15/4/16

Τι έκανε στη Θράκη ο Τσούκαλης?

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ


Θα τους πότιζαν με "μπόμπες"

Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών-όπλων ΣΔΟΕ Αττικής








Νέες σημαντικές επιτυχίες στην προσπάθεια καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου  και της Ε.Ε., του λαθρεμπορίου, καθώς και στην διασφάλιση της υγείας των πολιτών σημειώθηκε την 15-04-2016 από τους υπαλλήλους του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων & λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων  του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ.

Ειδικότερα: 

Με τα ξύλα ...

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθη, χθες (14-04-2016) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, ένας 52χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, καθώς και παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων & περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στους κήπους με ουσίες

Οι Αποδείξεις


Συνελήφθησαν  στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 29 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή ναρκωτικών, νοθεία τροφίμων και παραβάσεις των νόμων περί αλλοδαπών, περί τελωνειακού κώδικα και περί όπλων.
Ειδικότερα, οι δράστες, επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο με πινακίδες κυκλοφορίας των αρχών της Γεωργίας, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα. Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους, εντόπισαν στο εσωτερικό του οχήματος, καθώς επίσης και στην κατοχή των δραστών και κατέσχεσαν:

... Κατέψυξε το έμβρυό της

Πάτρα: Τι λέει η μητέρα!

14/4/16

... Ηλιοβασίλεμα στους Οθωνούς




Αναφορικά με τον εντοπισμό και περισυλλογή ναρκωτικών ουσιών στις θαλάσσιες περιοχές ''ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ'' ν. Κέρκυρας και βόρεια της ν. Οθωνών, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προέβησαν στον εντοπισμό έτερης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικής ουσίας ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, μεσημβρινές ώρες της 12-04-16, από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Οθωνών, για την ανεύρεση σε απόκρημνη περιοχή της παραλίας ''ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ'' δέκα εννέα (19) σάκων, επιμελώς κρυμμένων, οι οποίοι περιείχαν δέματα με ακατέργαστη κάνναβη.

13/4/16

Θεία σκότωσε κοριτσάκι


Μια οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στα Μέγαρα το μεσημέρι της Τετάρτης, με θύμα -δυστυχώς- ένα ανήλικο κοριτσάκι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 13:30 το μεσημέρι, βρέθηκε νεκρό, εντός οικίας στην οδό Αγίου Στεφάνου, στα Μέγαρα, ένα κοριτσάκι, ηλικίας τεσσάρων ετών.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, για παιδί τοξικομανών, που το είχαν αφήσει στη θεία του. 

Η ίδια βρέθηκε δίπλα στο παιδί με κομμένες φλέβες και μεταφέρθηκε ζωντανή στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Το μπουμπούκι και ο δραπέτης


Εξαρθρώθηκε, από την Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες και καταστήματα στην Αττική και στην Κρήτη.
Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 11-4-2016 στο Χαλάνδρι, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμη μέλη της σπείρας. Πρόκειται για έναν 27χρονο υπήκοο Αλβανίας, δραπέτη φυλακών και έναν 35χρονο έγκλειστο των φυλακών, ο οποίος είχε συλληφθεί για διαρρήξεις-κλοπές από κοσμηματοπωλεία και πλαστογραφία.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί μία (1) απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρπαγή και ληστεία σε βάρος ημεδαπού, δύο (2) κλοπές από οικίες και μία (1) κλοπή από κατάστημα σούπερ μάρκετ.

Οι ληστές προδόθηκαν



Οι κλήσεις από τα κινητά πρόδωσαν τους ληστές-δολοφόνους

«Περίπου στις 8 μ.μ., όταν κοντεύαμε να κλείσουμε, εγώ καθόμουν στον έναν υπολογιστή και ο άντρας μου μιλούσε στο τηλέφωνό του και έπαιρνε παραγγελία από μια πελάτισσα. Ξαφνικά, χωρίς να δω τίποτε, άκουσα ένα "μπαμ", σήκωσα το κεφάλι μου και είδα δύο άνδρες. Ο ένας ήταν δίπλα στον Γιάννη (σ.σ.: τον σύζυγό της) και νομίζω ότι στο χέρι του κρατούσε ένα μικρό μαύρο όπλο. Ο άλλος ήταν μπροστά από το γραφείο του. Τότε είδα τον Γιάννη να πέφτει στο πάτωμα, σηκώθηκα και φώναξα δυνατά...».
Πρόκειται για την κατάθεση που έδωσε στις 12 Μαρτίου 2015 μια 54χρονη γυναίκα για την εν ψυχρώ δολοφονία του συνομήλικου συζύγου της από ομάδα ληστών που εισέβαλε εκείνη την ημέρα στο κατάστημα ψιλικών, στην οδό Αβέρωφ 48, στην Ελευσίνα.

Αποκάλυψη δια χειρός Λαμπόπουλου



Τι έκανε ο «Δάσκαλος» του τζιχάντ στην Ελλάδα


Τι έκανε ο «Δάσκαλος» του τζιχάντ στην Ελλάδα
Σκίτσο του Σαρίφ Καντίρ από τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail»

Ενα παλιό διώροφο σπίτι στην οδό Κρήτης στο Αιγάλεω είχαν βάση οι «στρατολόγοι τζιχαντιστών» στην Ελλάδα, την άγνωστη δράση των οποίων παρουσίασε «Το Βήμα της Κυριακής». Κεντρικό πρόσωπο του «ελληνικού» δικτύου τζιχαντιστών θεωρείται ο 53χρονος Ιρακινός Σαρίφ Καντίρ, που είχε το ψευδώνυμο «Μαμόστα» («Δάσκαλος») και εκτός των άλλων φέρεται να χρηματοδοτούσε δραστηριότητες του ISIS μέσω λογαριασμού του που εντοπίστηκε σε τράπεζα του Λιβάνου.

Θα τα λύσει όλα ο "Μπουμπούκος"

Μ' ένα τηλέφωνο
Ο γγ Μαυροϊδάκος και οι άλλοι δυο στον καναπέ, γελάνε και τα ... μουστάκια τους από την συνάντηση κορυφής. Ο δε πρόεδρος κ. Ντούμας φροντίζει να κρατά αποστάσεις από φλύαρες υποσχέσεις

Εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α στο πλαίσιο επισκέψεων με πολιτικούς φορείς της χώρας μας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κύριο Γεωργιάδη Άδωνι στο γραφείο του, στην έδρα της Νέας Δημοκρατίας.
Παρουσιάστηκε από εμάς η εικόνα των υπηρεσιών σε σχέση με το προσωπικό, τα μέσα και τον εξοπλισμό, μια εικόνα που παραπέμπει σε έναν Οργανισμό βαριά ασθενή που καθημερινά ασφυκτιά από τα βάρη των υπηρεσιακών αναγκών και την αδιαφορία της πολιτείας να τον στηρίξει .Μια Αστυνομία διαμοιρασμένη και καθηλωμένη σε στόχους, μια Αστυνομία "μετανάστης" σε αποσπάσεις διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ρεύματος, μια Αστυνομία που επιβιώνει με δωρεές επιχειρηματιών και εράνους μεταξύ των συναδέλφων μας.
Ο κύριος Αντιπρόεδρος δήλωσε γνώστης της τεράστιας δυσκολίας των υπηρετούντων να επιβιώσουν ανάμεσα, σε μια εργασία εξοντωτική που παραβιάζει κάθε έννοια αξιοπρεπούς επαγγελματικής διαβίωσης, αλλά και του αστυνομικού ως μέλος μιας κοινωνίας που κάθε μέρα απομυζάτε και συνθλίβεται από τα οικονομικά βάρη. Είναι διαχρονική η προσωπική έμπρακτη στήριξη των Αστυνομικών τόσο του ιδίου, όσο και του κόμματος το οποίο εκπροσωπεί. Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να είναι στο πλάι ενός εκάστου αστυνομικού, αναγνωρίζοντας το κενό της σημερινής θεσμικής και υπηρεσιακής θωράκισης.
Τέλος διαπιστώθηκε η ανάγκη σταθερής επικοινωνίας και συνεργασίας για παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που θα βελτιώνουν της υπηρεσιακή και προσωπική ζωή του ένστολου και παράλληλα θα ενισχύεται η προστασία του Έλληνα πολίτη .

Προαγωγές Αρχιφυλάκων με σημασία

Οι Ειδικοί Φρουροί, έχουν χάσει τόσους συναδέλφους του σε συμπλοκές και η πολιτεία όφειλε να τους αναγνωρίσει τις θυσίες τους
Παραθέτουμε τη Διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με την οποία οι συνάδελφοι Ειδικοί Φρουροί με έτος εισαγωγής στην Ελληνική Αστυνομία το 1999 προάγονται σε Αρχιφύλακες. Στους παρακάτω συνδέσμους υπάρχουν όλοι οι πίνακες προαχθέντων (40σελίδες PDF) κατά ΑΓΜΣ (χωρίς τα ονοματεπώνυμα για ευνόητους λόγους) 
Δείτε τη συνέχεια με τους πίνακες: https://drive.google.com/file/d/0B2lGU9EKIvpsMzlXVGRTZXEzN00/view


Πληρώνουμε τα κλεμμένα των Πακιστανών

 (6) τόνους και με τη ζημιά που έχει υποστεί η επιχείρηση να ξεπερνά τις (176.000) ευρώ
Oι Αποδείξεις


Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και της Λοκρίδας Φθιώτιδας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες στον Παύλο Βοιωτίας και το μεσημέρι σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνολικά τέσσερις (4) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 23, 21, 22 & 23 ετών αντίστοιχα, ενώ επιπλέον αναζητούνται ένας 24χρονος ομοεθνής τους και ένας άγνωστος συνεργός τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση & συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών & φθορών, καθώς και κατά περίπτωση, για παραβάσεις νομοθεσίας περί αλλοδαπών & περί Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Ψάρεψαν χασίς

Κέρκυρα: Οι Αποδείξεις


 
Πρωινές ώρες περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ εντόπισε και περισυνέλεξε στη θαλάσσια περιοχή “ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ” ν. Κέρκυρας, έναν (01) μαύρο σάκο, ο οποίος περιείχε συνολικά δεκαέξι (16) δέματα περιέχοντα ακατέργαστη κάνναβη, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντόπισε δύο (02) μεμονωμένα δέματα, τα οποία επίσης περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους σαράντα οκτώ κιλών και διακοσίων εξήντα πέντε γραμμαρίων (48,265 kg).

Οι Αποδείξεις

ΠΑΤΡΑ


12/4/16

Και μη χειρότερα!

Οι Αποδείξεις

Δύο θέσεις στο Δημόσιο κατέχει ο δημοσιογράφος (και ταμίας της ΕΣΗΕΑ) Δημήτρης Κοτταρίδης που έχει εκλεγεί στην Ενωση με το ψηφοδέλτιο των «Ενωμένων Δημοσιογράφων».

Η συγκεκριμένη παράταξη εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο Δ. Κοτταρίδης διαγράφεται από τους Ε.Δ, καθώς όπως λένε: «Οι αρχές και οι αξίες με τις οποίες πορευόμαστε, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο για τη δημοσιογραφία, δεν βρίσκουν σύμφωνο το έως σήμερα μέλος μας, μέλος του ΔΣ και Ταμία της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Κοτταρίδη».

Έβγαλαν λαγό στην Πάτρα

Tα Ντοκουμέντα της Ακτοφυλακής


Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και τη σύλληψη δύο (02) ανδρών προέβησαν, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιούν το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Τα 'παν με τον mr Europol



Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με τον Διευθυντή της Europol RobWainwright
O Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας συναντήθηκε σήμερα, 12 Απριλίου 2016, με τον Διευθυντή της Europol Rob Wainwright, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα.

Πονηρός ο εργάτης της μίζας


Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη στις 38χρονος ημεδαπός, ιδιωτικός υπάλληλος, για απόπειρα εκβίασης και υπεξαίρεσης.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του «Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας» (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) ότι 38χρονος υπάλληλος ανάδοχου εταιρείας, που είχε αναλάβει το έργο καταμέτρησης των ρολογιών του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., όταν διαπίστωσε σε μετρητή οικίας να έχουν παραβιασθεί οι σφραγίδες, απαίτησε από τον ιδιοκτήτη την καταβολή 200 ευρώ, προκειμένου να αποφύγει την επιβολή προστίμου.
Το μεσημέρι της 07-04-2016, σε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της οικίας, ο 38χρονος υπάλληλος παρέλαβε το παραπάνω χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρήματα.

11/4/16

Βγήκαν πιο σοφοί ...

Τα Κατασχεμένα



Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην Νοτιοανατολική Αττική και στην Κορινθία.
Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 7-4-2016 στο Κορωπί, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, πέντε (5) μέλη της ομάδας, όλοι ημεδαποί Ρομά, ηλικίας από 22 έως 42 ετών, κατά τη στιγμή που προσπαθούσαν να διαρρήξουν μονοκατοικία στην περιοχή.
Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε στον καταυλισμό Ρομά στη θέση Σοφό Ασπροπύργου, συντονισμένη επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ένας (1) επιπλέον ημεδαπός Ρομά, μέλος της ομάδας και διενεργήθηκαν κατ’ οίκον έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων.
Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται έξι (6) επιπλέον συνεργοί τους.

Made in Αιθιοπία τα αυγουλάκια

Οι Αποδείξεις

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», μία 25χρονη αλλοδαπή υπήκοος Αιθιοπίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας ηρωίνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν την ανωτέρω, η οποία αφίχθη αεροπορικώς στη Χώρα μας από τις Βρυξέλλες.

Τι είπε ο άνθρωπος?


Έως το Πάσχα θα έχει λυθεί το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος στην Ειδομένη και στον Πειραιά δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας 
στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων.
Αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια στην Ειδομένη ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για υπέρεμετρη βία από τους Σκοπιανούς. «Οι χθεσινοί δαρμένοι θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές... Εμείς ως χώρα κάνουμε τις σωστές κινήσεις, είπε.

Οι Σκοπιανοί σε Ελληνικό


Σαν πας στην Ειδομένη ...


Με μύτη οι Σερραίοι

Τα Ντοκουμέντα


Η συντονισμένη και αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, οδήγησε στη σύλληψη δύο υπηκόων Βουλγαρίας, που μετέφεραν με όχημα σημαντική ποσότητας ηρωίνης .
Πρόκειται για έναν 31χρονο υπήκοο Βουλγαρίας και μία 39χρονη ομοεθνή του σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών.

Την έπιακαν


Συνελήφθη ξημερώματα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, μια 47χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, η δράστιδα έσπασε τζαμαρία εμπορικού καταστήματος, εισήλθε στο εσωτερικό του και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το ποσό των (83) ευρώ.

Τα δεματάκια του χασίς

Οι Αποδείξεις

Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, πέτυχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη σύλληψη δύο εμπόρων ναρκωτικών ουσιώνκαι τον εντοπισμό και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας κάνναβης.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 38 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί Όπλων.