και του Τ.Α. Χαλκίδας, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 41-57 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται έξι (6) ημεδαποί συνεργοί τους, ηλικίας 36-57 ετών, μεταξύ των οποίων και ο 49χρονος φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας.

18/12/14

Ο Πρέσβης στον Έβρο

 
 
Το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου Έβρου επισκέφθηκε ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Αθήνα κ. David D . Pearce , συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο των Η.Π.Α. στην Θεσσαλονίκη κ. Robert P . Sanders.
Εκεί τον υποδέχτηκε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτης Νίκας που τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και του περιέγραψε τον τρόπο υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης των Υπηκόων Τρίτων Χωρών και τις υπηρεσίες που παρέχονται.

Μαύρος θανάτος

Τα Ντοκουμέντα
 
Εβδομήντα ένα (71) μικροδέματα ηρωίνης, τα οποία επρόκειτο να διοχετευτούν σε στέκια τοξικομανών, εντόπισαν και κατέσχεσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχείρησης που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες χθες (17-12-2014), στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

Έβαλε καφέ στην ηρωίνη

Το Ντοκουμέντο

 
 
Στον εντοπισμό πεντακοσίων δέκα (510) γραμμαρίων ηρωίνης και τη σύλληψη 28χρονης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Πειραιά, στελέχη της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Είχαν και 45αρι οι "νονοί" του "καράφλα"

Το παρατσούκλι του 40χρονου τρόφιμου των φυλακών
1
2
3
 Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνη και συστηματική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε εκβιασμούς με το πρόσχημα της «παροχής προστασίας» σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ανθρακικό ασβέστιο στο Καβαλάρι

Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
 
Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από επιτόπια αυτοψία, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 63χρονου ημεδαπού ιδιοκτήτη επιχείρησης επεξεργασίας μαρμάρων, η εδράζεται σε ιδιόκτητο αγροτεμάχιο στην ευρύτερη περιοχή του Καβαλαρίου, με την κατηγορία της παράβασης του Νόμου περί Ποινικής Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Μύλος στο Μικρολίμανο με "νονούς"

 

Κακοποιοί εκβίαζαν για την αθώωση «νονού» για να τον σκοτώσουν μετά
 
Συμμορία κακοποιών «πίεζε» καταστηματάρχες αλλά και ιδιώτες να μην καταθέσουν επιβαρυντικά για τα μέλη μίας αντίπαλης σπείρας εκβιαστών, προκειμένου να μείνει ελεύθερος ο αρχηγός της «εχθρικής» ομάδας. Κι αυτό όχι για λόγους μια ιδιόμορφης αλληλεγγύης και ξαφνικής συμπάθειας μεταξύ των μπράβων αλλά για να έχουν την ευκαιρία να τον δολοφονήσουν με συμβόλαιο θανάτου. Κάτι που δεν θα ήταν εγκληματικά εφικτό αν ο «αρχηγός» τιμωρείτο κι έμπαινε φυλακή.

Λυόμενο οπλοστάσιο

Τα κατασχεμένα
 
Συνελήφθη πρωινές ώρες χθες (17-12-2014), στη Μενεμένη, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 51χρονος ημεδαπός, για παράνομη κατοχή όπλων και ειδών οπλισμού.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων Περί Όπλων, Περί Φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων έργων και άλλων διατάξεων.

Τον άρπαξαν ...

 
Εξιχνιάστηκε, έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση αρπαγής 57χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2014.
Διαπιστώθηκε συμμετοχή επτά ατόμων στην υπόθεση, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Αρπαγής κατά συναυτουργία, της Απλής συνέργειας σε Αρπαγή και της Απλής Σωματικής Βλάβης.

Τους ακούν

 

Η  ΕΛ.ΑΣ  αποκτά άρον-άρον νέους ασυρμάτους λόγω διαρροών προς ενόπλους
 
Η ΕΛ. ΑΣ έχασε το γερμανικό σύστημα επικοινωνιών TETRA αλλά αποκτά τελικώς _με τον φόβο διαρροής μυστικών της σε ενόπλους_ το βρετανικό …«Tetra SEPURA».

Σύμφωνα με χθεσινή αναφορά στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αριθμός φύλλου 3379) έναντι αμοιβής 2.200.000 ευρώ τον χρόνο η ΕΛ. ΑΣ θα αποκτήσει το νέο ψηφιακό τηλεπικοινωνιακό σύστημα βρετανικής εταιρείας. Πρόκειται για την εταιρεία SEPURA που έχει έδρα στο Κέιμπριτζ και πελάτες της από την αυστραλιανή αστυνομία μέχρι το CERN και από το αεροδρόμιο της Μαλαισίας μέχρι το μετρό της Ταϊπέι.

