8/12/12

Είδαμε το φως ...

Συνεχίζουμεεεεεεε! Και θέλουμε να πιστεύουμε αυτή τη φορά χωρίς προβλήματα και ... παρεμβάσεις!

Τσουβάλιαζαν με SCORPION

 ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Μαθήματα συλλήψεων-κατασχέσεων στην Κρήτη
 
Συνελήφθησαν, σήμερα (08-12-2012) το πρωί, σε αγροτική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Ορνέ του Δήμου Αγίου Βασιλείου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 και 27 ετών, για διακίνηση, εμπορία ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων και όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και όπλων, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, του Αστυνομικού Τμήματος Λάμπης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα, σε αγροτική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Ορνέ του Δήμου Αγίου Βασιλείου, σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Εξήντα πέντε (65) κιλά ακατέργαστη κάνναβη
  • Ένα (1) πυροβόλο όπλο μάρκας SCORPION διαμετρήματος 7,65 mm , με φυσίγγιο στην θαλάμη και διπλό γεμιστήρα, που περιείχε συνολικά είκοσι έξι (26) φυσίγγια, ιδίου διαμετρήματος
  • Μία (1) κυνηγετική καραμπίνα
  • Ένα (1) πήλινο αρχαίο αμφορέα διαστάσεων 20Χ60 cm
  • Δύο (2) πήλινα αρχαία δοχεία και διάφορα άλλα πήλινα αντικείμενα
  • Ένα ζευγάρι κ u άλια και ένα μονοκύαλο
  • Μια (1) κουκούλα
  • Μια (1) ζυγαριά και

Καραβιά στη Σύμη

Συνελήφθησαν σήμερα (08-12-2012) το πρωί στην Σύμη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σύμης, τριάντα έξι (36) αλλοδαποί, (28 άνδρες, 1 γυναικά και 7 παιδιά) υπήκοοι Αφγανιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι μη νόμιμοι μετανάστες αναχώρησαν με πλωτά μέσα από Τουρκικά παράλια και αποβιβάστηκαν σε παραλιακές περιοχές της Σύμης πρωινές ώρες.

Εξαπατούσαν ηλικιωμένους


Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σπείρα εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων.
Συνελήφθησαν στην Αθήνα, τέσσερα (4) μέλη της σπείρας όλοι ημεδαποί, δύο (2) άνδρες και δύο (2) γυναίκες ηλικίας 43, 23, 23 και 31 ετών αντίστοιχα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η σπείρα εξαπατούσε κατ’ εξακολούθηση ηλικιωμένους με την ίδια μέθοδο δράσης. Συγκεκριμένα εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα και με το πρόσχημα της οφειλής χρηματικού ποσού από συγγενικό τους πρόσωπο, τους αποσπούσαν σημαντικά χρηματικά ποσά. Σε άλλες περιπτώσεις έπειθαν τα θύματά τους ότι δικαιούνται χρήματα από επιστροφή φόρου, για την οποία όμως έπρεπε πρώτα να καταβάλλουν αντίτιμο, για την αγορά υποτιθέμενου παραβόλου.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε (15) περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στις περιοχές της Κυψέλης, Αμπελοκήπων, Πετραλώνων, Κολωνού, Αγίου Παντελεήμονα και Βύρωνα.

7/12/12

324 κιλά στον Παλαιόπυργο


Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, βρέθηκε και κατασχέθηκε χθες (06-11-2012) το απόγευμα σε δασώδη – απόκρημνη περιοχή στον Παλαιόπυργο Ιωαννίνων, ποσότητα κάνναβης, που ξεπερνά τα (324) κιλά.
Ειδικότερα, κοντά στο πέτρινο γεφύρι «Γκρέτσι» του ποταμού Γορμού στον Παλαιόπυργο Ιωαννίνων, εντοπίστηκε να κινείται ομάδα ατόμων, εκ των οποίων το ένα άτομο προπορεύονταν και ακολουθούσαν τα υπόλοιπα, μεταφέροντας ταξιδιωτικούς σάκους με ναρκωτικά, μέσα από δύσβατα μονοπάτια.
Σε ενέδρα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον προπορευόμενο δράστη, ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη ενώ οι υπόλοιποι εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής και το σκοτάδι, τράπηκαν σε φυγή.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν έντεκα (11) ογκώδεις ταξιδιωτικοί σάκοι, με τριακόσια έντεκα (311) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (324) κιλών και (920) γραμμαρίων.

