8/6/13

Τα μέσα διευκόλυνσης της μαστροπείας

Τα κατασχεμένα

Η Mercedes του μαστροπού

 
Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (08-06-2013) στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 49, 48, 33 και 41 ετών, ιδιοκτήτης και υπάλληλοι καταστήματος «μπαρ», σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μαστροπεία.
Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία πταισματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων, σε βάρος μιας 39χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Αλβανίας, σερβιτόρας του καταστήματος.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες, ο 49χρονος ιδιοκτήτης του «μπαρ» με τους άλλους τρεις υπαλλήλους του προωθούν στην πορνεία εργαζόμενες στο κατάστημα σερβιτόρες, αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη, μετέβη στο κατάστημα και ζήτησε από τον 49χρονο να συνευρεθεί με την 39χρονη σερβιτόρα.
Ο ιδιοκτήτης του μπαρ αφού συνεννοήθηκε με τον 48χρονο και τον 33χρονο, παρέλαβε από τον αστυνομικό το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και τον οδήγησε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εξωτερικά του καταστήματος, όπου ανέμενε η σερβιτόρα.
Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι συνέλαβαν τους τέσσερις ημεδαπούς, ενώ στην κατοχή του 49χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας του 49χρονου και του 41χρονου, ως μέσα διευκόλυνσης της μαστροπείας. Στο ένα από αυτά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ξύλινο γκλοπ κι ένας αυτοσχέδιος σουγιάς. Στο εσωτερικό του καταστήματος βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (4.875) ευρώ και (610) δολαρίων και δύο ακόμη ξύλινα γκλοπς.

Η ΔΙΑΣ έπιασε ληστές στον Τύρναβο

Τα μαχαίρια των Αλβανών
 
Εξιχνιάσθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας δύο απόπειρες ληστείας, μία ληστεία και μία κλοπή που έγιναν στη Λάρισα και τον Τύρναβο Λάρισας. Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (07-06-2013) στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, δράστης των παραπάνω εγκληματικών πράξεων, ο οποίος λίγο νωρίτερα αποπειράθηκε να ληστέψει «μίνι – μάρκετ» στη Λάρισα.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς μετέβη σε κατάστημα «μίνι - μάρκετ» 41χρονου ημεδαπού και με την απειλή μαχαιριού ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να του παραδώσει τις εισπράξεις της ημέρας. Ο ιδιοκτήτης αντέδρασε, αναγκάζοντας το δράστη να τραπεί σε φυγή, μαζί με ομοεθνή συνεργό του αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων που τον ανέμενε εξωτερικά του καταστήματος.
Ακολούθησαν εκτεταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 20χρονο κοντά στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, ενώ ο συνεργός του αναζητείται. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, μήκους (24) εκατοστών κι ένα σκοινί ναυτικού τύπου, μήκους τριών μέτρων.
Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν και οι παρακάτω περιπτώσεις ληστειών και κλοπών στις οποίες προέβη ο συλληφθείς:
  • το μεσημέρι της (19-05-2013) στον Τύρναβο Λάρισας, ο 20χρονος μετέβη σε κατάστημα «μίνι μάρκετ» 61χρονου ημεδαπού και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ
  • το πρωί της (04-06-2013) στον Τύρναβο Λάρισας ο 20χρονος επιχείρησε να ληστέψει κατάστημα «μίνι μάρκετ» και με την απειλή μαχαιριού απαίτησε από τον 61χρονο ημεδαπό, προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος, χρήματα, χωρίς να καταφέρει τελικά να τα αποσπάσει, καθώς ο παθών τράπηκε σε φυγή και
  • το βράδυ της (05-06-2013) στη Λάρισα, ο συλληφθείς με άγνωστο μέχρι στιγμής ομοεθνή συνεργό του, πλησίασαν 33χρονη ημεδαπή και αφαίρεσαν την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ, δύο τραπεζικές κάρτες, ένα βιβλιάριο καταθέσεων, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα άλλα προσωπικά της έγγραφα.

Τους βγήκε αλμυρή η βόλτα

Το πιστολάκι και το χασισάκι
 
Συνελήφθη χθες (07-06-2013) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, 48χρονος ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση κάνναβης, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 48χρονος, όμως αυτός δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης τους και διέφυγε, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Μετά από καταδίωξη που ακολούθησε για απόσταση οχτώ χιλιομέτρων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και σε έλεγχο που διενήργησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • πέντε (5) χάρτινες συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους (22) γραμμαρίων,
  • ένα (1) πιστόλι με τη γεμιστήρα του, εντός της οποίας υπήρχαν πέντε (5) φυσίγγια, καθώς και ακόμη
  • τέσσερα (4) φυσίγγια εκτός γεμιστήρας.

