18/1/14

Ο Ηλιόπουλος αντιστέκεται ...

vlassis1
Ο συνόγορος του Βουλευτή Παναγιώτης Βλάσσης που έχει αναλάβει να αντικρούσει με νομικούς όρους ένα μέγα πολιτικό ζήτημα

Ο βουλευτής του Ν.Μαγνησίας της Χ.Α Παναγιώτης Ηλιόπουλος που βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό έκανε προσφυγή στο συμβούλιο Εφετών , κατά της προσωρινής κράτησής του, διότι εσφαλμένα και παράνομαεκδόθηκε όπως αναφέρει μέσα ο δικηγόρος του στην έκθεση προσφυγής εκδόθηκε το ένταλμα με το οποίο διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση.
ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ
Στην Αθήνα, στο Κατάστημα του Εφετείου Αθηνών, σήμερα, δεκαέξι (16) Ιανουαρίου 2014, μέρα της εβδομάδας Πέμπτη και ώρα , σε μένα τον αρμόδιο Γραμματέα ……………….… εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Βλάσσης, Δικηγόρος Αθηνών, με την ιδιότητα του πληρεξούσιου, δυνάμει της από 16.01.2013 εξουσιοδοτήσεως, του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, του Κωνσταντίνου και της Δάφνης, Βουλευτού του Νομού Μαγνησίας, πρώην κατοίκου Ραφήνας, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, αρ. 29 και νυν προσωρινά κρατούμενου στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού και ζήτησε τη σύνταξη της παρούσας εκθέσεως, με την οποία προσφεύγει, σύμφωνα με το άρθρο 285 ΚΠοινΔ, ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, κατά του εντάλματος με αριθμό 09/14 και από 11.01.2014 (αριθ. δικογ. Φ13/3990) της κ. Ανακρίτριας του Εφετείου Αθηνών, διότι εσφαλμένως και παρά το Νόμο και με αιτιολογία μη νόμιμη, εκδόθηκε το προαναφερθέν ένταλμα, με το οποίο διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση του προσφεύγοντος.
 Ειδικότερα και σχετικώς με τη μη νόμιμη, από ουσιαστική και δικονομική άποψη, έκδοση, σε βάρος του προσφεύγοντος, του προαναφερθέντος [και καθού η παρούσα προσφυγή] εντάλματος προσωρινής κράτησης, ο προσφεύγων, υπό την εκτεθείσα ήδη ιδιότητά του, εξέθεσε τα ακόλουθα:
Α.- Το προσβαλλόμενο ένταλμα δεν περιέχει όπως επιβάλλεται τις διατάξεις υπέρτατης τυπικής ισχύος του Συντάγματος ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, γενικώς, ιδίως δε ως προς το ζήτημα της συνδρομής ή μη στο πρόσωπο του προσφεύγοντος α) σοβαρών ενδείξεων ενοχής και β) των νομίμων προϋποθέσεων επιβολής προσωρινής κράτησης.

Αποθήκη με ΟΥΖΙ

 Και 4.417 απομιμητικές συσκευές τύπου TABLET
 
 
 
 
 
 
 
Εντοπίσθηκε, σε αποθήκη και σε δύο καταστήματα στις περιοχές του Δενδροποτάμου και του Δερβενίου, μεγάλος αριθμός απομιμητικών προϊόντων γνωστών εταιριών.
Πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στους ανωτέρω χώρους, κατά την διάρκεια της οποίασυνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 32, 21, 26 ετών, μεταξύ των οποίων, ο επιχειρηματίας - ιδιοκτήτης των καταστημάτων και διαχειριστής της αποθήκης (32 ετών) ενώ αναζητείται ο αδερφός του τελευταίου, 41χρονος ενοικιαστής της αποθήκης.
Σε βάρος των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της πλαστογραφίας, παράβασης Νόμων περί αθέμιτου ανταγωνισμού, περί σημάτων, σχετικά με τα απομιμητικά προϊόντα, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παράβαση νόμων περί προσωπικών δεδομένων και περί όπλων.
Ειδικότερα , κατόπιν πολύμηνης έρευνας και αξιοποίησης πληροφοριών αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, πρωινές ώρες της 17-01-2014, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες στα ως άνω καταστήματα και στην αποθήκη, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 38.091 απομιμητικά προιόντα επώνυμων εταιρειών, ως ακολούθως:

