17/7/10

89 διαρρήξεις αυτοκινήτων 43 ληστείες σε πεζούς



Πρωινές ώρες της 15-7-2010, στο κέντρο της Αθήνας, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού συνελήφθησαν δέκα (10) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλγερίας, κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση», «ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατά συναυτουργία, κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση» και παράβαση του Ν. «περί Αλλοδαπών».
Οι ανωτέρω δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, σε βάρος κυρίως πεζών γυναικών και διαρρήξεις οχημάτων, από τα οποία αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα, στο κέντρο της Αθήνας.
Μέρος των κλοπιμαίων διέθεταν προς πώληση ενώ τα υπόλοιπα απέκρυπταν εντός διαμερίσματος στη περιοχή του Κεραμικού .
Σε έρευνα που έγινε στο ανωτέρω διαμέρισμα βρέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, φωτογραφικών μηχανών, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, τσαντών, πορτοφολιών, κοσμημάτων καθώς και άλλων αντικειμένων.
Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο διέπραξαν:
Ογδόντα εννέα (89) διαρρήξεις οχημάτων.
Σαράντα τρείς (43) ληστείες-κλοπές σε βάρος πεζών.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τ.Α. Α. Παντελεήμονα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Το τσιγαράδικο ο "Λευκός Άρτος" και η Μ. Ντούβλη



Και μια λεπτομέρεια απο το περιστατικό που έγινε στο 238χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, όταν από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, συνελήφθη 49χρονος, για λαθρεμπορία τσιγάρων, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Η νταλίκα με "ντάνες" τα λαθραία τσιγάρα έφερε την διαφημιστική επιγραφή "ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ". Είναι απο την αλυσίδα φούρνων δυο αδελφών στην Αθήνα που κατηγορήθηκαν ότι "ξέπλεναν" μαύρο χρήμα απο τα έσοδα που εξασφάλιζαν προωθώντας στην πορνεία Ρωσίδες κατά βάση χορεύτριες. Η αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία "Λευκός Άρτος" είχε γίνει στις 10-10-2008. Ένα μάλιστα απο τα αδέλφια σε κοσμική έξοδο είχε φωτογραφηθεί και με τη μετέπειτα πορνοστάρ Μαριάνα Ντούβλη. Ασφαλώς και πρόθεσή μας δεν είναι να αφήσουμε υπαινιγμούς και για τυχόν εμπλοκή σε λαθρεμπόριο τσιγάρων. Απλώς το αναφέρουμε απο δημοσιογραφική ... διαστροφή. Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 49χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε (350.000) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επιπλέον σε εσωτερικούς χώρους του οχήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ινδικής κάνναβης βάρους (200) γραμμαρίων, ηρωίνης βάρους (3) γραμμαρίων και κοκαΐνης βάρους (3) γραμμαρίων. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του δράστη, στο Ίλιον Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον (250) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Η συμμορία αποκαλύφθηκε


Μέλη απο τη συμμορία αδίστακτων Αλβανών ληστών έχουν στα χέρια τους άνδρες της Ασφάλειας Β/Α Αττικής, ύστερα απο έρευνα που καθοδηγεί ο Αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος Ζαφειρόπουλος. Είναι η συμμορία -όπως ανέφερε ο Δ/της Ασφαλείας Αττικής Γιάννης Δικόπουλος- που είχε πυροβολήσει και τραυματίσει τον περασμένο Μάϊο στην Κόρινθο αστυνομικούς που τους καταδίωκαν. Οι ίδιοι δράστες είχαν δέσει και φιμώσει στην μονοκατοικία του στην Σταμάτα και τον Ηλία Κοπανίτσα ιδιοκτήτη του SBC ιδιωτικού οικονομικού τηλεοπτικού σταθμού. Όλα ξεκίνησαν στη Ν. Φιλαδέλφεια όταν από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας , ηλικίας 21 και 27 ετών για παράνομη οπλοφορία .Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

· Ένα (1) πιστόλι BERRETA των 9 mm με γεμιστήρα πλήρη φυσιγγίων.

· Μικροποσότητα κοκαΐνης.

· Δύο (2) κλειδιά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, προέκυψε ότι τα κλειδιά ανήκαν σε δύο αυτοκίνητα τα οποία είχαν αφαιρέσει μετά από διάρρηξη οικιών, την 20-6-2010 και 9-7-2010, από τις περιοχές των Καλυβίων και της Αναβύσσου, αντίστοιχα. Τα παραπάνω οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι οι δύο (2) συλληφθέντες, μαζί με τέσσερις (4) επιπλέον ομοεθνείς τους, ηλικίας 24, 24, 28 και 43 ετών, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε τραπεζικά καταστήματα στην Εύβοια και Κορινθία καθώς και διαρρήξεις, κλοπές σε μονοκατοικίες. Για την επίτευξη του σκοπού τους προμηθεύτηκαν τα κατάλληλα μέσα όπως αυτόματα όπλα τύπου Kalashnikov , κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία και κλεμμένα οχήματα. Συγκεκριμένα μέλη της ομάδας αφού εντόπιζαν διαμερίσματα και μονοκατοικίες, κυρίως στις περιοχές της Ν/Α και Β/Α Αττικής, εισέρχονταν σε αυτά αφού ακινητοποιούσαν άτομα του βοηθητικού προσωπικού. Στη συνέχεια ακινητοποιούσαν με την απειλή όπλων τους ενοίκους καιαφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διέφευγαν με τα Ι.ΧΕ. αυτοκίνητα τους, χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που προηγουμένως είχαν αφαιρέσει από στα σπίτια.

Την 6-5-2010 τα μέλη της ομάδας χρησιμοποιώντας τα κλεμμένα οχήματα και φορώντας κουκούλες πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. Ζευγολατιού Κορινθίας, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ. Κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν κατά ριπάς με KALASHNIKOV , κατά των Αστυνομικών που τους καταδίωξαν, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τριών (3) Αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. Κορινθίας.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

· Τρία (3) αυτόματα όπλα τύπου KALASHNIKOV .

· Ένα (1) αυτόματο όπλο τύπου Replica .

· Διακόσια πενήντα (250) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

· Πλήθος κοσμημάτων.

· Ηλεκτρονικές συσκευές.

· Κινητά τηλέφωνα.

· Κλειδιά αυτοκινήτων

· Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Επίσης προκύπτει ότι με διαφορετική σύνθεση ομάδας κάθε φορά έχουν διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες περιπτώσεις :

1. Την 7-7-2010 μετέβησαν στο υποκατάστημα της Ε.Τ.Ε. στη Χαλκίδα και με τη χρήση βαριοπούλας αποπειράθηκαν να θραύσουν τις γυάλινες προσόψεις της Τράπεζας, πλην όμως απέτυχαν και διέφυγαν με κλεμμένο όχημα το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψαν .

2. Την 31-5-2010 φορώντας κουκούλες, εισήλθαν σε μονοκατοικία στη Σταμάτα και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη Ηλία Κοπανίτσα καθώς και τα μέλη της οικογενείας του και αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο χρηματικό ποσό και κοσμήματα. Αφαίρεσαν επίσης και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της οικογενείας με το οποίο και διέφυγαν.

3. Την 9-7-2010 από μονοκατοικία στο Λαγονήσι αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα καθώς και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

4. Την 20-6-2010 από μονοκατοικία στην Ανάβυσσο αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

5. Την 15-6-2010 από διαμέρισμα στον Άλιμο αφαίρεσαν χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κοσμήματα καθώς και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

6. Την 19-6-2010 από μονοκατοικία στην Ανάβυσσο αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, τρείς (3) κυνηγετικές καραμπίνες καθώς και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

7. Την 20-6-2010 από μονοκατοικία στην Ανάβυσσο αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

8. Την 26-6-2010 από μονοκατοικία στο Λαγονήσι αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα καθώς και δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

9. Την 5-5-2010 από μονοκατοικία στο Λαγονήσι αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα καθώς και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει το ποσό των -90.000- ευρώ και των αφαιρεθέντων χρημάτων τα -40.800- ευρώ.

27χρονος συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από στοχευμένες διαδικτυακές περιηγήσεις και ανάλυση ηλεκτρονικών ιχνών, ημεδαπός, 27 ετών, για «Πορνογραφία Ανηλίκων».
Ειδικότερα, σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, απογευματινές ώρες της 16-07-2010, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένας Ηλεκτρονικός Υπολογιστής, όπου ήταν αποθηκευμένα 9 αρχεία παιδικής πορνογραφίας. Μεταξύ αυτών, εντοπίστηκε και ένα διεθνώς αναγνωρισμένο αρχείο με υλικό παιδικής πορνογραφίας, το οποίο ο 27χρονος, μέσω ειδικού λογισμικού ανταλλαγής, διέθετε σε έτερους χρήστες τους Διαδικτύου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ασυνείδητος οδηγός ταξί

Ανακοινώνεται ότι χθες 15-07-2010 και ώρα 12:18 στη Λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη αρ. 541, περιοχής Κερατσινίου, ρεύμα κυκλοφορίας από Κερατσίνι προς Αθήνα, Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί) πιθανόν μάρκας OPEL , οδηγούμενο από άγνωστο οδηγό, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα πεζή γυναίκα, η οποία διέσχιζε κάθετα το οδόστρωμα και στη συνέχεια εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος και εξαφανίστηκε.
Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το υπαίτιο Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το Τμήμα Τροχαίας Κορυδαλλού στα τηλέφωνα 210 – 4949710, 210 – 4949713 και 210 – 4949711.

Το βαπόρι και τα αρχαία



Ο βαρυποινίτης Τρύφωνας Καραχάλιος φέρεται να είναι ένας απο τους εγκέφαλους της παρτίδας των 80 κιλών κοκαΐνης που εντοπίστηκαν χθες σε ιστιοφόρο στα Σύβοτα Λευκάδας. Συνεργός του είναι και νεαρός ονομάτι Πάρις που διαθέτει γραφείο στο Κολωνάκι. Το ιστιοφόρο ήρθε απο τη μακρινή Βενεζουέλα. Ο Καραχάλιος [φωτό] μ' άλλα μέλη της οικογένειας του τον Απρίλιο του 1990 είχε κατηγορηθεί για τη μεγάλη ληστεία στο αρχαιολογικό μουσείο της Κορίνθου. Ο επαναπατρισμός των αρχαίων [φωτό Κούρος] έγινε απο τις ΗΠΑ τον Γενάρη του 2001. Ο βαρυποινίτης βρίσκεται στις φυλακές πάντως μετά την ισόβια καταδίκη του για ναρκωτικά στις 1-2-2002 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Συγκατηγορούμενός του σε υπόθεση που είχε βγάλει σε πέρας η Δίωξη Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ ήταν ο Δημήτριος Παπαδογεωργάκης, αδελφός του τότε δημάρχου Γέρακα Αττικής. Η υπόθεση αφορούσε φορτίο άνω των 245 κιλών κοκαΐνης που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στις 27-1-2000 στο λιμάνι Γκαλάο του Περού. Τα ναρκωτικά βρίσκονταν μέσα σε κοντέινερ της εταιρίας των δύο καταδικασθέντων, που είχε την έδρα της στο Περού και επρόκειτο να μεταφερθούν με πλοίο στον Πειραιά με τελικό προορισμό την Αλβανία. Η υπόθεση που επίσης είχε προκαλέσει σάλο ωστόσο ήταν με τα αρχαία της Κορίνθου, οι αρμόδιοι τότε δεν ήταν σε θέση να πουν με βεβαιότητα τον ακριβή αριθμό των αντικειμένων που άρπαξαν και μετέφεραν στις ΗΠΑ οι αρχαιοκάπηλοι. Ουδείς μπορεί να εκτιμήσει ακόμη και σήμερα την αξία αυτών που «δε βρέθηκαν», τις βλάβες που, πιθανότατα, υπέστησαν (με πειράματα και αντίγραφα που συνηθίζουν να κάνουν τα αμερικάνικα «αρχαιόφιλα λόμπι» (παράνομα και νόμιμα, όπως έκαναν λ.χ. σε «Κόρη» του Μουσείου Ακρόπολης). Σημειώνουμε ότι τα κλεμμένα θα πωλούνταν σε δημοπρασία του γνωστού οίκου «Κρίστις». Το FBI συνέλαβε για την υπόθεση είχε συλλάβει μια γυναίκα «ως κάτοχο όλων των κλεμμένων», αλλά σίγουρα δεν ήταν η μόνη που εμπλέκεται σ' αυτή την αρχαιοκαπηλία - η μεγαλύτερη μετά τον πόλεμο.

344.790 λαθραία πακέτα τσιγάρα

Στο 238 χλμ της ΠΑΘΕ ρεύμα προς Αθήνα, συνελήφθη ημεδαπός ετών 49, γιατί οδηγούσε Ι.Χ.Φ. αυτ-το, του οποίου οι πινακίδες κυκλοφορίας αντιστοιχούσαν σε έτερο φορτηγό αυτ-το, επίσης στερείτο άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, ενώ είχε λήξει η άδεια ικανότητας οδήγησης. Σε έρευνα που ακολούθησε στην καμπίνα του οδηγού και στο επικαθήμενο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) γραμμάρια ηρωίνης, (3) γραμμάρια κοκαΐνης, (200) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων. Το εν λόγω φορτηγό μεταφέρθηκε στην έναντι Υπηρεσία και από την μέχρι στιγμής καταμέτρηση κατασχέθηκαν 344.790 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

79χρονη στο νοσοκομείο μετά απο ξυλοδαρμό

Στο Χιλιομόδι Κορινθίας, ημεδαπός ετών 25, εισήλθε σε οικία 79χρονης ημεδαπής, με το πρόσχημα γνωριμίας συγγενικού της προσώπου, την χτύπησε με τα χέρια του σε διάφορα μέρη του σώματος και της αφαίρεσε φάκελο, ο οποίος περιείχε το χρηματικό ποσό των 5.400 €. Παθούσα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Δράστης επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε αυτ-το όπου τον ανέμενε άγνωστος συνεργός του διέφυγαν και αναζητούνται.