Δεν δέχονται πίσω τους λαθρομετανάστες


Φωτο από την συνεδρίαση

Tην πρόοδο στην εφαρμογή του αναθεωρημένου Σχεδίου Δράσης για το Άσυλο και τη Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών παρουσίασε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων
Ν. Δένδιας: «Ο χειρισμός του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα, είναι ευρωπαϊκό. Και ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα πρέπει να έχει ευρωπαϊκή λύση»
Την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή των δράσεων που προβλέπονται στο αναθεωρημένο Σχέδιο Δράσης για το Άσυλο και την Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών, παρουσίασε σήμερα (7 Ιουνίου 2013) ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, εστιάζοντας στις πλέον σημαντικές εξελίξεις από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, αναφέρθηκε στη λειτουργία της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, καθώς και στην επικείμενη λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών. Επισήμανε ακόμη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας όσον αφορά τη χρηματοδότηση των δράσεων που προβλέπονται από το συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης.
Ο κ. Δένδιας εστίασε επίσης στην ανάγκη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πιέσει τις χώρες προέλευσης των μεταναστών, όπως το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Ιράν, το Ιράκ, την Αλγερία, προκειμένου να δέχονται την επιστροφή περισσότερων υπηκόων τους, επί τη βάσει της εφαρμογής των Συνθηκών που ήδη έχουν υπογραφεί.
Παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς τους εκπροσώπους των υπόλοιπων Κρατών-Μελών να εφαρμόσουν την αρχή της αλληλεγγύης για το χειρισμό του προβλήματος και να συνδράμουν την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστευτικών ροών, τονίζοντας ότι η χώρα μας, όντας στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, καλείται να αντιμετωπίσει ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.
Μετά τη λήξη των πρωινών εργασιών του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων ο κ. Δένδιας προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:
«Είχα σήμερα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών την ευκαιρία να αναπτύξω στους συναδέρφους μου της Ευρωπαϊκής Ένωσης την πρόοδο στο ελληνικό Σχέδιο Διαχείρισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών. Και θέλω να πω ότι είμαι εξαιρετικά ευτυχής για την ανταπόκριση την οποία βρήκα και ιδιαίτερα για τα θετικά σχόλια της Επιτρόπου της κ. Cecilia Malmström.
Από εκεί και πέρα, χρειάστηκε να αναπτύξω και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το Σχέδιο στην εφαρμογή του και κυρίως την τεράστια ανάγκη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πιέσει τις χώρες προέλευσης των μεταναστών, όπως το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Ιράν, το Ιράκ, την Αλγερία, να δέχονται πίσω περισσότερους υπηκόους τους επί τη βάσει της εφαρμογής των Συνθηκών που ήδη έχουν υπογράψει. Αυτό είναι απαραίτητο για το ελληνικό Σχέδιο.

"Έγδυσε" το ψυχιατρείο

 Και δεν ήταν τρελός ...
 
Συνελήφθη χθες (07.06.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 45 ετών, για κλοπή υλικού από κτιριακό συγκρότημα όπου στεγαζόταν Δημόσια Υπηρεσία.
Αρχικά, στην Κατερίνη Πιερίας, ο προαναφερόμενος μετέφερε κουφώματα και ειδικότερα δεκαεννιά τμήματα μήκους 80-100 εκατοστών συνολικού βάρους 17 κιλών σε επιχείρηση ανακύκλωσης παλαιών αντικειμένων ιδιοκτησίας ενός 58χρονου και επιχείρησε να τα πουλήσει ανεπιτυχώς. Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα κουφώματα ήταν μέρος αφαιρεθέντων αντικειμένων από το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζονταν Υπηρεσίες του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κατερίνης και είχαν αφαιρεθεί από τον 45χρονο την προηγούμενη ημέρα.
Σε αστυνομική έρευνα σε αποθήκη της οικίας του 45χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (25) τμήματα καλωδίου σύνδεσης διαδικτύου μήκους ενός μέτρου έκαστο και
  • (3) τμήματα καλωδίου τηλεφωνικών συνδέσεων μήκους δύο μέτρων έκαστο.
Επιπλέον, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 45χρονος αφαίρεσε διάφορα υλικά από το ίδιο κτίριο κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου και ειδικότερα:
  • το χρονικό διάστημα από 29.05.2013 μέχρι 31.05.2013 αφαίρεσε από χώρο του λεβητοστασίου χαλκοσωλήνες, κουφώματα αλουμινίου από τρία παράθυρα και μία πόρτα, καθώς και άγνωστο αριθμό καλωδίων ηλεκτροδότησης του κτιρίου.
  • την 23.05.2013 διέθεσε σε επιχείρηση ανακύκλωσης παλαιών αντικειμένων (25) τμήματα προφίλ αλουμινίου από συνολική ποσότητα κουφωμάτων αξίας περίπου τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, τα οποία είχε αφαιρέσει πριν από την 18.05.2013.

Με 17 διακινούμενους στην Ορεστιάδα

Το κλεμμένο όχημα και η Mercedes
 
Συνελήφθησαν   στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 28 και 29 ετών και μία 38χρονη ημεδαπή, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες. Έντεκα (11) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, τέσσερις (4) υπήκοοι Ιράκ και δύο (2) υπήκοοι Ερυθραίας και Αιθιοπίας.
Αναλυτικότερα, σε επαρχιακή οδό της Ορεστιάδας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στους οδηγούς δύο οχημάτων, ενός Ι.Χ.Ε. και ενός Ι.Χ.Φ., προκειμένου να τα ακινητοποιήσουν, αλλά αυτοί δεν συμμορφώθηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.
Λίγο πιο κάτω οι αστυνομικοί, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ο οδηγός (29χρονος) του οποίου τράπηκε αρχικά σε φυγή πεζός, πλην όμως μετά από σχετικές αναζητήσεις εντοπίσθηκε και συνελήφθη. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε στην ενδοχώρα, δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.
Μετά από αναζητήσεις, εντοπίσθηκε σε χωριό του Έβρου και το δεύτερο όχημα, που λειτουργούσε ως προπομπός και συνελήφθησαν οι άλλοι δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτό.
Κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) οχήματα
  • Το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ
  • Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο είχε κλαπεί πριν από μία βδομάδα περίπου από περιοχή της Αττικής.