Δεν ξανάγινε: Πλαστά λαχεία

Τα Ντοκουμέντα 
 
Οι δράστες είχαν κατασκευάσει και εξαργύρωναν πλαστά λαχεία σε πρακτορεία του Ο.Π.Α.Π.
Κατασχέθηκε πλήρης ηλεκτρονικός εξοπλισμός παραγωγής και
-16- δελτία πλαστών λαχείων
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου τριμελής σπείρα ημεδαπών που διέπραττε απάτες με πλαστά λαχεία σε βάρος πρακτορείων του Ο.Π.Α.Π. στη Ρόδο.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ένας 30χρονος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δυο συνεργών του, ηλικίας 30 και 32 ετών, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), της πλαστογραφίας και της απάτης.
Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα ο 30χρονος επιχείρησε να εξαργυρώσει ένα πλαστό (πρωτοχρονιάτικο) κρατικό λαχείο σε πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π., αλλά έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος τον καθυστέρησε και ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές.
Άμεσα επιλήφθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και συνέλαβαν τον 30χρονο δράστη.
Παράλληλα ο 32χρονος κατηγορούμενος συναισθανόμενος την πίεση από την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών παρουσιάστηκε σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου και προσήχθη στην συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι από τις αρχές του τρέχοντος έτους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας από κοινού κατασκεύαζαν και αναπαρήγαγαν πλαστά δελτία λαχείων χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή και χαρτί συγκεκριμένων προδιαγραφών. Στα εν λόγω πλαστά δελτία είχαν εντυπώσει αριθμούς σειράς που κέρδιζαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και στη συνέχεια τα εξαργύρωναν ένα-ένα σε διαφορετικά κάθε φορά πρακτορεία του Ο.Π.Α.Π. στο νησί της Ρόδου.
Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 16 περιπτώσεις στις οποίες οι δράστες εξαργύρωσαν τα πλαστά λαχεία το χρονικό διάστημα από 10 έως 16-01-2014, αποκομίζοντας συνολικό όφελος 1.600 ευρώ. Επιπλέον στις 12-01-2014 διέπραξαν και μια απόπειρα εξαργύρωσης.
Κατασχέθηκαν:

Ο Μούρτος τους πακετάρισε ...

