13/5/16

Έπιασαν και 72χρονη

Οι Αποδείξεις


Συνελήφθησαν χθες (13-05-2016) το μεσημέρι, στο Δίστομο Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα μία 72χρονη γυναίκα και δύο άνδρες ηλικίας 49 & 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση - αξιολόγηση στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από τους δύο άνδρες στην ευρύτερη περιοχή του Διστόμου, οργάνωσαν επιχείρηση με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου, στο πλαίσιο της οποίας τους εντόπισαν στην ανωτέρω περιοχή.

Βίντεο Ντοκουμέντο


Στον τόπο του αποκεφαλισμού

Σοκαριστικές φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο που βρέθηκε ο 26χρονος Αλβανός στην Γλυκή Θεσπρωτίας






Σοκαρίστηκες φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο που βρέθηκε ακέφαλος ο 26χρονος Αλβανός στην Γλυκή Θεσπρωτίας φέρνει στην δημοσιότητα το Fanaripress.gr.

Τα κιλά της Ουκρανέζας

Ιδού ...

Συνελήφθη, σήμερα (13.05.2016) το πρωί στο λιμάνι του Ηράκλειου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, 65χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ουκρανίας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων της αστυνομικής έρευνας σήμερα (13.05.2016)

Έκλεβαν φορτηγα


Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας αφαιρούσαν φορτηγά αυτοκινητα ιδιωτικής χρήσης από διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στις (11-5-2016) στο Μεσολόγγι και στα Μέγαρα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαρων και του Τμήματος Ασφάλειας της ίδιας περιοχής, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 25, 23, 22 και 19 ετών.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της παραποίησης στοιχείων κυκλοφορίας οχημάτων.

Η Δ. Αττική έφθασε στο Αγρίνιο

Τα Ντοκουμέντα



Ο Αστυνομικός Δ/ντης Δήμος Λασπιάς, που και από την προηγούμενη θητεία του στην Β/Α Αττική χειρίστηκε υποθέσεις πολύ βαριάς εγκληματικότητας στα Βόρεια προάστια



Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που διοικεί ο Δήμος Λασπιάς, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διακινούσαν λαθραίο καπνό Αγρινίου.
Πρωινές ώρες της 9-5-2016, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις περιοχές Αγρινίου, Αθηνών και Πειραιά, συνελήφθησαν δέκα (10) μέλη της ομάδας εκ των οποίων εννέα (9) ημεδαποί ηλικίας από 25 έως 59 ετών και ένας (1) υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 28 ετών.
Όπως προέκυψε από την διενεργηθείσα έρευνα οι συλληφθέντες, μαζί με άλλα άτομα που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους και από 18μήνου και πλέον διακινούσαν στην εγχώρια κατανάλωση (μαύρη αγορά) κομμένο χύμα καπνό Αγρινίου, σε ποσότητες που υπερέβαιναν τους δύο (2) τόνους μηνιαίως.
Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της οργάνωσης, αφού προμηθεύονταν από παραγωγούς αδήλωτες ποσότητες καπνών σε εκατοντάδες κιλά (άκοπα και ακατέργαστα φύλλα καπνού) στη τιμή των 3,40 ευρώ το κιλό, στη συνέχεια με τη χρήση ειδικών ηλεκτροκίνητων μηχανημάτων κοπής, που είχαν εγκαταστήσει σε διάφορες αποθήκες και σε αγροτικές περιοχές στο Αγρίνιο, τα έκοβαν και τα διέθεταν χύμα στον τελικό καταναλωτή σε πολλαπλάσια τιμή, προς 25 έως 40 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την ποικιλία και το είδος κοπής.
Ακολούθως τον κομμένο καπνό τον απέστελλαν μέσω Υπεραστικών Λεωφορείων ή με άλλους τρόπους στην Αθήνα, σε διακριτικές συσκευασίες χαρτοκιβωτίων βάρους 25 κιλών, αναγράφοντας για λόγους προφύλαξης ως παραλήπτες διάφορα ψευδώνυμα.
Άλλα άτομα με δευτερεύοντες ρόλους (οδηγοί ταξί), παραλάμβαναν τα δέματα από τις αποθήκες των Υπεραστικών Λεωφορείων της Αθήνας και τα μετέφεραν στους πραγματικούς αποδέκτες, για να τα συσκευάσουν, σε συσκευασίες «λιανικής» και να τα προωθήσουν στον τελικό καταναλωτή.
Τη διανομή του λαθραίου κομμένου καπνού στην Αθήνα την αναλάμβαναν άτομα τα οποία κινούντο με μοτοσικλέτες, ενώ την αποστολή των συσκευασιών πανελλαδικά τις αναλάμβανε συνεργός τους υπάλληλος εταιρείας ταχυμεταφορών. Από άλλα μέλη της ομάδας διακινούντο ικανές ποσότητες λαθραίου χύμα καπνού σε λαϊκές αγορές.
Σημειώνεται ότι για τη διεύρυνση του πελατολογίου τους προέβαιναν και σε σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες αποθήκες σε αγροτικές περιοχές στο Αγρίνιο, σε διαμερίσματα στην Αθήνα και στο Κερατσίνι καθώς και στις αποθήκες των Υπεραστικών Λεωφορείων Αγρινίου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :
  • Πέντε (5) τόνοι άκοπα φύλλα καπνού.
  • Επτακόσια ογδόντα πέντε (785) κιλά λαθραίος κομμένος καπνός
  • Τέσσερα (4) ειδικά ηλεκτροκίνητα μηχανήματα κοπής καπνού («Χαβάνια»)
Η λαθραία διακίνηση καπνικών προϊόντων, χωρίς να καταβάλλονται στο Ελληνικό Δημόσιο οι αναλογούντες ειδικοί φόροι κατανάλωσης, έχει ως συνέπεια τη σημαντική απώλεια εσόδων, που στην συγκεκριμένη περίπτωση υπερβαίνει τα πέντε (5) εκατομμύρια ευρώ.
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Μάστιγα