Ληστοσυμμορία των 750.000 €

 
Εξαρθρώθηκε από το Τ.Α. Αχαρνών  εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην περιοχή των Αχαρνών, τον Άγιο Στέφανο και το Καπανδρίτι.
Συνελήφθησαν προχθές (6-6-2013) το πρωί στην περιοχή των Αχαρνών, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 23 και 28 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις (4) ημεδαποί συνεργοί τους, ηλικίας 20, 20, 37 και 39 ετών.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 28χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) δίκαννο, που είχε αφαιρεθεί από οικία ημεδαπού.
  • Μία (1) κυνηγετική καραμπίνα.
  • Κοσμήματα και ρολόγια.
  • Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο (2) συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, τους τελευταίους δέκα (10) μήνες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Ειδικότερα, ενεργώντας είτε από κοινού, είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, παρακολουθούσαν τις οικίες-στόχους τους και εισέρχονταν παραβιάζοντας την πόρτα ή το παράθυρο κατά την απουσία των ιδιοκτητών.
Όπως εξακριβώθηκε, συνολικά έχουν διαπράξει εκατό (100) διαρρήξεις-κλοπές από οικίες και συγκεκριμένα :
  • Ενενήντα τρείς (93) στην περιοχή των Αχαρνών
  • Έξι (6) στον Άγιο Στέφανο
  • Μία (1) στο Καπανδρίτι
Διέπραξαν επίσης και δύο (2) αρπαγές τσαντών στην περιοχή των Αχαρνών.
Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στα 750.000 ευρώ περίπου.

Και ανήλικος στη δολοφονία

 
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, η ανθρωποκτονία 36χρονου ημεδαπού, υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων, η οποία είχε γίνει την 22-12-2010 το βράδυ, στο Μελίσσι Κορινθίας. Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις ληστείας και απόπειρας ληστείας, σε κατάστημα στην Τραγάνα Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη  στην Τραγάνα Κορινθίας, μετά από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 16χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία και ένοπλη ληστεία.
Στη σχηματισθείσα δικογραφία, περιλαμβάνεται ακόμα ένας 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη χθες (6-6-2013) το μεσημέρι και για τον οποίο εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψής του από τον κ. Ανακριτή Κορίνθου.
Ειδικότερα, στις (5-6-2013) το βράδυ, ο 16χρονος, αφού μπήκε σε κατάστημα ψιλικών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσπάθησε με την απειλή μαχαιριού να αφαιρέσει χρήματα από την ιδιοκτήτρια, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς συνελήφθη μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών.
Στην κατοχή του 16χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν, μία κουκούλα τύπου « FULL FACE » και ένα μαχαίρι με μήκος λάμας -21- εκατοστών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 21 Μαρτίου 2013 το απόγευμα, είχε μπει πάλι στο ίδιο κατάστημα και με την απειλή μαχαιριού, είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε επίσης ότι, ο 16χρονος και ο 22χρονος, την 22-12-2010 το βράδυ, στο Μελίσσι Κορινθίας, αφού πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, με την απειλή όπλου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ.
Στη συνέχεια και κατά την αποχώρηση τους, ο ένας από αυτούς, πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 36χρονο υπάλληλο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, όπου και υπέκυψε στα τραύματα του.

Κουβαλούσε με BMW λαθρομετανάστες

To IX του 36χρονου
 
Συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας 36χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητο του έξι λαθρομετανάστες
O συλληφθείς παρέλαβε τους αλλοδαπούς χθες το βράδυ από περιοχή του Έβρου με σκοπό να τους μεταφέρει στην Αθήνα έναντι του χρηματικού ποσού των (1.000) ευρώ
Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (07-06-2013) στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 36χρονος ημεδαπός διακινητής λαθρομεταναστών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στην 392 χ/θ της Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος των διοδίων Πυργετού ακινητοποίησαν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς με σκοπό να το ελέγξουν και όπως διαπιστώθηκε, ο 36χρονος μετέφερε παράνομα έξι λαθρομετανάστες, υπηκόους Συρίας, από τους οποίους οι τέσσερις επέβαιναν στην καμπίνα επιβατών του αυτοκινήτου, ενώ οι άλλοι δύο βρέθηκαν κρυμμένοι στο χώρο αποσκευών (πορτ - μπαγκάζ).
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στη χώρα μέσω Τουρκίας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, πριν από δύο μέρες, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, δίνοντας σε Τούρκους δουλέμπορους (5.000) δολάρια Η.Π.Α., ο καθένας, για τη μεταφορά τους από τη Συρία στην Αθήνα.
O συλληφθείς τους παρέλαβε χθες (06-06-2013) το βράδυ από περιοχή του Έβρου με σκοπό να τους μεταφέρει στην Αθήνα έναντι του χρηματικού ποσού των (1.000) ευρώ, το οποίο θα παραλάμβανε μετά την άφιξη τους στην πρωτεύουσα.

7/6/13

Το “SCORPION” των βαρόνων


Τους πότιζε η 27χρονη στην παραλιακή


 Tα Ecstasy κτλ κτλ





Το εργαστήριο της Βουλγάρας στη Γλυφάδα

Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθη στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία (1) αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 27 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, ηρωίνης, κοκαΐνης και δισκίων ecstasy καθώς και για εγκατάσταση, εντός της οικίας της, εργαστηρίου νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.  
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας για αλλοδαπή η οποία διακινεί συστηματικά ναρκωτικές ουσίες, όλων των ειδών, στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων και πολυήμερη έρευνα, εντοπίσθηκε η 27χρονη, καθώς και οικία που χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης, νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών και με συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθη.

 Κατασχέθηκαν:

·      Ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους -170- γραμμ.

