6/12/14

Δολοφονημένος ο Μένης Κουμανταρέας

 

Βρέθηκε νεκρός ο Μένης Κουμανταρέας – Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τον άγνωστο με τον οποίο συναντήθηκε
 
Έναν άγνωστο που φέρεται να είχε σύντομη συνάντηση με τον άτυχο συγγραφέα το βράδυ της Παρασκευής για μία αγνώστου περιεχομένου «συνεννόηση» θεωρεί η ΕΛ.ΑΣ. ως βασικό ύποπτο για τη δολοφονία του 83χρονου Μένη Κουμανταρέα που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη. Τον βρήκε ο ανιψιός του κατά τη 1.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου καθώς τον αναζητούσε και δεν απαντούσε στις κλήσεις του. 

5/12/14

Δώσε ξύλο στο λαό

Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου

Ψεύτικες υποσχέσεις για μόντελινγκ

Εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων , πρωινές ώρες της 04 -12-2014, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του 7ου Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης, για «Πορνογραφία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια».
Προηγήθηκε ταυτοποίηση του δράστη και σχηματισμός δικογραφίας από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης,  σύμφωνα με την οποία από τα τέλη Μαΐου έως τα τέλη Ιουλίου του 2013, ο τότε 50χρονος άνδρας με απατηλά μέσα και ψευδή στοιχεία, πραγματοποιούσε λήψη βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο διαμέρισμά του, στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Μακρυχέρης ο πρόεδρος

O Διοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Διαμαντόπουλος
 
 
Συνελήφθη χθες (04-12-2014) το απόγευμα στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, 58χρονος πρόεδρος σωματείου νεότητας στον Άγιο Κοσμά σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για κακουργηματικές πράξεις.

Ανασφάλιστοι σε φασόν

Ιδού ...


 
Στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας και την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, χθες (04.12.2014) το πρωί, διενεργήθηκε έλεγχος σε επιχείρηση κατασκευής γυναικείων ενδυμάτων με το σύστημα «φασόν», η οποία βρίσκεται στην περιοχή των Άνω Πατησίων.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του συντονισμένου ελέγχου που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), διαπιστώθηκε ότι από τους εργαζόμενους που απασχολούνταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση, είκοσι επτά (27) αλλοδαποί ήταν ανασφάλιστοι, ενώ δεν κατείχαν την απαιτούμενη άδεια εργασίας.

Ο Σφακιανάκης σε meetings

 

Άλλη μια τηλεδιάσκεψη σε σχολεία ανά την επικράτεια πραγματοποίησε χθες (4.12.2014) η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η τηλεδιάσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής σχετικής απόφασης από τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας & Θρησκευμάτων, ενώ συμμετείχαν συνολικά 117 σχολικές μονάδες.
Τα σχολεία δέχθηκαν πρόσκληση μέσω του συστήματος “meetings.sch.gr”, του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και με τον τρόπο αυτό, εντάχθηκαν στην τηλεδιάσκεψη.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη χρήση οπτικοακουστικού εξοπλισμού.

Καταγγελίες για παιδόφιλους

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τους πολίτες, ότι από σήμερα (05-12-2014) εγκαταστάθηκε και λειτουργεί ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 11188 , ο οποίος εξυπηρετεί την επικοινωνία των πολιτών με το κέντρο CYBERALERT της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

4/12/14

Η συμμορία ...

Τα Ντοκουμέντα
 
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πολυμελές εγκληματικό δίκτυο, αποτελούμενο από τρεις (3) ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις, που ενέχονται στην καλλιέργεια κάνναβης και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Λακωνίας, της Ηλείας, της Αχαΐας, της Αττικής, αλλά και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.
Για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκαν από χθες (03.12.2014) το πρωί, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Ηλείας, της Λακωνίας και της Αττικής, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.

Οι 3 απατεώνες

Ιδού και ο "Μητροπολίτης"
  • Καραγκιόζη Στέφανο του Γεωργίου και της Δήμητρας, που γεννήθηκε στις 25-3-1987 στην Αμαλιάδα Ηλείας, κάτοικο Αμαλιάδας.
Κουτούλα Νίκο του Χρήστου και της Φρειδερίκης, που γεννήθηκε στις 9-3-1985 στην Αμαλιάδα Ηλείας, κάτοικο Αμαλιάδας

Γκαϊτατζή Παναγιώτη του Νικολάου και της Ελευθερίας, που γεννήθηκε στις 14-7-1980 στην Πάτρα, κάτοικο Αμαλιάδας

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πατρών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες τριών ημεδαπών, που συνελήφθησαν την 28-11-2014, σε αστυνομική επιχείρηση στην Πάτρα, την Αμαλιάδα και την Αγία Βαρβάρα Αττικής, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ιερείς. 

Πλαστικά είδη πίσω από τους παιδόφιλους

Ο Ταξίαρχος Μάνος Σφακιανάκης
Σε συνέχεια που αφορούσε στα αποτελέσματα της πανελλαδικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία “Fallen Angel” (Έκπτωτος Άγγελος), για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο, ανακοινώνεται ότι ταυτοποιήθηκε και η εκκρεμής έκτη περίπτωση.
Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε πως η επίμαχη σύνδεση του διαδικτύου ανήκει σε εταιρεία πλαστικών ειδών, με έδρα σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Έριξε σε 17χρονο με καραμπίνα

 Τα όπλα του
 
Συνελήφθη χθες το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας Σερρών, 77χρονος  για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 17χρονου συγγενικού του προσώπου.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ σε χωριό των Σερρών, ο 77χρονος απείλησε αρχικά τον 17χρονο συγγενή του με περίστροφο κρότου, ενώ στη συνέχεια έβαλε εναντίον του με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο πρόξενος στην υποδοχή

 
Ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κ. Robert P . Sanders , επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής κ. Παναγιώτη Νίκα. Συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με την δράση και τον σχεδιασμό της Υπηρεσίας, αλλά και ζητήματα που άπτονται ευρύτερα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα 'φεραν με πλοίο

Τα Κατασχεμένα
 
Συνελήφθησαν χθες (3.12.2014) πρώτες πρωινές ώρες στην Κάλυμνο, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνιων, τρεις ημεδαποί από τους οποίους δυο άνδρες ηλικίας 27 και 25 ετών (συγγενικά πρόσωπα) και μια 24χρονη, κατηγορούμενοι για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.

Για φαγητό στην Πέτρου Ράλλη

 
 
Ένα σύγχρονο εστιατόριο, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής (Π. Ράλλη 24, Ταύρος), ξεκινά από χθες (03.12.2014), τη λειτουργία του.
Το νέο εστιατόριο – λέσχη διαθέτει χώρους συνολικής έκτασης 350 τ.μ., η σάλα του εξυπηρετεί ταυτόχρονα (140) άτομα και λειτουργεί καθημερινά από 12:00 έως 16:30 και από 19:00 έως 23:00 ώρας, με δυνατότητα παρασκευής έως (3.000) μερίδων φαγητού (από 1.500 μεσημέρι και βράδυ).

Του ΄ριξε στο πόδι

Συνελήφθη, χθες (3.12.2014) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κοπανακίου, 59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας 62χρονου ημεδαπού και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Συντοπίτης ο δράστης

Με τα πολιτικά ο Λάμπρος Κατσαντώνης της Ασφάλειας Τρίπολης

Το περίστροφο του φόνου

Το Ντοκουμέντο
 
 
Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, η υπόθεση ανθρωποκτονίας 42χρονου, που διαπράχθηκε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, στην Τρίπολη Αρκαδίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος είχε βρεθεί νεκρός το απόγευμα της 26.10.2014, σε κεντρική οδό στην πόλη της Τρίπολης, έχοντας τραύματα στο κεφάλι, στο θώρακα και στο αριστερό άνω άκρο, από πυροβόλο όπλο.

Τον έκανε τουλούμι

Συνελήφθη  στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας, 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

3/12/14

Τι γυρεύει στο Ιράκ ο Αξιωματικούλης?


 
Πήρε άδεια από την υπηρεσία του που έχει ως αντικείμενο και τη δίωξη λαθρομεταναστών-δουλεμπόρων και έφυγε για ταξίδι στο μακρινό Ιράκ.

Το βίντεο



Με βαπόρια και νταλίκες

Τα Κατασχεμένα



Στην κατάσχεση οχηματαγωγού πλοίου που μετέφερε εννέα (09) Φορτηγά (Φ/Γ) οχήματα έμφορτα με ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 90.000.000 τεμάχια, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Χασίς σε Nescafe

Το Ντοκουμέντο

 
Στον εντοπισμό ενός κιλού και πέντε κόμμα εβδομήντα επτά γραμμαρίων (1.005,77gr) ακατέργαστης κάνναβης και τριακοσίων εξήντα δύο κόμμα είκοσι εννέα (362,29) γραμμαρίων χύμα καπνού καθώς και στη σύλληψη ενός 49χρονου προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, στο “ΘΟΥΡΙΟ” Έβρου.

Προσάραξε το λαθρεμπορικό


Το Ντοκουμέντο
 
 
Στον εντοπισμό ακόμα μιας μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, προχώρησαν σήμερα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη Ζάκυνθο.
Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα του λαθρεμπορίου τσιγάρων.