 
O Άρης Μούρτος Διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
 
Οι δράστες, διαφημίζοντας «πακέτα» διακοπών μέσω του διαδικτύου σε δελεαστικές τιμές, απέσπασαν χρηματικό ποσό που φθάνει στις (50.000) ευρώ περίπου
Για να πετύχουν το σκοπό τους είχαν δημιουργήσει προφίλ εικονικών τουριστικών γραφείων σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ για να είναι δυσχερής ο εντοπισμός τους μετονόμαζαν συχνά τα προφίλ και τα ενεργοποιούσαν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας
Εξιχνιάστηκαν, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τριάντα οκτώ (38) περιπτώσεις εξαπάτησης χρηστών του διαδικτύου, που αφορούσαν στην διοργάνωση και πραγματοποίηση υποτιθέμενων ταξιδιωτικών «πακέτων», τα οποία διαφημίζονταν στο διαδίκτυο.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 31 και 59 ετών, για κατ’ επάγγελμα απάτη με υπολογιστή.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες που υποβλήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι είχαν εξαπατηθεί από άγνωστα άτομα, τα οποία χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», διαφήμιζαν ταξιδιωτικά «πακέτα» σε δελεαστικές τιμές. Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, έπειθαν τους πολίτες να καταβάλλουν χρηματικά ποσά για την πραγματοποίηση των ταξιδιών, χωρίς ωστόσο αυτά να πραγματοποιούνται.
Από το σύνολο των καταγγελιών που υποβλήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι για την τέλεση των απατών, χρησιμοποιήθηκαν συνολικά επτά (7) ιστοσελίδες στο «Facebook», οκτώ (8) τραπεζικοί λογαριασμοί και δέκα (10) τηλεφωνικοί αριθμοί.
Στο πλαίσιο της πολύμηνης αστυνομικής και ψηφιακής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τόσο ο 31χρονος όσο και ο 59χρονος, ως οι διαχειριστές των επίμαχων προφίλ και διοργανωτές των υποτιθέμενων ταξιδιωτικών «πακέτων».
Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi), οι δύο ημεδαποί κατάφεραν στο χρονικό διάστημα από 23.07.2013 έως και 12.12.2013 να αποσπάσουν, από τουλάχιστον τριάντα οκτώ (38) πολίτες, συνολικό χρηματικό ποσό (49.795) ευρώ για τις απατηλές ταξιδιωτικές προσφορές που διαφήμιζαν στο διαδίκτυο.
Πιο αναλυτικά, οι δύο δράστες για να πετύχουν το σκοπό τους δημιουργούσαν προφίλ εικονικών τουριστικών γραφείων στο «Facebook», μέσα από τα οποία διαφήμιζαν ταξίδια προς διάφορους προορισμούς του εξωτερικού (Παρίσι, Λονδίνο, Ντουμπάι κ.λπ.) με φθηνά «πακέτα» διακοπών.
Στη συνέχεια εισέπρατταν από πολίτες χρηματικά ποσά ως προκαταβολή για την πραγματοποίηση των ταξιδιών, ενώ έπειτα διέκοπταν κάθε επικοινωνία μαζί τους και τα ταξίδια δεν πραγματοποιούνταν ποτέ.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε την 15.01.2014, αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του 31χρονου στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και μία (1) κάρτα SIM, τα οποία απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.
Επιπλέον, χαρακτηριστικό στοιχείο της δράσης τους είναι ότι χρησιμοποιούσαν διάφορους τρόπους προκειμένου να γίνεται δυσχερής ο εντοπισμός τους, όπως η απενεργοποίηση των προφίλ και η ενεργοποίησή τους σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, καθώς και η συχνή μετονομασία τους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις, για να προσδιοριστεί το μέγεθος της απάτης και τυχόν εμπλοκή τους.
Με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπενθυμίζει συστήνοντας και προτρέποντας τους χρήστες του διαδικτύου:

Και δικηγόρος σε αγοραπωλησία βρέφους


 
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών και συστηματική έρευνα, εγκληματική οργάνωση αγοραπωλησίας βρεφών αποτελούμενη από έξι μέλη, μεταξύ των οποίων ένας 53χρονος ημεδαπός δικηγόρος, μία 24χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, μητέρα βρέφους που θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία και ακόμη τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας (δύο άντρες ηλικίας 45 και 40 ετών) και δύο γυναίκες (ηλικίας 33 και 66 ετών).
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης - που πραγματοποιήθηκε κατά το τελευταίο διήμερο 16 και 17 Ιανουαρίου - συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, μεταξύ των οποίων τα έξι προαναφερόμενα μέλη της οργάνωσης και ο ενδιαφερόμενος αγοραστής - υποψήφιος πατέρας, 62χρονος ημεδαπός, ενώ απετράπη η παράνομη υιοθεσία βρέφους 10 ημερών.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των συλληφθέντων περιλαμβάνει:

Τον σκότωσε στους Άγιους Σαράντα

Συνελήφθη, χθες (17-01-2014) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία διεθνών αναζητήσεων της INTERPOL Αλβανίας, για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Ειδικότερα, ο 48χρονος κατηγορείται ότι την 17-06-1997, εισέβαλε σε οικία ομοεθνούς του στους Αγίους Σαράντα Αλβανίας και τον τραυμάτισε θανάσιμα με πυροβόλο όπλο.