·      Ποσότητα ΗΡΩΙΝΗΣ βάρους -230- γραμμ.

·      Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους -8.550- γραμμ.

·      Τετρακόσια πενήντα -450- δισκία “ECSTASY” (XTC)

·      Σκόνη λευκού χρώματος άγνωστης χημικής σύνθεσης, προφανώς για τη νόθευση της κοκαΐνης βάρους -1.230- γραμμ.

·      Σκόνη καφέ χρώματος άγνωστης χημικής σύνθεσης, προφανώς για τη νόθευση της ηρωίνης βάρους -850- γραμμ.

·      Ένα (1) εύχρηστο υποπολυβόλο τύπου “SCORPION” με γεμιστήρα

·      Τριάντα τέσσερα (34) φυσίγγια των 7,65 mm.

·      Μια (1) υδραυλική πρέσα 

·      Μια (1) μεταλλική κατασκευή (καλούπι).

·      Δυο (2) μεταλλικές κυλινδρικές κατασκευές κατάλληλες για την τυποποίηση των ναρκωτικών.

·      Ένας (1) ηλεκτρικός αναδευτήρας.

·      Δυο (2) μεταλλικά κόσκινα.

Έκλεψε ανοξείδωτες λαμαρίνες του ΟΣΕ

Η αυλή του 18χρονου με τα κλεμμένα
 
Συνελήφθη ένας 18χρονος ημεδαπός για κλοπή υλικού του Ο.Σ.Ε. στον Πλάτανο Ημαθίας
Κατασχέθηκαν 340 κιλά λαμαρινών ως μέρη μεταλλικού φορέα
Συνελήφθη χθες (06.06.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος Ημαθίας, ένας ημεδαπός 18 ετών για κλοπή υλικού του Ο.Σ.Ε..
Ειδικότερα, στον Πλάτανο Ημαθίας, σε αστυνομική έρευνα της οικίας του προαναφερόμενου βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο και κατασχέθηκαν (340) κιλά ανοξείδωτων λαμαρινών, οι οποίες αποτελούν καπάκια μεταλλικού φορέα καλωδίων, που χρησιμοποιούνται στο σιδηροδρομικό δίκτυο του Ο.Σ.Ε. της περιοχής.
Οι αφαιρεθέντες λαμαρίνες αποδοθήκαν σε υπεύθυνο υπάλληλο του Ο.Σ.Ε..
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος.

Τους έβγαλε τον φόνο το Α.Τ Περιφέρειας


Στη Σπάρτη την αναποτελεσματικότητα της τοπικής Ασφάλειας καλείται να την αντιμετωπίσει εκτός από την κοινωνία και το Α.Τ Περιφέρειας που ανέλαβε την προανάκριση σε φόνο 76χρονου.
Εξιχνιάστηκε, λοιπόν  ύστερα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, η ανθρωποκτονία 76χρονου  ο οποίος είχε βρεθεί από αστυνομικούς νεκρός, την 31-08-2012 το πρωί, μέσα στο σπίτι του στην περιοχή «Βεργαδέικα» στο Λογκανίκο Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός 24χρονου ημεδαπού και ενός αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και ληστεία, κατά συναυτουργία. Σημειώνεται ότι ο ένας από τους δράστες (ο 24χρονος ημεδαπός) ήδη κρατείται προσωρινά στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, για άλλη ληστεία που έχει διαπράξει.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι παραπάνω δράστες, αφού μπήκαν στην οικία του 76χρονου, με τη χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν, τον έδεσαν και τον φίμωσαν. Στη συνέχεια αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντάς τον αβοήθητο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του αλλοδαπού δράστη.

Με μονόπετρο στο ριφιφί

 
Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες (06-06-2013), στην περιοχή της Καλαμαριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 27χρονος ημεδαπός και 38χρονος αλλοδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, ιδιοκτησίας του 38χρονου, βρέθηκαν εντός δερμάτινου χαρτοφύλακα:
  • Δύο (2) λευκόχρυσα δακτυλίδια με μονόπετρο διαμάντι,
  • Μία (1) χρυσή αλυσίδα,
  • Μία (1) λευκόχρυση αλυσίδα με πολύτιμες πέτρες και
  • Ένα (1) ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια,
την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, που πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, οι ανωτέρω, εισήλθαν κατά το δεύτερο δεκαήμερο του μηνός Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους με τη μέθοδο του «ριφιφί», σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τα προαναφερθέντα αντικείμενα. Η αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων ανέρχεται, κατά δήλωση του ιδιοκτήτη, στο χρηματικό ποσό των 400.000 ευρώ περίπου.
Επίσης, εντός του χαρτοφύλακα, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη, μία (1) χρυσή περόνη Ελληνιστικών χρόνων, η οποία εξετάστηκε από αρμόδια αρχαιολόγο της Ε.Π.Κ.Α. Θεσσαλονίκης και διαπιστώθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Περί Προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Επιπλέον, στην κατοχή του 38χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ψηφιακή αποθηκευτική συσκευή μνήμης ( USB STICK ), η οποία περιείχε αποθηκευμένες φωτογραφίες διαφόρων μαρμάρινων αρχαιοτήτων, πλήρους αρχαίας πανοπλίας και χρυσών αρχαίων κοσμημάτων.
Σε βάρος των συλληφθέντων και 44χρονου συνεργού τους, ο οποίος αναζητείται, σχηματίζεται δικογραφία για « Εγκληματική οργάνωση», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής» και παράβαση του Νόμου «Περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ο φάκελος στον Ανέστη

