28/9/13

Tα πλάνα ...


Τι είπε ο Δένδιας!


Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια για την επιχείρηση συλλήψεων μελών της Χρυσής Αυγής από την Ελληνική Αστυνομία
«Το Κράτος Δικαίου επιβάλλει τη νομιμότητα προς όλους. Η Πολιτεία, ήρθη στο ύψος των περιστάσεων και επιτέλεσε στο ακέραιο το δημοκρατικό καθήκον της. Διαβεβαιώνω την ελληνική κοινωνία ότι η έρευνα δεν σταματάει εδώ. Κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα συνεχισθεί προς πάσα κατεύθυνση και θα ολοκληρωθεί.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για εγκληματικές οργανώσεις που με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος επιχειρούν να αλώσουν τη ζωή της χώρας, να υπονομεύσουν τους θεσμούς της Πολιτείας, να υποκινήσουν φυλετικό μίσος, να αμφισβητήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διασαλεύσουν την κοινωνική ειρήνη.
Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου διακήρυξα στο Κοινοβούλιο ότι στην Ελλάδα δεν γίνονται ανεκτά τάγματα εφόδου. Παρά ταύτα η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντοχές της Δημοκρατίας. Εισπράττει σήμερα την απάντηση από το Κράτος Δικαίου.
Η μηνυτήρια αναφορά μου προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε επισημάνει προς την Ελληνική Δικαιοσύνη τη δυνατότητα, για πρώτη φορά, να ενοποιήσει τις πολλές εκκρεμείς ενώπιόν της δικογραφίες εναντίον της Χρυσής Αυγής. Να αντιμετωπίσει έτσι ολιστικά ως εγκληματική οργάνωση το νεοναζιστικό φαινόμενο.

Οι προσαγωγές στην Ευελπίδων

Βγαίνοντας από την ΓΑΔΑ ο Νίκος Μιχαλολιάκος φώναξε: "Κάτω οι ρουφιάνοι ...".

 


 

Η ανακοίνωση για τις συλλήψεις


Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με σημερινές συλλήψεις στο πλαίσιο παραγγελίας του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγουmixaloliakos-kasidiaris

Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας ανακοινώσουμε τις συλλήψεις Βουλευτών και στελεχών του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή».

Οι συλλήψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο εκτέλεσης παραγγελίας, του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για ενέργειες, έρευνες και συλλήψεις, στο πλαίσιο τέλεσης του διαρκούς και κακουργηματικού χαρακτήρα εγκλήματος της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. 

Η σχετική παραγγελία περιλαμβάνει επιπλέον και την παραπομπή των συλληφθέντων στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η εκτέλεση της εισαγγελικής παραγγελίας ανατέθηκε στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, η οποία από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιεί ευρείας κλίμακας οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά είκοσι (20) άτομα. Συγκεκριμένα πρόκειται για πέντε (5) Βουλευτές, δεκατρείς (13) ιδιώτες-στελέχη του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή», καθώς επίσης έναν Ειδικό Φρουρό, που υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά και μία Ανθυπαστυνόμο, που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά.   

Πιο αναλυτικά, νωρίς σήμερα το πρωί,  συνελήφθησαν στις οικίες τους:
  • ο Γενικός Γραμματέας του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», Νικόλαος ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ στην Πεύκη Αττικής,
  • οι Βουλευτές του ιδίου κόμματος, Ηλίας ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ στο Πικέρμι Αττικής και Ιωάννης ΛΑΓΟΣ στη Σαλαμίνα Αττικής,
Επιπρόσθετα, οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ και Νικόλαος ΜΙΧΟΣ εμφανίσθηκαν και συνελήφθησαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Επιπλέον, από το πρωί, σε διάφορες περιοχές της Αττικής όπως, στον Πειραιά, το Κερατσίνι, τη Νίκαια, το Πέραμα και τον Κορυδαλλό,  συνελήφθησαν δεκατρείς (13) ιδιώτες-στελέχη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων, ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας. 
Κανένας από τους συλληφθέντες δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Στις έρευνες που πραγματοποιούνται παρουσία εκπροσώπων της Δικαστικής Αρχής, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, στην οικία του συλληφθέντα Γενικού Γραμματέα του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή», ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια, καθώς και το χρηματικό ποσό 43.100 Ευρώ, πλήθος φυσιγγίων κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, υπολογιστές και USB.   

