9/10/15

Κατάδικος

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθησαν, χθες (08-10-2015) το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και μία 49χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενοι για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών, της παράνομης οπλοκατοχής, της απλής σωματικής βλάβης και της αντίστασης.
Ειδικότερα, ο 36χρονος συνελήφθη, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, με ποινή κάθειρξης έντεκα ετών και χρηματική ποινή (80.000) ευρώ, για την πράξη της κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Ναρκωκατάσταση ...

Τα Ντοκουμέντα


Στο πλαίσιο αποδόμησης κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών, συνελήφθησαν στην Αθήνα τις τελευταίες μέρες, πέντε (5) άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα:
1. Απογευματινές ώρες της 7-10-2015, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, συνελήφθησαν στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 41 ετών αμφότεροι, για διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην Πάρο

Κατασχέθηκαν 224,5 γραμμάρια κάνναβης και 17 δενδρύλλια
Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθη χθες (08.09.2015) το μεσημέρι σε χωριό τη Πάρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, ένας 48χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.

Υπόσχονται αλλαγές ...


Με ταχείς ρυθμούς δρομολογούνται από την κυβέρνηση διαδικασίες για συνολική επανεξέταση, από νομοπαρασκευαστική επιτροπή υψηλού κύρους, του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων. Χωρίς να επιδιώκεται η εκ βάθρων αλλαγή του θεσμικού πλέγματος που διέπει το πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο, αναμένεται να επέλθουν νομοτεχνικές βελτιώσεις με έμφαση στην αντιμετώπιση των περιπτώσεων όπου υπάρχει παραπομπή σε δίκη για διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων και κακουργημάτων.

Πάντως, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «τρέχει» με επείγουσες διαδικασίες την προσπάθεια για την επικαιροποίηση «ενός σύγχρονου, ουσιαστικού και αποτελεσματικού πλαισίου που θα το διέπει η αρχή της ισορροπίας στην άσκηση των ένδικων μέσων». Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιμένει ότι είναι άδικο να δυσφημίζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι λόγω κάποιων επίορκων, ενώ το πιστοποιούν και τα αριθμητικά στοιχεία.

Έρχεται το 8δραχμο


Στην Ελλάδα επιστρέφει σπάνιο αρχαίο οκτάδραχμο

Επαναπατρίζεται το μεσημέρι της Παρασκευής - άνευ απροόπτου - από την Ελβετία το σπάνιο αργυρό οκτάδραχμο που χρονολογείται στις αρχές 5ου αιώνα, και απεικονίζει το έμβλημα του βασιλείου του Μοσσέως στη Βισαλτία. Το αρχαίο ελληνικό νόμισμα, που θα παραλάβει από την ελβετική εισαγγελία ο δικηγόρος Αθηνών - Ζυρίχης κ. Ηλίας Μπίσιας, πληρεξούσιος του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού, θα μεταφερθεί αυθημερόν στην Αθήνα.

Καταγγελία για πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ




Καταγγελία για την “βάφτιση” πέντε αστυνομικών σε πυροτεχνουργούς, κάνει ο αντισυνταγματάρχης ε.α Βασίλης Καπραβέλος.

Με έγγραφη καταγγελία του προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Νίκο Τόσκα κατονομάζει πέντα αστυνομικούς οι οποίοι σύμφωνα με όσα υποστηρίζει αν και είναι εξουδετερωτές εκρηκτικών μηχανισμών ,υπογράφουν πραγματογνωμοσύνες με την ειδικότητα του πυροτεχνουργού.

Στο πιλοτήριο


Image

Ο πρωθυπουργός στο πιλοτήριο ενός C-130. Στην πτήση προς Αλεξανδρούπολη ο Αλέξης Τσίπρας προσκλήθηκε από τους πιλότους του C-130 στο πιλοτήριο του μεταγωγικού αεροσκάφους.

