4/12/10

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τα όπλα που βρέθηκαν


Αυτός είναι ο ακριβής αριθμός των όπλων από τις μέχρι τώρα έρευνες της αστυνομίας. Βρέθηκαν: 3 υποπολυβόλα εκ των οποίων τα 2 SCORPION 7 εννιάρια πιστόλια [τύπου CLOCK, CZ, BAIKAL] έναν σιγαστήρα , γεμιστήρες, εκατοντάδες φυσίγγια, 4 χειρομβοβίδες, 50 κιλά ANFO, 200 GR TNT και 3 Καλάσνικοφ.

Τα ευρήματα απο τις γιάφκες


Η αστυνομία ανακοίνωσε τα ευρήματα απο τις σημερινές εφόδους στα σπίτια που έχει ψάξει μέχρι τώρα:
3 υποπολυβόλα
7 πιστόλια
3 Καλάσνικοφ
πολλά κιλά εκρηκτικής ύλης
χειροβομβίδες

Εφοδος και στην Θεσσαλονίκη


Υστερα απο έφοδο της αστυνομίας στην Θεσσαλονίκη σε υπο κατάληψη χώρο στην περιοχή Σαράντα Εκκλησίες μετά απο το συμβάν που έγινε το πρωί στο νοσοκομείο του ΑΧΕΠΑ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αλεξίσφαιρα γιλέκα,γκλόπ,ασύρματοι της αστυνομίας,εκκενωτής ρεύματος και αντισφιξιογόνες μάσκες και έχουν γίνει τουλάχιστον 10 προσαγωγές.Ο χώρος που ερευνήθηκε δεν επίκειται στις διατάξεις περί πανεπιστημιακού ασύλου.

Πρόλαβαν στο παρα πέντε


Ο οπλισμός που είχαν επάνω τους την ώρα που έβγαιναν απο την γιάφκα της Νέας Σμύρνης οι δύο που έχουν συλληφθεί δείχνει οτι ίσως η αστυνομία κατάφερε να αποτρέψει στο παρά πέντε κάποιο χτύπημα τρομοκρατικό.Υπήρχαν οι υποψίες οτι λόγο της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου την Δευτέρα θα υπήρχε κάποιο χτύπημα.Ηδη οι αστυνομικές διευθύνσεις σε όλη την Ελλάδα είναι σε επιφυλακή για τις πορείες της Δευτέρας για τυχόν επεισόδια.Η αντιτρομοκρατική εντόπισε τις τελευταίες μέρες άνθρωπο ο οποίος είχε φιλική σχέση με τον έναν απο τους δύο συλληφθέντες και άρχισε η παρακολούθηση του με αποτελέσμα να τους οδηγήσει στην γιάφκα της Νέας Σμύρνης.Πριν απο λίγη ώρα σε σπίτι στον Πειραιά όλα δείχνουν οτι έχουν βρεί και εκεί ευρήματα σημαντικά.

Συνεχίζονται οι έρευνες σε σπίτια


Παρουσία εισαγγελέων γίνονται έρευνες αυτή την στιγμή σε 13 σημεία στην Αττική.Η αντιτρομοκρατική έχει κάνει 5 συλλήψεις μέχρι αυτήν την ώρα και η σύλληψη των δύο έγινε έξω απο την γιάφκα της Νέας Σμύρνης την ώρα που έβγαιναν και ήταν οπλισμένοι με πιστόλια και με ένα Καλάσνικοφ.Η αστυνομία πιστεύει οτι ετοίμαζαν χτύπημα με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου που είναι την Δευτέρα.Η αστυνομία πιστεύει οτι η γιάφκα της Νέας Σμύρνης δεν είναι η βασική γιάφκα της ΣΕΧΤΑ αφού βρήκαν μόνο 5 όπλα σε αυτή την γιάφκα.

5 όπλα βρέθηκαν


Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες του crimesonair στην γιάφκα της οδού Καισαρείας βρέθηκαν 5 όπλα διαφορετικών τύπων και διαμετρημάτων.Οι αστυνομικοί αναζητούν εργαστηριακά στα όπλα αν και ποιά απο αυτά χρησιμοποιήθηκαν στην δολοφονία του υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.Θεωρείται βέβαιο πάντως οτι πρόκειται για μια απο τις βασικές γιάφκες της ΣΕΧΤΑ.

Τα όπλα της ΣΕΧΤΑ


Στη φωτογραφία εικονίζονται τρία Καλάσνικοφ, επτά πιστόλια Glock, ένα υποπολυβόλο Scorpion, δύο πιστόλια Ζastava ανατολικής κατασκευής διαφoρετικών τύπων, ένα πιστόλι Βrowning, ένα πιστόλι Τοκάρεφ, ένα πιστόλι Smith Wesson Sigma (για το τελευταίο οι αστυνομικοί διατηρούν επιφύλαξη) και ένα περίστροφο 357 Μagnum που δέχεται σφαίρες 38 Special και για το οποίο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορούν να αποφανθούν οριστικά αν είναι μάρκας Ζastava ή Smith Wesson. Στην τεχνική ανάλυση περιλαμβάνεται ειδική επισήμανση για τα φυσίγγια από κυνηγετικό όπλο που εικονίζονται δίπλα σε ένα από τα Καλάσνικοφ, χωρίς στη φωτογραφία να φαίνεται και το ίδιο το όπλο.
Το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων ενισχύει την άποψη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ότι το εικονιζόμενο οπλοστάσιο έχει σχέση αφενός με την αιματηρή επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009 και αφετέρου με το «σκοπευτήριο» του «Επαναστατικού Αγώνα» στην περιοχή του Κρεμαστού Λαγού στον Υμηττό.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το συμπέρασμα για «το Καλάσνικοφ που εικονίζεται αριστερά στη φωτογραφία και δεν έχει κοντάκι». Αυτή η έλλειψη, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., «το καθιστά ασταθές στη χρήση του. O χρήστης ενός Καλάσνικοφ χωρίς κοντάκι δεν μπορεί να στοχεύσει εύκολα και ρίχνει κυκλικές βολές, όπως ακριβώς συνέβη με έναν από τους δράστες που γάζωσανμε τρία πάλι Καλάσνικοφ- το αστυνομικό τμήμα στην Αγία Παρασκευή. Οι βολές του έπεφταν σε όλη την πρόσοψη του κτιρίου» σημειώνουν.
Σημειώνεται ότι στο σκοπευτήριο του Υμηττού βρέθηκαν σφαίρες από Τοκάρεφ και περίστροφο 38 Special, όπλα που δεν είχαν βρεθεί σε καμία από τις οπλαποθήκες του «Επαναστατικού Αγώνα», αλλά εμφανίζονται τώρα στη φωτογραφία της «Σέχτας Επαναστατών». Τριανταοκτάρι περίστροφο υπήρχε και στην κατοχή του Λάμπρου Φούντα, όμως από τον βαλλιστικό έλεγχο δεν διαπιστώθηκε ότι είχε ρίξει κάποια από τις σφαίρες που βρέθηκαν στον Υμηττό.

Σύλληψη καταζητούμενου


Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στα χέρια της αντιτρομοκρατικής είναι καταζητούμενος του οποίου ο αδελφός έχει συλληφθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Στο μικροσκόπιο τα όπλα για την δολοφονία του Γκίολια




Εξετάζονται τα όπλα για την δολοφονία του Σωκράτη Γκίολια στις 19 Σεπτεμβρίου 2010 στη οδό Δαιδάλου21 στην Ηλιούπολη.Όπως είχε ανακοινωθεί από την αστυνομία, από τον τόπο της επίθεσης περισυνελλέγησαν 16 κάλυκες, διαμετρήματος 9 mm παραμπελουμ. Οι 13 έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, Νεκτάριου Σάββα, στις 17 Ιουνίου 2009, στα Πατήσια. Τρεις έχουν πυροδοτηθεί από το 9άρι πιστόλι -διαφορετικό από το προηγούμενο- το οποίο χρησιμοποιήθηκε και αυτό στην ίδια δολοφονία, καθώς και στις ένοπλες επιθέσεις κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού, στις 3 Φεβρουαρίου του 2009 και κατά του τηλεοπτικού σταθμού «ΑLΤΕR» στις 17 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους. Πιθανολογείται μάλιστα ότι ο άτυχος δημοσιογράφος πυροβολήθηκε από δύο πιστόλια, ένα Glock και ένα CΖ 99, τσεχικής κατασκευής.






Αυτή την στιγμή ερευνούν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής να διαπιστώσουν ποιο απο τα όπλα είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην ανθρωποκτονία του υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα την 17η Ιουνίου 2009.

Βρέθηκαν τα όπλα



Μεγάλο μέρος απο τα όπλα που βλέπεται στη φωτογραφία της ΣΕΧΤΑ βρέθηκαν στην Νέα Σμύρνη.Αρκετά απο τα όπλα είναι 9αρια Αυστριακού τύπου glock.

Σύμπτωση ή όχι


Αγνωστο παραμένει ακόμη αν οι πληροφορίες για την αποκάλυψη της γιάφκας σχετίζεται με την σύλληψη του Παναγιώτη Αργυρού του οποίου το πατρικό σπίτι βρίσκεται στην Νέα Σμύρνη.Ο Παναγιώτης Αργυρός είχε συλληφθεί για τα δέματα βόμβες στο Πακράτι. Βέβαια αυτός είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ενέργειες τοων Πυρήνων Της Φωτιάς.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η αποκάλυψη της γιάφκας



H γιάφκα το πιο πιθανόν της ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ βρέθηκε στη Ν. Σμύρνη στην οδό Καισαρείας από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έχει προχωρήσει ήδη σε τέσσεροις συλλήψεις.