Στην οικία της Ανθυπαστυνόμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, πιστόλι ρέπλικα, μαχαίρι με σιδερογροθιά, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερεις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δυο χατζάρες, είκοσι φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες-δυναμιτάκια και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.  

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία. 

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να συλληφθούν και  τα υπόλοιπα δώδεκα (12) άτομα, που περιλαμβάνονται στην παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Χρήστος ΠΑΠΠΑΣ.

Πιάστηκε και ο Βουλευτής Λαγός

Στο Πικέρμι η σύλληψη Κασιδιάρη

Ψάχνουν και τον Παππά ως "Υπαρχηγό"


Ανάμεσα στους 32, που αναζητούνται για να συλληφθούν, και δύο αστυνομικοί. 
Την  ίδια ώρα, έρευνες για τον εντοπισμό των Παππά και Μίχο, γίνονται στην επαρχεία καθώς παραμένουν άφαντοι, ενώ σύμφωνα με την  εισαγγελία, ο χρυσαυγίτης Παππάς ανήκει στο σκληρό πυρήνα

Και γυναίκα Ανθυπαστυνόμος στη Χ.Α


Εκτός από τον Ειδικό Φρουρό συνελήφθη και γυναίκα ανθυπαστυνόμος του Τμήματος Ασφαλείας στον Πειραιά, για σχέσεις με την Χρυσή Αυγή. Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 18.

Με όπλα στην Πεύκη



Στο σπίτι  του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής στην Πεύκη βρέθηκαν, ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια. Επιπλέων βρέθηκαν 43.100 ευρώ πλήθος φυσιγγίων κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, υπολογιστές USB κλπ.

Παιδόφιλος Αρχιφύλακας!


Συνελήφθη  στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, 47χρονος Αρχιφύλακας, ο οποίος κατείχε παράνομα πυρομαχικά.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικούς χώρους φύλαξης προσωπικών αντικειμένων, στο γραφείο του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (1.456) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων
  • (17) πυροκροτητές
  • γεμιστήρας πυροβόλου όπλου
  • πλαστική θήκη χειροβομβίδας με λαβή και πυροκροτητή.
Επιπλέον βρέθηκαν δύο (2) φορητοί Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, εννέα συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (4 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι - 5 USB Sticks ), τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα και δέκα (10) κάρτες κινητής τηλεφωνίας ( Sim ), που θα εξεταστούν περαιτέρω.
Η σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον καταγγελθείσα υπόθεση ασελγών πράξεων, με θύμα 14χρονη ανήλικη.

Την Δευτέρα το θέμα της χρηματοδότησης


 
Κατατίθεται την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή Βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις

Στο πλαίσιο της απόφασης της Κυβέρνησης για την απόλυτη προάσπιση της νομιμότητας και την αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκη Βορίδη, με θέμα την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή Βουλευτών τους, έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.

Φωτιά σε σπίτι οικ. αστυνομικού

Αγρίνιο

Ξανασήκωσαν κεφάλι τα μπραβάκια της Πάτρας


Ο Βουλευτής της Ν.Δ ως Διοικητής Ασφαλείας στην Πάτρα είχε ξεχειλώσει πρώτος τα κυκλώματα μπράβων της νύχτας που βρέθηκαν στη φυλακή επί θητείας του στην αστυνομία

Ανακοίνωση από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ., Θανάση Νταβλούρου εξεδόθη πριν από λίγο:
«Δεν αποδίδω καμία απολύτως σημασία στο περιστατικό και δεν ασχολούμαι με άτομα για τα οποία έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη στο παρελθόν, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ηθική δικαίωση των ενεργειών μου, με την προηγούμενη ιδιότητα μου, ν' απαλλάξω την πόλη από τον μινώταυρο της νύχτας.
Άλλωστε, οι συμπολίτες μου γνωρίζουν πολύ καλά τι έχω πράξει για να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας στην τοπική κοινωνία..
Εφιστώ την προσοχή των αρχών ασφαλείας, τα στελέχη των οποίων απολύτως εμπιστεύομαι, να ελέγξουν και να εξουδετερώσουν εν τη γενέσει τους, ανάλογες του πρόσφατου παρελθόντος παράνομες συμπεριφορές.
Η Πάτρα δεν πρέπει πάλι να αφεθεί στο έλεος διαθέσεων προσώπων, που γνώρισε και στο παρελθόν».
ΝΩΡΙΤΕΡΑ:
"Δεν ασχολούμαι με άτομα του υποκόσμου", δήλωσε πριν από λίγο ο Θ. Νταβλούρος στον δημοσιογράφο Νίκο Σύφαντο.

O Γραμματέας της Χ.Α στη Βεργίνα τηλεόραση



27/9/13

Η Αγγελική δεν είναι γαλανομάτα

 
 Την εμφάνισαν ως Ατζελίνα Τζολί

Η πραγματική φωτο της 24χρονης


Η λάθος φωτο με τα ... μπλε μάτια

Αυτό δεν μειώνει την επιχειρησιακή της ικανότητα αλλά όπως προέκυψε από τις καταθέσεις, τον Ρουπακιά  τον συνέλαβαν δυο συνάδελφοί της της ΔΙΑΣ την ώρα που είχε μπει ήδη στο ΙΧ του και προετοίμαζε την φυγή του. Είναι οι ίδιοι που εντόπισαν και το ματωμένο στιλέτο του δολοφόνου κάτω και δίπλα από την ρόδα του οχήματός του.
Το 2ο αφορά την εφημερίδα που ξεγελάστηκε και εμφάνισε την Αγγελική ως γαλανομάτα. Η 24χρονη όμως είχε αναρτήσει στο Facebook φωτογραφία όπου στα μάτια της φορούσε μπλε φακούς επαφής!

Μετέθεσαν από την Αντικατασκοπεία Αξ/κο?


Το Crimes on air σας παρουσιάζει το φωτογραφικό ντοκουμέντο: Ιωάννης Δικόπουλος και Δήμος Κούζελος [δίπλα, δίπλα] σε δημόσια παρουσίαση για την αρχαιοκαπηλία. Ήταν τότε που ο κ. Δικόπουλος υπηρετούσε ως Διοικητής Ασφαλείας Αττικής και ο κ. Κούζελος ήταν υφιστάμενός του στο Τμήμα Αρχαιοκαπηλίας. Τότε μάλιστα ο κ. Κούζελος είχε σημειώσει πολύ μεγάλες επιτυχίες σε θέματα δίωξης αρχαιοκαπήλων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως απομακρύνθηκε από την ΕΥΠ ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ Δήμος Κούζελος, όπου υπηρετούσε στην νευραλγική Γ' Δ/νση Αντικατασκοπείας. Ο κ. Κούζελος μετακινήθηκε στην ΕΥΠ από την ΓΑΔΑ όταν έγινε Αντιστράτηγος ο Ιωάννης Δικόπουλος που οδηγήθηκε σε παραίτηση πριν λίγες ημέρες μετά το περιστατικό με την "ελλιπή έρευνα" στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα. Στην ίδια διεύθυνση όταν επί Καραμανλή ξέσπασε το σκάνδαλο με τις "Απαγωγές των Πακιστανών" είχε υπηρετήσει ως προϊστάμενος και ο κ. Δικόπουλος. Εκτιμάται, πως η απομάκρυνση [;] Κούζελου δεν σχετίζεται με τις έρευνες που κάνουν και οι μυστικές υπηρεσίες για την ακροδεξιά αλλά  έγινε επειδή για την θέση αυτή -όπως λέγεται- τον είχε

