9/10/10

Στον Πόρο και το Ναύπλιο ... μοίραζαν το εμπόρευμα


Φάμπρικα με ναρκωτικά είχαν στήσει τρείς Αλβανοί, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας και Τροιζηνίας, που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου και του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου.Οι τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28, 41 και 46 ετών,κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολύμηνη παρακολούθηση, μεσημβρινές ώρες χθες (08-10-2010) σε έρευνα σε αποθήκη της οικίας του 28χρονου συλληφθέντα, εντοπίστηκε ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους 11.470 γραμμαρίων, η οποία ήταν κατανεμημένη σε 11 ανισοβαρείς συσκευασίες, τυλιγμένες εξωτερικά με διάφανη μονωτική ταινία. Από την έρευνα προέκυψε ότι, την ανωτέρω ποσότητα την είχε προμηθευτεί από τους δύο (2) ανωτέρω συλληφθέντες και σε έρευνα που έγινε στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα αυτοσχέδιο δέμα με κοκαΐνη βάρους 106 γραμμαρίων, 26 γραμμάρια περίπου άγνωστης ουσίας, η οποία προοριζόταν για νόθευση της κοκαΐνης, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, δεκατρία (13) φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος, μία ζυγαριά ακριβείας, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, μεγάλο χρηματικό ποσό και δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Φυλακές Μαλανδρίνου Α.Ε


Ο κρατούμενος των φυλακών Μαλανδρίνου Ν.Μ έβαζε κλεφτρόνια-συνεργούς του στην Αττική να αρπάζουν αυτοκίνητα και στη συνέχεια ο ίδιος τηλεφωνούσε και εκβίαζε τους ιδιοκτήτες-θύματα. Ο Ν.Μ κρατείται στην ίδια πτέρυγα με τον ληστή Σ.Τ που στο παρελθόν από την ίδια αμαρτωλή φυλακή είχε στήσει την ίδια φάμπρικα. Πιο συγκεκριμένα στα Σεπόλια Αττικής από Αστυνομικούς της Ασφάλειας Χαλανδρίου, συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί ηλικίας 48, 21 και 21 ετών και ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 22 ετών, κατηγορούμενοι για «Σύσταση και συμμορία». Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι κατά το τελευταίο 3μηνο είχαν συστήσει σπείρα και διέπρατταν κλοπές οχημάτων. Στη συνέχεια οι δράστες, παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τα κλεμμένα οχήματα σε ημεδαπό έγκλειστο των φυλακών Μαλανδρίνου, ο οποίος μέσα από τη φυλακή εκβίαζε τους ιδιοκτήτες απαιτώντας τη καταβολή του χρηματικού ποσού των 1.000 Ευρώ προκειμένου να τους επιστραφούν τα οχήματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν τα επέστρεψαν. Εξιχνιάστηκαν τρείς (3) περιπτώσεις κλοπών-εκβιάσεων, από τις οποίες αποκόμισαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.000 Ευρώ. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάνναβη βάρους 7,5 γραμμαρίων καθώς και πλήθος αποκομμάτων Τραπεζικών συναλλαγών. Στο Μαλανδρίνο παλαιότερα είχε σημειωθεί μια από τις σημαντικότερες εξεγέρσεις, όταν στασίασε ο Ευάγγελος Πάλης και έκανε άνω-κάτω την καινούργια κατά τ' άλλα φυλακή με τις αναχρονιστικές μεθόδος σωφρονισμού.

Στο ποίμνιο του είχε και χασίς



Δίπλα από τη στάνη [φωτο] ο Κρητίκαρος είχε και τα χασισόδεντρά του. Τυχαίο? Ο 31χρονος συνελήφθη στο Δήμο Κεραμειών Χανίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, και από το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου και Χανίων. Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, ότι ο παραπάνω καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης, πλησίον ποιμνιοστασίου ιδιοκτησίας του, πρωινές ώρες χθες, έγινε εξερεύνηση της περιοχής όπου βρέθηκαν επιμελώς καλλιεργούμενα (34) δενδρύλλια κάνναβης και μάλιστα στο στάδιο της συγκομιδής, ύψους 2,5 έως 4 μέτρων τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στο ποιμνιοστάσιο του 31χρονου όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη ενός (1) κιλού και οκτακοσίων (800) γραμμαρίων.


