25/1/14

Xειροπέδες στον Ιλίρ Κούπα



Πιάστηκε στα Τίρανα

 
Τον Ιλίρ Κούπα έχουν στα χέρια τους από τα ξημερώματα οι Αλβανικές αρχές, αφού η «κρυφή» ταυτότητά του διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά πριν από λίγο. Ο Αλβανός δραπέτης των φυλακών Τρικάλων ευθύνεται για την δολοφονία του Υπαρχιφύλακα στο Δίστομο και την εκτέλεση 25χρονης ξενοδοχουπαλλήλου στην Κόρινθο, ενώ ο αρχηγός της συμμορίας Μαριάν Κόλα σκοτώθηκε  στις 21 Ιουλίου  σε συμπλοκή με την ΕΚΑΜ στη Βροσίνα Ιωαννίνων. Ο Κόλα, επέβαινε τα ξημερώματα σε ύποπτο ΙΧ κινούμενος πολύ κοντά στο αεροδρόμιο «Ρίνας» στα περίχωρα των Τιράνων και θεωρείται ο εγκέφαλος της κινηματογραφικής ληστείας που έγινε παραμονές πρωτοχρονιάς στο εμπορικό κέντρο των Τιράνων με επιδρομή σε κατάστημα χρυσού. Τότε ο Κούπα και η ομάδα του είχαν ντυθεί ως Άγιος Βασίλης. Η σύλληψή του ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τον Αλβανό υπουργό δημόσια τάξης  Σταϊμίρ Ταχίρι. Η ομάδα Κόλα-Κούπα, έκανε άνω κάτω και την ελληνική αστυνομία καθώς επί δέκα ημέρες είχανβρει καταφύγιο στα ορεινά της Φθιώτιδας και της Φωκίδας, ενώ ξέφυγαν από τον κλοιό και πέρασαν στην Ήπειρο μια ανάσα από την εεληνοαλβανική μεθόριο. Το φιάσκο αυτής επιχείρησης «χρεώθηκε» στον Αντιστράτηγο Δικόπουλο που απομακρύνθηκε στη συνέχεια από το σώμα λόγω των ερευνών για την  Χρυσή Αυγή. Το κύρος της ΕΛ.ΑΣ όμως διέσωσε με την εξόντωση Κόλα κάτω από το Σούλι Θεσπρωτίας ο Αστυνομικός Επιθεωρητής Δημήτρης Τσακνάκης που τώρα είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για την ηγεσία. Να θυμίσουμε πως η ομάδα Κόλα-Κούπα τότε στη Φωκίδα είχε κλέψει το Volvo του πρώην υφυπουργού Απόστολου Ανδρεουλάκου, από τον οποίο απέσπασαν τα κλειδιά την ώρα που κοιμόταν στο πατρικό του. Μεσοτοιχία

24/1/14

Ο πολλά υποσχόμενος πράκτορας

 
Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες σε βάρος πολιτών με διάφορα προσχήματα.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, μίας 53χρονης, ενός 55χρονου και ενός 70χρονου, για απάτη κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, κλοπή, απειλή, απλή σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Συνελήφθη το μεσημέρι της 21-1-2014 στην Κερατέα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) ο 55χρονος ημεδαπός, με ένταλμα σύλληψης Ανακριτικού Τμήματος του Πλημμελειοδικείου Αθηνών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 55χρονος προσποιούμενος το γιατρό, το στέλεχος ευρωπαϊκού οργανισμού ή το μυστικό πράκτορα δημιουργούσε φιλικές σχέσεις και έπειθε τους παθόντες να του δανείσουν χρήματα είτε για τον ίδιο, είτε για λογαριασμό της 53χρονης ημεδαπής αρραβωνιαστικιάς του, υποσχόμενος ότι θα μεσολαβήσει για το διορισμό τους στο ευρωπαϊκό οργανισμό, όπου υποτίθεται εργαζόταν, είτε για έκδοση άδειας οπλοφορίας, για μεσολάβηση για εισαγωγή ασθενούς σε νοσοκομείο, για αγορά σκάφους σε πολύ χαμηλή τιμή προερχόμενο από κατάσχεση, για προώθηση αίτησης για κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκου, για έκδοση δανείου κα.
Επίσης, ο 55χρονος, εκμεταλλευόμενος τη φιλοξενία παθόντων αφαιρούσε από αυτούς κοσμήματα και πιστωτικές κάρτες, τις οποίες χρησιμοποιούσε για αναλήψεις και αγορές αντικειμένων.
Τέλος, ο 70χρονος προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη χρηματομεσιτικής εταιρείας και το συγγενή πολιτικού έπειθε τους παθόντες, με τους οποίους ερχόταν σε επαφή μέσω του 55χρονου, να του δανείσουν χρηματικά ποσό με σκοπό τη δημιουργία off shore εταιρείας.
Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι οι δράστες είχαν εξαπατήσει οκτώ (8) ημεδαπούς και η προκληθείσα οικονομική ζημία ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 433.540 ευρώ.