Ο Τσούκαλης κατέκτησε και την Unesco

 
H Aστυνόμος Μαρία Καρπαθάκη, ο Γιώργος Τσούκαλης με τη σύζυγό του  Μαργαρίτα Θεολόγου, και η πανέμορφη  Γεωργία Παράσχου, υπεύθυνη επικοινωνίας Unesco


Ο Γιώργος Τσούκαλης βραβεύει τον πρωταθλητή Νικόλαο Μαύρο

Στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο πλαίσιο μια ξεχωριστής εκδήλωσης ο όμιλος για την 
Unesco Πειραιώς και Νήσων και η υπηρεσία φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΕΛΑΣ βράβευσε τους Ολυμπιονίκες τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές και τους Πανευρωπαϊκούς Πρωταθλητές που υπηρετούν στην ΕΛΑΣ.

Με φιξάκια στη Βέροια

 
Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στη Βέροια, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 35 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Αρχικά, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε στη Βέροια ο 32χρονος, σε έλεγχο του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2/12/14

Μπλέκουν Πεντέλη με Μικρολίμανο

 

Ο δράστης του Μικρολίμανου μετείχε  και σε προηγούμενη  επίθεση κατά δικηγόρου στην Πεντέλη
Αστυνομικός έξω από το νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο όπου επιτέθηκε με καλάσνικοφ Αλβανός. DNA συγκατηγορουμένων εντοπίστηκαν στο θέατρο μιας άλλης επίθεσης, σε δικηγόρο στην Πεντέλη, περιπλέκοντας την υπόθεση
 
Οι Αλβανοί που αιματοκύλισαν πρόσφατα το Μικρολίμανο και πρωτύτερα άλλα νυκτερινά κέντρα στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται ότι έχουν σχέση με την απόπειρα δολοφονίας και ληστεία σε βάρος γνωστού 50χρονου δικηγόρου πριν από έναν μήνα στην Πεντέλη, για την οποία ήδη έχουν συλληφθεί και προφυλακισθεί τρεις Γεωργιανοί.

Βρήκαν το δολοφόνο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει προσαχθεί ένας 54χρονος επιχειρηματίας, κάτοικος Τρίπολης, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει τον φόνο, ισχυριζόμενος ότι κίνητρο του εγκλήματος ήταν το γεγονός ότι το θύμα είχε δηλητηριάσει τα σκυλιά του.

Ο "Έκπτωτος Άγγελος" άνοιξε τα φτερά του

 
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη διενεργήθηκαν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στοχευμένες έρευνες σε πανελλαδικό επίπεδο, στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία “Fallen Angel” (Έκπτωτος Άγγελος).
Πιο συγκεκριμένα, εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν διαδικτυακές αστυνομικές έρευνες, μέσω του ειδικού λογισμικού προγράμματος CPS (Child Protection System), με στόχο τον εντοπισμό περιπτώσεων ανταλλαγής σεσημασμένων αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Την σκότωσε ο φίλος της

Η 25χρονη Μαρίνα Κουκουλιάτα
 
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδικές και συστηματικές έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, υπόθεση ανθρωποκτονίας 30χρονης ημεδαπής, που έγινε το βράδυ της 24ης Ιουνίου 2014, στην Κατερίνη Πιερίας.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 30 Ιουνίου είχε δηλωθεί από συγγενικό της πρόσωπο, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, η εξαφάνιση της 30χρονης, η οποία αγνοούνταν από την 24 Ιουνίου.

Aπάτη μαμούθ στην Κόρινθο


 
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας που διοικεί ο Υποστράτηγος Διαμαντόπουλος [φωτο] εξαρθρώθηκε πολυπληθής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε κακουργηματικού χαρακτήρα απάτες σε βάρος Τραπεζικού Ιδρύματος, καθώς ενέχονται σε παράνομες δανειοδοτήσεις, μέσω υπερεκτιμήσεων ακινήτων και σε συνακόλουθες παράνομες εκταμιεύσεις των χρηματικών ποσών των δανείων.

Εδώ Λιβαδειά

 
Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, πιάστηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας, δρώντας από κοινού, εξασφάλιζαν σε αλλοδαπούς υπηκόους, την έκδοση Ειδικών Βεβαιώσεων Διαμονής τους στην Ελληνική Επικράτεια, μέσω πλαστών δικαιολογητικών - εγγράφων, που προσκόμιζαν σε Δημόσια Υπηρεσία της Λιβαδειάς, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2014.
Χθες (01-12-2014) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα, 38χρονη ημεδαπή δικηγόρος και 29χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ενώ ο 29χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

1/12/14

Τα ντοκουμέντα των "Βασιλιάδων"



Νιγηριανοί [ξανά] στην απάτη

Τα πρόσωπά τους
(επ) IGBOANUGO (ον) Raymond Ekezie του Peter , που γεννήθηκε το 1973 στη Νιγηρία
 
 

(επ) TCHUMANO (ον) Patrick του Bon, που γεννήθηκε το 1970 στο Καμερούν.
Συνελήφθησαν στις 12-11-2014 το απόγευμα, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Νιγηρίας και Καμερούν, ηλικίας 41 και 44 ετών αντίστοιχα, για απάτες κατ’ εξακολούθηση με τη μέθοδο της «Νιγηριανής Απάτης».