Σήκωσαν (10) περίπου τόνους, με τη ζημιά που έχει υποστεί η επιχείρηση να προσεγγίζει τις (300.000) ευρώ

Συνολικά από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς έχουν εξιχνιασθεί (159) κλοπές – φθορές μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ οι έρευνες και οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται, στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού και εφαρμογής επιχειρησιακών δράσεων, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών ποσοτήτων χαλκού από μετασχηματιστές, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.


Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και της Λοκρίδας Φθιώτιδας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (11-05-2016) το πρωί και νωρίς το βράδυ, στις ευρύτερες περιοχές των Θηβών και της Λιβαδειάς αντίστοιχα, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας και του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνολικά τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 22, 21 & 19 ετών αντίστοιχα, ενώ επιπλέον αναζητούνται ένας 34χρονος ομοεθνής τους και δύο (2) άγνωστοι συνεργοί τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση & συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών & φθορών, καθώς και κατά περίπτωση, για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Οι ριφιφάδες


Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων καταστημάτων αλυσίδας υπεραγοράς τροφίμων στη δυτική Θεσσαλονίκη, με την μέθοδο του «ριφιφί».
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας από 24 έως 41 ετών, μεταξύ των οποίων και 28χρονος άντρας, προσωρινά κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για “Εγκληματική Οργάνωση - Συμμορία” και “Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής”.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, ενώθηκαν με σκοπό την τέλεση κακουργημάτων προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος και διέπρατταν διαρρήξεις σε καταστήματα, στα οποία εισέρχονταν με τη μέθοδο του «ριφιφί», κάνοντας χρήση διαρρηκτικών εργαλείων.

Τα παντελόνιασε


Συνελήφθησαν, χθες (12-5-2016) στην Αττική, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και ιδιώτης λογιστής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, αντίστοιχα.
Ειδικότερα, όπως πρόεκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο υπάλληλος, κατά τη διενέργεια έλεγχου σε κατάστημα χρωματοπωλείο έλαβε από τον λογιστή της επιχείρησης κλειστό φάκελο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. 

12/5/16

Ποινικές διώξεις για τους «εκβιαστές με το βιτριόλι»


Νέα έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για επιθέσεις σε συνδικαλιστές, δικηγόρους, επιχειρηματίες - Οι υποθέσεις Κούνεβα, Σαράκη κ.α.
Ο ποινικολόγος Παύλος Σαράκης, που δέχτηκε και αυτός την επίθεση των εκβιαστών. Έχει βουίξει όλη η Αθήνα αλλά οι αρχές -τάχα- δεν άκουσαν τίποτα. Ο ποινικός αρχιεκβιαστής απολαμβάνει "ιδιαίτερης ασυλίας" ίσως λόγω των ... ανάρμοστων σχέσεων που έχει από παλιά με την ομάδα του πολύ "Κοντού" αξιωματικού που κάποτε διοικούσε το ΙΔΕΖΙ! Μα καλά, ακόμη διοικεί ο "Κοντός" την αστυνομία;
Ποινικές διώξεις για τους «τιμωρούς με το βιτριόλι»
Η ευρωβουλευτής και μαχητική συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα είχε δεχθεί επίθεση με βιτριόλι το 2008, με συνέπεια να υποστεί σοβαρά εγκαύματα και βαριές σωματικές βλάβες.