Το τρομοπακέτο

Στις 31 Μαρτίου του 2011 πάντως είχε αποσταλεί με το ταχυδρομείο φάκελος-βόμβα στον τότε διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού Γιάννη Ανέστη. Το τρομο-πακέτο είχε Ιταλικά γραμματόσημα και εντός του βρέθηκε προκήρυξη, περιτυλιγμένη με μονωτική ταινία, την οποία υπογράφει η ιταλική τρομοκρατική οργάνωση «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Δίκτυο (FAI)». Είναι η οργάνωση που την ίδια ημέρα στην Ιταλία έστειλε αντίστοιχο φάκελο σε στρατόπεδο Αλεξιπτωτιστών με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν τα δάκτυλα του Αξιωματικού που τον άνοιξε.
Στο κείμενο της προκήρυξης, που βρέθηκε στον φάκελο του Κορυδαλλού και η οποία ήταν γραμμένη στην ιταλική γλώσσα, αναγράφεται μεταξύ άλλων, ότι η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται ως ένδειξη αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και σε φυλακισμένους συντρόφους τους στη Χιλή, Ελβετία και Γερμανία.
Ο παγιδευμένος φάκελος της φωτογραφίας-ντοκουμέντο, είχε βρεθεί ανέπαφος επειδή εντοπίσθηκε από το μηχάνημα ελέγχου εκρηκτικών υλικών (XRAY) κατά τη διάρκεια της διαδικασίας «τσεκαρίσματος» αλληλογραφίας & αντικειμένων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα. Ο φάκελος δεν καταστράφηκε καθώς δεν έγινε ελεγχόμενη έκρηξη, αλλά εξουδετέρωση με την μέθοδο της «αποσύνδεσης».

Γιατί τρομοκρατία?

 
 
Το στοιχείο ότι η βόμβα είχε ωρολογιακό μηχανισμό είναι το «ντοκουμέντο» που οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα πως τα κίνητρα είναι βαθύτερα … Εξάλλου οι ποινικοί κρατούμενοι συνηθίζουν να δίνουν «παραγγελία» για εκρήξεις αλλά πάντα με μασούρια δυναμίτιδας.  Η υπάλληλος των φυλακών [κόρη του παλιού διευθυντή των ίδιων φυλακών] ανέλαβε το τιμόνι του Κορυδαλλού πριν δυο χρόνια μετά την παραίτηση του κ. Ανέστη όταν του ταχυδρομήθηκε τρομοπακέτο. Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία καλείται να διερευνήσει με τι ακριβώς σχετίζεται η βομβιστική επίθεση που έγινε στη συμβολή των οδών Διομήδους 3 και Αγίας Βαρβάρας. Αν επιβλήθηκε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα σε κάποιον αναρχικό κατηγορούμενο ή αν υπήρξαν περιορισμοί στα επισκεπτήρια. Όλα συγκλίνουν ωστόσο στον συμβολικό χτύπημα

Χαίρε Καίσαρες ...


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

          Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της συναδέλφισσαςς Διευθύντριας στην Δ.Φ. Κορυδαλλού κ. Μ.Σ που έγινε σήμερα 7/6/2013 τα ξημερώματα, από άγνωστους έξω από το σπίτι της.

        Καταγγέλλουμε την κυβερνητική, την πολιτική εγκατάλειψη και την μη ανάληψη ευθυνών από τους υπεύθυνους για την λειτουργία των Ελληνικών φυλακών.

        Καταγγέλλουμε επίσης τον ιδιότυπο ρατσισμό που υφιστάμεθα ως εργαζόμενοι στις Ελληνικές φυλακές καταλογίζοντάς μας οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει σε αυτές. Αν όχι από όλους, από τους περισσότερους. Πολιτεία, Κυβέρνηση, Κόμματα, υπηρεσιακούς παράγοντες της Κεντρικής Υπηρεσίας, δημοσιογράφους κλπ.

        Με τον τρόπο αυτό και μετά την σημερινή βομβιστική επίθεση είναι φανερό ότι μας παραδίδουν βορά στις ορέξεις διαφόρων τυχάρπαστων που θεωρούν ότι με βόμβες μπορούν να απαντήσουν στα αδιέξοδά τους.

        Η αδιαμφισβήτητη ηθική, η υπηρεσιακή αρτιότητα και η με κάθε τρόπο καθημερινή έκφραση της ανθρωπιάς εκ μέρους της συναδέλφισσας Διευθύντριας είναι η απόλυτη απόδειξη ότι η ενέργεια αυτή δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα τυφλό χτύπημα.

        Αν το χτύπημα αυτό δεν ήταν συμβολικό τότε εκτός από τους σαφώς εξωγενείς φυσικούς αυτουργούς του, θα πρέπει να μιλήσουμε και για το ενδεχόμενο και άλλων  ηθικών αυτουργών «εσωτερικά».

        Αντιλαμβανόμαστε ωστόσο, ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να συγκινήσουμε ουσιαστικά ή επικοινωνιακά τον οποιοδήποτε με την έκφραση των αγωνιών μας και την ανάδειξη των προβλημάτων των φυλακών και ημών των εργαζομένων.

        Όταν έναν ολόκληρο λαό τον έχουν κάνει να νιώθει ότι όλη η χώρα του είναι μία μεγάλη φυλακή και αυτός έγκλειστος, είναι σίγουρο ότι οι προσωπικές αγωνίες του καθενός είναι δύσκολο να του επιτρέψουν να σκεφτεί και να συμμετάσχει σε μία συλλογική αγωνία και δράση.