Έγινε ο φονιάς της γιαγιάς του


Συνελήφθη χθες (06-12-2012) το βράδυ, στη περιοχή Μώλος Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μώλου, ένας 18χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 89χρονης γιαγιάς του και ενός 74χρονου ημεδαπού γείτονά του.
Επίσης, ο δράστης κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 58χρονης συζύγου του γείτονά του, στην οποία προκάλεσε με μαχαίρι τραύματα στο πρόσωπο.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 21:00΄το βράδυ, ο 18χρονος, μετά από διαπληκτισμό, τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι την 89χρονη γιαγιά του, μέσα σε μονοκατοικία, όπου διέμεναν μαζί στο Μώλο Φθιώτιδας.
Κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού, προσέτρεξαν σε βοήθεια οι γείτονές τους, ένας 74χρονος ημεδαπός και η 58χρονη σύζυγός του, οι οποίοι δέχθηκαν και αυτοί επίθεση από τον δράστη. Ο 18χρονος τραυμάτισε με μαχαίρι θανάσιμα τον 74χρονο και στην συνέχεια προκάλεσε τραύματα στο πρόσωπο της 58χρονης.

Καραβιές τα τσιγάρα από τα Εμιράτα

Τα Ντοκουμέντα του ΣΔΟΕ Αττικής [Δίωξη Ναρκωτικών]
To ένα από τα τρια κοντέϊνερ

Βιομηχανία λαθραίων τσιγάρων [φωτο] στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα αλλά και την ντόπια αγορά, αποκαλύφθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων  του ΣΔΟΕ  ΑΤΤΙΚΗΣ. Χθές και σήμερα βρέθηκαν σε κοντέινερ 1.466.000 πακέτα ή 29.320.000 τεμάχια τσιγάρων με διαφυγόντες δασμούς  4.867.808,65 ευρώ.  Τα τσιγάρα αυτά προορίζονται για πλανόδιους μικροπωλητές καθώς οι μάρκες τους δεν είναι του εμπορίου. Εγκέφαλος των λαθρεμπόρων φέρεται να είναι Κύπριος, καταζητούμενος ήδη από τις Γαλλλικές αρχές για παλαιότερη ίδια υπόθεση. Όλα ξεκίνησαν όταν  υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ ΑΤΤΙΚΗΣ σε συνεργασία με υπαλλήλους του Ε΄ Τελωνείου Πειραιά, διενήργησαν έρευνα σε εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από το λιμάνι JEBELALI των Ην. Αραβικών Εμιράτων με δηλωθέν φορτίο ενδύματα, αλλά αντί αυτού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 430.000 πακέτα τσιγάρων μάρκας Μ1 CLASSIC. Το εμπορευματοκιβώτιο είχε προορισμό το ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Σε άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εμπορευματοκιβώτιο επίσης προερχόμενο από το λιμάνι JEBELALI με δηλωθέν φορτίο δομικά υλικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 518.000 πακέτα τσιγάρων μάρκας KINGDOM. Παραλήπτης του κατασχεθέντος φορτίου εμφανίζεται Κύπριος  κάτοικος Αλίμου Αττικής ο οποίος έχει απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές μετά από την κατάσχεση φορτίου λαθραίων τσιγάρων στη ΓΑΛΛΙΑ το 2011 και ο οποίος έχει εξαφανιστεί από τότε.

Έμεινε χωρίς Porsche cayenne

Ο "Αναρχοαυτόνομος" κάτοικος της Εκάλης
 

Πιο φτωχός ο Μάκης

Κρίμα ο ... μαύρος

 

Πήγε να κάνει τον ρεπόρτερ αλλά ...

«Πόλεμος» στα Βόρεια Προάστια

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012, 05:50
 


Αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 03:00 τα ξημερώματα στην ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου – Αγίου Στεφάνου όπου και εντοπίστηκε τετραμελής σπείρα αλλοδαπών εξοπλισμένη με αυτόματα όπλα.