Μια σειρά ενδείξεις για τους αδίστακτους δράστες των επιθέσεων με «βιτριόλι» εναντίον δικηγόρων, επιχειρηματιών αλλά και συνδικαλιστών έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες από νεότερες έρευνες των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών. Πρόκειται για μια σειρά οργανωμένες ενέργειες - ανάμεσα σε αυτές και εναντίον της 52χρονης ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Κωνσταντίνας Κούνεβα - με στόχο να τους προκαλέσουν οδυνηρά τραύματα και να αφήσουν ανεξίτηλα σημάδια στα θύματά τους ως «υπόμνηση» της  εκδίκησής τους, χρησιμοποιώντας όχι Καλάσνικοφ ή όπλα «υψηλής ακρίβειας» για να επιτίθενται στα θύματά τους αλλά καυστικά υγρά, με ενέδρες καταμεσής του δρόμου.

Τα καλά και συμφέροντα για Τόσκα

Για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Στο πλαίσιο της διοικητικής εξέτασης
Μετακινούνται τέσσερις αστυνομικοί των ΜΑΤ για τα επεισόδια στο Σύνταγμα
εκτύπωση  

Στο πλαίσιο της διοικητικής εξέτασης για περιστατικά που διαδραματίστηκαν την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 στην Πλατεία Συντάγματος και για τη διευκόλυνση της έρευνας και την εξυπηρέτηση του υπηρεσιακού συμφέροντος, μετακινούνται από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.), τέσσερις αστυνομικοί και συγκεκριμένα ένας Υπαστυνόμος Α', ένας Υπαρχιφύλακας και δύο Αστυφύλακες.
Πρόκειται για μέλη της διμοιρίας των ΜΑΤ που επιχειρούσε στο Σύνταγμα και έριξαν κροτίδες κρότου λάμψης και χημικά εναντίον των διαδηλωτών. Κύκλοι προσκείμενοι στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα διαβεβαιώνουν ότι ουδέποτε δόθηκε ανάλογη εντολή από την πολιτική ηγεσία, αλλά για μια ακόμα φορά «χάθηκαν στη μετάφραση».  
Αναμένεται η ολοκλήρωση της διοικητικής εξέτασης για την πλήρη διερεύνηση των περιστατικών και το καταλογισμό ευθυνών σε όσους αστυνομικούς ενδεχομένως ενήργησαν καθ' υπέρβαση των εντολών που είχαν λάβει.

Ληστής με τα όλα του


Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 9-5-2016 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, ένας 39χρονος ημεδαπός για διάπραξη ένοπλων ληστειών σε καταστήματα, στην περιοχή του Πειραιά.
Ειδικότερα, ο δράστης το τελευταίο δίμηνο προέβαινε συστηματικά στην διάπραξη ληστειών σε καταστήματα. Συγκεκριμένα, έχοντας τις περισσότερες φορές, καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισέρχονταν σε αυτά, όπου με την απειλή όπλου και συσκευής ηλεκτρικής εκκένωσης, αφαιρούσε χρήματα.
Στην κατοχή του καθώς και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Σε τοξικοεξαρτημένα άτομα

Τα Κατασχεμένα

Η συντονισμένη και αιφνιδιαστική επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, οδήγησε στην σύλληψη ενός 36χρονου ημεδαπού που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση κάνναβης σε τοξικοεξαρτημένα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας.
Ειδικότερα χθες (11-05-2016) το πρωί εντοπίστηκε ο 36χρονος στο σπίτι του στην Κατερίνη και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Αυτή είναι δουλειά!

Εμπλέκεται και ΠΑΕ στη μέση ...

Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από παραγγελία του κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, οδήγησε στην εξιχνίαση επιπλέον εγκληματικών ενεργειών, από μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εξαρθρώθηκε τον Οκτώβριο του 2015.
Πέραν των (19) μελών της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν την 28-10-2015, έπειτα από οργανωμένες επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος (34) συνεργών τους, προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον (36) ατόμων, σχετιζόμενων με την οργάνωση, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (15) εξ αυτών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμού, εκβίασης κατ’ επάγγελμα, καθώς και κακουργημάτων που προβλέπονται στη Νομοθεσία περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χρηματοδότης κόμματος και "Βαρόνος"?


