25/5/13

Ο Δημήτρης Κάππος στην υπεράσπιση του απαγωγέα

Ο μάχιμος ποινικολόγος των Αθηνών Δημήτρης Κάππος έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των Αλβανών απαγωγέων που κατηγορούνται ότι έκοψαν τρία δάκτυλα από Βορειοηπειρώτη που  τους ... έχασε το φορτίο με τα 200 κιλά χασίς. Λεπτομέρειες ΠΡΟΣΕΧΩΣ!

Οι αποδείξεις για το αλεξίσφαιρο γιλέκο

Από την συμπλοκή με ληστές στο Παγκράτι

Δυο από τους ήρωες αστυνομικούς. Την σφαίρα δέχτηκε στο γιλέκο του ο Ειδικός Φρουρός [αριστερά] από την Κομοτηνή, παιδί

Η 73χρονη Αμερικάνα καλλιεργούσε στη Μάνη

Με ... ταίρι 48χρονο Πολωνό
 
 
Συνελήφθησαν, χθες (24-5-2013) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης και του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) 73χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Η.Π.Α και ένας (1) 48χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πολωνίας, για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 46χρονος αλλοδαπός Πολωνίας.
Ειδικότερα, χθες (24-5-2013) το πρωί, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση , αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης και του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης , πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία των ανωτέρω, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν:
  • Πενήντα επτά (57) αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης.
  • Ένα (1) δενδρύλλιο κάνναβης.
  • Ποσότητα κάνναβης, βάρους -31,97- γραμμαρίων.
  • Τριάντα πέντε (35) γλάστρες που περιείχαν χώμα, λίπασμα και σπόρους κάνναβης.
  • Εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας.

... Ξέπλεναν τα παλιοσίδερα


Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Συνελήφθη 56χρονη  ιδιοκτήτρια εταιρείας αποθήκευσης, διαλογής και επεξεργασίας «SCRAP» για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος
Συνελήφθη  σε περιοχή του Δήμου Αλίαρτου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 56χρονη ημεδαπή , ιδιοκτήτρια εταιρείας αποθήκευσης, διαλογής και επεξεργασίας «SCRAP», για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος.
Ειδικότερα από τον έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας, σε συνεργασία με Περιβαλλοντολόγους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βοιωτίας, διαπιστώθηκε ότι εντός περιφραγμένου οικόπεδου εκτάσεως 1,5 στρέμματος, υπήρχαν αποθηκευμένα στο έδαφος παλαιά σίδερα και μέταλλα, ελαστικά αυτοκινήτων, παλαιά σίδερα με απόβλητα λιπαντικών ελαίων (λάδια, γράσα), κινητήρες αυτοκινήτων υπό διάλυση, μπαταρίες και αμαξώματα αυτοκινήτων, σε αδιαμόρφωτο μη στεγανοποιημένο δάπεδο και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.
Από την απόθεση αυτή προκαλείται ρύπανση του περιβάλλοντος και περιβαλλοντική αλλοίωση του τοπίου.

Ποτά η "Μπόμπα" στις Αχαρνές

To παρασκευαστήριο 
Τα ντοκουμέντα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων
 
Παράνομο παρασκευαστήριο-εμφιαλωτήριο οινοπνευματωδών ποτών εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στις Αχαρνές. 
Συνελήφθη ο 44χρονος  ιδιοκτήτης του παραπάνω παρασκευαστηρίου, το οποίο είχε εγκαταστήσει στο υπόγειο της μονοκατοικίας που διέμενε στις Αχαρνές. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων «περί τελωνειακού κώδικα», «περί αθέμιτου ανταγωνισμού», «περί σημάτων» και «περί αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων προϊόντων».
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Τρεις (3) μεταλλικές δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 11.500 λίτρων
  • Μία (1) πλαστική δεξαμενή χωρητικότητας 1.500 λίτρων
  • Ένα (1) πλαστικό βαρέλι χωρητικότητας 1.500 λίτρων
Τα παραπάνω περιείχαν μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών αμφιβόλου χημικής σύστασης
  • Πλήθος από κενές γυάλινες φιάλες, πώματα, σήματα και συσκευασίες εταιρείας ποτών
  • Δύο (2) αντλίες υγρών και
  • Ένα (1) θερμοκολλητικό μηχάνημα.
Στο χώρο προσήλθαν υπάλληλοι της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών οι οποίοι προέβησαν στην ογκομέτρηση των οινοπνευματωδών ποτών καθώς και στη λήψη δειγμάτων και υπάλληλοι του Τελωνείου Αθηνών, στους οποίους αποδόθηκαν όλα τα κατασχεθέντα και προέβησαν στη σφράγιση των δεξαμενών.

24/5/13

Toν ... σημάδεψαν




Eίναι ο 59χρονος Δ.Μ που οι Αλβανοί βαρόνοι των ναρκωτικών τον απήγαγαν και του έκοψαν τα τρία δάκτυλα, επειδή «έχασε» το φορτίο με τα 200 κιλά χασίς που γνωστός του Αθίγγανος από τα Άνω Λιόσια, παρέλαβε από τα Γιάννενα για να τα μεταφέρει στην Αθήνα, όπου και το φορτίο έκανε φτερά. Όπως φαίνεται στην αποκαλυπτική φωτογραφία και τα δυο χέρια του  Βορειοηπειρώτη είναι τυλιγμένα με γάζες. Και απ’ τα δυο του έκοψαν τον αντίχειρα και το ένα μικρό δακτυλάκι. Στη διάρκεια της απαγωγής των δυο μηνών στην Αθήνα οι δράστες απέστειλαν, ένα απ’ τα κομμένα δάκτυλα ταχυδρομικά σε φάκελο, στην γυναίκα του στα Ιωάννινα.   Οι βαρόνοι πίεζαν την οικογένεια του 59χρονου για να  «σβήσει»

Πήγε στην Αγιά αλλά ...

Τα 'χε σπίτι του
 
Συνελήφθη, σήμερα (24-05-2013) το πρωί στην Αγιά Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 43χρονος ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες, ο συλληφθείς διακινεί κάνναβη, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • τρεις (3) χάρτινες συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (22,2) γραμμαρίων,
  • μία (1) νάιλον συσκευασία με σπόρους κάνναβης, βάρους (3,3) γραμμαρίων,
  • εννέα (9) ναρκωτικά χάπια και
  • μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς προόριζε την κατασχεθείσα ποσότητα κάνναβης για εμπορία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Ψυγείο με κινητά για φυλακισμένους

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ 
 
Συνελήφθησαν στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Α’ Αστυνομικού Τμήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 67χρονος ημεδαπός κι ένας 53χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για εισαγωγή κινητών τηλεφώνων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Λάρισας.
Ειδικότερα, ο 53χρονος αλλοδαπός, οδηγός φορτηγού μεταφορικής εταιρείας, ιδιοκτησίας του 67χρονου συλληφθέντα μετέφερε στις φυλακές Λάρισας ένα ψυγείο, το οποίο περιείχε κινητά τηλέφωνα με τα παρελκόμενά τους με σκοπό την παραλαβή τους από 41χρονο ημεδαπό κρατούμενο, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Κατά τον έλεγχο που διενήργησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο ψυγείο, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στην οροφή του και κατασχέθηκαν δεκαπέντε (15) κινητά τηλέφωνα, έντεκα (11) καλώδια φορτιστών, τέσσερις (4) αντάπτορες φόρτισης, τρεις (3) κάρτες SIM και δύο (2) μπαταρίες κινητών τηλεφώνων. Επιπλέον, κατασχέθηκε το συγκεκριμένο ψυγείο.

Ηρωίνη και φαιντανίλη

Τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
 
Συνελήφθησαν έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, χθες (23-05-2013) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 38 ετών (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων».
Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή των παραπάνω συλληφθέντων:
  • τρία (3) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 117,5 γραμμαρίων,
  • ένα (1) δέμα που περιείχε ναρκωτική ουσία φαιντανίλη συνολικού βάρους 66 γραμμαρίων,
  • ένα (1) δέμα χασίς συνολικού βάρους 11,7 γραμμαρίων και
  • πέντε (5) ναρκωτικά χάπια
τα οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν σκοπό να διακινήσουν.
Επιπλέον βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
  • τρεις (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και
  • τρία κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Η ... συλλογή της μάντρας

Τα ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ

 
 
Συνελήφθη, έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες χθες (23-05-2013), στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης, 53χρονος  σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών», «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος», «Απείθεια» , «Πλαστογραφία» και παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς κατέκοψε σε μάντρα αυτοκινήτων ιδιοκτησίας του στην ανωτέρω περιοχή, (34) κλεμμένα οχήματα, τα οποία είχαν αφαιρεθεί ως επί το πλείστον από διαφορές περιοχές της Αττικής καθώς επίσης της Θεσσαλονίκης και της Αργολίδας.
Σε έρευνες που ακολούθησαν σε χώρους της προαναφερόμενης μάντρας καθώς και σε σταθμευμένο φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 53χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
  • Πλήθος πινακίδων κυκλοφορίας,
  • Πληθώρα τμημάτων αυτοκινήτων,
  • Ένα (1) κυνηγετικό μαχαίρι,
  • Ένα (1) ζεύγος χειροπέδες,
  • Ένα (1) μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ,
  • Τρεις (3) ξύλινες σφραγίδες με στοιχεία γιατρών η γνησιότητα των οποίων εξετάζεται,
  • Δύο (2) ηλεκτρικές σπαθοσέγες,
  • Ένας (1) ηλεκτρικός τροχός και
  • Δύο (2) πλαστικά κυτία περιέχοντα εννιά (9 ) μεταλλικές πόντες, έκαστη με αριθμούς.

... Βαπτίστηκαν "Μπραβάκια"



Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει μία (1) υπόθεση εκβίασης και δύο (2) υποθέσεις απόπειρας εκβίασης σε βάρος καταστηματαρχών, στην Νέα Τίρυνθα και το Ναύπλιο Αργολίδας.
Συνελήφθησαν για τις υποθέσεις αυτές, χθες (23-5-2013) το πρωί, στη Νέα Κίο και στο Αργολικό Αργολίδας, τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 39, 42, 28 και 49 ετών αντίστοιχα, μέλη της ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εκβίαση κατά συναυτουργία.
Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα η οποία προέβαινε σε εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων, με σκοπό την απόσπαση χρημάτων από αυτούς, τα οποία αν δεν τους τα παρείχαν, θα προέβαιναν σε φθορές στα καταστήματα τους.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, προχθές (22-5-2013) πρώτες πρωινές ώρες, στην Νέα Τίρυνθα και το Ναύπλιο Αργολίδας, αφού πήγαν σε τρία καταστήματα, απαίτησαν από τους ιδιοκτήτες χρήματα, καταφέρνοντας στη μία περίπτωση να τα αποσπάσουν.

Έδιναν κατάλυμα ...

 
Συνελήφθη έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης 35χρονος αλλοδαπός, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εγκληματική Οργάνωση» και παράβαση του Νόμου «Περί αλλοδαπών», ενώ αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα.
Ειδικότερα, ο παραπάνω συνελήφθη ως μέλος εγκληματικής ομάδας, διότι εξασφάλιζε μαζί με ομοεθνείς του, που αναζητούνται, κατάλυμα σε 27 αλλοδαπούς (21 εκ των οποίων διαμένουν παράνομα στη χώρα μας, στερούμενοι των απαραιτήτων σχετικών εγγράφων), έχοντας ως σκοπό την προώθησή τους από την Ελλάδα προς χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα κάθε αλλοδαπός θα κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

... Σκάλιζε 3.000 κλεμμένα ΙΧ

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ













 


 
Μετά από μεθοδικές έρευνες, από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και το ΣΔΟΕ Αττικής, εξαρθρώθηκε, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε κλοπές οχημάτων, τα αποσυναρμολογούσε και διέθετε προς πώληση τα ανταλλακτικά τους.
Όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, η οργάνωση δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ στην χρονική διάρκεια αυτών των ετών είχαν κλαπεί και αποσυναρμολογηθεί πάνω από 3.000 οχήματα.
Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης (22.05.2013) στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, συνολικά δέκα (10) άτομα (3 ημεδαποί και 7 αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν) ηλικίας από 19 έως 42 ετών.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 32χρονος ημεδαπός, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, ενώ για την υπόθεση, αναζητούνται ακόμα τέσσερις (4) ημεδαποί, μέλη του κυκλώματος.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι παραπάνω δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή, διαρκή δράση την τελευταία περίπου τετραετία και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, ενώ με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προέβαιναν στην εγκληματική τους δραστηριότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη τακτική και την ίδια πάντα μεθοδολογία.
Πιο συγκεκριμένα, το ηγετικό μέλος της οργάνωσης (ο 32χρονος συλληφθείς ημεδαπός), είχε στην ιδιοκτησία του επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών οχημάτων στην περιοχή Σκαλιστήρι στα Άνω Λιόσια. Τη συγκεκριμένη επιχείρηση χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα» για τις παράνομες δραστηριότητές τους, ενώ στρατολογούσε μέλη, τα οποία κατόπιν παραγγελίας του, επέλεγαν και έκλεβαν συγκεκριμένους τύπους και μοντέλα οχημάτων.

Στη συνέχεια, τα κλεμμένα οχήματα, πάντα υπό την καθοδήγηση του 32χρονου, μεταφέρονταν από τα ίδια άτομα στη μάντρα του στα Άνω Λιόσια, χρησιμοποιώντας άλλα οχήματα ως προπομπούς για να ελέγχουν τη διαδρομή και το δρομολόγιό τους.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι όταν προσέγγιζαν σε αυτή, μέσω ενός αδιέξοδου χωματόδρομου, έσβηναν τα φώτα τους και φτάνοντας στο σημείο εισόδου, όπου υπήρχε ασφαλισμένη μεταλλική πόρτα, πραγματοποιούσαν ηχητικό σινιάλο, προκειμένου να τους επιτραπεί η πρόσβαση.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, κάθε βράδυ εισέρχονταν με τον ίδιο τρόπο και μεθοδολογία στην επιχείρηση, περίπου 2 έως 5 αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι οι πινακίδες των κλεμμένων οχημάτων είτε παραλαμβάνονταν από τα άτομα που τα μετέφεραν είτε καταστρέφονταν επί τόπου με τη χρήση οξυγόνου από τους εργαζομένους στη μάντρα, πάντα υπό τις οδηγίες του συλληφθέντα ημεδαπού «εγκέφαλου».

Παράλληλα, παραποιούσαν τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρων από τα οχήματα, είτε τους «έσβηναν» και πάλι με τη χρήση οξυγόνου.

Στη συνέχεια αφαιρούσαν τμήματα και εξαρτήματά τους, όπως ρόδες, καθίσματα, ηλεκτρονικά συστήματα, κινητήρες, πόρτες και άλλα ανταλλακτικά και τα διέθεταν προς πώληση.

Επισημαίνεται ότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η παράνομη δράση της οργάνωσης εντοπίζεται τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στη χρονική διάρκεια της οποίας, πάνω από 3.000 οχήματα έχουν κλαπεί, αποσυναρμολογηθεί και πωληθεί ως ανταλλακτικά. Τις τελευταίες μόνο ημέρες, κλάπηκαν και διαλύθηκαν συνολικά δεκατέσσερα (14) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.



Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής, στην επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών οχημάτων του 32χρονου στα Άνω Λιόσια και στην οικία του στη Δροσιά Αττικής, καθώς και στους υπόλοιπους συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (8) οχήματα και (1) δίκυκλο,
  • (1) ηλεκτρονικό τσιπ το οποίο θέτει σε λειτουργία κινητήρες οχημάτων και
  • (50) κινητήρες διαφόρων τύπων.

Επίσης, κατασχέθηκε πλήθος εξαρτημάτων, ανταλλακτικών και στοιχείων κυκλοφορίας οχημάτων, όπως :

  • (160) μπαταρίες οχημάτων,
  • (281) ζαντολάστιχα,
  • (70) ημιαξόνια,
  • (175) πόρτες,
  • (60) πορτμπαγκάζ,
  • (30) φανάρια,
  • (20) καπό,
  • (40) εξατμίσεις,
  • (27) καθρέπτες,
  • (35) αντλίες βενζίνης,
  • (20) προφυλακτήρες,
  • (25) ψυγεία,
  • (18) ντεπόζιτα διαφόρων τύπων,
  • (6) τιμόνια με κρεμαργιέρες,
  • (21) radio-CD,
  • (1) πλαίσιο αυτοκινήτου,
  • (13) ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας ελληνικών και ξένων Αρχών και
  • (6) μονές πινακίδες κυκλοφορίας ελληνικών και ξένων Αρχών.

Oι ηρωϊκοί αστυνομικοί


Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στο Παγκράτι, ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, δύο ημεδαποί ληστές, ένας 42χρονος και ένας 44χρονος, οι οποίοι τις προηγούμενες ώρες είχαν διαπράξει τρεις ένοπλες ληστείες σε φαρμακεία στις περιοχές του Νέου Κόσμου, του Υμηττού και του Βύρωνα.
Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους υπήρξε άμεση κινητοποίηση και εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε όλη την ευρύτερη περιοχή, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και των Ομάδων Ζ και ΔΙ.ΑΣ. της Άμεσης Δράσης Αττικής.
Κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων και αφού οι αστυνομικοί είχαν ενημερωθεί ότι οι δράστες, μετά την τελευταία ένοπλη ληστεία στο Βύρωνα είχαν διαφύγει με ΤΑΞΙ, εντόπισαν στην περιοχή του Παγκρατίου ένα ΤΑΞΙ με δύο επιβαίνοντες, το οποίο ακινητοποίησαν στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Νικηφορίδη.
Όταν οι αστυνομικοί προσέγγισαν το όχημα, ο επιβάτης που καθόταν στο πίσω κάθισμα πυροβόλησε με περίστροφο εναντίον τους με ανθρωποκτόνο πρόθεση, με αποτέλεσμα μία από τις βολίδες να πλήξει το αλεξίσφαιρο ενός Ειδικού Φρουρού. Ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή, καθώς οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.
Το ΤΑΞΙ με τους δύο δράστες εγκλωβίστηκε και πάλι από τους αστυνομικούς σε κοντινή απόσταση, στην οδό Χρεμωνίδου, όπου και συνελήφθη ο 44χρονος οδηγός.
Ο 42χρονος, που είχε αποβιβαστεί από το ΤΑΞΙ, αφού έθραυσε την εξωτερική τζαμαρία πολυκατοικίας, εισήλθε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, την ώρα που οι δύο ένοικοι (ανδρόγυνο) είχαν ανοίξει την πόρτα για να δουν τι συμβαίνει, καθώς είχαν ακούσει τους πυροβολισμούς.
Στη συνέχεια, ο δράστης, που είχε τραυματιστεί στο δεξί του χέρι από τη θραύση της τζαμαρίας, προσπάθησε με τη χρήση ενός μαχαιριού να αποσυναρμολογήσει το περίστροφο και να το κρύψει στο εσωτερικό του διαμερίσματος.
Οι αστυνομικοί ακολούθησαν την πορεία του δράστη και κατάφεραν να τον συλλάβουν εντός του διαμερίσματος, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ενοίκων.
Στο εσωτερικό του διαμερίσματος βρέθηκαν:
  • Τα αποσυναρμολογημένα κομμάτια του περιστρόφου, διαμετρήματος 0,38 special και
  • Ένα μαχαίρι, το οποίο ο ίδιος χρησιμοποίησε για να αποσυναρμολογήσει το περίστροφο.
Στο σημείο της ένοπλης συμπλοκής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δέκα (10) κάλυκες,
  • Δύο (2) φυσίγγια,
  • Μία (1) παραμορφωμένη βολίδα,
  • Ένα (1) μεταλλικό περίβλημα βολίδας και
  • Ένα (1) θραύσμα βολίδας.
Επίσης, κατασχέθηκαν το ΤΑΞΙ και το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε ο αστυνομικός, μαζί με ένα θραύσμα από βολίδα που βρέθηκε σφηνωμένο σε αυτό.
Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών για προληπτικές εξετάσεις.
Εξετάζεται η συμμετοχή των κατηγορουμένων και σε άλλες ληστείες που έχουν διαπραχθεί με την ίδια μέθοδο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Θα ήθελα να σημειώσω ότι οι αστυνομικοί, που συμμετείχαν στις αναζητήσεις και στην ένοπλη συμπλοκή, επέδειξαν σε όλα τα στάδια της εμπλοκής τους υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης, με αποτέλεσμα να συλλάβουν με ασφάλεια τους δύο δράστες σε μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή.
Ο κ. Υπουργός συνεχάρη τους αστυνομικούς, τους οποίους παρουσίασε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιανόπουλος.
Ο κ. Δένδιας ανέφερε στους αστυνομικούς:

Κόλαση ...

 






Μοντέλες με στολή ...

Να 'ναι καλά η Βικούλα
 








23/5/13

... Χασισόνερο στην Καρδίτσα

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, τρεις έλληνες από τους οποίους δύο άνδρες ηλικίας 47 και 42 ετών και μία 37χρονη γυναίκα, για κατοχή και διακίνηση κάνναβης.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, χθες το μεσημέρι τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση κατάστημα, ιδιοκτησίας του 47χρονου ημεδαπού που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, απ’ όπου αναχώρησαν ο 42χρονος με την 37χρονη, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το συγκεκριμένο όχημα, το οποίο και ακινητοποίησαν στην ευρύτερη περιοχή του Παλαμά Καρδίτσας. Οι επιβαίνοντες προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας, όπου συνελήφθησαν καθώς στην κατοχή της 37χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη βάρους (13,5) γραμμαρίων, πέντε αυτοσχέδια τσιγάρα με κάνναβη, συνολικού βάρους (4,6) γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των (660) ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο που χρησιμοποιείται για τη διακίνηση ναρκωτικών.
Ακολούθησε νομότυπη έρευνα με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου στην οικία του 42χρονου και της 37χρονης κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • τριάντα οκτώ (38) πλαστικά μπουκάλια νερού του ½ λίτρου που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους (5.720) γραμμαρίων,
  • μια (1) σακούλα με κάνναβη βάρους (824) γραμμαρίων,
  • έντεκα (11) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους (1124) γραμμαρίων,
  • μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στο κατάστημα και την οικία του 47χρονου, ο οποίος επίσης συνελήφθη, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • δεκατέσσερις (14) νάιλον συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους (71,2) γραμμαρίων,
  • εννέα (9) αυτοσχέδια τσιγάρα με κάνναβη βάρους (12,4γρ.),
  • δυο (2) κινητά τηλέφωνα και

Ήθελε να γίνει και Καναλάρχης ο 59χρονος




Ιδιοκτήτης Ελληνόφωνου τηλεοπτικού σταθμού με … επιδότηση από το Ελληνικό ΥΠΕΞ, φιλοδοξούσε να γίνει ο 59χρονος Βορειοηπειρώτης, πριν καταλήξει να κάνει τον «μεσάζοντα»ναρκωτικών  και να του κόψουν οι Αλβανοί Μαφιόζοι τρία δάκτυλα και από τα δυο του χέρια   για «αθέτηση συμφωνίας» και πιο συγκεκριμένα επειδή έκαναν «φτερά» τα 200 κιλά χασίς που ανέλαβε να μεταφέρει στην Αθήνα, φίλος του Αθίγγανος από τα Άνω Λιόσια.  Ο 59χρονος  που απήχθη «παραδειγματικά» έχει  υποστεί ακρωτηριασμό των δύο αντίχειρών του και του μικρού δακτύλου του αριστερού του χεριού. Ο Βορεοηπειρώτης όπως αποκαλύπτει στο Fimotro αξιωματούχος του ΥΠΕΞ, είχε καταθέσει έγγραφη πρόταση στο Ελληνικό προξενείο του Αργυροκάστρου, ζητώντας οικονομική ενίσχυση για να φτιάξει στο ιστορικό και μαρτυρικό χωριό Βουλιαράτι ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό. Μάλιστα σε «αυτοψία» που είχε κάνει στέλεχος του προξενείου, ο επίδοξος καναλάρχης είχε «μπαζώσει» πρόχειρα ένα οικόπεδο στο χωριό του, φιλοδοξώντας να στηθεί εκεί  η φωνή της μειονότητας. Όπως ήταν φυσικό η πρότασή του πήγε … περίπατο,

Έθαβαν ηρωίνη σε κότες και πρόβατα

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
 
 
 