Οι τέσσερις ληστές προηγουμένως είχαν επιτεθεί εναντίον του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο του στην περιοχή της Εκάλης και συγκεκριμένα στη γωνία της Λεωφ. Θησέως με την οδό Αντιγόνης. Δυνάμεις της Αστυνομίας τους καταδίωξαν, ενώ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, με το κλεμμένο όχημα να καταλήγει μέσα σε ρέμα στο τέρμα της Λεωφ. Κρυονερίου και τους δράστες να απομακρύνονται στη συνέχεια πεζοί.

Περιστασιακός ήταν ..?

Τα ναρκωτικά του 30χρονου
 
Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, 30χρονος  για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην Περίσταση Πιερίας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο προαναφερόμενος κατέχει και εμπορεύεται ναρκωτικές ουσίες και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, σε αστυνομική έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (6) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους (623) γραμμαρίων και

Χασίς σε συσκευασία φραπέ

Το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
 
Συνελήφθη   σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 56χρονος για κατοχή ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 56χρονου και στην αποθήκη του σπιτιού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Πέντε (5) γυάλινα βάζα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 81 γραμμαρίων
  • Πέντε (5) μεταλλικά κουτιά με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 147 γραμμαρίων
  • Δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 13 γραμμαρίων
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά

Θα στρώσουν ..!


Ίσως τώρα που ανέλαβε Γενικός Επιθεωρητής ο Ταξίαρχος ίσως στρώσουν τα πράγματα. Αν όμως δεν μας απατά η μνήμη μας ο κύριος Σαλαμάγκας υπηρέτησε και ο ίδιος πάνω από 10 χρόνια στην Ορεστιάδα? Για να μην πούμε

Στην Ορεστιάδα τους έφαγαν οι ... επιτυχίες


ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η δόση του χασικλή...


Νιώθουμε την ανάγκη να συγχαρούμε την Α.Δ Ορεστιάδος που εκεί γίνεται το σώσε με ναρκωτικά από την Τουρκία και οι άνδρες της έπιασαν μόνο έναν 20χρονο ... χασικλή!
Συνελήφθη  σε χωριό της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, 20χρονος  κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών και απείθεια.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 20χρονο, διότι σε σήμα στάσης που έκαναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, αυτός αρχικά δεν συμμορφώθηκε και τράπηκε σε φυγή, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και απέρριψε στο έδαφος μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 50,2 γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο σπίτι του 20χρονου, βρέθηκε μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 1,6 γραμμαρίων.

Στην Πρέβεζα έκλεβε στην Ηγουμενίτσα πιάστηκε


Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, στέλεχος σπείρας, η οποία επιδίδονταν συστηματικά σε κλοπές και διαρρήξεις κάθε είδους στην ευρύτερη περιοχή των Νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας. Σημειώνεται ότι ο 21χρονος κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του και παραμονής του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, επιχείρησε να δωροδοκήσει αστυνομικό, που ήταν επιφορτισμένος με τη φύλαξή του, προκειμένου να τον αφήσει ελεύθερο.
Από την μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προέκυψε ότι ο 21χρονος από κοινού με άλλα τρία άτομα, που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει οργανωμένη σπείρα τα τελευταία δύο χρόνια, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και δρούσαν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με γεωγραφικό πεδίο δράσης κυρίως περιοχές της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας.
Μέχρις στιγμής, έχει ταυτοποιηθεί η κοινή δράση των μελών της σπείρας στις παρακάτω περιπτώσεις κλοπών:
1. Κατά τον μήνα Νοέμβριο του 2012, αφαίρεσαν από εργοτάξιο κατασκευαστικής εταιρείας στο Καλοδίκι Θεσπρωτίας, καύσιμα και ανταλλακτικά οχημάτων. Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν τμηματικά, σπάζοντας τα ρεζερβουάρ, από σταθμευμένα μηχανήματα έργων της εταιρείας, (2.500) λίτρα πετρελαίου καθώς και διάφορα ανταλλακτικά οχημάτων, αξίας (1.000) ευρώ.
2. Την 22-11-2012 , εισήλθαν σε κατάστημα «μίνι μάρκετ» στη Γλυκή Θεσπρωτίας και αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μικρό χρηματικό ποσό.
3. Κατά το χρονικό διάστημα από 22-11-2012 έως 24-11-2012, διέρρηξαν ξενοδοχειακή μονάδα στην παραλία του Βράχου Πρέβεζας και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα.
4. Κατά το χρονικό διάστημα από 21-11-2012 έως 27-11-2012, διέρρηξαν ξενοδοχείο στο Βράχο Πρέβεζας και αφαίρεσαν εννέα τηλεοράσεις και μία μηχανή παρασκευής καφέ.
5. Την 29-11-2012 στο 36ο χιλιόμετρο της Ε/Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και αφαίρεσαν πακέτα τσιγάρων, αξίας (600) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.
6. Την 15-04-2012 αφαίρεσαν από την περιοχή του Καναλλακίου Πρέβεζας, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
7. Την 21-08-2012 αφαίρεσαν από την Αμμουδιά Πρέβεζας, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
8. Την 17-12-2011 αφαίρεσαν από την περιοχή του Καναλλακίου Πρέβεζας μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Κωλοτούμπες από Μεξικανό αστυνομικό