BARONOS
H εξάρθρωση του μεγαλύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που έγινε τις τελευταίες ημέρες, προκαλεί πολιτική θύελλα στην Αλβανία.
Κι αυτό γιατί ένα από τα αρχηγικά μέλη του διεθνούς κυκλώματος, φέρεται να είναι ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Μεταφορών στους Αγίους Σαράντα, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τον Πρωθυπουργό Ράμα και τον Υπουργό Εσωτερικών.
Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Μεταφορών Kliment Balili είναι το πρόσωπο που από χθες το μεσημέρι κυριαρχεί στα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Περί αποκεφαλισμού ...




Αλβανική «βεντέτα» ή διαμάχη ποινικών, πιθανόν για υπόθεση ναρκωτικών, εκτιμά αρχικώς η ΕΛ.ΑΣ. ότι ίσως υποκρύπτεται πίσω από την άγρια δολοφονία και τον αποκεφαλισμό 26χρονου Αλβανού, το ακέφαλο σώμα του οποίου εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας σε απομονωμένη περιοχή στη θέση Ποταμιά, κοντά στο χωριό Γλυκή Παραμυθιάς, στη Θεσπρωτία. Δεν έχει ωστόσο αποκλεισθεί οποιοδήποτε άλλο προσωπικό εκδικητικό κίνητρο. Ο νεαρός είχε πυροβοληθεί πριν από τον αποκεφαλισμό του με κυνηγετική καραμπίνα.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση προχωρούν στη μακάβρια εκτίμηση ότι «ίσως το κεφάλι αφαιρέθηκε από το σώμα με κόψιμο εντυπωσιακής ακρίβειας προκειμένου να επιδειχθεί σε κάποιους που συμμετείχαν σε μία διένεξη η οποία είναι και το κίνητρο του φόνου».

Κρίμα για τον Νίκο Τσιβίκη

ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Α'

Να ρίξει φως στα αίτια του τραγικού θανάτου του 32χρονου Αστυνόμου Α’ που πυροβολήθηκε, κάτω από άγνωστες συνθήκες, στον 3ο όροφο των κεντρικών γραφείων της υπηρεσίας. 
 Ο συνάδελφός του αστυνομικός, του οποίου το όπλο ζήτησε ο άτυχος 32χρονος, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και αναμένεται να καταθέσει σήμερα, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια του τραγικού θανάτου από πυροβολισμό.

Κουράστηκαν ψάχνοντας τον Μπεν

Η «διμοιρία της... ηλιοθεραπείας»


Βρετανοί αστυνομικοί ξεσαλώνουν στην Κω, ενώ «ψάχνουν» για τον Μπεν!

Η υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν Νίνταμ, το καλοκαίρι του 1991, στην Κω, κατά τη διάρκεια διακοπών με τους γονείς του, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια των τελευταίων δεκαετιών, και μια από τις πλέον σημαντικές ανεξερεύνητες υποθέσεις, τόσο για τα ελληνικά, όσο και για τα βρετανικά και τα διεθνή αστυνομικά χρονικά.

Η υπόθεση ανακινήθηκε τους τελευταίους μήνες με αποτέλεσμα οι βρετανικές αρχές να αποφασίσουν την εκ νέου αποστολή στη χώρα μας και δη στην Κω, πολυμελούς ομάδας ειδικών αστυνομικών και ερευνητών για να συνεχίσουν την έρευνα. 

Η Αστυνομική Διεύθυνση του Γιόρκσάιρ (South Yorkshire Police), ενέκρινε κονδύλια ύψους ενός εκατομμυρίου λιρών για να καλύψει τα έξοδα αποστολής των συγκεκριμένων ειδικών για τουλάχιστον ένα 15νθήμερο και στην Κω έφτασαν, την Κυριακή, 12 μέλη της ομάδας «Operation Ben», ήτοι 9 ντετέκτιβ, 3 αναλυτές και 2 Press officers. Όλοι τους κατέλυσαν στο boutique ξενοδοχείο Aktis Hotel, και ανέλαβαν υπηρεσία.