Ναρκωτικά στους Φιλιάτες

Τα Ντοκουμέντα



Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, κατά τη διάρκεια δύο επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν συνολικά (1.224) γραμμάρια κάνναβης και μικροποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης
Συνελήφθησαν χθες (17-01-2014), στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας και στα Ιωάννινα, στα πλαίσια συντονισμένων ενεργειών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 32 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών.
Στην πρώτη περίπτωση, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι 32χρονος ημεδαπός κατέχει και διακινεί ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατών Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

17/1/14

Ο Άδωνις τους έκαψε

Στον κ. Ανδρεουλάκο έχουν ασκήσει έντονη κριτική αλλά αυτή η ιστορία με τον γαμπρό του [σύζυγο της ανιψιάς του] μάλλον τον αδικεί. Απλά το θένα ξαναπροκλήθηκε από την βλακώδη εμμονή του τηλευπουργού  Άδωνι να τα βάζει με τον Πάνο Καμμένο. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ!




Η ιστορία εκτείνεται χρονικά από το 1999. Ο κ. Καραγιαννίδης φέρεται να άδειασε στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Νότιας Κίνας, ένα φορτίο 487 κιλών σιτηρών, επιμολυσμένο με πετρέλαιο. Οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί από τις αμερικανικές Αρχές εδώ και περίπου 15 χρόνια είναι παράνομη απόθεση πετρελαίου και πετρελαιοειδών, συνωμοσία για απόθεση πετρελαίου και πετρελαιοειδών, παρεμπόδιση εν εξελίξει έρευνας και εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από το 2005, ο κουνιάδος του Άδωνι Γεωργιάδη, διώκεται επίσημα και από την Interpol, η οποία έχει εκδώσει εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ στις 17 Ιουλίου του 2009 η Εισαγγελία Εφετών

Έστειλαν σφαίρες στον Προβόπουλο


Συναγερμός σήμανε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το πρωί της Παρασκευής όταν το γραφείο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ενημέρωσε για έναν φάκελο που έφτασε στο όνομα του κ. Γ. Προβόπουλου και περιείχε δύο σφαίρες και σημείωμα με απειλές.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο φάκελος έφτασε κανονικά μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία του διοικητή. Μέλη του προσωπικού γραφείου του κ. Προβόπουλου εντόπισαν τον φάκελο και αμέσως ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, στις 4 Φεβρουαρίου 2013, φάκελος με σφαίρες και απειλητικό σημείωμα που υπογραφόταν από την «Κρητική Επανάσταση» είχε φτάσει στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Σφαίρες είχε στείλει και η οργάνωση «6η Δεκέμβρη» στις αρχές του 2010 και ανέλαβε την ευθύνη ύστερα από βομβιστική ενέργεια στη Γενική Γραμματεία Τύπου, ενώ τον Δεκέμβριο του 2008 επίσης είχαν σταλεί σφαίρες Καλάσνικοφ σε δικαστικούς χωρίς να ανακοινωθεί τίποτε.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με απειλητικά μηνύματα και σφαίρες εναντίον της ΔΟΥ Χανίων, καλλιτεχνών, επιχειρηματία με ξενοδοχεία στο Ηράκλειο, αλλά και προσφάτως στη Ναυτική Βάση της Σούδας.

... Αντάρτικες ρήξεις


Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

 

Οι 10 «εμφύλιοι» στο αντάρτικο πόλης
Η δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο αποτέλεσε αφορμή για το τελευταίο επεισόδιο του εμφυλίου μεταξύ των ενόπλων ομάδων του αναρχικού χώρου
 