Από Κερατσίνι μεριά για Κεδίκογλου


Ανακοινώνεται ότι βραδινές ώρες χθες (26/09/2013), από την περιοχή των Εξαρχείων, πλησίον της πατρικής οικίας του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, προσήχθησαν έξι ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως 30 ετών, γιατί κινήθηκαν απειλητικά κατά της εποχούμενης περιπολίας του οικείου Τμήματος Ασφαλείας.
Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι δύο από αυτούς είχαν συλληφθεί στο Κερατσίνι, για επεισόδια σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων, ο μεν ένας την 5/12/2009, ενώ ο άλλος στις

Έλεγχοι με ατμόσφαιρα στα πέριξ

Ε.Ο Αθηνών-Πατρών

Στην ... τσίτα

Δεν αφήνουν τους καταδρομείς να διαδηλώσουν


Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06.00 ώρα του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και την 24.00 ώρα της ιδίας, η πραγματοποίηση της υπαίθριας συνάθροισης της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων», στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς Σταδίου (από τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας) – Φιλελλήνων – δεξιά Λ. Β. Αμαλίας – αριστερά Λ. Β. Όλγας – αριστερά Λ. Β. Κωνσταντίνου – αριστερά Λ. Β. Σοφίας – δεξιά Πλουτάρχου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – Κανάρη – δεξιά Σόλωνος – αριστερά Καποδιστρίου – αριστερά Γ’ Σεπτεμβρίου –δεξιά Σατωβριάνδου – Σωκράτους – αριστερά Λυκούργου – αριστερά Αθηνάς (μέχρι τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας),

Βγήκαν στους δρόμους της Κορίνθου

Η κλοπή ρεύματος

Και σε καταυλισμούς

Πήγαν Κιάτο και Ξυλόκαστρο για ... σκούπα

Το βίντεο
 


Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (26-9-2013) έως σήμερα (27-9-2013) πρώτες πρωινές ώρες, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές του Κιάτου, του Ξυλοκάστρου και του Βραχατίου Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια εξήντα έξι (266) άτομα, εκ των οποίων εκατόν σαράντα οκτώ (148) ήταν ημεδαποί και εκατόν δεκαοκτώ (118) αλλοδαποί, καθώς και σε ενενήντα επτά (97) οχήματα και δεκαπέντε (15) καταστήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά ενενήντα πέντε (95) άτομα, από τα οποία πενήντα δύο (52) ήταν ημεδαποί και σαράντα τρία (43) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα έξι (56) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Πως το 'παθαν στα Τρίκαλα!

Έπιασαν χασισοκαλλιεργητή
Ιδού και τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων
Κατασχέθηκαν έντεκα δενδρύλλια κάνναβης και δύο κιλά περίπου κάνναβης
Συνελήφθη χθες (26-09-2013) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, ένας 56χρονος, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή κάνναβης.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες ο συλληφθείς καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του και σε παρακείμενη αποθήκη, όπου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Για την Αγγελική της ΔΙΑΣ

Στις 7.30 το απόγευμα: Μια αποκαλυψούλα για την Αγγελική της ΔΙΑΣ που ήταν στη σύλληψη Ρουπακιά στο Κερατσίνι!

Το ζευγάρι των Βούλγαρων ήρθε ... φορτωμένο

Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
Σύλληψη δύο αλλοδαπών για εισαγωγή ναρκωτικών στην Ελλάδα
Τα ναρκωτικά ήταν επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου των δραστών
Κατασχέθηκαν 42 συσκευασίες με 54,4 γραμμάρια κοκαΐνης και 18,4 γραμμάρια ηρωίνης
Συνελήφθησαν, χθες (26-9-2013) το απόγευμα, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 41 (άνδρας) και 33 (γυναίκα) ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή ναρκωτικών στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών περί εισαγωγής ναρκωτικών από την Βουλγαρία στην Ελλάδα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες, επιβαίνοντες στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τους, να πραγματοποιούν είσοδο στη χώρα, από το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας και τους προσήγαγαν.
Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο όχημα, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία του και κατέσχεσαν:

Τον έφαγαν οι καταδίκες


 
Συνελήφθη  στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, 47χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων.
Αναλυτικότερα από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 47χρονου εκκρεμούσαν, δέκα (10) καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, καθώς και μία (1) του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με συνολική ποινή φυλάκισης 18 ετών και 6 μηνών, για διάφορα αδικήματα, μεταξύ των οποίων για αυτά της απάτης και της πλαστογραφίας.