Μόνο που ο τρόπος με τον οποίο διενεργούν τις έρευνές τους κέντρισε το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων παπαράτσι που βρίσκονταν στο νησί και στη συνέχεια ανέλαβε δράση το δημοσιογραφικό προσωπικό της εφημερίδας Daily Mail, που χρειάστηκε λίγες μόνο ώρες για να προσδώσει στην ομάδα το παρατσούκλι... «The Sunshine Squad», δηλαδή η «διμοιρία της... ηλιοθεραπείας».


Με αποδείξεις φωτογραφικές η Daily Mail απέδειξε ότι οι ακάματοι Βρετανοί ντετέκτιβ, χρειάστηκαν ελάχιστες ώρες για να προσαρμοστούν στο χαλαρό στιλ του καλοκαιριού σε ένα ελληνικό νησί...

Τα Ρεθυμνιώτικα

Οι Αποδείξεις


Συνελήφθησαν, χθες (11.05.2016) το απόγευμα, σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, τρεις ημεδαποί ηλικίας 56, 48 και 38 ετών, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, χθες (11.05.2016) το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν επιχείρηση-εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Στην Αμαλιάδα ...

Tα Ντοκουμέντα

Συνελήφθησαν στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 62 και 56 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

11/5/16

Έθαβαν το χασίς στο Νεοχώρι

Τα Ντοκουμέντα



Συνελήφθη σήμερα (11-5-2016) το πρωί, στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 46 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλων, πυρομαχικών και λαθραίου καπνού.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες ενήργησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 46χρονου στο Νεοχώρι, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

Είχαν ρέντα ...

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί
Κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του εργαστηρίου και πλήθος πλαστών εγγράφων

Εντοπίσθηκε στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων.
Συνελήφθησαν, τρεις (3) αλλοδαποί εκ των οποίων δύο υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 39 και 44 ετών και ένας 30χρονος υπήκοος Ιράν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, διευκόλυνση εισόδου-εξόδου στη Χώρα μας προσώπων τρίτων Χωρών καθώς και για κατοχή διαβατηρίων τρίτων προσώπων.

Και οπλοστάσιο στη Γλυκή

Οι Αποδείξεις

Στο πλαίσιο διενεργούμενης προανάκρισης για υπόθεση ανθρωποκτονίας 26χρονου αλλοδαπού στην περιοχή της Γλυκής Παραμυθιάς, συνελήφθησαν χθες (10-05-2016) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 43 και 70 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν στο σπίτι του 43χρονου ημεδαπού και σε τροχόσπιτο που χρησιμοποιούνταν από τον ίδιο και από τον 70χρονο πατέρα του στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας, τα παρακάτω:

Τι είπε για την "συμμορία του παπιγιόν"

Υποστράτηγος Παπαζαφείρης

Πυραμίδα 500 εκατ. €


Δίπλα από τον Διοικητή Ασφαλείας ο Φώτης Γραικούσης προϊστάμενος του Οργανωμένου Εγκλήματος
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διεθνικού χαρακτήρα εγκληματική οργάνωση, η οποία μέσω της σύστασης πολύπλοκων εταιρικών σχημάτων, σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, εξαπατούσε «επενδυτές».
Συνελήφθησαν, χθες (10-5-2016) το πρωί, με εντάλματα σύλληψης και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στην Καλαμάτα, πέντε (5) ημεδαποί, δύο (2) άνδρες ηλικίας 48 και 53 ετών, οι συνδιευθύνοντες την οργάνωση και τρεις (3) γυναίκες ηλικίας 35, 39 και 48 ετών, μέλη, κατηγορούμενοι για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κακουργηματική απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω, είναι δεκαοκτώ (18) επιπλέον άτομα, εκ των οποίων δώδεκα (12) ημεδαποί, δύο (2) υπήκοοι Τουρκίας, δύο (2) Κύπρου, ένας (1) Ρωσίας και ένας (1) Ινδίας, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε επίσης ποινική δίωξη.

Η κόκα ...

Οι Αποδείξεις

Συνελήφθη στη Πάτρα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 27 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για εμπορία, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο 27χρονος κατείχε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, στην Πάτρα, ενήργησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία τον εντόπισαν να κινείται με δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία μόλις στάθμευσε, τον ακινητοποίησαν για έλεγχο.

Τα 204 δενδρύλλια

Η φυτεία

Συνελήφθη  στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ένας 51χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από το δράστη, εξακριβώθηκε ότι ο 51χρονος διατηρούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της επιχείρησής του, φυτεία αποτελούμενη από (204) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 14 έως 55 εκατοστά.