Δέκα εμφύλιοι μέσα στον αντιεξουσιαστικό χώρο και στο αντάρτικο πόλης διαμορφώνουν την ιστορία της επαναστατικής βίας στην Ελλάδα και μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. Συγκρούσεις, διασπάσεις, αποσχίσεις και σειρά δημόσιων επικριτικών σχολίων διαμορφώνουν διαρκώς νέα δεδομένα και στον χώρο των αντιεξουσιαστικών και ένοπλων οργανώσεων. Η προκήρυξη της οργάνωσης Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις το βράδυ της Τρίτης, με την οποία επικρίνει τη στάση αντιεξουσιαστών για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής την 1η Νοεμβρίου 2013 στο Νέο Ηράκλειο, αλλά και η ρήξη κρατούμενων αντιεξουσιαστών στις φυλακές Κορυδαλλού είναι ένα ακόμη επεισόδιο στις συνεχείς εσωτερικές διαμάχες στον αντιεξουσιαστικό χώρο - και όχι μόνο.

Στην προκήρυξή τους οι Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις επικρίνουν ανακοινώσεις από πολλά αντιεξουσιαστικά στέκια που αμφισβήτησαν τη σκοπιμότητα και τα αποτελέσματα της διπλής δολοφονίας. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνουν: «Δεν υπήρξε ένοπλη επαναστατική ενέργεια ίσως τα τελευταία είκοσι χρόνια που να μη λοιδορήθηκε τόσο πολύ από εκείνους από την Αριστερά, αλλά κυρίως από κάποιους αναρχικούς - αντιεξουσιαστές αυτή τη φορά - που μιλούσαν για "προβοκάτσιες", "σκοτεινά κέντρα" κ.τ.λ., αποκαλύπτοντας τον πραγματικό τους ρόλο, που δεν είναι άλλος από το να σπέρνουν την ηττοπάθεια, τη θυματοποίηση και να δίνουν χέρι βοηθείας στην προσπάθεια του κράτους να απομονώσει και να καταστείλει επαναστάτες που έχουν επιλέξει τον ένοπλο αγώνα. Με αυτή την έννοια μάς έκανε μεγάλη τιμή όλος αυτός ο συρφετός των "αγωνιστών" που ξεκινά από την επίσημη Αριστερά, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά κυρίως, αυτή τη φορά πλειοδότησαν - και αυτό έχει μεγάλη σημασία - σε έναν εμετικό οχετό κάποιοι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές».

Οι διασπάσεις του ΕΛΑ
Τέτοιες διαμάχες όμως συνέβαιναν διαρκώς στο παρελθόν. Πρώτο αποτέλεσμα αυτών των συγκρούσεων ήταν η δημιουργία το 1974 της 17Ν που την αποτελούσαν πρώην μέλη του ΕΛΑ, τα οποία επιθυμούσαν να προχωρούν σε αιματηρές ένοπλες επιθέσεις και όχι μόνο βομβιστικές, όπως έκανε ως τότε η μητρική οργάνωση της ένοπλης βίας στη χώρα. ΕΛΑ και 17Ν συνεννοήθηκαν ξανά μόνο στη δολοφονία του απότακτου αστυνομικού Πέτρου Μπάμπαλη από τη θυγατρική οργάνωση μιας χρήσης «Ιούνης 78».

Την περίοδο 1980-85 υπάρχουν δύο άλλες αποσχίσεις από τον ΕΛΑ, με τη δημιουργία των οργανώσεων «Οκτώβρης 80», που προχώρησε σε εμπρησμούς πολυκαταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, και Αντικρατική Πάλη, που οργάνωσε ληστείες και δολοφονίες, με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Τσουτσουβή ο οποίος σκοτώθηκε τον Μάιο του 1985 σε συμπλοκή με αστυνομικούς στου Γκύζη. Οι εμπρησμοί των πολυκαταστημάτων είχαν προκαλέσει τη δυσφορία των μελών της 17Ν ενώ η οργάνωση-«φάντασμα» στην προκήρυξη για τη δολοφονία του αμερικανού αξιωματούχου Τζορτζ Τσάντες και του έλληνα οδηγού του το 1983 σημείωνε: «Αντίθετα από ό,τι υποστηρίζουν ορισμένοι καραγκιόζηδες των Εξαρχείων για να δικαιολογήσουν την απραξία τους, ότι τάχα δεν γίνεται τίποτε με μια εκτέλεση γιατί ο ιμπεριαλισμός τον αντικαθιστά αμέσως, οι ενέργειες αυτές δημιουργούν τεράστιες δυσκολίες και εμπόδια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και ο πολλαπλασιασμός τους θα είχε για συνέπεια την πλήρη παράλυση των δυνάμεών του στη χώρα μας». Ιδιο δηλαδή ουσιαστικά σκεπτικό με αυτό των Μαχόμενων Λαϊκών Επαναστατικών Δυνάμεων.