Πωγωνίσια σύλληψη

Στο Πωγώνι Ιωαννίων πιάστηκε οδηγός που μετέφερε πάνω από 300 κιλά χασίς από την Δίωξη Ναρκωτικών.

18χρονος έσφαξε την 89χρονη γιαγιά του

Χρήστης ναρκωτικών 18 ετών κατέσφαξε την γιαγιά του στις 9 το βράδυ στο Μώλο Φθιώτιδας και μαχαίρωσε την σύζυγο 74χρονου γείτονα  όταν το ζευγάρι προσέτρεξε να βοηθήσει την 89χρονη. Ο νεαρός δράστης έχει συλληφθεί.

6/12/12

Τέφρα με ιατρικά απόβλητα

Οι εγκαταστάσεις στη θέση «Σκαλιστήρι» του Δήμου Φυλής
Μπράβο στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
Η σύλληψη του έγινε στο πλαίσιο επιχείρησης, στην οποία συνέδραμαν Επιθεωρητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Συνελήφθη από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,  40χρονος  ως υπεύθυνος εργοστασίου αποτέφρωσης, που βρίσκεται στη θέση «Σκαλιστήρι» του Δήμου Φυλής, για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κοινής στοχευμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τον Γενικό Επιθεωρητή και δύο Επιθεωρητές Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι η αποθήκη του εργοστασίου βρίσκεται σε οικόπεδο ελλιπώς περιφραγμένο, με αποτέλεσμα την ελεύθερη είσοδο, ενώ δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για την προστασία του αποθηκευμένου υλικού.
Επιπλέον, μέσα στην αποθήκη βρέθηκαν μεγάλοι σάκοι με τέφρα, ποσότητας 4.000-5.000 κυβικών μέτρων περίπου, προερχόμενη από ιατρικά απόβλητα, τα οποία είχαν αποτεφρωθεί σε παρακείμενο εργοστάσιο αποτέφρωσης.

Το βίντεο με τα λαθραία



Φορτηγά οι μαϊμούδες

TA NTOKOYMENTA
 
Αποθήκη με προϊόντα απομίμησης εντοπίσθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» στην περιοχή της Ομόνοιας
Κατασχέθηκαν (67.000) γυαλιά ηλίου και μεγάλος αριθμός από είδη ένδυσης, αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων και διάφορα ηλεκτρονικά είδη
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιούνται στην Αττική, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», εντοπίσθηκε στη συμβολή των οδών Αναξαγόρα και Γερανίου στην περιοχή της Ομόνοιας, αποθήκη με προϊόντα απομίμησης-παρεμπορίου.
Ειδικότερα, στους χώρους υπόγειας αποθήκης καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -67.000- γυαλιά ηλίου και μεγάλος αριθμός από είδη ένδυσης, αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων και διάφορα ηλεκτρονικά είδη, τα οποία αποτελούν απομιμητικά προϊόντα διαφόρων εταιρειών.