Βόμβα στη διευθύντρια των φυλακών




Η Μαρία Στέφη στις φυλακές Κορυδαλλού


H Αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες μετά τη βομβιστική ενέργεια τα ξημερώματα στη Δάφνη. Είχε προηγηθεί, στις 04.15, προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην ηλεκτρονική εφημερίδα  όπου άγνωστος ανέφερε ότι θα εκραγεί βόμβα στη συμβολή των οδών Διομήδους 3 και Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη, δίνοντας χρονικό περιθώριο 20 λεπτών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η βόμβα είχε τοποθετηθεί κάτω από το ιδιωτικό αυτοκίνητο μάρκας BMW, με αριθμό κυκλοφορίας ΖΖΜ 1551, της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη.
Στις 4.42 τα ξημερώματα εξερράγη η βόμβα, η οποία ήταν τοποθετημένη κάτω από όχημα. Το όχημα ήταν σταθμευμένο έξω από πολυκατοικία και πήρε φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πέντε άνδρες, οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά από το όχημα.

Ένας "Ράμπο" ανάμεσά τους ...

Οι παλιοί συμμαθητές του Ραχωβίτσα
 

Το 1973 είχαν αποφοιτήσει 41 μαθητές και μαθήτριες απο το 6ταξιο Γυμνάσιο Φαναρίου. Συναντήθηκαν μετά απο 40 χρονια στο παλιό Γυμνάσιο τους στο ΦΑΝΑΡΙ
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν 14 , αυτοσυστήνονταν γιατι το πέρασμα του χρονου ηταν εμφανέστατο

Έκλεψε τον σπίνο από το μπαλκόνι

Και 6 καναρίνια
 
Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ντόπιος  31 ετών, για απόπειρα κλοπής και κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην Έδεσσα Πέλλας, ο προαναφερόμενος  αποπειράθηκε να αφαιρέσει από το μπαλκόνι της οικίας ενός 51χρονου ημεδαπού ένα καναρίνι, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον 51χρονο και τράπηκε σε φυγή.
Ο 31χρονος εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα και συνελήφθη ενώ στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (6) καναρίνια και (1) σπίνο με τα κλουβιά τους την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, καθώς και
  • (1) συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
  • (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης και
  • (12) ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.

Σε ολόκληρο Μαυροβούνι μόνο 15 γραμμάρια?

 
Συνελήφθη  από αστυνομικούς Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, άνδρας 40 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο Μαυροβούνι Πέλλας, σε αστυνομικό έλεγχο του προαναφερόμενου που κινούταν πεζός βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε (15) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Ήθελε και τη Γερμανίδα του ...

Ta φυτά του 32χρονου




Συνελήφθησαν   στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, ένας 32χρονος έλληνας και μία 32χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Γερμανίας, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια φυτών κάνναβης.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, εντόπισαν σε δασική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, φυτεία κάνναβης, στην οποία, προσήλθε  ο 32χρονος, έχοντας μαζί του, δύο γλάστρες με φυτά κάνναβης, με σκοπό να τα μεταφυτεύσει στο χώρο και συνελήφθη. Συνολικά βρέθηκαν 28 φυτά κάνναβης, ύψους από 0,55 έως 1,20 μέτρα, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι όπου διέμενε ο δράστης, μαζί με την 32χρονη, η οποία εντοπίσθηκε στο εσωτερικό του και συνελήφθη, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
  • Μία (1) γλάστρα με ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 30 εκατοστών
  • Ένα (1) κουτί και δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 32,3 γραμμαρίων
  • Σπόροι κάνναβης βάρους 0,3 γραμμαρίων
  • Το χρηματικό ποσό των 750 Ευρώ και 200 λιρών Τουρκίας

Δραμινοί χασικλήδες ...

Ta βαζάκια τους
 
Συνελήφθησαν   στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, τρεις έλληνες  ηλικίας 50, 56 και 58 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και αγοράς ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 50χρονος δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 50 και 56 ετών, διότι, όπως προέκυψε, απέκρυπταν, σε αγροτική περιοχή της Δράμας ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, την οποία στη συνέχεια διακινούσαν, τμηματικά, σε χρήστες της περιοχής.
Κατά τις έρευνες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν στην παραπάνω αγροτική περιοχή ένα γυάλινο βάζο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 86,4 γραμμαρίων και άλλα τρία βάζα, με υπολείμματα κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν. Στην κατοχή του 50χρονου δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ.
Από τις έρευνες, προέκυψε επίσης ότι οι δύο δράστες, το απόγευμα της 31-5-2013 διέθεσαν στον 58χρονο, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης έναντι χρηματικού ποσού. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη επίσης και ο 58χρονος  στη Δράμα, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σπόροι κάνναβης, βάρους 10,1 γραμμάρια και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Πληρώνουμε τα σπασμένα τους ...

Ζημιά στο δίκτυο της Δ.Ε.Η.  145.000 € απο Αφγανοπακιστανούς 
 
Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων από υποσταθμούς της Δ.Ε.Η, ενώ εξιχνιάστηκαν είκοσι οκτώ (28) κλοπές και απόπειρα κλοπής μετασχηματιστών και καλωδίων από υποσταθμούς , στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν,  στα διόδια Καλαμακίου Κορινθίας, έξι (6) αλλοδαποί, πέντε υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 24, 28, 20, 18 και 18 ετών, καθώς και ένας 22χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 24 και 27 ετών, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι αναζητούνται.
Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άργους και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, από τις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, έως και χθες (5-6-2013), είχαν διαπράξει είκοσι επτά (27) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει μετασχηματιστές και καλώδια από υποσταθμούς της Δ.Ε.Η., από τις περιοχές Στέρνας, Φιχτίων, Μυκηνών, Κουτσοποδίου, Αγίας Τριάδας, Νέας Τίρυνθας και Καρνεζέικων Αργολίδας.
Επιπλέον, κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, χαλκός βάρους -400- κιλών, -12- μέτρα καλώδιο, καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα.
Συνολικά από την παράνομη δράση τους, είχαν προκαλέσει ζημιά στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., που ξεπερνά τις -145.000- ευρώ.