Αντίστοιχες διασπάσεις και δημιουργία νέων ενόπλων σχημάτων υπήρξε και την περίοδο 1988-90, όπως και στα τέλη της δεκαετίας του '90.

Τα τελευταία ρήγματα
Ρήγματα στον αντιεξουσιαστικό χώρο έχουν υπάρξει πολλά και την τελευταία πενταετία. Η πιο σημαντική θεωρείται αυτή που ακολούθησε τον θάνατο τριών υπαλλήλων του καταστήματος της Marfin στην οδό Σταδίου που έγινε στόχος εμπρησμού από αναρχικούς τον Μάιο του 2010. Υπήρξε διαρκής επίρριψη ευθυνών ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές. Το επόμενο σημαντικό ρήγμα θεωρείται αυτό που είχε ο Νίκος Μαζιώτης - εξαφανίστηκε το καλοκαίρι του 2012 μαζί με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα- με δραστήριο αντιεξουσιαστή σε σχέση με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα. Ο αντιεξουσιαστής μίλησε για «μαζιώτικη αναξιοπρέπεια» και ο 42χρονος αντάρτης πόλης ανέφερε ότι «έχουμε συνηθίσει αντί να μας απαντάνε με πολιτικά επιχειρήματα να ρίχνουν λάσπη εναντίον μας, αφορισμούς και να λένε ψέματα». Και μίλησε αμέσως μετά για «αναρχικούς μαϊντανούς "αλληλέγγυους"» και για «επίδειξη φιλοτομαρισμού και αντισυντροφικότητας».

Ο ένας απαγωγέας


Όπως έγινε γνωστό, το κρησφύγετο του Καραμολέγκου βρίσκεται στην περιοχή του βιομηχανικού πάρκου της Κερατέας και συγκεκριμένα Αγίου Σεραφείμ και Ειρήνης.
Ωστόσο ποινική δίωξη για τουλάχιστον πέντε αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο απαγωγέων του Μ. Καραμολέγκου.
apagogois
Συγκεκριμένα η δίωξη που ασκήθηκε αφορά στα αδικήματα της αρπαγής κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, διακεκριμένων κλοπών, επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και παράνομης οπλοφορίας.

Για την ... υποδοχή

Συνάντηση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής κ. Παναγιώτη Νίκα με τον Εκτελεστικό διευθυντή του EASO Dr Robert K. Visser
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο ( EASO ) με επικεφαλής τον Εκτελεστικό διευθυντή Δρ. Robert K. Visser επισκέφθηκε την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με τον Διευθυντή της Υ.Π.Υ. κ. Παναγιώτη Νίκα.
Κατά την συνάντηση τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τις προκλήσεις αλλά και τις δυνατότητες που έχει η Υ.Π.Υ. αναφορικά με τη διαχείριση μικτών μεταναστευτικών ροών, αλλά και την υποδοχή – φιλοξενία αιτούντων ασύλου και ασυνόδευτων ανηλίκων εντός του 2014.
Παράλληλα, ο διευθυντής της Υ.Π.Υ. κ. Νίκας αναγνωρίζοντας την ανάγκη διαρκούς επιμόρφωσης των υπαλλήλων της υπηρεσίας καθώς και την συνέχιση μεταφοράς και εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών, επιβεβαίωσε την δέσμευση της Υ.Π.Υ. να συνεχίσει την συνεργασία με το EASO στους τομείς αυτούς.
Ο Dr. Visser μεταξύ άλλων εξέφρασε την ικανοποίησή του στον Διευθυντή της Υ.Π.Υ. σχετικά με την πρόοδο που σημείωσαν οι Ελληνικές αρμόδιες Αρχές και ειδικά η Υ.Π.Υ. στον τομέα της πρώτης υποδοχής και πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην λειτουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής (ΚΕ.Π.Υ.) στο Φυλάκιο Έβρου αλλά και στις κινητές μονάδες, για τις οποίες έγινε ξεχωριστή παρουσίαση. Επίσης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της μέριμνας για τους αιτούντες άσυλο και τους ασυνόδευτους ανηλίκους μέσω της φιλοξενίας τους σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας.