84 κλοπές διαρρήξεις είχαν κάνει


Από το Τ.Α. Μάνδρας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ημεδαπών και δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Πακιστάν, κατηγορούμενων για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένες κλοπές από άτομα που ενεργούν καθ’ έξη , κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση ».
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, ενεργώντας σαν δομημένη εγκληματική ομάδα από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι σήμερα διέπρατταν κλοπές από οικίες και εταιρείες από τις οποίες αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και άλλα αντικείμενα.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι έχουν διαπράξει ογδόντα τέσσερις (84) κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες και εταιρείες, στη Δυτική Αττική από τις οποίες :
Σαράντα τέσσερις (44) στη περιοχή της Ελευσίνας και
Σαράντα (40) στη περιοχή Μάνδρας-Μαγούλας.
Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων ανέρχεται στο ποσό των -190.000- ευρώ περίπου, ενώ το συνολικό αφαιρεθέν χρηματικό ποσό ανέρχεται σε -48.525- ευρώ.

Προανάκριση-έρευνα διενεργήθηκε από το Τ.Α. Μάνδρας.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών .

Δελτίο ληστείων...

Στην Πεύκη, συμβολή των οδών Ν. Καζαντζάκη και Απόλλωνος άγνωστος δράστης με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε από αλλοδαπή την τσάντα της, η οποία περιείχε μικρό χρηματικό πόσο και προσωπικά της έγγραφα. Δράστης αναζητείται.
Στα Καμίνια, άγνωστος δράστης που επέβαινε σε δίκυκλη μοτ-τα, αποπειράθηκε να αφαιρέσει την τσάντα ημεδαπής. Παθούσα στην προσπάθειά της να συγκρατήσει την τσάντα έπεσε στο οδόστρωμα, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Δράστης αναζητείται.
Στην Αθήνα, συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Αβέρωφ (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε υποκατάστημα τράπεζας και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.
Στη Ν. Σμύρνη, (2) άγνωστοι δράστες με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από υπάλληλο περιπτέρου, άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.
Στην Αθήνα, άγνωστος δράστης εισήλθε στην οικία αλλοδαπής και με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμή χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.
Στην Αθήνα, συμβολή των οδών Μηθύμνης και Ιεροσολύμων, συνελήφθη αλλοδαπός, γιατί με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από πεζό αλλοδαπό, το κινητό του τηλέφωνο.
Στο Κορωπί, 2ο χλμ. Λ. Βάρης-Κορωπίου, (2) άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από φύλακα γαλακτοβιομηχανίας, άγνωστο χρηματικό ποσό σε κέρματα. Δράστες διέφυγαν με δίκυκλη μοτ-τα και αναζητούνται.
Στη Νίκαια, οδός Μυκηνών 1, συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από ημεδαπή την τσάντα της, η οποία περιείχε προσωπικά της έγγραφα και το χρηματικό ποσό των 40€.
Στη Βούλα, οδός Καλαβρύτων 33, (3) άγνωστοι αλλοδαποί δράστες, αφού διέρρηξαν οικία, ιδιοκτησίας ημεδαπού, εισήλθαν σε αυτήν, με την απειλή μαχαιριών τον ακινητοποίησαν, τον χτύπησαν με τα χέρια τους σε διάφορα σημεία του σώματός του και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100.000€. Παθών μεταφέρθηκε για παροχή Α΄ βοηθειών σε νοσοκομείο. Δράστες αναζητούνται.

Μέχρι σύστημα παρακολούθησης είχε στήσει

Συνελήφθη στον Αρχάγγελο Ρόδου από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου , 39χρονος ημεδαπός κάτοικος Αρχαγγέλου Ρόδου, διότι βρέθηκε και κατασχέθηκε μια (1) αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε ποσότητα ηρωίνης βάρους (19,4) γραμ. την οποία είχε προηγουμένως επιχειρήσει να αποκρύψει.
Στη συνέχεια σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
α) εντός διαμορφωμένης κρύπτης οι παρακάτω ναρκωτικές ουσίες
επτά (7) ανισοβαρείς αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους (138,4) γραμ.,
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (8) γραμ.
β) Τα παρακάτω αρχαία αντικείμενα:
ένας οξυπύθμενος αμφορέας ελληνιστικών χρόνων και
δυο αμφορείς βυζαντινών χρόνων.
γ) μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και δύο κινητά τηλέφωνα
Τέλος εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε ένα κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καταγραφής εικόνας, αποτελούμενο από ένα κατανεμητή ψηφιακής εικόνας και (4) κάμερες που υπήρχαν περιμετρικά της οικίας του , το οποίο είχε εγκαταστήσει ο δράστης, προκειμένου να αποφεύγει τους ελέγχους των Διωκτικών Αρχών.
Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρόδου .
Τα αρχαία αντικείμενα θα παραδοθούν στην ΚΒ΄. Εφορία Αρχαιοτήτων Ρόδου.

Είχε αρχαία στο σπίτι του

Συνελήφθη στον Αρχάγγελο Ρόδου από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφαλείας Ρόδου σε συνεργασία με τους Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, 49χρονος ημεδαπός κατ. Αρχαγγέλου Ρόδου, διότι σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός χρηματοκιβωτίου που βρισκόταν στον αύλιο χώρο αυτής, τα παρακάτω αρχαία αντικείμενα:
ένα (1) τμήμα μαρμάρινου κιονόκρανου
ένας (1) αμφικιονίσκος παλαιοχριστιανικής περιόδου
ένα (1) ελλιπές πήλινο ειδώλιο ζώου και
ένα (1) κάτω τμήμα οξυπύθμενου ελληνιστικού αμφορέα.
Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) περίστροφο τύπου REPLIKA και πέντε (5) φυσίγγια κρότου, ενώ στην εξοχική κατοικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα τεμάχιο άνω τμήματος αμφορέα.
Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρόδου .
Τα αρχαία αντικείμενα θα παραδοθούν στην ΚΒ΄ Εφορία Αρχαιοτήτων Ρόδου.

Περιμένοντας το αυγό της κόκας


Τον μπελά τους έχουν βρεί οι γιατροί στο Λαϊκό νοσοκομείο με 37χρονη μπάρ γούμαν με ρίζες απο την Ελλάδα, την Αμερική και τη Βραζιλία. Η εκρηκτική γυναίκα νοσηλεύεται για να ... γεννήσει το αυγό που η ίδια "λόκαρε" σε απόκρυφο σημείο του σώματος της, όταν ξεκίνησε το ταξίδι της απο τη μακρινή Βραζιλία. Μέσω Τουρκίας η 37χρονη έφθασε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και στις αποσκευές της οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του πρώην ΣΔΟΕ βρήκαν 1,5 κιλό κοκαΐνης. Η γυναίκα όμως πέρασε και απο το "ακτινολογικό" μηχάνημα όπου στο έντερο της εντοπίστηκε ένα μεγάλο αυγό κόκας. Η 37χρονη οδηγήθηκε φρουρούμενη στο νοσοκομείο αλλά δεν δείχνει ... ετοιμόγεννη, με αποτέλεσμα η υπομονή των γιατρών να έχει εξαντληθεί.

16/7/10

Βαρύς οπλισμός


Σε έρευνα που έγινε πριν απο λίγο, στο σπίτι του ενός εκ των δραστών με τα 80 κιλά κοκαινής που πιάστηκε στα Σύβοτα,απο άνδρες της δίωξης ναρκωτικών της Αθήνας βρέθηκαν 3 Καλάσνικοφ,1 οπλοπολυβόλο και ένα ούζι.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 80 κίλα κόκα στα Σύβοτα



Ιστιοφόρο με 80 κοκαΐνη -σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή του crimes on air- εντοπίστηκε στα πανέμορφα τουριστικά Σύβοτα της Λευκάδας. Την υπόθεση έχουν αναλάβει έμπειροι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Στα Σύβοτα συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας Πολωνός ενώ έχει προσαχθεί και μια γυναίκα που είναι οχτώ μηνών έγκυος. Συλλήψεις όμως έχουν γίνει και στην Αθήνα. Συνολικά μέχρι τώρα στα χέρια των αστυνομικών βρίσκονται εννέα άτομα. Δυο απ' αυτά στο παρελθόν είχαν ξανασυλληφθεί για ναρκωτικά. Το ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει απο τη Νότια Αμερική.

Στα Μουδανιά δραπέτευσε ληστής

Mε απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα Ανθυπαστυνόμος, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του ιδίου και Δόκιμου Αστυφύλακα, Ένορκη Διοικητική Εξέταση για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια. Ειδικότερα, σήμερα (16-07-2010) και περί την ώρα 03.15’, και ενώ ο προαναφερόμενος Ανθυπαστυνόμος εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας με βοηθό τον Δόκιμο Αστυφύλακα, αλλοδαπός, που κρατείτο με ένταλμα προσωρινής κράτησης για διακεκριμένες κλοπές, απέδρασε από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος, αφού παραβίασε τις κλειδαριές της εσωτερικής και εξωτερικής πόρτας κρατητηρίων.

Ο Βομβιστής στις φυλακές


Προφυλακίστηκε ο πρώην υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού στην κατοχή του οποίου βρέθηκε η βόμβα-μαμούθ στην Πάρνηθα. Ο Χ.Λ έκανε δοκιμές με τηλεχειριζόμενη βόμβα που είχε άγνωστο αποδέκτη. Ο Χ.Λ ως ενεργεία υπαξιωματικός κατηγορήθηκε στο παρελθόν πως για λογαριασμό του νεκρού πλεόν επιχειρηματία Μπάμπη Λαζαρίδη προσπάθησε να δολοφονήσει έναν απο τους δυο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου "KARAMELLA".

Ο θάνατος σε δόσεις

Περισσότερες απο 30.000 δόσεις με ηρωίνη έπεσαν στα χέρια των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας που συνέλαβαν δυο Αλβανούς λαθρέμπορους και μια 18χρονη Ρουμάνα συνεργό τους. Όπως ανέφερε στο crimes on air ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ Βασίλης Χαλάτσης οι Αλβανοί δεν ερχόταν σχεδόν ποτέ σε επαφή με τους χρήστες πελάτες τους. Η συνενόηση ήταν τηλεφωνική και πάντα οι δράστες άφηναν τις δόσεις σε παρτέρια με λουλούδια μέσα σε μικρά πακέτα. Ο 22χρονος Αλβανός που ήταν και ο εγκέφαλος όταν τέθηκε υπό παρακολούθηση έκανε παραπλανιτικές κινήσεις για να μην εντοπιστεί το διαμέρισμά του, στο κέντρο της Λάρισας. Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν τρία κιλά ηρωίνης.

Έξι συλλήψεις για ναρκωτικά


Στο Κερατσίνι από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 33 και 48 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.Ειδικότερα Αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη έρευνα, εντόπισαν τους παραπάνω δράστες και με συντονισμένη επιχείρηση τους συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε:

  • Ακατέργαστη κάνναβη βάρους: –41.938- γραμμαρίων.
  • Κατεργασμένη κάνναβη βάρους: - 25- γραμμαρίων.
  • Το χρηματικό ποσό των -1.210- ευρώ.
  • Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
  • Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
  • Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας Απογευματινές ώρες της 15/7/2010, στα Κ. Πατήσια, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Νίκαιας, συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (τρείς άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας 22, 32, 43 και 22 ετών αντίστοιχα, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Ειδικότερα Αστυνομικοί του Τ.Α. Νίκαιας μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντόπισαν τους παραπάνω δράστες και τους συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή τους καθώς και στην οικία του 43χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ακατέργαστη κάνναβη βάρους: –121.913- γραμμαρίων.
  • Κοκαΐνη βάρους : - 4,2- γραμμαρίων.
  • Το χρηματικό ποσό των -400- ευρώ.
  • Τρείς (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Ούτε λεφτά πήραν και το το αυτοκίνητο άφησαν

Στη Θεσ-νίκη, στην Πλατεία Τριλόφου, έμπροσθεν Δημαρχείου, άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε Ι.Χ.Φ. αυτ-το, ιδιοκτησίας ημεδαπού, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν Α.Τ.Μ. της Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο βρίσκεται σε ανεξάρτητο χώρο πλευρικά του κοινοτικού καταστήματος Τριλόφου, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας το ανωτέρω Ι.Χ.Φ. αυτ-το στο σημείο. Δράστες αναζητούνται.