Ξαναεμφανίστηκαν και οι Καλαματιανοί

Πήραν τον κατήφορο για Μάνη
Τα Κατασχεμένα
 
Εντοπίστηκαν, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, αρχαία αντικείμενα και ναρκωτικά. Για την υπόθεση αυτή αναζητείται ένας 23χρονος ημεδαπός.
Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, χθες (23.1.2014) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, έγινε έρευνα σε οικία 23χρονου ημεδαπού, καθώς και σε αύλειο χώρο αυτής, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :

Η ηρωίνη που σκοτώνει

Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας για διακίνηση και κατοχή ηρωίνης
Συνελήφθη, χθες (23-01-2014) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 54χρονος ημεδαπός για διακίνηση και κατοχή ηρωίνης.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ηρωίνης από τον 54χρονο, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του. Κατά την έρευνα, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Έκαναν την καλή τους ...

Αλλά ήρθαν τούμπα
 
Εξιχνιάσθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, περίπτωση κλοπής ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, από οικία στην περιοχή της Τούμπας, η οποία έλαβε χώρα Ιούνιο του 2013.
Συνελήφθησαν σήμερα (24-01-2014), ως δράστες, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 28, 30 και 31 ετών ενώ αναζητείται και 34χρονη ομοεθνής τους, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.
Σε βάρος τους είχε σχηματισθεί δικογραφία από την προαναφερόμενη Υπηρεσία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής κακουργηματικού χαρακτήρα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και της έκθεσης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, οι ανωτέρω (28 και 30 ετών) την 21-06-2013, εισήλθαν σε οικία στην περιοχή της Τούμπας, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και αντικείμενα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ως ακολούθως:

Eπανέκαμψε η Δίωξη Ναρκωτικών Βόλου!

Μετά τα αίσχη του παλιού διοικητή της
 
Η ποσότητα ηρωίνης που διακινήθηκε ανέρχεται στο (1) κιλό, ενώ τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης από την αγοραπωλησία της υπολογίζονται στα (50.000) ευρώ
Εξαρθρώθηκε μετά από συστηματικές και πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές του Βόλου.
Κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (23-01-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και στην οποία συμμετείχαν πενήντα (50) αστυνομικοί, συνελήφθησαν συνολικά δέκα (10) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για:

Αληθεύει?



Ανδρέα τα 'μαθες τα νέα?

 Τα 49 κιλά χασίς της Καστοριάς
 
Στα πλαίσια στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτροπή εισόδου ναρκωτικών στη χώρα, χθες (23-01-2014) τις πρωινές ώρες, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού ( Καστ οριάς – Σιάτιστας), αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς συνέλαβαν έναν 26χρονο ημεδαπό και έναν 56χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 56χρονος, στο οποίο βρέθηκαν τρεις (3) ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν συνολικά είκοσι τέσσερις (24) συσκευασίες κάνναβης, ενώ από τη συνεχιζόμενη έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος οδηγώντας άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργούσε ως προπομπός, ελέγχοντας το δρομολόγιο και διευκολύνοντας έτσι την μεταφορά των ναρκωτικών.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τους έκαναν τούμπανο ...

