26/8/16

Όσο υπάρχουν θύματα ...

Αποτέλεσμα εικόνας για αστυνομια

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας, είκοσι (20) περιπτώσεις απάτης, εκ των οποίων μία τετελεσμένη και δεκαεννέα απόπειρες, που διαπράχθηκαν την 03-08-2016.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστιδα 50χρονη υπήκοος Βουλγαρίας σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη απατών.
Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο ακόμα άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι με την ανεύρεση υποψήφιων θυμάτων και την υπόδειξη των κατοικιών στην 50χρονη, η οποία είχε το ρόλο της παραλαβής χρημάτων από τους παθόντες .
Τα μέλη της ομάδας επικοινώνησαν τηλεφωνικά, συνολικά με είκοσι (20) άτομα και κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των -10.000- ευρώ από 83χρονη ημεδαπή στην Πτολεμαΐδα, ενώ το συνολικό ύψος επαπειλούμενης ζημίας από τις απόπειρες ξεπερνά τις -500.000- ευρώ.

Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν

Οι Αποδείξεις

Συνελήφθησαν, χθες (25.8.2016) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 36 και 37 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα και του Τελωνιακού Κώδικα.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, πραγματοποίησαν έρευνα σε αγρόκτημα του 37χρονου, όπου βρήκαν, εκρίζωσαν και κατέσχεσαν τρία (3) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους -1,8-, -2,5- και -3- μέτρων, αντίστοιχα, τα όποια όπως προέκυψε, καλλιεργούσαν οπό κοινού ο 37χρονος και ο 36χρονος.

Τα Γρεβενιώτικα

Tα Κατασχεμένα



Συνελήφθησαν χθες (25-08-2016) το απόγευμα σε δύσβατη δασική περιοχή των Γρεβενών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών και του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών , δυο (2) ημεδαποί, 62 και 48 χρονών για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας - διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, χθες το απόγευμα σε περιοχή των Γρεβενών κατελήφθησαν οι ανωτέρω ημεδαποί να φροντίζουν τη φυτεία και συνελήφθησαν, παρά τη προσπάθεια του 62χρονου να διαφύγει.

25/8/16

Δικαιώθηκε ο Αλέξης

Φώναζε από την 1η στιγμή
Αποτέλεσμα εικόνας για κουγιας δικαστηρια πειραια

Σε δήλωσή του μετά την έκδοση του βουλεύματος ο δικηγόρος των θυμάτων Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε την προφυλάκιση του 77χρονου «αυτονόητη για ένα τέτοιο έγκλημα».
Η δήλωση του Αλέξη Κούγια έχει ως εξής:

«Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά ήταν αυτονόητη για ένα τέτοιο έγκλημα με τόσο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Τον πήραν για Κορυδαλλό

Απ' το ρετιρέ στο Κολωνάκι

Το πιο εξοργιστικό πάντως σημείο της απολογίας του ήταν όταν αναφέρει ότι δεν βοήθησε τους ναυαγούς γιατί παρασυρόταν και δεν τους πέταξε καν σωσίβια γιατί «η εκτόξευση σωσιβίων από το παρασυρόμενο Duende αντίθετα προς τη φορά του ανέμου από υπερήλικες σε κατάσταση σοκ πανικού δεν θα μπορούσε επ ουδενί να έχει θετικά αποτελέσματα»!

Καλαματιανά ...

Τα Ντοκουμέντα


... Έσπρωχναν


Άλλη μια επιτυχία σημείωσε χθες το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, «ξηλώνοντας» δύο εγκληματικές ομάδες που δρούσαν στη Μεσσηνία. Η μία με διακίνηση σκληρών ναρκωτικών και η άλλη με διάπραξη απατών.
Μάλιστα, χθες, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις συνελήφθησαν επτά άτομα, κατηγορούμενα ως ενεργά μέλη της εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά, καθώς και δύο άτομα συγγενείς του κατηγορούμενου ως αρχηγού της, διότι βρέθηκαν στα σπίτια τους όπλα και ναρκωτικά. Ο δε 55χρονος που κατηγορείται ως αρχηγός έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ από τα πιο σημαντικά ευρήματα των ερευνών είναι ένα καλάσνικοφ με έτοιμο γεμιστήρα, το οποίο βρέθηκε θαμμένο στην αυλή του σπιτιού του.

Μέσα ...


Προφυλακιστέος ο 77χρονος που κατηγορείται για την τραγωδία στην Αίγινα

Προφυλακιστέο έκρινε την Πέμπτη το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο με βούλευμά του μετά τη διαφωνία που είχαν την περασμένη εβδομάδα ανακριτής και εισαγγελέας για την τύχη του ηλικιωμένου.

Η πρόταση της Εισαγγελέως έγινε δεκτή με ψήφους 2-1. Ο Θρ. Λυκουρέζος οδηγείται στις φυλακές.

Προς αποκατάσταση ...

Αποτέλεσμα εικόνας για εγκλημα

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδίδεται η παρούσα Ανακοίνωση, η οποία υπέχει θέση αποκατάστασης Υπαστυνόμου Β’ ε.α.
Ο προαναφερόμενος, τον Σεπτέμβριο του 2015, με αμετάκλητη Απόφαση του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, αθωώθηκε για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση από κοινού και κατά εξακολούθηση και της παράβασης του άρθρου 145 εδαφ. α’ του Β.Δ.145/1958

Ανθρωπόμορφα ζώα

Αποτέλεσμα εικόνας για εγκλημα

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 47χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές, που διαπράχτηκε την 11 Αύγουστου 2016, εντός καταστήματος ψιλικών που διατηρούσε στον Άγιο Παντελεήμονα.
Σημειώνεται ότι το θύμα είχε βρεθεί στον ημιώροφο του καταστήματος, με τα χέρια και τα πόδια του δεμένα ενώ ο λαιμός του ήταν περιτυλιγμένος με ζώνη παντελονιού και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος προκλήθηκε συνδυαστικά από κακώσεις προκληθείσες από θλών και αμβλύ όργανο, ταυτόχρονα με βασανισμό με αιχμηρό αντικείμενο και επακόλουθο στραγγαλισμό.

Βουλγάρες απατεώνισσες

Αποτέλεσμα εικόνας για εγκλημα

Εξαρθρώθηκε, χθες (24.08.2016) από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά και κοσμήματα.
Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από την μεθοδική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, δύο (2) υποθέσεις απάτης και οχτώ (8) περιπτώσεις απόπειρας απάτης σε Χανιά και Ηράκλειο.
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη, χθες (24.08.2015), 50χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας ως μέλος της εγκληματικής ομάδας και αναζητούνται ακόμη δύο άτομα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω δράστες ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης και μεθοδολογία δράσης, εξαπατούσαν ηλικιωμένους με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

24/8/16

Eξώδικο Κούγια



Εξώδικο Κούγια στον αρχηγό του Λιμενικού για τον ρόλο της θαλαμηγού El Duende στην τραγωδία της Αίγινας

Το δημοσίευμα του «Βήματος» για τον τυχόν ρόλο στο τραγικό ναυτικό ατύχημα της Αίγινας της θαλαμηγού EL Duende -ομώνυμης του ταχύπλοου που σκόρπισε τον θάνατο- και η οποία βρισκόταν στον ίδιο θαλάσσιο χώρο, αποτελεί την βάση εξωδίκου που απέστειλε (το μεσημέρι της Τετάρτης) προς τον αρχηγό του Λιμενικού, ο δικηγόρος κ. Αλέξης Κούγιας. Στο δημοσίευμα του «Βήματος» (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=823454αναφερόταν) προσδιορίζεται ότι ότι η θαλαμηγός αυτή βρισκόταν -σύμφωνα με στοιχεία ναυτιλιακών φορέων- από τις 14 ως τις 16 Αυγούστου στην Αίγινα και λίγη ώρα μετά το δυστύχημα αναχώρησε με προορισμό τη Ρόδο και τις τελευταίες ώρες κατευθύνεται στη Λεμεσό. Παράλληλα, ναυτικός του ίδιου γιοτ έσπευσε να συνδράμει τον 77χρονο οδηγό του μοιραίου ταχύπλοου, λίγη ώρα μετά το ατύχημα με τους τέσσερις νεκρούς.
Στο εξώδικο του κ. Κούγια αναφέρεται: «όπως σας είναι γνωστό, ένα θαλαμηγό σκάφος με την ονομασία ΝΤΟΥΕΝΤΕ, δηλαδή ίδιου ονόματος με το σκάφος που προκάλεσε τη θαλάσσια τραγωδία στο θαλάσσιο πέρασμα μεταξύ της νήσου Μονής και της νήσου Αίγινας στις 16.8.2016 και περί ώρα 12.30, έχει άμεση σχέση με τα όσα ακολούθησαν το συγκεκριμένο τραγικό ναυάγιο και συγκεκριμένα τη διαφυγή τόσο του δράστη, ο οποίος οδηγούσε το σκάφος που προκάλεσε τον όλεθρο και σήμερα εμφανίζεται να είναι ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, όσο και τη διαφυγή των λοιπών επιβαινόντων,