Συνεχίζονται οι έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, σχετικά με την εξάρθρωση πολυμελής εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στη πώληση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.
Για την υπόθεση αυτή είχαν συνελήφθη την 30.04.2013, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας και έξι (6) ημεδαποί ηλικίας από 50 έως 28 ετών ενώ η δικογραφία που είχε σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλάμβανε επιπλέον και άλλα επτά (7) άτομα ηλικίας από 36 έως 28 ετών, που αναζητούνται από τις Αρχές.
Ειδικότερα οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από ενδελεχή πολύμηνη έρευνα τους, εντόπισαν σε διαμορφωμένο χώρο που οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τη σίτιση πουλερικών και αιγοπροβάτων άλλη μια καβάτζα αποθήκευσης ναρκωτικών.
Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν μέσα σε νάιλον σακούλα θαμμένα στο έδαφος και κατασχέθηκαν τα εξής :
  •  Δεκαεννέα ισοβαρείς συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 190 γραμμαρίων
  •  Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  •  Ένα γυάλινο βάζο που περιείχε τρεις συσκευασίες με τρίμματα και τμήματα δισκίων μεθαδόνης συνολικού 48,1 γραμμαρίων.
Επίσης κατασχέθηκε μια δίκυκλη μοτοσικλέτα την οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσο μεταφοράς για την πώληση των ναρκωτικών.
Από τις έως τώρα έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, έχουν συλληφθεί εννέα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από τα οποία τα επτά έχουν ήδη προφυλακιστεί ενώ αναζητούνται επτά ακόμα συνεργοί τους των όποιων τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας έχουν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές.
Επίσης έχουν κατασχεθεί μεταξύ άλλων περισσότερα από 2,5 κιλά ηρωίνης και 5 κιλά κάνναβης καθώς και ηλεκτρονικές ζυγαριές και πληθώρα συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Έκανε δουλεμπόριο με Βουλγάρες υπηρέτριες

Οι 11 συνδέσεις καρτοκινητών
 
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, κύκλωμα εμπορίας γυναικών Βουλγαρικής καταγωγής, που εργάζονταν ως οικιακοί βοηθοί για τη φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων στην Κέρκυρα. Τα μέλη της οργάνωσης κρατούσαν παράνομα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τις εκμεταλλεύονταν οικονομικά.
Συνελήφθη για την υπόθεση αυτή, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, χθες (22.05.2013) το μεσημέρι στην Κέρκυρα, ένας 51χρονος έλληνας σε βάρος του οποίου και τουλάχιστον έξι (6) ακόμα υπηκόων Βουλγαρίας (δύο γυναικών και τεσσάρων ανδρών) που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων, παράνομης κατοχής ταξιδιωτικών εγγράφων αλλοδαπών και οπλοκατοχής.
Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της μεθοδικής διερεύνησης της υπόθεσης, ύστερα από καταγγελία 47χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν στη Βουλγαρία γυναίκες, τις οποίες στη συνέχεια μετέφεραν στην Κέρκυρα οδικώς, με σκοπό την οικονομική τους εκμετάλλευση ως οικιακές βοηθούς σε ηλικιωμένα άτομα.
Στη συνέχεια, τις παραλάμβανε στο λιμάνι της Κέρκυρας, ο 51χρονος ημεδαπός ο οποίος αφού τους κρατούσε παράνομα τα ταξιδιωτικά έγγραφα, τους έβρισκε εργασία σε ηλικιωμένα άτομα σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, ενώ κρατούσε ως αμοιβή για τη μεταφορά τους και την εύρεση εργασίας, ένα μέρος από το μισθό τους.
Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, έχει προκύψει ότι το κύκλωμα δραστηριοποιούταν στην Κέρκυρα τα τελευταία πέντε έτη περίπου και σε τουλάχιστον διακόσιες περιπτώσεις, έχει διακινήσει και εκμεταλλευτεί οικονομικά γυναίκες από τη Βουλγαρία.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 51χρονου σε περιοχή της Κέρκυρας, την περασμένη Κυριακή (19.05.2013) το απόγευμα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
  • 5 ταυτότητες και 4 αντίγραφα ταυτοτήτων Βουλγάρων γυναικών
  • 1 άδεια ικανότητας οδήγησης υπηκόου Μεγάλης Βρετανίας
  • 2 κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια
  • 1 αεροβόλο τυφέκιο
  • 26 φυσίγγια
  • 4 μαχαίρια
  • 1 σπρέι πιπεριού και
  • 11 διαφορετικές συνδέσεις καρτοκινητής τηλεφωνίας.
Επίσης, σε έρευνα που ακολούθησε σε κατάλυμα ιδιοκτησίας του, κοντά στην οικία του, βρέθηκαν να διαμένουν τρεις γυναίκες υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 49, 50 και 59 ετών, τις οποίες σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθούσε, τις είχε παραλάβει από το λιμάνι της Κέρκυρας πριν από μια εβδομάδα περίπου, με σκοπό να τους βρει εργασία ως οικιακές βοηθούς.
Ο 51χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας για τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.