Γιατί έσβησε τούρτα ο Ραχωβίτσας?


40 χρόνια μετά

Περισσότερα σε πολύ λίγο ...
 

Oι [καλοί] Πακιστανοί που απήγαγαν Ινδό

 
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, τρείς (3) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 35, 36 και 37 ετών, για αρπαγή και εκβίαση 22χρονου υπηκόου Ινδίας.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, στις αρχές Απριλίου, στην περιοχή των Μεγάρων Αττικής, ο 22χρονος, συμφώνησε με άγνωστο αλλοδαπό να τον βοηθήσει να μεταβεί αεροπορικώς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Ιταλία με χρηματικό αντίτιμο 3.000 ευρώ. Πριν από περίπου δεκαπέντε (15) ημέρες, ο 22χρονος ενημερώθηκε ότι θα συναντήσει στην περιοχή του Θησείου, δύο (2) άγνωστους άντρες, υπεύθυνους για τη μεταφορά του. Όταν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, οι δύο (2) άντρες τον ενημέρωσαν ότι είχε αναβληθεί η αναχώρησή του με προορισμό την Ιταλία για την επόμενη μέρα και τον έπεισαν να τους ακολουθήσει σε διαμέρισμα στην Κυψέλη.
Στο διαμέρισμα οι τρεις (3) συλληφθέντες, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, τον ακινητοποίησαν και με τη χρήση σωματικής βίας τον δέσμευσαν. Στη συνέχεια, τον εξανάγκασαν να επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο στην Ινδία, απαιτώντας εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Φυλακόβιος σήκωσε μετρητά και λίρες από κάμπινγκ

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης περίπτωση κλοπής χρηματοκιβωτίου σε κάμπινγκ που έλαβε χώρα την 02.06.2013 στην Παραλία Παντελεήμονα Πιερίας.
Συνελήφθη   στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 29 ετών, που ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της κλοπής.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στην Παραλία Παντελεήμονα Πιερίας, ο προαναφερόμενος τις πρώτες πρωινές ώρες της 02.06.2013, αφού παραβίασε την πόρτα εισόδου της ρεσεψιόν του κάμπινγκ ενός 38χρονου, εισήλθε εντός και αφαίρεσε ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, δέκα χρυσές λίρες, χρυσαφικά και κοσμήματα, μπλοκ επιταγών και βιβλιάρια καταθέσεων.
Ο 29χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Κατερίνη κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε ο συλληφθείς βρισκόταν σε εξαήμερη άδεια από το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας όπου κρατούταν για κλοπές.

O Πατριάρχης Μόσχας στο Άγιο Όρος

alt

alt

alt

alt
 

       

.Του Γιώργου Θεοχάρη [agioritikovima.gr]

Θερμή υποδοχή στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών επιφύλαξαν οι Βατοπαιδινοί πατέρες.

Ο κ.κ. Κύριλλος έφτασε στην Ιερά Μονή πριν λίγο και έγινε δεκτός στη πύλη του μοναστηριού από τον Ηγούμενο Εφραίμ και τους εκατόν είκοσι μοναχούς της αδελφότητας.


Στη συνέχεια υπό τον ύμνο του "Άξιον Εστί" ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας

6/6/13

"Δράκος" ανήλικων αγοριών στη Δράμα

 
Συνελήφθη στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας , 45χρονος  για ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο 9χρονων.
Ειδικότερα, ο δράστης, εντόπισε τους δύο ανήλικους, σε πάρκο της Δράμας, όπου με την απειλή σουγιά και την άσκηση σωματικής βίας, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του ενός.
Ακολούθως, επιχείρησε να προβεί σε ασελγείς πράξεις και στο δεύτερο ανήλικο, πλην όμως έγινε αντιληπτός από διερχόμενους πολίτες, οι οποίοι ενημέρωσαν το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας και οι προστρέξαντες αστυνομικοί συνέλαβαν άμεσα το δράστη.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 45χρονος, έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα, καθώς και για κλοπές.
Κατασχέθηκε ένας σουγιάς.

Συλλήψεις για τις φασαρίες στο Βόλο

Τα κατασχεμένα
 
 
Οκτώ (8) άτομα συνελήφθησαν χθες (05-06-2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, για συμμετοχή στα χθεσινά επεισόδια, στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 - ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, που διεξήχθη στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των PLAY OFF ανόδου του πρωταθλήματος FOOTBALL LEAGUE, της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013.
Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας από 15 έως 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νόμων περί αθλητισμού, περί βεγγαλικών και κροτίδων, της αντίστασης, της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απλής σωματικής βλάβης και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, πριν από την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, (300) περίπου φίλαθλοι, διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση πρόσβασης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και τον περιβάλλοντα χώρο, επιτέθηκαν και επιχείρησαν να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, εκσφενδονίζοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα, με σκοπό να εισέλθουν στην αθλητική εγκατάσταση χωρίς εισιτήρια.
Στη συνέχεια, αφού απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, εκατό (100) περίπου φίλαθλοι μετέβησαν στην περιφερειακή οδό Βόλου, όπου επιτέθηκαν εκ νέου στους προστρέξαντες αστυνομικούς, πετώντας πέτρες, με αποτέλεσμα τέσσερις αστυνομικοί να τραυματισθούν ελαφρά, σε διάφορα σημεία του σώματός τους και να μεταφερθούν για παροχή πρώτων βοηθειών σε Νοσοκομείο.
Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν δεκαεπτά άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν οχτώ, για συμμετοχή στα επεισόδια και τις βιαιοπραγίες κατά των αστυνομικών.
Ένας από τους συλληφθέντες (25χρονος), αντιστάθηκε της σύλληψης και επιπλέον προξένησε φθορές στο αυτοκίνητο 33χρονου ημεδαπού, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους (1,378) γραμμαρίων. Επίσης, στην κατοχή ενός 15χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) βεγγαλικά.

