24/6/16

Που 'σαι Μιχάλη;


Τρισάγιο στη μνήμη του Ταξίαρχου Γεωργίου Βασιλάκη τελέστηκε σήμερα το πρωί (24-06-2016) στον 7ο όροφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που φέρει και το όνομά του (όροφος Γεωργίου Βασιλάκη).
Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, o Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης.

Εδεσσιώτικα ...

 Τα 47 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσαν σε 4 διαφορετικά σημεία


Οι συντονισμένες ενέργειες τ ων αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας , οδήγησ αν στη σύλληψη 2 ατόμων , για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή της Πέλλας .
Πρόκειται για 2 ημεδαπούς ηλικίας 46 και 61 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τις παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών (καλλιέργεια – κατοχή).

... Γερμανόφιλος

Οι Αποδείξεις


Χθες (23-06-2016) το απόγευμα σε περιοχή της Κοζάνης , αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης συνέλαβαν 45χρονο ημεδαπό για παράνομη οπλοκατοχή και για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.
Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του ανωτέρω σε περιοχή της Κοζάνης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Ποιοι έβαλαν τη βόμβα;


Ποιοι έβαλαν τη βόμβα στο σπίτι επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη

Άτομα που ίσως σχετίζονται με «πώληση προστασίας» αλλά και κυκλώματα παρκαδόρων πιθανολογεί η ΕΛ.ΑΣ. ότι υποκρύπτονται πίσω από την  έκρηξη βόμβας μικρής ισχύος τα ξημερώματα της Τετάρτης έξω από την κατοικία 48χρονου γνωστού ιδιοκτήτη εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης στην οδό Δαιδάλου στη Βουλιαγμένη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές, δράστες είναι δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και πέταξαν ένα μασούρι δυναμίτιδα με βραδύκαυστο φιτίλι έξω από το σπίτι του επιχειρηματία την ίδια στιγμή που εκείνος βρισκόταν μέσα με την οικογένειά του. Από την έκρηξη δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός αλλά και προκλήθηκαν περιορισμένες ζημιές.

Toν έφαγε ο Αιγύπτιος


Συνελήφθη, σήμερα (23-06-2016) το πρωί στη Χίο, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών, 31χρονος υπήκοος Αιγύπτου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της πρόκληση ς επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

23/6/16

Του έβαλαν βόμβα

 Έξω από σπίτι επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη

Έκρηξη βόμβας στη Βουλιαγμένη, έξω από σπίτι επιχειρηματία

Έκρηξη βόμβας έξω από την οικία γνωστού επιχειρηματία, στην οδό Δαιδάλου στη Βουλιαγμένη, σημειώθηκε στις 03:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από μασούρι δυναμίτη και βραδύκαυστο φυτίλι.

Γυναίκα τον έφαγε


Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, η ανθρωποκτονία 46χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός, χθες (22.6.2016) και πρώτες πρωινές ώρες, σε πεζόδρομο στην Κόρινθο Κορινθίας, έχοντας τραύματα στο θώρακα από τέμνον όργανο.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε αναλυτική διερεύνηση, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα ευρήματα που πρόεκυψαν από τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών.
Όπως διακριβώθηκε, δράστιδα της ανθρωποκτονίας είναι 22χρονη ημεδαπή, η οποία συνελήφθη χθες (22.6.2016) το μεσημέρι στην Κόρινθο Κορινθίας.
Κατά την εξέταση της ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες την πράξη της, ενώ σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Με μαύρο ο Σπαρτιάτης

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθη, χθες (22.6.2016) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, 55χρονος ημεδαπός, για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Παρίσταναν τους Πατρινούς οι Αλβανοί

Οι Αποδείξεις

Συνελήφθησαν, χθες (22-6-2016 το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 35 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποθήκευση, διανομή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και αντίσταση.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από την συστηματική τους έρευνα, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση σε οικία που χρησιμοποιούσαν οι δύο δράστες ως χώρο αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών (καβάντζα), στην Πάτρα, όπου τους εντόπισαν να φορτώνουν σε αυτοκίνητο μια μεγάλη τσάντα.

Eλεύθερος με περιοριστικούς όρους

Συμβαίνουν κι αυτά!
Τα Ντοκουμέντα
Ενώπιον του Ανακριτή και του Εισαγγελέα βρέθηκε σήμερα ο 43χρονος που είχε συλληφθεί το περασμένο Σάββατο, για την εμπλοκή του σε διακίνηση 65 κιλών ακατέργαστης κάνναβης.

22/6/16

Τόπο στα νιάτα

Ορκίστηκαν 

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν οι 171 νέοι Υπαστυνόμοι Β’, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 22 Ιουνίου 2016, στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στους Θρακομακεδόνες Αττικής.
Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς έδωσε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Τόσκα, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτου Φιλιππάκου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη-Υποστράτηγο ε.α. κ. Νεκτάριο Κιούλο.

Οι Χαλκιδιώτες

Οι Αποδείξεις

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (21-06-2016) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκίδας, με σκοπό την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 34 & 21 ετών, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, σημαντικές ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών & Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με την συνδρομή αστυνομικών της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας.

Εμβόλιζαν ...




Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές καταστημάτων ύστερα από εμβολισμό των θυρών τους με την χρήση κλεμμένων αυτοκίνητων, τα οποία στην συνέχεια έκαιγαν σε ερημικές περιοχές.
Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 20-6-2016 στα Πατήσια, τρείς (3) ημεδαποί ηλικίας 19, 24 και 29 ετών, μέλη της σπείρας ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 21χρονος συνεργός τους. Στην κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ εξακολούθηση, του εμπρησμού και της απείθειας.

Την έπιασε κότσο ...


Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μεγάλης χρηματικής αξίας, από 53χρονη αλλοδαπή υπήκοο Φιλιππίνων, σε βάρος 54χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστο άτομο, που εμφανιζόταν ως άνδρας, Αξιωματικός του Αμερικανικού Στρατού, απέστειλε στην 54χρονη ημεδαπή πλήθος παραπλανητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω των οποίων την έπεισε να του αποστείλει, μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, ποσό 34.231 ευρώ, που αντιστοιχούσε δήθεν σε προαπαιτούμενα έξοδα και ασφαλιστική κάλυψη, προκειμένου να την επισκεφθεί στη χώρα μας.

Ο παππούς έπνιγε τον καημό του


Σε συνέχεια του από  σχετικά με θανάσιμο τραυματισμό ανήλικου σε περιοχή των Διαβατών, που είχε παρασυρθεί από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, αναφέρεται ότι ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του οδηγού του οχήματος.
Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκε δικογραφία για την υπόθεση, από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας, που διενεργεί την προανάκριση, σε βάρος 51χρονου ημεδαπού, για τα αδικήματα της «ανθρωποκτονίας από αμέλεια» και παράβασης του Κ.Ο.Κ. σχετικά με τη «Συμπεριφορά σε Περίπτωση Ατυχήματος».

Του 'ριξε στην κοιλιά


Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεως Προσώπων και του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες σήμερα (21-06-2016), 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, δυνάμει σχετικού εντάλματος.

21/6/16

Παιδοκτόνος με αιτία;




«Την πράξη μου αυτή την έκανα για να απαλλάξω το δεύτερο γιο μου από το δυσβάστακτο βάρος να φροντίζει τον αδερφό του».

Αυτό έγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες , σε ιδιόχειρο σημείωμα ο 85χρονος, ο οποίος δολοφόνησε με έξι σφαίρες τον 49χρονο γιο του μέσα στο σπίτι του στο Βραχάτι Κορινθίας.

Γιώργος είναι ένας ...


Στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca ενάντια στην αρχαιοκαπηλία και υπέρ της διαφύλαξης της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που ξεκίνησε εδώ και έναν χρόνο, τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca συγχαίρουν τον Αντιπρόεδρο των Βραβείων G. Sciacca Ελλάδας, Γιώργο Τσούκαλη, για την πάταξη ενός νέου κρούσματος αρχαιοκαπηλίας.

Αλβανός στα αρχαία

Σημαντική η συμβολή του Γιώργου Τσούκαλη
Τα Ντοκουμέντα
Συνελήφθη στα Πατήσια, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας σχετικά με επικείμενη αγοραπωλησία αρχαίων αντικειμένων στα Κάτω Πατήσια, εντοπίσθηκε ο 46χρονος να έχει στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα και συνελήφθη.

Η φυτεία


Εκ Λαρίσης

Τα Ντοκουμέντα





Συνελήφθη, χθες (18-06-2016) το βράδυ στο χώρο της φυτείας, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, καθώς και για παραβίαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.
Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά φυτεία, σε αγροτική περιοχή της Λάρισας, αποτελούμενη από (75) καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο πλήρης ανάπτυξης, ύψους από (0,3) έως (1,8) μέτρα.

Σλοβένος στα κόλπα


Συνελήφθη, έπειτα από την άμεση κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων, πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα (20-06-2016) σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, 38χρονος αλλοδαπός – υπήκοος Σλοβενίας, ο οποίος ενέχεται σε περίπτωση παράνομης διακίνησης αλλοδαπών, με όχημα για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή.
Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (20-06-2016), εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετική κλήση του κέντρου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, Ι.Χ.Φοτηγό το οποίο οδηγούσε ο παραπάνω συλληφθείς. Προ του επικείμενου ελέγχου και προκειμένου να τον αποφύγει, ο 38χρονος, προσπάθησε ανεπιτυχώς, να εμβολίσει το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι αστυνομικοί και τράπηκε σε φυγή.

Παιδόφιλος από το Μπαγκλαντές


Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 16-6-2016 στο κέντρο της Αθήνας, ένας 42χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, για αποπλάνηση παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα δώδεκα έτη κατ’ εξακολούθηση και απείθεια.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 16-6-2016, περιπολούντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, εντόπισαν τον 42χρονο, έξωθι χώρου στάθμευσης πολυκατοικίας, να στέκεται πλησίον δίκυκλης μοτοσυκλέτας, μαζί με τρία (3) ανήλικα κορίτσια. Κατά την προσπάθεια για αστυνομικό έλεγχο ο 42χρονος ετράπη σε φυγή αλλά τελικά καταδιώχθηκε, ακινητοποιήθηκε και προσήχθη αρχικά στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.