Κάνουν μεταξύ τους απαγωγές

Στην Αθήνα, οδός Δωδώνης 42, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί ηλικίας 28 και 26 ετών, αντίστοιχα, διότι από την 10-7-2010 κρατούσαν παράνομα στην οικία τους, 27χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν, προκειμένου να εξαναγκάσουν φιλικά του πρόσωπα, όπως προβούν στην καταβολή του χρηματικού ποσού των 2.500 €, για να τον ελευθερώσουν

Ληστεύουν οτι κινείται


Στην περιοχή του Δήμου Αχαρνών, οδός Κύπρου, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε εταιρεία με είδη καθαρισμού και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν με δίκυκλη μοτ-τα και αναζητούνται.
Στη Νέα Ιωνία, οδός Σμύρνης 85, (3) άγνωστοι δράστες με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από αλλοδαπό το χρηματικό ποσό των 24 €, το κινητό του τηλέφωνο και προσωπικά του έγγραφα. Δράστες αναζητούνται.
Στα Πατήσια, στη συμβολή των οδών Ανθέων και Ακρωτηρίου, συνελήφθη αλλοδαπός, γιατί νωρίτερα με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από (2) αλλοδαπές γυναίκες τις τσάντες τους.
Στους Θρακομακεδόνες, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία και με απειλές κατά του ιδιοκτήτη, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και το Ι.Χ.Ε. αυτ-το του, με το οποίο και διέφυγαν. Δράστες αναζητούνται.
Στην Ομόνοια, οδός Αγίου Κωνσταντίνου 28, (5) άγνωστοι αλλοδαποί δράστες με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από (2) αλλοδαπούς μία χρυσή αλυσίδα λαιμού και διάφορα προσωπικά τους έγγραφα - αντικείμενα. Δράστες αναζητούνται.
Στην Αθήνα, οδός Ακταίου 10, (2) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από ημεδαπό τσάντα, η οποία περιείχε προσωπικά έγγραφα – αντικείμενα και χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται

Σε παρτέρι λουλουδιών η συναλαγή ηρωινής

Στη Λάρισα, οδός Αργυροκάστρου 2 και Κουμουνδούρου 80, συνελήφθησαν οι: α) αλλοδαπός, ετών 22, υπήκοος Αλβανίας, β) αλλοδαπός, ετών 20, υπήκοος Αλβανίας και γ) αλλοδαπή, ετών 18, υπήκοος Ρουμανίας, γιατί από μηνός ενωμένοι, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την εμπορία μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης, με την καθοδήγηση του α΄ δράστη. Ειδικότερα την 14-7-2010/22.30 α΄ δράστης εναπόθεσε προσωρινά σε παρτέρι λουλουδιών, επί της οδού Αργυροκάστρου 2, (1) πακέτο τσιγάρων, το οποίο περιείχε ηρωίνη βάρους (39.2) γραμμαρίων. Ακολούθως την 15-7-2010/10.30 σε κατ’ οίκον έρευνα του α΄ δράστη, όπου διέμεναν οι β ΄και γ΄ δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (11) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους (2.976,7) γραμμαρίων, (2) νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους (1,1) γραμμαρίων, (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, (4) κινητά τηλέφωνα, (1) μισθωτήριο συμφωνητικό, (1) βιβλιάριο ταμιευτηρίου Εθνικής τράπεζας, (10) άδεια πακέτα τσιγάρα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για συσκευασία και μεταφορά ναρκωτικών και το χρηματικό ποσό των 420€.

Εκβιασμοί λόγω τοκογλυφίας

Στον Κορυδαλλό, οδός Π. Μελά 1-3, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, κατόπιν καταγγελίας ημεδαπού από τον οποίον είχαν αποσπάσει εκβιαστικά, (1) πολυτελές αυτ-το και (1) ρολόι χειρός, λόγω χρηματικής οφειλής 5.000€. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, (1) περίστροφο με (6) φυσίγγια, (1) πιστόλι με (12) φυσίγγια, (270) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δερμάτινες θήκες πιστολιών,(1) σιδερογροθιά, (3) στιλέτα, (1) ρόπαλο αλουμινίου, (2) φορητοί Η/Υ, διάφορες υπεύθυνες δηλώσεις, μπλοκ επιταγών, Φ/Α μαρτυρικών καταθέσεων, απολογίες κατηγορουμένων και το χρηματικό ποσό των 10.450€.

Στο νοσοκομείο την έστειλε


Στα Πετράλωνα, οδός Τριών Ιεραρχών 44, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε την τσάντα ημεδαπής, η οποία περιείχε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Παθούσα διεκομίσθη σε νοσοκομείο. Δράστης αναζητείται.

Στόχος τα περίπτερα


Στην Ηλιούπολη, Λεωφ. Βουλιαγμένης 530, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί και (2) ημεδαποί, γιατί με την απειλή όπλων, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικά ποσά από (2) ημεδαπούς, ιδιοκτήτες περιπτέρων

15/7/10

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε Υπαρχιφύλακας

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα Υπαρχιφύλακας, ο οποίος υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η εμπλοκή του σε περιστατικό καταγγελθείσας κλοπής.
Ειδικότερα, ο Υπαρχιφύλακας συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, καθώς σύμφωνα με μήνυση 74χρονης, χθες το μεσημέρι ευρισκόμενος σε διατεταγμένη Υπηρεσία και ενώ είχε μεταβεί στην οικία της, προκειμένου να θεωρήσει το γνήσιο της υπογραφής του συζύγου της, αφαίρεσε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, το χρηματικό ποσό των 1.200 Ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος, αφού ορίσθηκε τακτική δικάσιμος.

Πυροβόλησαν στο ψαχνό

Στη Ν. Επίδαυρο Αργολίδας, 40ο χλμ. Ε.Ο. Ισθμίων – Επιδαύρου, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, με την επωνυμία «JET OIL», πυροβόλησαν (2) φορές με πυροβόλο όπλο στην ωμοπλάτη αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν, που φιλοξενείτο από ομοεθνή υπάλληλο του πρατηρίου και αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Παθών μεταφέρθηκε αρχικά σε νοσοκομείο της Αργολίδας και στη συνέχεια σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου και νοσηλεύεται. Δράστες αναζητούνται.

Με την απειλή όπλου λήστεψαν κοσμηματοπωλείο

Στην παραλιακή οδό Σταλίδας – Μαλλίων Ηρακλείου, (4) άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε αυτ-το και έφεραν κυνηγετικά όπλα, μετέβησαν σε κατάστημα – χρυσοχοείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, όπου οι (2) εξ αυτών εισήλθαν στο εσωτερικό, χτύπησαν τον ιδιοκτήτη με το κοντάκι της καραμπίνας στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον ελαφρά και αφαίρεσαν από τις προθήκες του καταστήματος μεγάλο αριθμό χρυσαφικών - κοσμημάτων. Παθών μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο εκτός κινδύνου. Δράστες αναζητούνται.

Είδαν την ταινία, πήγαν για…ληστεία

Μέθοδο από ταινία περιπέτειας επέλεξαν οι δράστες της απόπειρας διάρρηξης του αυτόματου μηχανήματος ανάληψης της «Αγροτικής Τράπεζας» στα Σελιανίτικα. Στάθμευσαν κοντά στο μηχάνημα ένα κλεμμένο φορτηγό και με ένα συρματόσχοινο προσπάθησαν να αποκολλήσουν το ΑΤΜ από τα βάση του. Το συρματόσχοινο όμως κόπηκε και οι διαρρήκτες εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Η απόπειρα διάρρηξης σημειώθηκε στις 4:35 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Οι τρεις δράστες φορούσαν κουκούλες και με προσεκτικές κινήσεις πάρκαραν το φορτηγό κοντά στο ΑΤΜ, το οποίο βρισκόταν στην εξωτερική πλευρά του σούπερ-μάρκετ «Ατλάντικ» των Σελιανιτίκων. Λόγω της ώρας δεν υπήρχε κίνηση στο σημείο. Ο δράστες κατάφεραν να δέσουν ένα συρματόσχοινο γύρω από το μηχάνημα σκοπεύοντας να το αποκολλήσουν και στη συνέχεια να το τοποθετήσουν με τα χέρια στην καρότσα του φορτηγού. Οι δράστες υποτίμησαν τον όγκο και το βάρος του μηχανήματος με αποτέλεσμα το συρματόσχοινο να κοπεί και ταυτόχρονα τα πλευρικά τοιχώματά του ΑΤΜ να στραβώσουν. Έτσι δεν ήταν δυνατή η μεταφορά του εκτός του σούπερ-μάρκετ.

42χρονη έκανε "μαιμού"εράνους

Συνελήφθη, την 15.00 ώρα της 14-7-2010, στο Ρέθυμνο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, 42χρονη ημεδαπή, για απάτη και παραβάσεις Νόμου περί ενέργειας εράνων και λαχειοφόρων αγορών.
Στη παραπάνω υπηρεσία περιήλθε πληροφορία ότι ανωτέρω ημεδαπή εξαπατά ανυποψίαστους πολίτες, επικαλούμενη την εκπρόσωπο διαφόρων συλλόγων, ατόμων με προβλήματα υγείας, οργανώνοντας παράνομα λαχειοφόρους αγορές, εκδίδοντας και διαθέτοντας προς πώληση λαχνούς αξίας δύο (2) ευρώ έκαστος, εισπράττοντας η ίδια τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά.
Στα πλαίσια της ενεργούμενης προανάκρισης προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των εκατόν δέκα (110) ευρώ για την αγορά αντίστοιχων λαχνών από την ανωτέρω δράστιδα, η οποία μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής συνελήφθη από Αστυνομικούς παραπάνω υπηρεσίας.
Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
α) Το προσημειωθέν χρηματικό ποσό των εκατόν δέκα (110) ευρώ
β) Χρηματικό ποσό των εννιακοσίων εξήντα πέντε (965) ευρώ
γ) Εκατόν ενενήντα τρεις (193) λαχνοί με την ένδειξη «υπέρ του συλλόγου
ΑΓΓΕΛΟΣ, παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις»
δ) Διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις με στοιχεία ατόμων – αγοραστών κ.λ.π
Σε έρευνα στο Ι.Χ.Ε όχημα ιδιοκτησίας της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) μπλόκ, με τμήματα (στελέχη) λαχνών τους οποίους είχε διαθέσει ήδη προς πώληση, με την χαρακτηριστική ένδειξη «υπέρ των παιδιών με Μεσογειακή Αναιμία», κ.λ.π.
Επίσης από την προανάκριση προέκυψε ότι, ανωτέρω συλληφθείσα προέβαινε στις ανωτέρω πράξεις τουλάχιστον από τον μήνα Απρίλιο του τρέχοντος έτους, με δράση και στην πόλη των Χανίων.
Ανωτέρω δράστιδα με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί σήμερον στον κον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρεθύμνου.

Ο χασισοκαλλιεργητής που είχε εμπλέξει τον Γιάννη Κεφαλογιάννη


Νέο σκάνδαλο με χασισοφυτεία του 31χρονου Κ.Β που εντοπίστηκε σε θερμοκήπιο στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Ο 31χρονος που κατάγεται απο τον Μυλοπόταμο είχε γίνει η πέτρα του σκανδάλου και αφορμή για να παραιτηθεί τον Ιανουάριο του 2006 ο τότε σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιάννης Κεφαλογιάννης. Ο 31χρονος είχε συλληφθεί για χασισοφυτεία και το 2003 και τότε όπως κατείγγειλαν δυο αστυνομικοί ο Γιάννης Κεφαλογιάννης είχε παρέμβει για να πάρουν πίσω τις επιβαρυντικές καταθέσεις τους. Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας την περίοδο των Ζωνιανών. Η φυτεία που τώρα εντοπίστηκε στην Ιεράπετρα είχε 200 δέντρα.

20χρονος με 7 κιλά χασίς

Kατόπιν συλλογής, αξιολόγησης και αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών και κατάλληλου συντονισμού του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Α. Δ. Ορεστιάδας και στα πλαίσια ανακριτικής διείσδυσης συνελήφθη ένας 20χρονος ημεδαπός, ο οποίος προέβη στην πώληση μιας νάιλον συσκευασίας περιέχουσας κάνναβη συνολικού βάρους έξι (06) κιλών και εννιακοσίων είκοσι πέντε (925) γραμμαρίων σε αστυνομικό που εμφανίστηκε ως αγοραστής, αντί προσημειωμένου τιμήματος 3000 ευρώ. Στην κατοχή του ανωτέρω δράστη ανευρέθη και κατασχέθηκε το ανωτέρω ποσό, η ναρκωτική ουσία και ένα κινητό τηλέφωνο.

14/7/10

ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΟΜΟΡΦΗ ΡΟΥΜΑΝΑ


ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΩΝΑ - ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΩΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ
Την φίμωσαν και την απήγαγαν από το σπίτι της μια 32χρονών όμορφη Ρουμάνα γκαρσόνα που δούλευε σε στέκι της Κομοτηνής. Πρόκειται για την Ελενα Ρομπίκα Μίρωφ που άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι της την φίμωσαν την έδεσαν και... την έβαλαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο που εξαφανίστηκε σε άγνωστη κατεύθυνση. Στο περιστατικό αναφέρθηκε ότι συμμετείχαν δύο άτομα.
Η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα ενώ η αλλοδαπή που εργαζόταν σε γνωστό καφέ είχε κάψει καρδιές. Εικάζεται ότι ένας ερωτοχτυπημένος πρέπει να οργάνωσε την όλη επιχείρηση για να την έχει στην αποκλειστικότητά του.
Η πρωτοφανής απαγωγή ήταν το κύριο θέμα χθες ενώ για τον εντοπισμό της νεαρής κοπέλας ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό.
Την απαγωγή δήλωσε φίλη της που έμεναν μαζί και γείτονες στην οδό Στενημάχου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.
http://www.xronos.gr

3.000 ευρώ για ενα κιλό χασίς



Κατόπιν συλλογής, αξιολόγησης και αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών και κατάλληλου συντονισμού του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Α. Δ. Ορεστιάδας και στα πλαίσια ανακριτικής διείσδυσης συνελήφθη ένας 20χρονος ημεδαπός, ο οποίος προέβη στην πώληση μιας νάιλον συσκευασίας περιέχουσας κάνναβη συνολικού βάρους έξι (06) κιλών και εννιακοσίων είκοσι πέντε (925) γραμμαρίων σε αστυνομικό που εμφανίστηκε ως αγοραστής, αντί προσημειωμένου τιμήματος 3000 ευρώ.
Στην κατοχή του ανωτέρω δράστη ανευρέθη και κατασχέθηκε το ανωτέρω ποσό, η ναρκωτική ουσία και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.