Όπως βλέπετε έγινε για λίγο…συγκυβερνήτης του μεταγωγικού αεροσκάφους.

Δεν γνωρίζουμε αν οι χειριστές του βρήκαν την ευκαιρία να του εξηγήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων . Όχι ότι δεν του τα ΄χουν πει και δεν του τα ΄χουν ξαναπεί.

Ο Τσίπρας πάντως φαίνεται ότι ευχαριστήθηκε πολύ την πτήση με την ιδιότητα του συγκυβερνήτη. Ο συγκυβερνήτης του Πάνος Καμμένος τον ανέμενε στον Έβρο όπου μαζί παρακολούθησαν την άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ.






















Ντου από παντού ...

Τα Κατασχεμένα




Από ελέγχους που διενεργήθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας κατά τη θερινή περίοδο, από στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Δ/νσης Οικονομικής Αστυνομίας, αποκαλύφθηκε μεγάλης έκτασης έκδοση παράνομων φορολογικών στοιχείων, ιδιαίτερα στο χώρο της εστίασης, μέσω της παραποίησης ή και παράκαμψης των φορολογικών μηχανισμών καθοιονδήποτε τρόπο. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, συγκροτήθηκαν μικτά συνεργεία ελέγχου από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Δ/ v σης Οικονομικής Αστυνομίας και ελεγκτές της Γ.Γ.Δ.Ε.
Στις 07/10/2015 μετά από έρευνες, μικτά κλιμάκια αποτελούμενα από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Δ/νσης Οικονομικής Αστυνομίας και ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, πραγματοποίησαν ελέγχους στην Αττική και στην Κρήτη, σε εταιρείες πώλησης λογισμικού και σε επιχειρήσεις, για τον εντοπισμό παραποιημένου λογισμικού και φορολογικών μηχανισμών.

Δεν είχαν τον Θεό τους


Εξαρθρώθηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, δύο (2) πολυμελείς εγκληματικές ομάδες ΡΟΜΑ που διακινούσαν ναρκωτικά στις περιοχές Αυλίζας και Αγίας Σωτήρας Αχαρνών.
Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 6-10-2015, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και τη συνδρομή αστυνομικών των Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, στους καταυλισμούς Ρομά Αυλίζας και Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, (14) ημεδαποί Ρομά μέλη της σπείρας, ενώ ένα μέλος είναι ήδη έγκλειστος των Φυλακών Κορυδαλλού
Έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται δέκα (10) επιπλέον συνεργοί τους.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Tιμή στον Κώστα Τρομπούκη

Μεγάλη καρδιά!
aponomi tr

aponomi tr1
Σε μία εκδήλωση όπου παραβρέθηκε η τοπική ηγεσία της αστυνομίας, διευθυντές κι αξιωματικοί, απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στον Αντιστράτηγο Κώστα Τρομπούκη.
Ήταν μία ένδειξη αναγνώρισης για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο σώμα της αστυνομίας.

8/10/15

Ζευγάρι παρίστανε τους αστυνομικούς


Συνελήφθησαν άμεσα χθες (7-10-2015) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) ημεδαποί, ένας 45χρονος και μια 25χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και αντιποίηση.
Ειδικότερα, οι δράστες προσέγγισαν τρεις 12χρονους ημεδαπούς και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, αφαίρεσαν από την κατοχή των δύο, με τη χρήση σωματικής βίας, τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η κ. Δούκα κάνει τη διαφορά

Η ακέραιη πρόεδρος του δικαστηρίου σε χρόνο μηδέν κίνησε τις διαδικασίες για να μην γίνει σε μια τόσο μικρή αίθουσα στον Πειραιά, μια τόσο μεγάλη δίκη 
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών θα διεξαχθεί τελικά η δίκη για την υπόθεση της διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα, με το πλοίο Noor 1.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στον Άρειο Πάγο, υπό την προεδρία του υπουργού Δικαιοσύνης και του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Η δίκη της υπόθεσης, στην οποία κατηγορούνται 33 άτομα και τα 25 είναι προφυλακισμένα, θα διεξάγεται κάθε ημέρα εκτός Τετάρτης και εκτός της 23ης Οκτωβρίου.