... αυγά ηρωίνης


Συνελήφθη 29χρονος  για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στο Κατάστημα Κράτησης της Λάρισας
Συνελήφθη, χθες (05-12-2012) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 29χρονος για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης) στο Κατάστημα Κράτησης της πόλης.
Ειδικότερα, ο 29χρονος, κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας, προχθές (04-12-2012) το μεσημέρι, κατά την επαναμεταγωγή του από άλλο Κατάστημα Κράτησης της χώρας, κρίθηκε ύποπτος για εισαγωγή ναρκωτικών με τη μέθοδο της κατάποσης. Για το λόγο αυτό, τέθηκε υπό επιτήρηση σε ειδικό χώρο, όπου χθες (05-12-2012) το πρωί απέβαλε τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 6,3 γραμμαρίων.

Οι νεαροί είχαν ρέντα

ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ
 
Δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος -2- νεαρών, οι οποίοι είχαν τυπώσει και θέσει στην κυκλοφορία πλαστά ευρώ
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -1- Η/Υ, -2- εκτυπωτές και -13- σελίδες Α4 στις οποίες ήταν εκτυπωμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ
Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μήλου, υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο (2) ατόμων, συγκεκριμένα ενός 22χρονου υπηκόου Βουλγαρίας και ενός 21χρονου ημεδαπού, οι οποίοι αναζητούνται.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας και ύστερα από εξέταση στοιχείων, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 22χρονου Βούλγαρου, όπου παρουσία Δικαστικού Λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Μια (1) μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή με οθόνη
  • Δυο (2) έγχρωμοι εκτυπωτές
  • Δυο (2) φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων
  • Δεκατρείς (13) σελίδες διαστάσεων Α4, στην κάθε μια από τις οποίες ήταν εκτυπωμένη επί τέσσερις φορές η μια όψη χαρτονομίσματος ονομαστικής αξίας των 20 ευρώ
  • Διάφορα περιφερειακά Η/Υ και καλώδια διασύνδεσης των ηλεκτρονικών συσκευών

Οι Γεωργιανοί ήξεραν τέχνη ...

 
Συνελήφθησαν   δύο υπήκοοι Γεωργίας 24 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Αρχικά, χθες (05.12.2012) το μεσημέρι, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Δίκυκλης Αστυνόμευσης Νάουσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας οι προαναφερόμενοι να κινούνται με το Ι.Χ. Επιβατηγό του 24χρονου και στη θέα των αστυνομικών απέρριψαν στο έδαφος διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Σε αστυνομικό έλεγχο των προαναφερόμενων και σε αστυνομική έρευνα του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά και πλαστικές τηλεκάρτες κατάλληλα διαμορφωμένες για παραβίαση θυρών των σπιτιών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν .

Τα πρόκοψαν και οι γείτονες!

Στην Άρτα οι συνάδελφοι των Πρεβεζιάνων αφού έπιασαν τους Αλβανούς λαθρέμπορους το 'ριξαν στους Πακιστανούς και  συνέλαβαν στους Κωστακιούς  22χρονο που στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάτω από τη ρεζέρβα, στο χώρο των αποσκευών, επτά (7) σπιρτόκουτα γεμάτα με κάνναβη, συνολικού βάρους (36,10) γραμμαρίων.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος στερούνταν

Ποιον κοροϊδεύουν?

Πήγαν στη Βαλανιδορράχη ...
Οι αστυνομικοί της Πρέβεζας πήγαν μέχρι  τη Βαλανιδορράχη για να συλλάβουν 47χρονο  στην οικία του οποίου   βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (7,5) γραμμαρίων καθώς και σπόροι κάνναβης βάρους (20,5) γραμμαρίων. Το Καναλάκι δεν το ξέρουν, εκεί όπου ... δοξάστηκε το δίδυμο των ναρκωεμπόρων και έφτιαξε σχολή