Στα χέρια της αστυνομίας συμμορίες που λήστευαν πεζούς

Μεσημβρινές ώρες της 11-7-2010 στη Νίκαια, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 18 και 23 ετών, μία (1) ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 20 ετών και ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ηλικίας 20 ετών κατηγορούμενοι για «ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία, από άτομα που ενεργούν καθ’ έξη και κατ’ επάγγελμα», ενώ αναζητείται ένας (1) επιπλέον συνεργός τους.
Ειδικότερα από την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής διενεργήθηκε έρευνα για τον εντοπισμό νεαρών ατόμων, που κατά το τελευταίο τρίμηνο, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν από πεζές ηλικιωμένες γυναίκες χρυσές αλυσίδες με σταυρούς που έφεραν στο λαιμό τους.
Εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες ήταν οι δράστες αυτών των ληστειών και μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί δώδεκα (12) περιπτώσεις, στις περιοχές του Περιστερίου, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Ιλίου, Άνω Λιοσίων και Ελευσίνας.
Σε έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και κινητών τηλεφώνων. Η συνολική αξία των κλαπέντων τιμαλφών ξεπερνά το χρηματικό ποσό των -15.000- ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Αρνήθηκαν έλενχο και χτύπησαν αστυνομικούς

Συνελήφθησαν, την 04.30 ώρα της 13-7-2010, στο Δ.Δ Περάματος του Δήμου Γεροποτάμου, από άνδρες του Τ.Α.Ε Μυλοποτάμου, με την συνδρομή Αστυνομικών του Τ.Α και Α.Τ Περάματος, ανωτέρω ημεδαποί ηλικίας, 20 και 23 ετών αντίστοιχα, για Αντίσταση εξύβριση και σωματικές βλάβες, σε βάρος Ειδικών Φρουρών.
Ανωτέρω Άνδρες του Τ.Α.Ε Μυλοποτάμου, ενεργώντας περιπολία στα πλαίσια της πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας του Δ.Δ Περάματος, εντόπισαν Ι.Χ.Φ όχημα ιδιοκτησίας ανωτέρω δραστών, σταθμευμένο στο μέσον της κεντρικής οδού της πόλης του Περάματος.
Κατά την διάρκεια ελέγχου ανωτέρω δραστών και Ι.Χ.Ε οχήματος, επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς και Ειδικούς Φρουρούς, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση, εξυβρίζοντας και απειλώντας τους με ακατονόμαστες φράσεις, προκαλώντας τους παράλληλα ελαφρές σωματικές βλάβες.
Ανωτέρω δράστες οι οποίοι συνελήφθησαν με την συνδρομή Αστυνομικών του Α.Τ και Τ.Α Περάματος και με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν σήμερα, στον κον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρεθύμνου.

Ξάφριζαν πορτοφόλια Πατρινών

Σπείρα που την αποτελούσαν δύο γυναίκες από την Βουλγαρία καθώς και συνεργοί τους που αναζητούνταιν εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Πατρών.
Οι δύο γυναίκες, όπως μετέδωσε η ΕΡΑ, συνελήφθησαν σε σούπερ μάρκετ να έχουν αφαιρέσει το πορτοφόλι ενός πελάτη που περιείχε 190 ευρώ μαζί με διάφορα προσωπικά του έγγραφα.
Οι δύο γυναίκες ομολόγησαν επίσης ότι είχαν αφαιρέσει τα πορτοφόλια τριών πελατών σε καταστήματα της Πάτρας την ώρα που αυτοί ψώνιζαν αμέριμνοι

Εξελίξεις εν μέσω θέρους?


Στην Αθήνα θα παραμείνει όλο το καλοκαίρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο ίδιος το αποδίδει σε οικογενιακούς λόγους αλλά κυρίως στον φόβο των πυρκαγιών. Στη σκέψη του υπουργού όμως είναι το κεφάλαιο "Νεοτρομοκρατία" και το φονικό δέμα προς τον υπαστιστή του Γιώργο Βασιλάκη.

Στο...απόσπασμα του Λιμενικού Σώματος


Αργηγέ του Λιμενικού Σώματος τι γίνεται με το πόρισμα των ΕΔΕ που αφορά τους έξι λιμενικούς "καoυμπόϋδες" της Μυτιλήνης; Τι περιμένετε να τελεσιδικήσουν τα δικαστήρια σε βάρος του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα για να θεωρηθεί σίγουρη η καταδίκη του; Το αστικό δικαστήριο επιδίκασε υπέρ των ένστολων αποζημίωση ύψους 180.000 ευρώ χωρίς καν ο συνάδελφος να δημοσιοποιήσει τα ονόματά τους, παρά μονάχα οι ίδιοι ...αναγνώρισαν τους ευατούς τους στις εφημερίδες: "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" και "ΕΜΠΡΟΣ". Οι ...ακέραιοι δικαστές του Χάρη Καστανίση έπραξαν το καθήκον τους. Ο συνάδελφος έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο αλλά οι ΕΔΕ του κ. Αρχηγού είναι στο χρονοντούλαπο.

2,50 μέτρα είχαν φτάσει τα δενδρύλια



Συνελήφθη πρωινές ώρες χθες 13-7-2010, στην Ελίκη Δήμου Διακοπτού Αχαΐας, κατόπιν αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών και πολυήμερης παρακολούθησης από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ημεδαπός άνδρας ηλικίας 38 ετών, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα που διενεργήθηκε σε περιφραγμένο οικόπεδο οικίας ιδιοκτησίας του, σε κατάλληλα διασκευασμένο χώρο που περικλειόταν από δεντροπερίβολο και αυτοφυή καλάμια, βρέθηκαν και εκριζώθηκαν δώδεκα (12) καλλιεργημένα (φυτεμένα στο χώμα) δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ύψους από ένα -1- μέτρο έως δυόμισι -2,50- μέτρα, τα οποία, ως ομολόγησε, είχε φυτέψει προ τριμήνου ο ίδιος και φρόντιζε καθημερινά και προορίζονταν για δική του αποκλειστική χρήση. Κατά την διάρκεια νομότυπης έρευνας, στην οικία του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας κάνναβης μεικτού βάρους δύο -2- γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου

13/7/10

Δεν μου δίνεις επίδομα..."παίρνω την καραμπίνα και έρχομαι"

Το πρόσφατο περιστατικό της “μαφιόζικης” επίθεσης κατά υπαλλήλου της Πρόνοιας Αιτωλοακαρνανίας είναι η κορυφή του παγόβουνου και φυσικά το ζήτημα έχει πολύ βαθύτερα αίτια. Συγκεκριμένα τρία άτομα φέρονται να "γάζωσαν" με πυροβόλο όπλο το σπίτι της υπαλλήλου στο Αιτωλικό και ήδη η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.Για την ιστορία ν' αναφερθεί πως η επίθεση των τριών ενόπλων ήταν καθαρά προειδοποιητική “για να μάθει να κάνει τα σωστά”. Σύμφωνα με τα όσα ήδη αποκαλύπτουν οι εργαζόμενοι της Πρόνοιας "η κατάσταση τον τελευταίο ειδικά καιρό έχει ξεφύγει από τα όρια, με συνεχείς και επαναλαμβανόμενες απειλές κατά της ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους". Οι υπάλληλοι καλούνται καθημερινά να κάνουν τη δουλειά τους υπό συνθήκες "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" που προσπαθούν να επιβάλλουν οι “νταήδες” της περιοχής. Απόδειξη αυτού, είναι το περιστατικό βέβαια της ένοπλης επίθεσης που δέχθηκε η υπάλληλος, από ανθρώπους οι οποίοι δρούσαν για λογαριασμό τρίτων.Τα λεφτά είναι πολλά κατά γενική ομολογία. Και ίσως εδώ, είναι χρήσιμη η αναφορά για του τι ακριβώς μιλάμε. Ο νομός Αιτωλ/νίας στο παρελθόν έχει χαρακτηρισθεί ως “ανάπηρος”. Και αυτό γιατί σήμερα καταβάλλει προνοιακά επιδόματα που έχουν νομότυπα πιστοποιητικά σε 5.000 δικαιούχους, ένα από τους μεγαλύτερους αριθμούς στην Ελλάδα (αν όχι ο μεγαλύτερος) συμπεριλαμβανομένου και του Λεκανοπεδίου Αττικής. Το 80% των επιδομάτων (χωρίς αυτό να λέει τίποτε ειδικό) απευθύνονται σε αθίγγανους, ενώ το ποσό που μοιράζεται ανά δίμηνο ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ.Πριν από λίγους μήνες, το Υπουργείο Υγείας προφανώς βλέποντας με τη σειρά του τα νούμερα που “παίζονται” στην Αιτωλ/νία έδωσε εντολή αναθεώρησης συγκεκριμένων κατηγοριών επιδομάτων. Την κίνηση αυτή φυσικά και δεν είδαν με καλό μάτι κάποιοι, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας κύκλος απειλών, είτε με τηλέφωνα είτε ακόμη και με προσωπική παρουσία. Το “παίρνω την καραμπίνα και έρχομαι”, “θα σας βάλουμε φωτιά”, "θα σας εκτελέσουμε όλους” είναι στοιχεία της καθημερινότητας πλέον των υπαλλήλων, με αποκορύφωμα φυσικά την ένοπλη επίθεση. Και όλα αυτά, γιατί οι υπάλληλοι κάνουν απλά τη δουλειά τους. Εδώ φυσικά προκύπτει ένα ακόμη σοβαρότερο ερώτημα. Όλα αυτά έγιναν για την “αναθεώρηση”. Την προσκόμιση δηλαδή στην υπηρεσία εκ νέου πιστοποιητικών υγείας και όχι την διακοπή επιδομάτων. Σε περίπτωση που το Υπουργείο ή όποιος άλλος φορέας κρίνει πως για οποιαδήποτε αιτία αναστείλει, περικόψει ή δεν καταβάλλει λόγο συγκυρίας τα προνοιακά επιδόματα, τότε οι υπάλληλοι κυριολεκτικά βρίσκονται στο έλεος του κάθε ενός διαταραγμένου που εκείνη τη στιγμή θα “αναγνωρίσει” τον “υπαίτιο” στο πρόσωπό τους.Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ήδη έχει ζητηθεί η προστασία της Υπηρεσίας από την Εισαγγελική Αρχή και την Ελληνική Αστυνομία.Όμως, εάν η ελληνική πολιτεία θέλει να προστατέψει επί της ουσίας τους υπαλλήλους της και να εφαρμόσει απρόσκοπτα τις αποφάσεις της, θα πρέπει το “μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο”. Πρέπει οι “στρόφιγγες” της ασύστολης πλέον χορήγησης κάθε είδους επιδομάτων που δίδονται αφειδώς και με “προσχήματα” να κλείσει οριστικά και εάν η ελληνική κυβέρνηση θελήσει να το κάνει έχει και τους τρόπους και τα μέσα. Οι “αναθεωρήσεις” δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και δεν κάνουν “οικονομία” στα λεφτά του κράτους. Η “γροθιά στο μαχαίρι” είναι μονόδρομος, προς αποκατάσταση πρώτα απ' όλα του αισθήματος δικαίου σε όσους συνανθρώπους μας πραγματικά έχουν την ανάγκη της υποστήριξης των υπηρεσιών της πολιτείας και των οργάνων της...Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε...
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Σε φαρμακαποθήκη είχε μετατρέψει το σπίτι του


Χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου στο Δ.Δ. Δοκιμίου του Δήμου Αγρινίου συνελήφθη 31χρονος διότι ύστερα από έρευνα έγινε στο σπίτι εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: α) Διακόσια τριάντα εννιά (239) δισκία ναρκωτικού σκευάσματος VULBEGAL των δύο (2) mgβ) Διακόσια είκοσι οχτώ (228) δισκία ναρκωτικού σκευάσματος HΙPNOSENTON του ενός (1) mgκαι γ) μία συσκευασία ζελατίνης περιέχουσα αποξηραμένη ακατέργαστη κάνναβη βάρους (1,6) gr .Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν και ο δράστης με σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγηθεί αρμοδίως. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.

Ανοιγαν αυτοκίνητα έκλεβαν τους πεζούς

Πρωινές ώρες της 12-07-2010 στα Πατήσια, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και της Ο.Π.Κ.Ε. συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί , υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 19, 19 και 24 ετών κατηγορούμενοι για «Εγκληματική οργάνωση», «Διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση» και παράβαση των Ν. «Περί Αλλοδαπών» και «Περί Όπλων».
Οι ανωτέρω συλληφθέντες, από τριμήνου τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε, στη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, ληστείες σε βάρος πεζών ατόμων και κλοπές-διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.
Από την μέχρι τώρα έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα εξιχνιάστηκαν:
Πέντε (5) ληστείες σε βάρος πεζών ατόμων.
Είκοσι εννέα (29) διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία που χρησιμοποιούσαν σαν κρύπτη των κλοπιμαίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Πλήθος από κοσμήματα, τσάντες, ρολόγια χειρός, γυαλιά ηλίου, πορτοφόλια, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.