Έπιασαν τους Αλβανούς ληστές των ΟΠΑΠ


Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από πολύμηνες έρευνες, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε πρακτορεία Ο.Π.Α.Π., μίνι μάρκετ, περίπτερα και άλλα καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 23-9-2013 στη περιοχή του Ζωγράφου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση και εκτενείς αστυνομικές έρευνες, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 30 και 26 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις (3) ομοεθνείς τους, μέλη της σπείρας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω αλλοδαποί είχαν συγκροτήσει σπείρα με συνεχή δράση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε πρακτορεία Ο.Π.Α.Π., μίνι μάρκετ, περίπτερα και άλλα καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως στις περιοχές Ζωγράφου, Βύρωνα και Καισαριανής. Η σπείρα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη σε μία δε περίπτωση, μετά από ληστεία σε πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. στον Άλιμο, πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών που τους καταδίωκαν.
Όπως εξακριβώθηκε κατά το τελευταίο πεντάμηνο έχουν διαπράξει συνολικά δεκαεπτά (17) ένοπλες ληστείες εκ των οποίων:

Tραγωδία με κυνηγούς στη Λοκρίδα

Τα όπλα τους

 
Εξιχνιάσθηκε άμεσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, η ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε την περασμένη Δευτέρα (23-09-2013), με θύμα έναν 51χρονο  σε αγροτική περιοχή της δημοτικής κοινότητας Κυρτώνης Λοκρίδας Φθιώτιδας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι δράστης είναι ένας 34χρονος  ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, παράβαση του νόμου για τα όπλα και λαθροθηρία.
Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμη τρεις, από τους οποίους οι δύο ηλικίας 49 και 39 ετών, ενώ τα στοιχεία ταυτότητας του τρίτου διερευνώνται. Οι ανωτέρω κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία, παράβαση του νόμου για τα όπλα και λαθροθηρία.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 23-09-2013, ο 51χρονος βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο στην κοιλιακή χώρα.
Την διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, αστυνομικοί του οποίου αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες που συνέλλεξαν με μεθοδικότητα, εξιχνίασαν άμεσα την συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα απογευματινές ώρες της 23-09-2013, τετραμελής ομάδα κυνηγών μετέβησαν στην ανωτέρω αγροτική περιοχή, θέση «αεροπορία», με σκοπό το κυνήγι. Ο 34χρονος χρησιμοποιώντας κυνηγετικό όπλο που του έδωσε ο 39χρονος, πυροβόλησε τον 51χρονο, ο οποίος εκείνη την ώρα περπατούσε τυχαία στην περιοχή, νομίζοντας ότι πρόκειται για αγριόχοιρο.
Ακολούθως ο 34χρονος τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης και ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, που μετέβησαν εκεί, ότι περπατώντας στην ανωτέρω τοποθεσία, βρήκε τον 51χρονο πεσμένο στο έδαφος και τραυματισμένο στην κοιλιακή χώρα στην άκρη του αγροτικού δρόμου.
Από τις έρευνες των αστυνομικών κατασχέθηκαν δύο (2) κυνηγετικά όπλα, ιδιοκτησίας του 39χρονου (μεταξύ των οποίων και το όπλο του εγκλήματος), τα οποία κατείχε νόμιμα και μία φυσιγγιοθήκη με (11) φυσίγγια, καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο, ιδιοκτησίας του 49χρονου, που κατείχε παράνομα.