Έκλεβε ρεύμα για την καφετέριά της

Συνελήφθη χθες το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, 42χρονη  για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και παράνομη ηλεκτροδότηση καταστήματος - καφετέριας.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από αρμόδιο συνεργείο του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) σε κατάστημα – καφετέρια, διαπιστώθηκε παράνομη ηλεκτροδότηση του καταστήματος, η οποία πραγματοποιούνταν με παραβίαση του μετρητή ρεύματος στο κιβώτιο ακροδεκτών.
Κατόπιν αυτού, συνελήφθη η 42χρονη, η οποία λειτουργούσε το κατάστημα, ως προσωρινά υπεύθυνη, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου, η 45χρονη ιδιοκτήτρια.
Από εκπρόσωπο του (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) εκτιμάται ότι κατά το χρονικό διάστημα από 05/08/2010 έως και 25/01/2012 αφαιρέθηκε ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθεί, λόγω διαφορετικού Παρόχου, ενώ κατά το χρονικό διάστημα από 26/01/2012 έως και 05/12/2012, αφαιρέθηκε ηλεκτρική ενεργεία περίπου (16.000) κιλοβατώρων,

Οι κλέφτες εκβίαζαν

Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης – Ευκαρπίας, σε βάρος τριών ατόμων, για τα αδικήματα της “Κλοπής” και της “Εκβίασης”.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αρχές Δεκεμβρίου του 2011, οι προαναφερόμενοι, αφού αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα από την περιοχή της Ευκαρπίας, επικοινώνησαν με τον ιδιοκτήτη της και του ζήτησαν να τους καταβάλει ικανό χρηματικό ποσό, προκειμένου να του την επιστρέψουν. Η συναλλαγή τους δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω δηλωθείσας οικονομικής αδυναμίας του παθόντα.
Διαπιστώθηκε επίσης, ότι σε προγενέστερο χρόνο, τα ίδια άτομα, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, απέσπασαν χρηματικό ποσό από έτερο ιδιοκτήτη δικύκλου, προκειμένου

Και με προορισμό το Λάγος

Όχι το Πόρτο ...
 
Επιπλέον σαράντα εννέα (49) αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (05.12.2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν δύο (2) πολίτες Ρωσίας, ένας (1) πολίτης Αλγερίας, δύο (2) πολίτες Ιράν, επτά (7) πολίτες Κίνας, οκτώ (8) πολίτες Μπαγκλαντές, δύο (2) πολίτες Ουκρανίας, δεκαέξι (16) πολίτες Πακιστάν και έντεκα (11) πολίτες Νιγηρίας σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Η επιστροφή των αλλοδαπών υπηκόων Ρωσίας, Αλγερίας, Ιράν, Κίνας, Μπαγκλαντές, Ουκρανίας και Πακιστάν πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις, από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς τη Μόσχα, το Αλγέρι, την Τεχεράνη, τη Σανγκάη, τη Ντάκα, το Κίεβο, το Ισλαμαμπάντ και τη Λαχώρ αντίστοιχα, ενώ οι υπήκοοι Νιγηρίας επέστρεψαν με ειδική πτήση «charter» με προορισμό

Έκαναν καλοκαιρινή την Αράχοβα

Όπως αποκάλυψε απο χθες το Crimes on air η Γωγώ Μαστροκώστα συγκαταλέγεται στα θύματα των Αλβανών, που της σήκωσαν μέρος της οικοσκευής  της από τη βίλα της στο Λιβάδι
 
Σημειώνεται ότι ορισμένα από τα θύματα των κλοπών, είχαν εμπιστευθεί την φύλαξη – επιτήρηση των εξοχικών τους οικιών στους δράστες, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία μετέφεραν τα κλοπιμαία με «φορτοταξί» στην Αλβανία
Εξαρθρώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, οργανωμένη σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές, κυρίως σε εξοχικές κατοικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αράχοβας Βοιωτίας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης,  στο Λιβάδι Αράχοβας Βοιωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με τη συνδρομή της Α΄ Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και του Αστυνομικού Τμήματος Αράχοβας εντόπισαν και ακινητοποίησαν δύο οχήματα, στα οποία επέβαιναν τέσσερα (4) μέλη της σπείρας, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34, 28, 29 και 28 ετών.
Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα οχήματα και τους δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ειδών οικιακής χρήσης, ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά εργαλεία και κινητά τηλέφωνα, ενώ οι δράστες προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Τα "Μπραβάκια" του Αμβρακικού!

Τι κάνει η αστυνομία της Άρτας;
ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

 
 Τύποι του υποκόσμου που καταστρέφουν τον Αμβρακικό κόλπο ενοχλούνται από την κατασκευή του παρατηρητηρίου σε καίρια θέση εντός του Εθνικού Πάρκου για επιστημονικούς σκοπούς για τους οποίους το χρειάζεται ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, γιατί αυτό  θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και για την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων, όπως λαθραλιείας, λαθροθηρίας, λαθροϋλοτομίας, απόρριψης αποβλήτων, μπάζων και σκουπιδιών κι άλλων.

Έτσι άρχισαν να κλιμακώνονται οι αντιδράσεις.

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 το υπηρεσιακό όχημα του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού εκτελώντας την προγραμματισμένη περιπολία του στο ανατολικό ανάχωμα του ποταμού Λούρου, έπεσε πάνω σε καρφιά με αποτέλεσμα την πρόσκαιρη ακινητοποίησή του.

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, η ενημέρωση από το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού των αρμόδιων τοπικών και περιφερειακών αρχών σχετικά με τη ρύπανση του Άννινου ποταμού και τις απαιτούμενες ενέργειες αποκατάστασής του, ερμηνεύτηκε από ορισμένους ως κακοπροαίρετη παρέμβαση στο έργο τους και ζητήθηκε «να σταματήσει να το παίζει σωτήρας του Αμβρακικού».

Ο Κερκυραίος κλέφτης


Συνελήφθη   στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εσπερίων και του Αστυνομικού Τμήματος Παλαιοκαστριτών, 36χρονος  για κλοπές οχημάτων κατ’ εξακολούθηση στην Κέρκυρα.
O 36χρονος εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εσπερίων καθώς από την έρευνα που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της κλοπής δίκυκλης μοτοσυκλέτας χθες το μεσημέρι, από την πόλη της Κέρκυρας.
Σε βάρος του 36χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές οχημάτων καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε ότι αφαίρεσε από διάφορες περιοχές της Κέρκυρας ακόμη πέντε αυτοκίνητα, τα οποία στην συνέχεια τα εγκατέλειπε σε κοντινές αποστάσεις.
Αναλυτικότερα αφαίρεσε:
  • Την Τετάρτη (28.11.2012) το βράδυ αυτοκίνητο από την περιοχή Τσάρου Κέρκυρας
  • Το Σάββατο (01.12.2012) το μεσημέρι αυτοκίνητο από τον Ύψο Κέρκυρας από το οποίο αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 265 ευρώ
  • Το Σάββατο (01.12.2012) το μεσημέρι αυτοκίνητο από τον Ύψο Κέρκυρας
  • Την Δευτέρα (03.12.2012) το απόγευμα αυτοκίνητο από τον Ύψο Κέρκυρας
  • Την Δευτέρα (03.12.2012) το απόγευμα αυτοκίνητο από την περιοχή Τζάβρου Κέρκυρας

5/12/12

Ήθελε κάνναβη στα κρατητήρια

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΤΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ

Συνελήφθησαν χθες  το απόγευμα στην Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, δυο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 22 και 18 ετών, κατηγορούμενες για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου.
Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 41χρονου κρατουμένου καθώς και μιας ακόμη 38χρονης ημεδαπής, τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Ειδικότερα χθες το απόγευμα, οι δυο συλληφθείσες κατά την διάρκεια επισκεπτηρίου, προσπάθησαν να παραδώσουν στον 41χρονο κρατούμενο (συγγενή τους) ένα μπουκάλι με σαμπουάν στο οποίο βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες επτά (7) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 33,6 γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθείσες προμηθεύτηκαν τις ναρκωτικές ουσίες από την 38χρονη ημεδαπή στη περιοχή Άγιος Φανούριος Ρόδου.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθείσες και ο κρατούμενος για τον οποίο προορίζονταν τα ναρκωτικά,

Το Βουλγάρικο οπλοστάσιο


Η κινούμενη γιάφκα


Το Walter και το Tokarev


Το ΙΧ


Η κρύπτη