21/7/12

Οπλοστάσιο στην Χαλκίδα

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί που κατείχαν μεγάλο αριθμό όπλων
Βρέθηκαν πολεμικά τυφέκια, υποπολυβόλα, πιστόλια, περίστροφα, φυσίγγια, εξαρτήματα πυροβόλων όπλων και άλλα αντικείμενα
Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες προχθές (19-7-2012) στη Χαλκίδα και πρωινές ώρες χθες (20-7-2012) στην Αθήνα, σε διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 42 ετών, οι οποίοι κατείχαν με σκοπό τη διακίνηση πληθώρα όπλων.
Όπως προέκυψε από τις πληροφορίες και την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και σε συνεργασία με τις Τελωνειακές Αρχές του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», οι συλληφθέντες εισήγαγαν αεροπορικώς στην ελληνική επικράτεια από το έτος 2006, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων από Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Γερμανία και Χόνγκ Κόνγκ και στη συνέχεια διακινούσαν στην Εύβοια και στην Αττική πολεμικά τυφέκια, υποπολυβόλα, πιστόλια, περίστροφα, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος ( tazer ), αναισθητικά σπρέι καθώς και εξαρτήματα πυροβόλων όπλων .

Στους Κουκλιούς με χασίς

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών
Βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο αλλά και σε «καβάτζα», πάνω από (324) κιλά κάνναβης
Συνελήφθησαν σήμερα (21.07.2012) τα ξημερώματα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27 και 26 ετών, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και διακίνηση παραπάνω από (324) κιλών κάνναβης.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στους Κουκλιούς Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, οργάνωσαν συντονισμένη επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Η Ρουμάνα με τα 221 γρ.

Η κατασχεμένη ηρωίνη


Συνελήφθη 36χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Στην κατοχή της συλληφθείσας βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους 221 γραμμαρίων
Αναζητείται αλλοδαπός συνεργός της, υπήκοος Πακιστάν
Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες (20-07-2012) στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, μία 36χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, στην κατοχή της συλληφθείσας βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) νάιλον συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης βάρους 221 γραμμαρίων.
Επίσης, στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα καθώς και μικρό χρηματικό ποσό.

Έχασαν και τις μηχανές τους

Οι κατασχεμένες μοτο


Στο πλαίσιο διενέργειας εντατικών τροχονομικών ελέγχων, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, κατελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες χθες (20-7-2012) στην Λεωφ. Βουλιαγμένης στην Γλυφάδα, οι οδηγοί έξι (6) μοτοσικλετών να πραγματοποιούν αυτοσχέδιους αγώνες και να ενεργούν επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα στα οχήματα που κινούντο στην Λεωφόρο, διαταράσσοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Οι Γεωργιανοί του ... Αιγάλεω

Εξιχνιάσθηκαν δεκατρείς (13) περιπτώσεις
Συνελήφθησαν στο Αιγάλεω από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, οι οποίοι λίγη ώρα πριν είχαν διαρρήξει διαμέρισμα ημεδαπής σε πολυκατοικία στην περιοχή.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Β’ Τ.Α. Αιγάλεω, οι συλληφθέντες, μαζί με τρεις (3) άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει σπείρα και το τελευταίο δίμηνο είχαν διαπράξει δεκατρείς (13) διαρρήξεις κατοικιών στην περιοχή του Αιγάλεω,

Toυ άρεσαν τα πορτοφόλια

Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός για κλοπές από δωμάτια ασθενών και γραφεία ιατρών σε νοσοκομεία
Συνελήφθη  σε δημόσιο νοσοκομείο στην περιοχή του Παπάγου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Αττικής, 41χρονος, ο οποίος λίγο πριν είχε αφαιρέσει από δωμάτιο του νοσοκομείου πορτοφόλι ασθενούς.

20/7/12

Οι δηλώσεις Παραβολιδάκη

Συσκευασίες κόκας


Συνελήφθη σήμερα 20.07.2012 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας υπήκοος Νιγηρίας 31 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο προαναφερόμενος εμπορεύεται ναρκωτικά σε άτομα σε όλη την ελληνική επικράτεια και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, σε αστυνομικό έλεγχο του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 211 γραμμαρίων.

Με Khat στα Σπάτα

Η βαλίτσα

Συνελήφθη  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αιθιοπίας, προερχόμενος από Άμστερνταμ Ολλανδίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων στο χώρο αφίξεων του Διεθνή Αερολιμένα, εντόπισαν τον ανωτέρω δράστη, ο οποίος κατελήφθη να κατέχει μέσα στην αποσκευή του ποσότητα «ΚΗΑΤ» βάρους 15.000 γραμμαρίων .

... Καβάλα το χασίς

Τα 714 δενδρύλλια κάνναβης



Συνελήφθη σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Καβάλας, 57χρονος, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 57χρονου, όπου και εντόπισαν στην αυλή του, 714 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 0,60 έως 4 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Βράχος η ηρωίνη

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


Ένας αλλά Λύκος ο ... ανιχνευτής


Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι μετέφεραν με το όχημά τους πάνω από ένα κιλό ηρωίνης
Συνελήφθησαν, χθες (19-07-2012) το βράδυ στη Χαλκίδα Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 33 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Αθηνών, κατηγορούμενοι για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, που αφορούσαν σε διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης από Αθήνα προς Χαλκίδα, οργάνωσαν αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας ακινητοποίησαν, χθες το βράδυ, ένα Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο που κινείτο σε περιοχή της Χαλκίδας, με επιβάτες τους δύο δράστες.

Έπαιρνε τη σύνταξη του θανόντα πατέρα του

Συνελήφθη σήμερα (20-07-2012) το μεσημέρι στο Μοσχάτο Αττικής, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 54χρονος, ο οποίος αποσπούσε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, συντάξεις του θανόντα πατέρα του.
Σε βάρος του σχηματίστηκε από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 54χρονος εκταμίευε μέσω τραπεζικής κάρτας ανάληψης και ιδιοποιούταν παράνομα δυο συντάξεις, που λάμβανε ως δικαιούχος ο πατέρας, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Μάιο.

24χρονος καλλιεργητής


Ένοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και ενός αλλοδαπού, καλλιεργητή φυτείας
δενδρυλλίων κάνναβης, στο Ρέθυμνο
Τραυματίστηκε ένας αλλοδαπός δράστης ενώ αναζητείται ο συνεργός του
Κατασχέθηκαν συνολικά ( 917 ) δενδρύλλια κάνναβης
Συνελήφθη σήμερα (20.07.2012) το πρωί, σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ρούστικων του Δήμου Ρεθύμνου, ένας 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, καλλιεργητής φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο μηρό.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, εντόπισαν καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ρουστίκων Δήμου Ρεθύμνου.

19/7/12

Τα 592 δενρύλλια σε θερμοκήπιο




Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, σήμερα (19-07-2012) το πρωί, 64χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, σε προαύλιο χώρο της οικίας του 64χρονου στο Βασιλούδι-Λαγκαδά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (592) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσε σε δύο κατάλληλα διαμορφωμένα θερμοκήπια.

Η Δίωξη Ναρκωτικών τους έβαλε τα γυαλιά

Πάλι?
Η οπλαποθήκη του Αλβανού ναρκοέμπορου στη Ν. Σμύρνη


Έκανε τη Ν. Σμύρνη Κολομβία

Τα ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ



Συνελήφθη στην Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 34χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης, κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και για εγκατάσταση εργαστηρίου νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν. μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τον ανωτέρω δράστη, ο οποίος είναι μεγαλέμπορος ναρκωτικών, καθώς και οικία που χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης, νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών και με συντονισμένη επιχείρηση τον συνέλαβαν.
Κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα Ηρωίνης βάρους –19.717- γραμ.
  • Ποσότητα Κοκαΐνης βάρους –203- γραμ.
  • Ποσότητα Ακατέργαστης Κάνναβης βάρους –895- γραμ.
  • Ποσότητα άγνωστης σκόνης, προφανώς νοθευτικής της ηρωίνης, χρώματος μπεζ βάρους –2.390- γραμ.
  • Ένα –1- εύχρηστο υποπολυβόλο, με σιγαστήρα και δυο –2- γεμιστήρες.
  • Ένα –1- εύχρηστο πιστόλι μάρκας BAIKAL , με σιγαστήρα και δύο –2- γεμιστήρες.
  • Ένα –1- εύχρηστο πιστόλι μάρκας CZ 99, με δύο –2- γεμιστήρες.
  • Ένα –1- εύχρηστο πιστόλι μάρκας STEYER .
  • Διακόσια επτά –207- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
  • Το χρηματικό ποσό των –500- ευρώ.
  • Τρία –3- κινητά τηλέφωνα.
  • Δύο –2- ζυγαριές ακριβείας.
  • Ένα –1- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
  • Ένα –1- πλήρες εργαστήριο νόθευσης και τυποποίησης ηρωίνης (Υδραυλική πρέσα, Ηλεκτρικοί αναδευτήρες, μεταλλικά καλούπια, μεταλλικές πλάκες και διάφορα άλλα εξαρτήματα)
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τσέπωνε τη βενζίνη ο διευθυντής της δημοτικής αστυνομίας


Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, σε βάρος Διευθυντή Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου της Αττικής.
Έβαζε βενζίνη σε μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του και χρέωνε τα αντίστοιχα ποσά σε ακινητοποιημένη υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα του Δήμου.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν την υπεξαίρεση στην Υπηρεσία, τη ψευδή βεβαίωση-νόθευση και την παράβαση καθήκοντος.
Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος του Διευθυντή Δημοτικής Αστυνομίας σε Δήμο της Αττικής, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση στην Υπηρεσία, ψευδή βεβαίωση-νόθευση και παράβαση καθήκοντος.
Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2011, ο συλληφθείς ως αρμόδιος για την ενυπόγραφη έγκριση – έκδοση προμήθειας καυσίμου, βεβαίωνε με πρόθεση αναληθή στοιχεία σε σχετικά έγγραφα για την κίνηση υπηρεσιακής μοτοσικλέτας του Δήμου, προκειμένου να εφοδιάζει με καύσιμα τη δική του μοτοσικλέτα.

Έκοβαν τα ΙΧ

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ




Εξιχνιάσθηκε υπόθεση πλαστογραφίας κινητήρων και αποσυναρμολόγησης κλεμμένων Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων
Συνελήφθη υπάλληλος καταστήματος εμπορίας ανταλλακτικών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, ενώ αναζητούνται η ιδιοκτήτρια και ο υπεύθυνος του καταστήματος
Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθη  33χρονος αλλοδαπός, ενώ αναζητούνται 36χρονος και 35χρονη ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση» και «Αποδοχή προϊόντων εγκλήματος».

Στο Ομαλό με ηρωίνη

Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 2 κιλών και 328,9 γραμμαρίων
Συνελήφθη   έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, 32χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».
Ειδικότερα, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή στο χωριό Ομαλό του Νομού Κιλκίς, βρέθηκε και κατασχέθηκε στην κατοχή του 32χρονου συλληφθέντα, μία σακούλα που περιείχε ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 2 κιλών και 328,9 γραμμαρίων.

Τους τα τσέπωσε

Ο 38χρονος εισέπραξε από έξι άτομα το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ, συνολικά, για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων των κατοικιών τους, χωρίς όμως να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες
Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Μενεμένης, σε βάρος 38χρονου ημεδαπού για τα αδικήματα της «Απάτης» και «Πλαστογραφίας» τα οποία διέπραξε κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου – Δεκεμβρίου 2011.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, ο 38χρονος εισέπραξε από έξι άτομα το συνολικό χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ, προκειμένου να αναλάβει ως πολιτικός μηχανικός την τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων των κατοικιών τους για τη διατήρηση υπερβάσεων δόμησης, χωρίς όμως να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες.

Απατεώνες

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για εξαπάτηση ηλικιωμένων με το πρόσχημα
γνωριμίας τους με συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων
Εξιχνιάστηκαν (5) περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες οι δράστες
απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 33.300 ευρώ
και κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ
Συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 26 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Εγκληματική οργάνωση» και «Απάτη».
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω, εντοπιστήκαν από αστυνομικό ευρισκόμενο εκτός υπηρεσίας, να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντός του οποίου επέβαινε 84χρονη ημεδαπή. Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν την ηλικιωμένη, παρουσιαζόμενοι ψευδώς ως γνωστοί συγγενικού της προσώπου και με το πρόσχημα της υποτιθέμενης οφειλής προς αυτούς, την έπεισαν να εκταμιεύσει το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να τους το παραδώσει, πλην όμως συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

18/7/12

Tο βίντεο της φυτείας-μαμούθ

Μουλάρια για 4.000 δενδρύλλια

Οι "σκηνίτες" της φυτείας

Τα Ντοκουμέντα

Οι πρώτες φωτο



Έχουν εντοπιστεί και εκριζωθεί μέχρι στιγμής εννέα (9) φυτείες με περισσότερα από 4.000 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,5μ.
Συνελήφθη ένα από τα «αρχηγικά» μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε κεντρικό ρόλο καθοδηγητή – επιτηρητή
Χρησιμοποιούσαν αυτοσχέδια συστήματα άρδευσης και λιπάσματα, ενώ επιτηρούσαν τις «φυτείες» για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές
Θα διοχέτευαν στην «αγορά» την «παραγωγή», που υπολογίζεται σε έξι (6) τουλάχιστον τόνους, αξίας πάνω από 12.000.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και επίπονες - μεθοδικές έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται στην καλλιέργεια ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία προόριζαν για περαιτέρω διακίνηση και εμπορία στο εσωτερικό της χώρας μας.

Ξηλώθηκε η ΕΥΠ

Η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή της ηγεσίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), αντικαθιστώντας τον διοικητή, πρέσβη Κωνσταντίνο Μπίκα και τους δυο υποδιοικητές της υπηρεσίας.

Διοικητής θα είναι ο 40χρονος μηχανολόγος μηχανικός, Θεόδωρος Δραβίλας  [φωτο] και υποδιοικητές οι κύριοι Κοντούλης και Καμαρινόπουλος. Οι επιλογές Σαμαρά που φέρονται να έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στους εταίρους του κυβερνητικού σχήματος, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Ο Δραβίλας έχει μεταπτυχιακό τίτλο στα δορυφορικά συστήματα και συμμετείχε στην επιτροπή που παρακολουθούσε τα σκάνδαλα των υποκλοπών, μια ειδικότητα που θεωρητικά τουλάχιστον θα τον βοηθήσει αφού μεγάλο μέρος της λειτουργίας της ΕΥΠ στηρίζεται στην «ελληνική NSA», τη διεύθυνση Ε’ της ΕΥΠ που ασχολείται με αυτό τον τομέα.

Όταν το γραφείο του διοικητή έγινε παλαίστρα

Πρώτος υποδιοικητής της Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε ο κύριος Σοφιός. Αν ενθυμούμαστε καλά ο Ταξίαρχος την εποχή των "Αγανακτισμένων" είχε πέσει θύμα "λυσσαλέας" επίθεσης μέσα στο γραφείο του διοικητή του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Ο κ. Σοφιός είχε λάβει εντολή από τον κ. Δικόπουλο, να μεταβεί στο σημείο για τον άγριο ξυλοδαρμό διαδηλωτή στο Σύνταγμα που μεταφέρθηκε σ' αυτό το νοσοκομείο. Στο γραφείο όμως του διοικητή, τον ... εντόπισαν κάτι "Συριζαίοι" και έγινε το σώσε. Αν δεν ήταν το "Κομάντο" ο Διοικητής Ασφαλείας Νίκαιας μάλιστα, ο Ταξίαρχος θα κατέληγε σε καμία κλινική από τη μανία του πλήθους.
Ο Δημήτρης Γιοβανίδης χθες το πήρε το χρυσό αστέρι αφού στις κρίσεις έγινε Αστυνομικός Υποδιευθυντής. Και χωρίς καμία αμφιβολία με την αξία

Στο νησί ο Αριστείδης

Στην Ζάκυνθο τοποθετήθηκε ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος, από την Ασφάλεια Πατρών. Βέβαια με μια περίεργη αυτοκτονία αστυνομικού διευθυντή στο νησί ήταν απαραίτητος ένας Ταξίαρχος.
Πάντως στο θέμα Νταβλούρου, ο Αριστείδης δεν ήταν και τόσο

Έκανε ... μανούρα

Ο κ. Χρ. Μανούρας
Δεν πρόλαβε να αναλάβει ο νέος εκπρόσωπος τύπου, του 'ρθε χθες και η προαγωγή σε Υποδιευθυντή. 
Την δικαιούται άλλωστε, βάση επετηρίδας.

Φρούραρχος ο Αλιφέρης

Ο Ταξίαρχος Κοντέλας στα άκρα δεξιά [βλέπε βέλος]
Η επικείμενη [;] άφιξη ως Φρούραρχου της Βουλής, του Ταξίαρχου Κοντέλα, δεν ήρθε ποτέ. Ο Ταξίαρχος επί πρωθυπουργίας Καραμανλή, ήταν επικεφαλής της ασφαλείας του και τώρα το όνομά του "έπαιζε" έντονα για τη Βουλή, αλλά παρέμεινε στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης όπου υπηρετεί, ως Διοικητής.
Φρούραρχος πήγε ο Παναγιώτης Αλιφέρης που παλαιότερα ήταν προϊστάμενος στο Τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών της Ασφάλειας Αττικής. Τον Παναγιώτη ... κάποιοι τα τελευταία χρόνια φρόντισαν να τον ... απομονώσουν στην υποβαθμισμένη Δυτική Αττική και στη συνέχεια στον Πειραιά. Όπως όμως έχουμε ξαναγράψει ο Παναγιώτης απ' όπου και αν πέρασε δούλεψε