Πεινούσαν και έκλεβαν ... διαρρηγνύοντας


Συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, δύο αλλοδαποί ηλικίας 28 και 20 ετών, Αφγανός και Πακιστανός κατά δήλωσή τους, κατηγορούμενοι για κλοπές. Ειδικότερα, ανωτέρω συλληφθέντες εντοπίστηκαν από εποχούμενη περιπολία της Υ.Α. Κέρκυρας να κινούνται ύποπτα στην περιοχή της Σπηλιάς στο παλαιό λιμάνι της Κέρκυρας. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι διέμεναν παράνομα στη χώρα και προσήχθησαν στην Υ.Α. Κέρκυρας. Από την προανάκριση, διαπιστώθηκε ότι κατά το διήμερο 7-8/10/2010, διέπραξαν από κοινού επτά (7) κλοπές σε καταστήματα-εστιατόρια της πόλης της Κέρκυρας, με συγκεκριμένο τρόπο, διαρρηγνύοντας τις πόρτες καταστημάτων με βίαια χτυπήματα στο ύψος των κλειδαριών ή σπάζοντας τις πόρτες αυτών, εισέρχονταν εντός αυτών και αφαιρούσαν χρήματα σε κέρματα και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές. Η δράση των κατηγορουμένων κατεγράφη από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης ορισμένων καταστημάτων, από όπου ανεγνωρίσθηκαν ανεπιφύλακτα. Σε τσάντα ωμοπλάτης που κατείχε ο 28χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φακός και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ σε κέρματα και χαρτονομίσματα.

Χασίς 102 κιλών


Αγρινιώτης που ζει στην Αθήνα, εντοπίστηκε στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, γιατί σε έλεγχο που έγινε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν στον χώρο αποσκευών και καμπίνας επιβατών ογδόντα έξι (86) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους εκατόν δύο (102) κιλών περίπου.Όπως κατέθεσε τα κιλά θα τα μετέφερε στην Αθήνα, έναντι του ποσού των 5.000 ευρώ, που θα του πρόσφεραν Αλβανοί λαθρέμποροι κατά την παράδοση. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, λόγω δανείων. Όπως μας ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Βασίλης Μίαρης, ο 47χρονος είχε κάνει ...πρόβα του δρομολογίου, άλλες δυο φορές αλλά ... κενός φορτίου. Ο οδηγός εντοπίστηκε στην παρατηρητικότητα που επέδειξαν οι άνδρες της αστυνμίας, στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Γιοκ play rec στη δίκη Παναγόπουλου










Mετ' εμποδίων διεξάγεται η δίκη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού για την απαγωγή του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Το σύστημα ηχοχράφησης [για το αξιόπιστο της διαδικασίας όπως και στη δίκη της "17 Νοέμβρη"] έχει χαλάσει και ο ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος βρήκε τη λύση, αναφέροντας πως οι κατηγορούμενοι προθημοποιούνται να το αντικαταστήσουν με δικά τους χρήματα. Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο αλλά οι ενστάσεις για άλλα διάφορα ζητήματα έπεφταν βροχή από τους συνηγόρους. Αίσθηση προκάλεσε η παρατήρηση του δικηγόρου Παύλου Σαράκη, πως στην αίθουσα δεν έχουν κληθεί δυο βασικοί αυτόπτες μάρτυρες που ήταν παρών στη δολοφονία του Γούσιου σε καφετέρια στην Πεντέλη. Για ηθική αυτουργία διώκονται ο Παναγιώτης Βλαστός και ο Γιάννης Σκαφτούρος τους οποίους ο φακός του Crimes on air κατέγραψε στο προαύλιο των φυλακών. Η υπόθεση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς πρόκειται για κακούργημα το οποίο τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη. Όταν διαπράχθηκε η δολοφονία οι δυο κατηγορούμενοι ήταν κρατούμενοι στις φυλακές για διαφορετικές και παλαιότερες υποθέσεις τους. Η έδρα αποφάσισε πάντως να κληθούν για να εξεταστούν και οι δυο ουσιώδεις μάρτυρες. Για τον έναν μάλιστα διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του.

Ο Απάτσι είναι όρθιος





Ο "Απάτσι" των Ελληνικών φυλακών φαίνεται πως ξεπέρασε ευτυχώς τον σοβαρότατο κίνδυνο που διέτρεξε η ζωή του, όταν βρέθηκε με κομμένο από γυαλί τον λαιμό του, σε κελί των φυλακών Τρικάλων. Μετά από πολυήμερη νοσηλεία του στο νοσοκομείο της πόλης, ο Ευάγγελος Πάλης μεταφέρθηκε στην Αθήνα στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Ο ποινικός κρατούμενος θα μπορούσε εδώ και χρόνια να πετύχει την αποφυλάκισή του, αλλά ασυμβίβαστος όπως πάντα καταπολέμησε με εξεγέργεις όσο κανείς άλλος το σάπιο και απάνθρωπο σύστημα των φυλακών. Η διαφορά εξάλλου είναι ολοφάνερη και στις δυο φωτογραφίες-ντοκουμέντα που έχει στη διάθεσή του το "Crimes on air" το πρόσωπό του "Απάτσι" έχει παραμορφωθεί από την ... περιποίηση που δέχτηκε σε μια από τις εξεγέρσεις του στις φυλακές Κορίνθου.

8/10/10

"Αποκαλύψεις":Έκαναν τα ΟΥΚ SECURITY



Ο κυνηγός των παιδόφιλων


Πίσω από την αποκάλυψη της εμπλοκής 177 παιδόφιλων απ' όλη τη χώρα, κρύβεται ο Αξιωματικός που μαζί με τον επιτελείο του, εντόπισαν τα βρώμικα ηλεκτρονικά τους αποτυπώματα. Τα αρρωστημένα μυαλά διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είχε αποτυπωθεί και η φρικτή εικόνα με το βασανισμό νηπίων. Πρέπει να έχεις τεράστια υπομονή για να συγκεντρώσεις αυτά τα στοιχεία και κυρίως όταν έχεις και ο ίδιος παιδιά να μπορέσεις να συγκρατήσεις την οργή σου, όταν συναντάς τα πρόσωπα αυτών των ενόχων. Ο Μάνος Σφακιανάκης [φωτο] γιος ιερέα από την Κρήτη και Διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μπορεί και διαθέτει την ψυχραιμία που απαιτείται, όταν απέναντί του βρίσκει αυτά τα τέρατα.

Που τα πήγαινες παιδί μου τα εκρηκτικά?


Στο Περιστέρι 28χρονος βρέθηκε εποχούμενος με εκρηκτικά. Ο συλληφθείς επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα από την οποία είχε αφαιρέσει την πινακίδα κυκλοφορίας και σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας Αυτοσχέδιος Εκρηκτικός - Εμπρηστικός Μηχανισμός αποτελούμενος από:

· Ένα (1) μεταλλικό φιαλίδιο βουτανίου,

· Δύο (2) πλαστικές διάφανες φιάλες με εύφλεκτο υγρό

· Ένα (1) κερί

· Μία (1) συστάδα από είκοσι (20) προσανάμματα τζακιού ενωμένα με κολλητική ταινία

Σε κατ’ οίκον έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Δύο (2) μεταλλικές σιδερογροθιές.

· Μία (1) αντιασφυξιογόνος μάσκα.

· Μία (1) πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος.

· Ένα (1) σπρέι εκτόξευσης χημικών ουσιών.

· Δύο (2) φορητοί ασύρματοι.

· Ένας (1) σουγιάς και ένα (1) στιλέτο.

· Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

· Εκατόν ογδόντα (180) φυσίγγια τύπου FLOBERT.

Και οι "9" δραπέτες ήταν υπέροχοι


Πάνω που γράφαμε ότι στον Έβρο και τη Ροδόπη κάποιοι στην ΕΛ.ΑΣ κάνουν ... παιχνίδι με τους λαθρομετανάστες, ήρθε κάτω από τη μύτη των αστυνομικών, η ομαδική απόδραση στην Κομοτηνή να μας δικαιώσει. Το τραγικό είναι πως από τους εννέα οι πέντε είναι δουλέμποροι από τη Συρία. Είμαστε οι τελευταίοι που θα αφήσουμε υπαινιγμό για χρηματισμό, αυτή τουλάχιστον η περίπτωση όμως φανερώνει πως σ' αυτές τις περιοχές η αστυνομία -όπως αναφέραμε και λίγες ημέρες πριν- είναι "χύμα στο κύμα". Το επισημαίνουμε αυτό επειδή ορισμένοι με τα ηλεκτρονικά τους μυνήματα κόντεψαν να μας φάνε, όταν γράφαμε πως η Ροδόπη και ο Έβρος μπάζουν από παντού. Τα σχόλιά μας ασφαλώς και δεν αφορούν τους μάχιμους άνδρες , που τους τρώει το κρύο στο επικύνδινο καρτέρι του Έβρου. Ούτε αγνοούμε πως τους τελευταίους μήνες συνέλαβαν 58 δουλέμπορους. Και όταν αναφερθήκαμε στους συνοριοφύλακες δεν το πράξαμε υποτιμητικά. Γνωρίζουμε πως ο θεσμός αυτός έχει προσφέρει , όπως ξέρουμε ότι και κάποιοι ένστολοι στις πλάτες τους έχουν θησαυρίσει. Σήμερα τα ξημερώματα πάντως οι "9" την κοπάνισαν από τον Ειδικό Χώρο Παραμονής Αλλοδαπών Βέννας Ροδόπης.Πέντε είναι υπήκοοι Συρίας και τέσσερις υπήκοοι Ιράκ (κρατούμενοι για διακίνηση μεταναστών οι πέντε και διοικητική απέλαση λόγω παράνομης εισόδου στη Χώρα οι υπόλοιποι) . Απέδρασαν αφού αποκόλλησαν, με χρήση αυτοσχέδιου σχοινιού από υφάσματα, εξωτερικό σιδερένιο κιγκλίδωμα μήκους 40 cm , από παράθυρο της βόρειας πλευράς του κτιρίου, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Άμεσα από Υπηρεσία μας συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχου με διαθέσιμες αστυνομικές δυνάμεις προς εντοπισμό τους, με συνέπεια τη σύλληψη δύο από αυτούς. Ανωτέρω συλληφθέντες καθώς και δύο αστυνομικοί της Φρουράς, κατηγορούμενοι για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια, μετά της σχηματισθείσας κατ’ αυτών δικογραφίας θα αποσταλούν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης. Aναζητήσεις συνεχίζονται. Προανάκριση διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής. Από την Υπηρεσία μας διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την διερεύνηση των πειθαρχικών ευθυνών, των αστυνομικών που είχαν διατεθεί για την φρούρηση του χώρου.

Σφυροκόπημα στους παιδεραστές

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσ/νίκης, στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού, για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, διενεργήθηκε Αστυνομική Επιχείρηση σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος με κωδική ονομασία «ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ» και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος (177) ατόμων.Συνελήφθησαν εντός των ορίων του αυτοφώρου (18) εκ των οποίων δέκα έξι (16) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί ενώ δύο ημεδαποί αναζητούνται στα όρια του Αυτοφώρου για παραβάσεις των διατάξεων των άρθρων 348Α Π.Κ. , όπως τροπ. με Ν. 3625/07 « ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ»
Ειδικότερα :
Από παγκόσμια ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο που διενεργήθηκε στα πλαίσια Αστυνομικής Επιχείρησης με κωδική ονομασία ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ διαπιστώθηκε παγκοσμίως η εμπλοκή χρηστών του Ιντερνετ από 170 Χώρες σε 144.285 ηλεκτρονικά ίχνη όπου για την χώρα μας διαπιστώθηκε η εμπλοκή(προμήθεια υλικού παιδικής πορνογραφίας) τριακοσίων εξήντα ενός (361) διαφορετικών μοναδικών ηλεκτρονικών ιχνών.
Σε ψηφιακή ανάλυση η οποία πραγματοποιήθηκε στα προαναφερθέντα ηλεκτρονικά ίχνη και διήρκησε τέσσερεις μήνες, ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά 177 χρήστες ιντερνέτ να έχουν διακινήσει στο διαδίκτυο σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικόνιζαν πολύ μικρά παιδιά(νήπια) σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενηλίκους.
Η ηλεκτρονική ανάλυση και η έρευνα έδειξε, ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι δρούσαν, διακινώντας το υλικό από τις πόλεις της Αττικής, της Κρήτης, της Πρέβεζας, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, του Μεσολογγίου, της Πάτρας, του Αιγίου, της Καλαμάτας, του Γαλαξιδίου, της Λιβαδειάς, της Θήβας, της Μυκόνου, της Σύρου, της Ρόδου, της Μύλου, της Πάρου, της Κως, της Λαμίας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Καλαμαριάς, της Σκιάθου, του Βελεστίνου, της Κατερίνης, της Καρδίτσας, της Μυτιλήνης, των Τρικάλων, των Σερρών, της Χαλκιδικής, της Νάουσας, της Αριδαίας, της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, των Γρεβενών, της Καβάλας, του Κιλκίς, της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής, της Λάρισας, των Γρεβενών και της Ημαθίας.
Κατόπιν των ανωτέρω και ύστερα από προγενέστερη ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών, κλιμάκια Αστυνομικών της Υπηρεσίας μας μετέβηκαν στις ανωτέρω πόλεις, όπου σε συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές Υπηρεσίες, διενήργησαν έρευνες από τις οποίες προέκυψε ψηφιακό υλικό του οποίου ότι η σκληρότητα σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν πρωτοφανής(Βασανισμός νηπίων).
Από τις μέχρι τώρα διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν τριακόσιοι οκτώ (308) σκληροί δίσκοι Η/Υ, τριάντα εννέα (39 ) φορητοί Η/Υ και πλήθος ψηφιακών δίσκων CD - DVD συνολικής χωρητικότητας 211.000 GB (211-ΤΒ) τα οποία διερευνώνται από την ΔΕΕ/Τομέα ψηφιακών πειστηρίων , για να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.
Διαπιστώθηκε κατά την διενέργεια των ερευνών ότι ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους χρήστες ενώ απουσίαζαν από την οικία τους είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων( Peer to Peer ( P 2 P ) File Sharing Programs ) και κατέβαζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας από άλλους παιδόφιλους που βρίσκονταν σε διάφορα μέρη του πλανήτη.
Σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και με την Εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας κ. PAIKO Υ Ελένης διενεργήθηκαν στην περιοχή της Αττικής 72 κατ’ οίκον έρευνες με αντίστοιχους Εισαγγελικούς Λειτουργούς, όπου σχεδόν στο σύνολο τους η είσοδος στις οικίες πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμοδίους Εισαγγελείς.

Σύλληψη στη Ρόδο, για αγορά – κατοχή – εμπορία ναρκωτικών ουσιών







Από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, συνελήφθησαν χθες (07-10-2010) και ώρα 20:30΄ στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 47 & 22 χρόνων αντίστοιχα (πατέρας – υιός), κάτοικοι Π. Πόλης Ρόδου, διότι κατελήφθησαν να κατέχουν στην οικία τους ποσότητα ηρωίνης βάρους 357,1 γραμ. και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1,9 γραμ.
Συγκεκριμένα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών των Αστυνομικών, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Στην ταράτσα δύο (2) συσκευασίες, επιμελώς κρυμμένες, που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, βάρους 340 γραμ.
Εντός της οικίας:
α) τρεις (3) συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, βάρους
7,3 γραμ.,
β) δύο (2) συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους
1,9 γραμ.,
γ) Μία (1) ζυγαριά ακριβείας
δ) Το χρηματικό ποσό των 30.000 €, προερχόμενο από εμπορία
ναρκωτικών ουσιών
· Εντός εγκαταλειμμένης οικίας, έναντι της οικίας τους, μία (1) συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης 9,8 γραμ.
Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός της οικίας:
· Δύο (2) πιστόλια απομιμήσεις γνησίων ( REPLICA ), ένα (1) πιστόλι αντίκα, ένα (1) μαχαίρι κα μια σιδερογροθιά.
· Μεγάλος αριθμός ρολογιών – οπτικών – φωτογραφικών μηχανών και κινητών τηλεφώνων, προερχόμενα από συναλλαγές ναρκωτικών, τα οποία εκτιμάται ότι αποτελούν προϊόντα κλοπής και ερευνάται η προέλευσή τους.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα

7/10/10

Η εικόνα δείχνει τους δολοφόνους


Πολύ κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Δημήτρη Ζουγανέλη βρίσκεται η αστυνομία στη Μύκονο. Oπως αποκαλύπτουν στο «Crimes on air» από διπλανή μεζονέτα κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης έχει καταγράψει τις φιγούρες των τριών δραστών που έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι όπου είχε ενοικιάσει ο 73χρονος στην περιοχή Κάβο-Γλυφάδι. Οι δράστες που πιθανολογείται πως είναι Αλβανοί έστησαν καρτέρι στον Δημήτρη Ζουγανέλη, του επιτέθηκαν και τον έσυραν τη στιγμή που έμπαινε στο σπίτι του. Από το υπνοδωμάτιο μάλιστα ξήλωσαν και το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε. Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά κ. Νίκος Καρακούκης που έκανε την αυτοψία μας δήλωσε ότι « Ο άνδρας έχει βληθεί με κάποιο αμβλύ όργανο πίσω από το κεφάλι του, στο οποίο και έχει πολλαπλές κακώσεις, ενώ το σώμα του είναι γεμάτο μώλωπες. Ο 73χρονος έχει κοπεί σε ορισμένα σημεία με γυαλί, αλλά αυτό εξηγείται από το τζάμι που έσπασε πάνω στην ταραχή του δράστη ή των δραστών» . Οι αστυνομικοί εξετάζουν την οικιακή βοηθό που είναι από την Αλβανία και η οποία ειδοποίησε για τον άνδρα που βρήκε νεκρό στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, χθες νωρίς το απόγευμα. Κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα και την Σύρο ανακρίνουν και τον σύζυγο της οικιακής βοηθού, ο οποίος και αντιμετωπίζει ένα μικρό κινητικό πρόβλημα όταν περπατάει. Αυτήν την ώρα πάντως γίνεται αναλυτικά η επεξεργασία του βίντεο. Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θεωρούν πως οι ένοχοι τις επόμενες ώρες θα «κλειδώσουν». Στο σπίτι έχουν βρεθεί αρκετά δακτυλικά αποτυπώματα από τους τρείς άνδρες των Εγκληματολογικών Εργαστήριων που απαρτίζουν το κλιμάκιο. Ο 73χρονος διέμενε σχεδόν μόνιμα στην Ταϊλάνδη αφού τα τελευταία χρόνια απολάμβανε τη ζωή του, έχοντας πουλήσει όλη την περιουσία που είχε στην Μύκονο. Δεν είχε οικογένεια ενώ η σχέση του με τον αδελφό του Μάκη ιδιοκτήτη του ξακουστού μπαρ Remezzo είχε διαταραχθεί ανεπανόρθωτα. Ο Μάκης εξάλλου τελευταία αντιμετώπιζε πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Ο Δημήτρης Ζουγανέλης πάντως υπήρξε διακριτικός εραστής της καλής ζωής και των ωραίων γυναικών.

Βασίλης Χήτος

Bραχιόλια και κολιέ από κόκα



















Γράφει ο βασίλης χήτος

Κοκαϊνη σε βραχιόλια και κολιέ είχαν κρύψει οι λαθρέμποροι που ταχυδρόμησαν το ασυνόδευτο δέμα από το Buenos Ayres στον Πειραιά. Το Crimes on air σας παρουσιάζει 4 φωτογραφίες από την ποσότητα του μισού κιλού και των 168 γραμμαρίων, όπως βρέθηκε σ’ αυτά τα χειροτεχνήματα που στάλθηκαν στο ταχυδρομείο των ΕΛΤΑ Φρεαττύδας στη μαρίνα της Ζέας. Ο παραλήπτης κατάγεται από τον Άγιο Δομίνικο και συνελήφθη από τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, τη στιγμή που πήγε να πάρει το δέμα. Είναι η δεύτερη φορά που με τον ίδιο τρόπο μεταφέρεται κοκαϊνη στον Πειραιά. Την περασμένη εβδομάδα τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε γυναικεία σανδάλια, με δράστη και πάλι νεαρό από τον Άγιο Δομίνικο. Η μόνη διαφορά ήταν πως τότε η κοκαϊνη ταχυδρομήθηκε από το Περού, ενώ τώρα από την Αργεντινή. Ο 31χρονος αλλοδαπός όπως ομολόγησε τον Δεκέμβριο του 2009 μετέφερε με σκάφος από τα Τουρκικά παράλια στη Σάμο Ασιάτες λαθρομετανάστες. Στην κατοχή του βρέθηκε πλαστό διαβατήριο από τη Βενεζουέλα το οποίο όπως ανέφερε στους άνδρες του ΣΔΟΕ το προμηθεύτηκε από τον Πειραιά με 700 ευρώ.

Ο αθεόφοβος τα έκλεψε όλα




Βρήκαν τους δολοφόνους του 88χρονου


Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 88χρονου ημεδαπού, ο οποίος την 18.00΄ώρα της 05/10/2010 βρέθηκε νεκρός, εντός της οικίας του, όπου διέμενε μόνος του, στη περιοχή Βασιλάδα του Δήμου Ανδρούσας-Μεσσηνίας. Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας χθες (06-10-2010) και ώρα 20.30΄στην Καλαμάτα δύο (2) αδέλφια αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 20 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα μας. Στο πλαίσιο των σχετικών ερευνών, προσήχθησαν στην Υπηρεσία μας ως ύποπτοι οι ανωτέρω αλλοδαποί, οι οποίοι εξεταζόμενοι ομολόγησαν παρουσία του κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ότι την 02.00΄ώρα της 02/10/2010 μετέβησαν στην οικία του θύματος, τον οποίον γνώριζαν καθόσον είχαν εργασθεί ως εργάτες κατά το παρελθόν σε αγροκτήματά του, με σκοπό να τον ληστέψουν, πιστεύοντας ότι κατείχε μεγάλο χρηματικό ποσό. Οι δράστες ανέμεναν το θύμα σε χώρο παρακείμενο της κυρίας οικίας και περί ώρα 07.00, όταν αυτός ξύπνησε και μετέβη στο συγκεκριμένο χώρο, του επιτέθηκαν, τον ακινητοποίησαν, τον έδεσαν και τον φίμωσαν με αυτοκόλλητη ταινία. Αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300.00 € και διέφυγαν, εγκαταλείποντας τον ηλικιωμένο στο δάπεδο της οικίας του, όπου ανευρέθη νεκρός. Στο σημείο προσήλθε ιατροδικαστής για αυτοψία του χώρου, ο οποίος στη συνέχεια διενήργησε νεκροψία – νεκροτομή και αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του επήλθε από ασφυξία.

Στα Ανώγεια μίλησαν οι μαυροντυμένοι


Στην περιοχή Καμαριώτη του Δήμου Ανωγείων από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου, εντοπίστηκε 41χρονος κάτοικος Ανωγείων για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του, ηθική αυτουργία σε αντίσταση κατά της αρχής, υπόθαλψη εγκληματία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση. Ανωτέρω άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου, ενεργώντας περιπολία στην περιοχή Ανωγείων, στο πλαίσιο της πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο σε διερχόμενο Ι.Χ.Ε όχημα, που οδηγούσε ανωτέρω 41χρονος, ο οποίος κάνοντας χρήση του κινητού τηλεφώνου του, ενημέρωσε άγνωστα άτομα για τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο. Στο σημείο ελέγχου κατέφθασαν αιφνιδιαστικά τριάντα (30) περίπου άτομα, τα οποία απειλούσαν και απωθούσαν τους Αστυνομικούς, προσπαθώντας να δυσχεράνουν τον έλεγχο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, εκμεταλλευόμενος την έκρυθμη κατάσταση διέφυγε προσωρινά. Στη συνέχεια και περί ώρα 18.00΄ ύστερα από συντονισμένες ενέργειες ανωτέρω αστυνομικών εντοπίστηκε στη περιοχή Καμαριώτη του Δήμου Ανωγείων κινούμενος με το ίδιο Ι.Χ.Ε όχημά του και συνελήφθη. Σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις (4) καταδικαστικές αποφάσεις συνολικής ποινής φυλάκισης τριάντα (30) μηνών και χρηματική ποινή χιλίων διακοσίων (1200) ευρώ για ακάλυπτες επιταγές και ψευδορκία.

Οι εικόνες του αρχαιοκάπηλου






Πιάστηκε ο ιερόσυλος

Πρωινές ώρες χθες, συνελήφθη στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, Αστυνομικού Τμήματος Κρυονερίδας και άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, ένας ημεδαπός, ηλικίας 36 ετών κατηγορούμενος για παράβαση του Ν. περί αρχαιοτήτων και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών . Ειδικότερα, το μήνα Μάιο του έτους 2010, διαπράχθηκαν πέντε (5) κλοπές σε εκκλησίες του Νομού Χανίων και αμέσως ανατέθηκε σε ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων η συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών, για την εξιχνίαση τους. Μετά από αξιολόγηση των πληροφοριών, όλα τα στοιχεία συνέτειναν ότι, στις κλοπές των εκκλησιών που διαπράχθηκαν τα τελευταία χρόνια στο Νομό Χανίων, συμμετοχή είχε ένας 36χρονος Χανιώτης. Όταν καταγγέλθηκαν οι κλοπές στις εκκλησίες στα Ασκύφου και Αλίκαμπο Χανίων την 3/10/2010 και είχαν ήδη εντοπιστεί οι χώροι που χρησιμοποιεί, ξεκίνησε πρωινές ώρες χθες, ένας μαραθώνιος ερευνών παρουσία εισαγγελικού λειτουργού που ολοκληρώθηκαν την 24:00 ώρα.Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

  • Διακόσιες οκτώ (208) εικόνες διαφόρων διαστάσεων και υλικών
  • Είκοσι (20) Ιερά Ευαγγέλια 19ου και 20ου αιώνα
  • Σαράντα (40) λειψανοθήκες, διαφόρων διαστάσεων και ποιότητας κατασκευής (ξύλινες – σκαλιστές – επάργυρες - ασημένιες) με τμήματα ιερών λειψάνων Αγίων –Οσίων –Μαρτύρων
  • Δώδεκα (12) Εξαπτέρυγα
  • Πέντε (5) επάργυρα θυμιατά
  • Έντεκα (11) τμήματα τέμπλου
  • Ένα (1) τμήμα Ιεράς Πύλης
  • Πέντε (5) τμήματα Ωραίας Πύλης
  • Σετ ιερατικών Αμφίων και εξαρτημάτων αυτών
  • Δέκα (10) σταυροί ευλογίας και αγιασμού
  • Μεγάλος αριθμός ιερατικών βιβλίων 18ου και 19ου αιώνα
  • Μεγάλος αριθμός ασημένιων ταμάτων εικόνων
  • Μεγάλος αριθμός ιστορικών βιβλίων, καθώς και
  • μεγάλος αριθμός διαφόρων άλλων εκκλησιαστικών αντικειμένων. Από τη μέχρι στιγμής προανάκριση που ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, με τη συνδρομή όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού, έχουν ήδη αναγνωριστεί κλαπέντα εκκλησιαστικά είδη και έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα (12) κλοπές Ιερών Ναών που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια, στο Νομό Χανίων. Επειδή εκτιμάται ότι τα κατασχεθέντα εκκλησιαστικά είδη προέρχονται από Ιερούς Ναούς πανελλαδικά, έχουν ενημερωθεί όλες οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Χώρας, για ανάσυρση όλων των εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν κλοπές εκκλησιών.

H ανακοίνωση για την δολοφονια στη Μύκονο

Tην 06-10-2010 και περί ώρα 16:30 βρέθηκε νεκρός, στην περιοχή Κάβο-Γλυφάδι Μυκόνου, εντός της οικίας του, από συγγενικό του πρόσωπο, ένας ημεδαπός, ηλικίας 73 ετών. Ο θανών έφερε εμφανή τραύμα στο κεφάλι και μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματος του και από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης εγκληματικής ενέργειας. Στο χώρο μετέβη άμεσα κλιμάκιο Αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων, ομάδα του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ν. Αιγαίου καθώς και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών/Τμήμα Εξερευνήσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε σχετικά και ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σύρου

Ζούσε στην Ταϊλάνδη αλλά δολοφονήθηκε στην Μύκονο


Στην Ταϊλάνδη την έβγαζε εννέα με δέκα μήνες κάθε χρόνο ο Δημήτρης Ζουγανέλης που χθες το απόγευμα βρέθηκε δολοφονημένος σε σπίτι που νοίκιαζε στην περιοχή Αλεόμανδρα της Μυκόνου. Ο 67χρονος επισκεπτόταν το νησί όχι το καλοκαίρι αλλά τον χειμώνα. Δεν είχε οικογένεια, ενώ είχε ρευστοποιήσει όλη την ακίνητη περιουσία του και φρόντιζε να περνά καλά για όσα χρόνια του απέμεναν με τα χρήματα που είχε εξασφαλίσει. Πέρυσι τέτοια εποχή εμφανίστηκε στη Μύκονο με μια Πολωνέζα για σύντροφό του. Φέτος προτίμησε να έρθει μόνος του αλλά όταν ήθελε έβρισκε συντροφιά από τις πάντα πρόθυμες αλλά απαιτητικές «μοντέλες» που έφερνε από την Αθήνα. Με τον αδελφό του Μάκη ιδιοκτήτη του ξακουστού «ΡΕΜΈΤΖΟ» είχαν κάκιστες σχέσεις. Ο Μάκης εξάλλου είναι γνωστό στο νησί, πως βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση, μετά μάλιστα και από τα συμπτώματα του «πυρομανή» τα οποία και εξεδήλωσε σε συντοπίτες του με άσχημο τρόπο. Ο Δημήτρης ήταν τακτικός θαμώνας στο ουζερί «ΚΑΖΑΡΜΑ» που βρίσκεται στο λιμανάκι της Μυκόνου. Όσοι τον γνώριζαν επιμένουν πως ήταν ένας αθεράπευτα λάτρης του ωραίου φύλλου. Τα υπόλοιπα θα τα διερευνήσει τη αστυνομία…

ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ ΑΠΟ ΚΟΚΑ

ΣΕ ΛΙΓΟ: Κοκαϊνη σε βραχιόλια και κολιέ.