 
Εξιχνιάσθηκε έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, απάτη σχετικά με πώληση συμπληρωμάτων διατροφής.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 47 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Απάτη».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω από το έτος 2010 συνέστησαν διαφημιστική εταιρεία και μέσω αυτής σύναψαν με εταιρεία παραγωγής συμπληρωμάτων διατροφής, συμφωνία προμήθειας χαπιών, κατά τρόπο ώστε να προμηθεύεται (η διαφημιστική) κάθε συσκευασία τριάντα (30) χαπιών έναντι του χρηματικού ποσού των (0,79) ευρώ.
Στη συνέχεια, υπάλληλοι που εργάζονταν στο τηλεφωνικό κέντρο της εν λόγω διαφημιστικής εταιρείας, έχοντας λάβει κατάλληλη εκπαίδευση ως προς τον τηλεφωνικό τρόπο προσέγγισης του καταναλωτικού κοινού, πραγματοποιούσαν κλήσεις σε όλη την επικράτεια και συνομιλώντας με τους υποψήφιους πελάτες, τους ανέφεραν ότι η εταιρεία προσέφερε «δωρεάν» τη συσκευασία των συμπληρωμάτων διατροφής των (30) χαπιών, με την υποχρέωση από πλευρά του πελάτη να καταβάλει τα έξοδα αποστολής του προϊόντος, το οποίο σύμφωνα με τη διαφημιστική καμπάνια ανέρχονταν στο χρηματικό ποσό των (7,95) ευρώ.
Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, η πραγματική αξία των εξόδων αποστολής τα οποία κατάβαλε η διαφημιστική εταιρεία στη μεταφορική εταιρεία για τη διανομή της συσκευασίας των 30 χαπιών ήταν (2,9) ευρώ, πουλώντας και όχι διαφημίζοντας στην ουσία το εν λόγω προϊόν.
Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο του 2013, η εταιρεία προώθησε το προϊόν σε (78.180) παραλήπτες σε όλη την επικράτεια, ενώ για το προαναφερθέν διάστημα, υπολογίζεται ότι αποκόμισαν περιουσιακό όφελος τουλάχιστον (278.320) ευρώ.

Πέρασε από τον Κορυδαλλό ο γιος της Κουτσομιχάλη?




Mια ερωτησούλα προς την κυρία Χαρά Κουτσομιχλαη: "Ο γιος σας μήπως πριν κάποιους μήνες βρέθηκε έγκλειστος στον Κορυδαλλό για κλοπές και ναρκωτικά; Το λέμε αυτό γιατί τώρα πως θα μπορέσετε εσείς να διοικήσετε  τον Κορυδαλλό και μέσα σ' αυτό το κλίμα με την φυγή του

Ο Σκοπιανός μύριζε ...

Τα 8,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης
 
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, πέτυχαν χθες (23.01.2014) το απόγευμα, στο Πολύκαστρο Κιλκίς, τη σύλληψη ενός υπηκόου FYROM ηλικίας 23 ετών, για μεταφορά ακατέργαστης κάνναβης.
Σε βάρος του δύο συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 23χρονος εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός ενός σάκου και (15) αυτοσχέδια δεμάτια που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 8.510 γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος μετέφερε τις ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικής ουσίας προκειμένου να τις παραδώσει σε άγνωστο άτομο στην Θεσσαλονίκη.

Να 'ναι καλά η ΕΚΑΜ


Μετά από οργανωμένη επέμβαση της ΕΚΑΜ, συνελήφθη ένας ένοπλος που έπειτα από διάρρηξη σε κατάστημα στο Περιστέρι είχε οχυρωθεί σε ένα άδειο σπίτι στο Αιγάλεω.
Ο ένοπλος διέρρηξε το κατάστημα στο Περιστέρι περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ωστόσο έγινε αντιληπτός από περιοίκους που ειδοποίησαν την αστυνομία. Στη θέα των περιπολικών, ο δράστης τράπηκε σε φυγή και ακολούθησε καταδίωξη.
Ο διαρρήκτης βρήκε καταφύγιο σε ένα σπίτι χωρίς ενοίκους και οχυρώθηκε σε αυτό.
Ακολούθησε προσπάθεια των αστυνομικών να τον συλλάβουν, κάτι που τελικά επιτεύχθηκε με επέμβαση των δυνάμεων της ΕΚΑΜ μερικές ώρες αργότερα.

Ζαρούλια προς Αθανσίου: "Αληταράδες ..."

 Θα την φθάσουν στα ύψη την Χ.Α

Χειροπέδες σε 4 Ειδικούς Φρουρούς


Οι Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ


Τέσσερις Ειδικοί Φρουροί έχουν συλληφθει από τις Εσωτερικές Υποθέσεις επειδή λήστεψαν τέσσερις από το Μπαγκλαντές στην κατοχή των οποίων βρήκαν χάπια και περίπου σαράντα γραμμάρια χασίς. Οι Ειδικοί Φρουροί τους εντόπισαν στην Ομόνοια και αφού τους υποχρέωσαν να τους οδηγήσουν στο κατάλυμά τους επί της Αγίου Κωνσταντίνου, εκεί τους άρπαξαν και 1.000 ευρώ που βρήκαν. Την καταγγελία έκαναν οι ίδιοι οι αλλοδαποί ενώ οι Ειδικοί Φρουροί όπως

Μια καλή Σταυροπούλου

Και σικάτη η Δ/ντρια Ασύλου
 
Την Πέμπτη 23Ιανουαρίου 2014 επισκέφτηκε την Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας της Νορβηγίας κ. Hans Røsjorde, συνοδευόμενος από εκπρόσωπο τηςΠρεσβείας της Νορβηγίας στην Αθήνα και άλλους Νορβηγούς αξιωματούχους, και συναντήθηκε με τη Διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου, κα Μαρία Σταυροπούλου.
Κατά την συνάντησησυζητήθηκε το έργο της νέας Υπηρεσίας Ασύλου και οι πρακτικές που ακολουθούνται για τη χορήγηση διεθνούς προστασίας σε πρόσφυγες στην Ελλάδα. Μέσα από μία σύντομη ξενάγηση στους χώρους του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Αττικής, όπου πραγματοποιούνται οι καταγραφές και οι συνεντεύξεις αιτούντων διεθνούς προστασίας,η κυρία Σταυροπούλουπεριέγραψε τη διαδικασία ασύλου η οποία διεξάγεται από τη νέα Υπηρεσία Ασύλου από τον Ιούνιο του 2013. Ο κ. Røsjorde έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον γενικά για τα ζητήματα διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για τους Σύρους πρόσφυγες καθώς και για το ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων και τη συνεργασία της Υπηρεσίας Ασύλου με τις μη-κυβερνητικές οργανώσεις ιδίως στο ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Røsjorde και τη Νορβηγική κυβέρνηση για τη βοήθεια που έχουν προσφέρει στην Υπηρεσία Ασύλου», τόνισε η κυρία Σταυροπούλου. Από την πλευρά του ο κ. Røsjorde δήλωσε: «Εκτιμούμε πολύ την σημαντική προσπάθεια της Ελλάδας σε αυτή την κοινή πρόκληση που αντιμετωπίζουμε όσον αφορά το θέμα των αιτούντων άσυλο και προσφύγων. Βλέπουμε ότι γίνεται μία πολύ καλή δουλειά για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης για την Ελλάδα αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βόμβες στο περιβάλλον

Οι 2.592 μπαταρίες
 
Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου κλοπών μεταλλικών αντικειμένων, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών και οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών σε συνεργασία με συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς.
Η αστυνομική επιχείρηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και ειδικότερα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και της παράνομης διαχείρισης και διακίνησής τους.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών και συμμετείχαν υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Σερρών, της Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου (Τμήμα Πολεοδομίας) Σερρών, του Τμήματος Χορήγησης Αδειών, Ανάπτυξης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Σερρών, κατά την οποία συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 30, 37 και 44 ετών (δύο άνδρες και μία γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας του Περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχων στις μάντρες διαχείρισης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων των προαναφερομένων, εντοπίστηκαν αποθηκευμένοι μεταχειρισμένοι συσσωρευτές αυτοκινήτων διαφόρων τύπων, χωρίς την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας αρχής.
Συνολικά κατασχέθηκαν 2.592 μεταχειρισμένοι συσσωρευτές αυτοκινήτων, οι οποίοι θα αποσταλούν στον Συλλέκτη Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών (ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ. Α.Ε.).
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Πήγαιναν το χασίς με ΤΑΧΙ

 
 
Τα 41 κιλά
Συνελήφθησαν  στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τέσσερις (4) άνδρες ημεδαποί, ηλικίας 29, 54, 61 και 66 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, σχετικής με άτομα τα οποία διακινούν ναρκωτικές ουσίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εντοπίστηκαν και με συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν, να κατέχουν τις κατασχεθείσες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, εντός ΤΑΧΙ, που χρησιμοποιούσαν για την παραλαβή και μεταφορά των ναρκωτικών .

Στο DNA τους οι κλοπές φορτηγών

 
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους και το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές φορτηγών οχημάτων, κυρίως αγροτικού τύπου.
Εξιχνιάστηκαν συνολικά τριάντα μία (31) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών οχημάτων, οι οποίες είχαν γίνει στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, Αρκαδίας και Νεμέας Κορινθίας.
Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτή και ύστερα από Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου, στα Φίχτια Αργολίδας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) και Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 34, 28 και 22 ετών.
Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους και το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών φορτηγών οχημάτων.
Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν διαπράξει συνολικά τριάντα μία (31) κλοπές και απόπειρες κλοπών φορτηγών οχημάτων, στις ευρύτερες περιοχές του Άργους και Ναυπλίου Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Νεμέας Κορινθίας, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα χρηματικά κέρδη από την παράνομη δράση τους.

Ένας ενδιαφέρον διάλογος

Απολαυστικό


Απαγόρευσαν την είσοδο στον Φραγκίσκο

Ο συνήγορος του Χρ. Ξηρού
xiros-koufontinas
Τουλάχιστον άκομψη η ενέργεια της Αντιτρομοκρατικής να μην επιτρέψει την είσοδο του ποινικολόγου Φραγκίσκου Ραγκούση στη ΓΑΔΑ, όταν ο τελευταίος προσήλθε με την νύφη του Ξηρού, Αλίθια-Ρομέρο μετά από σχετική ... πρόσκληση

 

Περίσσεψαν οι πολυέλαιοι ...



Και από τηγανίτα τίποτε
Για όσους δεν τον ξέρετε ο κ. Παπατσίμπας είναι με το δερμάτινο μπουφάν

Παρουσία του αρχισυνδικαλιστή Παπατσίμπα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο πολυτελές ξενοδοχείο  συμφερόντων Μήτση, GRAND SERAI των Ιωαννίνων , η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, κατά την διάρκεια της οποίας κόπηκε και η Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα. Στην συνέλευση κλήθηκαν και παρέστησαν  πολλοί, φυσικά και ο Πρόεδρος

23/1/14

Πήρε σειρά και ο Σάββας


Σάββας Ξηρός: Ο αδελφός μου βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο
 
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό  έδωσε την Πέμπτη ο έγκλειστος τρομοκράτης της 17Ν Σάββας Ξηρός σχετικά με την απόδραση και τα μηνύματα του αδελφού του Χριστόδουλου.

Ο Σ. Ξηρός υποστήριξε ότι ο Χριστόδουλος είναι σε θανάσιμο κίνδυνο εκεί που βρίσκεται , ότι δεν υπάρχουν ασύλληπτα μέλη της 17Ν και το μόνο ασύλληπτο μέλος είναι το ακρωτηριασμένο χέρι του.
Ο Ξηρός στη γραμμή Κουφοντίνα υποστήριξε ότι η ιστορία της 17Ν έχει κλείσει τον κύκλο της κάτι που φάνηκε από τη δίκη όπου το κάθε ένα από τα μέλη της οργάνωσης όπως αποκαλούσε συνέχεια την 17Ν τράβηξε τον δρόμο του. 

Υποστήριξε ότι δεν θέλει να χαρακτηρίζεται τρομοκράτης παρά μόνο κρατούμενος. Οι πράξεις της 17Ν, εξήγησε στη συνέντευξή του,  δεν είχαν σκοπό το μίσος και την εκδίκηση αλλά την ένοπλη προπαγάνδα ζητώντας για μια ακόμη φορά συγγνώμη από τα θύματά του.

Αναφέρθηκε στις συνθήκες κράτησής του καθώς και σε αυτές της σύλληψής του και της ανάκρισής του.Υποστήριξε ότι βρίσκεται σε θάλαμο απομόνωσης στον Κορυδαλλό, ότι κινδυνεύει καθώς έχει να προαυλιστεί από το 2005 και ότι οι συνθήκες νοσηλείας του διεκόπησαν βιαίως λόγω της απόδρασης του αδελφού του. Επίσης τόνισε ότι ο αδελφός του, Χριστόδουλος, ζητούσε τη μετάθεσή του σε Αγροτικές Φυλακές αλλά το σωφρονιστικό σύστημα το ανέβαλλε συνεχώς.

Η καραμπίνα του 74χρονου

Πυροβόλησε παιδάκι στο Αίγιο
Το Ντοκουμέντο
 
Συνελήφθη άμεσα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου, ένας 74χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται ότι, χθες (23-1-2014) το απόγευμα, στο Αίγιο, με κυνηγετικό όπλο πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πόδι έναν 13χρονο.
Ειδικότερα, ο δράστης αισθανόμενος ενοχλήσεις από παιδιά που έπαιζαν έξω από το σπίτι του, στο Αίγιο και νομίζοντας ότι του πετούν πέτρες στα παράθυρα, πήρε μια κυνηγετική καραμπίνα και πυροβόλησε προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα τα σκάγια να πλήξουν ένα 13χρονο παιδί στο πίσω μέρος του δεξιού μηρού.
Ο ανήλικος διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και έπειτα στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου παραμένει νοσηλευόμενος χωρίς κίνδυνο για τη ζωή του.

Ποια είναι η Χαρά Κουτσομιχάλη!


 Η νέα δ/ντρια των φυλακών Κορυδαλλού και ο θάνατος της Κατερίνας Γκουλιώνη

Aπό τις σπάνιες φωτογραφίες της νέας διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Χαράς Κουτσομιχάλη. Η Κατερίνα Γκουλιώνη πέθανε σε μεταγωγή από τον Ελαιώνα στην Κρήτη. Στις γυναικείες φυλακές της Θήβας η Κατερίνα είχε μιλήσει δημόσια για εξευτελιστική μεταχείριση καρτουμένων και αυτό το πλήρωσε  με μεταγωγή δυο μόλις εβδομάδες πριν το εφετείο της για ναρκωτικά στη Λάρισα. Το υπουργείο δικαιοσύνης τότε αντί της κυρίας Κουτσομιχάλη έβγαλε τον υπάλληλο ονόματι Περδίκη να μιλήσει για το περιστατικό
Η Μαρία Στέφη που απομακρύνθηκε από τον Κορυδαλλό λόγω Ξηρού. Πρόσφατα υπήρξε θύμα βομβιστικής επίθεσης στο ΙΧ της και κάποιοι είχαν την απαίτηση να κόψει τις άδειες


Η "Κατερίνα των φυλακών" όπως έγινε γνωστή η 41χρονη που ήθελε να αλλάξει τον κόσμο ... Η κυρία Κουτσομιχάλη οφείλει δημόσια μια εξήγηση ...
 

Παιδόφιλος δάσκαλος στα Γιάννενα?


Το μήλο και ο Αρχιμανδρίτης

Στην αντίληψη του  ΑΔ Ιωαννίνων μήπως έχουν υποπέσει καταγγελίες γονέων για δάσκαλο στο δημοτικό σχολείο στο Κάστρο της πόλης που έβαζε τους μαθητές του να δαγκώνουν το ίδιο μήλο που έτρωγε και αυτός; Το λέμε αυτό γιατί ανάμεσα στους εξοργισμένους γονείς είναι και αστυνομικός της Ασφάλειας. Ο δάσκαλος μετατέθηκε στα Γραμμενοχώρια Ιωαννίνων αλλά άρχισε πάλι τα ίδια και χειρότερα. Ουρά στις τουαλέτες μ' ανοιχτές τις πόρτες. Και αν δυσκολεύεται ο κύριος Παπιγκιώτης να μάθει ποιος είναι ας ψάξει και τι σχέση έχει ο δάσκαλος με Αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης Ιωαννίνων!

 
 

Ξαναβάρεσαν στο ψαχνό οι Ροδίτες

Τα Ντοκουμέντα
 
Συνελήφθησαν χθες (22-01-2014) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, τρείς ημεδαποί ηλικίας 30, 31 και 39 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της οπλοκατοχής, προμήθειας, κατοχής, διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και απείθειας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και από την εξέλιξη της και τις έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διαπιστώθηκε ότι δυο από τους δράστες κατείχαν μεταξύ άλλων ποσότητες ναρκωτικών ουσιών τις οποίες σκόπευαν να διαθέσουν σε τοξικομανείς του νησιού.
Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

Ο Κουφοντίνας θέλει την πρωτοκαθεδρία


Δ. Κουφοντίνας: Η 17Ν έχει τελειώσει - κανένας δεν είναι συνεχιστής της
 
Μετά τη δήλωση του καταδικασμένου ως αρχηγού της 17Ν Αλέξανδρου Γιωτόπουλουκαι ο καταδικασμένος ως υπαρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Δημήτρης Κουφοντίνας στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα από τις φυλακές Κορυδαλλού  αναφορικά με την απόδραση και το μετέπειτα μανιφέστο του Χριστόδουλου Ξηρού στο διαδίκτυο. 

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε δήλωσή του προς την Εφημερίδα των Συντακτών επαναλαμβάνει αυτό που και από τον καιρό της παράδοσής του και της μετέπειτα καταδίκης του είχε δηλώσει, ότι δηλαδή «η 17 Ν έκλεισε τον κύκλο της».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κάνει επίσης ξεκάθαρο ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά και την ιστορία της, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της».   

Επιπλέον ο καταδικασθής ως υπαρχηγός της 17Ν κάνει λόγο για την ανάπτυξη ενός άλλου αντάρτικου, «νέου τύπου, πιο μητροπολιτικό, με χαρακτηριστικά διαφορετικά από το δικό μας».

«Η κάθε προσωπική επιλογή ένταξης σε αυτό το νέο αντάρτικο κρίνεται

Εμβόλισε περιπολικό ο χασισάκιας

 
Συνελήφθη την 21-01-2014, απογευματινές ώρες, στη Νεάπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ανατολικής Θεσσαλονίκης, 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών, Απείθεια και Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.
Συγκεκριμένα, μεσημεριανές ώρες της ίδιας ημέρας, στην περιοχή Μαρτίου, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, εντόπισαν και επιχείρησαν να ελέγξουν ΙΧΕ αυτοκίνητο με οδηγό τον 47χρονο άντρα. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τον έλεγχο και προκειμένου να διαφύγει, έθεσε το όχημά του σε οπισθοπορεία εμβολίζοντας αστυνομικό αυτοκίνητο, για να συλληφθεί λίγο αργότερα στη Νεάπολη.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στο κέντρο πόλης, αλλά και σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε περιστασιακά ως κατοικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Απατεώνας κατ' επάγγελμα

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν, μέσω διαδικτύου, σε βάρος ημεδαπών στη Χαλκίδα. Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις , ταυτοποιήθηκε ως δράστης 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκαν σχετικές ποινικές δικογραφίες.
Ειδικότερα στη πρώτη περίπτωση, 50χρονος ιδιοκτήτης φανοποιείου στη Χαλκίδα, εντόπισε αγγελία που είχε αναρτηθεί σε διαδικτυακή ιστοσελίδα και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 31χρονο, ο οποίος του συστήθηκε ως ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων από περιοχή της Κρήτης.
Ο 50χρονος πείστηκε, προκειμένου για την πραγματοποίηση υποτιθέμενης αγοράς μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων, να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό που του υπέδειξε ο 31χρονος, το χρηματικό ποσό των (1.550) ευρώ.
Στη δεύτερη περίπτωση, 36χρονος ημεδαπός κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό του 31χρονου, το χρηματικό ποσό των (1.400) ευρώ, για την υποτιθέμενη αγορά μεταχειρισμένου κινητήρα που θα τοποθετούσε στο αυτοκίνητό του 41χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων στη Χαλκίδα, ο οποίος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον 31χρονο.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 31χρονου έχουν σχηματισθεί και κατά το παρελθόν δικογραφίες για διάπραξη απάτης, με την ίδια μεθοδολογία, από Υπηρεσίες Ασφαλείας της Αττικής, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Άλλος φταίει ...