Βρέθηκαν οι φονιάδες


Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση ανθρωποκτονίας, η οποία έλαβε χώρα πρώτες πρωινές σήμερα στην οδό Γιαννιτσών, σε βάρος 45χρονου ημεδαπού. Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της ανθρωποκτονίας, τρεις ομογενείς, ηλικίας 29,23 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Ανθρωποκτονία από Πρόθεση».

Το κακοποιούσαν κατ' επανάληψη








Γράφει η ελένη
ασημακοπούλου



Το 22 μηνών αγγελούδι που έχασε την ζωή του απο ξυλοδαρμό στην Πάτρα είχε βιώσει στο κορμάκι του και άλλες φορές την κακοποίηση.Οπως αποκαλύπτουμε σήμερα το 22 μηνών αγοράκι είχε νοσηλευτεί πάλι το καλοκαίρι στο Καραμανδάνιο νοσοκομείο Πάτρας σε πολύ άσχημη κατάσταση και απο εκεί διασωληνομένο στο Παίδων Αγίας
Σοφίας.Άραγε τότε κανείς δεν είχε διαπιστώσει την κακοποίηση του παιδιού?Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το βράδυ της Πέμπτης το 22 μηνών αγγελούδι
χτυπήθηκε τόσο άσχημα στο κεφάλι ώστε να χάσει την ζωή του.Σύμφωνα με τους γονείς όταν πήγαν να το ταίσουν βρήκαν το αγγελούδι να έχει χάσει τις αισθήσεις του.Όμως η αστυνομία έχει διαφορετική εκτίμηση. Οι γονείς όταν πήγαν να το ταίσουν και αυτό αρνήθηκε να φάει τότε το χτυπήσαν με τα χέρια στο κεφάλι και στην συνέχεια το άφησαν στο κρεβάτι.Την Παρασκευη το πρωί το παιδί δεν ανταποκρινόταν στο κάλεσμα της μάνας.Κάλεσαν ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε το αγγελούδι στο νοσοκομείο οπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.Ο 33χρονος πατέρας και η 32 μητέρα έχουν άλλα δυο ανήλικα παιδιά ηλικίας 5 και 3 τα οποία δεν φέρουν σημάδια κακοποίησης και 'οπως υποστήριξαν στους αστυνομικούς τα δύο ανήλικα παιδιά τους είναι υπεύθυνα για τον θάνατο του 22μηνών αγγελούδι.Αυτήν την στιγμή οι γονείς είναι στον εισαγγελέα Πατρών.

Εκλεβε πετρέλαιο απο λεωφορείο


Eνας 27χρονος Ρομά, στην οδό Πανεπισημίου στο Αγρίνιο, συνελήφθη χθες να αφαιρεί με λάστιχο ποτίσματος, πετρέλαιο από ρεζερβουάρ λεωφορείου…

Πολλαπλασιάζονται τα περιστατικά μικροεγκληματικότητας με δράστες τσιγγάνους στο Αγρίνιο.

Την Παρασκευή και περί ώρα 07:15 στο Αγρίνιο και επί της οδού Πανεπιστημίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός ΄΄ΡΟΜΑ΄΄ διότι χρησιμοποιώντας λάστιχο ποτίσματος αφαίρεσε από το ρεζερβουάρ σταθμευμένου τουριστικού λεωφορείου, είκοσι λίτρα πετρέλαιο το οποίο τοποθέτησε σε πλαστικό δοχείο.

Ποσότητα πετρελαίου κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα. Συλληφθείς δράστης με σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αγρινίου.

Το χαμόγελο του παιδιού για την κακοποίηση μέχρι θανάτου του 22μηνών αγοράκι


"Δυστυχώς ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ανηλίκου με τραγική κατάληξη, που σημειώθηκε στην περιοχή της Πάτρας, δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τα Μ.Μ.Ε. Μόλις, είκοσι ημέρες μετά από τη 19η Νοεμβρίου « Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση» , ερχόμαστε αντιμέτωποι με το θλιβερό γεγονός θανάτου μιας αθώας ψυχής" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού.

"Το παιδί (22 μηνών), κατέληξε μετά από σοβαρή κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα του και τη σύντροφό του.

Ένα ακόμη θύμα της ανεπάρκειας της Κοινωνικής Πρόνοιας για το παιδί στην Ελλάδα.
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή τα χιλιάδες περιστατικά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάθε χρόνο προσπαθούμε να αφυπνίσουμε και να κινητοποιήσουμε το κράτος, τους δημόσιους λειτουργούς, τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους πολίτες".

Τους σταμάτησε ο συναγερμός


Στο Λέχαιο Κορινθίας, στο 7ο χλμ. της Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών, (3) άγνωστοι δράστες παραβίασαν το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών, στο οποίο βρίσκεται εντοιχισμένο Α.Τ.Μ Τράπεζας και αποπειράθηκαν να το παραβιάσουν, χωρίς αποτέλεσμα, λόγω ενεργοποίησης του συναγερμού. Δράστες αναζητούνται.

Εκαναν λίμπα το νοσοκομείο


Στη Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσ-νίκης, (25 έως 30) περίπου άγνωστα άτομα που φορούσαν κράνη και κουκούλες κινήθηκαν από τον πανεπιστημιακό χώρο του ΑΠΘ, στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και κρατώντας ξύλινα ρόπαλα και πέτρες, προκάλεσαν υλικές ζημιές στα τζάμια του φυλακίου, ενώ αφαίρεσαν από το εσωτερικό του (2) Η/Υ και από έναν υπάλληλο παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (1) αλεξίσφαιρο γιλέκο και ένα ασύρματο, χωρίς να του προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Προανάκριση ενεργεί το Τ. Α. Λευκού Πύργου.

Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου



Στη Θεσ-νίκη, οδός Γιαννιτσών 54, άγνωστοι δράστες για άγνωστοι αιτία επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με τα χέρια τους 45χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του. Δράστες αναζητούνται.

Συνελήφθη 29χρονος για παιδική πορνογραφία


Από τη Δ.Α.Α./Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού, για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, διενεργήθηκε Αστυνομική Επιχείρηση στη πόλη των Ιωαννίνων, όπου και συνελήφθη ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 29 ετών, κατηγορούμενος για «ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ».

Από ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο, που διενεργήθηκε στη περιοχή των Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του προαναφερόμενου, σε διακίνηση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Ίντερνετ.

Μετά από ψηφιακή ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στα ηλεκτρονικά του ίχνη, ταυτοποιήθηκε ο κατηγορούμενος να κατέχει και παράλληλα να έχει διακινήσει στο διαδίκτυο, υλικό παιδικής πορνογραφίας, ιδιαίτερης σκληρότητας.

Κατόπιν των ανωτέρω και ύστερα από προγενέστερη ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών, κλιμάκιο Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβη στην πόλη των Ιωαννίνων και σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, διενήργησαν έρευνα στην οικία του δράστη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
  • ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ.
Τα ανωτέρω ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα 4-12-2010, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Βαριά η κληρονομιά






Γράφει ο βασίλης χήτος


Η ομάδα ΔΙΑΣ βρίσκεται πίσω από κάθε μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ παρόλο που είναι μονάδα ταχείας επέμβασης και συστάθηκε με γνώμονα μόνο την καταπολέμηση του αποκαλούμενου "εγκλήματος του δρόμου". Προ της συστάσεως οι "ειδήμονες" χλεύαζαν για την αποτελεσματικότητά της, με ειρωνικά σχόλια και απαξιωτικά λόγια για "εποχούμενα και τηλεκατευθυνόμενα καρτούν". Από την πειραματική της εκκίνηση όμως η Δίκυκλη Αστυνόμευση όχι μόνο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αλλά εισχώρησε και στη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος όπως είναι οι ληστείες τραπεζών. Η ίδια ομάδα απεσόβησε τον κίνδυνο να δημιουργηθεί μέγα διπλωματικό επεισόδιο μ' άλλες χώρες, συλλαμβάνοντας στο Παγκράτι δυο μέλη των "Πυρήνων της Φωτιάς" που ταχυδρομούσαν με απίστευτη ευκολία τα δέματα-βόμβα και προς ξένους Αργηγούς κρατών. Η ομάδα αυτή όμως που αποτελείται από απλούς ή χαμηλόβαθμους αστυνομικούς αλλά διψασμένους για δράση, έδειξε και το "αραλίκι" που έχει κληρονομηθεί και μαστίζει ορισμένους κρίσιμους τομείς της Ασφάλειας Αττικής. Το Τμήμα Εκβιαστών για παράδειγμα έχει να παρουσιάσει κάποια σημαντική υπόθεση εδώ και χρόνια, τη στιγμή που υπηρεσίες όπως το Ανθρωποκτονιών, η Δίωξη Ναρκωτικών, ή το Τμήμα Ληστειών χειρίζονται ένα σωρό υποθέσεις εβδομαδιαίως για να μη πούμε καθημερινά. Μέχρι και τον βομβιστή στη "Θέα" του Στηβ Κακέτση, τους τον πήγε ...πακέτο η ΔΙΑΣ την Πέμπτη το βράδυ. Και μη μου πείτε πως ο Χριστόφορος χρειάζεται να ντυθεί "Κλουζό" για να συμπεράνει ποιανού παραγγελία εκτελούσε ο 22χρονος Αλβανός δράστης, παρκαδόρος στο επάγγελμα. Αυτό φωνάζει από μόνο του ..! Πριν από έναν μήνα έσκασε άλλη μια βόμβα στην Πέτρου Ράλλη σε μπουζουξίδικο. Το Τμήμα Εκβιαστών δεν γνώριζε τίποτε για το "φόνο". Τους δυο εν ενεργεία αστυνομικούς εννοούμε που έκαναν το κέντρο ...μαγαζάκι τους. Ή περιμένουν να βρούν τα στοιχεία, ανάμεσα στους πάγους των ουισκιών; Μάταια, αυτά δεν θα τα βρούν τυλιγμένα ούτε στις λευκές πετσέτες των "μασατζίδικων". Πριν την έκρηξη στην Π. Ράλλη, είχε μήνες να σκάσει στην Αθήνα, βόμβα του κοινού ποινικού δικαίου. Το αρμόδιο Τμήμα ποιές επιτυχίες έχει να επιδείξει; Ή μήπως καμαρώνουν ακόμη τα κατορθώματα του συνταξιούχου ανώτερου αξιωματικού-στυλοβάτη, που είχε για θεό όχι την αστυνομία αλλά το χρήμα;

Έτοιμοι για όλα




Το αιματηρό περιστατικό στην Καλλιθέα ανεξάρτητα από τον βαθμό εμπλοκής του γιατρού-ορθοπεδικού, καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, έδειξε το πόσο ετοιμοπόλεμη είναι η ομάδα ΔΙΑΣ που κλήθηκε να επέμβει, επειδή αρχικά οι τρείς συνολικά άνδρες θεωρήθηκαν ύποπτοι για τη διάπραξη ληστείας στα ΕΛΤΑ. Οι φωτογραφίες είναι από την παιδική χαρά όπου ο άνδρας της ΔΙΑΣ πρόλαβε και πυροβόλησε πρώτος, όταν ο Γεωργιανός τράβηξε το πιστόλι που είχε κλαπεί 1,5 χρόνο πριν στην Καισαριανή από διαμέρισμα αστυνομικού.

Παρεξήγηση η ληστεία

Aπο: BEST.gr

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον πασίγνωστο Πατρινό ορθοπεδικό που εμπλέκεται στην αιματηρή συμπλοκή της Καλλιθέας. Όπως υποστηρίζουν αξιωματικοί της Ασφάλειας, ο 47χρονος ορθοπεδικός είχε δανείσει σε γυναίκα μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο δεν του είχε επιστραφεί και αποφάσισε να τα πάρει πίσω με τη γνωστή μέθοδο του εκβιασμού. Έψαξε και βρήκε ως μεσάζοντα τον ομογενή από την ΕΣΣΔ και του ζήτησε να του βρει άτομο για να κανονίσει την υπόθεση και να πάρει πίσω τα χρήματά του. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος του ποσού που χρώσταγε η γυναίκα στο γιατρό. Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 11:20 το πρωί της Παρασκευής όταν τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έκριναν ύποπτους τρεις άνδρες που στέκονταν και συζητούσαν στη μικρή πλατεία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πεισιστράτου και Ξενοφώντος, απέναντι από τα ΕΛΤΑ. Οι αστυνομικοί ζήτησαν τα στοιχεία των τριών υπόπτων. Ο πρώτος δήλωσε γιατρός από την Πάτρα, ο δεύτερος δήλωσε επίσης την ταυτότητά του και ο τρίτος δήλωσε πως είναι Βούλγαρος υπήκοος αλλά δεν είχε ταυτότητα μαζί του. Την είχε όμως στο αυτοκίνητο, που ήταν παρκαρισμένο εκεί κοντά.
Ξαφνικά όμως, o Γεωργιανός έσπρωξε έναν από τους αστυνομικούς και τράβηξε πιστόλι, σημαδεύοντά τον. Όμως ο άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ πρόλαβε και πυροβόλησε πρώτος, τραυματίζοντάς τον στον ώμο και στο χέρι. Ο Γεωργιανός μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η κατάθεσή του θα ρίξει περισσότερο φως την υπόθεση. Ο τραυματίας έφερε πάνω του πιστόλι USP που ανήκει σε αστυνομικό. Έχει χαραγμένο πάνω του το λογότυπο της Ελληνικής Αστυνομίας και είχε κλαπεί πριν από ενάμιση χρόνο από σπίτι αστυνομικού στην Καισαριανή.

Φωνή απόγνωσης απο τους νέους του Μεσολογγίου







Γράφει ο δημήτρης μαλαβέτας



Πρωτόγνωρες είναι οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι της πόλης του Μεσολογγίου αφού, χωρίς ίχνος υπερβολής, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθεροι στην ίδια τους την

πόλη.Και λέμε ότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθεροι, όχι γιατί «εμποδίζονται» από τις διωκτικές αρχές ή από «παιδονόμους», αλλά γιατί συχνά πυκνά γίνονται μάρτυρες ή θύματα καυγάδων που προκαλούν θερμόαιμοι συνομήλικοί τους, για «ψύλλου πήδημα». Τα φαινόμενα αυτής της βίας, που έχουν πρωταγωνιστές, κυρίως αλλοδαπούς και αθίγγανους νεαρούς, κυριολεκτικά αποτελούν τον «φόβο και τρόμο» και είναι σχεδόν καθημερινά.Οι αφορμές πάντα είναι ασήμαντες, τα αίτια όμως ίσως είναι σημαντικά… χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι δικαιολογούμε αυτές τις συμπεριφορές των νεαρών αλλά και την αναποτελεσματικότητα των αρχών να δώσουν λύση στο πρόβλημα.Πριν λίγες μέρες, νέοι που ζουν και εργάζονται στο Μεσολόγγι μας περιέγραψαν την κατάσταση την οποία βιώνουν στην πόλη ποτ μεγάλωσαν και επέλεξαν να εργαστούν:


"Γίναμε Σικάγο κύριοι

Σε πραγματικό πεδίο συμπλοκών έχει μετατραπεί το Μεσολόγγι με τους αρμόδιους να κάνουν τα στραβά μάτια.Πρόσφατο περιστατικό ο άγριος ξυλοδαρμός αστυνομικών στη περιοχή Ταμπακαριά και η συμπλοκή χωρίς όρια τσιγγάνου με μετανάστη έξω μάλιστα απο φροντιστήριο μικρών παιδιών.Καθημερινές έχουν γίνει πλέον και οι κλοπές σε αυτοκίνητα ,σπίτια,οι φΑσαρίες σε μαγαζιά ακόμα και σε κδηλώσεις μαθητών λυκείου,δεν είμαστε ρατσιστές ούτε σχέση έχουμε με κανένα πολιτικό χώρο,απλά ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ!Δεν είναι τυχαία η μειωμένη κίνηση στα μαγαζιά παρά την μεγάλη προσέλευση φοιτητών και βασικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιούς ισχύουν οι νομοί και για ποιούς όχι!Συγκεκριμένες ομάδες αλλοδαπών δεν πληρώνουν πουθενά πειράζουν όποιον και όποια θέλουν ορισμένες φορές με τρόπο προκλητικό και δεν τους μιλάει κανείς.Τι πρέπει να γίνει για να παρθούν μέτρα?Να θρηνήσουμε μήπως θύματα η να πάει κόσμος στο νοσοκομείο.Πάρτε επιτέλους μέτρα.Οι νέοι της περιοχής φοβούνται πλέον να κυκλοφορήσουν και οι γονείς είναι αναγκασμένοι να αφήνουν τα παιδιά

τους έξω απο τις πόρτες των φροντιστηρίων.Δεν αναφερόμαστε φυσικά για το σύνολο των μεταναστών που ζούν και εργάζονται στην περιοχή μας αλλά στις συγκεκριμένες ομάδες αυτών που είναι παντού χωρίς να τους ελέγχει κανείς.Δεν θα αναφερθούμε αυτή την φορά στο θέμα των τσιγγάνων γιατί ίσως στενοχωρήσουμε τους πολιτικούς άρχοντες της περιοχής και δεν το θέλουμε.Αυτή η πόλη εδώ και καιρό δεν έχει καμία ανάπτυξη και κανένα μέλλον για τους νέους της και όσες προσπάθειες και να κάνουν οι σύλλογοι και οι ανεξάρτητοι φορείς της περιοχής δεν θα καταφέρουν τίποτα αν οι αρμόδιοι δεν κάνουν απλά την δουλειά τους.Με το συγκεκριμένο κείμενο συμφωνεί η πλειοψηφία των νέων της περιοχής αλλά πιστεύουμε πως καταλαβαίνεται τους λόγους που το δημοσιεύουμε ανυπόγραφο.Έχουμε γίνει όμηροι στην ίδια την πόλη μας και δεν μπορούμε πλέον να πούμε την άποψη μας ελεύθερα.Ελπίζουμε ο κύριος εισαγγελέας να ρίξει μια ματιά γιατί η κατάσταση απλά δεν πάει άλλο!"

Αγανακτισμένοι νέοι του Μεσολογγίου.

3/12/10

Εκτροπή λεωφορείου του ΚΤΕΛ στα Λεχαινά




Τρεις ελαφρά τραυματίες είναι ο απολογισμός εκτροπής λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αχαΐας, πριν από λίγη ώρα, μεταξύ Λεχαινών και Ανδραβίδας, στο ύψος της σιδηροδρομικής διάβασης επί της παλαιάς εθνικής οδού.

O οδηγός του λεωφορείου, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Πύργος, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί από την πορεία του. Το λεωφορείο προσέκρουσε στο ένα τμήμα της προστατευτικής μπάρας της σιδηροδρομικής διάβασης, συνέχισε ανεξέλεγκτο την πορεία του, προσέκρουσε σε μαντρότοιχο και κατέληξε στην άκρη του δρόμου, πενήντα περίπου μέτρα από το αρχικό σημείο της εκτροπής.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν να τραυματιστούν ευτυχώς ελαφρά ο οδηγός και δύο κοπέλες επιβάτιδες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Οι υπόλοιποι από τους δεκαπέντε συνολικά επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και επιβιβάστηκαν σε άλλο λεωφορείο που διέθεσε το ΚΤΕΛ για να τους μεταφέρει στον προορισμό τους.

πηγή:http://www.iliatora.gr

Σκότωσε το 22 μηνών αγοράκι της











Γράφει
η ελένη ασημακοπούλου


Νεκρό 22 μηνών αγοράκι απο χτυπήματα σε όλο το κορμάκι του και το κεφαλάκι του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πάτρας το Καραμανδάνειο.Τα πρώτα στοιχεία απο τις ιατροδικαστικές εξετάσεις που έκανε η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα δείχνουν βαρύτατες κρανιοκεφαλικές κακώσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνταο του 22μηνών αγοράκι αλλά και πολλά χτυπήματα σε όλο το κορμάκι του.Η περίπτωση ατυχήματος αποκλείεται απο την φύση των χτυπημάτων.Οι γονείς ήταν αυτοί που ειδοποίησαν το πρωί ασθενοφόρο να μεταφέρει το βρέφος στο νοσοκομείο όπου εκεί οι γιατροί κάλεσαν την αστυνομία αφού είδαν τα χτυπήματα .Οι γονείς αυτή την στιγμή οδηγούνται στον εισαγγελέα Πατρών.Να επισημάνουμε οτι υπάρχουν χτυπήματα στο 22μηνών βρέφους τα οποία δεν είναι τωρινά.

Επίορκοι στη ροζ μαφία



Εξαρθρώθηκε πολυμελής διεθνής εγκληματική οργάνωση ύστερα από πολύμηνη έρευνα και συντονισμένη πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση, που οργανώθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών στη χώρα μας, με εγκέφαλο 38χρονο ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων. Τις πολύμηνες έρευνες υποστήριξαν οι Ρωσικές Αρχές Ασφάλειας, ενώ την αστυνομική επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί των Αστυνομικών Διευθύνσεων Φθιώτιδας, Μαγνησίας, Λάρισας, Πέλλας και Φλώρινας. Συνελήφθησαν συνολικά (51) άτομα για διάφορα ποινικά αδικήματα, εκ των οποίων τα (19) αποτελούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Επιπλέον κατηγορούνται (11) άτομα σε Ελλάδα και Εξωτερικό για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, τα οποία και αναζητούνται. Δύο (2) εκ των κατηγορουμένων είναι Αστυνομικοί, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν παραβάσεις στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, σχετικά με τη διευκόλυνση ταχύρρυθμης έκδοσης των αδειών εργασίας των γυναικών. Συγκεκριμένα, χθες (02-12-2010), πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές και χώρους που δραστηριοποιούνταν η εγκληματική οργάνωση και ειδικότερα στην Αθήνα, την Λαμία, το Βόλο, τη Λάρισα, την Σκύδρα, και την Φλώρινα. Διενεργήθηκε έλεγχος σε δέκα (10) νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, σε τέσσερις (4) κατοικίες, καθώς και ένα (1) δικηγορικό γραφείο. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προσήχθησαν περισσότερα από 180 άτομα. Από τις πολύμηνες έρευνες διαπιστώθηκε ότι, από τριετίας, τα μέλη της οργάνωσης είχαν συγκροτήσει διεθνή εγκληματική οργάνωση ή εντάχθηκαν κατά καιρούς σε αυτή, με σκοπό την οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών. Η οργάνωση είναι δομηθεί σε τομείς – πυρήνες, με διακριτούς ρόλους και στελέχωση. Όπως προέκυψε από την έρευνα εντόπιζαν τα θύματα τους σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων και με εξαπάτηση ότι θα εργασθούν ως χορεύτριες με μεγάλους μισθούς σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης τις μετέφεραν στην Χώρα μας. Στη συνέχεια, τις προωθούσαν σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Αθήνα και την Περιφέρεια που ήταν υπό τον έλεγχο της οργάνωσης, όπου τις εξανάγκαζαν, με τη χρήση βίας ή απειλή βίας, σε ερωτικά ραντεβού ή ασελγείς πράξεις με τους πελάτες των καταστημάτων αυτών. Όπως επίσης προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης νομιμοποιούσαν τις γυναίκες-θύματα στην Ελλάδα, με διάφορους τρόπους, όπως, με την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, την υποβολή αιτήσεων πολιτικού ασύλου ή την τέλεση εικονικών γάμων με Έλληνες πολίτες. Για κάποιες από τις περιπτώσεις νομιμοποίησης συνεργάζονταν με δικηγόρο της Αθήνας, ο οποίος συνελήφθη, καθώς επίσης και άλλα άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα. Στη συνέχεια, «νομιμοποιούσαν» τα κέρδη από την παράνομη δραστηριότητά τους, μέσω εταιρείας με αλυσίδα καταστημάτων που λειτουργούσαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με την αγορά ακινήτων, καθώς επίσης και τη λειτουργία νυχτερινών κέντρων. Επιπλέον διοχέτευαν μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό, μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς χρημάτων. Στο πλαίσιο της έρευνας αυτών των δραστηριοτήτων τους, ενημερώθηκε, από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και η Επιτροπή για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν τέσσερις (4) γυναίκες Ρωσικής καταγωγής, οι οποίες αφού κατήγγειλαν ότι ήταν θύματα της οργάνωσης, χαρακτηρίστηκαν με πράξεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών «ως θύματα εμπορίας ανθρώπων» και τους παρασχέθηκε προστασία και αρωγή. Από την έρευνα κατασχέθηκαν τέσσερα (4) πολυτελή αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των (12.400) ευρώ, καθώς και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων. Οι (51) συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται, κατά περίπτωση και κατά βαθμό συμμετοχής, για παραβάσεις που αφορούν τις διατάξεις των άρθρων «Εγκληματική Οργάνωση», «Σωματεμπορία», «Είσοδος, διαμονή και κοινωνική επανένταξη υπηκόων τρίτων χωρών», «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» και διάφορες υγειονομικές παραβάσεις. Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο (2) Αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Στο Τσιφούτ ζωοκλέφτες με αρχαία