Ο Δουκάκης στο Οργανωμένο

Ταλαιπωρίες Αξιωματικών
Υποδιοικητής στο Οργανωμένο Έγκλημα αναμένεται να αναλάβει ο Αντώνης Δουκάκης μετά τις ανεξήγητες ταλαιπωρίες των τελευταίων ετών στο Τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών όπου και υπηρέτησε ως Διοικητής. Ο Κερκυραίος Αξιωματικός "έκοψε" την αρχική μετάθεσή του για την Υ/νση Ασφαλείας Αθηνών στην Κυψέλη. Ο κ. Δουκάκης τώρα πηγαίνει στη θέση του κ. Αλεβιζόπουλου που μετακινήθηκε στην Δυτική Αττική.

Που είσαι Αθηναγόρα?

Και ο νοών νοείτω
Αθηναγόρας Παζαρλής, ο Θεσσαλονικιός Αξιωματικός που μπροστά στο βιογραφικό του σκίζουν πολύ τα πτυχία τους. Η εικόνα του θα τους κυνηγά ...

Απών ο Σοφιός

Άφησε στο πόδι του τον Μπαντουβάκη κ.α
 Μπορεί να έρχεται στην Θεσσαλονίκη  κοτζάμ Αρχηγός της Αλβανικής Αστυνομίας, να συνοδεύεται  από τον Γενικό Διευθυντή Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος κ. FASKO IDAJET , τον προϊστάμενο Δίωξης Ναρκωτικών κ. SHKEMBI ARTAN , τον Αξιωματικό της Δίωξης Ναρκωτικών κ. OSHAFI GJERGJI και να λείπει ο Αντιστράτηγος Σοφιός από την βάση του; Αυτά είναι πολύ λεπτά θέματα για τα χειριστεί ο "Χ" [πχ] Μπαντουβάκης. Εξάλλου στον κ. Σοφιό υπάγονται

Με τον Αρχηγό της Αλβανικής αστυνομίας

Συνάντηση κορυφής
Εξ αριστερών διακρίνεται ο Αξιωματικός Σύνδεσμος της Αλβανίας στην Αθήνα κ. LIKA ANDI που έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής

Στο γραφείο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγου Βασίλειου Κιμ. ΜΩΥΣΙΔΗ, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγου Νικόλαου ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗ και Ανώτερου Αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Αστυνόμου Α’ Σπυρίδωνα ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗ, εθιμοτυπική επίσκεψη του Αρχηγού της Αλβανικής Αστυνομίας, κ. CAKO HAKI , ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Διευθυντή Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος κ. FASKO IDAJET , τον προϊστάμενο Δίωξης Ναρκωτικών κ. SHKEMBI ARTAN , Αξιωματικό της Δίωξης Ναρκωτικών κ. OSHAFI GJERGJI , τον Αξιωματικό Σύνδεσμο της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη κ. VALERA VASIL και τον Αξιωματικό Σύνδεσμο της Αλβανίας στην Αθήνα κ. LIKA ANDI .

Ρουμάνοι στο εμπόριο ανθρώπων


Συνελήφθησαν, χθες (6-10-2015) το μεσημέρι στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις υπήκοοι Ρουμανίας και συγκεκριμένα μια 43χρονη και τρεις άνδρες ηλικίας 33,19 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

7/10/15

Έδωσε όρκο να τους πιάσει


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη [φωτο] εξιχνιάστηκε υπόθεση μεγάλου αριθμού εξαπατήσεων σε βάρος επιχειρηματιών και καταστηματαρχών, σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 43 και 53 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτες κατά συναυτουργία, κατ΄ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων.
Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι οι παραπάνω δράστες από κοινού και για μεγάλο χρονικό διάστημα (από Απρίλιο του 2013 έως και τον Αύγουστο του 2014), προέβησαν σε μεγάλο αριθμό εξαπατήσεων σε βάρος επιχειρηματιών και ιδιοκτητών διαφόρων καταστημάτων και επιχειρήσεων , καθώς τους έπειθαν με απατηλό τρόπο να εκδώσουν προπληρωμένες κάρτες διαδικτυακών αγορών και αποσπούσαν τους κωδικούς τους, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Εκεί στην Πέλλα ...