Αγόραζαν 10 φορτηγά με κλεμμένες επιταγές

Συνελήφθησαν στις 13-1-2014 το μεσημέρι στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 30 και 45 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα αρνήθηκαν να συμμορφωθούν σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Νέου Κόσμου, οι δύο (2) συλληφθέντες το τελευταίο τρίμηνο παρουσιάζονταν ως υποψήφιοι αγοραστές Ι.Χ. φορτηγών σε διάφορες περιοχές της Αττικής και αποσπούσαν τα οχήματα δίνοντας στους ιδιοκτήτες τους κλεμμένες τραπεζικές επιταγές. Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι έχουν διαπράξει δέκα (10) απάτες, σε βάρος ισάριθμων ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων, ενώ η συνολική αξία του παράνομου περιουσιακού οφέλους που αποκόμισαν ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.
Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) κλεμμένη επιταγή.

Ειδικός φρουρός για χασίς στη Λάρισα

Υπηρετεί στους Αμπελόκηπους Αθηνών
Συνελήφθησαν στη Λάρισα έξι ημεδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης κάνναβης
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και Ειδικός Φρουρός ο οποίος με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση
Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης σε νάιλον συσκευασίες, κινητά τηλέφωνα, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και χρηματικό ποσό
Συνελήφθησαν  στη Λάρισα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας έξι ημεδαποί, από τους οποίους πέντε ιδιώτες, ηλικίας 21, 33, 20, 20, 22 ετών και ένας 24χρονος Ειδικός Φρουρός για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον 21χρονο, αστυνομικοί έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση την οικία του έξω από την οποία προσήλθαν προχθές το μεσημέρι οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 20 ετών, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο. Ο 20χρονος εισήλθε στην οικία, όπου παρέμεινε για λίγο χρόνο και στη συνέχεια αποχώρησε επιβιβαζόμενος στο όχημα που τον ανέμενε ο 33χρονος.
Κατά την αποχώρησή τους ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (4,9) γραμμαρίων, τις οποίες είχαν αγοράσει από τον 21χρονο έναντι του χρηματικού ποσού των (10) ευρώ, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του 21χρονου, κατά την οποία βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

Τους φέρνουν λεφούσι

Η πλαστική βάρκα
 
Συνελήφθησαν χθες (16-1-2014) το βράδυ, στην παρέβρια περιοχή της Μάνδρας Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα σε επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τρεις (3) υπήκοοι Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι αλλοδαποί διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.
Με τη σύλληψη των δραστών, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους τριάντα πέντε (35) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.
Κατασχέθηκαν :

Η ... αποκάλυψη της Θεοδώρας

Φωτο Ντοκουμέντο

Ενώ η Θ. Τζάκρη όταν βλέπει  τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων N. Πέλλας κ. Αν. Σπυρίδη είναι ασφαλώς χαλαρή
 

Η συγκίνηση της Ασπασίας

Δεν άφηνε το χέρι του Παπαγιαννόπουλου


H Ασπασία Μανδρέκα πήγε ως Βουλευτής Φωκίδας στο γραφείο του συντοπίτη της Αρχηγού αλλά πήγε να του το σπάσει το χέρι απ' την χαρά της. Πάντως δεν γνωρίζαμε πως η περιοχή βγάζει τόσο ωραίες γυναίκες. Τέτοια βλέπει και ο Λευτέρης

Γούστο θα ΄χει!