Απ' το τσιγάρο στην εμπορία

Οι Αποδείξεις

Συνελήφθη το πρωί στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον 56χρονο, τον εντόπισαν έξωθεν της οικίας και σε έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, αναμεμειγμένη με καπνό.

Τον εκβίαζαν


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εξαμελής εγκληματική ομάδα για εκβίαση, μέσω διαδικτύου, σε βάρος ημεδαπού.
Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά έξι αλλοδαποί ηλικίας από 30 έως 47 ετών, από τους οποίους οι τρεις συνελήφθησαν την 18-8-2016, στην Αθήνα μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, τη στιγμή που είχαν μεταβεί σε κατάστημα μεταφοράς χρημάτων για να εισπράξουν χρηματικό ποσό που ήταν προϊόν εκβίασης.
Ηθικός αυτουργός της εκβίασης φέρεται να είναι 30χρονος έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας ενώ αναζητούνται ακόμη δύο αλλοδαποί.

Στο Καλπάκι

Τα Ντοκουμέντα

Χθες (23-08-2016) το απόγευμα, στο 7,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Καλπακίου (στο ύψος της Ελεούσας Ιωαννίνων), συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 55χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 55χρονος δράστης και μετά από έρευνα, βρέθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν είκοσι δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -21- κιλών και -250- γραμμαρίων.

Με ... διστακτικά βήματα

Οι Αποδείξεις


Σε συνέχεια της αστυνομικής έρευνας όπου συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για την καλλιέργεια 77 δενδρυλλίων κάνναβης και από τη συνεχιζόμενη διενεργηθείσα έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου,  οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου και σε αγροικία, ιδιοκτησίας του 58χρονου και του 34χρονου.
Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς.

Την είχαν περιφράξει

Η φυτεία



Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας και διακίνησης κάνναβης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε αγροτεμάχιο στην Αγία Παρασκευή Άρτας, φυτεία κάνναβης αποτελούμενη από (31) δενδρύλλια.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη  βράδυ στην Αγία Παρασκευή Άρτας, ένας 59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της καλλιέργειας κάνναβης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών και παράνομης οπλοκατοχής.

Η απάντηση στους Κατερινιώτες?

Το χασίς

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 28χρονου υπηκόου Αλβανίας, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ειδικότερα, χθες ( 20 - 08 -201 6 ) τ ο μεσημέρι , εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε να αποκρύπτει μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη αποσκευή που έφερε, 14 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 12.240 γραμμαρίων.

Στας Σέρρας ...

Οι Αποδείξεις

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 37 και 27 ετών , για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες ( 20 - 08 -201 6 ) το βράδυ , εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι σε περιοχή των Σερρών και κατά τον αστυνομικό έλεγχο του αυτοκινήτου που επέβαιναν, βρέθηκε κρυμμένη πίσω από το ηχοσύστημα του οχήματος, μία συσκευασία με ηρωίνη βάρους 265 γραμμαρίων, την οποία εισήγαγαν νωρίτερα από γειτονική χώρα.