Πρ. Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ έπιασε λιμάνι


 
 
Η εκτίμηση που τρέφουμε για το πρόσωπό του είναι δεδομένη [χωρίς την παραμικρή δόση ειρωνείας]. Το καταγράφουμε όμως γιατί έχει την σημασία του: Πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, κατηφορίζει συχνά πυκνά προς Πειραιά αφού όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, προορίζεται για Σύμβουλος Ασφαλείας όλου του ομίλου  του Βαγγέλη Μαρινάκη και μάλιστα και σε θέματα Ολυμπιακού. Σ' αυτή τη φάση πάντως  "ατύπως" αλλά σύντομα θα επισημοποιηθεί η συμφωνία κυρίων! 
Να σημειώσουμε πως στην μετά Νασιάκου εποχή, είναι ο

Σε πολύ λίγο ...

Σε ποιον  πρόεδρο ΠΑΕ ανέλαβε [?] καθήκοντα πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ?

To ΣΔΟΕ Αττικής τους χάλασα τα σχέδια

Τα καταχεμένα της Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων



Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκε τις μεσημβρινές ώρες της 24/9/2013 από υπαλλήλους του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ ΠΔ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Συγκεκριμένα μετά τον εντοπισμό δύο υπόπτων εμπορευματοκιβωτίων προερχόμενων από την ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ τα οποία αφίχθησαν την 5/9/2013 στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ, σε έρευνα που διενεργήθηκε σε συνεργασία με υπαλλήλους του Ε΄ Τελωνείου ΠΕΙΡΑΙΑ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 973.000 πακέτα τσιγάρων μάρκας GOLD MOUNT & PORTMAN .

Τα 4μετρα δενδρύλλια

Τα κατασχεμένα
 
Συνελήφθη  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός ηλικίας 40 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στον Παντελεήμονα Κιλκίς, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα στην οικία του προαναφερόμενου, όπου εντοπίστηκαν:

Τα σπιρτόκουτα του χασίς

Οι Αφγανοί τα πουλούσαν

Συνελήφθησαν, στην Ιεράπετρα από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου, και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 23, 22, και 23 ετών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκε έρευνα, στην οικία των συλληφθέντων και σε εξωτερικούς χώρους αυτής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξήντα πέντε (65) συσκευασίες (σπιρτόκουτα), που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη καθαρού βάρους 104,3 γραμμάρια.

Χώρεσε και τους 13 στο ΙΧ

Τα Ντοκουμέντα

 
Συνελήφθη  σε δασική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Επτά (7) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράν, τέσσερις (4) υπήκοοι Αφγανιστάν και δύο (2) υπήκοοι Ιράκ.
Ειδικότερα, χθες (25-9-2013) το βράδυ, στην Εγνατία Οδό (ύψος Κομοτηνής), αστυνομικοί της Ειδική Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακή Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, έκαναν σήμα στάσης στον 33χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μεγάλου κυβισμού, με γερμανικές πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Στην προσπάθειά του να διαφύγει, εξήλθε της Εγνατίας Οδού, κινήθηκε στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και πλησίον του οικισμού Πόρτο Λάγους, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και εξετράπη της πορείας του. Ακολούθως, ο 33χρονος εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή διαφεύγοντας αρχικά τη σύλληψη.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο δράστης, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες, καθώς και ότι ένας από αυτούς τραυματίσθηκε ελαφρά από την εκτροπή του οχήματος.
Άμεσα, από την παραπάνω ομάδα αστυνομικών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του διακινητή, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ροδόπης και Ξάνθης και αστυνομικός σκύλος του FRONTEX .

Άλλος για Ιταλία?


Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, διακινητών και παράνομων μεταναστών που προέκυψαν από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 2/9/2013 έως 22/9/2013.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν τον τελευταίο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Πάτρας, εννέα αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Σομαλίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ρουμανίας, Γερμανίας, Σουηδίας και Βουλγαρίας σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφίες για διευκόλυνση μεταφοράς έντεκα παράνομων μεταναστών, στην Ιταλία.
Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα, κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν και άλλοι είκοσι επτά αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

26/9/13

Ήταν και ο Αδόλφος?


Συνελήφθη, σήμερα (26.09.2013) το πρωί στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσής Χανίων, 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι και σε γραφείο του συλληφθέντα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν :