4/1/14

Τους έφερναν με λεωφορείο

Κρύπτες οι μπαγκαζιέρες
 


 Τα Ντοκουμέντα

 
 
Δύο από τους δράστες κατηγορούνται επίσης για παράνομη μεταφορά 1.370 λαθραίων πακέτων τσιγάρων, που απέκρυπταν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες λεωφορείου
Συνελήφθησαν προχθές (2-1-2014), το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, απ ό αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 26, 39, 44, και 53 ετών, διότι μετέφεραν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Γεωργίας.
Συγκεκριμένα, οι δύο από τους δράστες, ηλικίας 44 και 53 ετών, οδηγοί λεωφορείου, που εκτελούσε δρομολόγιο Γεωργία – Ελλάδα, προσήλθαν με αυτό, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα.
Λίγο πριν το διαβατηριακό έλεγχο, αποβίβασαν από το λεωφορείο, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες και τους επιβίβασαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των άλλων δύο δραστών, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο και να τους προωθήσουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, πλην όμως η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς, οι οποίοι και συνέλαβαν τους τέσσερις διακινητές.
Ακολούθως, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν υπάλληλοι του τελωνείου Κήπων στο λεωφορείο, εντόπισαν σε δύο ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, 1.370 πακέτα τσιγάρων, τα οποία μετέφεραν παράνομα οι δύο οδηγοί του λεωφορείου, καθόσον δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Η σχετική δικογραφία για τους δύο δράστες, ηλικίας 53 και 44 ετών περιλαμβάνει και παραβάσεις της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.
Συνολικά κατασχέθηκαν:

Οι Βούλγαροι τα 'παιρναν όλα

Τα Ντοκουμέντα


Ο Κατσαντώνης τους έπιασε ...

Τα Κλεμμένα

 
 












 
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης που διοικεί ο Αστυνόμος Κατσαντώνης, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε οικίες και αποθήκες, ενώ εξιχνιάστηκαν είκοσι μία (21) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) απόπειρα, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας, αλλά και στις Καρυές Λακωνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, προχθές (2.1.2014), στην Τρίπολη Αρκαδίας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 38, 31, 44 και 41 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της παράβασης της Νομοθεσίας για τα όπλα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο (2) αλλοδαπούς, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι αναζητούνται.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω από τον Αύγουστο του 2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, ενώ όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, σε διαφορετικές συνθέσεις, είχαν διαπράξει είκοσι μία (21) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) απόπειρα κλοπής, σε οικίες και αποθήκες.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, εργαλείων, ειδών ένδυσης και οικοσκευής, τροφίμων, αγροτικών προϊόντων, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα, όλα προϊόντα κλοπής, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του.
Επιπλέον, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία 27χρονου αλλοδαπού, ο οποίος αναζητείται, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και εξάρτημα ρίψης φωτοβολίδων, -13- φωτοβολίδες και -81- φυσίγγια, διαφόρων τύπων.

Τι τρέχει στον Άλιμο?


Του Βασίλη Λαμπρόπουλου

«Περίεργη» κατά την ΕΛ.ΑΣ. η απόπειρα δολοφονίας στον Άλιμο
Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το σημείο όπου σημειώθηκε η απόπειρα δολοφονίας πριν από μία εβδομάδα στη λεωφ. Ποσειδώνος 1, στον Άλιμο.
 
«Εξαιρετικά περίεργη» θεωρούν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας ενός 50χρονου εμπόρου αυτοκινήτων που σημειώθηκε πριν από μία εβδομάδα έξω από το κατάστημά του στη λεωφόρο Ποσειδώνος 1, στον Άλιμο.

Από την ανάλυση του βίντεο της επίθεσης, από τις καταθέσεις των μαρτύρων αλλά και από ορισμένα περιστατικά πριν από την επίθεση τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν αμφιβολίες για τις κινήσεις των δραστών και την εξέλιξη του περιστατικού. Έτσι εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τα «κίνητρα» αυτής της ενέργειας.

Η επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι της 28ης Δεκεμβρίου όταν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν τον επιχειρηματία τη στιγμή που βγήκε από το αυτοκίνητό του και έμπαινε στο κατάστημα. Ο επιχειρηματίας φέρεται να κατέθεσε αργότερα στην Αστυνομία ότι ανταπέδωσε τα πυρά με όπλο που είχε στην κατοχή του.

Ωστόσο τα ερωτηματικά για τους ερευνητές της υπόθεσης είναι πολλά:

Πρώτον, από το βίντεο της επίθεσης φέρεται ο δράστης να πυροβολεί από κοντά τον 50χρονο έμπορο με κλίση του χεριού του προς τα κάτω και να αστοχεί με χαρακτηριστικό τρόπο. Ρίχνει λίγους πυροβολισμούς και, σύμφωνα με αστυνομικούς, «αυτό μπορεί να αποδοθεί σε εμπλοκή του όπλου του».

Παρούσα στην επίθεση ήταν και μια γυναίκα που στεκόταν στο διάζωμα και η οποία βρέθηκε εν μέσω των πυρών. Στη συνέχεια φαίνεται το θύμα της επίθεσης να ξεπερνά αμέσως το σοκ, να καλύπτεται, να τραβά πιστόλι και με χαρακτηριστική ψυχραιμία να πυροβολεί τους αγνώστους που προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Όπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «είναι μία από τις εξαιρετικά σπάνιες φορές που βλέπουμε θύμα δολοφονικής επίθεσης να έχει το κουράγιο να καταδιώξει πυροβολώντας αυτούς που επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν».

Ένα άλλο σημείο που συνεκτιμούν οι αστυνομικοί είναι ότι ο επιχειρηματίας, ο οποίος συμμετέχει και στα δρώμενα μεγάλης ΠΑΕ του κέντρου, είχε προσφάτως ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ. να ληφθούν μέτρα ασφαλείας για τον ίδιο. Μάλιστα φέρεται να είχε αναφερθεί σε«ύποπτες κινήσεις που είχαν προηγηθεί με παρακολουθήσεις του από οχήματα».

Ψάχνουν τον «νέο Άκη»

Μίζες παντού

Ψάχνουν τον «νέο Άκη»
Γράφει ο Πέτρος Κουσουλός
Ο δρόμος για έναν πρώην υπουργό καθώς και δυο ακόμη πολιτικά πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στις υποθέσεις των «χρυσών μιζών», έχει ανοίξει μετά την πολυήμερη απολογία του πρώην αναπληρωτή γ.γ., κ. Αντώνη Κάντα.
Μπορεί οι δικαστικές Αρχές να κρατούν χαμηλούς τόνους σε ό, τι αφορά την αξιοποίηση των πληροφοριών που συνεισέφερε στους ειδικούς ανακριτές ο προφυλακισμένος Κάντας, επισημαίνοντας -ορθά- ότι η απολογία ενός κατηγορούμενου δεν μπορεί (από μόνη της) να αποτελέσει αντικειμενικό κριτήριο για το πόσοι και ποιοι συμμετείχαν στο όργιο της μίζας, ωστόσο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πραγματοποιούν έρευνες εξπρές οι οποίες βάζουν στο κάδρο σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα.
Τα ακίνητα στην Ευρώπη
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ένας πρώην υπουργός αλλά και επιτελικά στελέχη που τοποθετήθηκαν σε θέσεις-κλειδιά μετά την αποχώρηση του Άκη Τσοχατζόπουλου και συγκεκριμένα επί Γιάννου Παπαντωνίου. Πρόκειται για τους κ.κ. Σπύρο Τραυλό, πρώην γενικό διευθυντή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Γιώργο Κολίρη, πρώην γ.γ. του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Τα στοιχεία τα οποία συλλέγονται αφορούν την περιουσιακή κατάσταση αλλά και την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών. Μάλιστα το ΣΔΟΕ έχει ήδη προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις προκειμένου να εντοπίσει ίχνη «μαύρου χρήματος» ή προσπάθειες ξεπλύματος του.
Εδώ και αρκετό καιρό όμως στα δελτία των Αρχών «φιλοξενείται» μια πληροφορία η οποία εμπλέκει πρώην σημαίνον πολιτικό πρόσωπο σε «επενδύσεις» ακινήτων-μαμούθ.
Το προσεχές διάστημα αναμένεται και ο σχετικός έλεγχος με την ανάλογη διοικητική αρωγή ευρωπαϊκών χωρών, καθώς σε περίπτωση που οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε είναι πολύ πιθανό οι συγκεκριμένες αγορές να έχουν πραγματοποιηθεί με «μαύρο χρήμα» προερχόμενο από τις μίζες των εξοπλιστικών.
Η συγκεκριμένη έρευνα η οποία θα πραγματοποιηθεί κάτω από πλήρη μυστικότητα αφορά πρώην υπουργό ο οποίος χειρίστηκε… περίεργα εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία, όμως, δεν κατονόμασε ο Κάντας.
Η «χρυσή πληροφορία» έφτασε στις αρμόδιες Αρχές πριν από περίπου δύο μήνες και πρόσφατα καταγράφηκε και επίσημα. Αφορά καταγγελία η οποία έχει να κάνει με την δυσεξήγητη απόκτηση πολυτελών ακινήτων σε ευρωπαϊκή πόλη. Μεταξύ των ελληνικών και των ευρωπαϊκών Αρχών αναμένεται να υπάρξει η απαραίτητη διοικητική συνεργασία προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Στόχος είναι να εντοπισθεί ο τρόπος απόκτησης των ακινήτων και φυσικά η ιδιοκτησιακή τους κατάσταση.
Σε ό, τι αφορά τους δυο πρώην ισχυρούς άνδρες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κ.κ. Τραυλό και Κολίρη στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση του ereportaz.gr καταδεικνύουν ότι έρευνα του ΣΔΟΕ βρίσκεται στο στάδιο του ανοίγματος των τραπεζικών τους λογαριασμών. Η έρευνα πραγματοποιείται από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών, με την εντολή για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Τραυλού να δόθηκε στις 8-10-2012 ενώ για τον κ. Κολίρη στις 12-12-2012.

3/1/14

Πήγε να αρπάξει την "προίκα" του γιού του?




Ο Αστυνομικός Δ/ντης Κιλκίς Αντώνης Λιάππης με βαριά κατηγορία

Βεβαίως για τον κ. Λιάππη και υπάρχει το τεκμήριο αθωώτητας, αλλά κοτζάμ αστυνομικός διευθυντής νομού να κάνει τέτοια πράγματα είναι αδιανόητο. Η δικογραφία των Εσωτερικών Υποθέσεων πήγε Χριστουγεννιάτικα στον αρμόδιο Εισαγγελέα και απ' ότι γνωρίζουμε και ο γιος του είναι καταπέλτης εναντίον του




ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΑΠΑΤΗ,ΝΟΘΕΥΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΘΕΩΡΕΊΤΑΙ  Ο ΑΣΤΥΝ.Δ/ΝΤΗΣ ΚΙΛΚΙΣ,Κ.ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΑΠΠΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ "ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΗΣΗ" ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ(ΠΕΡΙΠΟΥ 15.000)!!!!.
ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ Η ΑΝΘ/ΜΟΣ Κ.Χ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΣΕ ΕΝ ΛΕΥΚΟ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ TEΛΙΚΑ  ΣΤΗΝ Υ.ΕΣ.Υ.ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ.
ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ; ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ  ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΒΟΥΪΞΕΙ...

Βασανιστές με σαγιονάρα

Όλοι οι απαγωγείς των Καλυβίων

Κουτσοδόντης o Tρόμος

Ο MASHI Yaqub του Anayt Mashi

 

 

Σκέτο σκιάχτρο ...


SΗΑKEEL Wajid του Khdim Hussain

Ο "Τρεχαγυρευόπουλος"


Και το όνομα αυτού: PATRAS Masih του Bashir Masih

Άλλαξε πρόσωπο

Ο απαγωγέας MIRZA Ghulam Abbas του Ghulam Hadir

Kλασσική φάτσα Πακιστανού που πήγε στην Ομόνοια σε φωτογραφείο και έγινε "άσπρος" στο πρόσωπο για να αποστείλει το νέο κάδρο του στη μαμά
 

Έκαναν ναρκω-πάρτυ σε αποθήκη


Οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (01-01-2014), σε αποθήκη στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης, κατά την διεξαγωγή πάρτυ, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν επτά (7) ημεδαποί, ηλικίας 23, 24, 24, 24, 26, 47 και 52 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, μετά τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, εντοπίσθηκε η αποθήκη, στην οποία επρόκειτο να διεξαχθεί το πάρτυ και σχεδιάστηκε οργανωμένη επιχείρηση.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος και ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε. και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν στην αποθήκη πάνω από 200 άτομα και συνελήφθησαν ο 52χρονος ιδιοκτήτης της και οι υπόλοιποι έξι ημεδαποί, διότι βρέθηκαν σε διάφορα σημεία της αποθήκης και στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

Aυτοί απήγαγαν τον 27χρονο

Ο εφιάλτης για τον 27χρονο ξεκίνησε, σύμφωνα με την Αστυνομία, το βράδυ της 5ης Ιουλίου, στα Καλύβια και εξελίχθηκε μέχρι το πρωί της 17ης Αυγούστου 2013, οπότε απελευθερώθηκε ο απαχθείς στην περιοχή των Ναυπηγείων της Ελευσίνας

ALI Raza του Barket
SATTAR ή HAFIZ ABDUL Hafiz Abdul ή Satar του Karam Ali

QASER Mahmood του Mohammad Azam

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας οκτώ (8) αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν, καθώς και φωτογραφίες τους, οι οποίοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης ενέχονται σε απαγωγή 27χρονου έλληνα, τον περασμένο Ιούλιο στα Καλύβια Αττικής και άλλες κακουργηματικές πράξεις.
Υπενθυμίζεται ότι τέσσερα (4) από τα παραπάνω μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και αναζητούνται τα άλλα τέσσερα (4). 


Η μοντέλα της Τσιγγάνικης παρέας

 Στα Ξανθά

ΖΕΡΒΑ Ευθύμιο του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1981 στην Θεσσαλονίκη

Kαι ο ... Αστυνόμος Σίσκος


Μεγάλος απατεώνας

O ΣΙΣΚΟ Ευστράτιο του Ελευθερίου και της Δήμητρας, που γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα

Και ο Τεραπόσο Χαράλαμπος στο κόλπο


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η Υπ/νση Ασφάλειας Αθηνών καθάρισε

Σε βαθύ ύπνο στη Λ. Αλεξάνδρας
 
ΖΩΓΡΑΦΟΥ Χριστίνα του Παναγιώτη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 ΖΕΡΒΑ Δημήτριο του Ελευθερίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1962 στη Βέροια Ημαθίας.

ΖΕΡΒΑ Γεώργιου του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα.

 SCUTELNICU Simona - Gabrilla του Constantin και της Olga , που γεννήθηκε το 1987 στη Ρουμανία.

ΜΑΡΚΟΥ Θωμά του Νικολάου και της Σουλτάνας, που γεννήθηκε το 1969 στην Θεσσαλονίκη
 ΜΟΥΚΑΝΗ Θεοχάρη του Αλεξάνδρου και της Αναστασίας, που γεννήθηκε το 1975 στο Καρδιοχώρι Αρκαδίας

 ΜΑΡΚΟΥ Μαρία του Αποστόλου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1978 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας


ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο του Αθανασίου και της Ζωής, που γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα

ΖΕΡΒΑ Ευθύμιο του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1981 στην Θεσσαλονίκη.
ΣΤΡΑΤΗ Νικόλαο του Ευθυμίου και της Δήμητρας, που γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα

Σχηματίσθηκε δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, σε βάρος δεκαέξι (16) ατόμων, τα οποία είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Συνελήφθη στις 16-12-2013 στο Μενίδι μία 26χρονη, μέλος της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον άλλοι δεκαπέντε συνεργοί της.
Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία με το Τ.Α. Νέας Σμύρνης και το Τ.Α. Συντάγματος, από τις αρχές του 2010 τουλάχιστον, οι κατηγορούμενοι συνέστησαν από κοινού εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, του Αγρινίου, της Μεσσηνίας, της Νάξου, του Ηρακλείου Κρήτης, της Τρίπολης, της Αχαΐας, της Φωκίδας, της Φθιώτιδας και της Αργολίδας.
Ειδικότερα, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, εντόπιζαν υπέργηρα, κυρίως, άτομα, τα προσέγγιζαν και παριστάνοντας ψευδώς ότι ενεργούσαν για λογαριασμό συγγενικών τους προσώπων και αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους, αποσπούσαν χρηματικά ποσά.
Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι με την ίδια μεθοδολογία είχαν διαπράξει σαράντα τέσσερις (44) απάτες και έχουν αποκομίσει το χρηματικό ποσό των 138.190 ευρώ.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών της.