Παρουσίες ...

http://www.astynomia.gr/images/stories//2014/photos2014b/17122014_didhe_004.jpg
Σαν λίγο ακούρευτος ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Παπασπύρου Σπυρίδων. Δίπλα του ο συνήθως αθέατος Διευθυντής Αστυνομίας Αθηνών,

17/12/14

Καθηγητής ο Sfakman και μαθητής ο Βασίλης


http://www.astynomia.gr/images/stories//2014/photos2014b/17122014_didhe_002.jpg

Ληστής με τα όλα του

κ

Συνελήφθη  βράδυ στο Νέο Κόσμο, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 50χρονος ημεδαπός, για σωρεία ληστειών σε τράπεζες και καταστήματα και κλοπές δικύκλων.
Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ρουμανικών Αρχών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, που διέπραξε στη Ρουμανία στις 19-9-1997 και παράνομη οπλοφορία, πράξεις για τις οποίες έχει καταδικασθεί από το Ποινικό Δικαστήριο Βουκουρεστίου σε οκτώ (8) χρόνια φυλάκισης.

Πήγαν μέγαρο

http://www.astynomia.gr/images/stories//2014/photos2014b/17122014_didhe_003.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2014/photos2014b/17122014_didhe_001.jpg
To Υπουργείο Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη διοργάνωσε Συνέδριο με θέμα : «Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι υπόθεση όλων μας», το οποίο απευθυνόταν σε μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας.

Γεωργιανοί καριερίστες

Τα κλεμμένα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2014/photos2014b/17122014_klopes1.JPG
http://www.astynomia.gr/images/stories//2014/photos2014b/17122014_klopes3.JPG

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές.
Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 38 και 30 ετών, μέλη της σπείρας, ο πρώτος στις 15-12-2014 το απόγευμα, στο Πεδίον του Άρεως και ο δεύτερος στις 4-12-2014, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για κλοπές.

Αδελφές να σου πετύχουν

http://www.astynomia.gr/images/stories//2014/photos2014b/17122014lazaroueirini1.jpg

ΛΑΖΑΡΟΥ Ειρήνη του Ανδρέα και της Ευαγγελίας, που γεννήθηκε το 1981 στη Νίκαια.
http://www.astynomia.gr/images/stories//2014/photos2014b/17122014lazaroueirini.jpg
http://www.astynomia.gr/images/stories//2014/photos2014b/17122014lazarouvarvara1new.jpg
ΛΑΖΑΡΟΥ Βαρβάρα του Ανδρέα και της Ευαγγελίας, που γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2014/photos2014b/17122014lazarouvarvara.jpg
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες δύο (2) ημεδαπών γυναικών, οι οποίες συνελήφθησαν στις 9-12-2014 στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων με χρήση υπνωτικών ουσιών. Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής των ανωτέρω και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476195 και 210-6476541 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 

«Λαθρέμποροι ιστορίας – Η άλλη όψη…»

Και η  Κέλλυ ήταν εκεί ...

Aπό δεξιά: Μίμης Πλέσσας – Συνθέτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος – Δημοσιογράφος, Γιάννης Πανούσης – Καθηγητής Εγκληματολογίας, Κέλλυ Σακάκου – Δημοσιογράφος και Γιάννης Μούτσος – Δημοσιογράφος
 Και ο gtande ποινικολόγος Φούσας
Aπό δεξιά: Γιάννης Σμαραγδής – Σκηνοθέτης, Αντώνης Φούσας – Δικηγόρος, πρώην Υπουργός, Γιώργος Οικονόμου Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας,Βίκυ Μπαφατάκη, Γενική Γραμματέας Giuseppe Sciacca

Γιώργος Κουμουτσάκος,Βίκυ Μπαφατάκη, Γιώργος Τσούκαλης, Λουκίλα Καρρέρ – Πλεσσα και κάτω εικονίζονται Γιάννης Σμαραγδής & Μίμης Πλέσσας

Ο εκδοτικός οίκος «Σιδέρης» διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο «Λαθρέμποροι ιστορίας – Η άλλη όψη…», την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στις 8μ.μ στην αίθουσα Auditorium, Σίνα 2-4, Αθήνα, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και του Συλλόγου Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Ο Αριστοτέλης». Πλήθος κόσμου τίμησε τον Γιώργο Τσούκαλη και παρακολούθησε την παγκόσμια βράβευσή του από τα Διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca που έγινε στο Βατικανό, αλλά και το βιβλίο του «Λαθρέμποροι ιστορίας».

Ελληνίδα η σύντροφος του μανιακού

Eλληνικής καταγωγής η σύντροφος του δράστη της ομηρίας στο Σίδνεϊ
H 35χρονη Αμιράχ Ντρούδη (Droudis) λεγόταν Αναστασία Ντρούδη πριν αποφασίσει να ασπαστεί το Ισλάμ
 
Η σύντροφος του δράστη της ομηρίας στην καφετέρια Lindt Chocolate, στο Σίδνεϊ είναι ελληνικής καταγωγής.

Πρόκειται για την 35χρονη Αμιράχ Ντρούδη (Droudis) που λεγόταν Αναστασία Ντρούδη πριν αποφασίσει να ασπαστεί το Ισλάμ.

Άλλαξε [πάλι] κατάθεση ο δικηγόρος

 

Πεντέλη: Αλλαξε την «αναγνώριση» των υπόπτων το θύμα της επίθεσης
 
«Εσφαλμένα είχα αναγνωρίσει δύο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση ως δράστες της εναντίον μου επίθεσης. Τώρα αναγνωρίζω με σχετική σιγουριά δύο Αλβανούς κακοποιούς» (εκείνους που σχετίζονται με την επίθεση στο Μικρολίμανο).
 Αυτό φέρεται να είναι το συνολικό σκεπτικό δύο νέων καταθέσεων που έδωσε σε δικαστικούς λειτουργούς ο 60χρονος δικηγόρος που είχε γίνει στόχος αιματηρής επίθεσης, στις αρχές Νοεμβρίου, στην Πεντέλη. Οι δύο αυτές καταθέσεις και οι διαφορετικές αναφορές του δικηγόρου προκαλούν προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ.

16/12/14

Κρύπτη έκπληξη

Τα Ντοκουμέντα
 
 
(15-12-2014) το μεσημέρι στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν έναν 50χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ήθελε την ηρωίνη του ο Αλβανός

Τα ναρκωτικά
 
Συνελήφθη στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης.
Ειδικότερα μετά από διερεύνηση πληροφορίας για αλλοδαπό που διακινεί ναρκωτικές ουσίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εντοπίσθηκε ο 26χρονος, καθώς και διαμέρισμα στην Κυψέλη που χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών.

Ο "μπουμπούκος" του Κορυδαλλού

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση κυκλώματος τουλάχιστον 15-20 «νονών της νύχτας» που εκβίαζαν καταστηματάρχες στον Πειραιά και στην Δυτική Αττική.
Οπως ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης έχουν υπάρξει 11 συλλήψεις. Ως αρχηγός του κυκλώματος φέρεται έγκλειστος σε περιφερειακή φυλακή της χώρας ο οποίος είχε κατηγορηθεί την δεκαετία του 2000 για σωρεία εγκληματικών επιθέσεων. 

Σαμιώτες γιατροί με εκατομμύρια

O Yποστράτηγος Διαμαντόπουλος της Ο.Α
 
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ολοκληρώθηκε έρευνα, στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με περιπτώσεις διαφθοράς, κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και αδικαιολόγητου πλουτισμού, από έξι ιατρούς και πρώην διοικητικό Διευθυντή γενικού Νοσοκομείου, σε νησί του Βορείου Αιγαίου [Σάμου].

Χορός πλαστογραφίας

Τα Κατασχεμένα
 
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων που διοικεί ο Φώτης Γραικούσης, εγκληματική οργάνωση που πλαστογραφούσε ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία εφοδίαζε αλλοδαπούς για τη διευκόλυνση της παράνομης διαμονής τους στη χώρα μας και την παράνομη είσοδο ή έξοδο από αυτήν.
Συνελήφθησαν στην Αθήνα, πέντε (5) μέλη της σπείρας, τρεις (3) αλλοδαποί ( δύο υπήκοοι Αλβανίας και ένας Ιράκ) και δύο (2) ημεδαποί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

... Ανάπηροι του ΙΚΑ στα χαρτιά

Οι Αποδείξεις
Άλλη μία σημαντική επιτυχία προστέθηκε στο ενεργητικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας  που διοικεί ο Υποστράτηγος Διαμαντόπουλος κατάφερε να εξαρθρώσει ένα οργανωμένο κύκλωμα το οποίο λυμαινόταν το δημόσιο χρήμα, τουλάχιστον κατά την τελευταία τριετία.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν στις 10/12/2014, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, επτά (7) άτομα, τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες, όλοι Έλληνες, ηλικίας από 50 έως 84 ετών. Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απάτης κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφίας και κατάχρησης σε βάρος του Δημοσίου. Δύο από αυτούς –κατά περίπτωση– κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων και παραχάραξη.