Γνωρίζουμε πως ο κ. Γεωργατζής περίμενε πολύ περισσότερα από τον υπερεκτιμημένο υφιστάμενό του ο οποίος φέρει και την βασική ευθύνη για την αναποτελεσματικότητα της Ασφάλειας Αττικής. Το ζήτημα όμως είναι γιατί εξακολουθεί να τον ανέχεται αν και οι σχέσεις τους

Eκτός κάδρου ο διοικητής Ασφαλείας

Μαζί με το ακροατήριο

Είθισται ο διοικητής Ασφαλείας Αττικής να καταλαμβάνει πάντα περίοπτη θέση κατά τις επισκέψεις επισήμων στη ΓΑΔΑ. Αυτό όμως δεν έγινε και χθες κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη Δένδια όπου μίλησε σε αξιωματικούς στο αμφιθέατρο σε μια προσπάθεια να τους εμψυχώσει  λόγω τρομοκρατίας και της εμφάνισης Ξηρού

Η θέση δίπλα στον Αττικάρχη Μιχαιρίνα έμεινε κενή


 Πάνε οι παλιές καλές εποχές τότε που ο Αρχηγός Παπαγιαννόπουλος αξίωνε τηλεφωνικά -όπως είχε αποκαλύψει το Crimes on air- από τον τότε Αττικάρχη Γιάννη Λιούκα, την υποδοχή Σαμαρά στη ΓΑΔΑ να την κάνει  ο  κ. Γεωργατζής της Ασφάλειας. Όπως όμως βλέπετε και στη φωτό ο Αττικάρχης ως γνήσιος οικοδεσπότης δεν υπάκουσε και καλά έκανε. Σήμερα πάντως ο κ. Παπαγιαννόπυλος έχει διαφορετική γνώμη ...
 

Καπέλωσε τον Ανδρεουλάκο ο Πάτροκλος

Απορία: Τι δουλειά μπορεί να έχει ο κ. Γεωργιάδης ως θεολόγος στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την στιγμή που ο κ. Ανδρεουλάκος είναι πρώην Εισαγγελέας; Ή μήπως τον γηραιότερο γγ τον ζαλίζουν τα αεροπλάνα;


Ο κ. Γεωργιάδης με τα ακουστικά στο βάθος. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως η επίσημη ιδιότητα του ήταν γγ πολιτικής προστασίας. Τώρα με δελτίο τύπου η Κατεχάκη μας τον πλάσαρε σκέτα ως "Γενικός Γραμματέας" θέση δηλαδή που επισήμως κατέχει ο κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος. Βέβαια καιρό πριν σας είχαμε επισημάνει πως ο Πάτροκλος έχωνε την μύτη του σ' όλες τις συσκέψεις 



 

Ιστορία μου αμαρτία μου

Και άλλοι πολλοί ένστολοι στην παλιά δικογραφία των Ιωαννίνων



Ο αστυνομικούλης στο παρελθόν ήταν σε δικογραφία διαφθοράς μαζί με κάμποσους συναδέλφους του, οι οποίοι προ 40 ημερών ως εκ θαύματος αθωώθηκαν

Προϊστορία και μάλιστα μεγάλη έχει ο πρώην αστυνομικός από τα Γιάννινα, που συνελήφθη να μετέχει ως προπομπός σε επιχείρηση μεταφοράς ναρκωτικών.
Ο ίδιος άνθρωπος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς των Ιωαννίνων, κοντά στο στρατόπεδο Περάματος, στις 28 Μαΐου του 2008. Και τότε η σύλληψη ήταν επεισοδιακή, αφού είχε προηγηθεί καταδίωξη.
Και στην περίπτωση εκείνη ο πρώην αστυνομικός λειτουργούσε ως προπομπός κυκλώματος που μετέφερε 95 κιλά ναρκωτικά.
Είχε κατηγορηθεί για άμεση συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 18 ετών και πενήντα χιλιάδες ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Στο Εφετείο η ποινή του μειώθηκε κατά τρία χρόνια και ήδη είχε αποφυλακιστεί.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εν λόγω πρώην αστυνομικός περιλαμβάνονταν στους 33 αστυνομικούς, συνοριακούς και άλλους που οδηγήθηκαν με βαρύτατο κατηγορητήριο στη Δικαιοσύνη αλλά αθωώθηκαν στο σύνολό τους.