... Καριερίστας ο Αλβανός

 
Συνελήφθη, χθες (05-06-2013) το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Σε βάρος του εκκρεμούσαν σωρεία ενταλμάτων, καταδικαστικών αποφάσεων και άλλων καταδιωκτικών εγγράφων, για κλοπές που είχε διαπράξει από το 2006 σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα σε βάρος του 31χρονου δράστη εκκρεμούσαν:
  • Το από 17-09-2007 ένταλμα σύλληψης της κα. Ανακρίτριας Χαλκίδας, για υπόθεση διάπραξης διακεκριμένης κλοπής σε βάρος ημεδαπής, τον Μάιο του 2006.
  • Το από 27-12-2012 ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Χαλκίδας, για την διάπραξη τεσσάρων (4) κλοπών σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Ευβοίας, τον Απρίλιο του 2010.
  • Την από 19-05-2010 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θήβας, σύμφωνα με την οποία ο 31χρονος καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους, για κλοπή που έγινε τον Μάρτιο του 2006 στην περιοχή Οινόη Βοιωτίας.
  • Την από 22-09-2010 απόφαση του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, σύμφωνα με την οποία ο 31χρονος καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών, για κλοπή που έγινε τον Απρίλιο του 2006 στην περιοχή Αγία Ελεούσα Χαλκίδας.
  • Την από 24-01-2012 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θήβας, σύμφωνα με την οποία ο 31χρονος καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών, για κλοπή που έγινε τον Μάιο του 2009 στην περιοχή Κλειδί Βοιωτίας.
  • Την από 13-04-2010 διάταξη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του με την κατηγορία της διάπραξης κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
  • Την από 06-02-2013 διάταξη του Εφετείου Ευβοίας, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του με την κατηγορία της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
  • Την από 16-10-2007 διάταξη του Εφετείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του με την κατηγορία της διάπραξης κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Και προφορική η απαγόρευση στις διαδηλώσεις


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας απεστάλη το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης σε συναθροίσεις ιδιαίτερα μικρού μεγέθους, το οποίο υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας
Υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια και απεστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δια της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, για την προβλεπόμενη επεξεργασία, το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης σε συναθροίσεις ιδιαίτερα μικρού μεγέθους.
Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος “Τροποποίηση του π.δ. 141/1991 (Α΄ 58/30-04-1991) «Αρμοδιότητες οργάνων και υπηρεσιακές ενέργειες του προσωπικού του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και θέματα οργάνωσης Υπηρεσιών», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει”, έχει ως ακολούθως:
Άρθρο 1
Αρμοδιότητα αστυνομικής αρχής επί δημοσίων συναθροίσεων
Στο άρθρο 131 του π.δ. 141/1991 (Α΄ 58) η παράγραφος 2 αναριθμείται σε 3 και προστίθεται παράγραφος 2 ως εξής:
«2. α) Οι συναθροίσεις διεξάγονται κατά τρόπο που δεν διαταράσσεται παρά στο μέτρο του απολύτως αναγκαίου η οδική κυκλοφορία και η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης. Σε πόλεις με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων κατοίκων δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από ιδιαίτερα μικρές, σε σχέση με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, συναθροίσεις. Η εκτίμηση περί του ιδιαίτερα μικρού μεγέθους της συνάθροισης και η δυνατότητα περιορισμού της σε μέρος του οδοστρώματος ανήκει στον αρμόδιο Αστυνομικό Διευθυντή, ο οποίος εκδίδει σχετική απόφαση την οποία γνωστοποιεί άμεσα στους ενδιαφερομένους. Η απόφαση αυτή μπορεί να είναι κατ’ αρχάς προφορική και έπεται η έγγραφη διατύπωση και επίδοσή της εντός 24 ωρών. Κατά τη λήψη της προαναφερόμενης απόφασης υποχρεωτικά λαμβάνεται υπόψη ιδίως ο αριθμός των συμμετεχόντων στη συνάθροιση και η σημασία της συγκεκριμένης οδού για την κυκλοφορία των οχημάτων δημόσιας συγκοινωνίας, την τουριστική κίνηση της περιοχής, την ομαλή πρόσβαση σε αρχαιολογικούς ή ιστορικούς χώρους και την εν γένει εμπορική και οικονομική δραστηριότητα.
β. Οι ως άνω περιορισμοί δεν ισχύουν για συναθροίσεις και πορείες που εξαγγέλλονται και διοργανώνονται από πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και από τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις ή για συναθροίσεις ιστορικού εορτασμού ή επετειακού χαρακτήρα.
γ. Επί παραβάσεων ισχύουν οι κείμενες ποινικές διατάξεις».
Άρθρο 2
Έναρξη ισχύος
Η ισχύς του παρόντος διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.