Ο νέος τρόπος μεταφοράς της "σκόνης" από τη Λατινική Αμερική σε αποκλειστικές φωτογραφίες.

6/10/10

Το Λιμενικό γίνεται Ακτοφυλακή


Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πριν καταλήξει για το τι πρόκειται να κάνει με τους 1.470 αγροφύλακες που τους έχει εγκαταλείψει, προαναγγέλλοντας τη διάλυση του σώματος εδώ και έναν χρόνο, τώρα ανακοίνωσε πως προχωρά και στη δημιουργία της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Πριν συμπληρωθούν δυο εικοσιτετράωρα από την παραίτηση του Αρχηγού της Αγροφυλακής Αθανάσιου Νικολακόπουλου, στην Κατεχάκη έγινε γνωστό πως ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έδωσε το πράσινο φώς στον Χρήστο Παπουτσή για να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία για την σύσταση της Ακτοφυλακής. Στην ουσία δηλαδή πρόκειται για την επανασύσταση και την μετονομασία του Λιμενικού Σώματος, σε Ελληνική Ακτοφυλακή, στα πρότυπα σύγχρονων κρατών όπως οι ΗΠΑ. Έτσι είναι πλέον οριστικό πως παρά τις γκρίνιες των εφοπλιστών το Λιμενικό με την νέα του πλέον μορφή, θα υπαχθεί –όπως αρμόζει- οριστικά και αποκλειστικά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Έτσι –όπως επεσήμανε στο Crimes on air αξιωματούχος- το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας θα εξελιχθεί σε … πολιτικό, χωρίς ένστολους. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει από τη μια ημέρα στην άλλη, επειδή ο Γιάννης Διαμαντίδης θα αναγκαστεί να βγει στον Πειραιά με το ντουφέκι, για να βρει κόσμο και να επανδρώσει το υπουργείο του. Ο Χρήστος πάντως δεν νομίζουμε πως θα κάνει το ίδιο λάθος με τον Βύρωνα Πολύδωρα, που απαξίωσε τους αποτελεσματικούς και σεβαστούς αγροφύλακες, τουλάχιστον όπως εμείς τους γνωρίσαμε κάποτε στα χωριά μας.

Σκότωσαν τον Ζουγανέλη

Νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος βρέθηκε στις 5:30 το απόγευμα στο σπίτι του στη Μύκονο, ο 67χρονος Δημήτρης Ζουγανέλης, αδελφός του ιδιοκτήτη του μπαρ "Ρεμέτζο" Μάκη Ζουγανέλη και ένας από τους πιο γνωστούς κατοίκους του νησιού. Τον 67χρονο βρήκε νεκρό η καθαρίστρια που πήγαινε για να του καθαρίσει το σπίτι μια φορά την εβδομάδα. Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι φέρει τραύματα στο κεφάλι από αντικείμενο και ως πιθανότερη αιτία εξετάζεται η εγκληματική ενέργεια.

Δίκη άνευ Παλαιοκώστα


Στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων εκδικάζεται από το πρωί η δίκη για την τελευταία απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού του Αλκέτ Ριζάι, αλλά με απόντα τον δραπέτη συγκατηγορούμενό του Βασίλη Παλαιοκώστα. Αίσθηση προκάλεσε στη δίκη η κατάθεση του πιλότου της ιδιωτικής εταιρείας που ανέφερε πως στο πρόσωπο της μνηστής του Αλκέτ Σούλας Μητροπία, δεν αναγνωρίζει την ξανθιά γυναίκα που έκανε την αεροπειρατεία και τον υποχρέωσε να προσγειώσει το νοικιασμένο ελικόπτερο στις φυλακές. Ο Σάκης Κεχαγιόγλου συνήγορος του ζευγαριού έκανε επίμονες ερωτήσεις στον πιλότο, για να εισπράξει την ίδια αρνητική απάντηση του. Στη δίκη ως μάρτυρας οδηγήθηκε να καταθέσει ο μεγαλοεργολάβος Γιώργος Τρομπούκης, που αυτές τις ημέρες παράλληλα δικάζεται για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Κουράστηκαν στο μέτρημα

Τουλάχιστον μια εβδομάδα θα απαιτηθεί για να καταμετρηθούν τα είδη παραεμπορίου που κατέσχεσε πριν από λίγο το ΣΔΟΕ και η αστυνομία σε μεγάλη αποθήκη στην οδό Κολωνού 16 στην Αθήνα. Βρέθηκαν γυαλιά, τσάντες και ρούχα.

Οι δόσεις των Αλγερινών σε μαθητές