Συλλήψεις στο Τσιφούτ Καστέλλι Ηρακλείου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς και της Ειδικής ομάδας Ζωοκλοπής Ηρακλείου, δυο ημεδαποί ηλικίας 38 και 36 χρονών, για Πλαστογραφία, παράβαση του Νόμου Περί Όπλων, Νόμου Περί Αρχαιοτήτων και της υπ’ αριθμ 10/2006 Αστυνομικής διάταξης Περί Ζωοκλοπής. Ειδικότερα , κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν στις ανωτέρω Υπηρεσίες, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες τους, καθώς και στα ποιμνιοστάσια τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

v Τέσσερα αρχαία νομίσματα ακανόνιστου σχήματος.

v Ένα πολεμικό τυφέκιο αγνώστου προέλευσης.

v Ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov μετά ξιφολόγχης με σταθερό ξύλινο κοντάκιο.

v Ένα εύχρηστο πιστόλι χρώματος μαύρου μάρκας BROWNING .

v Ένα κυνηγητικό δίκαννο του όποιου η άδεια κατοχής έχει λήξει.

v Μια δερμάτινη θήκη πιστολιού.

v Εκατό πενήντα πέντε (155) πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

v Έντεκα μέτρα ακαριαίο φυτίλι .

Επίσης, σε αποθηκευτικό χώρο της οικίας του 38χρονου, βρέθηκαν τα παρακάτω σύνεργα, τα οποία κατείχε παράνομα καθώς αυτά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους καθ’ ύλην αρμόδιους δήμους για την έκδοση πιστοποίησης κατοχής ζώων:

v Μία σφραγίδα διαστάσεων 5,5 εκ. Χ 1,7 εκ. με στοιχεία «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ»

v Μία σφραγίδα στρογγυλή διαμέτρου 4 εκ. με στοιχεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΔΗΜΟΣ ΚΟΦΙΝΑ-εθνόσημο»

v Μια σφραγίδα διαστάσεων 4,8 εκ. Χ 1,5 εκ. με τα στοιχεία του συλληφθέντα - Πρόεδρος Τ.Σ. Δ.Δ. Άνω Ακριών.

v Ένα εις τετραπλούν μπλοκ βεβαιώσεων κατοχής ζωών με συνολικές σελίδες 191 εκ των οποίων οι τρεις (3) χρησιμοποιημένες.

v Ένα (1) σφάγιο αρνιού βάρους δέκα κιλών χωρίς να έχει υποστεί αστυκτηνιατρικό έλεγχο.

Έκανε μόνο 41 διαρρήξεις



Στην Κινέττα Αττικής, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Μεγάρων, συνελήφθη 48χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, κατηγορούμενος για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» ενώ αναζητείται και άγνωστος αριθμός συνεργών του. Ο δράστης κατελήφθη να εξέρχεται από οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, που προ ολίγου είχε αποπειραθεί να διαρρήξει, μαζί με συνεργό του, ο οποίος αναζητείται. Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο 48χρονος δράστης από κοινού με τους συνεργούς του, κατά το τελευταίο έτος, στη περιοχή της Κινέττας, είχαν διαπράξει σαράντα μία (41) διαρρήξεις οικιών, από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, με την αξία των κλοπιμαίων να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 130.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

2. Πρωινές ώρες της 02-12-2010 στις Αχαρνές Αττικής, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αχαρνών, συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για «Κλοπή», παράβαση του Ν. «περί Ναρκωτικών» και του Ν. «περί Όπλων».

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Δώδεκα (12) συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους -450- γραμμ.

· Ένα (1) περίστροφο .

· Εξήντα τέσσερα (64) φυσίγγια.

· Το χρηματικό ποσό των -2.150- Ευρώ.

· Χρυσά κοσμήματα.

· Ένα (1) φορητό υπολογιστή.