Τα Κατασχεμένα



Για κατοχή και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Πέλλας, μετά από στοχευμένο έλεγχο των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας σε όχημα που επέβαινε.
Ειδικότερα, χθες (06 -10-2015) το μεσημέρι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης βάρους 6,3 γραμμαρίων.

Αρχαιοκαπηλία στο Σπήλαιο του Νέγρου

Οι Αποδείξεις





Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς & Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας, στις 2-10-2015 διενήργησε έρευνα στο Σπήλαιο του Νέγρου στην περιοχή Βάτσες της νήσου Αστυπάλαιας, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα επτά (37) αρχαία αντικείμενα. Αναλυτικά βρέθηκαν:

Αμπούλες μορφίνης κ.α

κκ




Συνελήφθη χθες (7-10-2015) το μεσημέρι, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 70χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, περί όπλων και περί ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες κατά τη διάρκεια των οποίων εντόπισαν στο σπίτι και σε αγρόκτημα του δράστη και κατέσχεσαν:

Οι δηλώσεις του Άρη Ανδρικόπουλου


Ρουμάνοι παπάδες οι δράστες

Το  Ιερό Λείψανο  του Αγίου Χαραλάμπου


Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, η κλοπή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπου, από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων, που έλαβε χώρα χθες (6-10-2015) το μεσημέρι στα Καλάβρυτα.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (6-10-2015) το απόγευμα, στα Καλάβρυτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, τέσσερις ιερείς, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 44, 41, 33 και 21 ετών και ακόμα ένας 26χρονος ομοεθνής τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία.

Tι τρέχει με τον Αξιωματικό?



Λιμενικοί πυροβόλησαν ΙΧ με επιβάτη αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.
Φωτογραφία αρχείου

Μυστήριο καλύπτει περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου με πυροβολισμούς από άνδρες του Λιμενικού προκειμένου να ακινητοποιήσουν ΙΧ το οποίο είχε γίνει στόχος πολύωρης παρακολούθησης για πιθανή εμπλοκή σε «υπόθεση ναρκωτικών».

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, επιβάτες του ΙΧ που δεν είχαν υπακούσει στις εντολές των λιμενικών και δέχθηκαν τα πυρά ήταν αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος υπηρετεί στη ΓΑΔΑ και ένας δικαστικός υπάλληλος, ενώ στο ίδιο όχημα επέβαινε και ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Σαντορίνη. Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες που δεν επιβεβαιώθηκαν, ένας εκ των επιβατών -πιθανόν ο αστυνομικός- επιχείρησε να πυροβολήσει τους άνδρες του Λιμενικού που κατεδίωκαν το ΙΧ.

6/10/15

Έκοψε καπίστρι ο "ψειροσορόπας"

Βίασε Νορβηγίδα και Ιταλίδα
(επ) ABU ARRAH (ον) HAROUN του RASHEED και της HALEAMA που γεννήθηκε το 1986 στη Παλαιστίνη.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 29χρονου υπηκόου Παλαιστίνης , ο οποίος συνελήφθη την 27-9-2015 στα Εξάρχεια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης, κατηγορούμενος για βιασμό.
Ειδικότερα, ο 29χρονος κατηγορείται ότι στις 5 και 26-9-2015, οδήγησε στο διαμέρισμά του, σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια, δύο (2) αλλοδαπές και με χρήση σωματικής βίας και απειλές τις βίασε.