Να δούμε Υποστράτηγο στη Δ/νση Διεθνούς Αστ. Συνεργασίας 

Η κ. Τσιριγώτη που εδώ διακρίνεται με το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή

Πλάκα θα έχει να δούμε στις κρίσεις πως στην Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας θα τοποθετηθεί ανώτατος αξιωματικός με το βαθμό του Υποστράτηγου και με το πρόσχημα της προεδρίας της χώρας μας στην Ε.Ε. Μέχρι σήμερα τη θέση κατέχει επάξια γυναίκα,

Ο Πολύγυρος τους φέρνει σβούρα

Τα Ντοκουμέντα





Συνελήφθη  από αστυνομικούς, του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός ηλικίας 44 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τ.Α. Πολυγύρου, στην κατοχή του προαναφερόμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ο Αρχηγός κινδύνεψε ...




Σε πολύ λίγο: Ποια γυναίκα πήγε να του σπάσει το χέρι στην Κατεχάκη!

16/1/14

Έκαναν πολεμικά τα χρωματιστά όπλα



Καραγκιοζιλίκια με Σακκά

Τον θέλουν με το ζόρι μέσα ...
Πριν λίγο συνελήφθη για παλιά αποτυπώματα σε διαμέρισμα. Τώρα τα θυμήθηκαν? 

Λήστεψε 15 τράπεζες με σκονάκι

Συνελήφθη προχθές εντός υποκαταστήματος τράπεζας στο Περιστέρι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), ένας 29χρονος ημεδαπός, ενώ επιχείρησε να διαπράξει ληστεία.
Συγκεκριμένα, ο 29χρονος συλληφθείς εισήλθε σε υποκατάστημα τράπεζας στο Περιστέρι και προσποιούμενος τον πελάτη πλησίασε την ταμία και της παρέδωσε ιδιόχειρο απειλητικό σημείωμα. Η υπάλληλος ενεργοποίησε το συναγερμό και ο 29χρονος, που επιχείρησε να διαφύγει, συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν άμεσα στο σημείο.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 29χρονος από τα τέλη του έτους 2011 είχε διαπράξει δεκαπέντε (15) ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, εισερχόταν στα υποκαταστήματα και προσποιούμενος τον πελάτη με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, περίμενε τη σειρά του. Όταν πλησίαζε το ταμείο έδειχνε ή έδινε στον υπάλληλο της τράπεζας ιδιόχειρο απειλητικό σημείωμα χωρίς να γίνεται αντιληπτός από πελάτες και άλλους υπαλλήλους της τράπεζας. Αφού αφαιρούσε τα χρήματα, τα τοποθετούσε σε τσάντα που είχε μαζί του και διέφευγε πεζός ή επιβιβαζόταν σε διερχόμενο ταξί. Από τις πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών είχε εξακριβωθεί ότι επρόκειτο για το ίδιο άτομο που διέπραττε τις ληστείες. Μετά τη διάπραξη κάθε ληστείας ο 29χρονος διέφευγε στη Σερβία, όπου διαμένει μόνιμα με την αλλοδαπή, υπήκοο Σερβίας, σύζυγό του, προκειμένου να είναι δύσκολος ο εντοπισμός και η σύλληψή του.
Το συνολικό χρηματικό ποσό που αφαίρεσε ανέρχεται στα 99.610 ευρώ και 100 δολάρια Η.Π.Α..

Υπέρ κορόιδων ...

 
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 47χρονου ημεδαπού, ο οποίος επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα θύματά του και προσποιούμενος εκπρόσωπο του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδος, τους ζητούσε να του καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ότι θα ελάμβαναν χρηματικές αποζημιώσεις από τον προαναφερόμενο ασφαλιστικό φορέα.
Συγκεκριμένα, εξιχνιάσθηκαν οι εξής περιπτώσεις απατών: